|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Gmyrelka jaka cena! szok!
co do konferencji to na takich spotkaniach zawsze wychodzą pracownikom różki![]() Madziu bardzo mi przykro, ja chetna na to wino ale najwyzej na odleglosc.... ![]() Michaśka śliczna! |
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Laski, to jest naprawdę bardzo przystępna cena jak na Warszawę - bardzo bardzo! Ja jestem zachwycona tą ofertą
za rok zapewne przeniosę Go do państwowego przedszkola - ale wtedy będę bogata! ![]() Bao, a tą ratą za mieszkanie to mnie nie denerwuj, bo ja mam dwa razy wyższą
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-06 o 20:34 |
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka strasznie drogie to przedszkole, my za państwowe płacimy ok 500 zł, a prywatne u nas koszuje ok 700- 800 zł.
Chciałabym aby Zosia poszła do takiego anglojęzycznego
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara to nie jest dużo. Po pierwsze Wawa, po drugie dzielnica w której mieszkam. Cena jest bardzo ok
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - wg. mnie to nie drogo. ale ja przyzwyczajona do cen warszawskich. Szkoda ze tutaj nie ma takiego bo z chęcią bym zapisała Oliwkę.
Ja mam znajomą która opiekunkę do dzieci sprowadziła ze stanów. Na tego typu imprezach firmowych to zawsze się dzieje. Ja nigdy nie piłam i obserwowałam bo wtedy można się ciekawych rzeczy dowiedzieć o współpracownikach .Madziwina - Michasia wygląda jak taka mała panienka ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Gmyrelka - a Ty spać już nie miałaś?
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie prywatne to ok 300zł
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka może i na Warszawę przystępnie ale dla mnie osobiście to kosmos. U nas jak prywatne są w granicach 600 pln to ludzie narzekają i dają jak tylko nie da się w inne miejsca zapisać.
Z ratami to samo. Cóż taka specyfika miejsca Co do imprez firmowych to tylko na jednej dałam się ponieść (w granicach) ale tylko dlatego że nie byłam własnym autem. Normalnie nie piłam i zawsze miałam wymówkę że nie mogę bo mój organizm nie toleruje alkoholu i nie zamierzam prawka stracić. Własnie z doświadczenia wiem że niemile widziana jest abstynencja na takich wyprawach Mi to wisiałoCytat:
Cóż umowa o dzieło jest jeszcze gorsza od zlecenia bo juz zupełnie nawet ubezpieczenia zdrowotnego nie masz. Trochę szkoda ale znajdziesz coś lepszego. Swoją drogą przeginają z tymi umowami - u nas jest to samo
|
|
#2410 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ono i tak musi polezeć przeciez teraz byś nie piłamoże ,ale wiem na pewno co mu się spodobało ![]() Cytat:
wściekłe psy atakujące i gryzące to pomyślny znak zapowiadający uczynnych ludzi zęby-jeśli dentysta wyrywa ,stracisz przyjaciela,jeśli bolące lub sczerniałe lekka choroba śnić że czyjeś włosy są ufarbowane na niezwykły kolor to znak troski i cierpienia wszelkie sny o obiektach latających oznaczają ze dzięki odwadze i ambicji osiągniesz cel liczby jeśli to są więcej niż 9 to trzeba zsumować cyfry i w Twoim przypadku wychodzi 7 a to oznacza rozwiązanie Twoich problemów i rozproszenie trosk Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mrowak oj dla mnie niebezpieczne są taki imprezy bo umiaru nie znam i wyszłabym objuczona jak wielbłąd ![]() dzissiaj mój złośliwiec nie spał w dzień bo nie było nas i za późno wróciliśmy i już nie było sensu kłasc go ,ale był upierdliwy no normalnie taki mały diabeł tasmański ostatnio sobie ubzdurał że jest kapitanem hakiem i jeździ na rowerze z przymkniętym okiem i z palcem zagiętym w hak Cena za przedszkole mnie powaliła mówcie co chcecie Dzisiaj podwoziłam babkę jedną na stopa z sąsiedniej miejscowości bo akurat była w szkole po zaswiadczenie do tych wyprawek co dostają z opieki.Mówi że ma 5 dzieci i jej mąż w sierpniu zarobił 800 zł pracując od 6 do 16 Gmyrelka nic do Ciebie nie piję broń boże tylko taki przykład podałam |
|||||||
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem dziwna i nienawidzę takich imprez-brrrr! Na szczęście niepracowałam nigdy w wielkiej korporacji, ale zdarzało mi się z różnych szkół jeździć na tzw. wyjazdy integracyjne bądź takowe szkolenia czy jak to tam zwał. No, nie znoszę! Tych ćwiczeń pseudo-scalających zespół itd itd. Jak gdzieś pracuję, to ja tam TYLKO pracuję i nie zamierzam się integrować ze wpółpracownikami wyłacznie dlatego, że szefostwo tak sobie wymyśliło. Jak mam z kimś pracować w zespole, to pracuję, ale to nie oznacza, ze mam mu/jej/im się na szyję rzucać, ufać bezgranicznie i nie wiem co jeszcze. Oj, jak ja tego nie lubię!
Między innymi dlatego cenię sobie wielce moją działkę tłumacza, bo jestem tylko ja i tekst. I pewnie też dlatego w żadnej szkole na długo miejsca nie zagrzałam-jak z kimś pracuję to nie znaczy, że od razu mam się z nim sercami zderzać i nikomu nic do tego, kogo w robocie lubię, a kogo nie! Ufff, aż się wzburzyłam normalnie, bo mi się takie wyjazdy przypomniały-sporadyczne, bo sporadyczne, ale były. A FUJ! ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
moja Gabrycha wczoraj i dziś też odmówiła drzemki, ale ona za to w nocy cyrki urządza-nie spi np od 2 do 5, potem dosypia do 10 i takie są efekty
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kapitan hak , no a jak , kapitan hak Inaczej mi mówi sennik ten z Netia , kij z tym . Dzięki ![]() Gmyrelka mi sie wydaje ze to przystępna cena jak na stolice . U nas na pipidowce koszt 700 f Ja bym pewnie na imprezie łoiła , ja z tym pijacych .Usypiam chłopaków bo oni takie dupy maslane ze sie boja sami na górze i czekam az zasną , ale chyba padli , mały mi tylko dał komendę back czyli ze mam go po plecach drapac Hehe
|
||
|
|
|
#2413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a są jakieś inne perspektywy???Jak plany pokoju Miśki??Cytat:
a co do raty, to Ty i kredyt masz pewnie 2 razy większy niż ja znając ceny mieszkań w stolicyMatko ale się urobiłam dzisiaj po poludniu, mały spał 4 godziny na tej kanapie, a ja normalnie funkcjonowałam, wręcz sie tłukłam później, zeby wstał wysprzatałam łazienkę i kuchnię, poprasowałam i padłam tż zaraz wróci---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
a są jakieś inne perspektywy???Jak plany pokoju Miśki??Cytat:
a co do raty, to Ty i kredyt masz pewnie 2 razy większy niż ja znając ceny mieszkań w stolicyMatko ale się urobiłam dzisiaj po poludniu, mały spał 4 godziny na tej kanapie, a ja normalnie funkcjonowałam, wręcz sie tłukłam później, zeby wstał wysprzatałam łazienkę i kuchnię, poprasowałam i padłam tż zaraz wróci
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie puszczaj i tyle , ona jest mała i tak nie będzie pamiętała , że nie było jej na jakiejś tam wycieczce Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bo ja troszkę nie rozumiem takich rodzin . Całe życie bida , ale robić dzieciaki to potrafią . Kurde rozumiem dwoje ale 5 ro ![]() I co tym dzieciakom zapewnią . Myśleć by się głową a nie dupą niektórym przydało . ![]() No chyba że kiedyś mieli kasę , a teraz jej nie mają , ale nie sądzę . To są zwykle takie rodziny co całe życie tak żyją , a przy kolejnym dziecku jest tylko hasło , że się wychowa . SZymek ma weekend urodzinowy . w sobotę ma swojego przyjaciela Franka , a w niedzielę swoje . To będę miała wesoło w domu . Gmyrelka 1200 zł to chyba taka normalna warszawska cena za przedszkole . Moja koleżanka w centrum za klub malucha 1600 płaciła Oli kosztuje 680 , szymka jakieś 430 . Czyli razem mam mniej niż Ty za jedno ![]() A niby do wawki nie daleko .---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Mój Tz ma integracje za dwa tygodnie . Na weekend wyjazd do Gizycka . I wcale mu się nie chce jechać . Już chodzi i kombinuje jak tu się wykręcić , a nie bardzo wypada .
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nota bene było to na wyjeździe wakacyjnym PO turnusie gdzie byłam wychowawcą kolonijnym. Turnus się skończył, dzieciaki wyjechały, a my czekaliśmy na kolejną "partię towaru" i tak w ramach odreagowania po i przygotowań przed sobie imprezowaliśmy.
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wstaje o 7 ,ja go budzę bo tak by spał dłużej ,nie raz bywały takie noce się się wiercił,przebudzał i brałam go wtedy do siebie na łóżko ,masakra ani trochę się nie wyspałam także bardzo współczuję ,bo ja choć śpię mało bo idę średnio po 1 a wstaję przed 6 to jednak to sen ciągły. Ty sie nie śmiej bo jeżdżąc z jednym okiem zamkniętym nieźle można pierdyknąć w coś ![]() Miko jak się nauczył sam usypiać to teraz już mnie wygania z pokoju żebym szła do drugiego,jedynie jak mucha lata to się drze bo się boi i muszę ja upolować bo nie uśnie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja by mogła mieć jeszcze jedno dziecko ale boje sie o przyszłość i narazie sie wstrzymuje, tym bardziej ze jeszcze bez pracy jeste, w koncu dzieci prawie odchowane , to mogę coś poszukać. Jak będę miała gdzie wrócić i będę zadowolona to sie zdecyduje .
Ania Nom zgadzam sie z tobą, dobrze ze są tez takie rodziny które są w stanie dać jakiś start w życiu. Bez większego stresu. U mnie była rodzinka mieli 5 dzieci, ale wszyscy ulozeni, ojciec firmę miał, wybudowali sie , pokonczyli szkoły, nie stoczyli sie, on ciezko pracowal bo firma dopiero sie rozrastala , trwalo to dosc dlugo. Takie rodziny i wychowanie jak najbardziej , chodzi mi o fakt wychowania i napewno nie było schematu ze jak kolejne sie urodziło, to jakoś sie wychowa. Dwa to to ze nawet rodziny z dwoja dzieci maja cieżko, choćby wychowywane tylko przez matkę , czy ojca , albo obojga rodziców którzy pracują za marne grosze. Takie zapyziale realia gdzie człowiek pracuje , ba zapierdziela i potem i tak ma dylemat co kupić. My drinkujemy integracja po turecku ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Libra moje od urodzenia usypiali sami, ale w przypadku spania poza domem to cycusie mamusi i muszę być , no boja sie. Ja bym chciała zobaczyć filmik twojego małego haka Tak mi sie przypomniało,robiłam foty u jego kuzyna i syn kuzynki mi pozował bo myślał ze fotki cykam a ja film nagrywała, no mamy taka beke z niego ze szok, co kilka sekund zmienia pozy i pyta sie czy juz , czy juz Ja na takiej imprezie nigdy nie byłam, ale wydaje mi sie ze takie obludne Ludziska można wszędzie spotkac w grupach, szkoły, studia, zawsze ktoś komuś dupę obrabial, wysmiewal, nabijal sie. Sąsiedzi, znajomi w pracy w szkole. |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Libra Miko to prawdziwy Kapitan Hak
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Może jutro coś nagram.
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Namawiaja mnie na przedszkole u nas.. albo chociaz gminne ale nasz wojt nie lui brac z UE dofinansowań ch..jeden!! A pokoik sie robi cały czas... 4 dni temu wylewka podłogi była czxekamy az wyschnie... i zostana ściany MPKiem pojechac i stelarz na sufit i pomalowac i KONIEC.. no panele załozycv - bo przeciez juz mielismy sa schowane a co do dekoracji jaka mi sie marzy to tez małymi kroczkami- niestety... mamy łózko mój brat kupił sobie pojedyńcze drewniane i my bierzemy dorobimy barierkę i baldachim
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:pro si:Ale Twój Miko ma pomysły ![]() Mój wczoraj jak w zwyczaju mamy przygarneliśmy psa sąsiadki żeby mały mógł się z nim pobawić(york) To Erwi sobie ubzdurał że tez jest pieskiem, zaczął chodzić na czterech. Co pies do mnie lub mojego ojca podbiegł żeby go pogłaskać to Erwi tak samo się łasił. Najśmieszniej wyglądał jak ten psior się co chwila drapał i Erwi też jak pies siedział na dupie i się drapal po brzuchu ![]() Erwin wczoraj pierwszy raz jadł kaszankę, ale mu smakowała, taka lekko podsmazona, z początku pytał sie czy to jest kupa a jak zaprzeczyłam to wcinał.
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia powodzenia
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pokoiku - znając Twoją smykałkę do organizacji to będzie bajka ![]() A ja wstałam po 9ej - tzn. zwlekłam się, pożarłam z tż o pierdołę, nastawiłam obiadek: dzisiaj zalewajka i ziemniaki z pieczonymi udkami w ziołach i czosnku i do tego buraczki marynowane mieliśmy jechać na zakukup, ale ten mój tż sobie dzisiaj zaspął, potem musiał się wykąpać i miałam wybór albo zakupy albo jego spacer z małym - no to wiadomo co wybrałam.... w lodówce tylko monte i serek dla małego no i jajka, bułki kupią po drodze...ehhh
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
podglądanie dziecka jest wciągające . poszłam na zakupy przez park a tam akurat grupa Oliwki. Trochę postałam i poobserwowałam. Strasznie przyklejona do Pani, to aż dziwne. My jak z nią gdzieś idziemy to ta wszędzie tylko nie przy nas a tutaj nie odstępuje Pani na krok.zawsze biegnie go dzieci bo chce się z nimi bawić a tutaj tak nie bardzo. Normalnie jakbym obce dziecko widziała .
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
wpadam tylko na chwilę, nawet nie nadrabiam bo dzis do pracy jeszcze lecę. Ale mam pytanie. dziś wieczorem zamawiam łóżko, jednak to 160x70 i chcę od razu zamowic pościel. jaki rozmiar kupić? Wiem, że juz kiedyś był ten temat ale ni przyswoiłam wiedzy 140x200 bedzie ok??Pomocy!!
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-09-07 o 13:09 |
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
izz dzięki za kciuki
ja już po rozmowie jeszcze jutro mam przyjść i może jakoś się uda polubownie załatwić ![]() P0P z dziećmi zasada jest taka, jak dziecko bardzo rozbrykane w domu, to w przedszkolu aż nadto spokojne Przecież Eryk jak chodził do przedszkola i raz była inna pani na zastępstwie to myślała że z nim coś nie tak, bo on sam z boku siedział i sobie cos tam budował, z nikim się nie bawił. A jego wychowawczyni była tez naszą sąsiadką, to jej tłumaczyła że na podwórku i korytarzu w bloku to najbardziej energiczne i wrzeszczące dziecko . W szkole się wyrównało![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę to... myślicie, że dobry wybór?? Białe.
http://allegro.pl/lozka-dzieciece-lo...614408240.html
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

na takich spotkaniach zawsze wychodzą pracownikom różki

Mi to wisiało
po czy założyła nową pieluchę. Pytam mamy po co ta pielucha, czy może jest chory (dziwnie chodził) a ona mi mówi że zdrowy tylko nie woła. Ja jej mówię że jako to nie woła skoro sama słyszałam parę razy "siku" w jego wykonaniu. Stwierdziła że on tak zawsze woła a później nie sika 

kapitan hak , no a jak , kapitan hak
. Dzięki 
:pro si: