Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 13:48   #3961
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
KluseczekTo takie słodkie jest

Viki jak na dziewczynkę waży bardzo ładnie no i super przybiera. Mój Fil to pajączek

My od urodzenia uzywalismy oilatum i nie sprawdził sie na suchą skórę i kostki pomogła seria emolium; emulsja do kąpieli, do smarowania, i krem specjalny.

My kapiemy w wanience (mamy taką większą) ale obroty tez są niezłe, kebab to dobre porównanie

Tez tak uważam

Witam!
Filipek nie spał od rana jeszcze, 2 godziny go wozilam na spacerze i też nie usnął więc wróciliśmy do domu na zupę. Pod koniec karmienia usnął z lyżeczką w buziWyniosłam go takiego umorusanego na dwór do wózka, nawet nie zmieniłam mu pieluszki tylko wytarłam buzie cokolwiek i śpi jak kamien
Dzieki, ja tam sie bardzo ciesz, Adas byl taki pajaczek i nadal jest
Zawsze to lepiej ak dziecko ladnie je i ladnie przybiera, ona sobie ladnie leci 50-tym centylem wiec grubasek nie jest.
Zreszta - mialam tez Gosi pisac, wiesz z tego dzieciecego tluszczyku to dzieci wyrastaja jak zaczynaja raczkowac i chodzic. Co innego jakbys tam w Niego slodycze pakowala
Ale przeciez On na piersi plus troche tam sloiczkow

Wow, to niezle padl maly

Ja tez od urodzenia dodawalam oilatum do wody, teraz zaczynam HIPP-a plyn do kapieli, jak narazie jest ok!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:50
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:50   #3962
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja mam taką barierę. Dogadam się, potrafię dużo rzeczy załatwić. Ale jak mam zagadać to się wstydzę. Spotkałam się z paroma irlandczykami którzy myślą że jak nie umiemy dobrze angielskiego to jesteśmy gorsi od nich, jakby upośledzeni i potrafią to okazać na wiele sposobów. Tyle że to my mamy odwagę wyjechać do innego kraju i znamy jakiś inny język niż swój ojczysty. No ale to tam gdzie ja pracuję, muszę zmienić pracę.
a jakie inne jeyki znaja oni?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:53   #3963
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a jakie inne jeyki znaja oni?
Nie znają. Nawet swojego dobrze nie potrafią. Ja pracuję z wybitnie "mądrymi"

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:01   #3964
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem Polką , ale kłod nikomu nie rzucam pod nogi, nie zazdroszczę , nie wiem może ja mam inaczej
Wszystko zależy od ludzi. Nawet nie od wychowania, bo znajomych dzieci (w wieku mojego TŻ) są okropnie fałszywi i zawistni podczas gdy matka dałaby serce na talerzu za zgodę.
Przez tego znajomego TŻ miał wiele nieprzyjemności w pracy i w ogóle było nieciekawie.
Ja uczę się, z powodzeniem, mówić wszystkim, że jest dobrze bez względu na to, co myślę. Ale zdawkowanie, aby sobie za wiele nie pomyśleli
Nawet jak kogoś nie lubię, poślę mu uśmiech, to nic nie kosztuje. A pomyśleć swoje pomyślę. Jeśli ktoś mi bezpośrednio nie dokuczy, to spoko, ale jak zajdzie mi za skórę to bedzie biedny

Ewelinka z drzemki obudziła się popłakując, chciała jeszcze sobie trochę pocycać. Położyłyśmy się na łózku, ssała sobie, potem tak leżała i gadała do sufitu a ja ją głaskałam po uszkach, szyjce, brzuszku i rączkach. Ale było jej przyjemnie

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
teraz zaczynam HIPP-a plyn do kapieli, jak narazie jest ok!
Używam płyn do kąpieli HIPP i jestem z niego zadowolona Uwielbiam jego zapach, lekko migdałowy, delikatny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:11   #3965
gosia261282
Gang Iren

Tak sobie mysle o pieluchach i chyba powinny byc jeszcze rozmiary pomiedzy.3 sa male,kupa na plecy wylatuje,a 4 luzne troche,bo z kolei wczesniej spacer zakonczylismy,bo siku bokiem ucieklo

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Hej

Ja właśnie miałam doła z powodu wyżej wymienionego przez Gosie i dlatego wczoraj nie wchodziłam jak wrócilam ze spaceru,mogłybyśmy sobie ręke podać. Napisz mi na pw gdzie mieszkasz??
Wielokrotnie tzn pare razy zraziłam się do Polaków tutaj do tego stopnia,że trzymam się od nich zdaleka aczkolwiek mamy 2 pary małżeństwa znjaomych,tylko brak czasu by się z nimi spotykac,bo albo oni zapracowani,albo mąż.Teraz czekamy aż dadzą nam znać,bo chcą bysmy wpadli na kawe jak skończą remont.A od x czasu idziemy do nich i dojść coś nie możemy.
Moge tutaj napisac,mieszkam w Wakefield.To kolo Leeds.
Blisko ciebie?

Cytat:
A i Gosiu,są u Was takie spotkanie dla mam i dzieci do lat 5-ciu???To jest pare razy w tygodniu,ale punkty spotkań rozrzucone po mieście,gdzie mamy moga się spotkać pogadać,a dzieci wspólnie pobawić.U mnie to się nazywa Sure Start.Chodze tam jak mam zważyć małego,jutro idziemy.
Dostalam propozycje spotkan,ale godziny nie pasowaly,bo nie zdazylabym odbierac Wiki ze szkoly.

Cytat:
Ja nie napisałam,że tak powiedziałaś
Napisałam o ogólnej opinii jaką wiele osób wyraża, a ja się świnią nie czuję chrum chrum
No ale zobaczcie ile Was tu jest, wszystkie normalne fajne dziewczyny, no to trzeba jednak mieć wiarę ,że takich też jest wielu , tylko że są mniej widoczni.Zawsze zło było mocniej na tapecie niż dobro.

No pewnie,ze ludzie sa rozni,nie mozna generalizowac.Ja pisalam,ze sie juz kilka razy sparzylam tutaj na ludziach,moze mialam pecha i zle trafilam.I przez troche sie boje nawiazywac znajomosci.
Stary 2012-09-04, 14:24   #3966
88natka
Zadomowienie

U nas już liście z drzew spadaja..

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:29   #3967
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
bo meteorologicznie to jest juz chyba jesien

Gosia z tymi pieluchami to chyba tak jest ,że przy cycowym karmieniu utrzymać kupę jest trudno, z Niną narzekałam na 2 ,ze wylatywało, przeszła na jedzenie stałe i akurat zmieniałam tez na 3 ,kupy utrzymane, więc obwiniałam 2,że nieteges były, teraz przy Kai mi przy 3 uciekały kupy, jedzenie weszło i jest ok, moim zdaniem pieluszka takiej wielkiej kupki rzadkiej od 8 kg dziecka nie utrzyma, musiałaby być na ścisk maksymalnie na brzuchu, no i jeszcze to ciśnienie pod czas e eee

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-04 o 14:37
Stary 2012-09-04, 14:37   #3968
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moge tutaj napisac,mieszkam w Wakefield.To kolo Leeds.
Blisko ciebie?
Dostalam propozycje spotkan,ale godziny nie pasowaly,bo nie zdazylabym odbierac Wiki ze szkoly.
No pewnie,ze ludzie sa rozni,nie mozna generalizowac.Ja pisalam,ze sie juz kilka razy sparzylam tutaj na ludziach,moze mialam pecha i zle trafilam.I przez troche sie boje nawiazywac znajomosci.
Daleko ja mieszkam na samym południu Anglii.
To tak jak mi czasami niezbyt pasuje,bo albo pogoda do duszy,albo mały śpi a to trwa z 1,5 do 2 godzin.Czasami robią dla dzieci na świeżym powietrzu koło mnie,ale zazwyczaj wtedy mały śpi,a i tak za dużo mam nie przychodzi.
Ja też tak mam,że jak się zraże do ludzi,to koniec tzn mam do nich dystans.

Właśnie była u mnie położna i pytała czy jestem gotowa,to jej odpowiedziałam to co napisałam powyżej w poście.Ja gotowa jestem,ale mi niezbyt czasami pasuje.

U nas o dziwo dzisiaj ładna pogoda,mały wojuje na macie.Jak się obudził to dałam mu deser rice puding,zjadł cały sloiczek.Teraz się z tatą bawi.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:44   #3969
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
dziekujemy za śliczne życzonka może podesłałabyś trochę drożdżówki
super że Robio tak ładnie zjadł, już wiesz jaka metoda na niego działa
oo jeszcze sie zalapalas...bo juz prawie wszamałam wszystko..ale sknera nie jestem podziele się, a co!! Jedz na zdrowie!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moj maz stwierdzil ze nawet w Polsce Polak Polakowi klody pod nogi stawia i tylko sie cieszy jak komus sie wiedzie gorzej od niego ... i to miedzy innymi przez taka mentalnosc nie zamierzamy nigdy tam wracac... nie ukrywam ze tu zyje nam sie o wiele lepiej i spokojniej, moze nawet i latwiej, choc ja z jezykiem mam jeszcze problemy. Ale w Polsce pewnie jeszcze dlugo bysmy czekali na kupno domu, a juz napewno nie z takim duzym wkladem wlasnym jak udalo nam sie nazbierac... Ale naszczescie nie kazdy Polak jest swiania do rodaka jest tez mnostwo dobrych ludzi, uczynnych, uczciwych ale niestety te niektore mendy robia ogolna opinie ...
no wlasnie i tutaj tez jest pies pogrzebany. Aby w PL bylo stac na dom nie babrajac sie w kredycie przez kolejne 45lat(pod warunkiem,ze w ogole się go dostanie) to trzeba miec naprawde swietna prace. Nie zmienia to faktu,ze masa zdolnych osob pracuje ponizej swoich kompetencji, bo...poprostu nie mogą się wbic w rynek/nie maja szczescia/ nie znalezli sie w odpowiem miejscu o odpowiedniej porze...powodow jest wiele.
I tj mowisz nie kazdy Polak to swinia,ale jak jest Nas gdzies mniej...to czestotliwosc spotkania swini rosnie
Cytat:
Jak mialam pod pacha to bylam u rodzinnego a w ciazy to bylam u ginekologa. Mysle ze rodzinny tez by wiedzial, ale jednak poszlabym do ginekologa albo dermatologa jesli masz mozliwosc. ja bym tego sama tez nie wyciskala, bo jesli bakteryjne to mozesz sobie problemu narobic

Tak, szwecja stawia bardzo mocno na rodzine. Ja za dodatek rodzinny moglam kupic buty zimowe ecco plus jeszcze jakies inne zwykle np, to tak dla porownania

Ja podczas moich 8 lat w szwecji spotkalam fajnych i niefajnych
Tak samo jak w Polsce zreszta!

To prawda, u nas jest zbyt duza przepasc pomiedzy ludzmi, z tego wynika zazdrosc i zawisc, bo niestety czest bardzo powodzenie w zyciu zalezy od szczescie, a niektorzy szczescia nie maja, cale zycie haruja za grosze, w efekcie nie maja naprawde nic, jak wtedy byc szczesliwym?

Zawsze tak jest ze zapamietuje sie skrajnosci wlasnie, akurat tych co pija, bija, ogolnie patologie. Ale z moich obserwacji wynika ze wszedzie to wystepuje, tylko moze w mniejszym stopniu

Ano wlasnie!

My wybylsymy na spacerek, cos to moje dziecie marudne dzisiaj, ale wcinala obiadek ze az milo
No coz, moze ma po prostu gorszy dzien, tylko dlaczego akurat jak matka musiala o 5.45 wstac
Ciekawe jak tam moja druga pociecha w szkole
racja,ze wszedzie sa dobrzy i Ci mniej dobrzy. Jednak jak juz kiedys dyskusja byla chyba z tego co pamietam, kiedys ludzie emigrowali (sorry emigra) ,bo praktycznie z 0 umiejetnosciami i praktycznie 0 znajomoscia jezyka mogli miec prace. Czego tutaj raczej nie uswiadczysz. Czasy sie jednak zmienily i nie wystarczy poprostu wyjechac, a kasa sama wpadnie do kieszeni. Z jednej strony pomyslcie jak to jest..mam kolezanke ktora pracuje w fabryce na tasmie..czyli praca fizyczna w UK i stac ja na wypasione wakacje zagranica..ogolnie wycieczkowanie..Ile osob u nas pracujacych na tasmie moze sobie na to pozwolic? to tylko przyklad rzecz jasna i ja Bron Boze nie umniejszam pracy w fabryce, chce tylko naswietlic "problem"
Cytat:
KluseczekTo takie słodkie jest

Viki jak na dziewczynkę waży bardzo ładnie no i super przybiera. Mój Fil to pajączek

My od urodzenia uzywalismy oilatum i nie sprawdził sie na suchą skórę i kostki pomogła seria emolium; emulsja do kąpieli, do smarowania, i krem specjalny.

My kapiemy w wanience (mamy taką większą) ale obroty tez są niezłe, kebab to dobre porównanie

Tez tak uważam

Witam!
Filipek nie spał od rana jeszcze, 2 godziny go wozilam na spacerze i też nie usnął więc wróciliśmy do domu na zupę. Pod koniec karmienia usnął z lyżeczką w buziWyniosłam go takiego umorusanego na dwór do wózka, nawet nie zmieniłam mu pieluszki tylko wytarłam buzie cokolwiek i śpi jak kamien

Mravka, coś pokickalam z cytowaniem Twojego posta, wciełam się nieźle.....przepraszam
..ooooj ja nie wiem jak sobie z tym poradze :P a tak serio to no problem...jakos trzeba zyc dalej). Fifi to niezly agent tak zasypiac podczas szamania. hehe musial byc naprawde baaaaardzo zmeczony

Moje dziecie tez sie ubilo z jedna reka poza lozeczkiem . W miedzy czasie ta reka zdarzyl otworzyc szuflade komody jaka tam stoi .Musze to jakos zabezpieczyc,bo paluchy sobie poprzycina.
Dzisiaj TH bylaby z nas dumna,bo mamy plan iscie idealny. Moze poza malym elementem, ze zupa dzis byla taka se (tzn tak stwierdzam po ilosci zjedzonej)..i katapultowala sie na glowe Roba i moje wlosy. Jednak to byloby zbyt malo wyszukane, wiec potem sprzedal mi jeszcze bełta na świeżo umyte wlosy. Nawet najlepszy lakier tak nie usztywnia jak marchwiowa z ryżem . Moze trzeba to opatentowac?.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:46   #3970
Karinio
Zakorzenienie

U nas też oilatum nie pomógł Ma suche placki na rękach i nogach,nie dużo ale ma.Zapytałam położnej,czy to może być alergia,a ona odpowiedzała że nie sądzi,bo ciągle mały je te samo mleko.Dodała,że to może być od płynu do kąpieli,ale to nie to bo oilatum uzywaliśmy,a od x czasu używaliśmy infant care,taki bezznaniowo firmowy i jest lepszy,bo poprawiła mu się cera,miał suche czoło a już nie ma,ale placki dalej ma.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Mravka
Stary 2012-09-04, 15:06   #3971
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Na spacer przed dom wyjdź , bo kiszenie się w chacie to jest porażka , znam to z autopsji, nic gorzej na mnie nie działa jak zamknięcie w domu
padne na cycki normalnie dostalam odpowiedz od serwisu ikea i napisali mi ze ten termin co podali to taki luzny byl i wszystko zalezy od dostawcy, podali mi tez numer przesylki i wiecie co??? wczoraj o 23 dopiero ja nadali wiec niepotrzebnie stracilam dwa dni
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:13   #3972
Karinio
Zakorzenienie

Emigra,no to nieźle

Wiecie,że na poczekalni jest już wątek przyszłych mam majowo-czerwcowych???

Zmykam nakarmić brzdąca
Stary 2012-09-04, 15:16   #3973
desia888
Wtajemniczenie

Wiecie co mi dzisiaj tz powiedzial?
Fredryka koledze w szwecji policja wczoraj zabrala prawko
Jechal 54 km/h przy ograniczeniu do 30
Teraz juz chyba jest jasne dlaczego szwedzi (wiekszosc bynajmniej) jezdza przepisowo

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-04, 15:18   #3974
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wrocilismy od pediatry z recepta na bebilon pepti i juz pierwsze 100ml za nami stopniowo przechodzimi z piersi na mm a ja mam trzymac na razie scisla diete. Zmeczona jestem jak nie wiem co! od 10.00 bylam z malym na dworzu jeszcze czeka mnie wycieczka do biedronki bo w lodowce tylko swiatlo zostalo
Mravka uwielbiam czytac jak piszesz
Stary 2012-09-04, 15:19   #3975
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
My tez jeszzce bez chrztu
Desiu a w ogóle planujecie jeśli można zapytać?

MoniaHan aa Ty już zaraz masz chrzciny, u nas zapowiada się na dalekie czasy na razie..

Pewnie niedługo moja Babcia zacznie mówić, jak Kaja zacznie płakać - że to dlatego że upomina się o chrzest..

Nikki ale się ten Twój Oskarek spieszy z tymi ząbkami W ogóle to zapomniałam że obchodzę razem z Twoim synkiem urodzinki - właśnie spojrzałam na Twój podpis
Kalendarzowy prezent myślę, że się spodoba dziadkom

Konia

Emigra to dużo Julisia pije, Kaja niestety mało i nie wiem jak Ją przekonać. Lekarz twierdzi że po prostu pewnie nie ma potrzeby..

Karinio no pobono nie wszystkie te puzzle są toksyczne stąd moje pytanie. Swoją drogą jak można było dopuścic do sprzedarzy toksyczne zabawki, przeciez ktoś to musi nadzorować..

88natka niezłe z Was laseczki

Mravka jak zwykle się uśmiałam - z opisu spożywania przez Robsona potraw No ja tez mam marchew wszędzie, a to dopiero u nas początek!
Np. trakcie spożywania Kai pierwszej marchewki oczywiście musiała sobie kichnąć, więc wyobrażasz sobie jak musiałam wyglądać?

stary kalosz w rowie wymiata

Aguśka a to nie wiedziałam że robicie remoncik. Taki od góry do dołu, z kafelkami itd? Podziwiam, bo to pewnie niezłe przedsięwzięcie!
Choć ja juz marzę o zmianie mieszkania, to jak pomyślę o urządzaniu i remontowaniu to aż mnie ciary przechodzą.. Bo w sumie to lubie takie rzeczy, ale teraz przy dziecku to pewnie ciężka sprawa.

Cytrynka brawo za pół roku Wiktorka, ale ten czas leci!!!

Dziękuję Wam dziewczyny za rady w sprawie puzzli!
Stary 2012-09-04, 15:20   #3976
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz juz chyba jest jasne dlaczego szwedzi (wiekszosc bynajmniej) jezdza przepisowo
slabo!
Stary 2012-09-04, 15:29   #3977
lena_mi
Zakorzenienie

Flowerbombka i gdzie chodzicie na tą rehabilitację? Trzymam kciuki za Morficzka
Stary 2012-09-04, 15:33   #3978
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Desiu a w ogóle planujecie jeśli można zapytać?

MoniaHan aa Ty już zaraz masz chrzciny, u nas zapowiada się na dalekie czasy na razie..

Pewnie niedługo moja Babcia zacznie mówić, jak Kaja zacznie płakać - że to dlatego że upomina się o chrzest..

Nikki ale się ten Twój Oskarek spieszy z tymi ząbkami W ogóle to zapomniałam że obchodzę razem z Twoim synkiem urodzinki - właśnie spojrzałam na Twój podpis
Kalendarzowy prezent myślę, że się spodoba dziadkom

Konia

Emigra to dużo Julisia pije, Kaja niestety mało i nie wiem jak Ją przekonać. Lekarz twierdzi że po prostu pewnie nie ma potrzeby..

Karinio no pobono nie wszystkie te puzzle są toksyczne stąd moje pytanie. Swoją drogą jak można było dopuścic do sprzedarzy toksyczne zabawki, przeciez ktoś to musi nadzorować..

88natka niezłe z Was laseczki

Mravka jak zwykle się uśmiałam - z opisu spożywania przez Robsona potraw No ja tez mam marchew wszędzie, a to dopiero u nas początek!
Np. trakcie spożywania Kai pierwszej marchewki oczywiście musiała sobie kichnąć, więc wyobrażasz sobie jak musiałam wyglądać?

stary kalosz w rowie wymiata

Aguśka a to nie wiedziałam że robicie remoncik. Taki od góry do dołu, z kafelkami itd? Podziwiam, bo to pewnie niezłe przedsięwzięcie!
Choć ja juz marzę o zmianie mieszkania, to jak pomyślę o urządzaniu i remontowaniu to aż mnie ciary przechodzą.. Bo w sumie to lubie takie rzeczy, ale teraz przy dziecku to pewnie ciężka sprawa.

Cytrynka brawo za pół roku Wiktorka, ale ten czas leci!!!

Dziękuję Wam dziewczyny za rady w sprawie puzzli!
Planujemy, ale jakos nie mamy parcia ze juz i teraz

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
slabo!
No zal chlopaka, bo jest w porzadku, a pracuje jako kurier, wiec nie wiem jak to bedzie!
Ale z drugiej strony patrzac to mysle, ze juz do konca zycia nie przekroczy predkosci
wlasciwie to uwazam, ze jest to najlepszy sposob zeby nauczyc kierowcow przestrzegania ograniczen, bo najczesciej Ci, ktorzy dostaja mandaty to ich akurat na to stac i maja to gleboko gdzies!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-09-04, 15:34   #3979
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Dziś Madzia kończy 6 miesięcy!!! i stawia wszystkim ciociom kawę i ciacho
Brawo dla Magdusi !!!

Mamad jak oglądałam one borne to też musowo był ryk przy porodzie Mega wzruszające..

Mravka gdzie Robsonik będzie chodził do żłobka?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-04 o 15:41
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:44   #3980
mama d
Raczkowanie

Cytat:
mama d juz 2 razy kapalam w oilatum wiec czekam na efekty
kurcze, czyli trzeb apróbować dalej... a ludowe sposoby, typu kąpanie w krochmalu próbowałaś?

Cytat:
No otoz to

Mialam pisac,ze zaczelismy uzywac pampersow nr 4 i dzis wielki kupsztal po nocy nie przelecial na plecy

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mi tego tez wlasnie tu mega brakuje,zeby miec fajnych znajomych.Juz tyle razy sie sparzylam tutaj na ludziach.Cos jest nie tak z ludzmi na emigracji,no nie ze wszystkimi ,ale ja na kilka takich osob trafilam,ze niby miali byc fajnymi znajomymi,a okazalo sie calkiem inaczej.No a w Polsce mam wielu znajomych i przez to tesknie.A tutaj nie mam w sumie z kim pogadac.
Powiem wam czy to Polska czy inne miasto, przeprowadziliśmy się a przez to że nie chodzę do pracy czy szkoły nie mam zbytnio jak poznać ludzi i też czuje się samotna przez co chętniej przyjeżdżam 'do siebie'
Ale zawsze jest nasz kochany wizaz i nasz wątek )))

Cytat:
A no to fakt,ale to że przestałaś oddychać mnie zmroziło To niezłe miałaś przeżycia na porodówce. .
fakt ale i tak nie mogę narzekać

Cytat:
w PL też .... lato dobiega końca.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
mama d a czy ja dobrze kojarze,ze Zosia to do zlobka teraz jakos ma isc? bo cos mi swita,a nie wiem czy dobrze.

miała ale nie ma miejsca w państwowych a w prywatnym pół wypłaty bym zostawiała więc póki co posiedzę jeszcze trochę z nią w domu.

Nie ukrywam że gdybym zarabiała więcej to by się kalkulowąło ale szarpać się za kilkaset złotych i mijać z mężem ... w naszej sytuacji to się mija z celem.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:45   #3981
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
zapewne masz racje,bo niestety zyczliwosci to wielu ludziom brakuje. Czasem wrecz sie ciesza,ze sie cos komus nie uda;/. przykre to.
Choc moj T pracuje z obcokrajowcami i mowi,ze naprawde widac w mentalnosci danej narodowosci jacy są. Chodzi o podejscie do terminowosxci, slownosc etc. Kwestia pomocy to samo.
To jest chyba troche tj starsi ludzie w innych krajach. Chodza na kawke,do kina, jezdza na wakacje..sa pogodni. Mysle,ze kazdy by byl jakby Go bylo na to stac. Wtedy zupelnie inaczej sie funkcjonuje, bez zastanawiania "to dzis moge zjesc plasterek wedliny,czy nie". Mnie to dobija..ze stoje w aptece w kolejce,a przede mna emerytka mowi,ze lek za 10zł to za drogi i czy jest zamiennik. Powiem Wam, ze sciska mnie wtedy w serduchu,bo sie zastanawiam na ile jest "jej winy" w tym,ze taki wydatek to dla Niej za wiele. Godna starosc to naprawde cos pieknego...zycie bez perspektywy od 1 do 1..i to kupujac totalne minimum.
smutne to strasznie ale często prawdziwe, niestety..

88natka o rany, współczuję tych dziwnych akcji..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-04 o 15:51
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:48   #3982
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
oo jeszcze sie zalapalas...bo juz prawie wszamałam wszystko..ale sknera nie jestem podziele się, a co!! Jedz na zdrowie!

no wlasnie i tutaj tez jest pies pogrzebany. Aby w PL bylo stac na dom nie babrajac sie w kredycie przez kolejne 45lat(pod warunkiem,ze w ogole się go dostanie) to trzeba miec naprawde swietna prace. Nie zmienia to faktu,ze masa zdolnych osob pracuje ponizej swoich kompetencji, bo...poprostu nie mogą się wbic w rynek/nie maja szczescia/ nie znalezli sie w odpowiem miejscu o odpowiedniej porze...powodow jest wiele.
I tj mowisz nie kazdy Polak to swinia,ale jak jest Nas gdzies mniej...to czestotliwosc spotkania swini rosnie

racja,ze wszedzie sa dobrzy i Ci mniej dobrzy. Jednak jak juz kiedys dyskusja byla chyba z tego co pamietam, kiedys ludzie emigrowali (sorry emigra) ,bo praktycznie z 0 umiejetnosciami i praktycznie 0 znajomoscia jezyka mogli miec prace. Czego tutaj raczej nie uswiadczysz. Czasy sie jednak zmienily i nie wystarczy poprostu wyjechac, a kasa sama wpadnie do kieszeni. Z jednej strony pomyslcie jak to jest..mam kolezanke ktora pracuje w fabryce na tasmie..czyli praca fizyczna w UK i stac ja na wypasione wakacje zagranica..ogolnie wycieczkowanie..Ile osob u nas pracujacych na tasmie moze sobie na to pozwolic? to tylko przyklad rzecz jasna i ja Bron Boze nie umniejszam pracy w fabryce, chce tylko naswietlic "problem"

..ooooj ja nie wiem jak sobie z tym poradze :P a tak serio to no problem...jakos trzeba zyc dalej). Fifi to niezly agent tak zasypiac podczas szamania. hehe musial byc naprawde baaaaardzo zmeczony

Moje dziecie tez sie ubilo z jedna reka poza lozeczkiem . W miedzy czasie ta reka zdarzyl otworzyc szuflade komody jaka tam stoi .Musze to jakos zabezpieczyc,bo paluchy sobie poprzycina.
Dzisiaj TH bylaby z nas dumna,bo mamy plan iscie idealny. Moze poza malym elementem, ze zupa dzis byla taka se (tzn tak stwierdzam po ilosci zjedzonej)..i katapultowala sie na glowe Roba i moje wlosy. Jednak to byloby zbyt malo wyszukane, wiec potem sprzedal mi jeszcze bełta na świeżo umyte wlosy. Nawet najlepszy lakier tak nie usztywnia jak marchwiowa z ryżem . Moze trzeba to opatentowac?.
Jak Filipowi coś nie smakuje to tak się wzdryga jakby zaraz miał dostać torsji ale je mimo wszystko. Opluc mnie potrafi jak ma fazę na plucie tak ogólnie, wtedy pluje sliną czy jedzeniem, wszystko jedno, tak mała plujka
Jak usnął przy tej zupę o 13.30 to śpi do tej pory, to ewenement u niego taki długi sen. Może jednak to jest metoda, rzucić w cholerę łatwy plan TH, który od jakichś 2 tygodni przestał się u na sprawdzać i wprowadzić takie porządne spanie po obiedzie?
Filip wydłuża sobie aktywność i nie ma już czasu na sen, bo głodny się robi, więc albo zasypia przy karmieniu albo nie śpi wcale przez pól dnia.
Ma dni, ze przez cały dzień ma jedna drzemka 30-40 minutową.
A jak u Was dziewczyny, które stosowały łatwy plan Tracy, to wygląda?
Sprawdza się jeszcze jak dzieciaczki podrosły?

A tak z innej beczki, Gosia jaką 20 książkę przeczytałaś? Szukam ciagle pomysłów, chociaż aktualnie pochłania mnie saga lodu i ognia Martina, polecam swoją drogą. Książki mamy od dawna, tż namawiał mnie na nie jakieś 2 lata a ja głupia się opieralam, a teraz się oderwać nie moge
Tż się ucieszył ostatnio, że Fil się zainteresował gazetą( to był świeży nr Filmu) tylko po kilku minutach jak mały zmasakrowal, zmietolił i obślinil okładkę mina mu zrzedłaA już się rozwodził, jak to dobrze, żeby się przyzwyczajał do książek jak tatuś od dzieciństwa
Obudził się, koniec laby
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:06   #3983
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
wow, nieźle...
No i pewnie w związku z tym ginie też mniej ludzi w wypadkach drogowych ..
Stary 2012-09-04, 17:01   #3984
emigra
Zakorzenienie

Desiu to dosyc ostro pilnuja dyscypliny w Szwecji u nas jak sie przekroczy predkosc o conajmniej 30 km/h na wtedy zabieraja prawo jazdy na miesiac A moj znajomy chyba 2 lata temu mial taka sytuacje, ze dostal pismo ze ma oddac prawo jazdy na miesiac, nie oddal i chcial sie pozniej wykrecic ze nie dostal tego pisma itp az powtornie go radar strzelil w tym okresie co niby prawka nie powinien miec i mial zaplacic albo chyba 1800 € albo na miesiac do wiezienia isc Moj maz raz mial zabrane na miesiac prawko, na autostradzie przekroczyl predkosc - tak sie do mnie spieszyl hihi no i wtedy musialam go bity miesiac wozic do pracy, najgorzej bylo jak musialam wyjezdzac na studia... no ale cale szczescie istnieja taxowki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 17:33   #3985
karo_z
Rozeznanie

Hej!

Dziś mieliśmy rekordową nockę
Piotruś zasnął o 20.30 a obudził się na pierwsze karmienie o 5.40
samodzielne zasypianie chyba mu służy bo tak zazwyczaj jak zasnął to do godziny jeszcze się co najmniej raz przebudził, a wczoraj spal jak zabity!
Byłam się zarejestrować w PUP razem z Piotrusiem, mam to za sobą
chociaż teraz co tydzień trza się będzie tam fatygować

Cytat:
A co do ciasta drożdżowego mam fajny przepis, zamiast wyrastać, ciasto wrzuca się do zimnej wody i tam rośnie przez kilka minut, jest proste i pyszne
to ja poproszę o przepis
a Filipek śpiący z łyżeczką w buzi musiał wylądać nieziemsko
Co do planu TH to u nas dalej się sprawdza. Piotrusiowi wychodzą dwie albo tak jak dziś trzy drzemki jedna jest dłuższa ok 1,5-2h a pozostałe ok 40min. Czasem podczas aktywności jeszcze Piotruś chce podjeść mleczka albo się napić, ale generalnie jest plan zachowany. Aktywność zazwyczaj max 3 godziny trwa.

Cytat:
my od jednych się nie mogliśmy odczepić,ścigają ich w Polsce okazali się świrami. Przestaliśmy się do nich odzywać a oni do nas wydzwaniali że nas zabiją. Przez to że urwaliśmy z nimi kontakt(nie będziemy się zadawać ze złodziejami- cała rodzina- dzieci małe 5,3 lata wykorzystywali do kradzieży) Zerwaliśmy kontakt i wydzwaniali(straszyli,ja nie spałam całymi cocami bo się bałam) pourywali nam lusterka w samochodzie(jaki jeszcze mieliśmy) Byliśmy na policji ale to nic nie pomogło. Potem spotkał mojego tż i zaczął się z nim szarpać. Mój tż sie wkurzył i poszedł na policje. no i teraz dopiero ma zakaz zbliżania się do nas. No ale w pracy jest jego brat-też poszukiwany-(ma zielone papiery bo z dachu skakał ) No i w pracy też były problemy, niedawno powiedział żeby Marcin na nas uważał bo może nam się coś stać.. Ja się boję a tż mówi że nie mogę się ich bać. Ale to przecież są psychiczni ludzie.

Cytat:

Cytat:
wrocilismy od pediatry z recepta na bebilon pepti i juz pierwsze 100ml za nami stopniowo przechodzimi z piersi na mm a ja mam trzymac na razie scisla diete. Zmeczona jestem jak nie wiem co! od 10.00 bylam z malym na dworzu jeszcze czeka mnie wycieczka do biedronki bo w lodowce tylko swiatlo zostalo
Mravka uwielbiam czytac jak piszesz
oj czyli skaza jednak...
scisła dieta czyli bez mleka i przetworów. czy inne produkty też masz odstawić?
jak małemu smakowało pepti?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:26   #3986
gosia261282
Gang Iren

Wrocilismy z drugiego spaceru,ale spac mi sie zachcialo.Siedze wlasnie nad kawka,mam nadzieje,ze kofeina pomoze

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
padne na cycki normalnie dostalam odpowiedz od serwisu ikea i napisali mi ze ten termin co podali to taki luzny byl i wszystko zalezy od dostawcy, podali mi tez numer przesylki i wiecie co??? wczoraj o 23 dopiero ja nadali wiec niepotrzebnie stracilam dwa dni

O kurcze,takich to normalnie

Cytat:
A tak z innej beczki, Gosia jaką 20 książkę przeczytałaś? Szukam ciagle pomysłów, chociaż aktualnie pochłania mnie saga lodu i ognia Martina, polecam swoją drogą. Książki mamy od dawna, tż namawiał mnie na nie jakieś 2 lata a ja głupia się opieralam, a teraz się oderwać nie moge
Tż się ucieszył ostatnio, że Fil się zainteresował gazetą( to był świeży nr Filmu) tylko po kilku minutach jak mały zmasakrowal, zmietolił i obślinil okładkę mina mu zrzedłaA już się rozwodził, jak to dobrze, żeby się przyzwyczajał do książek jak tatuś od dzieciństwa
Ostatnia przeczytana to 39 i pol Jak poznalem Anke,takie lekkie czytadlo,smieszne.Serial jest taki 39 i pol.
Teraz czytam Drzwi do piekla -Marii Nurowskiej,juz koncze bardzo duze wrazenie na mnie robi ta ksiazka.No ale ta wesola nie jest.Ja czytam rozne ksiazki,nie przepadam za fantastyka,ale kilka przeczytalam,ktore mi sie podobaly,no i romansow nie lubie,no chyba ze stare np Wichrowe Wzgorza,ale jakies Harlequiny to zdecydowanie odpada.

Tu watek o ksiazkach:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=610108
Stary 2012-09-04, 19:08   #3987
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karo malemu smakuje pepti tylko musze sie u siebie pokarmu pozbyc
Stary 2012-09-04, 19:27   #3988
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej laseczki,

ja tylko się przywitam i spróbuję Was nadrobić bo tz jeszcze ten tydzień ma urlop i robiliśmy taki mały remoncik bo kładliśmy kamień na ścienę w korytarzu i całe mieszkanie zasyfione bo to z gipsu

Antek poszedł do przedszkola i po raz pierwszy to dziecko zostawiło wszystko w przedszkolu czyli jasiek i worki bo w zeszłym sezonie musiałam codziennie pamiętać żeby zabrać łącznie z kapciami

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:28   #3989
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilismy z drugiego spaceru,ale spac mi sie zachcialo.Siedze wlasnie nad kawka,mam nadzieje,ze kofeina pomoze

O kurcze,takich to normalnie

Ostatnia przeczytana to 39 i pol Jak poznalem Anke,takie lekkie czytadlo,smieszne.Serial jest taki 39 i pol.
Teraz czytam Drzwi do piekla -Marii Nurowskiej,juz koncze bardzo duze wrazenie na mnie robi ta ksiazka.No ale ta wesola nie jest.Ja czytam rozne ksiazki,nie przepadam za fantastyka,ale kilka przeczytalam,ktore mi sie podobaly,no i romansow nie lubie,no chyba ze stare np Wichrowe Wzgorza,ale jakies Harlequiny to zdecydowanie odpada.

Tu watek o ksiazkach:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=610108
Gosia listy milosci nurowskiej czytałam , piekna ksiazka
Stary 2012-09-04, 19:43   #3990
MoniaHan
Wtajemniczenie

Widze temat emigracji byl na tapecie no ja tu spotkalam roznych Polakow lepszych I gorszych,ale to mozna tak samo spotkac I w Polsce,to co jest prawda I jest widoczne to ze jestesmy mniej zgrani od innych narodowosci tutaj np.Portugalczykow lub Litwinow,no I tacy jacys smutniejsi ogolnie jestesmy.znam osobiscie I Litwinow I Portugalczykow stad moj wniosek.

Mrawka my kapiemy Hanke w duzej naszej wannie juz chyba 3miesiac.ona to uwielbia,no ale kapana jest tylko 2x/tydzien bo woda jej nie sluzy,codziennie przemywam ja przegotowana woda.
Oilatum U nas szkodzi.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

nowaken I Aguska kciuki za udany I szybki remont.
Lena nie przejmuj sie chrzcinami I tym co mowia inni,ochrzcicie w swoim czasie.

Hania sturlala sie z lozeczka na lozku I od razu zlapala za cycka...podniosla glowe I zaczela sie do mnie smiac:P

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości