|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() niestety teraz nic nie jest w stanie ukoić Twojego bólu, smutno mi ![]() opisze jak bylo u mnie, w pierwszej ciazy bylo podejrzenie ciazy pozamacicznej, gdyz zarodka nie bylo w pecherzyku. zglosilam sie w niedziele do szpitala z krwawieniem, zostala pobrana krew i zrobiony test na poziom hormonu hcg (tak sie on nazywa?), na drugi dzien rano znowu test, by sprawdzic, czy jest przyrost czy spadek - byl spadek, wiec lekarze odetchneli, gdyz to wykluczalo ciaze pozamaciczna i wieczorem mialam zabieg pod pelna narkoza, na drugi dzien przed poludniem bylam w domu (czyli 2 noce w szpitalu). Przy drugiej ciazy bylo troche inaczej, gdyz serduszko przestalo bic w 10 tygodniu, czyli dla lekarzy bylo to rownoznaczne z wykonaniem zabiegu, zdecydowalam sie od razu. Nie krwawilam. O 12 bylam w szpitalu, badanie usg, formalnosci, i o ok. 15 zabieg, przed 18 bylam w domu. Wykonali jakas specjalna narkoze, gdzie wybudzenie i dojscie do siebie jest bardzo szybkie. Watpie, by Cie dlugo przetrzymywali w szpitalu, takie zabiegi raczej wykonywane sa szybko i pacjentka tez rownie szybko dochodzi do siebie - to jest tez zalezne, jaka narkoze zaaplikuja - przy pierwszej ciazy mialam normalna narkoze - o 19 zabieg, i przespalam cala noc, a przy drugiej patrzylam na zegarek w sali operacyjnej, uspili mnie o 15:25, a o 16 bylam juz na sali i otwieralam oczy. Przytulam bardzo bardzo mocno ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
no kurcze jak mozna przyprowadzic i zostawic chore dziecko w przedszkolu, ktore moze zarazic inne
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-05 o 12:31 |
||
|
|
|
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaa a drugi przypadek to łażenie chorym do pracy i roznoszenie. Też masakra. No ale z dziećmi to już w ogóle, bezmyślność pełna.
Moderna a Ty miałaś jakieś objawy czy wyszło przy rutynowym badaniu ? Zastanawia mnie jak wiele poronień jest bez plamień etc. |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wątpie zeby w 1 dzien sie wyrobili ![]() nie chce tam być i lezec z innymi kobietami, chce szybko do domu musze szybko poszukać kogos do opieki nad psami
|
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy pierwszej ciazy plamilam juz ok. 5 tygodnia, krwawienie wystpilo ok. 7 tygodnia i byl zabieg. Drugia ciaza plamienie jednorazowe w 8 tygodniu (okolo..), serduszko bilo, bylam sprawdzac i 2 tygodnie pozniej na rutynowej kontroli serduszko nie bilo i malenstwo nie rozwijalo sie od klku dni (od plamienia rozwijalo sie, uroslo ok. 1 cm)- nie mialam wtedy zadnych dolegliwosci, sygnalow, ze cos jest nie tak.. niestety w pierwszych tygodniach jestesmy totalnie bezradni.
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
ja nie miałam żadnych plamień nigdy
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej wspolczuje... piepr... szpitale , wszystko utrudniaja, mam tylko nadzieje, ze opieka bedzie dla Ciebie serdeczna ![]() strasznie smutny jest ten nasz watek już tyle aniołków
|
|
|
#3337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Hm, no tak. A osłabły Ci objawy ? czy jakby nie wizyta, to nie do rozpoznania ? Cytat:
co do tabletki w pl chyba taka jest praktyka, żeby najpierw dawać tabletki w przypadku pierworódek. |
|||
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, u nas jest jakiś pogrom.
W życiu nie zdawałam sobie sprawy z tego, jakie poronienia są powszechne. To co się przydarza naszym mamusiom jest bardzo smutne i niestety bardzo częste.
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zarodek jest jeszcze mniejszy niż tydzień temu, nie ma żadnych szans... jeszcze dziś jadę po skierowanie do szpitala no i zabieg... pytałam się, jak to możliwe skoro nie plamie, nie krwawie... usłyszałam, że po prostu poziom hormonów jest nadal wysoki i on to wszystko trzyma... pęcherz ciążowy mi rośnie, ciałko żółte też, macica się nadal powiększa - tak jak w normalnej ciąży, tylko dzidziuś nie rośnie ;( trochę się już ogarnęłam, ale na usg pojechałam sama i sama z niego wróciłam -nawet nie wiem jak jechałam.... było ciężko, ale odebrałam moją Myśkę ze żłobka no i ten jej roześmiany pyszczek sprawił, że trochę odetchnęłam ale najtrudniejsze przede mną - szpital
|
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dzieci jak zaczynały to każde z nich ok.tygodnia pochorowało i spokój....ale nie raz zdarzało się,że dzieci przychodziły obłożnie chore-i to na pierwszy rzut oka -zasmarkane,z kaszlem jak u grużlika, albo w połowie zajęć wymiotujące....jedna z wychowawczyń opowiadała mi ,że zdarzyło się nawet ,że matka przyprowadziła dziecko chore i kazała jej podawać antybiotyk!!!-oczywiście dziecka nie przyjęli...ale co za pomysły..?W przedszkolu moich dzieci kryzys był na początku tego roku tak od lutego do kwietnia....grupy liczące 12 dzieci -obecnośćdo 3!i tak się wymieniali....do tego wychowawczynie także chorowały-było wszystko-pełen mix-przeziębienia,zapal.oskrz eli,zapal.płuc,grypa żołądkowa,płonnica i różyczka....moją małą dopadło zap.oskrzeli ,płuc,a potem oskrzeli-w każdym razie do teraz ma inchalacje.....
|
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Natala84 przykro mi, byłaś bardzo dzielna że sama przez to przeszłaś. To teraz szpital.
|
|
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy na innych watkach jest podobnie???Oby nie... Takie tragedie i do tego takie częste.....i to ,że "zdarzy" się a świat wcale się choć na moment nie zatrzymuje...poprostu trzeba żyć dalej.... A niektóre przechodzą przez to kilka razy...a przecież raz to już za dużo!!!Naprawdę bardzo wspólczuje..... ![]() Cytat:
......przykro mi......oby mała, swoim uśmiechem jak najwięcej sprawiała Ci radości.... |
||
|
|
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh cos za dużo tych zlych wieści ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natala84 bardzo mi przykro już chyba wyczerpałyśmy limit aniołkowych mam na ten wątek, co?
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chciałam wprowadzić do tego wesoły element.
Przeglądając dzisiaj zdjęcia, znalazłam jedno robione 3 tygodnie przed porodem. Gotowe na to, co nas czaka?
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, naprawdę liczę na to, że będę zamykać tą nieszczęśliwą listę....
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ślicznie! Jak to zrobiłaś, że tylko brzuch Ci urósł? Ja już czuję się gruba, wszędzie, nie tylko na brzuchu Piękne widoki nas czekają, nie ma co ;D
|
|
|
|
|
|
#3350 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymajcie się cieplutko.. ![]() we wrześniowym numerze M jak mama jest min. właśnie temat kontrowersyjnych malin.. i płaskich brodawek..megi-megi piękny brzusio..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-05 o 13:58 |
||||||
|
|
|
|
#3351 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzw macierzyński o którym piszesz (swoją drogą "idealna" nazwa) przysługuje po urodzeniu martwego dziecka, czyli po urodzeniu dziecka po chyba 22 tygodniu ciąży. nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że przysługuje on w wymiarze 56 dni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem, że nie będą to dla Ciebie łatwe dni.. pamiętam swoje dni w szpitalu.. trzymaj się.napiszę Ci jak było u mnie/co zaobserwowałam w szpitalu. przy poronieniu leży się kilka dni. my leżałyśmy na ginekologii chirurgicznej (nie na patologii ciąży!), wszystkie w podobnej sytuacji: poronienie samoistne, plamienie we wczesnej ciąży, podejrzenie ciąży pozamacicznej. najpierw robili badania - bety, usg, za 2 dni powtórka. jak mieli pewność, że dziecko nie żyje to dopiero zabieg, bez tabletek. z tego co wiem tabletka ma spowodować poronienie samoistne, wywołać skurcze(?), ale to może trwać długo, albo dają tabletki na rozszerzenie szyjki. tam gdzie ja leżałam nie dawali tabletek, robili zabieg w znieczuleniu ogólnym, dziewczyna po południu miała zabieg, następnego dnia rano wyszła do domu. ja poroniłam sama, trzymali mnie 4 dni, jak przestawałam krwawić a beta bardzo spadła wypisali do domu, czyli poza badaniami nic mi nie robili. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie to bylo tak ze ja na pierwsze usg poszłam w 8 tyg a zarodek był na 5tydzien. i dopiero dzień po wizycie zaczełam krwawić wiec też 3 tyg było niby dobrze. mam taką nadzieję że juz koniec. ja mam jutro wizyte i juz się boję
|
|
|
#3353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też to zauważyłam ;( ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy tylko Julka chora Dzięki Ci za tego posta
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
weź pod uwagę, że nie we wszystkich wątkach dziewczyny wpisują wszystkie aniołkowe mamy. ja byłam w listopadowych, wprawdzie krótko, ale byłam. nikt mnie nie wpisał. myślę, że jest więcej pominiętych dziewczyn, które wcześnie straciły maleństwa.
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz u mnie o tyle jest fajne że moja młodsza sisi została mamą miesiąc temu więc myślę że tatko mój przyjmię to teraz lepiej
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny ten brzuszek
Nie mogę się doczekać, aż u mnie się taki pojawi.Garnek zupy pomidorowej stoi u mnie w kuchni. Moja ciążowa obsesja )Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Oby wszystko dobrze się skończyło
|
|
|
#3358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no możliwe, że nie wszystkie, część też może nie dawać znać, co i jak tylko po prostu znika z wątku, no dużo tego i tak wd mnie. |
||
|
|
|
|
#3359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to jestem córeczka tatusia więc może się trochę wystraszyć że jego kochana córcia będzie mamą
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej - tak bym chciała, żebyśmy wszystkie doczekały tych mega brzuchów i super szczęśliwych i szybkich porodów.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

05.07.2008 
Ja już czuję się gruba, wszędzie, nie tylko na brzuchu