|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Chciałam, chciałam ale nie mam już sił, te noce mnie wykańczają. |
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpadl dzisiaj sam, ale na pewno to czyszczenie to przyspieszylo.
Wszystkiego najlepszego dla Duśki z okzaji imieninek |
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
melduję, że żyjemy gratulacje dla wszystkich rozpakowanych u nas powoli sie normuje wszystko - starsza już zdrowa, w poniedziałek idzie do przedszkola, młodsza się przyzwyczaiła do nowego otoczenia i wielkiego entuzjazmu starszej, ja jakoś to ogarniam mniej lub bardziej, mąż jak wraca z pracy pomaga .... mam nadzieje, że teraz już mi się uda przynajmniej raz dziennie do Was zajrzeć
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona Dziękujemy za opis
widzisz jak sprytnie Ci to poszło Trzymam kciuki żebyście w ten wtorek wyszli z tego szpitala to już niebawem Lucia oj bidulka żeby wszystko było w porząsiu i raz dwa opuściła progi patologii
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Aduniu
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek,rośnij nam zdrowo kochanie ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Powiem Wam że odkąd urodziłam i jestem w domku stałam się bardziej zorganizowana,wykorzystuj ę kazdą chwilkę jak mała śpi,także dzisiaj sprzątam,obiad ugotowany,pranie wyprane,jeszcze siebie muszę ogarnąć.
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
zielona super opis
![]() wszystkiego najlepszego dla Aduni ide dzis na wesele przyjaciolki. na pewno nie cale, przed polnoca sie zbierzemy. kurde bola mnie jak nie wiem hm... miesnie dna miednicy? bo napinam je zeby bylo mi lzej chodzic. jasny gwint, mialam sie wybawic, a tu lipa... chce juz rodzic skonczylam juz 37 tydzien, myslicie, ze moge sama odstawic sobie fenka w pon. powiedzmy? bo gin kazal mi odstawic tydzien przed terminem z om, czyli 19 wrzesnia. a ja juz nie mam sily, ledwo zyje
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm znając siebie ja bym chyba już odstawiła...tym bardziej jak pamiętam moje jazdy po fenoterolu gdzie mnie w szpitalu drgawki brały w nocy i takie kołatanie serducha,ponoć to normalne..jeżeli dzidziuś ma już wagę pozwalającą na poród to ja bym już nie brała mi gin po skończeniu 37 tyg powiedziała, że ja już rodzić mogę choćby zaraz bo mały ma już 3kg około, wyniki morfologii nadrobiłam i że jakby się urodził z dnia na dzień to byłoby już ok
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-08 o 11:38 |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, ile maly wazy, moj gin nie podawal wagi ale mysle, ze ma blizej 3 kg, miesiac temu w podczas pobytu w szpitalu mial 2 kg. takze chyba przynajmniej 2,5- 2, 7 kg chyba ma![]() tamlin, co Ty o tym myslisz?
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane
![]() Długo mnie nie było, ale nie bardzo był czas i możliwości. Mój Skarb przyszedł na świat 2 września o godzinie 3:50 - 3045g i 56 cm. Pomimo, że był to 40 tydzień ma symptomy wcześniactwa jakby urodziła się w 37 tygodniu dlatego muszę dbać, żeby miała cieplutko. Jesteśmy w niej zakochani oboje z ojcem nie mamy ochoty wypuszczać jej z rąk, ale tak jak postanowiłam, śpi w swoim łóżeczku. W sumie nie wiem o co chodzi z tym spaniem w jednym łóżku, ale może po prostu są dzieci które nieustannie płaczą jak nie czują mamy.Alicja dużo je, ale w nocy jak na razie daje spać, bo budzi się tak co 3 godzinki. Za dnia za to potrafi jeść co pół godziny. Podejrzewam, że nie dojada bo zasypia w trakcie jedzenia ![]() Ogólnie czasu mam dla siebie niedużo, ale na pewno będę tu zaglądała i się udzielała dalej Nadrobić to już Was nie nadrobię.Za trochę napiszę jak wyglądał poród. Wstawię też fotki mojej Królewny
|
|
|
|
#431 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Ja znowu niewyspana,w nocy złapał mnie jakiś ból w pipce że nie mogłam się ruszyć.Myślałam,że może czop się ruszy,ale narazie nic z tego.Czekam... a brzuch się ciągle stawia i jest bardzo nisko...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Zielona super opis,no i jak położna poprawia Ci fryz a powiedz,to wcale nie czułaś tych partych?jak mówisz,że czułaś aby przeć?Zaciekawiło mnie to...A gdzie się podziała aayliach? Buziaki dla Ady
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Wam, że cudownie jest nie być już w ciąży i mieć dzieciątko u boku. To jest najwspanialsze uczucie na świecie. Już niedługo każda z Was tego doświadczy Wstawiam zdjęcia Aleńki
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Co to Lucia na IP? Biedulka, że też musiało jej ciśnienie skoczyć Ja swoją drogą też się tam wybieram bo cyc dalej napier...... i nie sądzę, że się tam nic nie robi. Mam nadzieję, że mnie tam nie zostawią ![]() Lady lepiej zastosuj się do wskazówek lekarza, albo zadzwoń do niego Cześć Agnuś To co która dzisiaj rodzi? Tamlin ?? ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Dla naszej Adusi wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wstałam, troche się wyspałam ale nie do końca. No ale trzeba jechać na zakupy.
Tamlin, mam nadzieje, że akcja się rozwinie i dzisiaj będziesz tuliła swojego Synka Zielona bylaś bardzo dzielna. A do wtorku niedaleko Lucia trzymam kciuki, żeby cisniene się unormowało. A Ona miała z tym problemy czy to tak nagle? Wszystkiego naj dla Aduni
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-09-08 o 12:25 |
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dogrzeje się i będzie dobrze Ja dzisiaj naprawdę umieram. Brzuch boli leje się ze mnie co godzina w kiblu masakra a to już trzeci dzień. Obiad w biegu jem w biegu teraz chwila spokoju bo wstawiłam wszystko jeszcze pranie mi zostało ale Zuzka śpi i Jasiek też więc mogę z wami posiedzieć chyba kawkę czas zrlbić. wstawiam zdjęcia co do tej pory zrobiłam. Jakoś tak z drugim się już tak nie cyka fotek jak z puerwszym
|
||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Katee27
czulam ze musze przec ale wolalam sie zapytac poloznej bo niewiedzialam czy moge poddusic dziecko czy jak. To idzie instynktownie,ale nie boli. czujesz ze idzie wielka kupa cos takiego |
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaj!!!! Se jestem w szpitalu na patologi bo miałam cisnienie straszne chyba przez pogode... strasznie bolała mnie głowa usnelam ale po godzinie obudziłam sie z jerszcze wiekszym bólem.... cisnienie 170/100. Obudziłam ONEGO i pojechalismy na IP... cisnienie 156/90... zbadaali mnie nic nie powiedzieli bo to 3 w nocy wiec nabzdyczeni wszyscy ze przyszłam i ich obudziłam
połozyli mnie na oddział, przyszła pani zmierzyła cisnienie 135/80. dała leki na ból głowy i na cisnienie zmierzyła i 130/80. Teraz mam diete bezsolna bo mam ogromne obrzęki na nogach i rękach taaaaaakie wielkie ze masakra...ale miałam chociaz KTG zrobione i mam jakies leki 3 x dziennie do brania i se lezeeee bo w weekend to nikt nic nie robi... ale fajne mam laski i mówia ze moje wyrko jest porodowe hahaha ze juz 8 dziewczyn lezało tu w tym dwie z nadcisnieniem jak ja i wszystkie urodziły po kilku dniach smiejąsie ze zostawia mnie na 5 dni i w sumie moge rodzic hahahahah.....
|
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowna Marzenia Cytat:
No ale trudno. Wypucowałam łazienkę, wykąpałam psa, bo walił okrutnie, jeszcze czekają mnie zakupy, seksik... może znów ruszy.
|
||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też już nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
Zazdroszczę takiej akcji,też tak chce jak już dojadę do szpitala ![]() Cytat:
choć pewnie jak się unormuje ciśnienie,puszczą do domku nie?Asiulka cudne dzieciaczki.A Jasiek jaki poważny na pierwszej fotce ![]() Dziewczyny mające już swoje pociechy,za każdym razem smarujecie dziecku pupe????czy tylko np.umyjecie i wietrzenie? Idę sprzątać,bo mąż z synkiem wybyli na działkę do rodziców
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te Wasze dzieciaczki
![]() Poprasowałam wszystko, poukładałam, więc praktycznie mogę już rodzić Znaczy jeszcze nie, bo najpierw muszę iść zrobić czystość i ewentualnie się podleczyć, żeby mały nie miał problemów ze skórą. A znając życie znowu mnie to cholerstwo złapało Żebym się tylko zdążyła do porodu wyleczyć....
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona to zazdroszcze tak wysokiego progu bolu.
Ja nie czulam ze idzie duza kupa tylko ze zaraz rozerwie mi tylek ![]() Dokladnie tak samo jak przy pierwszym porodzie. Katee ja nie smaruje za kazdym razem. Zdjecia zrobilam - wprawdzie z bratem ciezko zrobic bo Pawel od razu zaczyna pokazywac jak kocha Kubusia i musze uwazac. Teraz maz musi mi je zmniejszyc bo strasznie wolny przesyl mam. I pokaze
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Kate
tez nie smaruje pupy
|
|
|
|
#444 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękne dzieciaczki
. Zazdroszczę, że już macie je przy sobie .Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się dzisiaj źle jakoś czuję, niedobrze mi, głowa boli, do tego coś mnie kłuje w pochwie i się trochę obawiam o swoja szyjkę, muszę w przyszłym tygodniu wybrać się do lekarza, bo u mnie na poród jeszcze nie pora. Ogólnie najchętniej bym zasnęła i obudziła się jutro... Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-08 o 14:07 |
||||||
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
a Sojka mi napisała ze sa jeszcze w szpitalu.z malutka ok i jak jej do jutra poziom bilirubiny nie skoczy to je wypisza...ale nie wiadomo czy ich nie zatrzymaja ze wzgledu na sojke bo jej bardzo skoczyło cisnienie i ledwo co na oczy widzi.
no i wszystkie was pozdrawia
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jestem mamusią grudniową i wpadłam tylko pogratulować Zielonej Gratulacje oczywiście dla pozostałych świeżo upieczonych mamuś z Waszego wątku
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja się zbiorę i opiszę swoją przygodę z porodówką.
Wg zaleceń lekarki stawiłam się na patologii ciąży 28 sierpnia we wtorek. Zgodnie z ustaleniami lekarz miał mi zrobić dokłądne UGG z pomiarami dziecka. I tu ponownie wyszło, że dziecko ma ponad 4,5 kg. U mojej gin wychodziło 4400/4700. Przyjmował mnie ten sam lekarz do którego chodziłam na NFZ. Moja gin prywatna miała mieć dyżur. Pryzjęto mnie na oddział w celu ustalenia co dalej. CC czy SN. Moja gin zobaczyła mnie na holu i kazała poczekać. Wzięła moją historię, minęła mnie i poszła do ordynatora. Po 5 minutach nie przystając nawet na sekundę minęła mnie, odwróciła głowę i powiedziała: w czwartek. Dogoniłam ją i pytam: co w czwartek? Czy mogła by Pani rozwinąć myśl? CC w czwartek, pasuje Pani? Pasuje , odparłam. A co miałam powiedzieć? Nie ukrywam, że byłam trochę zawiedzona. Liczyłam na konstruktywną rozmowę z nią, że przekaże mi za i przeciw CC. I podejmiemy decyzję, a jie tak "w czwartek" , Jakby cesarka była szczytem moich marzeń. Dwoje dzieci urodziłą siłami natury, więc zdecydowanie nie była. Nadszedł czwartek. Miałam być na czczo. Mąż miał dojechać na 9 tą ale zabrano mnie o 8.40 i nie spotkaliśmy się. A ja niestety zostawiłam telefony spakowane do torby. Nie wiedziałam, że mogę je zabrać ze sobą. Zatem, zero kontaktu z nim ![]() Zabrano mnie na salę porodową gdzie mieli przygotować mnie do zabiegu. I się zaczęło. Pielęgniarka 5 razy nakłuwała lewą rękę do wbicia wenflona. Bezskutecznie! Po raz pierwszy ktoś miał z tym problem. Potem zabrała się za prawą. Za 2 razem udało się. Niestety kobitki z sali operacyjnej absolutnie wykluczyli aby mogło tak zostać na prawym ręku. I dawać, asystentka z operacyjnej zaczęła swoje dłubania przy lewym ręku, mamrocąc pod nosem na poprzedniczję która "zmarnowała takie fajne żyły" i "mogła się nie brać jak nie potrafi". Szlag mnie trafiał jak klepała zapamiętale w poprzednio nakłuwane miejsca bo bolała jak cholera. Za drugim razem udało się. A ja ciągle w głowie próbowałam nawiązać kontakt telepatyczny z mężem. Na izbie przyjęć go nie było. Telefonu nie chcieli mi udostępnić. Ech... W końcu o 10 tej zabrali mnie na salę operacyjną. Pięknie rozebrano, posadzono na stole. Anestazjolog zadawał rutynowe pytania i oglądał kręgosłup. Podłączono mi wszystkie te rurki, ciśnieniomierz itd. I nagle padło pytanie o choroby. Zgodnie z prawdą powiedziałam o hashimoto (było to zresztą w mojej karcie ciąży). Lekarz "a ostatnie wyniki TSH Pani ma? " "Mam z sierpnia, ale nie wiem czy w domu czy w torebce". A gdzie ta Pani torebka? Pewnie zabrał z sali mój mąż. Ale niestety nie mam z nim kontaktu żadnego. Na to lekarz dał mi swój telefon i zadzwoniłam do męża. I tak nas odnalazł (pielęgniarki kazały mu czekać na oddziale położniczym). Niestety wyniku w torebce nie było. Wkurzyłam się nieco, bo info o haschimoto było w karcie ciąży i skoro dzień wcześniej robili różne badania to mogli zrobić i te. I tym sposobem cofnięto mnie z sali operacyjnej. Moja gin która miała robić zabieg wkurzyłą się nieźle. Anestazjolog kazał na cito zrobić TSH, moja gin na szczęście zaleciła też badanie FT3 i FT4, wiedząc, że TSH przy eutyroksie jest niemiarodajne. Tym bardziej że rano wzięłam tabletkę (o co zresztą pytałam pielęgniarek czy brać). W między czasie lekarze pojedli sobie obiadek i chęci do cc tego dnia im ubyło. Przyszły wyniki. Oczywiście TSH było niewłaściwe ale FT3 i FT4 dobre. Moja gin dość podniesionym głosem dyskutowała z anestazjologiem nad logiką jego postępowania. W końcu oświadczyła, że wie, że pacjentka jest własciwie prowadzona i ona się pod tym podpisze. Wezwano mnie ponownie na salę. Znowu siedzę sobie goła. A oni otwierają drzwi, a tam łażą sobie tatusiowie oczekujący na pociechy. No dziwnie mi było, że tak powiem. Potem zaczęli narzekać jak gorąco na sali operacyjnej. A Pani nie jest goraco? Jakby Pan doktor zauwałył to jestem goła. Więc nie. Zaśmiał się: No tak Jak Panu gorąco to zawsze może się Pan rozebrać dla towarzystwa, będzie mi raźniej zwłaszcza jak znowu otworzą te drzwi! Ja zawsze za dużo gadam jak się denerwuję hehe. Kobitki z sali podchwyciły, to może i my się rozbierzemy. A doktorek na to : ja nie mam nic przeciwko temu! CDN ( a będzie się jeszcze działo) Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-09-08 o 16:38 |
|
|
|
#448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok,poczekamy.Asiulka Tobie również ![]() Cytat:
Ale widzę,że dla rozluźnienia sytuacji humor dopisywał to czekam na ciąg dalszy...
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
my juz w domciu "malutka"spi najedzona spi w łóżeczku słodko dzieki za kciuki i gratulacje gratululacje dla wszystkich mamus i trzymam kciuki za nastepne martusia dziekuje poród opisze jak znajde troszke czasu u mnie w porzadku gdyby nie bolące cycew pierwszych dwoch dobach mialam bardzo malo pokarmi i musieli Pole dokarmiac,ale od wczoraj to jest masakra!!!nawał i musze pochwalic mojego tż.podczas mojego pobytu w szpitalu wyremontowal cala sypialnie o czym ja nie wiedzialam bo mial to zrobic w przyszlym tyg. a to moja córcia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

widzisz jak sprytnie Ci to poszło
Trzymam kciuki żebyście w ten wtorek wyszli z tego szpitala
żeby wszystko było w porząsiu i raz dwa opuściła progi patologii
skonczylam juz 37 tydzien, myslicie, ze moge sama odstawic sobie fenka w pon. powiedzmy? bo gin kazal mi odstawic tydzien przed terminem z om, czyli 19 wrzesnia. a ja juz nie mam sily, ledwo zyje

oboje z ojcem nie mamy ochoty wypuszczać jej z rąk, ale tak jak postanowiłam, śpi w swoim łóżeczku. W sumie nie wiem o co chodzi z tym spaniem w jednym łóżku, ale może po prostu są dzieci które nieustannie płaczą jak nie czują mamy.
że nie mogłam się ruszyć.Myślałam,że może czop się ruszy,ale narazie nic z tego.Czekam... a brzuch się ciągle stawia i jest bardzo nisko...

a to już trzeci dzień. Obiad w biegu jem w biegu teraz chwila spokoju bo wstawiłam wszystko jeszcze pranie mi zostało
ale Zuzka śpi i Jasiek też więc mogę z wami posiedzieć chyba kawkę czas zrlbić.