Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 08:03   #811
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning

Muminku - ja wczoraj pisałam, żebyś dzielnie się trzymała - i w zasadzie nic mądrego do głowy mi nie przyszło - strata dziecka jest niewyobrażalna i nie wiem co Ci napisać. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Laurę. A co do procesu - to tak jak dziewczyny pisały - skonsultuj się najpierw z kimś - ale pamiętaj, że to może być bardzo bolesne te rozdrapywanie niezagojonych jeszcze ran.

Dziwne sny mi się śniły. Tż znów poszedł spać do salonu.. nie wiem czemu, ale nie przeszkadza mi to specjalnie.

Ja dzień zaczęłam od mufinki toffie.. i planuje niedzielny obiad.. wymyśliłam, że zrobię tęczowy tort, ale nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce - bo nigdy biszkoptu sama nie piekłam - a żeby tort był kolorowy to nie mogę z gotowych skorzystać.

Na obiad wymyśliłam, że zrobię tego pieczonego camemberta (poszukam z mleka pasteryzowanego na wszelki wypadek - te i tak są tańsze ) do tego podam szparagi i właśnie łososia - myślę, że będzie się dobrze komponowało.. nie wiem czy robić do tego dodatkowo jakąś surówkę? Doradźcie mi dzieczynki, bo ja nie mam duszy gospodyni i nie mam w zwyczaju w garach stać całymi dniami.. i jak już raz na ruski rok się czegoś podejmę to panikuje

Wczoraj toczyła się rozmowa o laktatorach.. ja od siebie dodam, że to jest konieczna 'zabawka' i nawet nie zastanawiałam się czy kupować czy nie.. problem był w jaką firmę zainwestować - chciałam postawić na Tommee Tippee - tak jak z innymi sprzętami, ale jak zaczęłam na amazonie czytać opinie to trochę się zniechęciłam.. dodatkowo przeglądałam youtube i ten oto filmik pomógł mi ostatecznie wybrać laktator Aventu http://www.youtube.com/watch?v=VHmEQAB-b84 (amerykański vlog)
mam taką o9chote na camemberta przez was, ze ide sobie kupic i zjem calegoi nawet se nie upieke bo mi sie nei chce
:P
w Polsce wszytskie brie, camemberty itd sa pasteryzowane , wiec nie ma lęku a ty halwaya jak upieczesz to mysle ze tak czy siak juz bedzie ok
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:05   #812
weronika23
Zakorzenienie

aaaa padl mi rano et myslalam ze sie rozplacze nadrabioam szybiutkoo i wrcam do pracy
effciu mi sie wydaje ze pod twoim wplywem maz wyjdzie i bedzie dobrze
Muminku kochany trzymajcie sie dzielnie dla Laurki
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:05   #813
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry kochane

No to i ja się witam przy porannej kawce.

Noc minęła w miarę spokojnie, bez częstych spacerów do wc.Za to już kolejna noc z kolei wróciły mi bóle bioder - to normalnie budzi człowieka, ale jutro pogadam o tym z lekarzem - juz jutro .

aerien kopiec kreta

muss gratuluję 29 tc - jak to któraś napisała (przepraszam nie pamiętam która) - czuje się oddech porodu na plecach,co..?
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:06   #814
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
hEJ hEJ ..

Siostra juz pojechala , TŻet w pracy wiec wreszcie mam chwile spokoju ..
Pogoda do dupy .. leje od rana ale mimo to chyba wybiore sie dzisiaj do lumpka cos Adasiowi kupic ..

Kurcze a dlaczego moj gigant wazyl w 29 tygodniu prawie 1600 g ???

Mnie tez czasem swedza stopy .. nasila sie to wieczorami ale tez nie codziennie .. myslalam ze to cholestaza, zrobilam proby watrobowe i na szczescie wszystko jest ok ..

Nielegalna - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA !!!
spoko dekajka moj wazył 1900 w koncowce 29.....ale juz sie tym nie przejmuje, no co jedynie urodze wielkieo klocusiazreszta moze przyhamuje..a te usg tez sie mylą, mojej siostrze mowili ze urodzi dziecko ponad 4 kilo a urodzila 3500 wiec roznie

jedyne co to to ze czuje ze taki duzy bo mi sie wciska, w nocy spac nie moglam taki byl ruchliwy ze az go poprosilam, zeby dal juz mamusi chwilke spokoju bo nie moglam spac
wazne ze dzidzie nam rosną
Stary 2012-09-06, 08:10   #815
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
spoko dekajka moj wazył 1900 w koncowce 29.....ale juz sie tym nie przejmuje, no co jedynie urodze wielkieo klocusiazreszta moze przyhamuje..a te usg tez sie mylą, mojej siostrze mowili ze urodzi dziecko ponad 4 kilo a urodzila 3500 wiec roznie

jedyne co to to ze czuje ze taki duzy bo mi sie wciska, w nocy spac nie moglam taki byl ruchliwy ze az go poprosilam, zeby dal juz mamusi chwilke spokoju bo nie moglam spac

Tylko się cieszyć dziewczyny, że dzidzie rosną jak na drożdżach
Stary 2012-09-06, 08:11   #816
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny
miałam pierwszą ciężką noc od dawna - jakieś koszmary - czuję się taka poobijana, co prawda jak się obudziłam to najbardziej poobijany czuł się mój brzuszek (chyba ktoś tam dawał czadu w nocy )

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
witam się w 29 tygodniu za tydzień trójka z przodu no i mam +9kg
29 tygodnia - coraz bliżej do trójeczki.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja dzień zaczęłam od mufinki toffie.. i planuje niedzielny obiad.. wymyśliłam, że zrobię tęczowy tort, ale nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce - bo nigdy biszkoptu sama nie piekłam - a żeby tort był kolorowy to nie mogę z gotowych skorzystać.
Na obiad wymyśliłam, że zrobię tego pieczonego camemberta (poszukam z mleka pasteryzowanego na wszelki wypadek - te i tak są tańsze ) do tego podam szparagi i właśnie łososia - myślę, że będzie się dobrze komponowało.. nie wiem czy robić do tego dodatkowo jakąś surówkę? Doradźcie mi dzieczynki, bo ja nie mam duszy gospodyni i nie mam w zwyczaju w garach stać całymi dniami.. i jak już raz na ruski rok się czegoś podejmę to panikuje
Co do biszkoptu wezmę w końcu niezawodny przepis od mamy (z 2 miesiące temu robiłam ale oczywiście zapomniałam proporcji) - zawsze wychodzi, nie opada
A tym camambertem z szparagami i łososiem - hmmm... to się komponuje idealnie - aż mi ślinka cieknie
Wydaje mi się że chyba surówki już nie potrzeba, aczkolwiek podpytam mojego prywatnego mistrza kuchni jak wstanie bo na razie to śpioszkuje jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się już po śniadanku - ciśnienie bez leków w normie, więc może wczoraj był jakiś dziwny dzień.
Kamalika - super że ciśnienie w normie, bo faktycznie miałaś duże. Oby tak dalej się trzymało

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Zaraz mykam do fryzjera! To niesamowite, że to już dziś! Na razie jestem w miarę spokojna, ale stres zaczyna się aktywować
Jejku, jak ten czas leci - Wszystkiego Najlepszego i duuuuużo miłości. I nie stresuj się, będzie pięknie w końcu to jest Wasz dzień

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dzień Doberek,
Ale miałam wczoraj ciężki wieczór...taka wielka sie czułam i ociezala...wogole od kilku dni...czuje ze to III trymestr...
Ale mój Mąż mnie w tym wszystkim wczoraj zadziwił...przytulil tak mocno i powiedział ze jestem taka piękna w tej ciazy i juz niedługo urodze mu cudowna córezke
Ciekawe skąd to przeczucie ze cudowną
Normalnie padlam bo moj mąż to z tych oszczednych w komplementach jest...chyba wyczuł ze sie czuje wielorybio
Ja to mówię że czuję się jak hipopotam, ogromna, ciężka i zero jakiejś gracji.

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
teraz trochę mnie brzuch boli ale tak jakby na okres, często z rana tak mam. I tak później jadę do lekarza, więc powiem mu o wszystkim. Tylko mogę jechać dopiero po 15, bo wtedy dopiero moja siostra z pracy wróci... a dziś muszę zajmować się chorym siostrzeńcem, bidulek coraz bardziej chory. Do przedszkola nie poszedł, idę z nim potem do lekarza. Nie chcemy za bardzo zwlekać, bo on jest taki słaby że już dwa razy w tym roku leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Mam nadzieję, że tym razem tak źle nie będzie
Za Twoją wizytę i za chorego siostrzeńca żeby szybko wyzdrowiał.

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie pisze dopieroteraz bo zajechalismy do mamci mojej itroche sie zasiedzielismy i niedawno wrocilismy wykapałam sie i zasiadam bo i tak nie zasne poki co bo zgagora mnie meczy , kupiłam cole i pije ale srednio mi pomaga
A wiec tak mamy 29 tydzien, malutka wazy 1100g pokazłaa kolejny raz pipulke:P rozłozya ładnie nozki jest słodka i juz mi sie marzy zeby ja wkoncu przytulic, kolejna wizyte mam 3 pazdziernika. Ostatnio swedziały mnie stopy bardzo czesto wieczorme iu naczytałam sie ze to moze byc cholestaza, ale zapytałam jej obejrzła amoje stopy i mówiła ze to na zadna cholestaze nie wskazuje i zebym sie nie martwiła bo to nic takiego, uf
Na zgage dostałam Maalox, no i przytyłam juz 13kg, ale ginka mówila ze prawidłowo, no nie wie dla mnie to duuuzo;/
udanej wizyty i 29 tygodnia.
Mi na zgagę pomaga tylko marchewka

Dobra muszę pomyśleć o śniadaniu i chyba iść do sklepu.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:12   #817
weronika23
Zakorzenienie

Anielko ja robilam taaak woda troszke plynu do kapieli nivea mycie pozniej wycieranie i oliwkowanie calej niuni oliwka nivea przez jakis tydz az skora zrobila sie slliczna pozniej przeszlam na balsam a do pupci uzywalam od poacztku liinomag

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 08:20   #818
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
Anielko ja robilam taaak woda troszke plynu do kapieli nivea mycie pozniej wycieranie i oliwkowanie calej niuni oliwka nivea przez jakis tydz az skora zrobila sie slliczna pozniej przeszlam na balsam a do pupci uzywalam od poacztku liinomag
ok a powiedz mi jak wygląda pielegnacja pupci po zmianie [pieluszki bo czytalam ze skora pupy nie moze byc wilgotna ,no a przeciez wycieram chusteczkami wiec one sa nawilzane, i co pozniej kremuje i pieluszke zakladam czy jak??

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

weroniczka a mialas taki http://allegro.pl/zel-do-mycia-ciala...587403907.html ?
Stary 2012-09-06, 08:21   #819
niteczka83
Zadomowienie

I wiedziałam że zapomnę.

Pokrzywka - piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Kurcze a dlaczego moj gigant wazyl w 29 tygodniu prawie 1600 g ???
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
DeKajka - Kochana mój przecież 30t6d i miał 2091g. A teraz proszę przystopował bo w tydzień przybyło mu niecałe 10g poza tym te usg to tylko przypuszczalna waga
Nie przejmuj się tak jak pisze Czarnamadonna ważne że dzidzie rosną
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:23   #820
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Trzzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni .
Miałam cytować, ale...

Muminku czytając Twój post to łzy mi się do oczu cisnęły... Podziwiam Cię bo jesteś bardzo silną kobietą, trzymam kciuku za Laurkę, powoli, powoli i będzie dobrze. Współczję śmierci Oliwii, ale słowa to i tak nie wyraża tego jak jest mi przykro.

A ja idę się szykować, na 12 muszę iść do pracy... bo rano nie telefonem obudzili, że trzeba jakieś zamówienia zrobić

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:23   #821
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny można stoperan w ciąży ?

Ja mam taki http://allegro.pl/nivea-baby-szampon...583987451.html
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 08:28   #822
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej dziewczyny jak tam noce . ja wstawałam tylko 2 razy. Za drugim razem zobaczyła że z M coś nie tak, całą noc brzuch go bolał. Pomyślałam ma za kare bo taki pazerny. Dorwał się wczoraj do suszonych jabłek ....
Mam pytanie czy kobiecie w ciąży na smażone grzyby? oo I jeszcze jedno... mam problem z .... co zrobić by maluszek nie siedział mi na jelitach o bo nie mogę się załatwić normalnie ...
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:30   #823
Dojotka1987
Zakorzenienie

wiadomosci od Marti:

z wczoraj wieczora: dostalam fenotrtol i e koncu lepiej bo zwukle rozkurczowe nie dawaly rady. cala sie po nim telepie

dzisiejsza z rana: hej a wiec jestem po badaniu od str szyjki powiem ze jak przy skurczsch wyglada dobrze. ale skurcze sa i jest zagrozenie przedwczesnego porodu wiec dostane na rozwoj pluc. wczoraj po dopiero po fenoterolu mi sie uspokoilo dzis nieco lepiej. najgorsze ze po lekach mam problemy z cukrem bo tak wplywaja i glupiej kanapce mam 180:/ po sterydach powiedzieli ze bedzie tak samo i musze uwazac i miec to na wzgledzie ze bdzie on skakal. no i mi zapowiedzieli ze z nimi pobede;/ buziaki i pozdrowienia dla wszystkich
Stary 2012-09-06, 08:36   #824
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Dziekuje za modlitwe za nas i pamiec...to byl najciezszy a za razem najszczesliwszy tydzien w moim zyciu...
Mam mase mleka od pierwszego juz dnia,ciagam jej i zawozimy i mrozimy na pozniej jakbym stracila ale raczej na to sie nie zanosi. Początkowo nie wiedzialam jak to bedzie z trawieniem mleka bo czesto wczesniaki ponizej 34 tyg nie toleruja mleka ale sie udalo,kolejny nasz cud....Z 3 ml 8 razy dziennie doszlismy do 5 ml 12 razy dziennie bo mala jest bardzo zywa i glodomorek z niej . Jest nadal pod respiratorem ale walczy i wszyscy sa w szoku. Jak mala nie spi to sama juz oddycha. Z tarczyca tez nieżle to wygląda,plucka czyste, bilirubina spada...

W sobote mamy pogrzeb....

Dlaczego my??Dlaczego mimo cotygodniowych badan nikt nic nie widzial?? Dlaczego jesli wieczorem widzieli te wode i opuchniete serduszko od razu nie zrobili cc?? Kogo mam winic?? Jak sie usprawiedliwiac?? Dlaczego nie mogłam pomoc wlasnemu dziecku ani nigdy nie uslyszec jego serca,placzu.... Czasu juz nic nie cofnie...nikt nie zwroci mojego spokoju sprzed 28.08,nikt nie odda mi mojego dziecka......
współczuję całej tej sytuacji i nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujecie
trzymam mocno za malutką

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie pisze dopieroteraz bo zajechalismy do mamci mojej itroche sie zasiedzielismy i niedawno wrocilismy wykapałam sie i zasiadam bo i tak nie zasne poki co bo zgagora mnie meczy , kupiłam cole i pije ale srednio mi pomaga
A wiec tak mamy 29 tydzien, malutka wazy 1100g pokazłaa kolejny raz pipulke:P rozłozya ładnie nozki jest słodka i juz mi sie marzy zeby ja wkoncu przytulic, kolejna wizyte mam 3 pazdziernika.

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jak tam noce . ja wstawałam tylko 2 razy. Za drugim razem zobaczyła że z M coś nie tak, całą noc brzuch go bolał. Pomyślałam ma za kare bo taki pazerny. Dorwał się wczoraj do suszonych jabłek ....
chyba z 7 razy wstawałam a potem 5.30 zadzwonił budzik i masakra

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
wiadomosci od Marti:

z wczoraj wieczora: dostalam fenotrtol i e koncu lepiej bo zwukle rozkurczowe nie dawaly rady. cala sie po nim telepie

dzisiejsza z rana: hej a wiec jestem po badaniu od str szyjki powiem ze jak przy skurczsch wyglada dobrze. ale skurcze sa i jest zagrozenie przedwczesnego porodu wiec dostane na rozwoj pluc. wczoraj po dopiero po fenoterolu mi sie uspokoilo dzis nieco lepiej. najgorsze ze po lekach mam problemy z cukrem bo tak wplywaja i glupiej kanapce mam 180:/ po sterydach powiedzieli ze bedzie tak samo i musze uwazac i miec to na wzgledzie ze bdzie on skakal. no i mi zapowiedzieli ze z nimi pobede;/ buziaki i pozdrowienia dla wszystkich
trzymamy
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:37   #825
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
wiadomosci od Marti:

O jaaaacie piernicze

Mam nadzieję,że wszystko będzie ok, trzymam mocno kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 08:39   #826
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomosci od Marti:

Ehhh.... Marti trzymaj się, będzie dobrze!!!!!! Trzymamy z Szymonem kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Boże znowy eko mama reni w ddtvn

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:39   #827
weronika23
Zakorzenienie

hmmmm anielko ja normalnie chusteczki krem pieluszka taaak szybko po chustczkach wysycha ze zanim zalozysz pampka to juz sucha skora

dokladnie taki z nivea teraz tez kupuje

aleee u nas dzis zimnoooooooo brrrrrrrrrrrrr

i od rana nic tylko co to mamusia, daj mamusia, chodz mamusia zglupieje do tego gotuje a tu 6 osob doroslych plus moje dzieckoooo
Stary 2012-09-06, 08:40   #828
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dziewczyny o co chodzi z tą wagą i centylami
Podane dane to orientacyjna waga naszych maluszków, jaką powinny mieć w danym tygodniu. Centyle oznaczają czy waga jest w normie, powyżej czy poniżej. 50 centyl to norma, 10 - poniżej normy, a 90 - ponad normę. Moja Nelcia cały czas delikatnie ponad 50 centyli

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
on pracuje od 6 - 18 a czasami i dluzej ,pozniej kapiel , jedzenie i spanie bo zaraz zas trzeba wstac, ostatnio mi sie nawet o to poplakal ze on nie ma nic z zycia tylko praca ,bo zaczym wroci i sie ogarnie to jest 22 i trzeba isc spac bo zarz zas do pracy wstaje. A jeszcze teraz jest tam z takim kolesiem , co jest przydupasem szefa i jak ktorys w czasie pracy chociaz wyciagnie telefon i pisze smsa,a on to zobaczy to juz mu ucina godzine , taki ch.... A koles w moim wieku ! Tez debile niekumaja ze ma kobiete w ciazy i chyba musi sprawdzic co u mnie .
No kochana to jest normalne życie - większość osób pracuje całymi dniami A Ty zanim sama nie zdecydujesz czego chcesz nie zaznasz spokoju. Poczytaj swoje posty, tak jeden po drugim i zobacz jak bardzo jesteś emocjonalnie niezrównoważona. Współczuję Ci tej sytuacji, ale niestety sama ją nakręcasz.

Muminku cieszę się, że znalazłaś chwilę żeby napisać. Masz dzielną córeczkę i wierzę, że będzie dobrze
A Waszego bólu i żalu nic nie ukoi, to ogromna tragedia, bo tak niewinne życie przestało istnieć.. Jestem z wami cały czas i wierzę, że Laura wyzdrowieje.

Czarna pytałaś o pielęgnację malucha. Ja planuję kąpać Nelkę z odrobiną emulsji (Balnuem), następnie delikatnie posmarować ją kremem (też Balneum) a tyłeczek kremem Ziajki. Jeżeli będzie miała odparzenia to dopiero jakaś maść.
Przy zmianie pieluszki: będę wycierać pupcię wacikami z wodą (pierwsze dni), później chusteczki nawilżone Pampers, smarować Ziajką i tyle. Jak pupcia będzie mokra, to zawsze można (już czystą) wytrzeć pieluszką tetrową

A tak poza tym to witam się z rana. Ja już po kawce i po śniadanku, zaraz zabieram się do roboty

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:43   #829
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Podane dane to orientacyjna waga naszych maluszków, jaką powinny mieć w danym tygodniu. Centyle oznaczają czy waga jest w normie, powyżej czy poniżej. 50 centyl to norma, 10 - poniżej normy, a 90 - ponad normę. Moja Nelcia cały czas delikatnie ponad 50 centyli
dzięki za wyjaśnienie

wstałam wcześnie, naczekałam się w aucie ale jestem zarejestrowana na 11.30 i mam pierwszy numerek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 08:44   #830
Dojotka1987
Zakorzenienie

Marti dziekuje za wsparcie z naszej strony byl u Niej ordynator bo dalej skurcze i magnez dostanie w pompie. glodna jest a cukier wysoki
Stary 2012-09-06, 08:44   #831
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomosci od Marti:

Trzymamy kciuki

Dziewczyny chyba wizaż znów szaleje bo moich wiadomości chyba nie widać...
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:44   #832
weronika23
Zakorzenienie

a slyszalyscie zeby do odpadniecia pempka kapac dziecko w przegotowanej wodzie
cooo do mycia za kazdym razem woda to mi by czasu brakloooo ja mylam cala jak byla upaprana bardzow kupie a zdazalo sie ze po same plecy
Stary 2012-09-06, 08:50   #833
agaczilla21
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki ale mi się nudzi dzisiaj....Od kilku dni próbuję się dodzwonić do szkoły rodzenia i nikt nie odbiera telefonu...Może dziś się uda bo zajęcia są zawsze w czwartki i piątki od 17
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:52   #834
dyltharra
Raczkowanie

Dzien dobry Chwalilyscie sie, ze macie ladniejsza skore, wlosy i w ogole... Ja dzis rano wstalam, spojrzalam w lustro i juz zupelnie sie zalamalam - nie dosc, ze wlosy suche na wior i wypadajace garsciami, to jeszcze na buzi coraz wiecej wypryskow - no kwitnaco wygladam... Masakra
Dopiero wstalam, wiec ide po kawe i biore sie za czytanie.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:55   #835
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
a slyszalyscie zeby do odpadniecia pempka kapac dziecko w przegotowanej wodzie
cooo do mycia za kazdym razem woda to mi by czasu brakloooo ja mylam cala jak byla upaprana bardzow kupie a zdazalo sie ze po same plecy
nie słyszałam
za to zastanawia mnie jak wykąpać żeby tego pępka nie zamoczyć
Stary 2012-09-06, 08:58   #836
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

No kochana to jest normalne życie - większość osób pracuje całymi dniami A Ty zanim sama nie zdecydujesz czego chcesz nie zaznasz spokoju. Poczytaj swoje posty, tak jeden po drugim i zobacz jak bardzo jesteś emocjonalnie niezrównoważona. Współczuję Ci tej sytuacji, ale niestety sama ją nakręcasz.

Muminku cieszę się, że znalazłaś chwilę żeby napisać. Masz dzielną córeczkę i wierzę, że będzie dobrze
A Waszego bólu i żalu nic nie ukoi, to ogromna tragedia, bo tak niewinne życie przestało istnieć.. Jestem z wami cały czas i wierzę, że Laura wyzdrowieje.

Czarna pytałaś o pielęgnację malucha. Ja planuję kąpać Nelkę z odrobiną emulsji (Balnuem), następnie delikatnie posmarować ją kremem (też Balneum) a tyłeczek kremem Ziajki. Jeżeli będzie miała odparzenia to dopiero jakaś maść.
Przy zmianie pieluszki: będę wycierać pupcię wacikami z wodą (pierwsze dni), później chusteczki nawilżone Pampers, smarować Ziajką i tyle. Jak pupcia będzie mokra, to zawsze można (już czystą) wytrzeć pieluszką tetrową

A tak poza tym to witam się z rana. Ja już po kawce i po śniadanku, zaraz zabieram się do roboty
dziekuje wam bardzo bo ja nie mam pojecia jak to wyglada

martuś bedzie dobrze!!!
Stary 2012-09-06, 08:59   #837
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Mamusie

Jestem dzisiaj zapracowana tak więc znowu będę z doskoku

Wczoraj miałam ciężki dzień.. ok. 17 dopadły mnie skurcze..no, ale poleżałam trochę u mamy i odpuściły..jestem już przemęczona tym ciągłym lataniem..po pracy jesteśmy u rodziców do późnego wieczora, bo mąż kładzie te kafelki i czuje się już przemęczona..
Mam ochotę wybyczyć się w łóżku na maksa !

Dzisiaj po pracy mam zajęcia SR tak więc będę w domu ok. 19, mąż ma służbę tak więc wpadnę do Was przed snem

Marti- trzymaj się biedaczko..oby wszystko wróciło do normy

Muminek- Kochana jesteśmy z Tobą ! Bądź silna dla Laurki !

Gratuluje udanych wizyt i badań

Trzymam kciuki za dzisiejsze

Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:00   #838
aerien83
Zadomowienie

Już kuzynka poszła i posiedzę teraz z Wami

Przede wszystkim:
marti86 no nie... kurcze trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało

Od kuzynki dostałam laktator ręczny z aventu (bardzo chwaliła), stertę gazet m jaka mama, Twój maluszek itd, rożek. I zaproszenie na roczek jej synka

Podpytywałam ją o pielęgnację noworodka, to z jej hitów pamietam: linomag do pupy i cała seria kosmetyków linomag, nawilżane chusteczki huggies, do kąpieli oilatum, butelka do karmienia Lovi. I do pępka spirytus.

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-09-06 o 09:01
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:04   #839
dyltharra
Raczkowanie

A to bedziecie uzywac takich 'zwyklych' sklepowych kosmetykow - cos do kapieli, po kapieli i na pupe, np. Nivea? Kolezanka polecala mi zakup Oilatum tlumaczac, ze po tym wlasciwie nie potrzebowala juz zadnego dodatkowego mleczka - ewentualnie co 2-3 dzien... A ja jestem jak dziecko we mgle i nie wiem.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:06   #840
weronika23
Zakorzenienie

u mnie do pempka na 100 bedzie fiolet bo najszybciej sie goi czaami stare metody sa najlepsze nie mowiac o kolkach

hmmmm zawsze troszeczke zamoczysz i nic sie nie stanie pare krople nie zaszkodzi ja kapie na gabce i jakby nie patrzac woda nie doscira do pempka

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

kurcze mi sie wydaje oilatum wtedy jak cos jest nie taak ze skora bo wtedy przeciez pediatra przepisuje np jak jest zbyt przesuszona ja poki co stawiam na oliwke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości