|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() a dlaczego za 4 tyg? przeciez okres powinen przyjsc normalnie, tak wiekszosc dziewczyn chyba miala? ok 30 dni? a lekarz dal Ci zielone swiatlo? boje sie reakcji lekarza, ze jak on powie ze za 3 a ja pzyjde po miesiacu z ciaza to nie bedie mnie traktowal powaznie.... ale ja bardzo chce miedz dzidzi, baaardzo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Każda ma inaczej jedna dostanie po 4 tyg inna po 6tyg. Kochana jesteś świeżo po ja też miałam takie myśli zaraz po że chcę i musze być zaraz w ciąży....lepiej odczekać chociaż jedną @ dla świętego spokoju żeby wszystko się dobrez zagoiło....
![]() |
#1353 |
Zadomowienie
|
agatkaa1 dobrze wyjaśniła,
przypuszczam że @ będzie po 6 tygodniach, już minęły 2 więc zostały 4 tygodnie lekarz powiedział że mogę od razu tylko żeby odczekać te 6 tyg od zabiegu, oczywiście po @ pójdę do gin żeby zobaczył czy wszystko jest ok i jak będzie ok to zaczynamy starania
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
ależ ty nie masz za co przepraszać, to że wczoraj był smutny dzień to nie znaczy, że było źle. takie dni także nadchodzą i po to tu jesteśmy, żeby tu posmucić.
#1355 | |
Wtajemniczenie
|
ja fizycznie czuje sie dobrze, krwawienie ustalo po 6 dniach, psychicznie caly czas nie moge sie doczekac kiedy bedziemy starac sie o nastepne dziecko, pamietam co przechodzilam przez ostatni rok kiedy czeklalam na upragniony lipiec, nie chce teraz juz tak czekac, wierzac ze wszystko bedzie dobrze.... poza tym slyszalam, ze po poroneniu latwiej zajsc w ciaze. ja bylam dopiero w 9 tyg, na usg dzidzia wskazywala na 6 tydz, wiec ciaza wczesna, ja szukam caly czas wszedzie na forach dziewczyn ktore staraly sie po @ i maja zdrowe dzieci, to pozwala mi na nadzieje....
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- mozecie mi pow dlaczego ja mam taka ochote na seks? wiem, ze teraz to niewskazane, ale jak bylam w ciazy to nie mialam tak duzej ochoty jak teraz.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki rzadko coś wykazują niestety... Ochota na seks jest bo hormony szaleja i do tego ciało chce byc w ciązy znowu...ja tez tak miałam.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Wtajemniczenie
|
kooocur a Ty na razie nie jestes gotowa na kolejna ciaze? sorka za pyt ale jestem tutaj od niedawna i nie znam waszych historii tak dokladnie....
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- juz myslalam ze cos ze mna jest nie tak, ze mam ochote na seks, a powinnam wrecz przeciwnie, wczoraj byly u mnie przyjaciolki, pogadalysmy o ☠☠☠☠☠☠☠kach, o poronieniu tez, zrobilo mi sie lepiej, ale wieczorem przypomnialo mi sie ze tydzien temu bylam w szpitalu i stracilam.... caly czas widze w snie to dziecko, jak boje mu serce, a ja sie budze i mowie sobie ze ja nie jestem przeciez w ciazy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Kathe ja # w 10 tc.....odczekałam swoje.....mąż nawet nie chciał mnie tykac bo sam sie bał że może mi coś zrobić....spokojnie....pó jdziesz na wizytę ginek Cię zobaczy i powie co o tym wszystkim myśli....
#1359 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pare stron wczesniej pisałam Ci swoja historie. Byla podobna do Twojej tylko, ze ja straciłam ciąze z dnia na dzień na 13 dni przed slubem. Krwawiłam niemiłosiernie przez kolejnych 10 dni. Praktycznie nie chodziłam z kibelka. Skutkiem tego bardzo sie na swój ślub rozachorowałam. Na początku nie byłam gotowa, bardzo mój ogranizm sie osłabił. Bardzo sie rozchorowałam. Później stwierdziliśmy, ze robimy badania. Musiałam miec pewność, ze nic mi nie jest. Właściwie juz w tym cyklu moglismy sie starać, ale chcemy pojechac w podróż poślubna i tam zaczać staranka. Tutaj, na miejscu bym analizowała wszystko... Przemyslałam wszystko, wiem jakie leki będę brała i chyba też, powoli dochodzę do "normalne" funkcjonowania...jesli jest to w ogóle możliwe. Teraz płacze raz dziennie...mysle, że jestem na etapie "depresji i godzenia sie ze strata" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Czytałam wasza wczorajszą dyskusje i tak jakoś smutno zrobiło mi się po niej.Każdy inaczej przeżywa # i w innym czasie jest gotowy na kolejną ciaże.
Ja byłam gotowa po 1 @.Ale tak mi sie wszystko pochrzaniło w oragnizmie że nie udaje sie ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
![]() - hej. U nas OK. Tydzień w pracy zaliczam do udanych. Dziewczyny dobrze sobie radzą w p-lu i żłobku. Panie w żłobku chwalą Darię, więc cieszę się, że dobrze się tam czuje. Właśnie od 1,5 tygodnia ząbkujemy i dziś w nocy Daria dostała gorączki. Zobaczymy co to dalej z tego wyniknie. A poza tym moja waga zatrzymała się na magicznej liczbie 57 kg i nie chce drgąć w dół, to chyba przez moje nie dojadanie w pracy a potem nadrabianie w domu. Jednak regularne posiłki lepiej na mnie wpływały. Fiol - udanej imprezy!
#1365 |
Zakorzenienie
|
Bo ja tak czuję naprawdę, nie pisałam przecież że wiem co Wy czujecie itp. Staraczkom cały czas kibicuję i mam poczucie że niepotrzebnie tak na mnie naskoczyłyście bo ja nic złego nie napisałam.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ zwlekłam się z łóżka, czas na kawę. ktoś chętny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monis ja własnie pije wiec zdrówko kochana ![]() Ja za bardzo nie kumam o co ta woja? Kotos jest w ciązy, ale czuje sie zle, boi sie jest osamotniony itp. Kotoś inny sie stara i świruje, ze nie wychodzi i marzy, zeby być w tej ciąży i sie nia martwic. Inne dzieczyny maja dzieci i pytaja o kupi, zabki itp- i cięzko jest to czytać (miałam tak dlatego sie nie udzielałam ![]() WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA! Po co takie ostre zdania leca? U mnie z boku ludzie myślą, że zyjemy w pieknym śnie. Mamy duży dom, prowadze firmę, wzielismy wystawny ślub i teraz na Dominikane chcemy lecieć. Rzeczywistośc jest duzo odmienna od tego jak widza to inni. Mamy problem za problemem- zdrowotne, harujemy jak woły, zeby utrzymać dom. Wesele mielismy dzieki rodzicom. Dziecko nam zmarło...i kazdy wyjazd bysmy oddali zebym teraz była 6 miesiacu. Nie można tak, ze inni maja lepiej i nie potrzebnie sie martwia! Nie znamy do końca odczuć innych- zwłaszcza mamusiek w ciązy ![]() Peace laski ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co czuje teraz. strach, licze dni do konca i za kazdym razem jak cos poczuje nie tak stawiam na rowne nogi TZ i swojego lekarza. kazego dnia drze, czy aby wszystko dobrze. kazde pojscie na kontrol to stres, czy uslysze serduszko czy nie, czekam na to, zeby czuc juz dobrze ruchy, zebym wiedziala, ze dzidzia zyje we mnie. pare razy mi sie snil pogrzeb, ale szybko odganialam zle mysli
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie pozorów. nam też niektórzy zazdrościli wczasów w Portugalii, "jeżdżenia po świecie", mimo, że to nasz pierwszy taki wyjazd a my oddalibyśmy te wczasy bez cienia żalu, żeby tylko nasze dziecko żyło. nie było to nasze największe marzenie, nie takie mieliśmy plany na wakacje. mieliśmy siedzieć w domu albo na działce, odpoczywać i dbać o to, żeby nasze dziecko dobrze się rozwijało i myśleć o tym jak będzie jak będziemy już we 3. niestety stało się jak się stało, więc chociaż wyjechaliśmy w zaległą podróż poślubną, żeby trochę oderwać się od problemów. nie wiem czy ktoś z zazdroszczących chciałby się z nami zamienić wiedząc w jakich okolicznościach to wszystko się odbyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie to łączy nas wszystkie..strach, ból i smutek i ogromna strata... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie kłoćcie sie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
amilcia
![]() ![]() ![]()
#1376 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36395837]Hej... Miłego Wam, mój będzie miły po 14 - może ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zrobilam zbozówke starsznie za mna chodziła! Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-08 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
IZA! a w którym dc robiłas te badania? niski progesteron to nie jest duzy problem duzo znas brało lutke lub duphaston.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-08 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.