|
|
#1081 |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Ifwka ja to już całkowicie zgłupiałam w temacie wózków
![]() Byłam napalona na maritę, ale potem zaczęłam czytać w necie, że sporym problemem jest to, że jest ciężki (a ja jednak będę musiała go tachać do windy kawałek po schodach - przy moim wzroście 156 i drobnej budowie, trochę się tego obawiam). Do tego, że dosyć ciężko się składa i dużo miejsca zajmuje w samochodzie - co też dla nas ważne, bo dużo jeździmy do jednych i drugich rodziców. Jak będzie mąż to spoko, ale boję się, że jak sama będę chciała gdzieś jechać to będzie masakra, najpierw ze znoszeniem wózka, a potem jeszcze w pakowaniu go do auta. Dlatego co do tego drugiego linka co podałaś to dobrze przemyśl właśnie swoje możliwości pod kątem ciężaru itd. Tylko, że jak nie marita to ja już nie wiem co. Oglądałam też roana inny model http://www.roan.pl/teo.html Ten jest o wiele lżejszy, łatwo się składa i mało miejsca zajmuje w aucie. Tylko te skrętne koła - przecież tak ich nie chciałam. Chyba że będę śmigać ciągle na zablokowanych. Dużym plusem tego wózka jest to, że te koła mimo, że skrętne to pompowane - bo nie chciałam piankowych. Także ja w temacie wózków dalej jestem w czarnej du*ie |
|
|
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnym pomysłem jest też np fotoksiążka ze zdjęciami z 25 lat
|
|
#1083 | ||||||
|
Zadomowienie
|
A ok , i tak bym brała M
Dzięki za zmierzenie Cytat:
Cytat:
Udanego wypoczynku nad morzem Cytat:
za córeczkę Blankę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś 22 się zaczyna ![]() Cytat:
Oby wszystko się udało i kuzyn szybko doszedł do siebie
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj znalazłam informację ile co może ważyć w 40 tygodniu i tak cyce mogą ważyć nawet do 1 kg! Sama krew: 2,5 kg Więc spokojnie z tym "tyciem" - te dodatkowe kilogramy to nie koniecznie tłuszczyk i też nie tylko dziecko, a m.in. cyce, krew, macica, łożysko.
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1086 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
będę wiedziała co i ile odejmować od swojej wagi |
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Co do lęków o dziecko to chyba każda matka tak ma. Mnie czasem też nachodzą takie myśli kiedy martwię się dosłownie o wszystko co związane z moich maleństwem. Oczywiście staram się na co dzień myśleć pozytywnie, ale czasem przychodzą obawy.
To chyba naturalne, kochamy swoje dzieciaczki i nie chcemy by stała im się jaka kolwiek krzywda ![]() Tak w ogóle to zapomniałam się przywitać No więc witam się![]() ![]() U nas dzisiaj ładna pogoda ale mam wrażenie, że taka jesienna. Pisałam wczoraj, że wybiorę się dziś do fryzjera, ale przyspieszyłam to wydarzenie i poszłam wczoraj Obcięłam włosy biorąc pod uwagę, że zawsze miałam długie no to dość sporo ich obcięłam, tak do ramion z wycieniowaniem, także zupełnie inaczej plus poprawiłam grzywę. Kupiłam też oczywiście kolejne ubranka Krzysiowi, a niech ma Tak to się kończy jak wejdę do pepco![]() A wczoraj wieczorem zdecydowaliśmy się z mężem na kupno łóżeczka i zamówiliśmy zestaw także czekamy na dostawę. Łóżeczko takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...603784373.html Wybraliśmy wzór 12 zielone misie drabinki ![]() Miłego dnia
|
#1088 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na to jeszcze trochę poczekasz Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie, że możliwe. Cytat:
![]() Ostatnie jakieś półtora miesiąca to nabieranie tłuszczyku dziecka. Cytat:
Cytat:
a nic nie stoi na przeszkodzie, by ciągle były zablokowane, za to w każdej chwili możesz odblokować i sprawdzić, czy jednak nie będzie lepiej. Powiem tak - ze skrętnymi prowadzę wózek 1 palcem, mało tego - może zdarzyć się cc i wówczas wózek, który jest sztywny z zablokowanymi kołami to problem - bo ciężej się go prowadzi. |
|||||||||
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
ja też mam dziś wizytę zazdroszczę Wam małego przyrostu wagi, niestety ja jestem z 5 kg do przodu choć w spodnie przedciążowe nadal wchodzę, wiem,że mięśniak i cycki i dziecko waży dlatego średnio się tym przejmuję, co innego gdybym się objadała bez opamiętania , moja dieta jest zbilansowana i zdrowa na szczęście |
|
|
|
#1090 | |
|
BAN stały
|
szajajaba a masz u siebie dziurska i nierówne chodniki?
bo jeśli tak, to jak wtedy się zachowują skrętne koła? nie lata wózek wtedy za bardzo?I jeszcze jedno pytanie...czy prowadziłaś go po piachu? tzn nie mówię o plaży nad morzem Tylko o takich lekko piaszczystych ścieżkach Jak wtedy się zachowują takie koła?Bo czytałam, że po piachu to właśnie najlepsze są koła takie jak ma marita ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie siusiak nie odpadnie ! a tak poza tym to jeszcze się z Tobą nie przywitałam ![]() Fajnie, że już jesteś |
|
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
taka strone dzis znalazlam http://www.esente.pl/
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1092 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A zablokowanie to 2 naciśnięcia wajchy na kołach, stopą więc żadna robota.
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja z innej beczki, praktycznie wogóle nie oglądam TV
dla mnie to przedmiot zbędny, wczoraj jednak nie mogłam spać, włączyłam telepator i oglądałam kubę wojewódzkiego z natalią siwiec ![]() jeeeeżu jakie dno,byłam zażenowana nie miałam chyba świadomości,że polskie media osiągają dno i służą jedynie do propagowania kure....s...twa głupoty i napompowanych cyców i warg ![]() heheh czułam się jak zbulwersowana staruszka i kurde nadal nie kumam czemu to ma służyć? czy Wy macie podobne odczucia co do mediów? |
|
|
|
#1095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uff z Wami żeby być na bieżąco to trzeba chyba o 7 wstawać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no nie mogę przeboleć tych cen... Szczególnie, że te ubrania są tylko na kilka miesięcy. Ale spodnie fajne mają![]() Hosenko, Pstryczku, Marsi-powodzenia! Czekamy na dobre info ![]() A powiedzcie mi bo nie było mnie wtedy 2 tygodnie KOMU TE PISIORKI ODPADŁY? Bo mnie ginekolożka też wcześnie powiedziała, że chłopiec![]() MarsiDokładnie!! Ja jestem bardzo młoda ale poziom tej babeczki mnie zażenował... Jak niektóre dziewuchy u mnie pod blokiem na murku.... Kto to jest w ogóle? Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-09-05 o 10:46 |
||||
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki i proszę o więcej
Moje kompanki ze środy - POWODZENIA!!!! Odezwę się jak wrócę. Buźka! |
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36333005]A, wy dwujęzyczni jesteście? To nie martw się, dzieci dwujęzyczne nieco później mówią, bo jak by nie patrzeć - do opanowania 2 razy więcej słów
![]() [/QUOTE] W domu tylko po polsku rozmawiamy, ale za to tv tylko angielska, na placu zabaw, na playgroup, w sklepach i ogolnie wszedzie indziej tylko angielski Wiem, ze podobno dla dzieci jest duzo latwiejszy niz polski no i wlasnie wyraznie widze, ze mloda wybiera wlasnie angielski. Ja sie jej pytam gdzie jest pilka a ona chodzi po pokoju i wola "baaaall" Zamowilam te historyki, zobaczymy czy cos ja to ruszy Dziekuje Ci za pomoc Co do wagi to ja Was przebije bo mam juz prawie 6kg na plusie i nie wiem skad mi sie to bierze bo staram sie pilnowac No ale trudno, widocznie taki moj urok
|
#1098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale prawo Agaty oglądałam ![]() Dziewczyny żadna z Was nie latała w zaawansowanej ciąży ani z maluszkiem ?
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że tam warto uciec gdy ma się tutaj pozałatwiane już wszystkie sprawy Tak jak zrobili moi rodzice. Wychowali córki, rzucili pracę sprzedali mieszkanie . A tam na początku nie było im łatwo bo nie znali języka na szczęście mieszka tam moja siostra, która dużo im pomogła. Z pracą jest różnie, raz jest raz nie ma. Raz taka za chwilę inna ale jeśli znasz język i masz dużo znajomych to jest łatwiej No i nikt nie da ci tam biedować Po dwóch przepracowanych sezonach letnich dostajesz zasiłek zimowy 300euro. Co do wagi ja mam 3kg na plusie więc jest okej ale coś czuję, że zaczyna się wielkie tycie skoro waga już ruszyła
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko pamietam, ze lecac w ciazy nie moglam usiasc przy skrzydle, czyli tam gdzie wyjscie awaryjne
|
|
#1105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja oglądam Kino Polska, TVP seriale bo często starocie lecą, polsat jim jam z córką, no i te wszystkie National Geographic, Discovery itp Mąż jeszcze TCM bo westerny są i ew. jakiś program z muzyką, nie wiem który ale wiem że stare kawałki i dużo lat 80-90 leci. Nie mam pojęcia, co jest w tvp, tvn, polsacie, jaka ramówka nowa - nie oglądam, wiadomości też nie. |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1107 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, trochę musiałam nadrobić zaległości. Wybaczcie, że się nie odniosę do wszystkiego bo za duzo tego
Cytat:
http://ekotaniej.pl/oswietlenie-led/...FUS_zAodyQ0AOw Do tego zasilacz, dorobić wtyczkę i gotowe. Super sprawa. U mnie w firmie duże gabloty wystawowe jak i małe ekspozytory tym były podświetlane, dają moim zdaniem wystarczające światło.
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1109 |
|
Konto usunięte
|
Ifwka, Marita nie do każdego bagażnika wejdzie
nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...
|
|
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale dopisałam
![]() Cytat:
Cytat:
Łaaaaa byłam właśnie w szkole podstawowej, dowiedzieć się o moje praktyki z informatyki, zwolnili wicedyrektorkę z którą wszystko miałyśmy z dziewczynami obgadane, a teraz przyszła nowa babka, gburowata, nie da się z nią za bardzo dogadać... no ale przynajmniej się dogadałyśmy z babką która ma być naszą opiekunką, naprawde świetna kobietka No i przy okazji poszłam się dowiedziec jak z praktykami śródrocznymi, okazuje się że moja opiekunka praktyk od października do końca grudnia jest na zwolnieniu i inna jest na zastępstwie, także ta babka na zastępstwie powiedziała ze nie ma problemu, mozemy u niej odbywać praktyki i mówie jej że no z prowadzeniem zajęc/byciem na zajęciach może być z bedzie problem, a ona mówi, ze nie ma problemu, zawsze mozna cos dopisać i się dogadać także, kłopot z głowy, nie martwie się już tym ale jest duszno na dworze .....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za córeczkę Blankę
No i takim sposobem od 6 nie śpię...

Oby wszystko się udało i kuzyn szybko doszedł do siebie 

Martwie sie i chce sie porzadnie za nia wziac 

a tak poza tym to jeszcze się z Tobą nie przywitałam 

no nie mogę przeboleć tych cen... Szczególnie, że te ubrania są tylko na kilka miesięcy. Ale spodnie fajne mają

22.05.2008