|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Kochana strasznie mi przykro,bądź dzielna i tak jesteś bardzo silna kobitka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
no ale wiem jaka moze byc tego przyczyna. otoz nie polecam jesc tunczyka na kolacje .bd do was zaglodala na razie ide umyc po sniadanku. wstawic pranie, i moze W KONCU wezme sie za ta powtorke z norweskiego, kolejny kurs 17wrzesnia zaczynam, a ja nic a nic nie powtorzylam
|
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamten (prywatny) dał mi skierowanie tylko na krew i mocz. Ten na 11 badań. Wg tamtego byłabym teraz w 9 tyg wg tego jestem w 10t4d nastraszył mnie na początku że przepadły mi już wszystkie badania które kobieta powinna zrobić do 10t i że już nie może mi wypisać skierowania na nie ale wypisał i powiedział żebym zrobiłą w tym tyg to jeszcze się zaliczy a jak nie to mnie obciążą :confuse d: Za 4 tyg mam iść z wynikami. W rozmowie jeszcze wyszło że nawet w 8, 9miesiącu zwolnienia bez powodu nie wystawia a ciąża to nie powód. No i sugerował żebym znalazła lekarza który pracuję w szpitalu gdzie będę chciała rodzić i później się tam przeniosła, znaczy po tej następnej wizycie. No zgłupiałam już... Dla mnie bardzo ważne jest L4 a ten prywatny bez problemu da więc tam na pewno będę chodzić no ale z drugiej strony ze mi tych skierowań nie dał
|
|
|
|
|
|
#3214 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że masz tak jak napisałaś już swoją jedną kruszynkę i dzięki Niej łatwiej Ci przetrwać te chwile Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak to powiedziała pani doktor jest piękna bułeczka proszę popatrzeć:PCytat:
((((((
|
|
|
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
poczytałam
Natala. Kathle bardzo mi przykro... Kathle najserdeczniejsze życzenia na nową drogę życia we dwoje, masz cudownego męża w którym masz oparcie, życzę Wam samych radosnych dni...
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje..
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuje się jak reklama, ale tak mi się spodobał ten tutek że będę zachwalać ceny przyzwoite i waga Dziewczyny coś mnie dziś kłuje w pochwie Nie jest to mocne, ani bolesne ale czuje te kłucia od rana.. miała tak któraś? Cytat:
Lekarze zalecają po zabiegu odczekać do starań 3 miesiące do pół roku. Moim zdaniem 3 miesiące to w sam raz ale najważniejsza jest psychika. Mi bardzo pomogła druga ciąża... a zaszłam po pierwszej @ która przyszła 4 tyg po zabiegu. Byłam gotowa i wiedziałam że tego chce, mimo że ze względów fizycznych chciałam poczekać na 2@. Na szczęście "wpadliśmy". Powoli oswoisz się z sytuacją, przeżyjesz to i będziesz pewnie rozpaczać nieraz. Sama będziesz musiała zdecydować kiedy będziesz gotowa na drugie (nie kolejne, czy nowe) ale drugie dziecko, a to pierwsze na zawsze zostanie w Twoim sercu ![]() Pisz jak będziesz miała tylko jakieś pytania, forum i ludzie naprawdę pomagają Dobrze że masz TŻ, ja sama wiem jak dużo daje wsparcie i nie lekceważenie tego stanu. Mój TŻ też bardzo przeżywał... ale teraz jesteśmy szczęśliwi i obiecuje Ci że wy też będziecie!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-04 o 11:03 |
||
|
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakie ci badania zlecił których tamten nie zlecił? ja byłam wczoraj na 1 wizycie 6 tydzien + 5dni kolejna w 10 tyg i mam zrobić: odczyn Coombsa bo mamy konflikt, VDRL, HBs Ag, mocz, morfologia, glukoza, toksoplazmoza, Tsh, anty HCV i anty HIV (te 2 ostatnie do 15 tyg) i posiew z pochwy. |
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekam do pracy bo zaraz się spóźnię. |
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Wtajemniczenie
|
a wspolzyc od kiedy mozna? troche boje sie.... a dziecko juz bym chciala teraz, jak najszybciej, ale zobacze co pow lekarz za 3 tyg
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane, kurde nie nadążam nadrabiać Was...ale za pewne nie tylko ja mam takie problemy
![]() Kathe strasznie mi przykro, i chyba nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co przeszłaś...Trzymaj się dzielnie! Czytając te wszystkie posty ze złymi wiadomościami i we mnie wkradł się mega strach...tymbardziej, że za 4 godziny mam wizytę u lekarki i USG...oj boję się co tam zobaczę..no ale ponoć trzeba myśleć pozytywnie...tylko jak to zrobić Na pewno dam Wam znać co u mnie....a i parę kciuków zaciśniętych na pewno się przya
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() , tylko się jakoś zaplątały w środku i trzeba było cięcie robić |
|
|
|
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby byly same dobre wieści
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie kupiłam sobie książkę: potęga kobiecości...bo ostatnio moja kobiecość coś szwankuje patrząc na napompowaną oponkę w lustrze...czy wy też czujecie się "brzydsze"...u mnie właśnie ten moment nastał... a to przecież dopiero początek tycia... (2kg przybrałam a to dopiero 10tydzien
(( ) może książka zdziała cuda i moja samoocena wzrośnie
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak patrze na pojawiający się brzuszek to patrze na niego z czułościa![]() kciuki za wizyty
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
[amietam jak mi na pierwszej wizycie inny gin pow ze mam sie zapisac jak najszybciej na usg bo niewiadomo czy serce bije, a ja nawet nie przyjmowalam tego do wiadomosci, myslalam, ze mnie to na pewno nie spotka. przy okazji dowiedzialam sie ze w mojej rodzinie prawie kazda kobieta miala poronienie
ale maja dzieci i jest ok, tylko ze ja tak abrdzo chce byc w ciazy, bardzo chce maluszka, boje sie ze nie dam rady wytrzymac tak dlugo a zarazem boje sie ze znow moze sie powtorzyc scenariusz...
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe - współczuję Ci przeogromnie. Straszne przeżycie. Właściwie od kilku godzin myślę, co Ci napisać i nie wiem. Mogę powiedzieć, że tak musiało być, że co złe już minęło. Ale tak sobie myślę, że najważniejsze jest to, żebyś nie szukała w tym swojej winy. Może nie szukasz i to jest dobre, ale może chcesz znaleźć przyczynę. Więc wiedz, że Ty zrobiłaś wszystko, żeby dziecko było zdrowe. Życie czasem jest mocno przewrotne. Mam nadzieję, że to wydarzenie da Ci siłę na przyszłość, a ja ściskam ciepło i oby odtąd Wasze małżeństwo przeżywało same szczęśliwe chwile.
Natala - nie dziwię się, że masz nadzieję. Ja po Twoim poście mam ją z Tobą. Jakoś człowiek trzyma się jednej małej nadziei. Więc jeśli pozwolisz na razie z Tobą będę się jej trzymała W sobotę w czasie tego krwawienia nadzieja mnie opuściła. Krwi było naprawdę mnóstwo. Tak z 2 mocne okresy razem wzięte. Usiadłam na fotelu ginekologicznym, a zanim lekarz wrócił, pod nim była już kałuża krwi. Wydawało mi się niemożliwe, że nie wpłynie to na dziecko... ale... JESTEM W DOMU! WSZYSTKO JEST DOBRZE! Dzisiaj na kolejnym usg wykonywanym przez innego lekarza wyszło, że to był krwiak jednak. Lekko odkleił kosmówkę, stąd takie duże krwawienie. Mam 3 tygodnie zwolnienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale o spacerach na jakiś czas mogę zapomnieć. Jednak jestem przeszczęśliwa taka. Krwawienia małe mogą się jeszcze wydarzyć, bo kawałek krwiaka został, ale malutki. Poza tym wszystko super. Lekarz zrobił mi już te najważniejsze oględziny malucha w 12 tygodniu - dzidzia szczególnej urody i z wzorowymi parametrami. Aż mi łezki napływają, jak o tym myślę. Już lekko ześwirowałam na punkcie tego człowieczka, aż się boję, co będzie później ![]() Aż ciężko mi uwierzyć, że tak wyszliśmy z tego. Jakby ktoś darował mi nowe życie - w pewnym sensie tak właśnie się stało.
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej moja cera wariuje. Pełno wyprysków, włosy mi wypadają i paznokcie nie są w zbyt dobrej formie Do tego przeszła mi ochota na seks. Jak na początku wszystko było w porządku, tak teraz mamy już 1,5 tyg przerwy. Kładę się do łóżka i idę spać, a mąż już załamany chodzi .... Mam nadzieję, że mi to przejdzie.
|
|
|
|
#3232 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to wczoraj tak mnie bolały krzyże, że mi się przypomniał poród i właśnie te okropne bóle krzyżowe.. Cytat:
dla wszystkich co maja wizytę.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czarny flamaster u mnie to samo.. sex mógłby nie istnieć.. mam nadzieję, że to się zmieni..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-04 o 13:03 |
||||
|
|
|
|
#3233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kobiety w ciąży są najpiękniejsze ![]() Cytat:
) cudownie!!! jednak nie można nigdy tracić nadziei!!!!
|
|
|
|
#3234 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Ja i pokochać nie mam zamiaru
Kiedyś używałam fajnego żelu do mycia twarzy z Nantes. Nie zawierał alkoholu i bardzo mi się sprawdził więc chyba do niego wrócę, po wypłacie ) No i muszę postawić na nawilżanie. Mam nadzieję, że to kwestia paru tygodni i wszystko się unormuje )
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogę ciekawe, że są te wszystkie balsamy i oliwki na brzuch, cycki, uda itd. do stosowania w czasie ciąży, a nie ma (a może są, ale nie spotkałam) jakiś żeli pod prysznic, do mycia twarzy, kremu do twarzy dla kobiet w ciąży |
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() megi megi bardzo się cieszę ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- w zakładce kwc dla kobiet w ciąży widziałam żel pod prysznic ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- z seri dax cosmtetics jest kulka, maseczka do twarzy, krem ochronny dla przyszłych mam trzeba tylko poszukac a wszystko się znajdzie
|
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo faktycznie z Babydream - dziwne, kupowałam ostatnio tą oliwkę, którą dostałam dopiero w 3cim Rossmanie - żelu nie widziałam a co do reszty to widać muszę poszukać czy w Rossmanie jest Dax, bo z kosmetykami dla ciężarówek nie widziałam takich rzeczy..... jak kiedyś wreszcie wyjdę z domu i pójdę do sklepu póki co wstałam, przez godzinę poogarniałam trochę chałupę i już ledwo żyję.... jakiekolwiek wyjście z domu to Everest |
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Strasznie okrutny ten los,że zafundował Ci taką tragedię w takim czasie.... jejku...nie do pojęcia. . . |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

no ale wiem jaka moze byc tego przyczyna. otoz nie polecam jesc tunczyka na kolacje
.
:confuse d:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

05.07.2008 

a jak patrze na pojawiający się brzuszek to patrze na niego z czułościa