|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...,11518946.html o ten artykuł nie wiem czy w całości ale ciekawy wd mnie bardzo.
Jakie są w Polsce wskazania do aborcji? On: Nie ma "wskazań do aborcji". Czepiam się słów, ale to akurat ważne. Z wyjątkiem zagrożenia życia matki nie ma wskazań. Są tylko choroby dziecka, które mogą stanowić uzasadnienie przedwczesnego ukończenia ciąży. "Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie płodu". "Nieuleczalna choroba zagrażająca życiu płodu". Bardzo ogólne. On: Tak. Nie ma listy tych chorób? On: Nie. Miałem kiedyś pomysł, żeby stworzyć taką listę dla ministerstwa, ale jeden z wybitnych profesorów genetyki mi to odradził: "Wywołasz piekło". |
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko powiem, że te porody są straszne, jak je się ogląda. Jak się przeżywa też, ale zupełnie inaczej Ja nie będę już oglądała, bo pod koniec ciąży dostanę nerwicy. A w dodatku mój mąż zadbał o to, żebym miała filmy z mojego porodu. Ilekroć spojrzę, jak na skurczu bada mnie położna, ja leżę we krwi i bardziej jęczę niż krzyczę, odechciewa mi się kolejnego potomka ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Z tego co wiem ZD nie jest kwalifikowane jako ciężkie uszkodzenie płodu. Czytałam o tym parę tygodni temu. Myślałam, co zrobić, jakby badania wyszły źle. (na szczęście wyszły dobrze) I nie wiem. Nie potępiam i nie oceniam żadnej decyzji. To musi być bardzo ciężkie. Dla serca, sumienia, troski o siebie. Każda decyzja jest ciężka. Ale te badania w istocie ratują życie noworodków, a czasem płodów.
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Ja jak zwykle najpierw się przywitam, potem Was doczytam, bo znów od wieczora żeście naskrobały sporo! ![]() Wczoraj padłam tuż po g. 20 No szok, bo normalnie chodziłam spać w okolicach północy, a teraz coraz wcześniej oczy same mi się zamykają Za to rano nie mam najmniejszych problemów ze wstawaniem (w okolicach 5.30) do pracy, a przed ciążą często spóźniałam się, bo nie mogłam się dobudzić rano. Czyli wszystko mi się poprzestawiało Pojutrze USG, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej strasznie się boję... A w sobotę idziemy na obiad do mojej Mamy oznajmić NOWINĘ Mama dopiero dziś wraca z Mazur (była ze swoją siostrą), jeszcze nic nie wie, bo nie chciałam mówić przez telefon (nie takie rzeczy! ). Poza tym chciałam być już po USG.W ogóle jeszcze nikt nie wie o moim stanie (oprócz mojego Mężczyzny oczywiście ).
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też przy kawce - lekarz powiedział że mogę pic, byle z dużą ilością mleka.
|
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie przeczytałam o tym programie bo dziewczyny w wątku lutowo styczniowym oglądają pasjami ale to chyba nie na moje nerwy, wolę już to przeżyć chyba z tymi hormonami etc niż na to patrzeć na trzeźwo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja moim rodzicom powiedziałam przez telefon. Mieszkamy 450 km od siebie. Ale akurat tego dnia jechałam do nich. Nie przyjęli tego miło. Ojciec oddał matce słuchawkę, bo był w szoku, a matka udała, że nie usłyszała, co mówie, a później dodała: jak ty dasz sobie radę.
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ehhh przesypiam tyle godzin, a nadal jestem zmeczona ![]() dzisiaj rano znowu plamienie, ale w porownaniu do ostatniego jestem bardzo spokojna, prawdopodobnie to z tego "krwiaka", czy co to tam siedzi w macicy. Ale dla spokoju pozniej jeszcze przedzwonie do lekarza i zapytam czy czekac i obserwowac, czy mam sie pokazac do kontroli. Jedyne czego mam juz dosc to wymioty poranne, normalnie wgraly sie w schemat dnia i na zmiany chyba sie nie zapowiada ![]() zaraz nadrobię, co tam prze(na)skrobałyście
|
|
#3308 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najlepsze jest już pod koniec jak ci np dzidzia wypchnie stope albo łokcia i nie dosc że brzuch nabiera smiesznych ksztaltów to tak fajnie to czuć U nas Julka potrafiła wypychać stope w środku brzucha a ja ją tak przez brzuch głaskałam po stópce to ja zabierała a za chwilę z powrotem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki będzie dobrzeCytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tak "na żywo" to tylko my dwoje wiemy ![]() Moja Mama będzie w siódmym niebie, wiem, że też bardzo czeka na wnusia lub wnuczkę (wczoraj przez telefon powiedziała mi, że jej się śniłam, że "bardzo dobrze się śniłam" i opowie mi w sobotę; jestem ciekawa, czy przekazałam jej wieści telepatycznie - a to się czasem w naszym przypadku zdarza, napiszę Wam w sobotę )Przez ostatnie lata nie mogłam zajść, 2 operacje na otwartym brzuchu, więc tym bardziej jest to wyczekane przez wszystkich I dlatego tak się boję.
|
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz może skąd te krwiaki się biorą?
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki
Cytat:
Wy macie? On: Tak. Ostatnio w czwartki od 11 do 12 stoi pikieta "obrońców życia" z hasłami: "W tym szpitalu zabija się dzieci z zespołem Downa". Bo kilka miesięcy temu przyjęliśmy kobietę odesłaną z Poznania. Lekarze odmówili jej aborcji i napisali, że zespół Downa "nie jest ciężkim upośledzeniem". Nieprawda, to jedno z najcięższych upośledzeń. Sprawę opisała "Gazeta", od tego czasu pojawiają się pikiety. ciekawy artykuł aaaa u mnie dziś równo 15 tydzien
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-09-05 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama jestem zdziwiona, ze tak spokojnie tym razem do tego podchodze, ale to pewnie dlatego, ze wiem, skad prawdopodobnie pochodzi plamienie.. inaczej bym juz dawno byla u lekarza z placzem ![]() dzwonilam, mam obserwować, gdyby sie znowu pojawilo, lub bylo wiecej to mam sie zglosic, a na razie leżeć i pachnieć ![]() ohhh skad krwiaki? szczerze to nie ma pojecia, jakos ten temat mnie nigdy za bardzonie interesowal.. hmm... tez jestem ciekawa
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A moja Julka sobie pochodziła do przedszkola, nie ma co :/ 2 dni była i chora :/
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie ale takie podobno uroki przedszkola eh ;/
|
|
#3316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nikomu jeszcze nie powiedziałam oprócz tż i jego rodziny a moim mam zamiar powiedziec osobiście nie przez tel boje sie reakcji ojca ale dam rade
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj widziałam jak matka przyprowadziła synka, który mocno kaszlał i to takim wykrztuśnym kaszlem :/ Zaraził mi Julkę
Biedna teraz się męczy, a tak chciała iść do przedszkola. Od samego początku nie ma problemu, idzie w podskokach, gdzie na 27dzieci 20płacze i nie może odkleić się od rodziców, ona nawet się ze mną nie żegna tylko biegnie do dzieci i zabawek, tak jej się tam podoba, a wracać z przedszkola też za bardzo nie chce i muszę iść po nią i brać ją ze rękę. Teraz popłakuje mi w domu, bo się męczy Popołudniu czeka nas lekarz
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladam sobie wózki na allegro i jestem zła że w opcjach wyszukiwania nie ma wyboru skrętne / nie skrętne koła.
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zadzwonili z kliniki i zmienili mi termin usg z piątku na sobotę
Dodatkowy dzień stresu... ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Rodzice często miękną, jak się dowiadują o wnukach
|
|
|
|
|
|
#3320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze na razie jakoś sie uchowa Najgorsze ze ja złapałam jakiś katar mam nadzieje ze Julki nie zarażeCytat:
|
|
|
#3321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć ...moja córka na 9 poszła do przedszkola a z syn czeka na szkołę...wyobrażacie to sobie - pierwsza klasa i idą na 12.30...masakra....
Cytat:
Cytat:
....A tak ogólnie to tatusiowie zawsze widzą swoje dorosłe córki jako jeszcze małe dziewczynki i pewnie dziwią się ,że one już chcą,mają,będą mieć dziecko-przecież same są jeszcze dziećmi.... mój tata pewnie myśli,że to było za każdym razem niepokalane poczęcie .......:brzydal :Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
przyszłam sie pożegnać z tym wątkiem, jutro prawdopodobnie ide do szpitala na zabieg. Nie wiem jak u was, ale mi powiedzieli ze nawet kilka dni moge lezec tam
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Tulę ciepło.
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
mam tylko nadzieję że będę tam 1 dzień, no max 2 dni, bo psychicznie tego nie zniosę leżąc na sali z innymi ciężarnymi
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
przykro mi.
Ja chwilę popracowałam, a teraz robię sobie przerwę na leniuchowanie |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie zrobie przerwę w pracy na 2 sniadanie bo cos mi zaczyna burczeć
|
|
#3330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak pierwszy raz, była 2 dni i dupa ![]() A teraz taki ważny okres, zapoznawania się itd, a ona będzie w domu. Cytat:
trzymaj się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Ja nie będę już oglądała, bo pod koniec ciąży dostanę nerwicy. A w dodatku mój mąż zadbał o to, żebym miała filmy z mojego porodu. Ilekroć spojrzę, jak na skurczu bada mnie położna, ja leżę we krwi i bardziej jęczę niż krzyczę, odechciewa mi się kolejnego potomka 

No szok, bo normalnie chodziłam spać w okolicach północy, a teraz coraz wcześniej oczy same mi się zamykają 

czy to normalne?
Trzymajcie kciuki

05.07.2008 

mam nadzieje ze na razie jakoś sie uchowa
....