|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
no i witam sie sobotnio
taka jakas pogoda u mnie niewyrazna, że nie wiem czy nastawiac pranie, czy raczej zrezygnowac... co planujecie na obiadek? ja standardowo ugotuje rosołek, żeby miec od razu na jutro i do tego gulasz, ziemniaczki i surówka z pekinki chodzi za mną od wczoraj, więc musi byc koniecznie ![]() a teraz kawusie sobie zrobie puszczalską z mleczkiem i "Dom" będe oglądac jestem maniaczką tego serialu gratuluje kolejnej dziewuszki tez kiedyś podobała mi się Kalinka- ładni brzmi i dla dziewczynki i dla dorosłej kobiety- tak elegancko i wytwornie
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kliknęłam właśnie te 4 butle
![]() I dla siebie serum Flavo C
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-08 o 10:10 |
|
|
|
#1833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- przelecialam Was szybciutko i idę ogarnąć domek... Dziś w nocy mnie strasznie brzuch bolał, ale jak wstałam i się rozruszałam to przeszło Majeczka kopie jak szalona Miłego weekendu |
||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ostatnio budze sie wczesnie, jak na mnie, potem padam w srodku dnia, eh. A ja sie zastanawiam nad tym monitorem, nie wiem, czy bede potrafila spokojnie noc przespac...... no i strasznie sie boimy o ta nasza kote, nie wiemy, jak zareaguje na Malucha, teraz lasi sie do brzucha jak glupia, ale jak bedzie potem?
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
No i ja witam z rana
![]() U mnie pogoda ładna , słońce świeci. Miałam dziś koszmary w nocy: śniło mi się że mąż mnie zostawił i mnie zdradzał , a potem że napadli na mnie jakieś drechy i chcieli gwałcić i chyba całą noc im uciekałam , zadyszana się obudziłam . Blanka też już nie spała bo mi dała kopa na dzień dobry |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeziębienie dalej mnie męczy. Rodzice zaraz jadą do miasta, to przywiozą mi jakieś leki z tej listy na pierwszej stronie, których można bez obaw używać... Nie mogłam spać w nocy, tak mnie kości bolały, głowa i wszystko, co za masakra... Ale Oliwcia ma się dobrze, bo co chwilę ją czuję, a wczoraj wieczorem, jak z TŻem oglądaliśmy film, to latała mi po całym brzuchu - tym razem dotyk TŻa jej nie uspokoił, ale on i tak tego nie czuł, nie wiem, dlaczego. Gruboskórny jakiś jest. ![]() Lenova, masakryczne te ciążowe sny, mi się wczoraj śniło, że - uwaga - dałam sobie amputować lewą nogę za ciasto.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-08 o 10:17 |
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova to z tym gwalceniem to mi tez dzisiaj, z tymze na polsnie, jak zasypialam to mialam schiza ze ktos sie wkamuje przez balkon do nas, spac nie moglam do 3, jak juz zasnelam to ciagle jakies glupie sny.
Monitora oddechu na pewno nie bede kupowac nowego bo wiadomo, ceny zabijaja, poszukam czegos uzywanego moze do100zl sie uda. Black kochana kuruj sie, mi powoli, powoooooooli przechodzi, chociaz zoladek po kazdym jedzenia boli jak diabli. Goraczka na szczescie sama mi zeszla
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sny macie masakryczne, zresztą ja mam nie lepsze
|
|
|
|
|
#1839 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoja teściowa wygląda mi na złośliwą babeczkę ![]() Bardzo ładny i duży ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36385923] -------------------------------- Ja już po połówkowym byłam sama, bo mąż daleko musiał parkować, akurat miejsca nie było, no i się nie załapał. Ale on chyba nie rpzepada za moim ginem (poprzedni był starszy, a ten młodszy i przystojny ) to mi to pasowało. Dorotka potwierdzona, wszystko w porządku, wad się nie stwierdza, waży 405g i ma ok. 16cm [/QUOTE]Pięknie Dorotka rośnie. Gratulacje ![]() Cytat:
Jest fajniutki ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zrobiłam schabowe, więc mężus dziś ugotuje ziemniaki, zrobi surówkę i obiadek będzie. Ja dziś muszę się uczyć, bo jutro mam egzamin. Jak ja nie lubię się uczyć we wrześniu, ale przełożyli nam ten,egzamin z czerwca na wrzesień o euro. Więc, to pierwszy termin i nawet nie wiem czego się uczyć. Gość tak prowadził wykłady, że nie dalo się notować, inni próbowali to nagrywać ale też bez efektów. |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam, hahaha, ale obudziłam się z ogromną ulgą, że tę nogę jednak mam i to tylko głupi sen.
Dzisiaj też jakiś beton mi się śnił, ale pamiętam tylko urywki i nie wiem, o co dokładnie tam chodziło, w każdym razie od początku ciąży mam tak beznadziejne sny, które w ogóle nie trzymają się kupy, że szok.
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie lubie, jak mi się pranie w domu kisi co innego jeszcze zimą, drzejniki ciepłe, okno uchylam i jakoś schnie. a teraz wolałabym jeszcze na dworku zwłaszcza, że zapowiadają w pon i wtorek po 30 stopni, a ja nie mam bardzo pilnych rzeczy, no i z kosza też się nie wysypują, więc chyba się wstrzymam
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze będzie, zdasz na pewno tacy wlanie są najgorsi, pamiętam jak ja nagrywałam na dyktafon różne wykłady, porażka, żałuje że dyktafon w ogóle kupiłam ;p mmm schabowe... ja dzis pewnie pojade do tesciowej, a tam ...czekają ... pierogi pewnie z grzybkami aj aj uwielbiam, ale się najem
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i jeszcze się musze pochwalic, że wczoraj na malinkach byłam
ręce mam podrapane, jakby mnie szalona kota Lady zgwałciła, ale opłacało sie wyszło mi 27 sloiczków po musztardzie kieleckiej- taki a'la sok, a'la dżemik- wielofunkcyjnie
|
|
|
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się strasznie nie wyspana.
Wczorajszy ślub był piękny, pierwszy raz byłam na takiej uroczystości w cerkwi, a jak śpiewali .Przyjęcie weselne w sumie też fajne, trochę mało osób było i na początku nikt się nie bawił. Ja wytrzymałam 2 tańce, wolne i musiałam usiąść bo mi brzuszek zaczą ciągnąć nieprzyjemne, więc nie tańczyłam więcej. Wytrzymałam do godziny 23, w sumie siedziałabym dłużej ale strasznie zmarzłam, bo towarzystwo się rozgrzało (tańce, alkohol) i niestety na moje nieszczęście włączono nawiewy oraz drzwi na taras otworzyli. Zrobiło się tak zimno, że miałam lodowate ręce. TZ się przestraszył, że się przeziębie i nie pozwolił mi zostać, wpakował mnie do samochodu i pojechałam do domu, on został oczywiście cwaniak Pojadłam sobie pyszności, a po szarlotce (była tak pyszna mniaaaaaam) dzidzia skakała mi po brzuszku. Po powrocie do domu położyłam się spać i o 1 w nocu obudziłam się nagle, miałam straszliwy atak bolu nerek. Najpierw myślałam, że to brzuch z przerażeniem próbowała wstać i wtedy poczułam, że to całe plecy od nerek mnie bolą i promieniuje na brzuszek. Ledwo doszłam do komody i wzięłam nospę. Po 2 godzinach dopiero mi przeszło i jak już miałam zasypiać to maleństwo obudzili się i baraszkowało przez godzinę - a ja znowu spać przez to nie mogłam. Tyle atrakcji na raz nie miałam już dawno. Dobrze, że dzisiaj jest już ok, tylko spać mi się chce strasznie ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Black dobrze ze noge odzyskalas hahaha
Ejjj sylwietta moja kota nie gwalci, nie ma czym Deli my dzisiaj do tesciow, bedzie zupa czosnkowa i frytki szkoda, ze chyba i tak nie bede mogla nic zjesc
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ale u zwierząt to różnie z tym bywa, moja suka husky jest wysterylizowana, a gwałci naszego starucha podwórkowego (14letniego, kulawego kundelka z nadwagą ). Nie on ją, bo on nie ma siły na takie rzeczy, tylko ona jego. |
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lubie czosnek hmm a frytek dawno nie jadłam, kurde chyba w lipcu gdzies... ale dzis pierozki aj moje ulubione danie, moglabym jesc i jesc, na wigilii to tylko jem pierogi i rybe po grecku
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się jak dziecko znajomych zmarło bo przestało oddychać, ale to juz dawno bardzo temu było ale się nakręciłam jeszcze bardziej. Ja nie pamiętam nigdy co mi się śni, raz tylko już dosyć dawno śniła mi się dzidzia z mężem na łożku i była taka śliczna. Marsi tesciowa to jeszcze powinna Ci kupować różne produkty i prosić czy moglabys tez dla nich ugotowac, bo robisz takie pysznosci, ze ja bym tak robila. ![]() Zazdroszczę Wam tych wybranych imion ja nie wiem jak do mojego słonka mówić, myślę o tej Nataszy ale dla dorosłej to ok, a dla dziecka? jak ktoś będzie do niej mówił Tasza, Taszka albo Tasia to mi się nie podoba. Co myślicie? Dręczą mnie te imiona. Znacie jakąś Nataszę?, jak Ją zdrobniają?? Lecę się ubrać bo jadę na zakupya sklepy do 14 |
|
|
|
|
#1852 |
|
BAN stały
|
Black sen mistrzostwo !!!
Ja też się obawiam o moje koty i dzidzie. One mają już prawie po 3 lata, a wariują jakby były małymi kociaczkami. Najbardziej się boję tego, że rudy będzie wskakiwał do łóżeczka, bo kinia to nie da rady - bo jest niepełnosprawna
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Do BlackSanctum zdecydowałaś w jakim szpitalu chcesz w Olsztynie rodzić?
W miejskim czy w wojewódzkim ? Ja myślę że w wojewódzkim dlatego że mój lekarz tam pracuje i będe się czuć lepiej. |
|
|
|
#1855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w nocy tez mam czasem te ataki bólu nerek ale jak się wysikam to przechodzi, ogólnie to i tak na nospie jestem cały czas. Cytat:
ja na tą chwilę czekam cały rok! mniaaaam i barszczyk z uszkami i makowiec Ta wigilia to w ogóle będzie najfajniejsza bo już będzie coraz bliżej dzidzi
|
|||
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wszystko udam się najpierw do wojewódzkiego, bo o miejskim słyszałam dużo więcej niepochlebnych opinii - tam są nastawieni na 100% naturalny poród, nie chcą dawać znieczulenia, a nagłą cesarkę, kiedy jest taka potrzeba, a nie było wcześniej o niej mowy, robią dosłownie w ostatniej chwili, do ostatnich momentów czekają... Poza tym było tam wiele przypadków zarażenia gronkowcem i innymi bakteriami... Wojewódzki też ma takie sobie opinie, ale na pewno lepsze, niż miejski, poza tym jest to szpital specjalistyczny, jeśli chodzi o położnictwo, przygotowany na różne, nawet ciężkie przypadki. Jak mnie stamtąd odeślą, bo np nie będzie miejsc, to nie wiem, czy pojadę do miejskiego, czy do malarkiewicza... Jestem w każdym razie nastawiona na wojewódzki. Moja siostra tam urodziła swoją córkę w 2010 roku i było ok, chociaż miała ciężki i trudny poród.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-08 o 11:29 |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co z tego, jak pracy po nich nie mam W każdym razie powodzenia!
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wigilii, oby dzidzi nie zechciało sie wyjść szybciej na świat, bo już się nastawiłam na mega wyżerkę ale jest piękny aaaaaaaaaaaa --> http://allegro.pl/mothercare-cudowny...607947113.html
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-08 o 11:35 |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenova mniej zmiescisz w tym roku takiej wyzery nie bedzie hehe.Ja sie boje troche Wigilii najchetniej bym spedzila sama w domu z mezem, a nie ciskanie sie z jednego miejsca na drugie, wlasnie jak spedzacie wigilie? Z rodzicami tesciami sami, tu i tu? Bo u nas co roku jest problem nerwy i zamiast sie cieszyc to staram sie ogarnac co i jak, a rodzina meza to sami egoisci i nie potrafia zrozumiec, ze moja mama jest sama tutaj i nie ma nikogo.
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia. Będę ściskać kciuki
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

chodzi za mną od wczoraj, więc musi byc koniecznie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jest fajniutki 

co innego jeszcze zimą, drzejniki ciepłe, okno uchylam i jakoś schnie. a teraz wolałabym jeszcze na dworku
szkoda, ze chyba i tak nie bede mogla nic zjesc