Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 13:51   #301
martusia26
Rozeznanie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jak nie nerki to zbyt mało przybiera na wadze, a jak nie waga to znowu cycki..
Biedna Colds ten Ibuprom tylko ból zmniejszy ale nic więcej nie da. współczuje Ci przystawiania małej do tak bolącej piersi. na samą myśl mi ciarki po plecach przechodzą...

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
wróciłam z usg. mała się nie obróciła mam sie umawiac na cesarke i to szybko bo juz pozno jest wedlug niego a moja gina ciagle mi gadala mamy czas, mamy czas. gów.no mamy a nie czas jestem załaman, siedze i rycze. niechce cesarki. tz nie bedzie mogl byc z nami, ani przeciac pepowiny nic i ten bol potem, jestem przerazona tym wszystkim. odechciewa mi sie wszystkiego.
Kasiam no przykro mi. Nastawiłaś się na poród sn a tu taka niespodzianka no ale poród sn też mógłby skończyć się cc - tego nigdy nie przewidzisz.

[QUOTE=Dearlie;36381121]( Czy tylko ja zapowiadam się na dziecko zdecydowanie powyżej 3kg lub nawet ok. 4kg? ).

Dearlie spoko moja Pola ściga się z Twoim Antosiem kto większy będzie , a termin porodu prawie ten sam mamy. Też jestem przerażona....
Stary 2012-09-07, 13:52   #302
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
O matko jedyna!!! 1,5 miesiąca bez męża? dla mnie nie do pomyślenia, my się prawie wcale nie rozstajemy i taki okres czasu to dla mnie jakaś abstrakcja bez niego!
My podobnie, rzadko się rozstajemy. Jak rok temu mąż był na szkoleniu 2 tyg to było jak dla mnie strasznie długo, dlatego podziwiam dziewczyny, które muszą rozstawać się z mężami na tyle czasu...

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dzięki Ee... a poza tym z tego co pamiętam tobie już też czop odszedł to uważam, że teraz twoja kolej Dzień bez rozpakowywania to dzień stracony
Mi chyba też ten czop odchodzi...

Cytat:
wróciłam z usg. mała się nie obróciła mam sie umawiac na cesarke i to szybko bo juz pozno jest wedlug niego a moja gina ciagle mi gadala mamy czas, mamy czas. gów.no mamy a nie czas jestem załaman, siedze i rycze. niechce cesarki. tz nie bedzie mogl byc z nami, ani przeciac pepowiny nic i ten bol potem, jestem przerazona tym wszystkim. odechciewa mi sie wszystkiego.
Kochana, nie denerwuj się. nic już na to nie poradzisz, że Malutka się nie obróciła... chyba nie pozostaje nic innego, jak spróbować pogodzić się z tą sytuacją. Na pewno nie będzie tak źle.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień.

( Czy tylko ja zapowiadam się na dziecko zdecydowanie powyżej 3kg lub nawet ok. 4kg? ).
Gratuluję kolejnego tygodnia
Mój też zapowiada się na dużego, aczkolwiek mam nadzieję że do 4 kg nie dobije.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:59   #303
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Kochanie nie martw się. Będzie dobrze - musi być. Tak jak dziewczyny wyżej pisały, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. Wiele z nas pewnie skończy cesarką a nawet się nie spodziewamy. Więc głowa do góry, nie smutaj już.
A mojej znajomej dzidzia na tydzień przed terminem obróciła się główką do góry i też strasznie przeżywała, bo nastawiła się na sn. Więc nigdy nic nie wiadomo.

Darlie nie przejmuj się tą wagą małego. Mój ma mieć podobno 3700g. Zobaczymy więc jak ta waga przedstawi się u mnie. I gratuluje nowego tygodnia

Asiulka domek śliczny, bardzo mi się podoba.

Elena ta Twoja gwiazda już się mieści u Ciebie w brzuszku
Stary 2012-09-07, 14:08   #304
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to śliczne są te nasze- wasze dzieciaczki.
A Konczi własnie sobie przejrzałam zdjęcia Dusi, pomyślałam, ze może jakieś do prezentacji dołożę - jaka ona jest słodka. I ta jej minka - cudna!!!

W końcu po dwóch tygodniach oczekiwania nasz Pan Profesor wielmożny raczył przesłać wyniki egzaminu poprawkowego - zdałam!!! Na 4! To nie jest źle. Aż mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłam, że to mail od niego! A mój okruszek malutki od razu poczuł moje zdenerwowanie, bo zaczęła się szybko ruszać i aż się prawie posiusiałam tak mi na pęcherz nacisnęła...

No i jeszcze jedno - cały czas mi się wydaje, że nasza córeczka okaże się chłopcem - dlaczego??
Gratuluję egzaminu!!!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
justyna, u mnie podobnie. mdłości i wymioty codziennie
już się przyzwyczaiłam do myśli, ze do samego porodu tak będzie

Lidka, super, ze nic nie wyhodowałaś ja niestety mam to dziadostwo

dzięki, że wspomniałaś o tych podkładach na łóżko, zupełnie o tym nie pomyślałam...
Ależ nie ma za co a ten paciorek to dziewczyny już pisały, że nic takiego, podają antybiotyk i już, więc jak bym go miała, to za bardzo bym się nie przejęła

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
dobry jest ten Twój mąż

zgrabna jesteś no i fakt powyginany jest

Była ale bałagan się sam zrobił jak sobie poszła wiesz małe dziecko strasze dziecko i maż + pies to jest co sprzatać ja mam labę tylko w poniedziałek i czwartek ale pozostałe dni trza zapierniczać

ja Ci sensacyjne mogę polecić uprowadzoną oglądałaś?? pewnie tak bo świetny film jak coś mogę Ci dać wiecej tytułow tylko wezme dysk i posprawdzam co tam mam

byliśmyz Jasiem na zakupach kupiłam komplet na prezent bo jutro przyjeżdza Tzeta kolega z 3 tygodnie starszym dzieckiem. Po za tym leci ze mnie jakby ktoś mi odkrecił kran a za godzinkę do dentysty ja sie wykoncze

moj dom na mailu jakby ktoś chciał zobaczyc
Oj wiem coś o tym, że bałagan sam się robi, ale ja na szczęście nie mam na tym tle problemu i sprzątam wtedy, kiedy mam ochotę, a jak nie mam ochoty to nie sprzątam codziennie na pewno całego mieszkania nie szoruję, raczej tak każde pomieszczenie dokładniej raz w tygodniu chyba, że naprawdę mnie coś wnerwi, że jest brudne. Może teraz wyjdę na brudasa, ale co mi tam, pedantem na 100% nie jestem i dobrze mi z tym!

Cytat:
Kochana nie płacz, ja też nie chcę tej cc, ale jak w poniedziełek usłyszę, że mała głową do góry nadal jest to też ją będę miała i poradzimy sobie z tym zobaczyszpo prostu będziemy musiały sobie ułożyć w głowie nowy plan porodu a i tak zdrowie naszych dzieciaczków będzie na 1 miejscu. A czemu mąż nie może być z tobą? u mnie w szpitalu jak najbardziej może i nawet dostanie on dziecko do kangurowania po wyjęciu z brzuszka, więc ja po wstępnej rozmowie z ginem jestem spokojniejsza i tylko czekam do poniedziałku na "wyrok"
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:15   #305
katiem
Wtajemniczenie

Czesc kochane

Czekam wlasnie na polozna.

Gratulacje dla Zielonej W końcu sie doczekala. Ale swoje wycierpiala.

Anesh odpisalam juz. Ale nic wczesniej nie dostalam naprawde.

Colds ja mialam pare dni temu bol piersi. Zaczerwienienie w jednym miejscu. Pokarm lecial wiec to nie byl zastoj. A wszystko przez stanik. trwalo to 2 dni. Robilam cieple kapiele i przystawialam mlodego. Po ktoryms karmieniu poczulam ulge. Tyle ze nie mialam temperatury.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:15   #306
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Ufff... jak dobrze, że nie jesteśmy sami. jak czytam, że dziewczyny rodzą maluchy 100-300g większe od wagi, którą mój miał tydzień temu ( 2 miesiące do terminu) to jestem co raz bardziej przerażona.
Moja w zeszłym tyg. miała 3200 g. Na pewno jakiś błąd w pomiarze jest, ale jak mi facio mierzył na 3d to tam zawsze była większa niż u mojego ginka. Poza tym jak dziecko przybiera 200 g na tydzień jak piszą dziewczyny to już ten tydzień mamy +200, do terminu tydzień to zaś +200 a moja mama rodziła 10 dni po terminie, jak i mnie to czeka to Kamila będzie naprawdę duuuża

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
My podobnie, rzadko się rozstajemy. Jak rok temu mąż był na szkoleniu 2 tyg to było jak dla mnie strasznie długo, dlatego podziwiam dziewczyny, które muszą rozstawać się z mężami na tyle czasu...

Mi chyba też ten czop odchodzi...

Kochana, nie denerwuj się. nic już na to nie poradzisz, że Malutka się nie obróciła... chyba nie pozostaje nic innego, jak spróbować pogodzić się z tą sytuacją. Na pewno nie będzie tak źle.

Gratuluję kolejnego tygodnia
Mój też zapowiada się na dużego, aczkolwiek mam nadzieję że do 4 kg nie dobije.
Oj a to nie za wcześnie?

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:18   #307
anesh_
Zakorzenienie

Jak mi się w głowie kręci.... najgorsze, ze sama w domu jestem...

Cytat:
O matko jedyna!!! 1,5 miesiąca bez męża? dla mnie nie do pomyślenia, my się prawie wcale nie rozstajemy i taki okres czasu to dla mnie jakaś abstrakcja bez niego!
Tak, tak, najdłużej się nie widzieliśmy 3 m-ce 20 dni dokładnie... Ale widziały gały co brały, nie? Związując się z nim już pracował w tej firmie, wiedziałam, ze będzie wyjeżdżał.
Najgorsze jest to, że najpierw trzeba się przyzwyczajać, że go nie ma... a jak przyjedzie po takim czasie to dokładnie odwrotnie... Dziwne takie życie jest...

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, polećcie jakiś dobry film, najlepiej dramat
byle nie komedię, zwłaszcza romantyczną bo takich nie cierpię

inaczej chyba padnę z nudów
Uprowadzona, rezydent... Widziałaś?

Cytat:
Oj jak ja zazdroszczę pani do sprzątania..
Ale ładny domek i jaki duży... my mamy 125 metrów:P Taki malutki w porównaniu do Waszego i z użytkowym poddaszem.

Cytat:
Kochana będzie dobrze, najważniejsze, żebyście z małą były bezpieczne

Cytat:
My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:23   #308
Kalpana
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku Ale się akcja rozkręciła.... Dzieciaczek za dzieciaczkiem się rodzi GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ

Ja od 2 dni robię porządki, bo jak pisałam przyszły mi nowe meble. Zaraz wstawię na maila zdjęcie.

Zaraz mnie czeka prasowanko, bo rzeczy Krystianka się piorą.

Kurcze, doradźcie mi.... Najbardziej pasuje mi postawić łóżeczko w rogu dwóch ścian, ale akurat obie są "od podwórka" i nie są jeszcze ocieplone, a na dodatek łóżeczko stałoby koło okna. To chyba nie jest dobry pomysł? Boję się, żeby przez to maluch częściej nie chorował...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:23   #309
zielona1911
Zakorzenienie

gratulacje dla nowych mam.
opisze porod troche pozniej.
rodzilam na klęcząco,wpadlam na porodowke z 7cm za 15min mialam juz 10cm i 3 razy poparlam na kleczaco i juz
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:23   #310
martusia26
Rozeznanie

Dziewczyny a co z Karolluki? Ma ktoś do niej kontakt?

Muszę wziąc się za obiad i ogarnięcie domku, a tak mi się nie chce...
Stary 2012-09-07, 14:26   #311
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Oj a to nie za wcześnie?
nie wiem ale to chyba nie znaczy że zaraz się urodzi, nie ? w sumie w niedzielę kończę 37 tydzień, a moja gin przepowiada mi wcześniejszy poród, choc sama wolałabym jeszcze trochę poczekac.

Asiulka piękny domek podobają mi się takie.

Ja również dzisiaj odebrałam wynik na paciorkowca i go nie mam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:28   #312
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj odstawiłam duphaston i magnez i wszystko co tam łykałam ... brzuch lekko opadł mi tak mi sie zdaje ale czop mi nie odchodzi... ale mojej mamie tez nie odszedł dopiero przy porodzie... i bóli nie m iała tylko ją krzyz troche bolał... boszeee.... chce tulic juz maluszka po drugiej stronie brzuszka

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:30   #313
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wiem coś o tym, że bałagan sam się robi, ale ja na szczęście nie mam na tym tle problemu i sprzątam wtedy, kiedy mam ochotę, a jak nie mam ochoty to nie sprzątam codziennie na pewno całego mieszkania nie szoruję, raczej tak każde pomieszczenie dokładniej raz w tygodniu chyba, że naprawdę mnie coś wnerwi, że jest brudne. Może teraz wyjdę na brudasa, ale co mi tam, pedantem na 100% nie jestem i dobrze mi z tym!
Oj ja kiedyś byłam taką pedantką, ze szkoda gadać.... To była już choroba.... Na szczęście w porę to zauważyłam... Nadal lubie mieć czysto w domu, ale jak nie mam siły lub źle się czuję to nie sprzątam i tyle.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Anesh odpisalam juz. Ale nic wczesniej nie dostalam naprawde.
Ok już patrzę.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:30   #314
lukrecja_25
Wtajemniczenie

tysz musze obiad zrobic jakiiiis... chyba bitki zrobie...

bloguję
Stary 2012-09-07, 14:30   #315
Kalpana
Zakorzenienie

Zdjęcie mebli już na mailu

K

Sz
Stary 2012-09-07, 14:39   #316
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
rodzilam na klęcząco,wpadlam na porodowke z 7cm za 15min mialam juz 10cm i 3 razy poparlam na kleczaco i juz
hehe ale miałaś ekspres
gratuluje
Stary 2012-09-07, 14:41   #317
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku Ale się akcja rozkręciła.... Dzieciaczek za dzieciaczkiem się rodzi GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ

Ja od 2 dni robię porządki, bo jak pisałam przyszły mi nowe meble. Zaraz wstawię na maila zdjęcie.

Zaraz mnie czeka prasowanko, bo rzeczy Krystianka się piorą.

Kurcze, doradźcie mi.... Najbardziej pasuje mi postawić łóżeczko w rogu dwóch ścian, ale akurat obie są "od podwórka" i nie są jeszcze ocieplone, a na dodatek łóżeczko stałoby koło okna. To chyba nie jest dobry pomysł? Boję się, żeby przez to maluch częściej nie chorował...
Ja tak manewrowałam meblami, żeby właśnie w takim miejscu łóżeczko nie stało.

Cytat:
Rany ty to dopiero ekspresik byłaś. Pozazdrościć

Stary 2012-09-07, 14:43   #318
marzenka1984
Rozeznanie

Witam się

Gratuluje kolejnym mamusiom dzieciaczków zdjęcia prześliczne, aż się chce swojego dzidziusia przytulić.

Ja dzisiaj wchodzę w 35 tydzień a nie dawno było 16 hehe czas nie oszczędza

Mój Sebastian według usg ostatniego waży 2380. Bałam się, że będzie więcej ale jeszcze dobije pewnie

Wózek który mamy wziąć od szefa Tża, wygląda solidnie. Co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20120904-00101.jpg (35,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20120904-00103.jpg (40,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20120904-00104.jpg (59,0 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20120904-00105.jpg (54,7 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-09-07, 14:55   #319
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Oj nie płacz Może skonsultuj to jeszcze z kimś? Albo pójdź na wizytę do szpitala gdzie będziesz rodzić co oni na to powiedzą.
Cytat:

Kasia przykro mi ale uwierz mi cc nie jest takie zle glowa do gory
Cytat:
Kochana wiem, że to będzie pewnie dla Ciebie tylko takie "pieprzenie głupot" z mojej strony, ale spróbuj spojrzeć na to z innej strony... Najważniejsze, żeby mała bezpiecznie i bez komplikacji pojawiła się po drugiej stronie, prawda? Poza tym ominie Cię cały ten stres "Czy to już czy jeszcze nie? Jechać, nie jechać". Mój mały długo się nie obracał, więc sama starałam się właśnie w ten sposób myśleć i odnaleźć w cięciu jak najwięcej pozytywnych stron. Zobacz ile dziewczyn na wątku już miało cc, a niektóre wręcz chciały takiego rozwiązania. Obie metody porodu mają swoje dobre i słabe strony, postaraj się dla dobra malucha skupić teraz na tych pozytywnych cc. Trzymaj się.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochana wiem ze jest ci smutno, miałas nadzieje ze mała sie obroci, ale spojrz na to z innej strony tak jak pisze Dearlie najwazniejsze zeby malutka przyszła na swiat bez komplikacji. Tyle dziewczyn tutaj miało cc i dają rade, Ty tez dasz nie stresuj sie tak
[QUOTE=martusia26;36382061]

Kasiam no przykro mi. Nastawiłaś się na poród sn a tu taka niespodzianka no ale poród sn też mógłby skończyć się cc - tego nigdy nie przewidzisz.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Kochanie nie martw się. Będzie dobrze - musi być. Tak jak dziewczyny wyżej pisały, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. Wiele z nas pewnie skończy cesarką a nawet się nie spodziewamy. Więc głowa do góry, nie smutaj już.
A mojej znajomej dzidzia na tydzień przed terminem obróciła się główką do góry i też strasznie przeżywała, bo nastawiła się na sn. Więc nigdy nic nie wiadomo.

Cytat:

Kochana będzie dobrze, najważniejsze, żebyście z małą były bezpieczne

dziekuje dziewczyny za slowa otuchy macie racje, nawazniejsze zeby mala bezpiecznie na swiat przyszla

Cytat:

Kochana nie płacz, ja też nie chcę tej cc, ale jak w poniedziełek usłyszę, że mała głową do góry nadal jest to też ją będę miała i poradzimy sobie z tym zobaczyszpo prostu będziemy musiały sobie ułożyć w głowie nowy plan porodu a i tak zdrowie naszych dzieciaczków będzie na 1 miejscu. A czemu mąż nie może być z tobą? u mnie w szpitalu jak najbardziej może i nawet dostanie on dziecko do kangurowania po wyjęciu z brzuszka, więc ja po wstępnej rozmowie z ginem jestem spokojniejsza i tylko czekam do poniedziałku na "wyrok"
tzn moze byc w szpitalu i czekac przed sala operacyjna ale ze mna przy zabiegu nie i pepowiny tez przeciac nie bedzie mógł. na kangurowanie tez mala do niego pojdzie od razu wiec to mnie tez pociesza, ze nie bedzie malutka sama tylko z nim.
na pewno jakos damy rade
ja w srode ide po skierowanie do ginki swojej i w czwartek na knsutlacje do szpitala i ustalanie terminu.

elena piekny brzuszek

Asiulka domek cudny wybraliscie, zdecydowanie w moim guscie parterowy, super!!!

Kalpana ja bym lozeczka przy oknie nie stawiała (tak samo nie przy kaloryferze). szczegolnie jak macie nieocieplone.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:00   #320
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo nie zniese sie usmiałam no to zes sie pospieszyła kobito tez tak chce

bloguję
Stary 2012-09-07, 15:02   #321
Kalpana
Zakorzenienie

No właśnie też nie bardzo chcę do tego dopuścić, ale nie mam za dużego pola manewru, bo znowu w innym miejscu by stały koło drzwi i po pierwsze przez pół pokoju bym leciała do dziecka, a po drugie będzie się przeciąg robił jak się drzwi będzie otwierać :/

K

Sz
Stary 2012-09-07, 15:03   #322
lidka0308
Zadomowienie

Kasiam u mnie na szczęście mąż może być na sali razem ze mną, oczywiście siedzi sobie przy głowie mojej.
Dobrze, że maluszka dają u ciebie też tatusiowi, nie martw się, będzie pod świetną opieką a my się pozbieramy po wszystkim, bo najważniejsze, że będziesz mogła się na to przygotować psychicznie już od tej chwili a to na pewno pomoże w szybszym powrocie do formy
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:10   #323
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

wieści od Iwoncia81
6 września 2012r o godz 20:50 przez cc na świat przyszedł cudowny synuś
szczęście ma 51 cm i 2600 g

Gratulacje dla mamusi

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Przedstawiam Leosia

Waga 2780 g i 51cm

Zielona gratuluję z całego serca bo wiem ile ten szpital kosztował Cię nerwów.

Korzystając z tego że Zuzia śpi opiszę swój poród.

Jak wiecie w poniedziałek odstawiłam wszystkie tabletki,rano wstaliśmy,zjedliśmy śniadanie,pojechaliśmy na zakupy,czułam się jakoś tak dziwnie,nieswojo,mówię do męża że chyba dzisiaj urodzę,zrobiliśmy jeszcze parę zdjęć brzuszka na pamiątkę.
Wieczorem położyłam sie,chciałam jeszcze oglądnąć perfekcyjną panią domu i zaczęłam liczyć skurcze,wyszło że mam co 10 minut,o 23 wstałam do łazienki i jak zaczęły ze mnie wypływać wody myślałam że do łazienki nie dolecę.

Spakowałam ostatnie rzeczy i o 23,30 przyjechaliśmy na izbę przyjęć.
Otworzyła nam zaspana położna i zaczęło się dokumenty,papierki itd.
Trwało to do 24.
Przyjęli mnie z rozwarciem na 2 cm.
Potem położna zaprosiła nas na salę porodową,mąż rozłożył wszystkie rzeczy,mnie wzięła na podgolenie i lewatywę
Nie była taka straszna jak myślałam.
Potem mąż wziął mnie pod prysznic i zaczęły się silniejsze bóle,jak polewał mi brzuch to dużo mi łagodziło i było mnie lepiej.

Potem wróciliśmy na salę porodową połóżna mnie bada i mówi rozwarcie na 8 cm,normalnie nie mogłam uwierzyć,podpięli mnie do ktg,mąż cały czas trzymał mnie za rękę,wspierał,podawał wodę między skurczami,ja tylko sie pytałam kiedy mogę przeć i czy widać już główkę

Szybko miałam rozwarcie na 10 cm i tu trochę się skomplikowało bo skurcze zmniejszyły się,siedziałam na takim stołeczku do rodzenia,na stojąco,na klęczkach i nic mała się cofała w kanale rodnym,lekarka powiedziała żeby podać kroplówkę z oksytycyną żeby przyspieszyć akcje,jak tylko mnie podłączyli 4 razy poparłam i wyskoczyła Zuzia.
Mąż odciął pępowinę i płakał jak dziecko,byłam taka wzruszona i nigdy tego nie zapomnę
Dostałam małą na piersi,urodziłam łożysko,założyli mi 4 szwy,nie byłam nacięta ale wewnętrznie trochę pękłam.
Potem 2 godzinki kangurowania,trzymałam malutką i nie mogłam wprost uwierzyć że to nasze dzidzi już jest z nami

Na początku nie chciałam żeby mąż był przy porodzie ale teraz doceniam to,jeszcze bardziej nas to zbliżyło do siebie i kochamy się jeszcze bardziej a tatuś jest zakochany w córeczce.

Nie powiem że poród nie bolał bo bolał ale to jest taki ból który zaraz sie zapomina,przynajmniej ja tak mam,jestem 3 dni po porodzie a czuję jakby to było tak dawno temu i nie wyobrażamy sobie z mężem że kiedyś naszej Zuzi nie było z nami.

Poród trwał w sumie 3h,20 minut,położne i lekarka bardzo mnie wspierały,naprawdę super atmosfera,jestem bardzo zadowolona.

Zaraz zgram zdjęcia i przedstawię Wam naszą pannę Zuzannę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:22   #324
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

ja Ci sensacyjne mogę polecić uprowadzoną oglądałaś?? pewnie tak bo świetny film jak coś mogę Ci dać wiecej tytułow tylko wezme dysk i posprawdzam co tam mam

uprowadzoną oglądałam
czekam na inne propozycje

a domek bardzo ładny i bardzo podobny do mojego przynajmniej z zewnątrz.
podobna bryła i kolor elewacji. nie mamy jednak zadaszonego tarasu, w przyszłości planujemy markizę.
a i jeszcze podnieśliśmy odrobinę ścianę kolankową, by zagospodarować poddasze

Cytat:
Ja też mam

A z tymi wymiotami to ciebie od początku dają w dupę no nie?
no niestety, męczą mnie od początku jedynie drugi trymestr był w miare a teraz znowu powtórka z rozrywki

a co do paciorkowca, to wiesz może jak z tą kroplówką? cały czas będziemy do niej uczepione czy trochę dadzą nam odetchnąć?

Cytat:
kasia, nie smutaj się
ważne, że z malutką wszystko dobrze, a to najważniejsze

nam położna mówiła, ze im późniejszy tydzień tym szanse ze dzieciątko się przekręci są naprawdę niewielkie.

powiem Ci szczerze, ze też byłam bardzo nastawiona na sn ale teraz jak mnie tak meczą skurcze od kilku dni i konca ich nie widać to byłabym wdzięczna za cesarkę. konkretna data, godzina a tak to za każdym razem sieję panikę, że to już małżonek już nieraz pędził z językiem na brodzie z pracy(a ma ponad 100 km) a tu fałszywy alarm. męczy powoli nas to wszystkich.

Cytat:

Uprowadzona, rezydent... Widziałaś?
uprowadzona
rezydent może sobie zerknę

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co z Karolluki? Ma ktoś do niej kontakt?
też mnie to zastanawia...

Elena, bardzo ładny brzuszek

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Korzystając z tego że Zuzia śpi opiszę swój poród.

Jak wiecie w poniedziałek odstawiłam wszystkie tabletki,rano wstaliśmy,zjedliśmy śniadanie,pojechaliśmy na zakupy,czułam się jakoś tak dziwnie,nieswojo,mówię do męża że chyba dzisiaj urodzę,zrobiliśmy jeszcze parę zdjęć brzuszka na pamiątkę.
Wieczorem położyłam sie,chciałam jeszcze oglądnąć perfekcyjną panią domu i zaczęłam liczyć skurcze,wyszło że mam co 10 minut,o 23 wstałam do łazienki i jak zaczęły ze mnie wypływać wody myślałam że do łazienki nie dolecę.

Spakowałam ostatnie rzeczy i o 23,30 przyjechaliśmy na izbę przyjęć.
Otworzyła nam zaspana położna i zaczęło się dokumenty,papierki itd.
Trwało to do 24.
Przyjęli mnie z rozwarciem na 2 cm.
Potem położna zaprosiła nas na salę porodową,mąż rozłożył wszystkie rzeczy,mnie wzięła na podgolenie i lewatywę
Nie była taka straszna jak myślałam.
Potem mąż wziął mnie pod prysznic i zaczęły się silniejsze bóle,jak polewał mi brzuch to dużo mi łagodziło i było mnie lepiej.

Potem wróciliśmy na salę porodową połóżna mnie bada i mówi rozwarcie na 8 cm,normalnie nie mogłam uwierzyć,podpięli mnie do ktg,mąż cały czas trzymał mnie za rękę,wspierał,podawał wodę między skurczami,ja tylko sie pytałam kiedy mogę przeć i czy widać już główkę

Szybko miałam rozwarcie na 10 cm i tu trochę się skomplikowało bo skurcze zmniejszyły się,siedziałam na takim stołeczku do rodzenia,na stojąco,na klęczkach i nic mała się cofała w kanale rodnym,lekarka powiedziała żeby podać kroplówkę z oksytycyną żeby przyspieszyć akcje,jak tylko mnie podłączyli 4 razy poparłam i wyskoczyła Zuzia.
Mąż odciął pępowinę i płakał jak dziecko,byłam taka wzruszona i nigdy tego nie zapomnę
Dostałam małą na piersi,urodziłam łożysko,założyli mi 4 szwy,nie byłam nacięta ale wewnętrznie trochę pękłam.
Potem 2 godzinki kangurowania,trzymałam malutką i nie mogłam wprost uwierzyć że to nasze dzidzi już jest z nami

Na początku nie chciałam żeby mąż był przy porodzie ale teraz doceniam to,jeszcze bardziej nas to zbliżyło do siebie i kochamy się jeszcze bardziej a tatuś jest zakochany w córeczce.

Nie powiem że poród nie bolał bo bolał ale to jest taki ból który zaraz sie zapomina,przynajmniej ja tak mam,jestem 3 dni po porodzie a czuję jakby to było tak dawno temu i nie wyobrażamy sobie z mężem że kiedyś naszej Zuzi nie było z nami.

Poród trwał w sumie 3h,20 minut,położne i lekarka bardzo mnie wspierały,naprawdę super atmosfera,jestem bardzo zadowolona.

Zaraz zgram zdjęcia i przedstawię Wam naszą pannę Zuzannę
Marta, witaj

jeszcze raz gratuluję
a opis porodu piękny, pewnie każda z nas chciałaby, by u niej było podobnie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:35   #325
elena_100
Wtajemniczenie

Marta piękny opis porodu. Cudnie, że mąż taki zakochany

aga_ton nie wiem jak to będzie z tą kroplówką mam w głowie taki obraz jak z kroplówką na stojaczku pędzę po lewatywie do kibla

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

A mnie przy tych całych przepowiadaczach w krzyżach boli. Coś czuję, że jak będę rodzić to się dowiem co to są te bóle krzyżowe

Stary 2012-09-07, 15:41   #326
gda
Zakorzenienie

Marta, ale się wzruszyłam!!! My z mężem teraz się ekstremalnie wzruszamy mówiąc o naszym synku, więc nie wyobrażam sobie jakie to emocje będą podczas porodu...

Elena - mnie też krzyż boli podczas tych skurczyków. Ale dziś coś słabo z nimi...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:42   #327
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Marta super opis

zielona to poszło szybciutko, choć faktycznie po tym co przeżyłaś w tym szpitalu...dobrze że jest już po wszystkim

kasiam CC też ma swoje dobre strony i tak jak dziewczyny mówią, SN też może się skończyć CC, nigdy nie wiadomo a zdrowie dzidziusia najważniejsze

Dearlie gratulacje za nowy tydzień

a mi mdłości trochę przeszły, o dziwo udało mi się troszeczkę przespać...muszę się zwlec z łóżka i obiad zrobić rodzince :/

kurcze cały czas tak myślę, czy ten poród nie może tak już być - hop siup i po sprawie a tak codziennie po południu mnie straszy tylko i nie wiadomo czy "to" to już "to", masakra

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:44   #328
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie mi, czy w razie rozpoczęcia akcji porodowej (o ile ją w ogóle rozpoznam) decydowałybyście się na dojazd do szpitala 70 km? Doradźcie mi coś...
Stary 2012-09-07, 15:48   #329
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Marta super opis

zielona to poszło szybciutko, choć faktycznie po tym co przeżyłaś w tym szpitalu...dobrze że jest już po wszystkim

kasiam CC też ma swoje dobre strony i tak jak dziewczyny mówią, SN też może się skończyć CC, nigdy nie wiadomo a zdrowie dzidziusia najważniejsze

Dearlie gratulacje za nowy tydzień

a mi mdłości trochę przeszły, o dziwo udało mi się troszeczkę przespać...muszę się zwlec z łóżka i obiad zrobić rodzince :/

kurcze cały czas tak myślę, czy ten poród nie może tak już być - hop siup i po sprawie a tak codziennie po południu mnie straszy tylko i nie wiadomo czy "to" to już "to", masakra
Jak to u dziewczyn widać i jest hop siup i niestety trzeba się namęczyć

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Marta, ale się wzruszyłam!!! My z mężem teraz się ekstremalnie wzruszamy mówiąc o naszym synku, więc nie wyobrażam sobie jakie to emocje będą podczas porodu...

Elena - mnie też krzyż boli podczas tych skurczyków. Ale dziś coś słabo z nimi...
To może być cisza przed burzą

Stary 2012-09-07, 15:57   #330
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy w razie rozpoczęcia akcji porodowej (o ile ją w ogóle rozpoznam) decydowałybyście się na dojazd do szpitala 70 km? Doradźcie mi coś...
Zależy jaki to szpital, dużo lepszy...? Gdyby była zdecydowana różnica w opiece i warunkach, to ja bym zaryzykowała.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości