Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 10:52   #1351
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No Listerine Listerine Tyle, że go nie używałam przez jakiś czas, potem pojawił się problem, no i go użyłam, ale tylko raz, bo ból nie do wytrzymania (a użyłam z zamysłem wyżarcia problemu-no nie udało się kurka).
O jacie , ja rozcieńczam, bo nie daję rady inaczej.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:04   #1352
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
O jacie , ja rozcieńczam, bo nie daję rady inaczej.
Nie, normalnie to spoko-ja daję radę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:08   #1353
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, normalnie to spoko-ja daję radę

Jadłyście świeże figi? Kupiłam dziś na spróbowanie, czekam na Kubę i będziemy rozpracowywać

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 11:10   #1354
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Jadłyście świeże figi? Kupiłam dziś na spróbowanie, czekam na Kubę i będziemy rozpracowywać

Mnie świeże zdecydowanie rozczarowały, duuuużo bardziej wolę suszone z amarantusa

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2012-09-07, 11:13   #1355
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie świeże zdecydowanie rozczarowały, duuuużo bardziej wolę suszone z amarantusa
A ja tak pozytywnie nastawione byłam

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 11:15   #1356
UnholyOne
Ola-Unhola

Fig nie jadłam świeżych.
Wczoraj kupiłam słonecznik łuskany w torebce i musiałam wyrzucić, bo mi palił gardło, był gorzki i cierpki. Masakra, taki badziew sprzedawać.
Trzeba kupowac tylko sprawdzonych firm.

Poradźcie co położyc na tartę (ciast franc) jeszcze można oprócz tego co ja robiłam (pieczarki, szynka itp). Mama zaprasza jutro koleżanki i umówiłyśmy się, że zrobię jedną z pieczarkami a drugą z czymś
Stary 2012-09-07, 11:17   #1357
angy
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak pozytywnie nastawione byłam
Ups

Może Wam akurat zasmakują

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Poradźcie co położyc na tartę (ciast franc) jeszcze można oprócz tego co ja robiłam (pieczarki, szynka itp). Mama zaprasza jutro koleżanki i umówiłyśmy się, że zrobię jedną z pieczarkami a drugą z czymś
Może zrób tą Pascala ze strony Lidla? Obiło mi się o uszy, że super Aaa-jest z łososiem i mozzarellą

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 11:31   #1358
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ups

Może Wam akurat zasmakują

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Może zrób tą Pascala ze strony Lidla? Obiło mi się o uszy, że super Aaa-jest z łososiem i mozzarellą
OOO super, obejrzałam, zrobię
Dzięki
Stary 2012-09-07, 12:57   #1359
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

od razu się wytłumaczę
U nas ostatnio duuużo sie dzieje i nie mam kompletnie czasu na wizaż ... najpierw wakacje , potem przeprowadzka (brak neta :\), pakowanie - rozpakowywanie ... no i od tygodnia przedszkole
Zawaliłam na samym początku i chodzę już cały tydzień z Ba oprócz własnego dziecka mam jeszcze dwoje, które się do mnie przykleiły i jak tylko znikam im z oczu to jest płacz wiecej szkody niz pożytku z tego mojego zostawania z Ba
Bartek tak histeryzuje, że masakra .. nie da się wziąć na ręce, przytulić, zagadać ... prawie wymiotuje, tak płacze Jest jeszcze dwoje takich płaczków co chodzą z mamami lub babciami ... ja w poniedziałek już kapiltuluję i zostawiam go samego ... w domu mówi, ze zostanie, i ogólnie nie może się doczekać kiedy pójdziemy do przedszkola a jak już wejdziemy to mówi, ze się boi i sam nie zostanie : crazy:

Zmykam do domu gotowac obiad dla męża

Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków ... i mamus też

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:52   #1360
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Svi kurka...

Wiem wiem Korzystam, póki niania jeszcze może przyjść

Gratuluję

Kurde już nie mogę i idę do lekarza po południu... Mam od miesiąca mniej więcej takiego gula w... krtani? Nie mogę tego odkrztusić, dodatkowo jakoś tak ciężko mi się wtedy oddycha... ( po głowie kołacze mi się alergia).
Do tego jeszcze coś mi się porobiło w jamie ustnej... Po odwrotnej stronie ust (u góry i na dole, powyżej i poniżej linii dziąseł) robią mi się białe skórki i mam takie mini farfocle Strasznie to uciążliwe, bo szczypie przy jedzeniu i w ogóle. Przepraszam za tak szczegółowy opis, ale może ktoś z Was się z tym spotkał? tak miał? p4w?? Idę na razie do ogólnego, bo nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść
trudno powiedzieć coś z opisu, ale z lekarzy bym poleciła periodontologa (specjalizacja stomatologa)

ew możesz mi fotki na mail podesłać, bo nie wiem o jakie farfocle chodzi

marica, gratuluję i trzymam kciuki na zlezienie kompetentnego lekarza

Svi i inne dziewczyny - współczuję przeżyć przedszkolnych
my zmieniamy teraz przedszkole... tzn. próbujemy zmienić nawet nie chce mi się pisać

Svi, to rozumiem, ze na razie nie umówimy się na włosy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:08   #1361
Miramej
Zakorzenienie

Sprzątam, ale mam przerwę na kawkę

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

od razu się wytłumaczę
U nas ostatnio duuużo sie dzieje i nie mam kompletnie czasu na wizaż ... najpierw wakacje , potem przeprowadzka (brak neta :\), pakowanie - rozpakowywanie ... no i od tygodnia przedszkole
Zawaliłam na samym początku i chodzę już cały tydzień z Ba oprócz własnego dziecka mam jeszcze dwoje, które się do mnie przykleiły i jak tylko znikam im z oczu to jest płacz wiecej szkody niz pożytku z tego mojego zostawania z Ba
Bartek tak histeryzuje, że masakra .. nie da się wziąć na ręce, przytulić, zagadać ... prawie wymiotuje, tak płacze Jest jeszcze dwoje takich płaczków co chodzą z mamami lub babciami ... ja w poniedziałek już kapiltuluję i zostawiam go samego ... w domu mówi, ze zostanie, i ogólnie nie może się doczekać kiedy pójdziemy do przedszkola a jak już wejdziemy to mówi, ze się boi i sam nie zostanie : crazy:
(...)
Cześć Ale Cię nie było długo

Fajnie, że już na swoim, ale internet załóż

, oby było lepiej

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my zmieniamy teraz przedszkole... tzn. próbujemy zmienić nawet nie chce mi się pisać
Ola, a dlaczego zmieniacie?

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 14:32   #1362
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jadlam na Maderze, tesciowa ma w ogrodku. Zdecydowanie najlepsze sa swieze, zrywane prosto z krzaka, zarowno zielone, jak i te ciemne. Antonio uwielbia takie.
Niestety te ze sklepu sie nie umywaja, bo sa zrywane za wczesnie, nie maja ani smaku ani aromatu. Kupilam kilka razy u nas w sklepie, ale nie smakowaly nam. Czasami panie w sklepie organic maja, ale to sa tutejsze, ktos widocznie ma w ogrodku i te sa lepsze.

Aniu
Super, ze wpadlas
Stary 2012-09-07, 14:38   #1363
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja jadlam na Maderze, tesciowa ma w ogrodku. Zdecydowanie najlepsze sa swieze, zrywane prosto z krzaka, zarowno zielone, jak i te ciemne. Antonio uwielbia takie.
Niestety te ze sklepu sie nie umywaja, bo sa zrywane za wczesnie, nie maja ani smaku ani aromatu. Kupilam kilka razy u nas w sklepie, ale nie smakowaly nam. Czasami panie w sklepie organic maja, ale to sa tutejsze, ktos widocznie ma w ogrodku i te sa lepsze.
No nic, przynajmniej się wyleczę z chętki

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 14:46   #1364
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Ola niestety ostatnio mam kiepsko z czasem bo, mimo iz maly poszedl do przedszkola to mam takie zawirowanie w zyciu, ze koniec
i ciagle jezdze cos zalatwiam

jak bede miala wiecej czasu to dam Ci znac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:51   #1365
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
, a mówi, dlaczego boi się zostać? Macie jakieś książeczki o dzieciach, które po raz pierwszy idą do przedszkola?
Wiesz co, generalnie to On sie nie boi. Mówi że bardzo chce iść do przedszkola, ale żebym ja sie z nim tam bawiła. Zresztą ja widzę, że w przedszkolu mu sie podoba, bawi się, pracuje z Panią, tańczy, ale co chwila "sprawdza" czy ja jestem, a jak tylko mnie nie zauwazy to od razu łzy sie leją i krzyk ogromny. My nie mamy takiej książeczki, ale Pani w przedszkolu wczoraj i przedwczoraj im taką czytała

Cytat:

Agga, Antos juz od 1,5 roku nie ma lokow . Wspolczuje ogromnie, ze Alanowi tak ciezko w przedszkolu. Wszystkim innym Mamom rowniez.
Wiem, ale ja cały czas nad tym ublewam

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Kurcze szkoda że jest tylko jedna Pani może Alan wymaga więcej uwagi, żeby nie czuł się samotny, wtedy może szybciej by się przyzwyczaił
Spróbuj ze zdjęciem, a nóż coś da, warto spróbować
a co do weekendu to mam nadzieję że w Waszym przypadku się sprawdzi U Nas nigdy nie pomagał..

Po odebraniu Zu spotkałyśmy na placu zabaw Zu koleżankę ze żłobka z Tatą...nie dostali się do Naszego przedszkola i chodzą do drugiego na osiedlu...w grupie ma 3 dzieci z ich żłobkowej grupy w każdym razie...Tata załamany...mówi że jest 25osobowa grupa, jedna Pani i jedna "pomoc nauczycielska"...że odebrał Małą a ona sama na kibelku siedziała bo Pani nie miała nawet jak z nią pójść i pomóc..że ewidentnie Pani zmęczona, wnerwiona, nie skora do rozmów (i wcale się nie dziwię jak cały dzień musi taką gromadkę ogarnąć)...Mała cała umorusana od obiadu...fartuszek na sobie...i on zapytał po co biega w tym fartuszku cały dzień, że miał być do jedzenia, na co Pani że w zasadzie to mogą sobie darować te fartuszki bo ona logistycznie i tak nie jest w stanie ich ogarnąć...Tata koleżanki nadawał mi chyba z 1,5h jak dziewczyny biegały...był bardzo zawiedziony i planuje "wycieczkę" do Urzędu Miasta

Jak tak słuchałam to pomyślałam że u Nas to luksus....A Zu...wyszła zadowolona, wesoła, roześmiana...oglądałyśmy zdjęcia które wiszą na korytarzu to już mi pokazywała która Ciocia jest ulubiona w pewnym momencie specjalnie zapytałam która PANI jest jeszcze z jej grupy...na co Zu oburzona: "Mamuś! Jaka Pani to przecież Ciocia"
Napewno Alan wymaga większej uwagi, np. dziś rano płakał bardzo gdy wyszłam, Pani Go wzięła na ręce, zaczał sie przytulać , powoli sie uspokoił ale Pani juz musiała zając sie innym dzieckiem, no i Alan znowu zaczał płakać
U nas pewnie też nie pomoże, ale to chyba ja sama siebardziej tą myślą uspokajam

Uuuu podobna masakra jak u nas. Alan wczoraj i dziś też wrócił z brudną pupą i majteczkami (po kupce) Ale o czystośc Pani dba, dziecko może mieć roztrzepane włosy, ale buzię raczej umyta

CDN (chyba, że Alan zawoła )

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:12   #1366
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Dzieki dziewczynykciuki nadal potrzebne wszystko wyjasni sie za 2 tygodnie ......

biedne te nasze przedszkolaki mam nadzieje ze stres (u mamus tez) szybko minie i z usmiechem beda zostawaly z dziecmi

Uwaga, uwaga Werka miala dzisiaj swoja pierwsza wizytę u stomatologa bardzo udaną Ładnie przywitala sie z panią doktor, sama usiadla na fotelu, pieknie odpowiadala na pytania no i najwazniejsze-zabki perelki, piekne i zdrowe Dostala kolorowanke i naklejke

za to mnie bolalo dzisiaj pomimo zastrzyku , myslalam ze uciekne z fotela no ale efekt taki ze nareszcie pozbylam sie wszystkich plomb amalgamatowych, jeszcze jedna wizyta i koniec

Aniu super ze juz w domku swoim mieszkacie

Karo za tatę

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:19   #1367
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Antosia waga 14.800 kg, wazony byl, jak bylismy ostatnio u specjalisty. Apetyt raz lepiej, raz gorzej, ale ostatnio mamy wiecej tych dobrych dni, wiec ogolnie nie narzekam (az tak bardzo). Chyba na tym zdjeciu tak wyglada, bo maz robil je z gory, ogolnie bardzo urosl (ma 109 cm) i zaczyna juz byc wyzszy niz dzieci w jego wieku, ale po pierwsze tak dzieci z zespolem Klinefeltera zaczynaja rosnac szybciej ok 3-4 roku zycia, a po drugie dzieci z Guernsey sa raczej niskie (co widac po mezczyznach tubylcach raczej wysokich nie uswiadczysz). Jak sie rozbierze, to nie jest gruby, raczej szczuply, nawet brzuszka nie ma i nigdy nie mial.
Dzieci z tym zespolem maja problemy z waga, wiec, jak mnie znasz, dbam o to, aby nie jadl smieciowego jedzenia, nacisk klade na zdrowa zywnosc, owoce, warzywa. Oczywiscie dostaje tez slodycze itp, bo nie naleze do radykalnej frakcji , ale glowne posilki sa zdrowe.

A propos, to nie pisalam wam, ale nasze ostatnie spotkanie z pania doktor bylo udane , nie miala watpliwosci co do jego rozwoju (pierwsze pytanie bylo, czy jest odpieluchowany i byla zdziwiona, ze jest), za to ja mialam inne. Od urodzenia mial problemy ze stopkami, co bylo monitorowane, ale teraz widac, ze ma plaskostopie (jeszcze rok temu wydawalo sie, ze ma stopy jak moj maz, czyli luk nie za bardzo wysklepiony, ale w normie, teraz mu sie pogorszylo), czekam wiec na wizyte u specjalisty i fizjoterapety tez. Poza tym sprawdzamy jadra, bo jedno ciagle mu ucieka do gory, bedzie mia usg i wizyte u urologa. Napletek nie jest calkiem odklejony, ale cwiczymy, nie widziala wiekszego problemu tutaj.

Czyli wszystko dobrze A ta Pani Doktor to chyba tylko czeka aż przyjdziesz zrozpaczona, że coś jest nie tak Ale Antoś sie nie da .

Cytat:

Tata wyszedł dzisiaj ze szpitala, ale we wtorek wraca...zbierze się wtedy konsylium kardiochirurów z Polski, bo takiego przypadku jeszcze nie mieli i Nasi lekarze nie wiedzą co robić
wszystko będzie dobrze. Musisz być dobrej mysli

Cytat:

Wiesz co u nas też jest jedna pani i pomoc do tego... I 25 dzieci... Z tym, że widzę, że tam ciągle ktoś jeszcze się kręci-jakieś panie z kuchni (chyba, bo w fartuchach)... No w każdym razie Zośka brudna nie jest, zadowolona, więc chyba wszystko ok.
A-jedna pani (ta główna) jest od rana do 12, a potem jest zmiana.

Zosia dzisiaj też w domu, ale już prawie ok, właściwie to mogłaby już iść na upartego, ale już wczoraj dogadałam się z nianią, więc nie kombinowałam.

Ale mam zakwasy
U nas jest 1 Pani 8-11 i potem się zmieniają A przy spacerach czy wyjściu na stołówkę pomaga Pani z sekretariatu (drzwi obok)

Niech sięZośka wykuruje do końca

Aerobik?? Rower??? Mąż?????

Cytat:

ooo to wiem, bo napisali nad jadłospisem...6 zł/dzień....a u Was?

Dzień dobry

U Nas dzisiaj pełen spokój Zu nie płakała, nawet smutna nie była
Wczoraj jeszcze się dowiedziałam (chyba nie pisałam) że dzieci które zostają dłużej dostają drugi podwieczorek w cenie fajnie...bo nie siedzą głodne
U nas 3,80 zł za dzien

Cytat:

A my dzisiaj zaspaliśmy i nie zdążyliśmy na autobus Kuba jak wczoraj zasnął o 19.15, tak dziś małż go obudził o 7.15, a że rozruch mamy ostatnio wszyscy ciężki, to autobus bez nas pojechał (a jeździ co pół godziny ). Całe szczęście małż mógł nas zawieźć
Kuba wymęczony przedszkolem, czy tak długo zawsze spi?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

u nas lamentow ciag dalszy
maly nie chce isc do przedszkola, nie chce zostac i nie chce w ogole mnie stamtad wypuscic
heh witaj w klubie

Cytat:
Antosiek poszedł bez płaczu i cofania się
Wziął misia i chciał pokazać go Pani

agga,[/B] jak Alan?[B]
i tak trzymać

Dzięki że pytasz Odrobinkę lepiej, rano nie chciał mnie wogóle wypuścić, musiałam Go znowu odrywać od siebie. Mimo, że wcześniej rozmawialiśmy, że przyjdę do Niego po śniadaniu. W przedszkolu pokazałam Mu na zegarze że przyjdę o 10. Zgodził się. Ale jak tylko podeszłam do drzwi to zaczął płakać. Pani Go wzięła na ręce. Pod oknem słyszałam że bardzo płakał, ale potem sie uspokoił. Popłakiwał co jakiś czas. Gdy weszłam o tej 10 to nie płakał ale był bardzo smutny. Od razu spojrzał na zegar. Wytłumaczyłam Mu że przyszłam tak jak sie umawialismy, że jest 10 i ja już jestem. Pani mówiła, że nie zjadł śniadania, i nie chciał brać udziału w zajęciach. A od momentu jak weszłam to już inne dziecko. Bawił się, biegał, rysował, i nawet już tak bardzo sie za mną nie oglądał
Rozmawiałam z Panią i poradziła, żeby właśnie takimi małymi krokami Go uczyć. Codziennie dłużej i dłużej Go samego zostawiać.

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Zbieram się od jakiegoś czasu, żeby paśc i Wam napisać, że BEDĘ MIAŁA BLIŹNIĘTA .
Tylko tyle sie u mnie wydarzyło przez ostatni miesiąć, że jeden kłębek nerwów jestem, i tak dop. od pon. wizyty u doc. Dangel jestem spokojna i moge na "legala" cieszyć się, miomi babelkami
GRATULACJE i spokojnej ciązy

Cytat:

Kurde już nie mogę i idę do lekarza po południu... Mam od miesiąca mniej więcej takiego gula w... krtani? Nie mogę tego odkrztusić, dodatkowo jakoś tak ciężko mi się wtedy oddycha... ( po głowie kołacze mi się alergia).
Do tego jeszcze coś mi się porobiło w jamie ustnej... Po odwrotnej stronie ust (u góry i na dole, powyżej i poniżej linii dziąseł) robią mi się białe skórki i mam takie mini farfocle Strasznie to uciążliwe, bo szczypie przy jedzeniu i w ogóle. Przepraszam za tak szczegółowy opis, ale może ktoś z Was się z tym spotkał? tak miał? p4w?? Idę na razie do ogólnego, bo nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść
Niestety nie pomogę Ci. Też mi przyszło do głowy coś ostrego, kwasnego, ale pisałaś że to nie to Idź do lekarza

Stary 2012-09-07, 15:26   #1368
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas takich rarytasów nie uświadczysz

Cytat:

z łososiem

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

od razu się wytłumaczę

już na swoim. Jak jest??
Z przedszkolem, wiem co przeżywasz Trzymaj się.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Czemu? Coś się stało?

chyba powinnam sie przywitać Dobry
Mówiłam Wam że stałam sie posiadaczką własnęgo autka? Co prawda skorupa, ale jeździ

Stary 2012-09-07, 15:29   #1369
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczynykciuki nadal potrzebne wszystko wyjasni sie za 2 tygodnie ......

Uwaga, uwaga Werka miala dzisiaj swoja pierwsza wizytę u stomatologa bardzo udaną Ładnie przywitala sie z panią doktor, sama usiadla na fotelu, pieknie odpowiadala na pytania no i najwazniejsze-zabki perelki, piekne i zdrowe Dostala kolorowanke i naklejke

za to mnie bolalo dzisiaj pomimo zastrzyku , myslalam ze uciekne z fotela no ale efekt taki ze nareszcie pozbylam sie wszystkich plomb amalgamatowych, jeszcze jedna wizyta i koniec
zacisnięte.

Dla Ciebie też

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 15:43   #1370
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

czeko, a Werka miała już to badanie na boreliozę?

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
U nas 3,80 zł za dzien
(...)
Kuba wymęczony przedszkolem, czy tak długo zawsze spi?
(...)
Dzięki że pytasz Odrobinkę lepiej, rano nie chciał mnie wogóle wypuścić, musiałam Go znowu odrywać od siebie. Mimo, że wcześniej rozmawialiśmy, że przyjdę do Niego po śniadaniu. W przedszkolu pokazałam Mu na zegarze że przyjdę o 10. Zgodził się. Ale jak tylko podeszłam do drzwi to zaczął płakać. Pani Go wzięła na ręce. Pod oknem słyszałam że bardzo płakał, ale potem sie uspokoił. Popłakiwał co jakiś czas. Gdy weszłam o tej 10 to nie płakał ale był bardzo smutny. Od razu spojrzał na zegar. Wytłumaczyłam Mu że przyszłam tak jak sie umawialismy, że jest 10 i ja już jestem. Pani mówiła, że nie zjadł śniadania, i nie chciał brać udziału w zajęciach. A od momentu jak weszłam to już inne dziecko. Bawił się, biegał, rysował, i nawet już tak bardzo sie za mną nie oglądał
Rozmawiałam z Panią i poradziła, żeby właśnie takimi małymi krokami Go uczyć. Codziennie dłużej i dłużej Go samego zostawiać.
Ale tanio , u nas 9 zł bez podwieczorku i 10 zł z podwieczorkiem

No coś Ty , ostatnio dłużej śpi, ale nie aż tyle , raczej 11 godzin. Tylko, że nie ma już drzemki, więc wcale szału nie ma

Może to jest sposób , a wiesz coś o tym przedszkolu, na które czekacie?

Cytat:
u nas takich rarytasów nie uświadczysz
(...)
Mówiłam Wam że stałam sie posiadaczką własnęgo autka? Co prawda skorupa, ale jeździ
Ja dziś pierwszy raz u nas zobaczyłam

Gratulacje

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 16:09   #1371
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Miramej jeszcze nie chcialam isc w tym tyg. z nią do lekarza ale ponoć jakis wirus jelitowy panuje u nas i ośrodek oblegany , wolalam ja tam nie targać teraz, ale w przyszlym tygodniu pojdziemy napewno i zobaczymy czy lekarka zleci nam to badanie, od ukąszenia minął miesiąc a badanie najwczesniej robi sie po 2 tyg.

ide sie ubierac bo z przyjaciolka spotykamy sie na placu zabaw( z dziecmi oczywiscie) i idziemy do naszej wychowawczyni z podstawówki z zaproszeniem na spotkanie klasowe - 28 wrzesnia mamy , ale bedzie impreza

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 17:09   #1372
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamusie
Tesknie za Wami
Chciałabym byc na bierząco ale kompletnie brak mi czasu. Wieczorem gdy dzieciaki juz spia zaraz i ja zasypiam.

Moze juz w nastepnym tygodniu bedziemy na swoim. Kilka dni razem z mama sprzatałysmy cały dom, mycie górnej łazienki i okien było najgorsze. Tak mnie bolały ręce, ze płakałam po nocy.

Jeszcze tylko poprzewozic "graty", meble itp. i zaczynamy nowy etap w swoim domku.

Zrezygnowałam z przedszkola. Kuba jeszcze ten rok posiedzi w domu. Za duzo wrazen jak dla niego i tak sie bardzo stresuje przeprowadzką. Nie chcielismy go bardziej obciążać.

Aha, doczytałam tylko tyle ze mamy dwie fasolki a raczej trzy
Wojtusia, Marica ogromne gratulacje

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 17:55   #1373
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale ja cały czas nad tym ublewam
A ja wcale
nie uwazam, aby byl brzydszy z tego powodu

Cass
jak tam Kubus i Blanka?
Stary 2012-09-07, 18:29   #1374
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja wcale
nie uwazam, aby byl brzydszy z tego powodu
No co ty. Przecież przystojniak z Niego, ale te loki były takie.... achhh. Ja zawsze chciałam mieć loki, chyba dlatego też wybrałam sobie męża, któremu kręcą się włosy

Właśnie bliska mi osoba zrobiła mi straszną przykrośc. Okazało sie że , "wszyscy dookoła mówią " tylko ja żyję w błogiej nieśwaidomości.

Stary 2012-09-07, 19:08   #1375
Miramej
Zakorzenienie

Aga, przykro mi

Co ciekawego czytacie teraz dzieciom? Szukam czegoś nowego, bo Kubie znudziły się dotychczasowe hity i zaczął się wykręcać od czytania

H. MacLeod

.
Stary 2012-09-07, 19:19   #1376
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga, przykro mi

Co ciekawego czytacie teraz dzieciom? Szukam czegoś nowego, bo Kubie znudziły się dotychczasowe hity i zaczął się wykręcać od czytania
Mi też, i to bardzo. Nie wiedziałam że usłyszę takie słowa

Ja w sumie też zaczynam szukać jakichs nowych książek, bo my to jeszcze męczymy takie bardziej "dziecinne". Nie dłuższe bajki, tylko takie krótkie typu seria"mały chłopiec", czy "bajeczki z podwórka i znad rzeczki", albo "chory kotek". Pokaz jakie Wy macie bajki do czytania

Stary 2012-09-07, 19:23   #1377
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też, i to bardzo. Nie wiedziałam że usłyszę takie słowa

Ja w sumie też zaczynam szukać jakichs nowych książek, bo my to jeszcze męczymy takie bardziej "dziecinne". Nie dłuższe bajki, tylko takie krótkie typu seria"mały chłopiec", czy "bajeczki z podwórka i znad rzeczki", albo "chory kotek". Pokaz jakie Wy macie bajki do czytania
Ale może tak wyszło po prostu?

U nas były długo na topie "Poczytaj mi mamo" obydwie części i "Miś Uszatek". Do tego mamy 4 książeczki z serii o Franklinie.
Zamówiłam już coś nowego

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 19:46   #1378
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale może tak wyszło po prostu?

U nas były długo na topie "Poczytaj mi mamo" obydwie części i "Miś Uszatek". Do tego mamy 4 książeczki z serii o Franklinie.
Zamówiłam już coś nowego

o widzisz, dobry pomysł. Pokaz co zamówiłaś

Angy zapuszczasz dalej włosy? Bo niedawno miałaś juz takie dłuższe.

Miramej mis uszatek ten? http://merlin.pl/Mis-Uszatek_Czeslaw...073&qrtc_pos=5

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2012-09-07 o 19:47
Stary 2012-09-07, 20:02   #1379
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

o widzisz, dobry pomysł. Pokaz co zamówiłaś
(...)
Miramej mis uszatek ten? http://merlin.pl/Mis-Uszatek_Czeslaw...073&qrtc_pos=5
Najlepiej to przegadać

Tak, ten Miś Uszatek, ale na all taniej znajdziesz. Ja w ogóle kupowałam te 3 tomy, które wymieniłam wcześniej za 100 zł.

Tak na czasie Opowiadania dla przedszkolaków.jpg

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-09-07 o 20:03
Stary 2012-09-07, 20:05   #1380
agga19851985
Wtajemniczenie

Dzięki, poszukam na All. Obejrzę do końca Zmierzch i idę lulu. Mąż pojechał do pracy:-(

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości