|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Tak jestem taka mała...widac to na zdjęciu ze ślubu. Przy Tż wyglądam jak kurdupel a mam buty 11 cm ![]() Mi robił ten sam co sesje slubna nam robił. Był to tez znajomy. Myslę, ze w swoim mieście powinnas sie dowiedzieć Pamiatka jak cholera. Gdyby nie # to bym sie nie odważyła, ale chciałam podnieść swoja samoocenie i się udało! |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku ja jestem jeszcze niższa od Ciebie i jeszcze większą mam różnicę wzrostu z moim Tż. Tak sądzę
u nas jest ponad 30 cm różnicy także ja to jestem dopiero kurdupel
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Dobry fotograf i makijażystka potrafią zdziałać cuda, wiem to po naszej sesji ślubnej
już chyba nigdy nie będę miała okazji tak fajnie wyglądać ![]() no ale... wczoraj byłam u mojej lekarki, podejrzeć jajeczko... powiedziała mi że jest na pęknięciu, że dzisiaj albo jutro powinno być tylko patrząc na śluz to jakoś nic na to nie wskazuje, sucho jest no ale mimo wszystko, żeby nie było, rano mieliśmy z mężem przytulanki i mam nadzieję, że chłopaki się spiszą jak jajeczko jednak postanowi dzisiaj się uwolnić
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za chciałabym być niższa bo mam 180 i czasem jak ubiore obcasy to ludzie się dziwnie patrzą
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekko za mało jeszcze 1 rzeczy i 1 lekko z dużo, ale nie robili z tego problemu, ani neurolog, ani ginekolog, bo oboje zaglądnęli w morfologię. Mocz, VDRL czy glukoza elegancko, no i znam w końcu swą grupę krwi haha! Ciekawiło mnie to od dawna ![]() Cytat:
![]() Mokka kochanie nie masz lekko, ale jesteś dzielna! Kto wie czy i mnie to nie czeka Teraz początek 9 tyg., hormony tarczycy nieidealnie, w sumie mam zbadane tylko tsh i nie wiem czy wyłudzę ft4 choćby.. za mało płytek krwi, różne inne na niskim poziomie .. prolaktyny miałam za dużo lekko gdy zaczynałam leczyć tsh...może nadal mam.. moje leki na padaczkę wpływają i na tsh i na progesteron o czy mnie miałam pojęcia i niedawno przeczytałam... Luteine biorę 4szt. dziennie i póki co jest ok, ale licho wie czy dotrwam bez szwanków do końca. Szczerze to póki co czekam na 13 tydzień, bo wiem, że po nim drastycznie spada ryzyko poronienia. Nie ma lekko.. W ciąży są jednak i stresy, nie tylko sama radość.. Damy radę ps. Pomyślałam o wstawieniu mojego groszka, który przeistoczył się w fasolkę. Jak to powiedział pan dr - BOBO ROŚNIE!!! Już fasolka! Bo ostatnio mówił o groszku gdy maleństwo miało 0,44cm. Teraz już było 1,77cm Jakość zdjęć nie zachwyca, ale jeśli są chętne to mogę się podzielić moim szczęściem
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-08 o 13:31 |
|||
|
|
|
#1717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja jeszcze u mamy bo TŻ zaraz z parcy wychodzi to zabierzemy resztke rzeczy i pojedziemy do domu A o 18 na mecz idziemy, mam nadzieje że sie nie rozpada bo pod parasolem stać nie będe ![]() Cytat:
ale ogolnie dla dzidzia wszystko co najlepsze. Prędzej zmienie podkład z maxfactora na bell i ciul ![]() Cytat:
ale jeszcze 15 minut temu myslalam ze po kolejnym # jedynym podniesieniem się z dołka było by obsesyjne dbanie o siebie i imprezowanie. Poprostu rok takiej super młodości... nie wiem czemu ale wydaje mi się że mamciowanie i robienie obiadków w pustym domu by mnie zabiło. Mam nadzieje że nie prędko będę znów szaleć ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawiążę do pieluch Siostra mojego TŻ, która nigdy nie chciała innych poza oryginalnymi pampersami, od kiedy spróbowała tych z biedronki, nie chce żadnych innych. Mówi, że różnica w jakości praktycznie niezauważalna, za to dwa razy tańsze są. ![]() Ja czekam teraz na TŻ, wróci dziś dopiero wieczorem, bo pojechał z moim ojcem po samochód do Bydgoszczy. Zatem zamiast obiadu będzie dziś pyszna kolacja. Tagiatelle z sosem śmietanowym z kurczakiem i grzybami. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo robię po raz pierwszy.
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już wrzucam haha ![]() Z tymi pieluchami to myślę, że zaryzykuję biedronkowe, szczególnie po tym co przeczytałam kawałek bliżej na temat porównywalnej jakości i nieporównywalnej ceny z Pampersami ![]() Co do zdjęć, to dobrze zrozumiałam? Fotki Kocicy tylko dla znajomych? ![]() Jeśli tak to czuję się poszkodowana, zaraz to sprawdzę ile mi tam u Koci na koncie wolno A na koniec mój mały pasażer dla ciekawych i chętnych (Pierwszy raz na portalu coś umieszczam )ps. Łeee..nie pomyliłam się, nic mi nie wolno Szkoda, muszę zadowolić się ohami i achami innych
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-08 o 14:50 |
|
|
|
|
#1721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale oby Wam udało się wyjść. Jak się czujesz mamusiu???Cytat:
Mi bez różnicy czy zakupkają mi pieluchy za 60zł czy za 25zł Skoro nie odparzały,nie przemakały to ok![]() Dobra idę ogarniać chatę po raz drugi już dzisiaj. Moje łobuzy to chyba przy suficie zawiesze heheeheh. Czasami,aż dziw mnie bierze ile oni potrafią nabałaganić przez chwilę ![]() oooo Partytura już widzę fasolkę Cudo maleńkie![]() A kliknij na Kocurka i zaproś do znajomych Jeśli Cię przyjmie to wtedy zobaczysz laseczke
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-09-08 o 15:02 |
||||
|
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
Sorki ze tak pizno odp ale w pracy zajob i za bledy tez przepraszam ale pisze z kom i to dlatego.
Dzastin bromka biore na noc pol tabletki i nad ranem jeszcze umieram a w nicy mdli strasznie Izko @ mam miec 16.09 i mam od dzis troche mlecznego sluzu what mialydcie tski?
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Partytura, słodko się oglada wszystkie fotki, wiec nawet nie pytaj tylko dodawaj. Urocze są
A ja dodaję 2 fotki ze środowej wizyty - usg prenatalnego. Tak jak wspomniałam wczesniej, jestem niezadowolona bo nie mam żadnego fajnego zdjęcia... A 3D jak dla mnie za bardzo powiększa i przez to strasznie zniekształca - mały wygląda jak taki gorylek Ale mniejsza z tym... wrzucam tę fotke przede wszystkim po to byście tez rzuciły okiem czy zgadzacie się ze zdaneim moim i Tzta, że widoczny na zdjęciu sisiak nie pozostawia żadnych watpliwości
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
Partytura uroczee
|
#1726 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a co do zaproszenia to nie będę się wpraszać, głupio tak Skoro chce być dostępną tylko dla swoich naj koleżąnek to szanuję to ![]() Cytat:
Cytat:
Eh mamy podobne nie tylko imię haha! A ja Tobie zazdroszczę tak wyraźnego zdjęcia! Ile to dokładnie tyg. różnicy...? Ze 4 lekko skoro masz termin w marcu, a ja na Kwiecień. Niby "tylko" a jednak AŻ.. bo dzieci szybko rosną.. ale jeśli to faktycznie 4/5 różnicy to moja fasolka w porównaniu z Twoją wydaje mi się być duuużo za mała! Na Twoich zdjęciach przynajmniej coś widać! I.. chyba nawet coś między girkami ![]() ps. rozpracowałam nieco nowe dla mnie usg i widzę początki 13 tyg. niby niewielka różnica jak u mnie 9 się zaczynał, a ja widzę drastyczną! Ile Wasze maleństwo tu miało długości?Czy dobrze widzę 1,14cm? No nie gadaj... U mnie niby 1,77cm a zdjęcie z usg..sama widzisz! Może u nowego lekarza będą nowe realia na usg ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Dziękuję Niby nic szczególnego nie widać, ale jak leżakowałam na foteliku i usłyszałam serduszko, i miłe teksty pana dr-a to szczerzyłam się z radości jak głupi do sera
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-08 o 16:32 |
|||
|
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby tylko 4 tyg nas dzielą... ale z drugiej strony to jednak sporo Ale jak bylam na usg tydzień wczesniej to miał 42mm, więc przez tydzień urósł 1 cm! To bardzo dużo, więc sama widzisz ile dzidziol moze urosnąć w 4 tygodnie
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Partytura śliczne maleństwo
Cytat:
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny śliczne te Wasze bobaski
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały śliczny "gorylek" |
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w 2 tyg. maleństwo urosło z niecałego pół cm na ponad półtora więc z tą torpedyczną prędkością wiem, że jest coś na rzeczy ![]() Dziękuję Tobie również Cieszy móc się podzielić radością, cieszy podwójnie, dlatego doceniam to, że mam z kim się radować i jestem bardzo wdzięczna
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Sorka, że wyskoczę z takim tematem jak Filip z konopi, ale może mi pomożecie ![]() Czy któraś ma odkurzacz na wodę? Znaczy się wodny ![]() Bo my taki zakupiliśmy i teraz się zastanawiam, czy po każdym użyciu muszę wymyć WSZYSTKIE 5 filtrów ... w instrukcji jakoś dziwnie to jest opisane i nie wiem ...
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
Partytura......Hmm wlasnie taka mleczna jest ta wydzielina nie ciagnaca sie ...
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-08 o 18:11 |
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maru nie mam pojęcia, nie podpowiem ![]() Za to też mam pytania, haha.. poszłam dziś do osiedlaka za bananami, ale cena mnie odstraszyła, więc kupiłam sobie batonik..pierwsza kosteczka i... ALKOHOL przecie ma! Wie może któraś czy taki batonik na spirycie jak Maciuś czy Pawełek to też zakazane?
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-08 o 19:10 |
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, WLASNIE SIE DOWIEDZIALAM, ZE MOJA PRZYJACIOLKA URODZILA!!!
![]() jestem taka szczesliwa, a zarazem tak mi sie smutno zrobilo... chyba mam kryzys... @ jeszcze nie przyszla, ale przyjdzie... suchoty mam jak ta lala, zero jakiegokolwiek sluzu, cycki bola okresowo, brzuch tez zaczyna cmic... dzis rano zrobilam test i doooooopa... niby @ ma nie przyjsc w poniedzialek, ale nie mam watpliwosci, ze przyjdzie... i czuje sie tak jakbym nigdy miala sie nie doczekac maluszka...
|
|
|
|
#1736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ty nie doluj sie tam za jakis czas kazda z nas przypomni sobie, ze bywala na takowym wizazu i kazda pochwali sie tu dzidziolkiema moge sie cos zapytac? bo jest nas tu tak duzo, ze czasem moge sie powtorzyc n wspomagasz sie czyms? czyyy czyyyysta czysta natuuura?![]() ![]() a tak w ogole to dobry wieczor.. przeziebienie mnie wzielo, moj siostrzeniec cala noc dawal popalic nam.. zreszta dzien byl chyba gorszy.. i ten okres.. porazka! dopiero mam chwile, zeby was tu poczytac ![]() piekne dzidziole!!!! Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-09-08 o 20:29 |
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
magdamm narazie czysto, bez niczego. dopiero teraz zamierzam kupic castagnusa i poleciec na ziolkach. ale musze je zamowic juz teraz, bo inaczej nie bede miala jak wziac.
wiem, ze to pewnie taki gorszy dzien... ech... czlowiek sie przespac musi z niektorymi rzeczami... |
|
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez tak wlansie zrobie.
|
|
|
|
|
#1739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i choć jeszcze nie bardzo sie orientuje co one znacza to mam nadzieje ze wszytsko sie unormujeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-09-08 o 21:17 |
||||||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
magdaammm, a masz gdzies sklad i proporcje wypisane? i jakis slkep internetowy moze?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

)
) Ważę 55-56kg. Więc może jak schudnę troszkę to się pokuszę na taką sesję

u nas jest ponad 30 cm różnicy także ja to jestem dopiero kurdupel

no ale mimo wszystko, żeby nie było, rano mieliśmy z mężem przytulanki
Lekko za mało jeszcze 1 rzeczy i 1 lekko z dużo, ale nie robili z tego problemu, ani neurolog, ani ginekolog, bo oboje zaglądnęli w morfologię. Mocz, VDRL czy glukoza elegancko, no i znam w końcu swą grupę krwi haha! Ciekawiło mnie to od dawna
nie masz lekko, ale jesteś dzielna! Kto wie czy i mnie to nie czeka
za mało płytek krwi, różne inne na niskim poziomie .. prolaktyny miałam za dużo lekko gdy zaczynałam leczyć tsh...może nadal mam.. moje leki na padaczkę wpływają i na tsh i na progesteron o czy mnie miałam pojęcia i niedawno przeczytałam... Luteine biorę 4szt. dziennie i póki co jest ok, ale licho wie czy dotrwam bez szwanków do końca. Szczerze to póki co czekam na 13 tydzień, bo wiem, że po nim drastycznie spada ryzyko poronienia. Nie ma lekko.. W ciąży są jednak i stresy, nie tylko sama radość..

Już wrzucam haha