Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 19:51   #1051
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Marzenka - brawa dla tej panienki!!!!klask i:

agulaabar - samo nauczenie dziecka schodzenia z kanapy niewiele daje, bo i tak trzeba takiego malucha pilnowac na kazdym kroku jak jest na poziomie wyzszym niz podloga A dzieci uwielbiaja biegac i skakac po kanapach. No i poza tym nie maja swiadomosci (za malo doswiadczenia zyciowego) ze moga spasc. Ja moja czasem lapie w locie
Generalnie nalezy pamietac, ze dziecko do ok. 3-4 lat nie patrzy pod nogi

Marinko - serce mi sie kraje jak czytam o Waszej sytuacji (zreszta o innych dziewczynach tez) Jak ja wchodzilam w dorosle zycie (jakies 15lat temu ehemm) to bylo jakos chyba lepiej. Mam wrazenie, ze nasz kraj sie cofa, a ludziom zyje sie zamiast coraz lepiej to coraz trudniej
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:16   #1052
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Super!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A książeczka myślę, że jest rewelacyjna dla 3,4,5 latki 6-cio to nie wiem, ale podejrzewam, ze też Na pewno lepsza niż dla takiego bobasa, jak Tymek, bo porusza fajne problemiki A ten słoń Bombik, o którym DDewik wspomniała, też super! Poczytałam fragmenty w necie i to takie edukacyjno-wychowująco-objaśniające świat opowiastki. Uczą tolerancji, przygotowują na narodziny rodzeństwa, obrony słabszych, szacunku do rodziców

O to janie, musze sie rozejrzec w takim razie.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czytałyście może ten felieton w "Wysokich obcasach" o "wózkowych matkach'? Ja jeszcze nie, ale może do empiku się przejdę. W każdym razie aż huczy na ten temat - wczoraj na edziecko czytałąm http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...est_nieco.html, dzisiaj w Pnś autor był gościem.
Ja czytalam cos na ten temat w Metrze. Jak dla mnie to spore uogolnienie.

Agni nie mam pojecia skad te wymioty?

Alibany super, ze smok juz poszedl w zapomnienie.

Oliweczka jak Twoje samopoczucie? Wiesz ostatnio o Tobie myslalam, bo ja niby nie w ciazy, a tez mi sie slabo zrobilo. Zostalo mi to z czasow pierwszej ciazy: jak jestem glodna, spada mi poziom cukru i robi mi sie slabo. Moze Ty tez tak masz?

Bella ja szczebelek nie wyjelam i chyba tego nie zrobie. Ale Antek prawie w ogole nie uzywa lozeczka, tyle co kilka godzin snu od zasniecia wieczorem.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:22   #1053
brumek
Zakorzenienie

Zostaliśmy jednak na noc na działce
Tymuś już śpi. Ciekawe jak długo na wiele nie liczę znając jego wyjazdowe zwyczaje

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumek powiem Ci szczerze, że tak Ja nie pracuję, pracuje tylko A., nie mamy żadnych benefitów, a żyjemy spokojnie z jednej pensji. Starcza na podstawowe rzeczy takie jak: opłaty, jedzenie, ubrania, kosmetyki.. Byłoby jeszcze lepiej gdyby nie zobowiązania w PL, bo mamy tam kredyt mieszkaniowy i studencki więc pewne pieniążki co miesiąc trzeba przelać. Na dzień dzisiejszy nie żałuję
No to faktyczni różnica jest...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
No ale kilka sprzedałaś
Nooo

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Btw - za tydzień mam panieński, a w piatek przed lecimy do Polski. wszystko juz prawie dograne i tylko wystarczy się pobrac. a nasz wniosek juz poszedł do ministerstwa, wiec może jeszcze się uda
No właśnie, to już TUŻ TUŻ!!!

Cytat:
Jak zawiążesz kokardkę na węzeł (najpierw na kokardkę, a potem kokardkę- te uszka na węzeł), to Julka nie powinna odwiązać, a Ty sobie spokojnie poradzisz. Nie wiem, na ile mnie zrozumiałaś
Super metoda, sama je używam do butów, które mają śliskie sznurówki
Stary 2012-09-08, 20:29   #1054
iustyna1
Wtajemniczenie

Mam ekotuptusie i mogę napisać, że nie są złe. Największym problemem jest zła rozmiarówka, trzeba kupić rozmiar mniejsze, żeby pasowały. Kupiłam Zuz 6-12m i są idealne. Nie zauważyłam pocenia nóżek, ale dopiero dzisiaj przyszły, może wyjdzie za kilka dni. Rozmiar L, czyli 12-18 będzie dla naszych maluchów za duży.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:45   #1055
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

tylko piszę ryneczek żeby dziewczyny wiedziały o co chodzi. Ja jeżdżę na Romford.
ok.to może i ja się kiedyś pofatyguję, ale dla mnie to daleko. u siebie mam małą, ale 5 min od domu.
Btw dziewczyny z UK - warto jest też odwiedzać sklepy FARA kids- to takie ciucholandy dla dzieci-mają tam wszystko: wózki, chodziki, nosidełka, ubrania, buty zabawki.co chcecie. kurteczkę lekką Gap kupiłam Emilowi za 4 funty. jaką bluzeczkę też za małą kwotę. a Na prawdę można znaleźc świetne rzeczyPolecam
Cytat:
Ale fakt, że reklamę sobie i gazecie zrobił

Jak zawiążesz kokardkę na węzeł (najpierw na kokardkę, a potem kokardkę- te uszka na węzeł), to Julka nie powinna odwiązać, a Ty sobie spokojnie poradzisz. Nie wiem, na ile mnie zrozumiałaś
mi zajęło trochę prztrawienie tego i zrozumiałam- użyję tego triku tak jak brumek przy swoich butach
Cytat:
Agni, może to właśnie przez wychodzące zęby? Skoro dzieci ulewają przy ząbkowaniu, to może i takie "efekty uboczne" są normalne.
wiesz też mi się tak wydaje. jest jeszcze jedna opcja: on przez te zęby cały czas je coś i brzuszek mu się napełnia i aż się zapycha.bo przed tymi"skutkami ubocznymi" odbija mu się.

najbardziej kiczowaty film tego roku, który widziałam: World on fire. Porażka. Aktorów powinno się wysłać do szkoły aktorskiej, reżysera rozstrzelac na miejscu, a scenograf powinien dostać dożywocie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:47   #1056
youyou
Zakorzenienie

Mi tuptusie przyszły wczoraj (tak , kupiłam je ) i też stwierdzam że rozmiarówka niewłaściwa.
Lila ma na 12-18m-cy i są na nią za duże, choć nie przeszkadza jej to w chodzeniu w nich Są po prostu trochę "rozklapciałe"..
.
Ale w sumie podobają mi się i to są pierwsze kapcie których nie zrzuca ze stóp.
Do tej pory chodziła na bosaka bo wszystko od razu zwalała.

Filipowi kupiłam XXL i też za duże a niby są na 2l+ (a on ma 2,7l)
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:59   #1057
iustyna1
Wtajemniczenie

Dokładnie Youyou. Trzeba zmierzyć stopę i dobrać wg cm a nie wg wieku dziecka . Ale to wiemy teraz, po zakupie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-09-08, 21:00   #1058
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mam ekotuptusie i mogę napisać, że nie są złe. Największym problemem jest zła rozmiarówka, trzeba kupić rozmiar mniejsze, żeby pasowały. Kupiłam Zuz 6-12m i są idealne. Nie zauważyłam pocenia nóżek, ale dopiero dzisiaj przyszły, może wyjdzie za kilka dni. Rozmiar L, czyli 12-18 będzie dla naszych maluchów za duży.
My tez mamy, juz od tygodnia. I jestem zadowolona. Nóżki się na razie jeszcze nigdy nie spociły. Ale że zawyżone rozmiary to fakt Chociaż na razie i tak najwięcej na bosaka hasamy
Stary 2012-09-08, 21:10   #1059
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

hej

Dziewczyny, zaczynam powaznie obawiac się o swoje zdrowie... chyba porobily mi sie jakies zrosty w macicy. na początku pomyslalam ze ból piersi od ciązy, musialabym zajsc w niepolodne.. a dzis rano dołączyl potworny ból macicy. Cos z tego rodzaju jak ból kurczącej się macicy po cc, czuje całą zrośniętą sie rane. Nie jest aż tak silny jak po porodzie bo chyba bym juz w szpitalu lezala ale taki.

w poniedzialek ide do ginekologa.

Boje się dziecka podniesc bo boje sie ze pękne na pół.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 21:18   #1060
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Czytałyście może ten felieton w "Wysokich obcasach" o "wózkowych matkach'? Ja jeszcze nie, ale może do empiku się przejdę. W każdym razie aż huczy na ten temat - wczoraj na edziecko czytałąm http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...est_nieco.html, dzisiaj w Pnś autor był gościem.
czytalam nawet go mam, jak ktoras chce to na priwa wysle

Cytat:
Mamad - przeczytałam dostępne fragmenty i kilkanaście innych artykułów/wpisów komentujących to. I sama nie wiem. Ja go jakoś nie potępiam
Nie wiem, co facet ma na myśli piszą" młode matki" czy się różnią normalne od wózkowych? Nie precyzuje.
Zagotowało sie we mnie przez sekundę, ale potem stwierdziłam, że jaj też nienawidzę postawy roszczeniowej. U kogokolwiek. Więc jeśli by temat rozszerzyć na wszystkie inne grupy, nie tylko matki, to popieram. Ale czemu skupił się na matkach? Mi bardziej rzucają się na co dzień w oczy roszczeniowe emerytki, roszczeniowi młodzi yuppie, roszczeniowe bizneswoman.
Myślę, że facet chciał rozpętać burzę, tak dla draki, żeby coś się zadziało wokół jego nazwiska Stąd obraźliwe, pogardliwe słowa: głupota, gdakanie... Nie podoba mi się, że skupił sie tylko na matkach. Poza skąd wie, o czym rozmawiają miedzy sobą młode matki i że to jest durne. Ale samo zjawisko i potępianie go w sumie popieram.
Także w części się zgadzam, w części nie. No i nie podoba mi się ten brak szacunku, który wyziera z każdego jego słowa. Jakby miał wyłączne prawo do decydowania co jest mądre, a co nie, co prawidłowe, a co nie. A życiu niestety tak nie ma...
Dla mnie ten artykul jest o niczym i nie przystoi szanownemu profesorowi od spraw bytu. I nie ma tam co popierac tak na prawde.
Facet wywala swoja frustracje, ze mu dziecko podeptalo trawnik, ktory nawet nie jest jego, a ogolu. Brak tam jakichkolweik konkretow, facet po prostu zwymyslal, zbluzgal babki, ktore zna tylko z obserwacji. Wiecie ja tez z obserwacji przez szybe znam zycie ptakow, ale nie pisze o nich tekstow.

Cytat:
ja wzielam wedlug cm i sa dobe. Szymon w nich smiga i nie zdejmuje. SPrawdzaja sie.
Stary 2012-09-08, 21:41   #1061
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
1. a moja nie potrafi wlasnie schodzic..
Też za każdym razem jej pokazuje i tlumacze że trzeba sie brzuchu odwrócić, najpierw nogi w dopiero zjechać z lózka...
A Lili dalej swoje...

Własnie próbuje ja uczyć.. ale jakoś dalej nie załapała o co chodzi... może w koncu nam się uda... A najgorsze jest to, że wdrapuje się na kanape, jak zobaczy ze widze co zrobila to cieszy się i ucieka.. nie patrzac gdzie i jak biegnie.... a najchętniej rzuca się na plecy.. wieć jak widze że weszła na kanapę to biegne po nią z sercem na ramieniu..
Dzięki za rade z lóżeczkiem

zazdroszcze umiejętności :P no nic, bedziemy cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc

2. Własnie miałam Was juz kiedyś pytać... puszczacie dzieciakom słuchowiska?
moje siostrzenice od małego tak zaspialy, siostra kładła je do łóżek, włączała płyte i zasypiały... tylko czy roczne dziecko się juz na tym skupi?
Witam wieczorowa pora

1.Ja Boryska uczylam tak: po kazdej zmianie pieluszki kladlam go na brzuszek i zsuwałam z kanapy, mowiłam :"Pokaz mamusi jak sie schodzi z lozka " i zalapal nawet dosc szybko ("pa.pa"-do dzisiaj nie umie, codziennie cwiczymy).

2. Ja Bombika zaczelam puszczac jak mial ok 3 miesiecy( celem przyzwyczajenia) i teraz slucha (np.reaguje na znane odglosy usmiechem), Z Panem Kuleczka jest troszke inaczej, bo zaczelam puszczc jakis miesiac temu i tu skupienia nie widze, chwile poslucha i zaraz sie nudzi, a przy Bombiku jest zupelnie inaczej.
Ja tez uwazam , ze nalezy czytac dziecku przed snem bajki(i przyjdzie na to czas), ale taki maluch (przynajmniej moj), zupenie nie skupia sie .Ja w ciagu dnia czytam mu duzo rymowanek(np Brzechwe) lub ogladamy te male serie ksiazeczek (np obrazki dla maluchow).
Na razie przed snem ma puszczana muzyke bobasa(tez od 3 miesica ), i przy muzyce i butli usypia.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Mi tuptusie przyszły wczoraj (tak , kupiłam je ) i też stwierdzam że rozmiarówka niewłaściwa.
Lila ma na 12-18m-cy i są na nią za duże, choć nie przeszkadza jej to w chodzeniu w nich Są po prostu trochę "rozklapciałe"..
.
Ale w sumie podobają mi się i to są pierwsze kapcie których nie zrzuca ze stóp.
Do tej pory chodziła na bosaka bo wszystko od razu zwalała.

Filipowi kupiłam XXL i też za duże a niby są na 2l+ (a on ma 2,7l)
Ja tez z kapcuszkow bardzo zadowolna, bo wszystkie skarpetki, zaraz p zalozeniu byly sciagane (moze dlatego ze on duzo na boso lata), a tych nie ruszy

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
, rewelacja-ja tez czekam z niecierpliwością na ta chwile !
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 22:15   #1062
DDewik
Raczkowanie

Dzisiaj bylismy wieczorkiem na stacji kolejowej, bo przyjechala do nas ciuchcia retro(w ramach Winobranie-lokalne swieto, ktore dzisiaj sie zaczelo).Oto pare zdjec,jedno u moich rodzicow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Borys u dziadkow.jpg (52,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Borysek w wozku.jpg (81,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mama i Borys.jpg (79,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mama, Borys pociag.jpg (88,3 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-09-08 o 22:27
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 22:32   #1063
iustyna1
Wtajemniczenie

DDewik miło Cię zobaczyć . oglądam sierociniec i mam stracha...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-09-09, 07:57   #1064
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylismy wieczorkiem na stacji kolejowej, bo przyjechala do nas ciuchcia retro(w ramach Winobranie-lokalne swieto, ktore dzisiaj sie zaczelo).Oto pare zdjec,jedno u moich rodzicow
milo poznac Was
witam sie
mam pytanie czy ktoras z Was miala tak, ze pomimo zrobionego testu z wynikiem negatywnym byla w ciazy?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 08:16   #1065
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
milo poznac Was
witam sie
mam pytanie czy ktoras z Was miala tak, ze pomimo zrobionego testu z wynikiem negatywnym byla w ciazy?
Ja nie, a co podejrzewasz ciaze?

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-09-09 o 08:18
Stary 2012-09-09, 08:23   #1066
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
mi przez 10 dni test wychodził negatywny a byłam w ciąży z Maksem, w 11 dzień jak zrobiłam były już II ( dobrze że miałam zapas z allegro testów to mogłam codziennie robić hehehe)

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 09:13   #1067
agni82
Zadomowienie

Cytat:
milo poznac Was
witam sie
ja nie miałam tak, ale slyszałam o kilku takich przypadkach
Chcesz nam coś powiedzieć, zakomunikować, pochwalić się?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 09:27   #1068
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

najbardziej kiczowaty film tego roku, który widziałam: World on fire. Porażka. Aktorów powinno się wysłać do szkoły aktorskiej, reżysera rozstrzelac na miejscu, a scenograf powinien dostać dożywocie
my byliśmy wczoraj w kinie. Pierwszy raz od 1,5 roku. Na "zakochani w rzymie' to dopeiro kicz, myślałam że wyjdziemy w połowie.
BTW wczoraj mieliśmy mieć randkę jak kiedyś, a tylko się pokłóciliśmy, i do tego film do kitu. Popcornu się ożarłam- to na plus.
Nie ma tej magii między nami co kiedyś. Wróciliśmy bez słowa i tak poszliśmy spac. Ja w innym pokoju.

Słoneczko
może dlatego że a allegro to wychodziły nieprawdziwe. Ja nie wierze tym testom za 5 zł czy mniej.

Dewik
fajnie Cię widzieć.

Hej.
Od rana mam takiego nerwa.
Jeszcze te chrzciny. O 12.30, akurat w porze spania Sary. Położyłam ją do łóżka ale kwiczy i pewnie nie pójdzie spać teraz, a potem będą cyrki.
Stary 2012-09-09, 09:52   #1069
myha82
Wtajemniczenie

EVEEWE ja tak miaąłm zrobiłam test i wyszedł negatywny. Robiłam go w dniu spodziewanej @. Poszłam dwa dni później na bete i okazało sie, że jestem w ciąży

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

DEWIK fajna z Ciebie dziewczyna

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-09, 10:10   #1070
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Dziewczynki co do spania z rodzicami...

Osobiscie mi to nie przeszkadza, lubie się do niej tulic itd tylko jedynym problemem jest to, że Lili nad ranem sie obudzi i wędruje po łózku, raz już spadła i panicznie się tego boję... dzisiaj ją złapałam jak stała na krawędzi lóżka bo chciala dostać do komody....
Jak oduczyć ją od spania z nami... dla jej bezpieczenstwa...
I jak już jestem przy temacie...
Wchodzenie na kanape... Wasze dzieciaki też na pewno na nią wyłażą... Ja biegnę od razu i ściągam ją na podłogę bo widzę, że Lili nie ma poczucia że spadnie...
Jak to jest u Was?

Poza tym dzień dobry
Ja wykorzystałam te mega upały tylko ze Zuz zasypial u mnie na rekach i wtedy odkladalam..po prostu kladlam do lozeczka, kladlam sie obok na lozku i udawalam ze spie i ona zasypiala, czasem to trwalo 10 minut, czasem godzine, bo musiala pokazac jaka jest neizadowolona.. a teraz zasypia mi sama aaa i zadnej wiekszej histerii przy tym nie odnotowałam
co do schodzenia nie pomoge, bo moja to opanowala do perfekcji ale ja ja uczylam odkad sie zainteresowala tym ze lozko ma swoj koniec, ze trzeba schodzic tylem.. bo na poczatku chciala schodzic przodem
Cytat:

Cytat:
Mamad - przeczytałam dostępne fragmenty i kilkanaście innych artykułów/wpisów komentujących to. I sama nie wiem. Ja go jakoś nie potępiam
Nie wiem, co facet ma na myśli piszą" młode matki" czy się różnią normalne od wózkowych? Nie precyzuje.
Zagotowało sie we mnie przez sekundę, ale potem stwierdziłam, że jaj też nienawidzę postawy roszczeniowej. U kogokolwiek. Więc jeśli by temat rozszerzyć na wszystkie inne grupy, nie tylko matki, to popieram. Ale czemu skupił się na matkach? Mi bardziej rzucają się na co dzień w oczy roszczeniowe emerytki, roszczeniowi młodzi yuppie, roszczeniowe bizneswoman.
Myślę, że facet chciał rozpętać burzę, tak dla draki, żeby coś się zadziało wokół jego nazwiska Stąd obraźliwe, pogardliwe słowa: głupota, gdakanie... Nie podoba mi się, że skupił sie tylko na matkach. Poza skąd wie, o czym rozmawiają miedzy sobą młode matki i że to jest durne. Ale samo zjawisko i potępianie go w sumie popieram.
Także w części się zgadzam, w części nie. No i nie podoba mi się ten brak szacunku, który wyziera z każdego jego słowa. Jakby miał wyłączne prawo do decydowania co jest mądre, a co nie, co prawidłowe, a co nie. A życiu niestety tak nie ma...
ja nie rozumiem...tolerancyjna jestem, wyrozumiala czasami tez, ale kto daje facetowi (nawet nie wiadomo, czy ma dzieci i czy sie nimi kiedykolwiek zajmowal)prawo do oceniania ktorejkolwiek matki?!ktos kto nie jest matka/ojcem zajmujacym sie na codzien dzieckiem nie ma pojecia jak to jest. z boku moze to wygladac roznie, bo kazde dziecko jest inne, kazda matka jest inna, ale nikt obcy tak na prawde nie ma pojecia jak bardzo taka mloda matka moze potrzebowac glupiego gdakania o niczym, wpuszczenia dziecka miedzy inne dzieci i KONTROLOWANEGO relaksu, bo z obserwacji wiem, ze matek, ktore sie na podworku dzieckiem nie interesuja jest naprawde niewiele. Chlop chyba miesiacami chodzi po parkach i placach zabaw i szukal wyjatkow. A jesli tak to marny z niego dziennikarz.

Dzien dobry
Dziecko me spi..
A ja bylam w tym lumpku z artykulami dzieciecymi, a wlasciwie obok niego, bo jak sie okazalo nie ma tam po nim sladu.. czyli biznes raczej malo dochodowy
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 10:28   #1071
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Patik miały prawo wyjść negatywne bo to był początek ciąży i możliwe że stężenie hormonu było zbyt małe, owulacja się przesunęła .... w końcu wyszedł pozytywny więc o to chodzi

właśnie zrobiłam sobie soczek z jabłek i marchwi ..... małemu też smakuje

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 11:16   #1072
brumek
Zakorzenienie

Hejo!

Bartessa - ja sie dziś miewasz?

Eve - a czemu pytasz?

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Jak fajnie, że się pokazałaś No i już wiemy, że Borysek to cała Ty
Zęby ma piękne!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
my byliśmy wczoraj w kinie. Pierwszy raz od 1,5 roku. Na "zakochani w rzymie' to dopeiro kicz, myślałam że wyjdziemy w połowie.
Woody Allen i kicz? Coś Ty Ja kocham tego faceta!
A niemiłej atmosfery współczuje Aż tak ostro było, że nie chciałaś z nim spać?

A u nas najgorsza noc chyba od zawsze Tymek spał od 21 do północy a potem już w zasadzie wcale. Udawało misie go tylko zdrzemnąć na 15 minut co godzinę-dwie i zaraz znowu ię budził. Płakał straszliwie, gardło zdarł, a ja nieprzytomna, bo przez całą noc pospałam może z 50 minut i to na siedząco On teraz śpi, a ja wizażuję Kocham tę działkę, ale noce tu to prawdziwy koszmar.
Stary 2012-09-09, 11:42   #1073
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuneczki

nadrobiłam
Cytat:
Dzisiaj ja trochę z krzaków podczytuję (Shira Ciebie też tam ostatnio widziałam).
Jakos nigdy nie chciałam wyjeżdżać za granicę...

)
kochana nie mam czasu tynkujemy roboty od groma co chwilę coś jak włączę sobie wizaż to zaraz mąż woła zrób kawę, zrób kanapki! masz już obiad??? i tak sobie wiszę na pasku a ciągle biegam to tu to tam
ale dom już jest cały w styropianie uff połowa za nami! jak już mam chwilę to Żbik potrzebuję mnie do budowy parkingu z klocków(który po chwili rozwala ! chyba nie najlepszy ze mnie architekt)

tęskni mi się za Wami bardzo, ale jak jest praca to nie ma zmiłuj każdy pomaga jak może, chyba by mnie tż ubił jakbym mu powiedziała obiad później bo muszę poczytać forum

Cytat:
DDewik miło Cię zobaczyć . oglądam sierociniec i mam stracha...

to był straszny film tak samo jak sierota!

jak nasz Zuzinka się miewa???
Cytat:
Kocham tę działkę, ale noce tu to prawdziwy koszmar.
ciekawe czemu on nie potrafi tam na dobre zasnąć coś mu przeszkadza a ma ułożone łóżeczko w te same strony świata co w domu? ( nie śmiej się pytam poważnie )

Beatko bidulko dobrze, że jesteś cała

jedziemy dziś z siostrą do ustronia do "parku leśnych niespodzianek" Żbik będzie karmić sarenki

mieliśmy dziś też odpust i oczywiście bez kupna konika się nie obyło moje dziecię kocha koniki!!

chodzi już jak stary i sam zasypia i cichooooooooo wyszłam z kupycoś czuję, ze dziś pożałuję, że to napisałam
Stary 2012-09-09, 11:55   #1074
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

brumek współczuję, ale na pewno to tylko incydentalne i dziś się wyśpisz
Ja miałam kiepska nockę, tż na weselu więc byłam sama, i co 15 minut się budziłam..
a to Lilka płakała (zeby jej idą), w końcu jej dałam paracetamol i chyba nieco pomogło... a to Filip charczał i flikał (coś go choróbsko bierze ) a to chciał siku....
Pobudka o 6 ale stwierdziłam że nie ma opcji, nie wstaję... wzięłam Lilę do siebie, przewalała się na naszym łóżku i po 30min zasnęła i spaliśmy do 8.

Teraz dzieciarnia i tż śpi a ja zamiast robić obiad to na Wizazu

ddewik miło Cię zobaczyć fajna mamuśka z Ciebie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 11:58   #1075
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

DDewik milo Cie poznac, fajni jestescie

Cookie i jak, myslisz nadal nad tym interesem, czy widok pustego lokalu Cie wystraszyl?

Brumku kurcze ciekawe dlaczego Tymek tam tak kiepsko spi? Moze jakies zyly, czy ki pieron? Chwala Bogu, ze moim dzieciom wszystko jedno gdzie spia. A dlaczego nie sprobujesz po prostu sie z nim polozyc?

Shirka pozdrow Ustron! I dla prawdziwego juz chodziaza. I nawet glosno nie mow o tej kupie.

Patik oby Sarcia byla grzeczna dzisiaj, moze pospi w wozku w czasie mszy?

Kino - ja ostatnio chodze dosyc czesto, ale glownie na bajki. W przyszly tydzien tez sie wybieram
Stary 2012-09-09, 12:11   #1076
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Shirka pozdrow Ustron! I dla prawdziwego juz chodziaza. I nawet glosno nie mow o tej kupie.

ciiiiiichoooooo CIIIHCHHHHOOOOOO
Stary 2012-09-09, 13:15   #1077
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

My juz w UK. Złapaliśmy sie na prom o 10. Teraz jedziemy Wlasnie z promu do domu.
Wiki spała cała noc praktycznie bez pobudek.
Odezwe sie wieczorem
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-09, 13:38   #1078
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
BTW wczoraj mieliśmy mieć randkę jak kiedyś, a tylko się pokłóciliśmy, i do tego film do kitu. Popcornu się ożarłam- to na plus.
Nie ma tej magii między nami co kiedyś. Wróciliśmy bez słowa i tak poszliśmy spac. Ja w innym pokoju.
mimo wszystko udanych chrzcin
Cytat:

A u nas najgorsza noc chyba od zawsze Tymek spał od 21 do północy a potem już w zasadzie wcale. Udawało misie go tylko zdrzemnąć na 15 minut co godzinę-dwie i zaraz znowu ię budził. Płakał straszliwie, gardło zdarł, a ja nieprzytomna, bo przez całą noc pospałam może z 50 minut i to na siedząco On teraz śpi, a ja wizażuję Kocham tę działkę, ale noce tu to prawdziwy koszmar.
I tak Cię podziwiam, że pomimo tragicznych nocy nie tracisz nadzieii i ciągle tam jeździsz
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

My juz w UK. Złapaliśmy sie na prom o 10. Teraz jedziemy Wlasnie z promu do domu.
Wiki spała cała noc praktycznie bez pobudek.
[/B]Odezwe sie wieczorem
To super, że podróż bezproblemowa i dla Wiki

Aga widziałam, że wczoraj pisałaś o tych moich słabościach, ale jakoś nie odpisałam Też zauważyłam, że jak więcej zjem to się lepiej czuję i nie jest mi słabo, ale jak się mocno zdenerwuję to nie ma przebacz

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-09-09 o 19:57
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 14:14   #1079
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry, troszkę nadrabiam, ale zaraz jedziemy do teściów, więc pewnie nie do końca nadrobię ... Ech, doba ostatnio dla mnie za krótka jest ....

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Rozwaliłam auto...
Beatko, dobrze, że Tobie nic się nie stało ... Auto się naprawi
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No bo ojciec buczy już ( chodzi wiadomo o co- pieniądze )...Ze tyle trzeba robić,a .kąd ka.ę na to, a tu je.cze mu .płacać ble ble ble.
.
Ojej, to nieciekawie... Dlaczego mam wrażenie, że teść koniecznie chce, żebyście mu wyremontowali ten strych? A potem pewnie teściowie będą Wam truli, że ciasno, że cośtam, żebyście poszli na swoje.. ale tego, co wyremontujecie, nie zabierzecie ze sobą ...
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Zgadza .ię. Nie mówię, ze .ię nam należy, ale np. czę.to mówię mamie, że nie mam co na obiad zrobić, bo w lodówce .wiatło, a ona co? nic. Zaraz gada o .woich .prawach. I, że ojcie pije, i ze lepiej żebym nie przyjeżdzała. Te.cie to .amo, tylko mi dupe obrabiają. A Igora to w ogóle nikt nie przyjeżdza zobaczyć. Bo po co?
Zadnego poczucia że wnuk, że babcia czy dziadek. Nic.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

agula nie liczą, tak wogole to najlepiej byloby na. zamie.ć pod podłogę, bo problem z nami tylko. Taka prawda. Bo tamten .ynu. mie.zka z te.ciami i je.t w.zyatko pięknie, ładnie a my to czarne owce w rodzinie. A na .trychu to nie ma nic- pajęczyny i walące .ię de.ki. No .trych jak z horroru bez niczego.
Rozgoryczona je.tem przeokropnie.
Ale co i tak je.te.my bezradni... Jak .tary nie da ka.y to możemy pomarzyć o czymkolwiek i tak...
Starsznie to przykre

Czyli Tz ma rodzeństwo tak? Jego brata rodzice lepiej traktują? A jakie Wy macie z nim relacje? Nie ma szans, żeby on Wam jakoś pomógł?
Cytat:
1. U nas też tak było - wszystko w zasięgu łapek, nie w szafce. Ale odkąd Tymek zrobił się mobilny poustawiał takie wszystkie rzeczy w rządku za pralką. Tam na pewno się nie dostanie. Ja sama mam trudności
[...]
Ciuszków tez mam całą masę. I nie tyle PO Tymku, co takich nowych, które dostaliśmy na różne okazje i ani razu nie założyliśmy. Ale taaaaaaak mi się nie che. Zdjęcia już niby porobiłam, ale ceny powymyślać, opisy zrobić, koszty przesyłki ustalić itp
Też będę musiała gdzieś to wszystko poustawiać Za pralką dobry pomysl

Ciuszków mam mnóstwo, ale pochowałam je do worka próżniowego i wywiozłam na działkę, bo nie mam tego gdzie trzymać .. Jakoś szkoda mi je sprzedać ..

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-09-09 o 14:17
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 15:32   #1080
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

witam, pytam poniewaz jeste 1,5 tyg po spodziewanym okresie i nic,ponadto dwa testy-rozne-wykazaly negatywny wynik.poczekam jeszcze

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości