|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Hej dziewczynki...mój chłopczyk zaliczył dopiero teraz pierwszą drzemkę od rana....padam..
Ivonka ależ Ci ta córcia rośnie i już raczkuje wow Mój Tż ostatnio stwierdził że na poczatki chodzenia najlepiej by było wpakować w coś takiego http://www.travel2riga.com/index.php...and%20toboggan żeby Morficzek się nie poobijał... Lenka miłej zabawy na imprezce u cioci...oby Kajulkowi spodobał się piesek...no i koniecznie wstaw zdjęcie Kajci w czapie
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
o matko jaka zla jestem!!! poklucilam sie z mezem
zapisalam sie do alergologa na grudzien |
|
|
|
#4353 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja za 4 lata to juz wnukow bede wypatrywac Nie no zartuje.Ale za max 2 lata chce byc po moim ostatnim porodzie,ja bede starac sie o dziecko od wiosny No,Eryk spal w domu i potem jeszcze na spacerze,jak po Wiki szlismy do szkoly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To "szybko" ten alergolog
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytrynka, a ja właśnie testuję mei tai od pentelki... bo koleżanka kupiła, ale Jej Maleństwo to jeszcze bardziej maleństwo niż Hania... i Hanka też trochę się jeszcze w nim gubi, ale podwinęłam ten dolny pas na zewnątrz i jest duuuuużo lepiej.... i to nosidło jest naprawdę mega wygodne i o niebo łatwiejsze do zakładania niż chusta, na którą Hanka ma ostatnio bunt przy motaniu... Jak już zamotam, to jest OK, ale najczęściej w czasie motania się tak drze, że nie kończę i Ją wyjmuję... Może spróbuj też podwinąć ten dolny pas i wtedy będzie pasował... zwłaszcza, że Wiktorek chyba waży więcej niż Hania (6145g) i ogólnie pewnie jest większy... |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poklucilismy sie jak zwykle o glupoty ja chce podgrzewacz a maz uwaza ze nie trzeba ze on pracuje a ja siedze w domu itp chcialam z malym isc na poczte ale taka awanture zrobil z wozku ze musialam sie wrocic i go zostawilam |
|
|
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynka
|
|
|
|
#4358 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio byłam u mojego gina i wszystko mi się przypomniało, brzuszek i wizyty z nim. Czasami chciałabym schować Ewunia do brzuszka i mieć na chwile wolne ręce Cytat:
Ma wspaniały i ugodowy charakter ale jednocześnie ciągnie ją do ludzi i świata (co zresztą bardzo mnie cieszy). Ale Twój synek też chyba ciekawski facet ![]() Cytat:
![]() My chcieliśmy zainwestować w taki kojec: http://allegro.pl/zagroda-jak-kojec-...602218491.html wygląda na bardzo fajną rzecz, może komuś się przyda namiar. U nas niestety miejsca brak bo kupiliśmy duży okrągły stół, z kojcem nie byłoby gdzie się ruszyć w salonie i nie ma też gwarancji że Ewa chciałaby spędzać tam czas ![]() Dziękuje za rady dziewczyny...chyba faktycznie trzeba będzie pogodzić się z drobnymi urazami..no i wzmożona czujność to będzie jak widać chleb powszedni., chyba zamieszkam na podłodze
|
|||
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Lena ja się piszę za 4 lata, ale może już za 3 , to się zobaczy Miłek imprezy Emigra Desia gratki zębola Cytrynka a to na nfz wizyta? czy prywatnie się tak czeka ? Pospałam z Kają 2 godziny od 15 i się czuję jak młoda koza, nocka słaba,wierci się i nie mogła spać , nosek ma Kaja zatkany, ale kurujemy się i jest lepiej. |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Konia na nfz takie terminy
|
|
|
|
#4361 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale trzeba to przezyc Cytat:
Cytat:
|
|
#4362 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() W bajce byly swinki 3,a u nas Spioszki 3
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
desia z malym musze isc zeby miec znizne na mleko mm w aptece a jest roznica miedzy 7zl a 23zl
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie dacie rady jakoś uzbierać kasy na prywatną wizytę, bo to się Wam zwróci chyba nie? Ile tego mleka pojdzie? bo jak np z 5 kartonów czy paczek to już pewnie wizytę byście mieli, jak już będziecie mieć recepty to Wam to wyjdzie na zero , no i Mały wcześniej będzie u fachowca typowego od tych spraw , same zalety |
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
ps. ale to będziecie po receptę chodzić co jakiś czas do państwowego ? czy on musi stwierdzić alergie i wtedy to już może wypisywac nawet pediatra? Bo to chyba chodzi o stwierdzenie choroby tak? przez państwowego lekarza...no ładnie ktoś tam pochlał jak tą ustawę tworzył Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-07 o 18:43 |
||
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
konia te tabletki sa za recepte ale wole sie bez nich obejsc a co do mleka do pediatra moze wypisywac ale tylko na 100% czyli bede placic 23zl zamiast 7zl a do alergologa trzeba isc po swistek na znizke no i zeby dziecko obejzal i potwierdzil diagnoze
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej! Odpisuje z koniecznosci na raty, a do tego 1 reka
Wczoraj wizaz nie dzialal, i wcielo mi caly post dlugasny, ale bylam zla![]() ![]() Cytat:
I przy okazji gratki dla Julci z okazji 6 mieś. Cytat:
A gdzie byliście dokładnie nad tym morzem, bo my pojechaliśmy do małej miejscowości koło Mielna, przy okazji zwiedziliśmy kawał wybrzeża bo pogoda była wycieczkowa bardziej niż na plażę, a przy tym o Kołobrzeg także zachaczyliśmy! Fajnie było, szkoda tylko że nic nie wiedziałam że można taki specjalnby namiot dla dziecka kupić, jak już przyuważyłam co i jak, to wyjazd miał się ku końcowi... [QUOTE=gosia261282;3637718 2]My po porannym spacerku.Ale fajna pogoda,cieplutko,przyjemn y wiaterek,super sie spacerowalo. Zanim dojdzie do 5000 posta to bedzie z czego wybierac w tytulach ![]() O to ambitny plan masz,dacie rade utrzymac te wszystkie dzieci? ![]() Mysle,zeby zaczac sie starac jakos na wiosne od kwietnia-maja zaczac te starania.Chcialabym okolo 2 lata roznicy miedzy dziecmi. A co chcesz sie ze mna spotkac na kolejnym watku w poczekalni? ![]() Fajny tytul,ale do Mikolaja to jeszcze chyba nie jeden watek bedzie [/QUOTE)Gosia, to fakt, propozycji tytułów dla następnej części posypało się już mnóstwo...Może jakiś konkurs i głosowanie? A w ogóle to ja tak samo jak Tynka, Gosia i Rybka oraz jescze kilka mamuś myślę już o starankach...Ostatnio nawet nie zabezpieczyliśmy się, ale wątpię, żeby coś z tego wynikło...Staranka podejmiemy albo teraz na zimę albo na wiosnę... U nas wśród znajomych też wysyp dziewczynek,a podobno rodzi się wiecej chłopców
|
||
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oby nie było strasznie, kapustę masz?---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Powiem tak, trzeba pilnować ile się da,ale też parę kaziorów krzywdy nie zrobi, szkoda,że nie toleruje Mała kojca, bo to znacznie ułatwia życie, jak chcę człowiek np. zrobic obiad itp.Nina tolerowała kojec bardzo, potrafiła się sama bawić ponad godzinę nawet , ale miała tam furę zabawek i jakoś się bawiła.Za parę dni rozstawiam znów to kojcowe łóżeczko dla Kai i zobaczymy jak będzie ...
|
||
|
|
|
#4370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec moga napewno dawac bo w aptece mi dawali to mleko bez pytan. Chyba jeszcze ktos dostawal od pediatry u nas na forum? Chyba Asika? Pytanie tylko w takim razie dlaczego nie wszyscy chca dawac te recepty ![]() Cytat:
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-09-07 o 19:38 |
||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chcą dawać , bo się boją,że jeśli recepta nie będzie wypisana dla dziecka faktycznie chorego to są kary.Dlatego lekarze pediatrzy się boją,że źle zdiagnozowali dziecko i posyłają do alergologów , z tym,że dziwi mnie ,że skoro nie są pewni to dlaczego stawiają takie diagnozy , no nie ogarniam |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce kupic podgrzewac a maz nie nie nie bo pradu za duzo sie zuzyje eehhh lepiej trzymac termos i dolewac do butelki zimnej wody przy lampce ledowej z dzieckiem na rekach, przeciez to trwa chwila monent, to mowie mu to dzis masz pole do popisu to juz nie taki chetny
|
|
|
|
|
#4374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jakie już te dzieciaczki duże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i Ewunia już śliczna dziewczynka |
|||||
|
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry ![]() Pisałam ok 12 posta i dałam "wyślij wiadomość" i mi go wcięło a potem nie miałam czasu i teraz na nowo nadrabiałam.Nocka u Nas fajna jak zasnął ok 20 tak pierwsza pobudka 1.30 potem 3 gdzie nie spał do 4 a potem pospaliśmy do 8 i jestem nawet wyspana ![]() Byłam dziś u lekarza i mam zapalenie mieszka włosowego. Oskar był ze mną bo nie miałam go z kim zostawić i oczywiście byłam 10 w kolejce ale że była pora drzemki i Oskar marudny to ludzie mnie przepuścili ![]() I przypomniało mi się kiedyś byliśmy w auchanie i taki pan nas przepuścił mówiąc "państwo z małym dzieckiem więc proszę. Wiem jak to jest bo sam mam małe dziecko. Mam nadzieję że kiedyś mi się to zwróci i ktoś też mnie przepuści jak będę z córką" No i tradycyjnie pokłóciłam się z mężem drugi wieczór z kolei ;/ |
||
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze,co ten mąż taki uparty Przecież podgrzewacza nie używa się 24 h na dobe,aby był non stop włączony.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-07 o 21:04 |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam jeszcze napisać
Lena ja też nie wiedziałam że duża aktywność się tym objawia... Ale tu chodzi o zbyt dużą aktywność już od początku ciąży bo bratowa jest dopiero na początku 3 miesiąca. A co do starań o następnego dzidziusia to ja bym mogła już się starać ale najpierw chcę nadżerkę wyleczyć.... a dopiero w grudniu idę do gina. więc może w styczniu zaczniemy staranka jak się uda :P
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy, było bardzo sympatycznie, piesek się spisał. Poza tym Kaja w zabawach z dziadkiem śmiała się tak jak jeszcze nigdy, wszyscy mieliśmy łzy w oczach - tak nas rozbawiła!
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Flower dzięki a fotkę wstawię, może jutro coś cyknę!A "opakowanie ochronne" dla Morfika- super ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- czujemy się zaproszone! ![]() Ivonka7 śliczna córa! o siniaki też się boję, ale to chyba nieuniknione.. ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Konia zdrówka dla Kajulki i buziak w nosek oby szybko przeszło!No to dajemy czadu za 3-4 latka? u mnie wszystko zależy od zdrowia, ale też nowego mieszkania, jak tylko wszystko się ułoży, to ruszamy ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Desiu gdzie ten post o ząbkach, bo jam bo chyba ślepa! Cytrynka kciuki za Wiktorka! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-07 o 21:26 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Rozeznanie
|
Gosia, to fakt, propozycji tytułów dla następnej części posypało się już mnóstwo...Może jakiś konkurs i głosowanie?
A w ogóle to ja tak samo jak Tynka, Gosia i Rybka oraz jescze kilka mamuś myślę już o starankach...Ostatnio nawet nie zabezpieczyliśmy się, ale wątpię, żeby coś z tego wynikło...Staranka podejmiemy albo teraz na zimę albo na wiosnę... U nas wśród znajomych też wysyp dziewczynek,a podobno rodzi się wiecej chłopców [/QUOTE]O! to może będziesz pierwsza z naszego grona w kolejnej ciąży jeśli żadna niespodzianka się komuś nie przytrafi po drodze ![]() Cytat:
ile taki podgrzewacz może prądu ciągnąć? najlepiej tak jak mówisz...niech spróbuje dziś w nocy Cię zastąpić!
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Bromergon. Tylko trzeba powoli zaczynac od niskich dawek i brac na noc, bo niestety niedobrze po nim bardzo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Nie no zartuje.
:rol leyes:

oraz z tego co napisała ivonka,żywe sreberko

Wczoraj wizaz nie dzialal, i wcielo mi caly post dlugasny, ale bylam zla

oby szybko przeszło!