|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
ja zaczęłam brac sama na własną rękę.....
ja brałam cały czas mimo że czekałam 3 cykle....biorę od kilku lat....
|
#1112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj Bidulko!!!! Cytat:
Cytat:
Jak chcesz sie starac to bierz. Zrszta każda kobieta w wieku rozrodczym powinna brac!!!! |
|||||
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paniczka do poniedziałku nie daleko, nie stresować się ![]() z tymi plamieniami to przynajmiej znasz przyczynę i jak leżysz to nic złego sie nie stanie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() moje dziecko odkryło wczoraj że ma rączkę, machało sobie i nagle zatrzymał rączkę przed oczami skupił wzrok i zrobił takie wieelkie oczy ![]() tak sobie chwilkę trzymał tą rękę i na zmianę zginał i prostował paluszki zaczął też ją pakować do buziaka (co chwile wkłada) - tak, że Zeberko myślę, że u Kasi to też może być po prostu kolejny etap rozwojuże ma druga rękę jeszcze nie odkrył, póki co wie, że ma lewą
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc nie zaszodzi...ok teraz sie upewniłam w swojej decyzji! Tabletki przestałam brać bo się bałam zakrzepów własnie dlatego, ze nogi mnie strasznie bolała a właściwie zyły i wylazły żylaki
|
||
|
|
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Objadam się....warzywami, kawałkiem drobiowego kabanosa i kromką grahama. Pani- naprawdę nie ma limitu na warzywa? ![]() pożarłam dwie papryki, pomidora i pół rukoli.... rozważam przejście na 4 posiłki bo dzisiaj poczuła, że jedzenie co 3 godziny to za często (a na śniadanie były płatki owsiane na chudym mleku i sok jabłko- marchew z sokowirówki) anitax- nie podziwiaj mnie- bo nie ma powodów, ja po prostu doprowadziłam się do takiego stanu, że w tym momencie bałabym się usiąść na rower, wracam do pracy i najzwyczajniej mi wstyd- zaczynam popadać w kompleksy więc muszę się ratować Cytat:
mój Tz-et od jakiegośc czasu powtarza: "Temu to takie udane mamy bo to na pandę było montowane" pani-poniedziałek już niedaleko, pamiętam jak odliczałam do kolejnych wizyt, nic mnie tak nie uspokajało jak wizyta u gin ![]() tymczasem leż, zaglądaj do nas i czytaj pozytywną literaturę ![]() Kathe- bardzo bolesne Twoje przeżycia... każda z nas cierpi po stracie Maluszka ale okoliczności w jakich Ty straciłaś ciążę są wyjątkowo przykre, mocno Cię tulę co do odczekania ze staraniami po # każdy lekarz mówi inaczej my mamy tutaj na forum piękny przypadek gdy koleżanka nie dostała @ po # a jej Szczęście ma już 10 miesięcy i zaczyna chodzić osobiście polecam konsultację z gin i zrobienie badań przed kolejnymi staraniami nieprzerwanie od chwili kiedy Tz-et zaczął mi się bardzo podobać ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() a teraz obie na raz złączone wpycha do buźki... ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ubieramy się i ruszamy na spacer (czyt.- za godzinę wyjdziemy z domu )---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- jaka tu cisza... my w expres tempie wyzbierałyśmy się na spacer.... kupiłyśmy po drodze ryż i wróciłyśmy marszo-biegiem bo zaczęło kropić
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Halo jest tu kto????
Ja przeczytałam chyba cały internet i biore Acard od jutra. To juz postanowione. Mam zylaki i bolą mnie żyły..wiec nie ma co sie zastanawiać. Dziś test owulacyjny wyszedł złaby wiec hcyba juz po owulce... |
|
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie babeczki!
tak sobie Was podczytuję już od jakiegoś czasu, bo na Waszym wątku jest zwyczajnie przytulnie pomimo okoliczności do jakich się odnośi. Atmosfera ciepła i wzajemnego wsparcia jest tu magiczna i chetnie tu bywam. Mma nadzieję ze mnie nie pogonicie. Dziś przeczytałam historię Kathe i zadcydowałam się wypowiedziec. otóż doskonale Cie rozumiem, że bardzo chcesz miec dziecko i byc w ciąży... ja też po pierwszym # chciałam i podejrzewam, ze miała tak każda z nas. MOja hitoria jest taka: 26 lutego miałam pierwsze #, dokładnie po dwóch miesiącach bo w dniu 28 kwietnia miałam pierwszą @. Zaczęlam wówczas robic badania, nie zdążyłam zrobic tokso i cytomegalii. Ginka zobaczyła wyniki krwi, posiewu i cytologii powiedziała ze można sie starac. Myśmy nie bardzo chcieli sie strac bo strach był. jednak pewnego dnia pomyslelismy sobie ze nie bedziemy "przeszkadzac" i 13 czerwca dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, a 11 lipca wyszłam ze szitala po drugim #. Już nie będe sie wypowiadac na temat ginekologów, bo to nie jest meritum tej wypowiedzi. W każdym bądz razie chodze do specjalisty, któremu powiedzmy ze ufam ( bo z zaufaniem do ginow u mnie teraz ciezko) Gin ten poprosił mnie bysmy odczekali dwa pelne cykle. teraz własnie skonczyl sie pierwszy. mam jechac do niego by ustalic plan działan majacych na celu skuteczne rozmnozenie, tak sie umowilismy. Gin wstepnie zaklada, ze jeszcze raz spróbujemy "nie przeszkadzac" ale najpierw wszystkie badnaia porobimy, bo dwie obumarłe ciąze to jest cos nie tak. I dopiero jak trzeci raz sie nie uda to cos innego bedziemy myslec. no ale to juz didaskalia. I widzisz tu jest problem, bo ja nie mam sily, ani ochoty, ani nic. PO drugim # mam takiego guza na glowie i sinika na d..., że zwyczajnie sie boje, że trzeci raz w tym roku zalicze patologie ciazy. Moze warto poczekac, przebadac sie na ten zespol antyfosolipidowy i dopiero wowczas zaczac cos dalej. Inna sprawa to ta, ze warto sobie tez dac czas na zalobe, na to by wyjsc psychicznie z tej ciazy. Niektóre z dziewczyn juz tu pisały o tej checi, rozpaczliwej checi bycia w ciazy po #. bardzo ładnie ujelyb ten stan. kathe zastanow sie, a folik bierz, na wszelki. Pozdrawiam wszystkie matule.
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj TRUFLA!
Oczywiście ze Cie nie pogonimy! Rozgośc sie u nas, choc okoliczności które nas tu zebrały sa kiepskie! :-( Dziękuje za podzielenie sie swoją historią! |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Trufla witaj jasne że Cię nie pogonimy!! Jak czytasz to dobrze o tym wiesz
Przykro mi że i Ciebie to spotkałoo i to podwójnie ahh za dużo Nas za dużo A skąd jesteś??
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy
PS. jestem z małopolski.
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
hej
na początku witam nowe koleżąnki. przykro mi, że poznajemy się w takich okolicznościach. kathe bardzo mi przykro... naprawdę brak mi słów na to co cie spotkało... trufelko możemy sobie podać ręce, niestety ja też jestem po 2# w jednym roku. i choć minęło już sporo czasu i mam porobione badania to jeszcze długo nie będę gotowa na starania. zeberko trzymaj dietę! za rok jak się spotkamy to będziemy 2 super laski ). ja twardo chodzę na aerobic wodny no i ograniczam się z jedzenie. w sobotę wazenie i mam nadzieję, że choć 1 kg spadł a i chciałam wam wszystkim polecić paski blendamed wybielające zęby. jestem w połowie kuracji i jestem bardzo zadowolona. co prawda dziąsła mnie trochę bolą bo mam bardzo wrażliwe, ale z tego co piszą na ulotce to nic złego, tak może być. ale ząbki mam śliczne
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
_Trufla_ witaj
Barbie Moja koleżanka kiedyś używała Białej Perły i też była zadowolona |
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj.. tak. tzn ja po # nie chciałam nawet myśleć o kolejnej ciąży, bałam się, że się powtórzy i przestałam brać kwas foliowy. ale chyba 2 tygodnie po # byłam na kontroli i lekarz kazał brać cały czas, więc brałam. 2 tygodnie byłam na zwolnieniu. to na długo dostałaś. |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Trufla witaj
mam nadzieję, że teraz już nie będziesz się ukrywać, z nami będzie Ci lżej Berbie
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
filusiek moje samopoczucie ma się dobrze
dziękuję, że pytasz ja kiedyś używałam past typu Perl Drops i zero efektu. teraz mam ząbki jak perełki... no może przesadzam, ale jestem zadowolona a jestem w połowie kuracji.
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie miałam pytac Cię o te paski możesz podesłac linka?? Ja na razie leczę ząbki potem czyszczenie z kamienia a na koniec właśnie wybielanie
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak masz zamiar wybielać zęby u dentystki to już paski ci nie potrzebne. nie można ich łaczyć z dentystycznym wybielaniem.
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
agatko wydaje mi się, że jak zrobisz sobie taką kurację paskami to nie mogłabyś w niedługim czasie pójść na wybielanie zębów do dentysty. nawet paski można stosować nie częściej niż co 6 miesiecy. dentysta na pewno zrobił by ci to lepiej, ale to sporo kosztuje. przemyśl to, żebyś nie zniszczyła sobie szkilwa podwójnym wybielaniem. http://allegro.pl/blend-a-med-whites...613295647.html ja kupowałam te. to jest kuracja na 7 dnia, ale rano i wieczorem. ale ja kupowałam w lepszej cenie. teraz tego nie ma. jest też słabsza kuracja na 7 dni ale raz dziennie.
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam tu już u was kiedyś na chwile potem przestałam się udzielać ale cały czas was czytałam.Czy przyjmiecie mnie z powrotem?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem Kochana....właśnie dziś byłam u stomatologa i zapomniałam zapytać jaki jest koszt wybielania u Niej....ale w przyszłym tyg chyba nie pójdę tylko za 2 tyg to zapytam jej....i zdecyduje w zależności od ceny jaką mi powie....
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
przegladalam wlsnie artykuly i noz mi sie otworzyl po przeczytaniu wypowiedzi Korwin-Mikke Każdy ma prawo uprawiać dowolne ćwiczenie fizyczne i urządzać dowolne zawody. Można się tylko cieszyć, że inwalidzi też organizują zawody. Ze sportem nie ma to jednak wiele wspólnego – równie dobrze można by organizować zawody w szachy dla debili lub turnieje brydżowe dla ludzi z zespołem Downa i kolejny mily cytat Ludzie z defektami odruchowo starają się je ukrywać. Inni starają się takich ludzi unikać. Kiedy kobieta ma pryszcz na twarzy – stara się nie wychodzić z mieszkania. Podobnie z inwalidami... I nie chodzi o estetykę: w społeczeństwie obowiązuje zasada: "Z kim przestajesz, takim się stajesz", więc i oglądanie – godnych podziwu skądinąd - wysiłków para-sportowców może przynieść - przejściowe, na szczęście - zaburzenia w motoryce!). Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety.
i pozniej dziwimy sie, ze Polska slynie z nietolerancji. jak mamy tolerowac obcokrajowcow, czy ludzi o innym kolorze skory jak nasi politycy wypisuja takie teksty a swoich oficjalnym blogu. to co wracamy do spartanskich czasow i dzieci niepelnosprawne zabijamy zaraz po urodzeniu, czy tez niepelnosprawni zamknieci w czterech scianach i wstyd przyznac sie przed sasiadem do dziecka. przepraszam, ale mnie trafilo i to mocno
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za czytanie i nie udzielanie się !
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
rany dziewczyny jak Wy zasuwacie.......nie sposób nadązyc
![]() Dziękuję wszytskim, za przyjęcie berbie po Twoim opisie widzę, że też ekspresem poszło. esz zycie. Zdradzisz jakie badnia przeszlas? pytam, by sie przygotwac przed wizyta, ktora oczywiscie odwlekam jak moge
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mesia starszne rzeczy czytasz... agatko u mnie takie wybielanie ok 600 zł kosztuje ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- no niestety ekspresem... co do badań... dawno to było więc moge literówki robić, na pewno toxo, posiew z pochwy, badania genetyczne, coś na przeciwciała kardiolipinie, kolagulant toczniowy. chyba cos jeszcze ale skleroza mnie dopadła.
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadlam na to, bo jak nie lubie wojewodzkiego, tak zainteresowalam sie, jego wypowiedzia na temat korwina-mikke. ale normalnie rece opadaja
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
dopytam u mnie jaki koszt i dam znać .....chociaz mam nadzieję że mniejszy....
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:przytul :Cytat:
![]() U mnie tak sobie.W lipcu brałam tabletki anty na wyregulowanie.Końcem lipca była @,mieliśmy zielone światło wiec działaliśmy.A @ jak nie było tak nie ma do teraz 3 testy robiłam-negatywne.Dziś byłam u gina powiedział że nie wyklucza bardzo wczesnej ciąży mam brać 3 dni luteine odstawić i zobaczyć czy przyjdzie @.Jak nie przyjdzie mam przyjść.I oczywiście mam zrobić komplet badań hormonów tzn.prolaktyna,progestero n,tsh,ft3,ft4,testosteron i dhea.Aż sie boje ile zostawie jutro w laboratorium pewnie z 200 zł
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-06 o 18:18 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

pojawiaja sie i znikaja... dzis gadalam z przyjaciolka. ona tez miala nisko lozysko i takie sensacje miala do 28 tc... 

zaczął też ją pakować do buziaka (co chwile wkłada) - tak, że Zeberko myślę, że u Kasi to też może być po prostu kolejny etap rozwoju

). ja twardo chodzę na aerobic wodny no i ograniczam się z jedzenie. w sobotę wazenie i mam nadzieję, że choć 1 kg spadł
Moja koleżanka kiedyś używała Białej Perły i też była zadowolona
mam nadzieję, że teraz już nie będziesz się ukrywać, z nami będzie Ci lżej