|
|
#1111 |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335477]Ifwka, Marita nie do każdego bagażnika wejdzie
nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...[/QUOTE]No właśnie, tego się obawiam. Póki co mamy spore auto z dużym bagażnikiem, ale bardzo możliwe, że będziemy kupowali drugie mniejsze właśnie dla mnie jak się dziecko urodzi i wtedy mogę mieć już lipę. |
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
No właśńei a przeważnie jak skrętne to sa mniejsze od tych nie skrętnych.
|
#1113 |
|
Konto usunięte
|
I skrętne łatwo z reguły zdjąć.
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335477]Ifwka, Marita nie do każdego bagażnika wejdzie
nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...[/QUOTE]Na fakt do matiza raczej nie wejdzie, ja pisałam raczej pod kąem samochodu jaki ma Tż, seat toledo, niby duży bagażnik ale sedan i po prostu ciężko wlożyć, ja mam ibizę wiec raczej nie będe mieć problemow.
|
#1115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- prażę pestki słonecznika z odrobiną papryki słotkiej, nasteępnie mieszam z oliwą z oliwek i tym polewam sałatkę (składniki jak na grecką, zamiast sera feta ser żółty lub kawałki piersi z kurczaka), ja już nie doprawiam ale to kwestia gustu, można dosolić i popieprzyć. - drugi sposób to 3 łyżki oliwy 1 soku z cytryny, łyżeczka musztardy, 1/2 łyżeczki miodu, szczypta bazylii, oregano, ziół prowansalskich; wszystko mieszam dokładnie (najlepiej wlać do słoiczka, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć) i tym sosikiem sałatki polewam - jak ktoś lubi czosnek - wycisnąć ząbek do moździerza lub miseczki lekko posolić dolać oliwy. Następnie rozdusić jeszcze chwilkę czosnek mieszając z oliwą. Dobre do sałatek, kanapek zamiast masła, tostów - smaruję pieczywo składam na pól i zapiekam. - ostatni sposób i dla mnie najsmaczniejszy to kanapka z wędliną i pomidorem (mozna ser żółty dodać), posypana szczypiorkiem lub posiekanymi oliwkami i to wszystko polać oliwą. Jeżeli pomidor sam bez dodatków to solę i sypię zioła prowansalskie, ładnie łączą się smakiem z oliwą. Oczywiście to moje domowe sposoby, pewnie coś mogę robić lepiej, ale tak mi smakuje i tak jem. Ogólnie do smaku oliwy, ziół prowansalskich musiałam długo się przyzwyczaić, u mnie w domu mama zawsze bardzo po polsku gotowała i do tej pory krzywi się jak jem np kanapkę z oliwą. Zresztą krzywi się na wszystko co jemy, a jemy czasami dziwnie według niej. jest to spowodowane tym, że kilka lat temu u mojego TZ wykryto cukrzycę i trzeba było zrezygnować z kotletów schabowych z ziemniakami i zastąpić je zdrowymi daniami. To się rozpisałam na temat oliwy
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Witam się po krótkiej nieobecności, najpierw chciałam nadrobić wątek (4 dni), ale nie daje rady. Byłam na weselu w górach, wytrzymałam aż do 1-szej godz., co jest nie lada wyczynem Oczywiście odwiedziłam lokalny szpital - oddział ginekologii, męczyła mnie jakaś infekcja Dziś mam pracowity dzień, doprowadzam dom do ładu i robię rzeczy, które odkładam na wieczne potem. Tyję w oczach, aż wstyd napisać ile już mam na plus... Podejrzewam, ze najwięcej z Was, ale nie jest to dla mnie powód do dumy Za 2 tyg. mam połówkowe, więc cierpliwie czekam. Małe fajnie się rusza i ostatnio pierwszy raz skakał mi brzuch. Zapisałam córkę do klubu przedszkolaka, chodzę z nią dwa razy w tygodniu po godzinie. W grupie jest 8 dzieci ok. 2-letnich i jak się patrzy na nie to od razu człowiekowi humor się poprawia, są takie słodkie i śmieszne, że napatrzeć się nie można ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335708]I skrętne łatwo z reguły zdjąć.[/QUOTE]
Ja to też chcę ze skrętnymi, łatwiej mi się taki prowadzi ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Słuchajcie wczoraj myślałam, że się popłaczę oglądając swoj serial, taka scena: - przyjęcie babyshower, kilkanaście kobiet w tym przyszła mama i jeden facet który przyszedł z koleżanką żeby laski podrywać ? Też tak fajne?
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
już wróciłam z kawki od mamy bo mnie teściu telefonem ściągnął powkurzałam się, bo on narwany jest i wszystko musi być na już, ale przeszło mi powoli Patrzcie jaki kupiłam na aukcji kombinezonik dla Majeczki http://allegro.pl/show_item.php?item=2599976144 Jest malutki, ale taki właśnie chciałam - na przywiezienie ze szpitala i potem na miesiąc. Jak przyjdzie to zobaczę czy kupić drugi większy bo z angielskich firm rzeczy często są większe niż pisze na metkach. Ale 18 zł z przesyłką to nie majątek za kombinezonik, więc najwyżej kupię ten drugi większy, może w lumpku, tylko Panie w lumpkach mi mówiły, że kombinezoniki się dopiero zaczną
|
|
|
|
#1119 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super bardzo ladny i jaka cena ![]() ja tez juz kupilam kombinezonik http://allegro.pl/george-zekoladowy-...565368603.html
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj używać szarego mydła w płynie Biały Jeleń lub też żelu do higieny intymnej z tej serii. Polecam. Ja jestem uczulona na wszystkie inne kosmetyki do higieny intymnej i tylko ten mi sluzy.
|
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36336564]Co to za film?
![]() Heee, a ja go wczoraj oglądałam [/QUOTE]Jess i chłopaki, serial, taki z braku innych, bo czekam na nowy sezon swoich ulubionych. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Fajne te kombinezony, też będę szukać na allegro, bo nie opłaca się wydawać tyle na jeden sezon co w sklepie kosztuje.
|
#1123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajjj ide zaraz odebrac wyniki badan... dzidzia pęcherz mi coś dziś uciska bo normalnie latam jak szalona do wc;p
|
|
|
#1125 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z was szukała tygryska? Czy mi się już coś pomieszało?
http://allegro.pl/disney-kombinezon-...596433944.html ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Lecę obiadem się zająć pora
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi ja ogladam w tv tylko axn, universal channel i 13th street
poki mialysmyna zapleczu w pracy komputer to przy jedzeniu odpalalysmy pudelka -tam to dopiero jest sieczka, na szczescie zabrali kompa i nam przeszlo. Onet po euro przestalam czytac, bo wszedzie siwiec sriwiec, raz bodajze byla w pytaniu na sniadanie i z ciekaowsci ja zostawilam, po 2minutach przelaczylam na axn bo sie nie dalo. Jak reszta programow - nie wiem, oprocz seriali kryminalnych nie ogladam wlasciwie nic.Aha kochana mam dla Ciebie strone, tzn jakos o Tobie pomyslalam pierwszej dziewczyny ta kobieta robi tak piekne rzeczy w mieszkaniu, ze szok, uwielbiam jej bloga, szkoda tylko, ze tak rzadko piszehttp://sielskie-klimaty.blogspot.com/ Te tasmy ledowe pomysl super, tylko maz to typowy komputerowiec, wiec raczej bym tescia musiala poprosic ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Szaja, ty chyba kiedys pisalas, ale nie ma szans, zebym znalazla - lepszy taki kombinezon polrkowy, miskowaty, czy cos w rodzaju ortalionu? Bo mie wiem za czym sie rozgladac. Osobiscie bardziej mi sie podobaja miski, w sumie dziecko w tym po sniegu nie bedzie latac, no ale sama nie wiem, przypomnisz?
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poznałam płci
Następna wizyta za 3 tyg i wtedy zrobi mi dokładniejsze usg (powiedziałam, ze nie będę robiła tego 3d). Bakterie i osad z moczu zniknęły - widać, że zaczęłam pić coś więcej niż 2 kubki herbaty dziennie. Żelazo nieznacznie leci w dół, więc mam kupić Ascofer (czy jakoś tak). No i dostałam skierowanie na tą krzywą cukrową. Co do wagi: 1 kg na plusie ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Aaaa i pytałam o kosmetyki z wit. C i powiedział, ze jak najbardziej można używać. Zatem kupuję serum Flavo C
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335392]Też.
Ja oglądam Kino Polska, TVP seriale bo często starocie lecą, polsat jim jam z córką, no i te wszystkie National Geographic, Discovery itp Mąż jeszcze TCM bo westerny są i ew. jakiś program z muzyką, nie wiem który ale wiem że stare kawałki i dużo lat 80-90 leci. Nie mam pojęcia, co jest w tvp, tvn, polsacie, jaka ramówka nowa - nie oglądam, wiadomości też nie.[/QUOTE] u mnie TVP seriale prawie na okrągło a , że serial "Rodzinka.pl" rozkłada mnie na obie łopatki, to nie odpuszczę zadnej powtórki ![]() Cytat:
ja tez już sobie znalazłam za 20 zł w komplecie z 3 czapeczkami wiosennymi. Bo zimowe już mam
|
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
podłość.A blogi to tu lubię oglądać: http://mojezielonewzgorze.blogspot.com/ A tu się ślinię, cholera, zawsze kałuża pod stołem jest ![]() http://atelier-retro.blogspot.com/ ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A co do kombinezonu/śpiworka to się waham chciałam ortalionowy, bo jednak... kurcze, nie zawsze spacerówka będzie, może być tak, że gdzieś pojadę w foteliku/nosidełku no i tam jednak coś cieplejszego trzeba.
|
||
|
|
|
#1130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) powinnam ważyć już ok 5kg więcej do tej pory, a mam zaledwie 2kg na plusie. Także bez obaw, każda osoba tyje inaczej, każde dziecko inaczej rośnie i tak samo z organizmem - inaczej reaguje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kosmetyków - tak jak mówiłam, niezalecane są te trądzikowe z mocnymi kwasami, a reszta nie zaszkodzi... Ja bym się po prostu bała, że skóra będzie inaczej reagować i efekty będą inne, niż obiecane.
|
||||
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
ja dzis od 5 20 na nogach,pojechałam zarejestrowac sie dzis na wizytę i dupa,stałam na koncu kolejki a pierwsze 5 osob zgarnelo nr do mojej gin. Niestety ma malutkie dziecko i tylko tyle osob przyjmuje. W ten oto sposób mam dzien zmarnowany w ogole nie podoba mi sie to ze raz trzeba rano jechac zeby sie zarejestrowac(w dniu w ktorym przyjmuje bo predzej ani tel nie mozna) a potem drugi raz bo przyjmuje od 13. Myslalam ze dzis poznam płeć mojego maleństwa. No ale coz,nie wszystko mozna miec. Senna jestem jak cholera,wlasnie bezy przyszły ze sklepu wypije kawke moze sie obudze.Pochwale wam sie ze ostatnio zainwestowałam w siebie i kupilam sobie spodnie i buty na jesień. Jestem zadowolona z zakupow Mam ochote na frytki. Chyba zrobie dzisiaj.
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu-Bogusiu, jak już przyjdzie ci to łózeczko to o recenzję poprosze, bo ja też myśle o tym sprzedawcy
![]() wiecie co? Od wczoraj kłóce się z mężem o remont łazienki!! Ten palant chciał mi fachowca sprowadzic w listopadzie!!!! Wyobrazacie sobie sprzątanie całego domu po remoncie w 8 miesiącu????????? Ja pier....le jakby mi miała ona robic albo ktokolwiek inny..... tylko ja jedna umiem sobie wysprzątac tak jak ja!!!!!dopiero dzisiaj postawiłam na swoim- najwczesniej w marcu. Na czas sprzątnia 2-3 dni maluch będzie u mojej mamy a ja sobie zrobię wszystko po swojemu i tak, żebym była zadowolona!!! Bo zagroziłam, że jak sprowadzi mi go wczesniej to bedzie z tej łazienki sam korzystał, a nas bedzie odwiedzał co dwa tygodnie pod moim panieniskim adresem. Podziałało bo bym mu chyba jaja najbardziej tępym nożem ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Black, mnie wyszło ze przy wzroscie 163 cm powinnam juz wazyc kolo 60. nie mam pojecia ile teraz jest, bo wazyłam sie dwa tyg 56,4 było wtedy. od wagi wyjsciowej miałam 4,5 na plusie |
|
|
|
#1133 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy z Blanką za gratulacje Byłam dziś na poprawce i były te same pytania co na egzaminie I jeszcze Blanka dała mi kopniaka na szczęście przed samym egzaminem także miałam motywacje ![]() Delicjanko- tam na pierwszej stronie wpisałaś Agnieszce Blankę zamiast mi( chyba że też to samo imię będzie). |
|||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
No tak szaja, bo ty handmade uwielbiasz, ja jak sie biore raz na ruski rok za cokolwiek to mnie szlag trafia, plakac mi sie chce, bo sobie cos umysle, ma wygladac pieknie a wyglada jakby robilo dziecko z podstawowki
Musialabym poszukac jeszcze blogow z wnetrzami, mam pomysl na pokoj dla Piotrusia, mezowi sie podoba, tylko sie boje, ze nie wyjdzie tak jakbym chciala
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36337688] A co do kombinezonu/śpiworka to się waham chciałam ortalionowy, bo jednak... kurcze, nie zawsze spacerówka będzie, może być tak, że gdzieś pojadę w foteliku/nosidełku no i tam jednak coś cieplejszego trzeba.[/QUOTE]To ja chyba kupię miśkowaty, mam śpiworek i do wózka i do fotelika, to chyba nie będzie potrzeby ochrony lepszej przed wiatrem, a takie ładne są ![]() Ale dziś mnie głowa pobolewa. Nic mi się nie chce, a obiad mężowi trzeba zrobić bo głodny z roboty wróci. |
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga, Lenova gratuluję córeczek
![]() Ja usg mam w niedzielę, więc jeszcze tylko kilka dni i mam nadzieję, że też się dowiem ![]() Cytat:
![]() Też wczoraj oglądam "Kubę" i byłam w szoku. Kolejna pusta dziewczyna lansowana przez tv. Nie rozumiem tego
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, ale media robią nam z mózgów sieczkę w stylu mięsa mielonego... Aż żal patrzeć - cały ten Kuba Wojewódzki, Michał Figurski i reszta tej bandy, żenada i dno... A te sprawy polityczne to już w ogóle - szlag mnie trafia i szkoda gadać, już nie chodzi o to, kto żywi sympatię do której partii, ale wszyscy to kłamcy i złodzieje, ważne, żeby sami się nachapali, a ludzie mogą biedować z miesiąca na miesiąc za 1100zł na rękę, gdzie takie pieniądze idą na same rachunki, dojazdy do pracy itp itd. Żal patrzeć, miałam w czerwcu wyjechać za granicę, ale ciąża pokrzyżowała mi plany i trzeba już zostać w tym bagnie...
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Black ja zauwazylam, ze ostatnimi czasy zeby zaistniec w mediach wystarczy pokazac d.upe i cycki, a niech sobie pokazkuja, niech istnieja w tych mediach, tylko dlaczego do cholyry oni zarabiaja takie grube pieniadze?
|
|
#1139 |
|
Konto usunięte
|
Bo te, co pokazują, nie potrafią fajnej umowy zawrzeć?
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36338430]Bo te, co pokazują, nie potrafią fajnej umowy zawrzeć?
[/QUOTE]Raczej nie mają żadnych wartości moralnych i idą na łatwiznę. Nie napracują się, a kasa jest.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...[/QUOTE]

22.05.2008
14.08.2011
Oczywiście odwiedziłam lokalny szpital - oddział ginekologii, męczyła mnie jakaś infekcja 

powkurzałam się, bo on narwany jest i wszystko musi być na już, ale przeszło mi powoli 

podłość.

ja dzis od 5 20 na nogach,pojechałam zarejestrowac sie dzis na wizytę i dupa,stałam na koncu kolejki a pierwsze 5 osob zgarnelo nr do mojej gin. Niestety ma malutkie dziecko i tylko tyle osob przyjmuje. W ten oto sposób mam dzien zmarnowany
jakby mi miała ona robic albo ktokolwiek inny..... tylko ja jedna umiem sobie wysprzątac tak jak ja!!!!!
bo bym mu chyba jaja
najbardziej tępym nożem 
Bez sensu, że lekarz mówi jak nie jest pewien...