|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Marzenka - brawa dla tej panienki!!!!
![]() ![]() agulaabar - samo nauczenie dziecka schodzenia z kanapy niewiele daje, bo i tak trzeba takiego malucha pilnowac na kazdym kroku jak jest na poziomie wyzszym niz podloga ![]() ![]() Generalnie nalezy pamietac, ze dziecko do ok. 3-4 lat nie patrzy pod nogi ![]() Marinko - serce mi sie kraje jak czytam o Waszej sytuacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Agni nie mam pojecia skad te wymioty? Alibany super, ze smok juz poszedl w zapomnienie. Oliweczka jak Twoje samopoczucie? Wiesz ostatnio o Tobie myslalam, bo ja niby nie w ciazy, a tez mi sie slabo zrobilo. Zostalo mi to z czasow pierwszej ciazy: jak jestem glodna, spada mi poziom cukru i robi mi sie slabo. Moze Ty tez tak masz? Bella ja szczebelek nie wyjelam i chyba tego nie zrobie. Ale Antek prawie w ogole nie uzywa lozeczka, tyle co kilka godzin snu od zasniecia wieczorem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |||
Zakorzenienie
|
Zostaliśmy jednak na noc na działce
![]() Tymuś już śpi. Ciekawe jak długo ![]() ![]() Cytat:
Nooo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
Mam ekotuptusie i mogę napisać, że nie są złe. Największym problemem jest zła rozmiarówka, trzeba kupić rozmiar mniejsze, żeby pasowały. Kupiłam Zuz 6-12m i są idealne. Nie zauważyłam pocenia nóżek, ale dopiero dzisiaj przyszły, może wyjdzie za kilka dni. Rozmiar L, czyli 12-18 będzie dla naszych maluchów za duży.
![]() |
#1055 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw dziewczyny z UK - warto jest też odwiedzać sklepy FARA kids- to takie ciucholandy dla dzieci-mają tam wszystko: wózki, chodziki, nosidełka, ubrania, buty zabawki.co chcecie. kurteczkę lekką Gap kupiłam Emilowi za 4 funty. jaką bluzeczkę też za małą kwotę. a Na prawdę można znaleźc świetne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() najbardziej kiczowaty film tego roku, który widziałam: World on fire. Porażka. Aktorów powinno się wysłać do szkoły aktorskiej, reżysera rozstrzelac na miejscu, a scenograf powinien dostać dożywocie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Mi tuptusie przyszły wczoraj (tak , kupiłam je
![]() ![]() ![]() Lila ma na 12-18m-cy i są na nią za duże, choć nie przeszkadza jej to w chodzeniu w nich ![]() . Ale w sumie podobają mi się i to są pierwsze kapcie których nie zrzuca ze stóp. Do tej pory chodziła na bosaka bo wszystko od razu zwalała. Filipowi kupiłam XXL i też za duże a niby są na 2l+ (a on ma 2,7l)
#1057 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie Youyou. Trzeba zmierzyć stopę i dobrać wg cm a nie wg wieku dziecka
![]() ![]()
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dziewczyny, zaczynam powaznie obawiac się o swoje zdrowie... chyba porobily mi sie jakies zrosty w macicy. na początku pomyslalam ze ból piersi od ciązy, musialabym zajsc w niepolodne.. a dzis rano dołączyl potworny ból macicy. Cos z tego rodzaju jak ból kurczącej się macicy po cc, czuje całą zrośniętą sie rane. Nie jest aż tak silny jak po porodzie bo chyba bym juz w szpitalu lezala ale taki. w poniedzialek ide do ginekologa. Boje się dziecka podniesc bo boje sie ze pękne na pół. |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Facet wywala swoja frustracje, ze mu dziecko podeptalo trawnik, ktory nawet nie jest jego, a ogolu. Brak tam jakichkolweik konkretow, facet po prostu zwymyslal, zbluzgal babki, ktore zna tylko z obserwacji. Wiecie ja tez z obserwacji przez szybe znam zycie ptakow, ale nie pisze o nich tekstow. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1.Ja Boryska uczylam tak: po kazdej zmianie pieluszki kladlam go na brzuszek i zsuwałam z kanapy, mowiłam :"Pokaz mamusi jak sie schodzi z lozka " i zalapal nawet dosc szybko ![]() ![]() 2. Ja Bombika zaczelam puszczac jak mial ok 3 miesiecy( celem przyzwyczajenia) i teraz slucha (np.reaguje na znane odglosy usmiechem), Z Panem Kuleczka jest troszke inaczej, bo zaczelam puszczc jakis miesiac temu i tu skupienia nie widze, chwile poslucha i zaraz sie nudzi, a przy Bombiku jest zupelnie inaczej. Ja tez uwazam , ze nalezy czytac dziecku przed snem bajki(i przyjdzie na to czas), ale taki maluch (przynajmniej moj), zupenie nie skupia sie .Ja w ciagu dnia czytam mu duzo rymowanek(np Brzechwe) lub ogladamy te male serie ksiazeczek (np obrazki dla maluchow). Na razie przed snem ma puszczana muzyke bobasa(tez od 3 miesica ), i przy muzyce i butli usypia. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj bylismy wieczorkiem na stacji kolejowej, bo przyjechala do nas ciuchcia retro(w ramach Winobranie-lokalne swieto, ktore dzisiaj sie zaczelo).Oto pare zdjec,jedno u moich rodzicow
![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-08 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Wtajemniczenie
|
DDewik miło Cię zobaczyć
![]()
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam sie mam pytanie czy ktoras z Was miala tak, ze pomimo zrobionego testu z wynikiem negatywnym byla w ciazy?
![]() |
#1065 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie, a co podejrzewasz ciaze?
Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-09-09 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
mi przez 10 dni test wychodził negatywny a byłam w ciąży z Maksem, w 11 dzień jak zrobiłam były już II ( dobrze że miałam zapas z allegro testów to mogłam codziennie robić hehehe)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW wczoraj mieliśmy mieć randkę jak kiedyś, a tylko się pokłóciliśmy, i do tego film do kitu. Popcornu się ożarłam- to na plus. Nie ma tej magii między nami co kiedyś. ![]() Słoneczko może dlatego że a allegro to wychodziły nieprawdziwe. Ja nie wierze tym testom za 5 zł czy mniej. Dewik fajnie Cię widzieć. Hej. Od rana mam takiego nerwa. Jeszcze te chrzciny. O 12.30, akurat w porze spania Sary. Położyłam ją do łóżka ale kwiczy i pewnie nie pójdzie spać teraz, a potem będą cyrki.
![]() |
#1069 |
Wtajemniczenie
|
EVEEWE ja tak miaąłm zrobiłam test i wyszedł negatywny. Robiłam go w dniu spodziewanej @. Poszłam dwa dni później na bete i okazało sie, że jestem w ciąży
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- DEWIK fajna z Ciebie dziewczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do schodzenia nie pomoge, bo moja to opanowala do perfekcji ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzien dobry ![]() Dziecko me spi.. A ja bylam w tym lumpku z artykulami dzieciecymi, a wlasciwie obok niego, bo jak sie okazalo nie ma tam po nim sladu.. czyli biznes raczej malo dochodowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
Patik miały prawo wyjść negatywne bo to był początek ciąży i możliwe że stężenie hormonu było zbyt małe, owulacja się przesunęła .... w końcu wyszedł pozytywny więc o to chodzi
właśnie zrobiłam sobie soczek z jabłek i marchwi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | ||
Zakorzenienie
|
Hejo!
Bartessa - ja sie dziś miewasz? Eve - a czemu pytasz? ![]() Cytat:
![]() ![]() Zęby ma piękne! Cytat:
![]() A niemiłej atmosfery współczuje ![]() ![]() A u nas najgorsza noc chyba od zawsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1073 | |
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
![]() nadrobiłam ![]() Cytat:
![]() ale dom już jest cały w styropianie uff połowa za nami! jak już mam chwilę to Żbik potrzebuję mnie do budowy parkingu z klocków ![]() ![]() tęskni mi się za Wami bardzo, ale jak jest praca to nie ma zmiłuj każdy pomaga jak może, chyba by mnie tż ubił jakbym mu powiedziała obiad później bo muszę poczytać forum ![]() to był straszny film tak samo jak sierota! ![]() jak nasz Zuzinka się miewa??? ciekawe czemu on nie potrafi tam na dobre zasnąć ![]() ![]() Beatko bidulko dobrze, że jesteś cała ![]() jedziemy dziś z siostrą do ustronia do "parku leśnych niespodzianek" Żbik będzie karmić sarenki ![]() mieliśmy dziś też odpust i oczywiście bez kupna konika się nie obyło moje dziecię kocha koniki!! chodzi już jak stary ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
brumek współczuję, ale na pewno to tylko incydentalne i dziś się wyśpisz ![]() Ja miałam kiepska nockę, tż na weselu więc byłam sama, i co 15 minut się budziłam.. a to Lilka płakała (zeby jej idą), w końcu jej dałam paracetamol i chyba nieco pomogło... a to Filip charczał i flikał (coś go choróbsko bierze ![]() Pobudka o 6 ale stwierdziłam że nie ma opcji, nie wstaję... wzięłam Lilę do siebie, przewalała się na naszym łóżku i po 30min zasnęła i spaliśmy do 8. Teraz dzieciarnia i tż śpi a ja zamiast robić obiad to na Wizazu ![]() ddewik miło Cię zobaczyć ![]() ![]()
#1075 |
Wtajemniczenie
|
DDewik milo Cie poznac, fajni jestescie
![]() Cookie i jak, myslisz nadal nad tym interesem, czy widok pustego lokalu Cie wystraszyl? Brumku kurcze ciekawe dlaczego Tymek tam tak kiepsko spi? Moze jakies zyly, czy ki pieron? Chwala Bogu, ze moim dzieciom wszystko jedno gdzie spia. A dlaczego nie sprobujesz po prostu sie z nim polozyc? Shirka pozdrow Ustron! I ![]() Patik oby Sarcia byla grzeczna dzisiaj, moze pospi w wozku w czasie mszy? Kino - ja ostatnio chodze dosyc czesto, ale glownie na bajki. W przyszly tydzien tez sie wybieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciiiiiichoooooo CIIIHCHHHHOOOOOO ![]()
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
![]() My juz w UK. Złapaliśmy sie na prom o 10. Teraz jedziemy Wlasnie z promu do domu. Wiki spała cała noc praktycznie bez pobudek. Odezwe sie wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga widziałam, że wczoraj pisałaś o tych moich słabościach, ale jakoś nie odpisałam ![]() ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-09-09 o 19:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, troszkę nadrabiam, ale zaraz jedziemy do teściów, więc pewnie nie do końca nadrobię ... Ech, doba ostatnio dla mnie za krótka jest ....
Beatko, dobrze, że Tobie nic się nie stało ... Auto się naprawi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czyli Tz ma rodzeństwo tak? Jego brata rodzice lepiej traktują? A jakie Wy macie z nim relacje? Nie ma szans, żeby on Wam jakoś pomógł? Cytat:
![]() ![]() Ciuszków mam mnóstwo, ale pochowałam je do worka próżniowego i wywiozłam na działkę, bo nie mam tego gdzie trzymać .. Jakoś szkoda mi je sprzedać ..
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-09 o 14:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
witam, pytam poniewaz jeste 1,5 tyg po spodziewanym okresie i nic,ponadto dwa testy-rozne-wykazaly negatywny wynik.poczekam jeszcze
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.