Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 10:23   #3211
ewela28a
Przyczajenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
maz mnie wspiera caly czas, byl przy mnie w szpitalu, kiedy mogl robic cos innego, np przygotowywac sie do slubu itp. wspieral mnie, ale widze ze on tez nie moze sie pozbierac...
najgorsze jest to ze na weselu wszyscy przypominali mi skladajac zyczenia"duzo dzieci itp", ksiadz bardzo wyrozumialy, po mszy pytal jak zdrowie i pow ze bedziemy miec duzo dzieci, ale on tak zyczliwie bo wiedzial co przeszlam, kiedy sie spowiadalam u niego to czulam ze wlasnie trace zycie;(
w szpitalu opieka wspaniala, moze dlatego ze wiedzieli ze jutro mam slub i robili wszystko zebym sie nie denerwowala. na slubie i weselu zapomnialam o tym bo sie dobrze bawilam, gin pow ze moge robic wszystko.
ale od wczoraj mam jakiegos mega dola, tym badziej teraz mam l4 ale jak wroce do pracy bo wiedza co sie stalo na podstawie zwolnienia bo najpierw mialan na 100 a teraz na 80 i napisane jest ze bylam w szpitalu to sie zacznie, wiara bedzie wiedziec pewnie juz
25 wrzesnia mam wizyte u gin i zobaczy jak sie goi to wszystko. dzis jest 4 dzien od zabiegu i nadal mam delikatne krwawienie, jak dlugo jeszcze? pow ile trzeba odczekac zeby starac sie?
chcielismy miec dzidziusia latem ale czuje ze cos nie wyjdzie ;( tak sie cieszylam ze w kwietniu sie urodzi nasza dzidzia, juz zaplanowany caly przyszyly rok ;(

Kochana strasznie mi przykro,bądź dzielna i tak jesteś bardzo silna kobitka

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wróciłam!!!
Urlop udał się mega fajnie, mimo, że tylko z córką i bez połówka. Ale i tak było bajecznie. Karmili jak marzenie. Czemu nie jestem bogata i nie mam służby? Mogłabym tak żyć...
W drodze powrotnej trochę gorzej, bo samochód mi nawalił. Był stresik, bo mąż z drugiego końca kraju lawetę mi załatwiał. A miałam 20 km do celu!!!! Jakoś tak, po dłuższych staraniach udało mi się ożywić auto i dojechałam. Zostawiłam samochód szwagrowi, żeby odstawił go do warsztatu.
30 byłam na badaniu prenatalnym, 17 mam wizytę w poradni genetycznej. Ale chyba jest ok, malec w sumie duży - 6 cm, 13 tydzień. Przezierność lekarz stwierdził, ma mniejszą niż przeciętna. Czyli ok. Zobaczymy jeszcze co z krwi wyjdzie.
Powiem szczerze, że nie dam rady nadrobić tego co naskrobałyście przez ten czas. Trudno, jakoś się chyba wbije w wątek tak naturalnie.
I pochwalę się bobasem, w sumie mówiąc to przeczuwam chłopca, aczkolwiek wolałabym dziewczynkę. Ale to bez znaczenia, byle zdrowe było i zdrowo się chowało.
Śliczny maluszek Powiedz mi jakie wady genetyczne wykrywają te badania prenatalne nieinwazyjne?Mi gin powiedziała,ze tylko zespól downa i to jeszcze jakiś rzadko spotykany...
ewela28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:29   #3212
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witam was tak z rana. dzis na szczescie wolne, ale w domu znowu tyle do robienia, troche sie wnerwiam na starsza siostre, ale mam nadzieje ze jakos szybko mi przejdzie. ogolnie od samego rana dol brzucha mnie pobolewa, no ale wiem jaka moze byc tego przyczyna. otoz nie polecam jesc tunczyka na kolacje 2 razy w nocy wstawalam i obejmowalam kibelek .
bd do was zaglodala na razie ide umyc po sniadanku. wstawic pranie, i moze W KONCU wezme sie za ta powtorke z norweskiego, kolejny kurs 17wrzesnia zaczynam, a ja nic a nic nie powtorzylam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:42   #3213
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no chciałabym synka :d
dzieki

iśc skoro za darmo.
a ja wczoraj o 22 nie ziewałam!! o dziwo! albo jeden taki dzień albo faktycznie w 2 trymestrze jest wiecej energii

ok ide pa
No i byłam, w ekspresowym tempie się szykowałam ale zdążyłam. I tylko mętlik mam w głowie ehh... ogólnie z dzidzią w porządku tylko nie wiem jak to fachowo wytłumaczyć ale były takie jakby 2 kółeczka pierwsze w którym jest dzidzia i następna krawędź jakiś 1cm dalej i mówił że to musi się przykleić razem i wtedy będzie dobrze no i zakazał seksu (poprzedni pozwolił)
Tamten (prywatny) dał mi skierowanie tylko na krew i mocz. Ten na 11 badań. Wg tamtego byłabym teraz w 9 tyg wg tego jestem w 10t4d nastraszył mnie na początku że przepadły mi już wszystkie badania które kobieta powinna zrobić do 10t i że już nie może mi wypisać skierowania na nie ale wypisał i powiedział żebym zrobiłą w tym tyg to jeszcze się zaliczy a jak nie to mnie obciążą:confuse d:
Za 4 tyg mam iść z wynikami. W rozmowie jeszcze wyszło że nawet w 8, 9miesiącu zwolnienia bez powodu nie wystawia a ciąża to nie powód. No i sugerował żebym znalazła lekarza który pracuję w szpitalu gdzie będę chciała rodzić i później się tam przeniosła, znaczy po tej następnej wizycie. No zgłupiałam już... Dla mnie bardzo ważne jest L4 a ten prywatny bez problemu da więc tam na pewno będę chodzić no ale z drugiej strony ze mi tych skierowań nie dał
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:42   #3214
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
moja beta niestety nie rośnie w środę mam usg, ale już wiem czego się na nim spodziewam
na nieszczęście, mój organizm nie oczyszcza się sam, czeka mnie więc zapewne zabieg ;(
Strasznie współczuje dobrze, że masz tak jak napisałaś już swoją jedną kruszynkę i dzięki Niej łatwiej Ci przetrwać te chwile

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
moja mlodsza sisotra napisala mi bardzo szczera wiadomosc dzis na gg. oczywiscie spytala sie jak sie czuje i ogolnie ale cytuje ' wiesz sisotra, ja to mam nadzieje ze bedzie chlopak, no bo jak bedzie kolejna dziewucha to chyba sie pozygam' i wez tu badz qrWa madrym
hehe ale dobra jest

Cytat:
hej
stracilam... w srode sie zaczelo a ja w sobote miala slub i wesele... w czwartek pojechalam na ta prywatna wizyte no i pow ze pol na pol, w piatek zadzwonilam do niego od rana bo mialam juz czysta krew pow ze mam przyjechac do szpitala. pojechalam, zrobil mi gin usg, pow ze krwiaka nie ma, zrobilam bete i spadla, ale nadal ponad 10tys. pow ze trzeba czekac, a ja na drugi dzien mam slub. pojechalam do domu, odebralam sukienke slubna, i w tym czasie to wszystko sie dzialo, czyli bole brzucha i powoli krew, na sale pojechalam sie chociaz pokazac zeby kobiety nie gadaly ze nic nie robie(niewtajemniczone), juz nie moglam, w domu pozniej w wc to chyba bylo moje dziecko ;( pojechalam szybko do ksiedza sie wyspowiadac, zrozumial mnie i pow ze jak bede sie zle czula wczasie lsubu to nie mam wstawac. zadzwojiilam do mojego gin i pow ze mam szybko do szpitala przyjechac to bylo ok 17
przyjechalam, na usg juz nie bylo dziecka plakalam strasznie, po 2 h mialam zabieg na narkozie. w sobote rano szybko o 6 sie wykapalam i poprosilam lekarza zeby wypisal mnie ok 8, od razu ze szpitala do fryzjerki itp
wzielam tab na uspokojenie.... slub cudowy i wesele tez, na chwile zapomnialam o wszystkim, a dzis znow to wraca, te przezycia zwiazane z tym co bedzie ze slubem i z moim dzieckiem, przezylam w jednym momencie skrajne emocje...
Kathe - trzymaj się jakoś kochana! dobrze, że ślub się udał. Pomimo tragedii życzę Ci wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zacytowalam przypadkowo, zeby nie bylo fochow
ale naprawde przestane sie tu udzielac, jak to sie nie skonczy.. jest to bardzo nieprzyjemne ze strony obserwatora, przebijac sie przez kilkanascie postow, pastwiacych sie nad jedna uzytkowniczka. Moze scarlett nie wypowiada sie dyplomatycznie, nie podoba nam sie jej zachowanie itp. ale prosze dajcie juz jej spokoj
a najlepiej zignorujcie.. ignorowanie jest chyba najlepszym lekarstwem.
Musialam to wyrzucic, ale strasznie nieprzyjemnie sie tu zrobilo
POPIERAM W 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a śnilo mi się usg dzisiaj i widziałam siusiaka hehe
więc pewnie będzie odwrotnie ;p
Dragusia mi też cały czas śnił się siusiak i co haha jak to powiedziała pani doktor jest piękna bułeczka proszę popatrzeć:P

Cytat:
maz mnie wspiera caly czas, byl przy mnie w szpitalu, kiedy mogl robic cos innego, np przygotowywac sie do slubu itp. wspieral mnie, ale widze ze on tez nie moze sie pozbierac...
najgorsze jest to ze na weselu wszyscy przypominali mi skladajac zyczenia"duzo dzieci itp", ksiadz bardzo wyrozumialy, po mszy pytal jak zdrowie i pow ze bedziemy miec duzo dzieci, ale on tak zyczliwie bo wiedzial co przeszlam, kiedy sie spowiadalam u niego to czulam ze wlasnie trace zycie;(
Popłakałam się((((((
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:50   #3215
anna maria 79
Raczkowanie

poczytałam
Natala. Kathle bardzo mi przykro...
Kathle najserdeczniejsze życzenia na nową drogę życia we dwoje, masz cudownego męża w którym masz oparcie, życzę Wam samych radosnych dni...
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 10:50   #3216
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Urlop udał się mega fajnie, mimo, że tylko z córką i bez połówka. Ale i tak było bajecznie. Karmili jak marzenie. Czemu nie jestem bogata i nie mam służby? Mogłabym tak żyć...
W drodze powrotnej trochę gorzej, bo samochód mi nawalił. Był stresik, bo mąż z drugiego końca kraju lawetę mi załatwiał. A miałam 20 km do celu!!!! Jakoś tak, po dłuższych staraniach udało mi się ożywić auto i dojechałam. Zostawiłam samochód szwagrowi, żeby odstawił go do warsztatu.
30 byłam na badaniu prenatalnym, 17 mam wizytę w poradni genetycznej. Ale chyba jest ok, malec w sumie duży - 6 cm, 13 tydzień. Przezierność lekarz stwierdził, ma mniejszą niż przeciętna. Czyli ok. Zobaczymy jeszcze co z krwi wyjdzie.
Powiem szczerze, że nie dam rady nadrobić tego co naskrobałyście przez ten czas. Trudno, jakoś się chyba wbije w wątek tak naturalnie.
I pochwalę się bobasem, w sumie mówiąc to przeczuwam chłopca, aczkolwiek wolałabym dziewczynkę. Ale to bez znaczenia, byle zdrowe było i zdrowo się chowało.
super ze urlop i badania udane dzidzia śliczniusia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:01   #3217
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
piękny dzidziuś.. gratulacje..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:02   #3218
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a to jest polska firma, ten caly Tutek?
bo ceny sa calkiem calkiem przyzwoite
Tutek to model a firma Grander - polska firma
Czuje się jak reklama, ale tak mi się spodobał ten tutek że będę zachwalać ceny przyzwoite i waga jak dla mnie waga ma najwazniejsze znaczenie

Dziewczyny coś mnie dziś kłuje w pochwie Nie jest to mocne, ani bolesne ale czuje te kłucia od rana.. miała tak któraś?

Cytat:
25 wrzesnia mam wizyte u gin i zobaczy jak sie goi to wszystko. dzis jest 4 dzien od zabiegu i nadal mam delikatne krwawienie, jak dlugo jeszcze? pow ile trzeba odczekac zeby starac sie?
chcielismy miec dzidziusia latem ale czuje ze cos nie wyjdzie ;( tak sie cieszylam ze w kwietniu sie urodzi nasza dzidzia, juz zaplanowany caly przyszyly rok ;(
Ja delikatnie krwawiłam przez ok 2 tyg, po takim czasie zaczeliśmy współżyć... bardzo tego potrzebowałam, tej bliskości.
Lekarze zalecają po zabiegu odczekać do starań 3 miesiące do pół roku. Moim zdaniem 3 miesiące to w sam raz ale najważniejsza jest psychika. Mi bardzo pomogła druga ciąża... a zaszłam po pierwszej @ która przyszła 4 tyg po zabiegu. Byłam gotowa i wiedziałam że tego chce, mimo że ze względów fizycznych chciałam poczekać na 2@. Na szczęście "wpadliśmy". Powoli oswoisz się z sytuacją, przeżyjesz to i będziesz pewnie rozpaczać nieraz. Sama będziesz musiała zdecydować kiedy będziesz gotowa na drugie (nie kolejne, czy nowe) ale drugie dziecko, a to pierwsze na zawsze zostanie w Twoim sercu
Pisz jak będziesz miała tylko jakieś pytania, forum i ludzie naprawdę pomagają
Dobrze że masz TŻ, ja sama wiem jak dużo daje wsparcie i nie lekceważenie tego stanu. Mój TŻ też bardzo przeżywał...
ale teraz jesteśmy szczęśliwi i obiecuje Ci że wy też będziecie!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-04 o 11:03
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:05   #3219
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
No i byłam, w ekspresowym tempie się szykowałam ale zdążyłam. I tylko mętlik mam w głowie ehh... ogólnie z dzidzią w porządku tylko nie wiem jak to fachowo wytłumaczyć ale były takie jakby 2 kółeczka pierwsze w którym jest dzidzia i następna krawędź jakiś 1cm dalej i mówił że to musi się przykleić razem i wtedy będzie dobrze no i zakazał seksu (poprzedni pozwolił)
Tamten (prywatny) dał mi skierowanie tylko na krew i mocz. Ten na 11 badań. Wg tamtego byłabym teraz w 9 tyg wg tego jestem w 10t4d nastraszył mnie na początku że przepadły mi już wszystkie badania które kobieta powinna zrobić do 10t i że już nie może mi wypisać skierowania na nie ale wypisał i powiedział żebym zrobiłą w tym tyg to jeszcze się zaliczy a jak nie to mnie obciążą:confuse d:
Za 4 tyg mam iść z wynikami. W rozmowie jeszcze wyszło że nawet w 8, 9miesiącu zwolnienia bez powodu nie wystawia a ciąża to nie powód. No i sugerował żebym znalazła lekarza który pracuję w szpitalu gdzie będę chciała rodzić i później się tam przeniosła, znaczy po tej następnej wizycie. No zgłupiałam już... Dla mnie bardzo ważne jest L4 a ten prywatny bez problemu da więc tam na pewno będę chodzić no ale z drugiej strony ze mi tych skierowań nie dał

a jakie ci badania zlecił których tamten nie zlecił?

ja byłam wczoraj na 1 wizycie 6 tydzien + 5dni kolejna w 10 tyg i mam zrobić: odczyn Coombsa bo mamy konflikt, VDRL, HBs Ag, mocz, morfologia, glukoza, toksoplazmoza, Tsh, anty HCV i anty HIV (te 2 ostatnie do 15 tyg) i posiew z pochwy.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:18   #3220
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a jakie ci badania zlecił których tamten nie zlecił?

ja byłam wczoraj na 1 wizycie 6 tydzien + 5dni kolejna w 10 tyg i mam zrobić: odczyn Coombsa bo mamy konflikt, VDRL, HBs Ag, mocz, morfologia, glukoza, toksoplazmoza, Tsh, anty HCV i anty HIV (te 2 ostatnie do 15 tyg) i posiew z pochwy.
Praktycznie te same co Ty masz zlecił mi ten dzisiaj a prywatny jak byłam niecałe 2 tyg temu tylko krew i mocz!
Uciekam do pracy bo zaraz się spóźnię.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:21   #3221
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a wspolzyc od kiedy mozna? troche boje sie.... a dziecko juz bym chciala teraz, jak najszybciej, ale zobacze co pow lekarz za 3 tyg

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:43   #3222
Sunshine833
Raczkowanie

Witam Kochane, kurde nie nadążam nadrabiać Was...ale za pewne nie tylko ja mam takie problemy
Kathe strasznie mi przykro, i chyba nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przeszłaś...Trzymaj się dzielnie!
Czytając te wszystkie posty ze złymi wiadomościami i we mnie wkradł się mega strach...tymbardziej, że za 4 godziny mam wizytę u lekarki i USG...oj boję się co tam zobaczę..no ale ponoć trzeba myśleć pozytywnie...tylko jak to zrobić
Na pewno dam Wam znać co u mnie....a i parę kciuków zaciśniętych na pewno się przya
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 11:58   #3223
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Czytając te wszystkie posty ze złymi wiadomościami i we mnie wkradł się mega strach...tymbardziej, że za 4 godziny mam wizytę u lekarki i USG...oj boję się co tam zobaczę..no ale ponoć trzeba myśleć pozytywnie...tylko jak to zrobić
Ja za 4,5, a znając obsuwy u mojego dra to pewnie 5-6h. Po moich dzisiejszych snach to już mnie nawet E.T. w czasie usg nie zdziwi. najpierw śniły mi się wszystkie możliwe wady, a potem, że rodziłam ubranka niemowlęce , tylko się jakoś zaplątały w środku i trzeba było cięcie robić
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 12:16   #3224
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja za 4,5, a znając obsuwy u mojego dra to pewnie 5-6h. Po moich dzisiejszych snach to już mnie nawet E.T. w czasie usg nie zdziwi. najpierw śniły mi się wszystkie możliwe wady, a potem, że rodziłam ubranka niemowlęce , tylko się jakoś zaplątały w środku i trzeba było cięcie robić
o fuck co za koszmary...mi się nic nie śniło na szczęście...i u mnie pewnie też z 16 zrobi się 16.30...a każda minuta oczekiwania będzie dla mnie jak conajmniej godzina hehe
Stary 2012-09-04, 12:19   #3225
Moderna
Zakorzenienie

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby byly same dobre wieści
Stary 2012-09-04, 12:24   #3226
Sunshine833
Raczkowanie

Właśnie kupiłam sobie książkę: potęga kobiecości...bo ostatnio moja kobiecość coś szwankuje patrząc na napompowaną oponkę w lustrze...czy wy też czujecie się "brzydsze"...u mnie właśnie ten moment nastał... a to przecież dopiero początek tycia... (2kg przybrałam a to dopiero 10tydzien(( ) może książka zdziała cuda i moja samoocena wzrośnie
Stary 2012-09-04, 12:33   #3227
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie kupiłam sobie książkę: potęga kobiecości...bo ostatnio moja kobiecość coś szwankuje patrząc na napompowaną oponkę w lustrze...czy wy też czujecie się "brzydsze"...u mnie właśnie ten moment nastał... a to przecież dopiero początek tycia... (2kg przybrałam a to dopiero 10tydzien(( ) może książka zdziała cuda i moja samoocena wzrośnie
a ja tam nie czuję sie brzydsza może jedynie przez pojawiające się ostatnio syfy na czole a jak patrze na pojawiający się brzuszek to patrze na niego z czułościa

kciuki za wizyty
Stary 2012-09-04, 12:34   #3228
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się w sumie sylwetka nie zmieniła wcale w obwodzie mam tyle co przed ciążą - no ale mi dziś stuknęło 8 tygodni. Mnie najbardziej wkurza twarz, która miejscami robi się bardzo sucha i szorstka, a miejscami wyskakują mi pryszcze - jakieś wariactwo - zawsze miałam po prostu suchą skórę, robiłam sobie peelingi enzymatyczne i kropka (teraz nie robię). Ja schudłam od początku ze 101 na 96,5 kg, pewnie dlatego, że pierwszy raz od czasów podstawówkowych jem regularnie przez cały dzień, a nie śniadanioobiadokolację jak po pracy przed ciążą. Czytam zaległą stertę gazet na zmianę z książkami...
Stary 2012-09-04, 12:47   #3229
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

[amietam jak mi na pierwszej wizycie inny gin pow ze mam sie zapisac jak najszybciej na usg bo niewiadomo czy serce bije, a ja nawet nie przyjmowalam tego do wiadomosci, myslalam, ze mnie to na pewno nie spotka. przy okazji dowiedzialam sie ze w mojej rodzinie prawie kazda kobieta miala poronienie ale maja dzieci i jest ok, tylko ze ja tak abrdzo chce byc w ciazy, bardzo chce maluszka, boje sie ze nie dam rady wytrzymac tak dlugo a zarazem boje sie ze znow moze sie powtorzyc scenariusz...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 12:48   #3230
megi-megi
Zakorzenienie

Kathe - współczuję Ci przeogromnie. Straszne przeżycie. Właściwie od kilku godzin myślę, co Ci napisać i nie wiem. Mogę powiedzieć, że tak musiało być, że co złe już minęło. Ale tak sobie myślę, że najważniejsze jest to, żebyś nie szukała w tym swojej winy. Może nie szukasz i to jest dobre, ale może chcesz znaleźć przyczynę. Więc wiedz, że Ty zrobiłaś wszystko, żeby dziecko było zdrowe. Życie czasem jest mocno przewrotne. Mam nadzieję, że to wydarzenie da Ci siłę na przyszłość, a ja ściskam ciepło i oby odtąd Wasze małżeństwo przeżywało same szczęśliwe chwile.

Natala - nie dziwię się, że masz nadzieję. Ja po Twoim poście mam ją z Tobą. Jakoś człowiek trzyma się jednej małej nadziei. Więc jeśli pozwolisz na razie z Tobą będę się jej trzymała

W sobotę w czasie tego krwawienia nadzieja mnie opuściła. Krwi było naprawdę mnóstwo. Tak z 2 mocne okresy razem wzięte. Usiadłam na fotelu ginekologicznym, a zanim lekarz wrócił, pod nim była już kałuża krwi. Wydawało mi się niemożliwe, że nie wpłynie to na dziecko... ale...
JESTEM W DOMU! WSZYSTKO JEST DOBRZE!
Dzisiaj na kolejnym usg wykonywanym przez innego lekarza wyszło, że to był krwiak jednak. Lekko odkleił kosmówkę, stąd takie duże krwawienie. Mam 3 tygodnie zwolnienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale o spacerach na jakiś czas mogę zapomnieć. Jednak jestem przeszczęśliwa taka. Krwawienia małe mogą się jeszcze wydarzyć, bo kawałek krwiaka został, ale malutki. Poza tym wszystko super.
Lekarz zrobił mi już te najważniejsze oględziny malucha w 12 tygodniu - dzidzia szczególnej urody i z wzorowymi parametrami. Aż mi łezki napływają, jak o tym myślę. Już lekko ześwirowałam na punkcie tego człowieczka, aż się boję, co będzie później
Aż ciężko mi uwierzyć, że tak wyszliśmy z tego. Jakby ktoś darował mi nowe życie - w pewnym sensie tak właśnie się stało.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 12:51   #3231
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Co do oponki, to pretensji nie mam Raczej moja cera wariuje. Pełno wyprysków, włosy mi wypadają i paznokcie nie są w zbyt dobrej formie Do tego przeszła mi ochota na seks. Jak na początku wszystko było w porządku, tak teraz mamy już 1,5 tyg przerwy. Kładę się do łóżka i idę spać, a mąż już załamany chodzi .... Mam nadzieję, że mi to przejdzie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:00   #3232
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny coś mnie dziś kłuje w pochwie Nie jest to mocne, ani bolesne ale czuje te kłucia od rana.. miała tak któraś?
nie miałam, niestety nie pomogę..
za to wczoraj tak mnie bolały krzyże, że mi się przypomniał poród i właśnie te okropne bóle krzyżowe..

Cytat:
Na pewno dam Wam znać co u mnie....a i parę kciuków zaciśniętych na pewno się przya
no to dla wszystkich co maja wizytę..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja tam nie czuję sie brzydsza może jedynie przez pojawiające się ostatnio syfy na czole a jak patrze na pojawiający się brzuszek to patrze na niego z czułościa

kciuki za wizyty
no właśnie te syfy.. okropne.. zawsze miałam ładną cerę i parę dni temu nagle ze 7 pryszczy na raz..

Cytat:
[amietam jak mi na pierwszej wizycie inny gin pow ze mam sie zapisac jak najszybciej na usg bo niewiadomo czy serce bije, a ja nawet nie przyjmowalam tego do wiadomosci, myslalam, ze mnie to na pewno nie spotka. przy okazji dowiedzialam sie ze w mojej rodzinie prawie kazda kobieta miala poronienie ale maja dzieci i jest ok, tylko ze ja tak abrdzo chce byc w ciazy, bardzo chce maluszka, boje sie ze nie dam rady wytrzymac tak dlugo a zarazem boje sie ze znow moze sie powtorzyc scenariusz...
zobaczysz, że już niedługo będziesz w ciąży i doczekasz się tego małego ślicznego bobaska.. wierzę w to i mocno trzymam kciuki.. uda się na pewno..

czarny flamaster u mnie to samo.. sex mógłby nie istnieć.. mam nadzieję, że to się zmieni..

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:03
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:02   #3233
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja tak mam czasami ale jakby hmmm prąd przeszedł bym to określiła bardziej

Cytat:
Witam Kochane, kurde nie nadążam nadrabiać Was...ale za pewne nie tylko ja mam takie problemy
Kathe strasznie mi przykro, i chyba nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przeszłaś...Trzymaj się dzielnie!

Cytat:
oj przestań kobiety w ciąży są najpiękniejsze

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
W sobotę w czasie tego krwawienia nadzieja mnie opuściła. Krwi było naprawdę mnóstwo. Tak z 2 mocne okresy razem wzięte. Usiadłam na fotelu ginekologicznym, a zanim lekarz wrócił, pod nim była już kałuża krwi. Wydawało mi się niemożliwe, że nie wpłynie to na dziecko... ale...
Dzisiaj na kolejnym usg wykonywanym przez innego lekarza wyszło, że to był krwiak jednak. Lekko odkleił kosmówkę, stąd takie duże krwawienie. Mam 3 tygodnie zwolnienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale o spacerach na jakiś czas mogę zapomnieć. Jednak jestem przeszczęśliwa taka. Krwawienia małe mogą się jeszcze wydarzyć, bo kawałek krwiaka został, ale malutki. Poza tym wszystko super.
Lekarz zrobił mi już te najważniejsze oględziny malucha w 12 tygodniu - dzidzia szczególnej urody i z wzorowymi parametrami. Aż mi łezki napływają, jak o tym myślę. Już lekko ześwirowałam na punkcie tego człowieczka, aż się boję, co będzie później
Aż ciężko mi uwierzyć, że tak wyszliśmy z tego. Jakby ktoś darował mi nowe życie - w pewnym sensie tak właśnie się stało.
kamień z serca ) cudownie!!! jednak nie można nigdy tracić nadziei!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:02   #3234
ewela28a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Co do oponki, to pretensji nie mam Raczej moja cera wariuje. Pełno wyprysków, włosy mi wypadają i paznokcie nie są w zbyt dobrej formie Do tego przeszła mi ochota na seks. Jak na początku wszystko było w porządku, tak teraz mamy już 1,5 tyg przerwy. Kładę się do łóżka i idę spać, a mąż już załamany chodzi .... Mam nadzieję, że mi to przejdzie.
U mnie z cera dzieje sie to samo,ale jak na początku narzekałam to teraz przyzwyczaiłam sie i ze wzgledu na dzidzie "pokochałam" pryszcze
ewela28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:12   #3235
czarny flamaster
Zadomowienie

Ja i pokochać nie mam zamiaru Kiedyś używałam fajnego żelu do mycia twarzy z Nantes. Nie zawierał alkoholu i bardzo mi się sprawdził więc chyba do niego wrócę, po wypłacie ) No i muszę postawić na nawilżanie. Mam nadzieję, że to kwestia paru tygodni i wszystko się unormuje )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:18   #3236
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
super ze juz w domku czyżby kolejny chłopak ze ta uroda tak na niebiesko zaznaczona

Cytat:
Kathe nie załamuj się, wyspokoj się troszkę, wyluzuj i napewno juz niedługo będziesz się cieszyć z maleństwa
Stary 2012-09-04, 13:21   #3237
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ja i pokochać nie mam zamiaru Kiedyś używałam fajnego żelu do mycia twarzy z Nantes. Nie zawierał alkoholu i bardzo mi się sprawdził więc chyba do niego wrócę, po wypłacie ) No i muszę postawić na nawilżanie. Mam nadzieję, że to kwestia paru tygodni i wszystko się unormuje )
Ja też nie...

Swoją drogę ciekawe, że są te wszystkie balsamy i oliwki na brzuch, cycki, uda itd. do stosowania w czasie ciąży, a nie ma (a może są, ale nie spotkałam) jakiś żeli pod prysznic, do mycia twarzy, kremu do twarzy dla kobiet w ciąży
Stary 2012-09-04, 13:28   #3238
anna maria 79
Raczkowanie

Cytat:
mam tak samo koniec 8/9 tygodnia i 2 kilo więcej i napady głodu i zachcianki już się boje że znów dobije do 26 kg
megi megi bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

w zakładce kwc dla kobiet w ciąży widziałam żel pod prysznic

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

z seri dax cosmtetics jest kulka, maseczka do twarzy, krem ochronny dla przyszłych mam trzeba tylko poszukac a wszystko się znajdzie
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 13:38   #3239
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość

w zakładce kwc dla kobiet w ciąży widziałam żel pod prysznic

z seri dax cosmtetics jest kulka, maseczka do twarzy, krem ochronny dla przyszłych mam trzeba tylko poszukac a wszystko się znajdzie
Dzięki, a ja pielęgnacyjno- niekosmetykowa jestem - używam 5-ciu rzeczy na krzyż, rzadko coś zmieniam, to i szukać nie wiem jak, zresztą nigdy szukać nie miałam potrzeby. Ale teraz tak mnie skóra piecze, że hopla dostanę, jak czegoś z tym nie zrobię

ooo faktycznie z Babydream - dziwne, kupowałam ostatnio tą oliwkę, którą dostałam dopiero w 3cim Rossmanie - żelu nie widziałam

a co do reszty to widać muszę poszukać czy w Rossmanie jest Dax, bo z kosmetykami dla ciężarówek nie widziałam takich rzeczy..... jak kiedyś wreszcie wyjdę z domu i pójdę do sklepu

póki co wstałam, przez godzinę poogarniałam trochę chałupę i już ledwo żyję.... jakiekolwiek wyjście z domu to Everest
Stary 2012-09-04, 13:38   #3240
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu opieka wspaniala, moze dlatego ze wiedzieli ze jutro mam slub i robili wszystko zebym sie nie denerwowala. na slubie i weselu zapomnialam o tym bo sie dobrze bawilam, gin pow ze moge robic wszystko.
ale od wczoraj mam jakiegos mega dola, tym badziej teraz mam l4 ale jak wroce do pracy bo wiedza co sie stalo na podstawie zwolnienia bo najpierw mialan na 100 a teraz na 80 i napisane jest ze bylam w szpitalu to sie zacznie, wiara bedzie wiedziec pewnie juz
...bardzo mi przykro.
Strasznie okrutny ten los,że zafundował Ci taką tragedię w takim czasie.... jejku...nie do pojęcia. . .
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości