|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
a ja bym chłopa zdzieliła jakby mi wyjechał z tekstem, że jedna szklanka została.
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
bo faceci to tak mają jak coś jest cacy posprzątane umyte uprasowane to ok a zostawisz jedną małą rzecz to już się od razu czepia
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i jego dowodem na zmianę jest fakt, że nauczyl się wywalać opakowanie po mydle do kosza a nie jak często się zdarzało, że zostawiał koło umywalki i leżało aż się nim nie zajęłam. I potrafi mi to w każdej kłótni wypomniec, że on się zmienił a ja nie. No i hit: przestał zaścielać łóżka (wstaje później ode mnie) i tłumaczy się tym, że to ze względu na mnie bo jak nie zaścieli łóżka, to ja nie musze go wieczorem rozkładać. ![]() Kiedyś mnie to wkurzało a teraz sama się z tego wszystkiego śmieję - po prostu przyzwyczaiłam się do tego
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2012-09-05 o 16:53 |
|
|
|
|
#2524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jak mi się dzisiaj masakrycznie w pracy dłużyło to głowa mała Tak, jestem turbo-kozą ![]() Cytat:
Też bym im coś zaniosła ![]() Cytat:
![]() A co do pogody to we Wro właśnie wypełzły jakieś chmury i zaczyna wiać. Węszę jakiś deszcz na wieczór. Cytat:
Cytat:
Twoja kasa, Twoja kieca, Twoje decyzje i zdanie w tej kwestii Jakby co, to tam zrobimy mały nalocik ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to kupa kasy, ale za marzenia się płaci. Tyle lasek dało sobie z sukniami radę, więc i u Ciebie będzie dobrze!!!! Ważne, byś tylko nie dała sobie wejść na głowę. Ale jak ktoś płaci prawie 5 tysi za suknię to nie ma bata by mu coś spietrd olili. Uwierz w siebie i zaufaj czasem obcym ludziom
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Yeaaaa!!! Co tu bede duzo mowic, ciesze sie razem z toba kochana!!!
Cytat:
Moj sie nie czepia A sprobowalby, to pozniej sam by sprzatal ![]() A tak w ogole to wam troche zazdrosze ze mozecie sobie siedziec w domku i sprzatac i gotowac i przetworki robic...ehhh...ja to nie mam w ogole na to czasu...no ale tak to zazwyczaj jest jak sie nie ma pracy to sie marzy zeby ja w koncu dostac a jak sie juz ja ma to by sie chcialo od czasu do czasu w domku posiedziec. Juz sie zaczynam powaznie zastanwiac nad tym zeby pracowac jeszcze jeden dzien mniej. Teraz mam co drugi piatek wolny, a chcialabym miec kazdy, wtedy mialabym wystarczajaco czasu zeby zajac sie na spokojnie domem. Musze z moim przelozonym pogadac.... |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie muszę w sobie Kindzię obudzić
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to kolekcjonuje szklanki na napoje... dziś miał już 3 jedną w kuchni jedną przy biurku i jedną w salonie brakowało jeszce jednej w łaziencie do kompletu
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój na szczęście nie ma manii wywlekania wszystkiego z szafek co 5 sekund i chwała mu za to
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to nauczył się od razu zanosić brudne ubrania do kosza i skarpetki tez i zmywać naczynia na bierząco
|
|
#2535 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hello Dziołchy
Widze, ze dzien narzekania na TZ jak tak Was czytam to chyba każdy jest takie sam (oprocz Marylki ) myslalam, ze tylko moj kolekcjonuje szklanki na biurku, wieczorem jego ubrania są rozrzucone itd ja mam nieraz o to takiego nerwa, ze hej:P ostanio Wam pisalam w jaki szał wpadlam teraz troche sie smieje z tego, bo przecież tragedii nie ma:P dzisiaj np sam z siebie pomyl naczynia, mowil, ze zajelo Mu to godzine, bo tyle tego bylo i nawet swoją kolekcje szklanek umyl ale... w zlewie zostawia resztki z talerzy, zamaist je wyrzucic:P ale juz Mu nic nie mowie na ten temat,bo by strzelil focha i przestaby pomywac:P na sczescie nie zostawia swoich gaci i skarpetek w pokoju... bo bym go zamordowala Cytat:
My mielismy jaka spokojną melodyjke w czasie przerw Cytat:
rano jak zdjelam suknie i buty to zobaczylam ze mam dziuraweCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
etsy zamawialam z etsy ![]() taka byla moja pierwsza mysl hehe ale nie martw sie, tez mam czasami takie dziwne pytania niby proste a jednak![]() tez sie zastanawialam czy z tych nerwow sie rozkleje czy wybuchne smiechem ale na przysiedze bylam spokojna, uradowana![]() Cytat:
![]() a to niegrzeczny mąż:P |
||||||
|
|
|
#2536 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej ho
Miałam chwilę przerwy i nie dam rady nadrobić. Wrzuciłam na pocztę zdjęcia z panieńskiego - było bardzo miło. Rzucił mi się w oczy tytuł wątku "Sratatata" - chyba jesteśmy trendsetterkami. ![]() Cytat:
![]() Brawa za relację ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wpadłam tylko w sumie się przywitać, bo zaraz lecę na tańce. Zobaczymy jak nam pójdzie z układem. Paps.
|
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka oj to wysunelas troche zbyt daleko idace wnioski
ja sie tylko odnioslam do refleksji kici ze wszyscy faceci jak posprzatane to ok a jak tylko jedna szklanka gdzies zostanie to marudza. Moj tz potrafi zrobic taki balagan ze czasami jak wracam z pracy to wlasnym oczom nie wierze no ale juz sie powoli uczy jak odnosic rzeczy na swoje miejsce
|
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, podczytałam ostatnią stronę i jednak musiałam jeszcze coś dopisać.
U nas jest dokładnie to samo! Mateusz rzuca ciuchy przy łóżku (skarpety znajduję czasem po tygodniu pod łóżkiem), zostawia mnóstwo szklanek i kubków (ostatnio pobił rekord - 3 tygodnie, specjalnie nie ruszałam kubka
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziołszki
pamiętacie mnie jeszcze? minęło parę dni od wesela, więc czas wracać do rzeczywistości. Czy Wy tez z przykrością myślalysce o tym, że to juz koniec tego calego weselnego zamieszania? Że juz nigdy nie złożycie przysięgi w kosciele i nie przeżyjecie tego cudownego dnia raz jeszcze? smutek mnie ogarnia, gdy o tym myślę.poza tym mam pytanie - czy któraś suszyła ślubny bukiet? myślę, by moj zasuszyć, na razie stoi w wodzie i trzyma się dobrze, ale aby zasuszyć, to chyba muszą byc kwiaty w dobrym stanie, co? i powinnam go wyjąć? p.s. piszę dla Was relację
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
A ja na mojego Męża nie mogę narzekać jesli chodzi o sprzatanie
nawet mogę powiedziec że czasami to ja jestem większą balaganiarą czesto jest tak że zaczynam myc naczynia to mówi : nie myj ja pomyje przecież Ty zrobiłaś obiad ( umyłaś okna itd ) i mi głupio że nic nie robię jak sprzatamy to razem ja gotuję od poniedz do piątku, mąż w weekendy Ale myslę że to wynika z tego że nie mieszka z mama juz 13 lat ( najpierw internat pozniej akademik, pozniej mieszkanie w innym mieście) i się bardzo usamodzielnił.
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tak to jest że wszystko mija ja miałam bukiet w mikrofonie więc nie trzymałam go w wodzie tylko przez słomkę podawałam wodę na gąbkę po kilku dniach dawałam coraz mniej i ładnie sie ususzył ale włąśnie kwiaty były w dobrym stanie... a kwiaty z pleneru gdzie było gorąco były w gorszym stanie no i bukiet gorzej się ususzył
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-09-05 o 21:07 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tydzień póżniej bylismy w kościele na mszy to co chwilę mi łzy leciały bo wciaz sobie przypominałam jeszcze jak szłam do komuni i widziałam naszego księdza to aż mi głupio było że taka smutna jestem z wilgotnymi oczami na tej mszy był rozlozony czerwony dywan po którym szlismy to też tak przykro mi sie zrobiło.
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja co prawda PM 2013 ale mam do Was pytanie o doświadczenia z suknią Agnes 10750 http://www.bielsko.biala.pl/images/p.../261143996.jpgBardzo proszę o opinie, najlepiej na priv
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myslalam, ze trafilaś na takiego ideala! ale tez tak pomyslalam teraz, ze moj też mi nie wypomnina jak jakiejs szklanki nie pomyje czy cos:P faceci to dziwne zjawisko ciekawe co oni o nas myslą
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze odnośnie sprzątania to dzisiaj stłukłam ulubiony kufel TZta. Oczywiście swoje sobie usłyszałam, ale grzecznie skomentowałam, że to on postawił kufel w takim miejscu, że cudem nie rozbił się wcześniej. Ma nauczkę, zobaczymy jakie wysunie z tego wnioski...
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma sie co rozczulać, trzeba się cieszyć małżonem
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz już naprawdę lecę.
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja z przygotowań i ślubu kilianny. Skrócona wersja
![]() Piątek: Cały dzień był szalony, jak pamiętacie, miałam problem z dekoratorką, na szybkiego szukaliśmy nowej, która ustroiłaby kościół i salę tak jak ja chciałam. No i udało się co prawda jeździłam jeszcze za świecami bordo i pokrowcami z kokardami, ale dopięłam wszystko. Bardzo mnie zdenerwował ksiądz, który powiedział, że nie zrobi normalnego kazania tylko powie modlitwę lub da nam ją do czytania. Wróciłam do domu około 23:00, nie było cieplej wody więc myłam się w lodowatej. Dodatkowo wyskoczyła mi wysypka na dekolcie chyba od stresu, która piekła i swędziała. Także wszystko zapowiadało się raczej negatywnieSobota: Wstałam około 6:00, nie było dalej cieplej wody, zjadłam mikrośniadanie i pojechałam się czesać do miasta. Fryzjerka uczesała mnie w 40 min, przez moment myślałam, że robi mi kokoloka, ale na szczęście była to piękna fryzurka – kok na bok z zawiniętych lekko włosów, cudo! Pojechałam na salę, dekoratorka spóźniła się ponad godzinę, byłam wściekła. Później makijaż, wyszedł taki sobie, poprawiałam w domu i był ostatecznie ok. Około południa wyszło piękne słońce, było około 24 stopni, zrezygnowałam ze sweterka i miałam gołe ramiona, licząc, że ksiądz nie wywali mnie z kościoła. Jak się ubierałam, to nie mogłam uwierzyć, że to już za chwilę będzie mój ślub, to było takie abstrakcyjne. Ubrałam się u siebie w pokoju, przyszła moja siostra, powiedziała „Boże! Ale cudownie wyglądasz” i zaczęła płakać, wtedy dopiero poczułam małe wzruszenie, ale powstrzymałam się od łez. Przyjechał TŻ, a ja schodziłam ze schodów do holu pełnego gości, stał tam mój TŻ, mnóstwo osób robiło mi zdjęcia, gdy tak schodziłam, a suknia ciągnęła się po schodach, potknęłam się na przedostatnim stopniu hehehe. Błogosławieństwo zniosłam dobrze, mimo że bałam się łez, ale tylko mamy płakały, my nie. Kościół był cudownie ustrojony, moja gazeta zrobiła mi niespodziankę i zatrudnił chór z 30 osób, który śpiewał całą mszę, atmosfera była cudowna!! Ksiądz kazał świadkom czytać ewangelię i śpiewać psalmy, ale oni się zgodzili tylko na czytanie więc chór odśpiewał psalmy brzmiało to bosko! Przysięga poszła gładko, w tle słyszałam pochlipywanie mam i babć. Chcieliśmy wyjść ostatni, żeby goście odpalili tuby z różami, ale ludzie nie chcieli wyjść z kościoła, staliśmy przy krzesłach, aż zaczną wychodzić, żeby za nami się nie ustawiali, ale nie dało się ich wygonić. Jedna tuba nie odpaliła, hehe, poza tym sypali ryżem i pieniążkami. Gdy wsiadaliśmy do auta, wyłaziła jajeczna z limuzyny, widziałam ją tylko chwilkę. Dzień przed obgadała nas przed sąsiadami, że jesteśmy żmije, bo wzięliśmy godzine 15:00, a jajeczna córa ma 16:00 i pewnie będzie opóźnienie i że mój TŻ nie dorównuje TŻ jej córki, a ja jestem gruba na buzi i będę wyglądała jak pyza z welonem. Sąsiadka mi to wszystko powtórzyła, ale mimo to nie zepsuła mi humoru tym wrednym gadaniem ![]() Kamerzysta kręcił nas jadąc jako pasażer na motorze, wyjdzie fajne ujęcie mieliśmy kilka bram,do jednej kuzyni TŻ nieźle się przygotowali. Wypożyczyli terenowe auto, przebrali się w mundury, Założyli maski od paintballa i mieli karabiny, z których strzelali „powietrzem”. Zatrzymali nas tym autem i powiedzieli, że porywają młodą, cały czas byli w maskach, nie wiedzieliśmy, że to oni. Ale wykupił mnie mój TŻ wódką Pod salą zapytali się mnie, co wybieram: chleb sól, czy pana młodego, powiedziałam, że „chleb, sól i pana młodego, by zarabiał do tego”, co wzbudziło ogolne rozbawienie. Pierwszy taniec tańczyłam zestresowana i spięta. Tak się bałam! Ale wyszło chyba dobrze, bo ludzie nam gratulowali. Tańczyliśmy walca do piosenki "love is all around" wet,wet,wet. Wesele udało się znakomicie, po I tańcu cała moja rodzina wyszła na parkiet, tanczyli do białego rana! Ja też nieźle tańcowałam, całe wesele na 12cm szpilach. Obtarłam się do krwi, ale co tam Na oczepinach welon złapała najwyższa panna z wesela (190) i najniższy chłopak (165),śmiechu było sporo poza tym oczepiny były bardzo wesołe, same nowe zabawy, których nie znałam. Orkiestra spisała się rewelacyjnie! Robili krótkie przerwy, nie pili alkoholu, grali sporo starych kawałków, ale i wiele nowych, np. ciecierecie itp. Bawiliśmy się świetnie!!!! Goście też dobrze się bawili, bo bardzo chwalili całość od strony organizacyjnej. Podobały im się moje bordo dodatki do sukni, a ja sama zachwyciłam się nią dopiero na moim ślubie, wcześniej nie podobała mi się aż tak, dopiero w całości z resztą dodatków zyskała uroku. Aha, wysmarowałam się cała talkiem propolisowym do kupienia w aptece i nie spociłam się ani na plecach podczas tańców ani na dekolcie, bardzo polecam to cudo!!!! Byłam suchutka, jakbym nie wywijała kankana itp. z rodzinką Fotki niebawem muszę się zaprezentować w całości z bordową szarfą i bucikami bordo
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2012-09-05 o 19:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

i poszłam się kąpać...

Tak, jestem turbo-kozą
ale jakoś zaraz potem kupiłam sobie buty albo i nie już nie pamiętam ale coś tam już zaczynałam kupować
Też bym im coś zaniosła 

pamiętacie mnie jeszcze?
jeszcze jak szłam do komuni i widziałam naszego księdza to aż mi głupio było że taka smutna jestem z wilgotnymi oczami