|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Zawsze to lepiej ak dziecko ladnie je i ladnie przybiera, ona sobie ladnie leci 50-tym centylem wiec grubasek nie jest. Zreszta - mialam tez Gosi pisac, wiesz z tego dzieciecego tluszczyku to dzieci wyrastaja jak zaczynaja raczkowac i chodzic. Co innego jakbys tam w Niego slodycze pakowala ![]() Ale przeciez On na piersi plus troche tam sloiczkow Wow, to niezle padl maly Ja tez od urodzenia dodawalam oilatum do wody, teraz zaczynam HIPP-a plyn do kapieli, jak narazie jest ok!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-09-04 o 13:50 |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Nie znają. Nawet swojego dobrze nie potrafią. Ja pracuję z wybitnie "mądrymi"
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez tego znajomego TŻ miał wiele nieprzyjemności w pracy i w ogóle było nieciekawie. Ja uczę się, z powodzeniem, mówić wszystkim, że jest dobrze bez względu na to, co myślę. Ale zdawkowanie, aby sobie za wiele nie pomyśleli Nawet jak kogoś nie lubię, poślę mu uśmiech, to nic nie kosztuje. A pomyśleć swoje pomyślę. Jeśli ktoś mi bezpośrednio nie dokuczy, to spoko, ale jak zajdzie mi za skórę to bedzie biedny Ewelinka z drzemki obudziła się popłakując, chciała jeszcze sobie trochę pocycać. Położyłyśmy się na łózku, ssała sobie, potem tak leżała i gadała do sufitu a ja ją głaskałam po uszkach, szyjce, brzuszku i rączkach. Ale było jej przyjemnie ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Używam płyn do kąpieli HIPP i jestem z niego zadowolona Uwielbiam jego zapach, lekko migdałowy, delikatny.
|
|
#3965 | |||
|
Gang Iren
|
Tak sobie mysle o pieluchach i chyba powinny byc jeszcze rozmiary pomiedzy.3 sa male,kupa na plecy wylatuje,a 4 luzne troche,bo z kolei wczesniej spacer zakonczylismy,bo siku bokiem ucieklo
![]() Cytat:
Blisko ciebie? Cytat:
Cytat:
No pewnie,ze ludzie sa rozni,nie mozna generalizowac.Ja pisalam,ze sie juz kilka razy sparzylam tutaj na ludziach,moze mialam pecha i zle trafilam.I przez troche sie boje nawiazywac znajomosci.
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
U nas już liście z drzew spadaja..
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
bo meteorologicznie to jest juz chyba jesien
Gosia z tymi pieluchami to chyba tak jest ,że przy cycowym karmieniu utrzymać kupę jest trudno, z Niną narzekałam na 2 ,ze wylatywało, przeszła na jedzenie stałe i akurat zmieniałam tez na 3 ,kupy utrzymane, więc obwiniałam 2,że nieteges były, teraz przy Kai mi przy 3 uciekały kupy, jedzenie weszło i jest ok, moim zdaniem pieluszka takiej wielkiej kupki rzadkiej od 8 kg dziecka nie utrzyma, musiałaby być na ścisk maksymalnie na brzuchu, no i jeszcze to ciśnienie pod czas e eee Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-04 o 14:37 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam na samym południu Anglii. To tak jak mi czasami niezbyt pasuje,bo albo pogoda do duszy,albo mały śpi a to trwa z 1,5 do 2 godzin.Czasami robią dla dzieci na świeżym powietrzu koło mnie,ale zazwyczaj wtedy mały śpi,a i tak za dużo mam nie przychodzi. Ja też tak mam,że jak się zraże do ludzi,to koniec tzn mam do nich dystans. Właśnie była u mnie położna i pytała czy jestem gotowa,to jej odpowiedziałam to co napisałam powyżej w poście.Ja gotowa jestem,ale mi niezbyt czasami pasuje. U nas o dziwo dzisiaj ładna pogoda,mały wojuje na macie.Jak się obudził to dałam mu deser rice puding,zjadł cały sloiczek.Teraz się z tatą bawi. |
|
|
|
|
#3969 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..ale sknera nie jestem podziele się, a co!! Jedz na zdrowie!Cytat:
I tj mowisz nie kazdy Polak to swinia,ale jak jest Nas gdzies mniej...to czestotliwosc spotkania swini rosnie ![]() Cytat:
) ,bo praktycznie z 0 umiejetnosciami i praktycznie 0 znajomoscia jezyka mogli miec prace. Czego tutaj raczej nie uswiadczysz. Czasy sie jednak zmienily i nie wystarczy poprostu wyjechac, a kasa sama wpadnie do kieszeni. Z jednej strony pomyslcie jak to jest..mam kolezanke ktora pracuje w fabryce na tasmie..czyli praca fizyczna w UK i stac ja na wypasione wakacje zagranica..ogolnie wycieczkowanie..Ile osob u nas pracujacych na tasmie moze sobie na to pozwolic? to tylko przyklad rzecz jasna i ja Bron Boze nie umniejszam pracy w fabryce, chce tylko naswietlic "problem"Cytat:
). Fifi to niezly agent tak zasypiac podczas szamania. hehe musial byc naprawde baaaaardzo zmeczonyMoje dziecie tez sie ubilo z jedna reka poza lozeczkiem . W miedzy czasie ta reka zdarzyl otworzyc szuflade komody jaka tam stoi .Musze to jakos zabezpieczyc,bo paluchy sobie poprzycina.Dzisiaj TH bylaby z nas dumna,bo mamy plan iscie idealny. Moze poza malym elementem, ze zupa dzis byla taka se (tzn tak stwierdzam po ilosci zjedzonej)..i katapultowala sie na glowe Roba i moje wlosy. Jednak to byloby zbyt malo wyszukane, wiec potem sprzedal mi jeszcze bełta na świeżo umyte wlosy. Nawet najlepszy lakier tak nie usztywnia jak marchwiowa z ryżem . Moze trzeba to opatentowac?.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też oilatum nie pomógł
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Mravka |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalam odpowiedz od serwisu ikea i napisali mi ze ten termin co podali to taki luzny byl i wszystko zalezy od dostawcy, podali mi tez numer przesylki i wiecie co??? wczoraj o 23 dopiero ja nadali
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra,no to nieźle
Wiecie,że na poczekalni jest już wątek przyszłych mam majowo-czerwcowych??? ![]() Zmykam nakarmić brzdąca
|
|
|
|
#3973 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co mi dzisiaj tz powiedzial?
Fredryka koledze w szwecji policja wczoraj zabrala prawko ![]() Jechal 54 km/h przy ograniczeniu do 30 ![]() Teraz juz chyba jest jasne dlaczego szwedzi (wiekszosc bynajmniej) jezdza przepisowo
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy od pediatry z recepta na bebilon pepti i juz pierwsze 100ml za nami
stopniowo przechodzimi z piersi na mm a ja mam trzymac na razie scisla diete. Zmeczona jestem jak nie wiem co! od 10.00 bylam z malym na dworzu jeszcze czeka mnie wycieczka do biedronki bo w lodowce tylko swiatlo zostaloMravka uwielbiam czytac jak piszesz
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu a w ogóle planujecie jeśli można zapytać?
MoniaHan aa Ty już zaraz masz chrzciny, u nas zapowiada się na dalekie czasy na razie.. Pewnie niedługo moja Babcia zacznie mówić, jak Kaja zacznie płakać - że to dlatego że upomina się o chrzest.. ![]() Nikki ale się ten Twój Oskarek spieszy z tymi ząbkami W ogóle to zapomniałam że obchodzę razem z Twoim synkiem urodzinki - właśnie spojrzałam na Twój podpis![]() Kalendarzowy prezent myślę, że się spodoba dziadkom ![]() Konia ![]() Emigra to dużo Julisia pije, Kaja niestety mało i nie wiem jak Ją przekonać. Lekarz twierdzi że po prostu pewnie nie ma potrzeby.. ![]() Karinio no pobono nie wszystkie te puzzle są toksyczne stąd moje pytanie. Swoją drogą jak można było dopuścic do sprzedarzy toksyczne zabawki, przeciez ktoś to musi nadzorować.. 88natka niezłe z Was laseczki ![]() Mravka jak zwykle się uśmiałam - z opisu spożywania przez Robsona potraw No ja tez mam marchew wszędzie, a to dopiero u nas początek!Np. trakcie spożywania Kai pierwszej marchewki oczywiście musiała sobie kichnąć, więc wyobrażasz sobie jak musiałam wyglądać? ![]() stary kalosz w rowie wymiata ![]() Aguśka a to nie wiedziałam że robicie remoncik. Taki od góry do dołu, z kafelkami itd? Podziwiam, bo to pewnie niezłe przedsięwzięcie! Choć ja juz marzę o zmianie mieszkania, to jak pomyślę o urządzaniu i remontowaniu to aż mnie ciary przechodzą.. Bo w sumie to lubie takie rzeczy, ale teraz przy dziecku to pewnie ciężka sprawa. Cytrynka brawo za pół roku Wiktorka, ale ten czas leci!!! Dziękuję Wam dziewczyny za rady w sprawie puzzli! |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
slabo!
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka i gdzie chodzicie na tą rehabilitację? Trzymam kciuki za Morficzka
|
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No zal chlopaka, bo jest w porzadku, a pracuje jako kurier, wiec nie wiem jak to bedzie! Ale z drugiej strony patrzac to mysle, ze juz do konca zycia nie przekroczy predkosci ![]() wlasciwie to uwazam, ze jest to najlepszy sposob zeby nauczyc kierowcow przestrzegania ograniczen, bo najczesciej Ci, ktorzy dostaja mandaty to ich akurat na to stac i maja to gleboko gdzies!
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamad jak oglądałam one borne to też musowo był ryk przy porodzie Mega wzruszające..Mravka gdzie Robsonik będzie chodził do żłobka? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-04 o 15:41 |
|
|
|
|
#3980 | |||
|
Raczkowanie
|
kurcze, czyli trzeb apróbować dalej... a ludowe sposoby, typu kąpanie w krochmalu próbowałaś?
Cytat:
![]() Ale zawsze jest nasz kochany wizaz i nasz wątek )))Cytat:
w PL też .... lato dobiega końca. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
miała ale nie ma miejsca w państwowych a w prywatnym pół wypłaty bym zostawiała więc póki co posiedzę jeszcze trochę z nią w domu. Nie ukrywam że gdybym zarabiała więcej to by się kalkulowąło ale szarpać się za kilkaset złotych i mijać z mężem ... w naszej sytuacji to się mija z celem. |
|||
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
88natka o rany, współczuję tych dziwnych akcji.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-04 o 15:51 |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale je mimo wszystko. Opluc mnie potrafi jak ma fazę na plucie tak ogólnie, wtedy pluje sliną czy jedzeniem, wszystko jedno, tak mała plujka![]() Jak usnął przy tej zupę o 13.30 to śpi do tej pory, to ewenement u niego taki długi sen. Może jednak to jest metoda, rzucić w cholerę łatwy plan TH, który od jakichś 2 tygodni przestał się u na sprawdzać i wprowadzić takie porządne spanie po obiedzie? Filip wydłuża sobie aktywność i nie ma już czasu na sen, bo głodny się robi, więc albo zasypia przy karmieniu albo nie śpi wcale przez pól dnia. Ma dni, ze przez cały dzień ma jedna drzemka 30-40 minutową. A jak u Was dziewczyny, które stosowały łatwy plan Tracy, to wygląda? Sprawdza się jeszcze jak dzieciaczki podrosły? A tak z innej beczki, Gosia jaką 20 książkę przeczytałaś? Szukam ciagle pomysłów, chociaż aktualnie pochłania mnie saga lodu i ognia Martina, polecam swoją drogą. Książki mamy od dawna, tż namawiał mnie na nie jakieś 2 lata a ja głupia się opieralam, a teraz się oderwać nie moge ![]() Tż się ucieszył ostatnio, że Fil się zainteresował gazetą( to był świeży nr Filmu) tylko po kilku minutach jak mały zmasakrowal, zmietolił i obślinil okładkę mina mu zrzedła A już się rozwodził, jak to dobrze, żeby się przyzwyczajał do książek jak tatuś od dzieciństwa![]() Obudził się, koniec laby
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pewnie w związku z tym ginie też mniej ludzi w wypadkach drogowych .. |
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu to dosyc ostro pilnuja dyscypliny w Szwecji
u nas jak sie przekroczy predkosc o conajmniej 30 km/h na wtedy zabieraja prawo jazdy na miesiac A moj znajomy chyba 2 lata temu mial taka sytuacje, ze dostal pismo ze ma oddac prawo jazdy na miesiac, nie oddal i chcial sie pozniej wykrecic ze nie dostal tego pisma itp az powtornie go radar strzelil w tym okresie co niby prawka nie powinien miec i mial zaplacic albo chyba 1800 € albo na miesiac do wiezienia isc Moj maz raz mial zabrane na miesiac prawko, na autostradzie przekroczyl predkosc - tak sie do mnie spieszyl hihi no i wtedy musialam go bity miesiac wozic do pracy, najgorzej bylo jak musialam wyjezdzac na studia... no ale cale szczescie istnieja taxowki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3985 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Dziś mieliśmy rekordową nockę ![]() Piotruś zasnął o 20.30 a obudził się na pierwsze karmienie o 5.40 samodzielne zasypianie chyba mu służy bo tak zazwyczaj jak zasnął to do godziny jeszcze się co najmniej raz przebudził, a wczoraj spal jak zabity! ![]() Byłam się zarejestrować w PUP razem z Piotrusiem, mam to za sobą ![]() chociaż teraz co tydzień trza się będzie tam fatygować Cytat:
a Filipek śpiący z łyżeczką w buzi musiał wylądać nieziemsko Co do planu TH to u nas dalej się sprawdza. Piotrusiowi wychodzą dwie albo tak jak dziś trzy drzemki jedna jest dłuższa ok 1,5-2h a pozostałe ok 40min. Czasem podczas aktywności jeszcze Piotruś chce podjeść mleczka albo się napić, ale generalnie jest plan zachowany. Aktywność zazwyczaj max 3 godziny trwa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
scisła dieta czyli bez mleka i przetworów. czy inne produkty też masz odstawić? jak małemu smakowało pepti?
|
|
#3986 | ||
|
Gang Iren
|
Wrocilismy z drugiego spaceru,ale spac mi sie zachcialo.Siedze wlasnie nad kawka,mam nadzieje,ze kofeina pomoze
![]() Cytat:
O kurcze,takich to normalnie ![]() Cytat:
Teraz czytam Drzwi do piekla -Marii Nurowskiej,juz koncze bardzo duze wrazenie na mnie robi ta ksiazka.No ale ta wesola nie jest.Ja czytam rozne ksiazki,nie przepadam za fantastyka,ale kilka przeczytalam,ktore mi sie podobaly,no i romansow nie lubie,no chyba ze stare np Wichrowe Wzgorza,ale jakies Harlequiny to zdecydowanie odpada. Tu watek o ksiazkach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=610108
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
karo malemu smakuje pepti tylko musze sie u siebie pokarmu pozbyc
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki,
ja tylko się przywitam i spróbuję Was nadrobić bo tz jeszcze ten tydzień ma urlop i robiliśmy taki mały remoncik bo kładliśmy kamień na ścienę w korytarzu i całe mieszkanie zasyfione bo to z gipsu ![]() Antek poszedł do przedszkola i po raz pierwszy to dziecko zostawiło wszystko w przedszkolu czyli jasiek i worki bo w zeszłym sezonie musiałam codziennie pamiętać żeby zabrać łącznie z kapciami
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze temat emigracji byl na tapecie
no ja tu spotkalam roznych Polakow lepszych I gorszych,ale to mozna tak samo spotkac I w Polsce,to co jest prawda I jest widoczne to ze jestesmy mniej zgrani od innych narodowosci tutaj np.Portugalczykow lub Litwinow,no I tacy jacys smutniejsi ogolnie jestesmy.znam osobiscie I Litwinow I Portugalczykow stad moj wniosek.Mrawka my kapiemy Hanke w duzej naszej wannie juz chyba 3miesiac.ona to uwielbia,no ale kapana jest tylko 2x/tydzien bo woda jej nie sluzy,codziennie przemywam ja przegotowana woda. Oilatum U nas szkodzi. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- nowaken I Aguska kciuki za udany I szybki remont. Lena nie przejmuj sie chrzcinami I tym co mowia inni,ochrzcicie w swoim czasie. Hania sturlala sie z lozeczka na lozku I od razu zlapala za cycka...podniosla glowe I zaczela sie do mnie smiac:P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

To takie słodkie jest

ja mieszkam na samym południu Anglii. 

.Musze to jakos zabezpieczyc,bo paluchy sobie poprzycina.

W ogóle to zapomniałam że obchodzę razem z Twoim synkiem urodzinki - właśnie spojrzałam na Twój podpis

To niezłe miałaś przeżycia na porodówce. .