Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 09:42   #1831
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

no i witam sie sobotnio
taka jakas pogoda u mnie niewyrazna, że nie wiem czy nastawiac pranie, czy raczej zrezygnowac...

co planujecie na obiadek?
ja standardowo ugotuje rosołek, żeby miec od razu na jutro i do tego gulasz, ziemniaczki i surówka z pekinki chodzi za mną od wczoraj, więc musi byc koniecznie

a teraz kawusie sobie zrobie puszczalską z mleczkiem i "Dom" będe oglądac jestem maniaczką tego serialu

gratuluje kolejnej dziewuszki tez kiedyś podobała mi się Kalinka- ładni brzmi i dla dziewczynki i dla dorosłej kobiety- tak elegancko i wytwornie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 09:42   #1832
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
o, i zestaw aventa kupiłam... się rozkręcam
Ja też kliknęłam właśnie te 4 butle

I dla siebie serum Flavo C

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-08 o 10:10
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 09:54   #1833
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Eh miałam troche was w niepewności potrzymać ale jęzor mnie swędzi
W ogóle to juz i tak wszystkim na około rozchlapałam

Będzie......DZIEWCZYNKA
Kalinka moja śliczna
gratulacje

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
za ten to bym nawet 40 zł dała

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

przelecialam Was szybciutko i idę ogarnąć domek... Dziś w nocy mnie strasznie brzuch bolał, ale jak wstałam i się rozruszałam to przeszło Majeczka kopie jak szalona Miłego weekendu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:11   #1834
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej
Ostatnio budze sie wczesnie, jak na mnie, potem padam w srodku dnia, eh.

A ja sie zastanawiam nad tym monitorem, nie wiem, czy bede potrafila spokojnie noc przespac...... no i strasznie sie boimy o ta nasza kote, nie wiemy, jak zareaguje na Malucha, teraz lasi sie do brzucha jak glupia, ale jak bedzie potem?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:14   #1835
Lenova
Wtajemniczenie

No i ja witam z rana
U mnie pogoda ładna , słońce świeci.
Miałam dziś koszmary w nocy: śniło mi się że mąż mnie zostawił i mnie zdradzał , a potem że napadli na mnie jakieś drechy i chcieli gwałcić i chyba całą noc im uciekałam , zadyszana się obudziłam . Blanka też już nie spała bo mi dała kopa na dzień dobry
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:15   #1836
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
oooo coś z klimatów mojego męża hehehehe
muszę luknąć czy mają L
edit : no to kupuję , ale L/XL...nie chcę później chodzić z odkrytym brzuchem
dzięki
Nie ma za co, tak myślałam, że może Ci się spodobać, jest naprawdę śliczna.

Przeziębienie dalej mnie męczy. Rodzice zaraz jadą do miasta, to przywiozą mi jakieś leki z tej listy na pierwszej stronie, których można bez obaw używać... Nie mogłam spać w nocy, tak mnie kości bolały, głowa i wszystko, co za masakra... Ale Oliwcia ma się dobrze, bo co chwilę ją czuję, a wczoraj wieczorem, jak z TŻem oglądaliśmy film, to latała mi po całym brzuchu - tym razem dotyk TŻa jej nie uspokoił, ale on i tak tego nie czuł, nie wiem, dlaczego. Gruboskórny jakiś jest.

Lenova, masakryczne te ciążowe sny, mi się wczoraj śniło, że - uwaga - dałam sobie amputować lewą nogę za ciasto. I TŻ się na mnie wkurzył, a potem próbowaliśmy odzyskać tę nogę.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-08 o 10:17
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:21   #1837
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova to z tym gwalceniem to mi tez dzisiaj, z tymze na polsnie, jak zasypialam to mialam schiza ze ktos sie wkamuje przez balkon do nas, spac nie moglam do 3, jak juz zasnelam to ciagle jakies glupie sny.

Monitora oddechu na pewno nie bede kupowac nowego bo wiadomo, ceny zabijaja, poszukam czegos uzywanego moze do100zl sie uda.

Black kochana kuruj sie, mi powoli, powoooooooli przechodzi, chociaz zoladek po kazdym jedzenia boli jak diabli. Goraczka na szczescie sama mi zeszla

Stary 2012-09-08, 10:23   #1838
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Przeziębienie dalej mnie męczy. Rodzice zaraz jadą do miasta, to przywiozą mi jakieś leki z tej listy na pierwszej stronie, których można bez obaw używać... Nie mogłam spać w nocy, tak mnie kości bolały, głowa i wszystko, co za masakra... Ale Oliwcia ma się dobrze, bo co chwilę ją czuję, a wczoraj wieczorem, jak z TŻem oglądaliśmy film, to latała mi po całym brzuchu - tym razem dotyk TŻa jej nie uspokoił, ale on i tak tego nie czuł, nie wiem, dlaczego. Gruboskórny jakiś jest.

Lenova, masakryczne te ciążowe sny, mi się wczoraj śniło, że - uwaga - dałam sobie amputować lewą nogę za ciasto. I TŻ się na mnie wkurzył, a potem próbowaliśmy odzyskać tę nogę.
U mnie to samo, młody kopie ile wlezie a mąż nic nie czuje
Sny macie masakryczne, zresztą ja mam nie lepsze
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:28   #1839
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
To dodaję jeszcze raz, tym razem wersję wyjaśnioną.
Te 2 grube, białe kreski w kółeczku i przerwa między nimi, to właśnie cipcia.
Teraz widzę ciposzkę

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
łazienki mamy osobne ale to nie zmienia postaci rzeczy,że z mojego kosza na bielizne wyciąga rzeczy, szczególnie kiedy Tz pyta się mnie gdzie jest np koszulka x czy y- wtedy odpowiedź leci po schodach i przynosi

kuchnie niestety mamy wspólną i właśnie to mnie do łez doprowadza, wszystko mi wyrzuca i wynosi gdzieś do piwnicy, mam dość nakrzyczałam dziś bo już nie wytrzymałam
ostatnio rozmroziłąm owoce morza- ona je wsadziłą ROZMROŻONE do zamrażalki
czasem kupuję jedzenie delikatesowe, typu szynka parmeńska,parmezan, karczochy, wywala to bo mówi,że nie wie ile to stoi
dziś się zagotowałam, kupiłam sobie pastę kawiorową, dałam za nią kupę kasy a ona otwartą wyciągneła z lodówki i schowała do spiżarni, oczywiście pasta w kubeł
no i pomijam fakt,że miałam ochotę na jogurt naturalny, pytam gdzie jest- a ona że w kuble
nie chce skarżyć TZ bo taka nie jestem musiałam się Wam wyżalić
wiecie co jest najgorsze???? ZADEN ARGUMENT NIE DOCIERA
mogę prosić, błagać ona i tak po swojemu zrobi

nie wspomne faktu,że przed chwilą robię dla nas rybkę a ona oscentacyjnie na cały głos do męża że niestety ma pecha i musi z głodu zdechnąć bo kuchenka jest zajęta mimo,że zaczęłam gotować jak ona była na zakupach

przepraszam za moje lamenty

Twoja teściowa wygląda mi na złośliwą babeczkę

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pochwale sie brzuchem
17 tc
Bardzo ładny i duży

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a w załączniku mój brzuch początek 21 tygodnia, fotka z dzisiejszego poranka
Ładniutki choć malutki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36385923]
--------------------------------
Ja już po połówkowym byłam sama, bo mąż daleko musiał parkować, akurat miejsca nie było, no i się nie załapał. Ale on chyba nie rpzepada za moim ginem (poprzedni był starszy, a ten młodszy i przystojny ) to mi to pasowało.

Dorotka potwierdzona, wszystko w porządku, wad się nie stwierdza, waży 405g i ma ok. 16cm A ja na plusie 1kg [/QUOTE]

Pięknie Dorotka rośnie. Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no teraz to juz grubasek, ale tak jak pisalam ze spodniami ciążowymi jest problem.. ;/ zobacz jaki wielki mam bebzon ;p tyyci większy, bo fota tydzien temu byla robiona
Bardzo ładny, ale wielki to on nie jest Jest fajniutki

Cytat:
Eh miałam troche was w niepewności potrzymać ale jęzor mnie swędzi
W ogóle to juz i tak wszystkim na około rozchlapałam

Będzie......DZIEWCZYNKA
Kalinka moja śliczna
Gratki

Cytat:

[B]Lenova, masakryczne te ciążowe sny, mi się wczoraj śniło, że - uwaga - dałam sobie amputować lewą nogę za ciasto. I TŻ się na mnie wkurzył, a potem próbowaliśmy odzyskać tę nogę. [/B]
o ja cie, jaki sen Dzięki, pośmiałam się z rana

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:30   #1840
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
no i witam sie sobotnio
taka jakas pogoda u mnie niewyrazna, że nie wiem czy nastawiac pranie, czy raczej zrezygnowac...

co planujecie na obiadek?
ja standardowo ugotuje rosołek, żeby miec od razu na jutro i do tego gulasz, ziemniaczki i surówka z pekinki chodzi za mną od wczoraj, więc musi byc koniecznie

a teraz kawusie sobie zrobie puszczalską z mleczkiem i "Dom" będe oglądac jestem maniaczką tego serialu

gratuluje kolejnej dziewuszki tez kiedyś podobała mi się Kalinka- ładni brzmi i dla dziewczynki i dla dorosłej kobiety- tak elegancko i wytwornie
U mnie też pogoda bez sensu z rana padało, teraz już się przejasnia. Też muszę pranie wstawić, ale to zrobię niezależnie od pogody najwyżej szuszarke wezmę do domu.
Wczoraj zrobiłam schabowe, więc mężus dziś ugotuje ziemniaki, zrobi surówkę i obiadek będzie.
Ja dziś muszę się uczyć, bo jutro mam egzamin. Jak ja nie lubię się uczyć we wrześniu, ale przełożyli nam ten,egzamin z czerwca na wrzesień o euro. Więc, to pierwszy termin i nawet nie wiem czego się uczyć. Gość tak prowadził wykłady, że nie dalo się notować, inni próbowali to nagrywać ale też bez efektów.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:33   #1841
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, az tak dobre to ciasto bylo?

Stary 2012-09-08, 10:46   #1842
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black, az tak dobre to ciasto bylo?
Nie pamiętam, hahaha, ale obudziłam się z ogromną ulgą, że tę nogę jednak mam i to tylko głupi sen.

Dzisiaj też jakiś beton mi się śnił, ale pamiętam tylko urywki i nie wiem, o co dokładnie tam chodziło, w każdym razie od początku ciąży mam tak beznadziejne sny, które w ogóle nie trzymają się kupy, że szok.
Stary 2012-09-08, 10:48   #1843
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
U mnie też pogoda bez sensu z rana padało, teraz już się przejasnia. Też muszę pranie wstawić, ale to zrobię niezależnie od pogody najwyżej szuszarke wezmę do domu.
Wczoraj zrobiłam schabowe, więc mężus dziś ugotuje ziemniaki, zrobi surówkę i obiadek będzie.
Ja dziś muszę się uczyć, bo jutro mam egzamin. Jak ja nie lubię się uczyć we wrześniu, ale przełożyli nam ten,egzamin z czerwca na wrzesień o euro. Więc, to pierwszy termin i nawet nie wiem czego się uczyć. Gość tak prowadził wykłady, że nie dalo się notować, inni próbowali to nagrywać ale też bez efektów.
a gdzie w Kielcach studiujesz? ja chodziłam na UJK na Żeromskiego
a ja nie lubie, jak mi się pranie w domu kisi co innego jeszcze zimą, drzejniki ciepłe, okno uchylam i jakoś schnie. a teraz wolałabym jeszcze na dworku zwłaszcza, że zapowiadają w pon i wtorek po 30 stopni, a ja nie mam bardzo pilnych rzeczy, no i z kosza też się nie wysypują, więc chyba się wstrzymam
Stary 2012-09-08, 10:50   #1844
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wychodzi i zachodzi co chwile słońce, ale dobrze że nie pada...
dobrze będzie, zdasz na pewno tacy wlanie są najgorsi, pamiętam jak ja nagrywałam na dyktafon różne wykłady, porażka, żałuje że dyktafon w ogóle kupiłam ;p
mmm schabowe... ja dzis pewnie pojade do tesciowej, a tam ...czekają ... pierogi pewnie z grzybkami aj aj uwielbiam, ale się najem

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:50   #1845
sylwietta1988
Zakorzenienie

aaaa i jeszcze się musze pochwalic, że wczoraj na malinkach byłam ręce mam podrapane, jakby mnie szalona kota Lady zgwałciła, ale opłacało sie wyszło mi 27 sloiczków po musztardzie kieleckiej- taki a'la sok, a'la dżemik- wielofunkcyjnie
Stary 2012-09-08, 11:04   #1846
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, witam się strasznie nie wyspana.

Wczorajszy ślub był piękny, pierwszy raz byłam na takiej uroczystości w cerkwi, a jak śpiewali dwa razy o mały włos nie płakałam. Nic w sumie nie rozumiałam, ale było pięknie .
Przyjęcie weselne w sumie też fajne, trochę mało osób było i na początku nikt się nie bawił. Ja wytrzymałam 2 tańce, wolne i musiałam usiąść bo mi brzuszek zaczą ciągnąć nieprzyjemne, więc nie tańczyłam więcej. Wytrzymałam do godziny 23, w sumie siedziałabym dłużej ale strasznie zmarzłam, bo towarzystwo się rozgrzało (tańce, alkohol) i niestety na moje nieszczęście włączono nawiewy oraz drzwi na taras otworzyli. Zrobiło się tak zimno, że miałam lodowate ręce. TZ się przestraszył, że się przeziębie i nie pozwolił mi zostać, wpakował mnie do samochodu i pojechałam do domu, on został oczywiście cwaniak .
Pojadłam sobie pyszności, a po szarlotce (była tak pyszna mniaaaaaam) dzidzia skakała mi po brzuszku.
Po powrocie do domu położyłam się spać i o 1 w nocu obudziłam się nagle, miałam straszliwy atak bolu nerek. Najpierw myślałam, że to brzuch z przerażeniem próbowała wstać i wtedy poczułam, że to całe plecy od nerek mnie bolą i promieniuje na brzuszek. Ledwo doszłam do komody i wzięłam nospę. Po 2 godzinach dopiero mi przeszło i jak już miałam zasypiać to maleństwo obudzili się i baraszkowało przez godzinę - a ja znowu spać przez to nie mogłam.
Tyle atrakcji na raz nie miałam już dawno. Dobrze, że dzisiaj jest już ok, tylko spać mi się chce strasznie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
aaaa i jeszcze się musze pochwalic, że wczoraj na malinkach byłam ręce mam podrapane, jakby mnie szalona kota Lady zgwałciła, ale opłacało sie wyszło mi 27 sloiczków po musztardzie kieleckiej- taki a'la sok, a'la dżemik- wielofunkcyjnie
Ooo maliny, ale mi się zachciało i skąd ja wezmę, mąż śpi a mi się ruszyć dupska do sklepu nie chce

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:06   #1847
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black dobrze ze noge odzyskalas hahaha

Ejjj sylwietta moja kota nie gwalci, nie ma czym

Deli my dzisiaj do tesciow, bedzie zupa czosnkowa i frytki szkoda, ze chyba i tak nie bede mogla nic zjesc

Stary 2012-09-08, 11:09   #1848
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie jej nie odzyskałam, z tego co pamiętam.

Wiesz, ale u zwierząt to różnie z tym bywa, moja suka husky jest wysterylizowana, a gwałci naszego starucha podwórkowego (14letniego, kulawego kundelka z nadwagą ). Nie on ją, bo on nie ma siły na takie rzeczy, tylko ona jego.
Stary 2012-09-08, 11:10   #1849
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
a gdzie w Kielcach studiujesz? ja chodziłam na UJK na Żeromskiego
a ja nie lubie, jak mi się pranie w domu kisi co innego jeszcze zimą, drzejniki ciepłe, okno uchylam i jakoś schnie. a teraz wolałabym jeszcze na dworku zwłaszcza, że zapowiadają w pon i wtorek po 30 stopni, a ja nie mam bardzo pilnych rzeczy, no i z kosza też się nie wysypują, więc chyba się wstrzymam
Studiuje na Politechnice Świętokrzyskiej - Inżynierię Środowiska. Teraz idę już na ostatni czwarty rok inżyniera. Z mała Ola bede robic projekt inzynierski. Jedyne co mnie cieszy to na ostatnim semestrze jest bardzo malo zajec. Mam nadzieje, ze bedzie grzeczna i da mi ten czas na nauke. Potem jeszcze 2 lata magisterki. Na zaocznych jest 6 latek nie 5.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-09-08, 11:11   #1850
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Deli my dzisiaj do tesciow, bedzie zupa czosnkowa i frytki szkoda, ze chyba i tak nie bede mogla nic zjesc
Nie jadłam takiej zupy ale lubie czosnek hmm a frytek dawno nie jadłam, kurde chyba w lipcu gdzies... ale dzis pierozki aj moje ulubione danie, moglabym jesc i jesc, na wigilii to tylko jem pierogi i rybe po grecku

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-08, 11:15   #1851
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Ostatnio budze sie wczesnie, jak na mnie, potem padam w srodku dnia, eh.

A ja sie zastanawiam nad tym monitorem, nie wiem, czy bede potrafila spokojnie noc przespac...... no i strasznie sie boimy o ta nasza kote, nie wiemy, jak zareaguje na Malucha, teraz lasi sie do brzucha jak glupia, ale jak bedzie potem?
Ja chyba kupię, bo wiem jak Sara się urodziła jak rodzice jechali na zakupy i ja z Nią zostawałam i się uczyłam do matury to co chwila wstawałam i sprawdzałam czy oddycha i przy swoim też pewnie będę miała takiego hopla. Wiem, wiem, że mimo jak go kupię to i tak będę sprawdzać ale może będę ciut spokojniejsza.
Przypomniało mi się jak dziecko znajomych zmarło bo przestało oddychać, ale to juz dawno bardzo temu było ale się nakręciłam jeszcze bardziej.

Ja nie pamiętam nigdy co mi się śni, raz tylko już dosyć dawno śniła mi się dzidzia z mężem na łożku i była taka śliczna.

Marsi tesciowa to jeszcze powinna Ci kupować różne produkty i prosić czy moglabys tez dla nich ugotowac, bo robisz takie pysznosci, ze ja bym tak robila.

Zazdroszczę Wam tych wybranych imion ja nie wiem jak do mojego słonka mówić, myślę o tej Nataszy ale dla dorosłej to ok, a dla dziecka? jak ktoś będzie do niej mówił Tasza, Taszka albo Tasia to mi się nie podoba. Co myślicie? Dręczą mnie te imiona.
Znacie jakąś Nataszę?, jak Ją zdrobniają??

Lecę się ubrać bo jadę na zakupya sklepy do 14
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:16   #1852
ilkas
BAN stały

Black sen mistrzostwo !!!

Ja też się obawiam o moje koty i dzidzie. One mają już prawie po 3 lata, a wariują jakby były małymi kociaczkami. Najbardziej się boję tego, że rudy będzie wskakiwał do łóżeczka, bo kinia to nie da rady - bo jest niepełnosprawna Na noc oczywiście pokój dziecka będzie zamykany ale co będzie w dzień... Mam duużo obaw z tym związanych. Albo boję się też, żeby dziecko nie miało uczulenia na koty
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:22   #1853
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
U mnie wychodzi i zachodzi co chwile słońce, ale dobrze że nie pada...
dobrze będzie, zdasz na pewno tacy wlanie są najgorsi, pamiętam jak ja nagrywałam na dyktafon różne wykłady, porażka, żałuje że dyktafon w ogóle kupiłam ;p
mmm schabowe... ja dzis pewnie pojade do tesciowej, a tam ...czekają ... pierogi pewnie z grzybkami aj aj uwielbiam, ale się najem
Musze to zaliczyć, wszystko zaliczyłam w pierwszym terminie to i to musi pójść w pierwszym podejściu.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-09-08, 11:24   #1854
bishonka
Raczkowanie

Do BlackSanctum zdecydowałaś w jakim szpitalu chcesz w Olsztynie rodzić?
W miejskim czy w wojewódzkim ?

Ja myślę że w wojewódzkim dlatego że mój lekarz tam pracuje i będe się czuć
lepiej.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:27   #1855
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też jutro mam egzamin-tzn poprawkę moje być albo nie być ehh

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się strasznie nie wyspana.

Wczorajszy ślub był piękny, pierwszy raz byłam na takiej uroczystości w cerkwi, a jak śpiewali dwa razy o mały włos nie płakałam. Nic w sumie nie rozumiałam, ale było pięknie .
Przyjęcie weselne w sumie też fajne, trochę mało osób było i na początku nikt się nie bawił. Ja wytrzymałam 2 tańce, wolne i musiałam usiąść bo mi brzuszek zaczą ciągnąć nieprzyjemne, więc nie tańczyłam więcej. Wytrzymałam do godziny 23, w sumie siedziałabym dłużej ale strasznie zmarzłam, bo towarzystwo się rozgrzało (tańce, alkohol) i niestety na moje nieszczęście włączono nawiewy oraz drzwi na taras otworzyli. Zrobiło się tak zimno, że miałam lodowate ręce. TZ się przestraszył, że się przeziębie i nie pozwolił mi zostać, wpakował mnie do samochodu i pojechałam do domu, on został oczywiście cwaniak .
Pojadłam sobie pyszności, a po szarlotce (była tak pyszna mniaaaaaam) dzidzia skakała mi po brzuszku.
Po powrocie do domu położyłam się spać i o 1 w nocu obudziłam się nagle, miałam straszliwy atak bolu nerek. Najpierw myślałam, że to brzuch z przerażeniem próbowała wstać i wtedy poczułam, że to całe plecy od nerek mnie bolą i promieniuje na brzuszek. Ledwo doszłam do komody i wzięłam nospę. Po 2 godzinach dopiero mi przeszło i jak już miałam zasypiać to maleństwo obudzili się i baraszkowało przez godzinę - a ja znowu spać przez to nie mogłam.
Tyle atrakcji na raz nie miałam już dawno. Dobrze, że dzisiaj jest już ok, tylko spać mi się chce strasznie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Ooo maliny, ale mi się zachciało i skąd ja wezmę, mąż śpi a mi się ruszyć dupska do sklepu nie chce
Zazdroszczę Ci tej weselnej wyżerki mmm, czemu u mnie żadnych wesel nie ma ;/
Ja w nocy tez mam czasem te ataki bólu nerek ale jak się wysikam to przechodzi, ogólnie to i tak na nospie jestem cały czas.

Cytat:
Nie jadłam takiej zupy ale lubie czosnek hmm a frytek dawno nie jadłam, kurde chyba w lipcu gdzies... ale dzis pierozki aj moje ulubione danie, moglabym jesc i jesc, na wigilii to tylko jem pierogi i rybe po grecku
o nieee , tylko nie mów mi o wigilii i rybie po grecku ja na tą chwilę czekam cały rok! mniaaaam i barszczyk z uszkami i makowiec
Ta wigilia to w ogóle będzie najfajniejsza bo już będzie coraz bliżej dzidzi
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:28   #1856
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Do BlackSanctum zdecydowałaś w jakim szpitalu chcesz w Olsztynie rodzić?
W miejskim czy w wojewódzkim ?

Ja myślę że w wojewódzkim dlatego że mój lekarz tam pracuje i będe się czuć
lepiej.
Mój pracuje w miejskim - dr Perliński, pewnie znasz nazwisko. Ale mimo wszystko udam się najpierw do wojewódzkiego, bo o miejskim słyszałam dużo więcej niepochlebnych opinii - tam są nastawieni na 100% naturalny poród, nie chcą dawać znieczulenia, a nagłą cesarkę, kiedy jest taka potrzeba, a nie było wcześniej o niej mowy, robią dosłownie w ostatniej chwili, do ostatnich momentów czekają... Poza tym było tam wiele przypadków zarażenia gronkowcem i innymi bakteriami... Wojewódzki też ma takie sobie opinie, ale na pewno lepsze, niż miejski, poza tym jest to szpital specjalistyczny, jeśli chodzi o położnictwo, przygotowany na różne, nawet ciężkie przypadki. Jak mnie stamtąd odeślą, bo np nie będzie miejsc, to nie wiem, czy pojadę do miejskiego, czy do malarkiewicza... Jestem w każdym razie nastawiona na wojewódzki. Moja siostra tam urodziła swoją córkę w 2010 roku i było ok, chociaż miała ciężki i trudny poród.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-08 o 11:29
Stary 2012-09-08, 11:32   #1857
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Musze to zaliczyć, wszystko zaliczyłam w pierwszym terminie to i to musi pójść w pierwszym podejściu.
To tak jak ja, nieskromnie się pochwalę, że 5 lat studiów zaliczyłam bez żadnej poprawki Tylko co z tego, jak pracy po nich nie mam
W każdym razie powodzenia!

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 11:32   #1858
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

o nieee , tylko nie mów mi o wigilii i rybie po grecku ja na tą chwilę czekam cały rok! mniaaaam i barszczyk z uszkami i makowiec
Ta wigilia to w ogóle będzie najfajniejsza bo już będzie coraz bliżej dzidzi
Zdasz na pewno !!
a co do wigilii, oby dzidzi nie zechciało sie wyjść szybciej na świat, bo już się nastawiłam na mega wyżerkę

ale jest piękny aaaaaaaaaaaa --> http://allegro.pl/mothercare-cudowny...607947113.html

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-08 o 11:35
Stary 2012-09-08, 11:34   #1859
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Black sen mistrzostwo !!!

Ja też się obawiam o moje koty i dzidzie. One mają już prawie po 3 lata, a wariują jakby były małymi kociaczkami. Najbardziej się boję tego, że rudy będzie wskakiwał do łóżeczka, bo kinia to nie da rady - bo jest niepełnosprawna Na noc oczywiście pokój dziecka będzie zamykany ale co będzie w dzień... Mam duużo obaw z tym związanych. Albo boję się też, żeby dziecko nie miało uczulenia na koty
Dlatego my inwestujemy w duuuza moskitiere, o ile w dzien nie bedzie problemu, drzwi sie zamknie, to w nocy gorzej, Luna sie potrafi dobijac do skutku a jak dostaje swojego adhd to nie idzie jej uspokoic, fakt, ze trwa to teraz max 10min, ale zawsze cos wtedy moze sie stac

Lenova mniej zmiescisz w tym roku takiej wyzery nie bedzie hehe.
Ja sie boje troche Wigilii najchetniej bym spedzila sama w domu z mezem, a nie ciskanie sie z jednego miejsca na drugie, wlasnie jak spedzacie wigilie? Z rodzicami tesciami sami, tu i tu? Bo u nas co roku jest problem nerwy i zamiast sie cieszyc to staram sie ogarnac co i jak, a rodzina meza to sami egoisci i nie potrafia zrozumiec, ze moja mama jest sama tutaj i nie ma nikogo.

Stary 2012-09-08, 11:35   #1860
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia. Będę ściskać kciuki

Cytat:
Zazdroszczę Ci tej weselnej wyżerki mmm, czemu u mnie żadnych wesel nie ma ;/
Też żałuję, że u mnie żadne wesele się nie szykuje. Szkoda, bo lubię wesela i te jedzonko i tańce

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości