|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
dzień dobry
Emilka w żłobku trzeci dzień. NA SZCZĘŚCIE nie płacze. Jest uśmiechnięta, gdy ją odbieram. Pomaga mi to bardzo oswoić się z tą sytuacją. Wczoraj w drodze ze żłobka ryczałam. Dzisiaj już nie. Jest dobrze. W piątek do pracy. Czarnula, tekst babki z rejestracji mnie wczoraj powalił - bezczelna kobieta. Trzeba mieć tupet, by kobiecie w zaawansowanej ciąży powiedzieć o braku informacji o ciąży ![]() Adunia, walcz Kochana z przeciwnościami Zaciskam za Ciebie kciuki ![]() Perse, sen o dziecku to pewnie przez myślenie o staraniu... Podświadomość robi swoje. Mnie w okresie starankowym codziennie śniły się dzieci, ciąża. Budziłam się rano z mieszanymi uczuciami. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- zabieram się za mycie okien. U was też pachnie już jesienią? |
|
|
|
#1022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Hej mamuski
Obciełam wczoraj włosy...z dlugich na boba ![]() Cytat:
Ok to teraz ja sie powmądrzam Oczywiście jeśli nie będziesz chciała to nie czytaj![]() Jeśli chodzi o obiadek. Zadbaj o to, zeby ryż był brązowy lub paraboliczny. Kasi to chyba różnicy nie zrobie a dla Ciebie jest o wiele lepszy ![]() Co ważne używaj jak najmniej soli i cukru! Najlepiej gotowac na parze co Twoja córeczka doceni lub w piekarniku![]() Jesli chodzi o mięso- niestety najlepszy jest kurczak. Raz, że łatwo się go robi i szybko a dwa, ze ma najwiecej białka ![]() Sałatka- jesli masz taką mozliwość zamien sałatae na szpinak lub rucolle. Jest pyszna a ma więcej w sobie niz sałata (ma duzo zbędnych kalorii). Pij 3 litry wody. Bez słodkich napojów! Tak jak pisała Pani- koniecznie co 3 godziny 5-6 posiłków! Nie podjadaj! Owoce: możesz jeść jabłko i np. migdały jako jeden posiłek! Migdały sa zdrowe! Banana tez możesz zjeść, ale amłego bo jest bardzo kaloryczny i do tego garść migdałów! Oczywiście nie jakiś tam slonych czy w polewie ![]() Cytrusy maja tez dużo cukru- staraj sie unikac ![]() Nie jedz grochu, kukurydzy,bobu, fasoli- niestety strasznie wzdyma Ok to tak z grubsza na szybko. Nie jestem dietetyczka to tylko porady mojej trenerki. Przepisy tez gdzies miałąm bo zapisywałams wojego czasu wszystko ze zdjeciami co jem Jeszcze jedna rada: Warto co tydzień robić sobie zdjęcie w bieliźnie bo tak zobaczysz efekty ![]() Ahaaaa najważniejsze!!! Jeśli będzieśz przed @ czy po prostu będziesz musiała zjeśc coś słodkiego to zjedz dwie kostki zcarnej czekolady. Tylko delektuj sie nimi. Poziem krwienk sie wyrówna i będziesz sie lepiej czuć. Tylko nie codziennie Cytat:
To też masz dużą szanse.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36325956]Tak, z każdym dniem coraz bliżej... Zaczynam 24... Już tylko tym żyję. Muszę przemyśleć, czy wtedy zaczniemy staranka.[/QUOTE]My też tak zaczynamy urlop..wiec ![]() Cytat:
Przykro mi kochana. |
|||
|
|
|
#1023 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36324194]
A tak w ogóle to ja jestem chyba anty przykładem tej diety. Jem o stałych porach, jakieś 4-5 razy, nigdy nie zapominam o śniadaniu[/QUOTE] dieta, a raczej sposob zywienia, ktory 'promuje' byl dobrany dla mnie. waga owczesna: 72 kg, wzrost: 164. dietetyk uwzglednil zero aktywnosci fizycznej, siedzacy tryb pracy, rozregulowany wieloma dietami metabolizm. w teorii jestem swietna. odchudzilam 5 osob. jestem z nich dumna ![]() zasada, ktora mialam sie kierowac jest prosta - mieso (bialko) 100 g + weglowodany 30 g/ziemniaki 150 g + warzywa. podstawia sie do szablonu i juz. poza obiadowy posilek: ciemne pieczywo 30 g + bialko + warzywa Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrecz cuchnie
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!!!!
PERSE! ale sny! Cytat:
Cytat:
Poka, poka!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ale w nocy miałam przygode. Juz wieczorem cos mi brzuch zacząl twardniec, nawet jak Tz wrócił z pracy to stwierdził ze twardy. Mysle poleze moze przejdzie, ale w nocy tez go czułam wiec koło 2 wziełam no-spe. Teraz jest ok i mam nadzieje ze tak zostanie. Od dzis intensywna kuracja magnezowa!
|
||
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Adunia Kochana prztulam Cie mocno.....i powiem tak pierwszy ginek tez mi powiedział że mam PCO po obrazie z USG....a obecny powiedział żebym sobie nawet tym głowy nie zawracała bo do tego jest bardzo daleka droga!! To tak jakbyś miała pieprzyk na pięcie i tylko Ty o nim wiesz!! Lucy dzielne dziewczynki jesteście Mój bratanek (lat 3) poszedł do przedszkola.....pierwszy dzień poszedł dumny....ale jak rozłączyli Go z koleżanką to był płacz, bawił się cały czas sam i do nikogo nic nie mówił.....dzień drugi poszedł dumny i zadowolony......nie chciał zjeść śniadania ani obiadu i wypił tylko herbatkę......pani nie chciała Go ubrać kazała mu się sama ubierać popatrzył na nią spod BYKA i powiedział NIE LUBIĘ CIĘ....powiedział że już tam nie pójdzie hihihi no i czy dziś poszedł to nie wiem ![]() Esia ale masz dużą Córeczkę ![]() Perse podświadomość robi swoje....tez to przechodziłam....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-09-05 o 09:53 |
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Perse, też miałam i nawet mam sny o dzieciach. Na początku roku mi się śniło, że urodzę dziecko w styczniu. Wydawało mi się to takie odległe, a teraz mój sen może się jednak spełni... Adunia a konsultowałaś się z innym lekarzem?Esia a co gin mówił na tematem Twojego niby małego brzucha? Lucy jesteście obie dzielne z Emilką Mojej koleżanki córka poszła teraz do pierwszej klasy. I pyta "A jak mi się nie będzie podobało w szkole, to mogę się wypisać?"
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze młoda kombinuje |
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Lucy dla Emilki, chyba jej sie tam podoba ![]() Może na moją siostrę padnie (bardzo by chciała) Perse ale sny dobrze że to nie są koszmary do tej pory nie wiem co one znaczyły, śniło mi się np. jak pies wpadł pod tramwaj i dokładnie widziałam jak go zmasakrowało albo jak facet na brzegu jeziora stał ze strzelbą i mierzył w głowę też psa. Sprawdzałam w senniku martwy pies i pisało że otaczam się fałszywymi i nieżyczliwymi mi ludzmi.Adunia Eska gratulacje ![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-09-05 o 11:46 |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś test owulacyjny pokazał kreske kontrolna jasniejsza niż druga kreska...wiec dzis jest ta owulacja??
![]() Oszalec można..grunt, ze jest
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe jak jaśniejsza to już negatywny skoro wczoraj miałas taką samą jak kontrolna to wczorajszy był pozytywny
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______________ mąż zaraz do pracy idzie, ja mam znowu całe popołudnie i wieczór dla siebie, tylko co z tym czasem zrobić? wczoraj wyciągnęłam swoje papierki z myślą o zrobieniu kartki ślubnej bo za 2 tygodnie mamy ślub w rodzinie, ale wena mnie opuściła i nic z tego nie wyszło. na ten ślub nic nie mam, żadnej sukienki, na złażenie całego centrum handlowego w poszukiwaniu czegoś nie bardzo mam siłę i ochotę, no i kompletnie nie wiem jakiego kroju sukienki szukać, najlepiej chyba, żeby zakrywała/maskowała brzuch, bo mój póki co z ciążowym niewiele ma wspólnego, wygląda po prostu na dużą oponę |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie chyba na odwrót...zreszta chodziło mi tylko o to czy owu w ogole jest |
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to tak POZYTYWNY
|
|
#1036 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za troskę! Ja siedzę, niby robię coś w domu, ale mam przed sobą straszne wizje. Boję się, że coś jest ze mną nie tak...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maga, moja wcześniejsza lekarka powiedziała mi ostatnio, że ona ma to w karcie u mnie napisane już od ładnych parę lat. Tylko czemu ja o tym nic nie wiem? Żaden inny ginekolog mi o tym nie wspomniał i w tym momencie nie wiem czy rzeczywiście mam to od kilku lat czy teraz mi się coś z hormonami pochrzaniło. Dzięki Dziewczyny, że jesteście! |
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana poprzedni ginek na pierwszej wizycie mi to powiedział....do tego miałam nieregularne @ no i nadal mam chociaż i tak jest o niebo lepiej ale jestem cały czas na lekach.....obecny ginek powiedział mi że mam sobie nie zawracać tym głowy zatem trzymam sie jego i tego co mówi....
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do strasznych wizji swojej osoby- tez miałam! Takze kochana nie poddajemy sie- wywalamy czarne mysli, glowa do góry piers do przodu!!!!!!!!!!!! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-09-05 o 13:55 |
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9001 |
||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia każdej kobiecie w ciągu roku zdarza się cykl bezowulacyjny i jest to jak najbardziej naturalne!!! i nie musi to zaraz oznaczać PCO!
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
cześć kobietki
![]() nie mam czasu na nic, staram się Was podczytywać wieczorem ale różnie mi się to udaje. od 2 dni walczę z praniem i prasowaniem, a dzisiaj jeszcze pakowanie doszło bo jutro jedziemy do chorwacji... z jednej strony się cieszę ale z drugiej mam stresa...przeraża mnie że mały będzie musiał tyle w foteliku leżeć, ma już co prawda prawie 5 miesięcy - szok jak ten czas leci - ale tak czy tak jakoś zle mi z tym... no ale dosyć marudzenia mam nadzieję, że wszystko będzie oki. dzisiaj lecę z nim do pediatry żeby go osłuchał czy wszystko ok żeby spokojnie jechać . mamuśki doświadczone co powinnam mieć w apteczce maluszka? bo się stresuje ze napewno czegoś mi braknie nie pamiętam co komu... Lucy, twardzielka jesteś z tym żłobkiem więc dla Ciebie i Emi Zebra, walcz kochana o laktację, ja teżprzechodziłam kryzys ale udało się... lecę bo wstał...
|
#1042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pachnie, pachnie ![]() Ostatnio na spacerze poczułam jesień w powietrzu i zauważyłam na drzewach ![]() Cytat:
zdjęcie w bieliźnie zaraz będzie poka, poka ![]() @? -na razie się nie pokazuje więc nie wiem kiedy będę mogła czekoladę ![]() a tak poważnie to 1o tydzień po porodzie a ja jeszcze lekko plamię i martwi mnie to troszkę i może się dobrze składa, że nie przyjęli mi papierów na becikowe- pojadę do gin (zadzwonię wcześniej czy jest moja czy zastępstwo) i poproszę o zbadanie aggusia- zapytaj lekarza jakie leki zabrać wiem, ze już trochę późno ale w "Dziecku" jest fajny dodatek - przewodnik po lekach bez recepty dla niemowląt i dzieci życzę miłego wypoczynki i niech żadne leki nie będa potrzebne ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
!!!!!!!!!!!!!szablonik coraz bardziej mi się podoba i oswajam go powoli problem mam z ważeniem i na razie mniej się na tym skupiam ![]() 60g pieczywa to średnio 2 kromki? porcja ryżu to 1/3 woreczka przydział ziemniaków - sztuk 2 małe ![]() ? przyniosłam od Mamy cudną wagę od 1g-3kg ale nie wiem czy jest sprawna bo na razie nie mam baterii (takiej śmiesznej jak do zegarka tylko większej) - jutro chłopa do zegarmistrza pośle albo zamówię na allegro ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- dzisiaj w naszej parafii (jak w każdą pierwszą środę) jest msza dla małżeństw, które w danym miesiącu obchodzą rocznicę ślubu my mamy końcem września trzecią jak Tz-et zdąży przyjechać to wybieramy się z Kasią oczywiście
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej
Wczoraj przewróciłam się na bok i przeszlo ![]() Byłam dziś u gina po recepte i powiedziałam mu, powiedział ze to może byc wyrostek, zbadał brzuch ale na szczęście nie. Stwierdzil ze to nic groźnego i prawdopodobnie zatkały się kanaliki moczowe, co może być prawdą bo porządnie się później wysikałam a wcześniej wogole mi się nie chciało... Dziewczyny co myślicie o USG genetycznym? Zastanawiam się chociaż byłam na nie dziecka nie usunę chodzby nie wiem co...Nie mamy za bardzo kasy w tym miesiącu ale jak trzeba to mogę pożyczyć, dziecko najważniejsze. Tylko czy trzeba? Bo ja nie bardzo chyba chcę... Jeszcze tydzień do USG
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a sio, sio- odpędzamy straszne wizje!!!!
|
|
#1045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hm.. nie wiem, zawsze jak wraca - mówi, że już się do Włoch nie wybiera, posiedzi miesiąc góra dwa i dzwoni za pracą...
Cytat:
dorośleje ![]() Cytat:
kocurku co do ścian w pokoju i podłogi, ja proponuję ściany na waniliowo a wykładzina zielona, choć u moich chłopaków w nowym domu 2 ściany są pomalowane na zielono a dwie tzw. pole kukurydzy, pójdę na budowę, cyknę fotkę i pokażę |
||
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
cyknij, cyknij a najlepiej kilka z różnych pomieszczeń
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
i jak idzie?
moze jakas tunika?! Aaggusia, udanego wyjazdu!!!!!!!!! Cytat:
![]() , ziemniaki - jak male to 3. Tylko makaron nie wiem jak podac ![]() Namawiam brata, od wczoraj, by wyslal zdjecie swojego brzucha z 21 czerwca i z 15 sierpnia. robi potezne wrazenie, ale nie chce maly dziad nawet pod grozba myszy. wyslalabym Ci na maila i mialabys taki motywator, ze hej! ![]() Maksi, jak Wasze kwestie prawne? wyjasnilo sie???
|
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda gadać, bez zmian
wstawiam kolor ścian u chłopaków, reszta w przyszłym tyg jak skończą panele układać i drzwi wstawią |
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
alez radosc!!
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcie brzucha brata pani w lodówce ![]() pani- ja już myślałam o tym aby swoje zdjęcie ze studenckich czasów w lodówce zamieścić- to byłaby mega motywacja ale nie mogę płytki znaleźć z tymi najbardziej odpowiednimi fotami ![]() muszę uważać na to co jem- Kasia dzisiaj popłakuje niespodziewanie....chyba przez kiszone ogórki.... nie poszliśmy do kościoła....Tz-et siano zbiera z pola bo mu powiedziałam przez tel, że jutro pada...
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Zaciskam za Ciebie kciuki 

Od dzis intensywna kuracja magnezowa!

dla Emilki, chyba jej sie tam podoba
do tej pory nie wiem co one znaczyły, śniło mi się np. jak pies wpadł pod tramwaj i dokładnie widziałam jak go zmasakrowało albo jak facet na brzegu jeziora stał ze strzelbą i mierzył w głowę też psa. Sprawdzałam w senniku martwy pies i pisało że otaczam się fałszywymi i nieżyczliwymi mi ludzmi.

dziecka nie usunę chodzby nie wiem co...