|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
![]() A dziś była tak głodna, że nie zdążyłam zrobić jej kaszki, tylko od razu cyc do buzi, bo aż zanosiła się z płaczu i zlości (a woda była gotowa, tylko wsypać kaszkę i wymieszać). A że byłam akurat sama to nie miałam czasu czekać. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Nikii a czy taka zwiększona aktywnosc plodu może coś oznaczać? Slyszałam jedynie, że gdy jest zbyt mało ruchliwy to niedobrze, a za duża? W kazdym razie daj znać, mam nadzieję, że to nic poważnego. W ogóle to w marcu miała nam się powiększyć rodzina, ale niestety... Z kolei od strony TŻ powiększy się rodzinka i Ewelinka nie będzie już najmłodsza... Tylko szkoda, że wszyscy to tak w tajemny trzymają. Zamiast chwalic się i dzielic dobrymi nowinami to tajemnice robią.
|
|
#4022 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja juz teraz mega zadowolona jestem,laktacja w koncu sie unormowala,mega rzadko mam wpadke,ze mi przecieknie i mam plame,wkladki daja rade.Teraz jedyny problem to to,ze Eryk strasznie sie zneca,ma taka sile,jak zacisnie dziasla na sutku to masakra,lzy mi w oczach staja,a tn brutal maly sie smieje ![]() Cytat:
)
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
A i przypomniało mi się,że wczoraj jak byłam na zakupach chciałam kupić coś ze słoiczków 7m+,ale nic nie kupiłam.Dlaczego,a no dlatego że w większości w nich były przyprawy typu oregano,bazylia,pieprz,na wet papryka
![]() No,ale kupiłam na próbe chrupki kukurydziane,były tak dobre że całą zjadłam,kupiłam na próbe,a zjadłam sama.No prawie,moje dziecie jedno kółeczko dostało,najpierw trzymał w ręce,obserwował że jem,ale jak mu zahaczyłam o dolne zęby to wziął do buzi i jadł tzn sobie memlał i mu smakowało
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym zaciskaniem dziąseł to jest jeszcze pół biedy. Mnie Ewelina zaczyn gryźć jak już nie chce jeść. Ból, jakby ktoś wbijał mi kilka ostrych igiełek, a krzyknąć nie mogę, wyrwać sutka nie mogę, bo przygryza. Brrrr.
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4026 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taką kulę ciasta nie owiniętą folią ani niczym do wody? muszę zrobić żeby to zobaczyć na własne oczy bez mleka to mogę jeść ![]() Do mnie jutro teściowa przyjeżdża ![]() nie no...na teściową narzekać nie mogę jak niektóre z Was...współczuje serdecznie. Weźmie Piotrusia na spacer i będę miała czas, żeby coś w domu zrobić.
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie przeprowadzki przerażają tzn pakowanie a potem rozpakowywanie dobytku,przeprowadzałam się jak byłam w ciąży,a jesli się uda to w przyszłym roku zaś przeprowadzka z dzieckiem. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
I dobrze ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Niewiem co przestawiłam w kompie bo mi pasek na dole zniknął. ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4029 | |||
|
Zakorzenienie
|
A i pisałyście o kąpielach w dużej wannie,by chyba niebawem będziemy musieli,bo młody chlapie i połowe wody wylewa
![]() Nadrabiam dalej: Cytat:
![]() Pewnie zbliżająca się jesień noi pogoda nie nastraja optymistycznie. To zakupy jak najbardziej udane ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
To już lada chwila rzucisz się mężowi w ramiona ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Hm,gosiu mówisz tzn piszesz. Hm,nie ma co i kupić???Póki co musze się wybrać do pl sklepu,bo widziałam zupki krupniczek,albo jakaś zupka z cielęciną,nie pamiętam co to za zupa była może jarzynowa.---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-04 o 23:37 |
|||
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mlodą też już kapie w dużej wannie, bo wanienka za mała
Czy dziecko jest zachwycone to nie wiem, koniecznie chce miec coś w rączkach a tak to chyba jej "wisi", wazne, że jest woda Kilka dni temu trzymałam ją tylko za głowę a ta obracała się wokół własnej osi, chciała usiąść ale ślisko było A teraz jak jej pomogę przy siadaniu to zaraz jest na nogach Uparło mi się dziecko, że chce stać i koniec kropka.Coraz stabilniej siedzi bez podparcia, zaczyna się garnąć do tego ale póki nie ma potrzeby to nie pozwalam na tę pozycję. Wystaczy, że siedzi mi na kolanach i puka zabawkami o blat albo uderza w klawiaturę
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, rodziców, którzy przegrzewają dzieci (ale te ekstremalne przypadki) to powinni nie wiem co im robić.
Jestem na spacerze z Ewelinką. Nie było ani ciepło ani zimno, tak umiarkowanie, miała na sobie sweterek z rękawkiem do łokcia i getry oraz skarpetki. Ale babka wiozła w wózku śpiące dziecko (nie wiem ile miało bo nie widziałam), przykryte grubym kocem po czubek głowy! Powiewał lekki wiaterek, ale bez przesady. To ja moją niunię w kocyk owinęłam jak wracał do domu o 20, bo było juz chłodno. I nałozyłam lekką czapeczkę, bo glową traci się najwięcej ciepła.
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
karolca,to ja też widziałam wczoraj.Wyszłam z domu,moja reakcja ale ciepło wręcz gorąco.A widzialam dziecko przykryte kocem polarowym.A ja miałam ochote moje dziecko rozebrać.
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
I możemy sobie ręce podać,tzn nasze dzieci,bo oj potrafi się wydrzeć jak jest bardzo głodny,aż zaczyna kaszleć ![]() A może trzymali w tajemnicy tą dobra wiadomość o ciąży, by nie zapeszyć???
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio, ale ona zaraz będzie rodzić i oficjalnie nikt nie wie
Nie mówię, że mają dzwonić po wszystkich ale taki mały niesmak czuję do tych, co zapytani wprost udają, że nieeeeee!
|
#4035 |
|
Gang Iren
|
Mowicie o przegrzewaniu.Dzis moja mama ktorej ciagle zimno chodzila po domu w polarowej bluzie i z takim przerazeniem mowi: "co ja widze,Eryk w krotkim rekawku,a babcia w bluzie chodzi",a w domu bylo 24 stopnie
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to też zmarźlak jestem,pytam męża nawet jak jest w domu czy ciepło czy chłodno by się upewnić,bo nieraz niewiem czy ubrać małego w body z krótkim rękawem czy z długim,albo jak zasnął w bujaczku to chciałam go przykryć kocem,bo stwierdziłam że jak się siedzi,lezy to chłodno
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Wizaż muulllllllliiiiii ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Ok,,chyba jest w normie. ![]() karolca,to faktycznie dziwne że utrzymywali ta tajemnice przez tyle czasu i się wypierają.
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Ewelinka zasypia w domu to zawsze ją okrywam, choćby pieluszką. Widzę, że wtedy lepiej śpi. Na spacerze już tak nie robię, chyba, że czuję, że robi się chłodna.
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie byłam u małego,bo leży głową przy końcu łóżeczka,więc go porawiłam.
Przykryłam kocem,ale on nie lubi być przykryty,odkrywa się,ma to po tacie.
|
|
|
|
#4040 |
|
Gang Iren
|
Pogoda angielska jest taka,ze Eryk zawsze ubrany na cebulke i rozbieram go albo dobieram.Dzis na dworze to non stop go rozbieralam i ubieralam.W sloncu jak wiatru nie bylo to upal,a jak slonce zaszlo i zrywal sie silny wiatr to w dlugim rekawie bylo chlodno
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt gosiu
dobranoc
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Lenka, Cytrynka i Mravka...Morficzek ćwiczy państwowo tu koło mnie w takim ośrodku w Józefowie..generalnie to ma lekko asymetrię i nieco wzmożone napięcie w okolicy barków...jutr to znaczy właściwie dziś jedziemy znów..zobaczymy jak mu się spodoba... Cytrynka najważniejsze że nowe mleczko smakuje Wiktorkowi U mnie tez chyba powoli zakończy się przygoda z karmieniem piersią, z tym że u mnie dlatego, że podejrzewam że małemu nie starcza mojego mleczka bo chce jeść co 2 godziny...a jak zacznę· dokarmiać mm to pewnie raz dwa u mnie zacznie zanikać pokarm, bo wiadomo ze przerwy między karmieniami będą większe... Cytrynka i Karo ślicznie wam w nocy śpią dzieciaczki.. Natka wcale się nie dziwię że się boisz tych "znajomych"...z takimi "świrami to nigdy nic nie wiadomo.. Lenka nie martw się chrzcinami...my też jeszcze nie ochrzciliśmy..jak dobrze pojdzie to w kwietniu chrzest będzie... To pewnie wszystko było malowniczo ozdobione jak tak Kajusia kichnęła z marcheweczką w buzi ![]() Tynka jakas porażka z ta teściową...nie jetem wstanie sobie wuobrazić czemu ona tak pała nienawiścią do Twojej mamy i jak musiało być Ci przykro tego słuchać... Gosia to super że córcia twa tak się cieszy na pójście do szkoły.. |
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flower a co podajesz Morfikowi? oprócz mleczka, bo mleczko może nie zaniknąć nawet jak jedno karmienie będzie z cyca, cyce się dostosują .Ja wróciłam do pracy po Ninie to karmiłam tylko po pracy i w nocy w razie pobudki.Może Morfik ma pragnienie duże i dlatego chce sobie popić co 2 godziny? moja Kaja też teraz większy żarłkok jest , może to taki etap akurat. |
|
|
|
|
#4044 |
|
Gang Iren
|
Hej laseczki!
U mnie nocka nieprzespana.Zmeczona strasznie,a nie moglam zasnac,moze godzine lacznie pospalam.A od 5 juz wstalismy ja,Eryk i Radek,Wiki dolaczyla o 6 ![]() Odwieziemy Wiki do szkoly i jedziemy na car boot.Przede wszystkim chce kupic takie plastikowe pojemniki-przyborniki,bo facet tam stoi i ma duzy wybor.Potrzebuje,zeby Wiki mogla gdzies trzymac te swoje wszystkie "skarby"
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
U nas nocka w miarę
Pobudka była około 2. ale bez większego marudzenia, a potem Zuzia zasnęła i wstała o 5.00. Więc zaczęliśmy się ogarniać, bo czekał na nas żłobek. Razem z mężem ją odwieźliśmy, ja wróciłam do domku a mąż pojechał do pracy. Od poniedziałku wracam do pracy, aż się boję tego wszystkiego, jak sobie dam radę... :/ Jeszcze ta alergia Zuzi mnie wykończy, a wyniki dopiero za 2 do 4 tygodni będą...
|
|
|
|
#4046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że to tylko dzidzia jest taka aktywna ![]() A lekarza niepokoi ta aktywność bo to dopiero 3 miesiąc ciąży i podobno nie powinno być az takiej aktywności. Przykro mi z powodu nie powiększenia się rodzinki w marcu ![]() No też nie rozumiem po co tajemnice niektórzy robią z powodu narodzin dziecka lub ślubu. Kuzynka TŻ trzymała w tajemnicy że wychodzi za mąż przed nami a nie wiem dlaczego jak i tak Nas zapraszała. Cytat:
Dobry ![]() U Nas nocka standard pobudka o 23.30 , 2 , 5.40 i 7.30 na dobre. Nawet nie wiem kiedy TŻ do pracy poszedł spałam jak zabita ![]() A teraz muszę znikać bo Oskar woła mamę do zabawy
|
|||
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
dzIen dobry
![]() U nas nocka standardowa,ok 20 spanko,dwa przewijanka na spiocha I tz obudzil Hanie o 6:30 bo zamykal I otwieral szuflady w komodzie,dostal zj..ke z samego rana. Nikki trzymam kciuki za dzieciatko brata. Tynka wredna tesciowa. Karinio co do kapieli w duzej wannie,to mamy lezaczek da kapieli,wiec nie trzeba trzymac glowki ani Nic I jest wygodnie. Asika aby w koncu bylo wiadomo co uczula Zuzie. U nas ladnie na podworku dzis,sloneczko swieci.ale my w wyrku jeszcze bo Hania to jeszcze drzemke bedzie miala. A wlasnie dla Tz brata urodzila sie przedwczoraj druga corka,takze Hania ma 3 siostre stryjeczna,tylko nie wiem kiedy sie zobacza bo oni mieszkaja w USA,pewnie najpierw na skypie. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-09-05 o 08:39 |
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duze jest wiec nie wiem czy bede uzywac bo zaraz jesien niestety i chlodniej, ja zaluje ze chusty nie kupilam albo mniejszego nosidelkaFlower super ze synek cwiczy u nas nocka masakra nie wiem jak wy dajecie sobie rade z mm bo zanim ja zrobilam mu to byl ryk w nieboglosy a mialam gotowa wode w termosie no i o 2 moje dziecie stwierdzilo ze spi z nami w lozku heh
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-09-05 o 08:54 |
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nasza nocka masakra.... mala wczoraj w ogole spala niespokojnie jakos, ale jak otworzylam juz okno to zasnela jak kamien, wiec maz stwierdzil ze przespi sie z nami, po czym o 3 (kladlismy sie po 1 ) Julia zrobilap obudke, bo sie przesikala, to ja przebralam ale calkiem sie rozbudzila i zaczela sobie pokrzykiwac i piszczec do smoczka Karinio, jak czytam sobie przepisy dla dzieciakow po 7 miesiacu to mozna juz dodawac ziol do przyprawiania
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4050 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przejmuj sięCytat:
![]() Cytat:
U nas nocka ok pobudka przed 4 a później o 7.40 córka od rana ćwiczy podnoszenie dupki do góry![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- http://fakty.interia.pl/swiat/news/i...u,1839213#ipad |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Dziecko śpi i usnął przy butli,bo dzisiaj w dzień urządzał sobie krótkie drzemki.Bardzo krótkie drzemki.
I za samozaśnięcie
No,zapewne pierwszy dzień w przedszkolu,potem w szkole rodzice przeżywają,że ich pociechy są takie duże i czeka ich kolejny etap-y
Aczkolwiek,co oznaczać może za duża aktywność???

ale go obudziłam umyłam, przewinełam dałam mm i pięknie zjadł z czego dumna jestem i po 19 już spał...
byłam w szoku