|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
To ja dzisiaj zapalam światło-pstryk
![]() Co za beznadziejna pogoda. Pada, cimno, zimno-jesień ![]() TELIK ja własnie w zastarszajacym tempie zaczynam tyc. To niewiarygodne ile sadełka mi przybyło w ciagu 2 miesiecy. Chyba sróbuje tej diety chociaz nigdy żadnej nie stosowałam. Nie wiem czy bede miałą w sobie tyle samozaparcia, zeby przestrzegac konkretnych reguł. U mnie chyba po 21 miesiacach przyszła chyba @ ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Ide porobic przelewy i zaraz wracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Bry spiochy
![]() Moje dziecko nie dało pospać i wstało o 7 ![]() Witam z nad poranne kawy ![]() Ania uważaj na siebie na tym "zlocie" brzuszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Isiaok ja też bym zęby obstawiała Cytat:
![]() Ja wychodziłam z założenia, że napracować to ja się zdążę, a dziecko to już nigdy mnie tak potrzebować nie będzie jak teraz. Było mi o tyle łatwiej, że nie mamy kredytu żadnego, a ja i tak musiałabym szukać nowej pracy. Ale gdyby nie to, że w parku/na placach zabaw spotykam wiele osób, z którymi mogę porozmawiać (chodzi zwłaszcza o te, z którymi już się znamy, prawie przyjaźnimy), to ja bym nie dała rady "siedzieć" w domu. A tak jest mi łatwiej, tym bardziej, że przez 9 lat ja miałąm prace typowe między ludźmi. 2. Dlatego m.in. zrezygnowałam z pomysłu mieszkania w domu koło moich rodziców (a stoi tam duży, pusty dom). Ja bym sobie lepiej radziła niż tutaj, ale mój mąż miałby ciężko. Cytat:
![]() Szczerze mówiąc, to nawet porozmawiać ciężko, bo z naszego pokoju wszystko w kuchni słychać. A ja się dziwiłam, że potem krzywe spojrzenia itp. Już nie wspominając o jakiejś intymności... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#754 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej. Bu. Szaro. Noc lepsza, bo dałam nurofen. Ja coś prycham i kicham. Hit z wczoraj: - wieczorem przyjechała bez zapowiedzi przed 20 ta dziewczyna od chrztu. Ale mojego tżta nie było, i teściowa albo jej nie wpuściła do mnie na górę bo powiedziała że sara śpi, albo sama nie chciała wejśc jak teściowa jej powiedziała że ł. nie ma. Nie wiem. W każdym bądź razie, tak czy siak powinna wejśc na górę!! A bo jeszcze sary nie widziała i przywiozła prezent i tez na dole zostawiła. ( mieszkają z 7 km od nas, przez rok nie było iedy przyjechać ![]() Jak wychodziła to akurat spotkała ł. w drzwiach i zamienili 2 zdania. Poinformowała ile chrzest ma osztować ( 100 zł) i zdanie coś w stylu że jak nie chce to nie musi płacić to juz zapłacą. !!! ![]() ![]() A my nawet nie wiemy jak ten chrześniak ma się nazywać ![]() Mnie i Sarę słownie zaprosiła. A. i już 2 potencjalnych chrzestnych im odmówiło wcześniej. ![]()
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
Teściowa własnie weszła do pokoju, żeby wziąć Patryczka (bez pukania - a ja d.pa wołowa się nie odezwałam nawet, że mogłaby zapukać
![]() ![]() ![]() edit: a moje kochane dziecko co chwila przychodzi do pokoju, przytula się do mnie i z powrotem zmyka do babci ![]() Wczoraj mówię do męża, że Patryk już wyczuwa, że na nim łatwiej coś wymusić i to wykorzystuje. Na co mąż mi powiedział, że zawsze tak jest, że jeden z rodziców jest surowy (zazwyczaj ojciec), a drugi łagodny. I skoro ja wybrałam być tym surowym, to on mu musi na więcej pozwalać. I tak mi się przykro zrobiło ![]() Wiem, że to bzdury i nie ma się czym przejmować. Ale jeśli codziennie jest kilka takich "bzdur", to sytuacja robi się ciężka... A ja jestem nadwrażliwa... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-09-06 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj wieczorem Lena miała temperaturę ok. 38 stopni, dałam czopek paracetamolu i zeszło, w nocy przez 24.00 znowu robiła się ciepła, a że cały dzień marudna (w sumie ostatnio codziennie) to chciałam żeby się nie męczyła i pospała, więc dałam drugi czopek
teraz jest ok, temp. w normie myślicie że to po szczepieniu?
#757 | |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, WIECIE CO? JE.TE.CIE NIEZA.TĄPIONE. Cie.zę .ię, że Wa. mam. I, że zauważacie moje rozterki, odpi.ujecie - ja nie zaw.ze Wam odpi.uję, ale czytam i przeżywam bardzo...
I pojawiło .ię .wiatełko... MOŻE udalo by .ię nam zapożyczyć tą .umę w rodzinie.. Może, to je.zcze nic pewnego, ale wczoraj tłukłam do głowy M, bo cholera, wolę mieć jeden mikro pokój z mikro łazienką i mikro kuchnią niż mie.zkać na .trychu, albo w .zopie jak popychadło... I cały cza. przeżywać każdą .ekundę mie.zkania tam. Nie nie, nie. Zre.zta widzę ile z Wa. cierpi przez mie.zkanie w obcym domu ( mimo gor.zych czy lep.zych warunków mie.zkaniowych, które jak widać to nie w.zyatko, gdy człowiek czuje .ię niechciany ). Ja wiem, że z te.ciową .ię nie dogadam na dłuż.zą metę i tyle. Całkiem inny .wiatopogląd, według niej moje .tudia to fanaberia, inne metody wychowawcze, kręcenie na w.zyatko no.em i do tej pory jak widzi moje tatuaże to widzę jak kręci oczami...Nie. Agula je.te. przekochana wie.z? M. ma jechać z ojcem tam w .obotę. to obczai dokładniej to ogrzewanie. I dziękuję Ci za Twoje .łowa. To .amo Brumek - zaw.ze do mnie trafia.z też. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- [/COLOR] Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-06 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
wczoraj była 8. doba
#759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Własnie z tymi dofinansowaniami w podlaskim jest cienko, teraz długo nie było tych z ue, bo fundusze sie szybko wyczerpały. Nie jestem bezrobotna i dlatego nie moge sie starac o finansowanie z up. moglabym sie zwolnic i od nowego roku isc do up, ale to troche ryzykowne, bo z tym dofinansowanie roznie moze byc a pozniej zostane bez pracy i bez prawa do zasilku.. To byłoby w Białymstoku.. matek z dziecmi jest tu dużo, lumpkow tez duzo, ale ciezko tam znalezc cos przyzwoitego w normalnej cenie. jak Zuz pojdzie spac to wezme sie za jakies wyliczenia, rozjasni mi sie moze troche czy warto ![]() Dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
PATIK ja wiecznie w papierach siedze bo jestem ksiegowa
![]() MAMAD ![]() ![]() My tez mieliśmy propozycje mieszkania z rodzicami TŻ tzn. nie w tym samym domu tylko chcieli, zebysmy sie na ich działce budowali. powiedziaąłm nigdy. Woleliśmy wziasc kredyt niz mieszkac z jednymi albo drugimi. Ja mam nawet fajana teściowa. tylko, ze ona z kolei by mnie zagłasakała na śmierc. "Patrycja zjedz to albo tamto, a czemu tak mało, a może chcesz..."i tak w kółko. A tŻ tez powinien dostac w d.u.p.s.k.o najgorsze chyba co moze byc w wychowywaniu dziecka to rozbieżny front rodziców. Jeszcze jak to dziecko widz tzn.jak np Tż cie krytykuje lub na jego oczach podważa twoje zdanie to bardzo niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja z kolei zawsze musze przewijac, dawac leki, spłukiwac gowe i robic wszystko czego dziecko nie lubi.. bo zawsze wtedy slysze, ze mnie i tak kocha i nie bedzie miala mi za zle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego to ja kompletnie nie rozumiem. Obok rodziców ale jakby nie było to odrębny dom, więcej prywatności. Mam na myśli to, że dom jest gotowy, nikt nie mówi żebyście mieszkali tam na stałe. Za budowę tak blisko bym się też raczej nie brała. Dlaczego uważasz, że mężowi było by tam ciężko? A za włażenie bez pukania to bym ubiła! Rozumiem Cię, i wcale się nie dziwię, że się nie odezwałaś. Ja nie potrafię listonoszce zwrócić uwagi ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-09-06 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziewczyny, cosz moim organizmem dzieje się nie tak... Umiecie mi doradzic? chodzi o to ze strasznie bolą mnie cycki, jakbym w ciązy byla ale raczej to nie mozliwe jest... 26 sierpnia dostałam miesiączkę, normalną typową miesiączke, o miesiączce już pdczas ciązy raczej nie ma mowy bo pilnowalismy się z tżtem. Miesiączki mam bardzo regularne - cykl trwa zawsze 28 dni. I o co dokładnie chodzi - po zakonczonym krwawieniu, dokladnie w 6 dniu cyklu byl stosunek, na następny dzien zaczęly strasznie bolec mnie piersi i tak jest do teraz, juz chyba 4 dzien z rzędu. Czy jest w ogóle mozliwe tak wczesnne jajeczkowanie i prawdopodobienstwa zajscia w ciąze? przy regularnych miesiączkach? Muszę tu zaznaczyć ze byla to bardzo bolesna miesiączka, i mialam wrazenie jakby chciała mi napęknąc macica, w jednym miejscu czułam bardzo ostry ból. Zaczęłam sie martwic nawet ze porobily mi się zrosty po cc, ale juz ponad rok temu urodzilam. mam juz dwojke dzieci więc chyba zmiany hormonalne w organizmie nie powinny miec miejsca, okres dojrzewania tez mam juz za sobą. Zadnych leków ani hormonów nie przyjmuje. A na ból związany z menopauzą jeszcze chyba za wczesnie. Jakie moga byc powody bólu piersi w tej fazie cyklu? Zaszłyscie w ciąze w taki sposób? Jezeli faktycznie okaze się ze to ciąza to ja nie wiem, ... |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Podobno między 5. a 12. dniem po szczepieniu może się coś dziać.
Cytat:
Gomra mnie zawsze przed okresem bolały piersi. Cykl może się przecież rozregulować z błahych powodów - przeziębienie, stres. Ja kilka razy też miałąm bardzo bolesną @ - nie wiem dlaczego (ale to przed ciążą, bo po ciąży jeszcze nie miałąm w ogóle). Nawet w czasie owulacji prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wynosi tylko/aż 25%. wg mnie mogłaś mieć wcześniejszą owulację, ale nie oznacza to, że zaszłaś w ciążę (chyba masło maślane wyszło) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina ja też potwierdzę,że : -w kawalerce da się żyć, mieszkałam 4 lata w takim małym metrażu, wprawdzie bez dziecka ale jednak -wszystko lepsze od bycia u teściowej ,a znając ją non stop by wypominała, że mieszkacie u niej, dzięki niej itd macie wystarczająco problemów ,zeby kolejny w jej osobie mieć na głowie oby się udało zapożyczyć ![]() Cytat:
![]() a słowa męza ... poniżej krytyki, to najgorsze co może być ,że rodzice nie trzymają sztamy w kwestii wychowania, pogadaj z nim może ? Cytat:
![]() no co za tupet, co za ludzie oj ci potencjalni chrzestni którzy odmówili wiedzieli co robią ![]() Cytat:
też się zdziwiłam ale widać był zmęczony bardzo dzieci w tej 1 grupie mają łożeczka takie głębokie tyle,że chyba metalowe są ale ustawione na jednej sali dla wszystkich dzieciaczków ![]() widać tyle emocji i takie zmęczenie że spią jak susły i hałas nie przeszkadza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Isiaok ![]() Ania , Brumek, Marzenka ![]() Patik jak głowa ?? Marzenka super nakładka , szkoda ,że krzeseł nie mam w domu ![]() Elika to co napisałaś... samo życie ![]() Żanetka niezła Emi ![]() mój mały mężczyzna 2 dzień w żłobku dziś przy oddawaniu go aż zaniemówiłam ... wyszła Pani po niego a on rączki do niej wyciągnął i od razu pokazywał paluszkiem,ze ma iść dalej ![]() oby tylko w ciagu dnia nie było gorzej !!!!! ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Mamad kurcze macie możliwość poprawić Wasze stosunki i życie rodzinne a gnieciecie się z teściami ![]() nie rozumiem też zdania ,że mężowi byłoby ciężko ??!! a on sie interesuje jak cięzko jest Tobie teraz??? Nie warto byc męczennicą dla chłopa który tego nie docenia. Przecież nie musicie remontować całego domu chyba? Nie ma opcji zrobić części? 2 pokoje, kuchnia , łazienka?? Przeciez i tak nie macie z tego co piszesz szans się w przeciągu kilku lat wybudować i wynieść więc to jest dobre rozwiązanie. A z rodzicami możesz ustalić zasady kontaktowania się i już. Lili asertywność to zaleta w takich sytuacjach ale to zależy od człowieka... ja sobie nie wyobrażam nie zareagować jak obcy chłop do domu wchodzi bez pukania ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-06 o 10:18 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że wychodzę na męczennicę, choc z założenia nie tak miało być. Nawet o swoje nie umiem się upomnieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to nigdy nie jest za późno żeby to zmienić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
elika - też tak mam, po prostu totalny brak czasu, praca zajmuje mi około 9-10 godzin z dojazdami, wracam to staram się czas poświęcić małemu, no ale niestety nie jest go dużo tak od 17:15- do 20-21. Potem próba ogarnięcia siebie, domu, prasowanie, przygotowanie kanapek na drugi dzień i robi się 23. A wtedy to padam na twarz... Ale ja i tak mam dużą pomoc ze strony babć- bo nie gotuję, rano jak nastawię pranie to porozwieszają, poskaładają, a czasami nawet prasują, wiec nie powinnam narzekać... Poza tym jak już wcześniej pisałam - bardzo lubie/ lubiłam swoją prace a może bardziej fakt, że co miesiąc wpływa kasa na konto... Samo już nie wiem ![]() Niestety żyjąc w ten sposób nie ma się czasu na nic, a powinnam się uczyć, a ja po prostu nie wyrabiam i znowu pewnie mały pojedzie do dziadków, żebym mogła się przygotować do egzaminu. ![]() Marina - tak trzymaj, co da wam remont u teściów, jeśli to i tak nie będzie wasze - bo rozumiem, że bez aktu notarialnego, za rok, dwa znowu musielibyście myśleć o czymś "swoim" (a pieniędzy za remont nikt nie zwróci). A ze studiami, to nie odpuszczaj !!!! ![]() Bella - przecież ty masz podwójną ilość obowiązków no i podwójną ilość szcześcia!!! Brumek, Tellik - Wasze wypowiedzi to zawsze takie mądre, rzeczowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
MAMAD ja mam podobny charakter. Ceiżko mmi sie upomniec o swoje. Zreszta moa avatar mówi sam za siebie. ja jestem raczej taka szara myszka. Cicho zawsze siedze i nic sie nie odzywam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
aaniu rehabilitacje mam od 15 października, wszystko by było ok, ale ta ręka mnie już boli z pół roku
![]() ![]() ![]() Marinka trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W kwestii pracy to sądzę, że zawsze jest szansa coś znaleźć, może gorszą, mniej płatną, ale w mniejszych miejscowaosciach życie jest tańsze, mniej się traci na dojazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam wczoraj ceny mieszkań i wygląda na to, że tr5ochę spadły i gdyby to się utrzymało, to jakaś większa szansa na wyprowadzkę jest... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wła.nie tam na tym .trychu to dopiero nie ma nic. Nic - wody, prądu. A w życiu wegetując tam nie było by żadnych prawnych u.tanowień- żadnych notarialnych aktów itp.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
pnkt 2- to nie zgadzaj się, teściowa zmęczy Cię psychicznie !!! Jak Twój mąż się ustosunkowuje, rodzice nie nakręcą go na mieszkanie u nich? Ja z teściami i rodzicami mam bardzo dobre układy, ale może wynika to z tego, że mieszkamy ok. 170 km od siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co czytam o tej diecie i powiem, ze póki co bardzo mi sie podoba. Dominuja w niej skąłdniki, które ja bardzo lubie. najbardziej bedzie mi żal kawy i nabiału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ubiegłym tygodniu wlazła, ja usypiałam małego i mąż do niej "cicho bo dziecko śpi" ![]() Jak dziecka nie było też nie dzwoniła ![]() Cytat:
30tyś. Nie spuści właściciel nic z ceny? I mimo wszystko ja bym się na takie coś zdecydowała. My mieszkamy w jednym bloku z moimi rodzicami i też różnie jest ale zawsze jak zamkniemy drzwi to jesteśmy u siebie. Mamad a mąż nie mógłby np w tygodniu mieszkać u rodziców a na weekendy przyjeżdżać do Was? Jakbyście mieszkali przy Twoich rodzicach. Mam nadzieję, że uda Wam się z mieszkaniem ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-09-06 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć muszę przyznać, że ostatnio, gdy wraca z pracy, a my ze spaceru, to zajmuje się Patrykiem, a nie tylko podrzuca babci. Obym go tylko za wcześnie nie pochwaliła ![]() Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-09-06 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, znowu sie maskuję w pracy
![]() Nadrobiłam wczoraj tak na szybko i po łebkach, bo kolejny dzień późno byłam w domu (wczoraj akurat szczepienie) ... Nie pocytuję wszystkiego, tylko z ost. strony ![]() Cytat:
![]() Dolączam się do życzeń - spóźnione sto lat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też, gdybym miała możliwosc wolałabym zostać w domu z córeczką, ale musiałam wrócić do pracy (z jednej wypłaty się nie utrzymamy). Ale nie jestem jakoś strasznie niezadowolona z faktu, że musiałam wrócić. Chcę połączyć bycie mamą i pracę. Jeszcze idealniej dla mnie byłoby, gdybym miała pracę, którą mogę wykonywać w domu (tak jak Brumek np). Wtedy nic by mi juz do szczęścia nie brakowało (no może z wyjątkiem własnego kąta, ale to już byłaby drugorzedna sprawa). Zawsze i pod każdym względem dziecko jest i będzie dla mnie na pierwszym miejscu, potem dopiero praca i inne. I gdybym wybrała pozostanie w domu z Amelką zagryzłabym każdego, kto próbowałby mi wmówić, że poświęciłam swoje zycie itp. Bo to mój wybór, moje życie i nikomu nic do tego. I czy ktoś chce w całości oddać się dziecku, czy w całości oddać się pracy i nigdy nie mieć dzieci, czy łączyć pracę i rodzinę to jest sprawa indywidualna ![]() Cytat:
My też mieszkamy z mamą. I mamy jeden pokój dla siebie. A gdybyśmy my mieli ten jeden pokój we własnym mieszkaniu, byłoby zupełnie inaczej. Bo mielibyśmy jeszcze własnie kuchnię, łazienkę dla siebie ![]() Jeśli chcielibyśmy mieć brudne gary w zlewie przez pół dnia, to byśmy mieli. Górę prania w łazience - to byśmy mieli. ZAkupy nie zrobione - to byśmy mieli. A tak, bez przerwy sa o cos jakieś pretensje. I chyba o to chodzi w samodzielnym mieszkaniu - wolnoć Tomku w swoim domku ![]() Dlatego - Marinko - trzymam kciuki. W końcu musi się udać ![]() Zdradzisz jaka to miejscowosć jest? Mamad1 - za Ciebie też trzymam kciuki - żeby udało się jednak pójść na swoje ![]() I proszę, żebyście też za mnie trzymały w tej samej sprawie :proszę: ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Amelka dostała złoto (od mojej mamy, teściów i chrzestnego), od reszty gości tak około 200 zł, czasem 100. I uważam, że ok ![]() Ja swoim chrześnicom kupowałam kolczyki i do tego dawałam tak ok 100 zł. A o płaceniu za chrzest przez chrzestnego nie słyszałam, ale moze w niektórych regionach to funcjonuje ![]() Ale mam dziś zimno w biurze, zaraz zamarznę ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-06 o 09:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.