|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Ło matko, 2 dni mnie nie było, a teraz tydzień będę nadrabiać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, jestem zakochana w Skandynawii po uszy. Na starość sprzedam nerkę, pół wątroby i wszystko co jeszcze będzie się nadawało i tam zamieszkam. A Norwegia, to jedyny skandynawski kraj, którego nie poznałam, dlatego mnie tak skręca.Cytat:
Ja byłam wczoraj na monitoringu (to był 12 dc) i mam pęcherzyk 13,6mm, andometrium ok. 8mm. W czwartek rano lub piątek idę na kolejne mierzenie pęcherzyka, ale obstawiam owu (jeśli łaskawie będzie w tym cyklu) na piątek lub sobotę. Przy okazji zahaczyłam o endokrynologa i zrobiłam USG tarczycy. Wszystko jest z nią OK. Mam tylko ciut za niskie FT4 i dostałam euthyrox na wyrównanie... no i muszę dalej zbijać glukozę Sioforem Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-09-04 o 16:25 |
||||||
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Heh zeszłyście na temat sióstr
A mi się aż coś dzieję jak słucham ciągle narzekań mamy. Dzisiaj trochę jej dopiekłam słownie i się głupio strasznie z tym czuję Bo mama się chciała wygadać a ja jak zawsze zamiast wysłuchać to prawiłam jej kazania. Ale w sumie sama się dołuje i sama doprowadziła do tego że każdy najmniejszy problem mojej siostry jest dla niej również jej ogromnym problemem. Heh długa i bardzo w sumie smutna historia ale tak mi zepsuła dzień że chyba mam już dość zmartwień, (a w sumie staram się jak mogę zrozumieć mamę bo to jej dziecko i nie ma teraz łatwo ma 26 lat i czwórkę dzieci jest po ciężkim wypadku i ogólnie wspomina o rozwodzie ze swoim pożal się boże mężem). Jeszcze okazało się że Tż już na pewno do polski jedzie a ja nawet nie wiem czy na wesele mi się uda pojechać
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
heeeejjjj
![]() wszystkie fasolki i ich mamy witam caluskami ![]() co do siostr: j ja ze swoja tez mam przygody, oj mam... sama jest nieszczesliwa, a w jakis tam sposob przez to, ze jestem najmlodsza probuje ingerowac w moje zycie i leczyc swoje niespelnione ambicje. no i w ogole od mojego slubu tak se jest... ![]() co do imion: dla leonka jestem na nie, dla obcobrzmiacych tez: zadne brajany, jessicki, vanessy... niee za to gusta z niektorymi mi sie pokrywaja kornelcia mi sie podoba, anastazja rowniez podoba mi sie tez blanka i bianka, ale to sie juz robi popularne ktoras napisala Idalia wiec jesli sie chlopiec trafi pierwszy i to w niedlugim czasie to bedzie Julian![]() magdamm oo to moze 3 godzinki i wpadasz na kawke do mnie? od oslo kawalek mam, ale za to jakie widoczki zapraszam do seljord![]() no dziewczynkki u mnie 23dc... no i oczywiscie mimo, ze walcze z objawami to i tak tu mnie zakluje, tu zaboli. no i dawno nie mialam boli tyle przed @, wiec kolejna wkreta, ze fasola kielkuje |
|
|
|
#1384 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana ty ino szybko rób testa i Nam tu wklej foto tych pięknych II kresek ![]() Cześć kochane Ja już po pracy, zmęczona jestem i jakoś bez humoru, dziś 29dc i mam wrażenie,że @ przyjdzie tak czy siak... Co wchodzę na fcb to co chwilę jakaś znajoma albo ogłasza że będzie mamą albo wkleja zdjecia usg... i wtedy dolina łapie straszna... Co do tematu imion to mnie się podobają, dla chłopca: Eryk,Kamil,Szymon. A dla dziewuszki: Maja,Blanka,Marika,Lena. ![]() A Tż na początku mi nadawał dla chłopca-Nikodem a dla dziewczyny-Nicola (strasznie mi się to imię nie podoba)... więc raczej próbowałabym go namawiać na moje typy - no ale najpierw muszę być w ciąży a później mogę wybierać imię...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) hehe a co Ty ze Szczecina?---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Cytat:
jestem happy brzuszek pobolewa... a ogolnie ok 16 maja wychodzi mi termin porodu : )
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ty testowałaś przed terminem @? ![]() Jak będziesz chciała żebym Cię przeniosła na liste mamusiek to pisz ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Banka, jaka reakcja tza?
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z lista poczekamy jescze dla pewnosci hihi Ja ogladalam test chyba ze 2 godziny hehe a rano kolejny zrobilam , tz wstal zonaczyl i mowi i co moja kochana ciężarna żono ??? bedziemy mieli dziecko... hehehe, dzwoni do mnie co godzine i wita mnie witam moja ciężarówko, moja kochana cieżarna zono hehehe itp, cieszy sie na maxa ale mysle ze jak bedzie widac cos , albo na usg zobaczy to to tak dojdzie do niego na calego hehehe
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Radość TŻ to świetna sprawa
![]() Dzastin trzymam kciuki zeby nie przyszła @ !! Mnie też fb dobija dlatego patrze tylko pobieżnie. Mnie coś cały czas kłuje w jednym miejscu i mimo że sie stresuje to raczej nie jest nic groźnego...
|
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
witam was wieczorową porą
dopiero od niedawna tu wchodzę, a już się uzależniłam ![]() właśnie wróciłam od mojej ginekolog... dzisiaj jest 9 dc, pani doktor pokazała mi dojrzewające jajeczko, niestety jest ono w tym jajniku na którym jest torbiel i nie wiadomo czy zostanie uwolnione :/ dlatego też plan jest taki, że my z mężem się mamy przytulać, a w piątek mam się zjawić w szpitalu na oddziale, bo lekarka będzie miała wtedy dyżur i sprawdzi co i jak z jajeczkiem. Od 16dc mam brać luteinę 2x po jednej przez 10dni... pytałam też o witaminki dla mojego męża, ona powiedziała, że właściwie takie witaminy w niczym nie pomagają, i że generalnie jest ciężko wspomóc w jakikolwiek sposób facetów ![]() i bądź tu człowieku mądry![]()
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradziłybyście z tym farbowaniem?
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam zapomniałam
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze takiekłucia moga być w ciąży.A jak sie bardzo denerwujesz to może zapytaj gina o tą no-spe?
|
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje za kciuki, przydadzą się ![]() Nie stresuj się... pewnie jutro już nic nie będzie kłuć,a jak będzie to wioo do gina .Jutro po pracy standardowo zajrzę.Miłego wieczorku
|
|
|
|
#1397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Izunia no wiesz, ja bym się jednak wybrała na te Bete i dopiero po wyniku decydowała czy farbować włosy czy nie
Ewentualnie możesz poczytać w necie jakimi farbami można robić włosy w ciąży, a są takie napewno. Wtedy taką sobie zafarbujesz. I idź na te badanie krwi wkońcu!![]() Cytat:
Cytat:
A co do męża to normalnie aż się miło czyta o jego radości Cytat:
Co do imienia Blanka... hmmm też ładne ![]() Cytat:
Tylko spokój Cię uratuje![]() Cytat:
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Tak Banka, ja też ze Szczecina.
![]() Ale fajnie się Twój mąż cieszy. Ciekawa jestem jaka była by reakcja mojego, nie mogę się doczekać az to sprawdzę. Mówisz, ze termin ci wyliczylo na 16 maja, ja dziś liczyłam termin z ciekawości w razie jakby wyszło i wychodzi mi 15 maja. Na Zofii, w imieniny teściowej. Haha
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o suuperr Napewno i Twoj sie ucieszy, no to niezle czyli mozemy spotkac sie na porodowce...hihi a co ma Tobie nie wyjsc, zrob test skoro ja juz wiem to ty tez mozesz wiedziec hehehe A Zofiaa to imie mojej mamy ))---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
a ty niedlugoo prszytulanki ))
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, tak właśnie z mężem przeprowadziliśmy burzę mózgów na temat tych imion. No i póki co wybór stanął na tym:
Dziewczynka- Kornelia lub Jagoda Chłopiec- Cyprian lub Adrian Pomysłów innych narazie brak. Przynajmniej takich co podobałyby się nam obojgu Ale nie wykluczamy,że w między czasie coś może się pojawić jeszcze.No a Wam dziewczynki jak wieczór mija? Ja oczywiście siedzę z Wami. W między czasie zerkam na " M jak Mdłości" ![]() Dzieci śpią więc mam wkońcu chwilę na oddech
|
|
#1401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż... z drugiej strony to chyba to trochę rozumiem i tak sobie myślę, że imię które się wybiera dla dziecka w dużej mierze jest uzależnione od wieku rodziców... Pamietam jak z moim eks (ja mialam wtedy 20 lat a on 24) wymysliliśmy, ze jak będziemy mieć córeczkę to będzie Amanda Heh...czlowiek młody miewa pomysły![]() A co do wkrętek to chyba nie da się tego uniknąć i trzeba przez to przejść w każdym cyklu. życzę Ci by to był taki ostatni w tym roku Cytat:
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Łooomatkoooo dziewczyny kochane, zlitujcie się, ale lecicie z postami... muszę nadrabiać, zaraz zaczynam. Mój mąż właśnie puścił sobie na dvd "Nie lubie poniedziałku" pije drina i rechocze, ja zerkam, ale spróbuje nadrobić
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Adrian to będzie starszny chuligan. Czytałam kiedyś w znaczeniu imion i 2 znajome które mają Adrianków ledwo wyrabiają![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Aha... no i tez Emkę oglądam
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam Was KOchane przyszłe mamusie , mamusie i fasoleczki
![]() chcialabbym czytac wszystkie posty, niestety ze wzgledu na brak czasu musze przegladac je... z grubsza ![]() Cytat:
a ze nie otworzyla drzwi twojej mamie bo sie sppoxnila... szok! ![]() Cytat:
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
santom! chetnie
ale tak daleko musialo Cie poniesc w ta Norwegie? uwielbiaaaam tuu bycccc ale moj tz nie bardzo..;( no i tu jest problem, bo ja chcialabym tu zyc, a on nie...:\ w ogole, to zawsze na testach ciazowych jest napisane zeby robic najlepiej w dzien spodziewanej miesiczki, a na tescie ktory zakupilam jest napisane, zeby robic dzien po spodziewanej miesiaczce, nie wczesniej.. ;D ![]() a ja cos jednak czuje, ze @ przyjdzie jutro.. ;( |
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Troszku poczytałam, ale po łebkach - wybaczcie
Pierwsze to Magdammm DAWAJ TEŚIORA! Dawaj teściora, ojjjj Magda dawaj teściora... tak mi się jakoś zaśpiewało, skojarzyło z mniej lub bardziej znaną melodią Chyba dziś ześwirowałam, ze zmęczenia i bolesnej @ ![]() Blanka, cudownie, gratulejszyn ![]() Monini jak u Ciebie po rozprawie? Masz jakiegoś pełnomocnika, czy sama działasz? Luncia nie zamartwiaj się, zapewne tak bywa, albo sobie wmawiasz, ze coś Cię pobolewa ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze wybrałaś idealnie typy imion wybrane przez mojego męża. Zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki Moje typy to te drugie eeheeh.Ja Cypriana zdrabniam jako Cypisek A Aduś... hmmm mówisz,że to takie łobuzy?
|
|
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
kejthx ok ok:d nie zazdzieram z wami
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak mówia mamusiedwóch Adusiów, które znam
![]() A tu Laseczki znalazlam o imionkach ale z sugestia znakow do których pasują. Ja może jestem poschizowana trochę, ale będe na to patrzec ![]() http://astrologia.interia.pl/imiennik/imie?s=Leon
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
I tak trzymać
Oja, ale ziewam. Miałam gotować jeszcze zupkę dla meża, ale chyba mi się nie chce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Badanie mnie nie bolało

Niestety wczoraj nie było szans na przytulanie. Mój jak wrócił z pracy wyżalił mi się że ma problemy z tą dodatkową jego prywatną budową i tak się tym zmartwił że nie myślał o niczym innym