|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Madziulka naprawdę byś mogła? to ja tak chcę
![]() BTW popsuły nam się oba samochody. W jednym nagrzewnica, w drugim rozrusznik i alternator. 500 zł poszło na używane części. ![]()
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Brumku nic, po pro.tu czuję mega niemoc i bez.ilo.ć. Przytłacza mnie życie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | ||
Wtajemniczenie
|
Brumku, a u mnie 26 stopni w cieniu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę my jak byśmy nie podjęli w październiku tej decyzji o wyjeździe to też nie wiem co by teraz z nami było ![]()
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
marinko trzyaj sie i nie daj sie - niektorych rzeczy sie nie przeskoczy
#1026 |
Zakorzenienie
|
Madziulka ok to jesteśmy umówione.
![]() Evve bliżej października się zgadamy, bo pewnie zechcę "ich" body.
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mery jak wstala o 6.30 o 11 juz sapala, wiec niedlugo pewno wstanie. Poprasuje ciuszki i przyszykuje sie na ten slub. Kupilam kupon na 15 wejsc na basen i nas w Kielcach jedno wejscie 90 minut. cena kuponu 99 zl za 15 wejsc - fajna cena ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- patrze ze u nas dlugi rekaw i 3-pack kosztuje 35 zl, zorientuje sie wtedy na miejscu, napisze do ciebie i dasz mi znac czy chcesz ![]()
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-09-08 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1029 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Antek tez wchodzi, ale nie jakos namietnie, ale umie tez zejsc. Jak jest u gory, to pytam "jak sie schodzi" i wtedy sie dobrze ustawia i sie zsuwa. Cytat:
Brumku wydaje sie fajna ta ksiazeczka, ktora kupilas. Myslisz, ze nada sie dla 4 i 6 latki, czy juz sa za duzo. Aha i brawa dla Tymcia! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I zdrowia dla Ciebie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co, nie bylo wcale, czy do nocnika? Cytat:
Bo u nas zasypianie nie jest problemem. Pierwszy sen jest w lozeczku, ale predzej, czy pozniej Antek laduje u nas, bo w nocy sie budzi i nie chce sam spac. Czasem jak jestem bardziej swiadoma, to go probuje klasc i na jakis czas sie udaje, ale czesciej po prostu wstaje, biore go i zasypiam, pewnie szybciej niz on. 2. To napisz jak skonsultujesz te wyniki. 3. ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 7 pack body krótki rękaw 7.50 funta ![]() Nie było wcale ![]()
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
AgaG ja nie mowie ze tak jest zawsze, tylke ze sa osoby, ktore nie odp. Ja tez czesto z pamieci "jade"
madziulka to 7,5 funta to body za sztuke wychodzi pol darmo, bo u nas za taka cene kupilabym 3 sztuki i to takie ze po kilku praniach do wywalenia by sie nadawaly ![]() no juz TZ uprasowalam na slub, swoje mam naszykowane i nadal mysle co Mery zalozyc i nie wiem.mialabym fajny stroj jakbym miala rajstopki, a tak lipa. ![]()
#1032 |
Wtajemniczenie
|
Mam lodowke turystyczna
![]() zrobilam zapasu mieska i na troche wystarczy ciuszki rzeczywiscie drogie nie sa... tak jak Madziulka pisze ![]() ja ostatnio w supermarkecie kupowalam cienkie bluzeczki na dlugi rekawek. Trzy bluzeczki za 5Ł. poza tym jezdzimy czasami na rynek i tam jest szał ciał. Kazda rzecz po 50 pensow (pol funta). Obkupilam sie ostatnio, body, spodenki, sukienusia dzinsowa. Wszystko jak nowe czasami z metka.... RAJ |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. na pewno napisze 3. dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
No to i ja się chwalę!
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=nhcpC...ature=youtu.be |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj ja trochę z krzaków podczytuję (Shira Ciebie też tam ostatnio widziałam
![]() Jakos nigdy nie chciałam wyjeżdżać za granicę... Brumek śniłaś mi się w nocy (tzn. wtedy, kiedy już faktycznie mogłam spać, bo Patrykowi idzie kolejny ząb i biedny tak się męczył, że zasnęlismy na dłużej dopiero między 2 a 3 i do 6:20 spaliśmy). Nie wiem, o co w tym śnie chodziło, ale nawet Tymka widziałam Myha, Eveewe każdej chyba się zdarzyło, że jej posty były omijane. Czasem zwyczajnie ciężko odnieść się do wszystkiego. Marina głowa do góry! M. był z ojcem oglądać to mieszkanie? Przedwczoraj poczytałam Wasze posty odnośnie moich i się popłakałam. Ale nie z Waszej winy, tylko z własnej głupoty. Wiem, że to nie tak powinno wyglądać, sama mam wrażenie, że siedzę w klatce, ale nie umiem tego przerwać. Przynajmniej nie teraz. A. jest u siebie, na własnym terytorium, więc czuje się pewnie... A ja dałam się zagłuszyć... ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Patryk wczoraj miał bliższe spotkanie z asfaltem, a właściwie to jego nos miał - dzisiaj przybrał purpurowy kolor. Nie zdążyłam go złapać. A w domu koło dziadków stał i brodę też pokaleczył (przynajmniej nikt mi nie powie, że jak się dziecko pilnuje, to nic mu się nie stanie - dziadkowie pilnują aż przesadnie). Babcia zaproponowała, żeby kupić te szelki i w szelkach go prowadzić. I trzeba go nauczyć wolno chodzić, bo za szybko biega (już widzę go w tych szelkach i chodzacego wolniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka, melduję się ze wsi
![]() ![]() Cytat:
![]() A próbowałaś rozmawiać wczoraj z M. na ten temat? Cytat:
![]() Madziulka, a propos Waszego wyjazdu, to rzeczywiście teraz spokojnie możecie sobie tam żyć? Taka ogromna różnica jest w stos. do tego, co było w Polsce? Cytat:
![]() A książeczka myślę, że jest rewelacyjna dla 3,4,5 latki ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ktoś potrzebuje body z dł. rękawem unisex, rozm. 86? Bo mam 6-ciopak z Mothercare na zbyciu. Tanio puszczę ![]()
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
Czytałyście może ten felieton w "Wysokich obcasach" o "wózkowych matkach'? Ja jeszcze nie, ale może do empiku się przejdę. W każdym razie aż huczy na ten temat - wczoraj na edziecko czytałąm http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...est_nieco.html, dzisiaj w Pnś autor był gościem.
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-09-08 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz drugiej strony mamy sporo znajomych, którzy - mimo bardzo godziwych zarobków tutaj - wyjeżdżają za granicę i nie myślą, żeby wracać. 2. Mam nadzieję, że byłam miła i dobrze się zachowywałam ![]() 3. Nie dawaj się zagłuszać, proszę ![]() 4. Buziaki dla poobijanego noska ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() |
#1041 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Mamad - przeczytałam dostępne fragmenty i kilkanaście innych artykułów/wpisów komentujących to. I sama nie wiem. Ja go jakoś nie potępiam
![]() Nie wiem, co facet ma na myśli piszą" młode matki" czy się różnią normalne od wózkowych? Nie precyzuje. Zagotowało sie we mnie przez sekundę, ale potem stwierdziłam, że jaj też nienawidzę postawy roszczeniowej. U kogokolwiek. Więc jeśli by temat rozszerzyć na wszystkie inne grupy, nie tylko matki, to popieram. Ale czemu skupił się na matkach? Mi bardziej rzucają się na co dzień w oczy roszczeniowe emerytki, roszczeniowi młodzi yuppie, roszczeniowe bizneswoman. Myślę, że facet chciał rozpętać burzę, tak dla draki, żeby coś się zadziało wokół jego nazwiska ![]() Także w części się zgadzam, w części nie. No i nie podoba mi się ten brak szacunku, który wyziera z każdego jego słowa. Jakby miał wyłączne prawo do decydowania co jest mądre, a co nie, co prawidłowe, a co nie. A życiu niestety tak nie ma...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-08 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, ze nie ma całego felietonu bo tak jak Brumek napisała ciezko stwierdzić kim są te "wózkowe"?
Będę szukać całego tekstu bo mnie zaciekawił... ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Może to takie matki, które tak jak np u mnie niektóre. Wychodzą do praku, zeby pogadać z koleżankam,i a ich dzieci sa na drugim planie. Nie widza jak te ich dzieci stanowią problem dla innych mam bo np. szarpią, albo bija inne dzieci. Może to takie matki, które spotykają sie na placach i pala papierosa za papierosem a koło wózka stoi puszka bądź butelka piwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, żeby sprowokować. Bo w Polsce - kraju Matek Polek - na matki gadać nie wolno ![]()
![]() |
#1045 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mamy już kurtkę zimową, a dzisiaj dokupiłam spodnie kombinezonowe( będą też napewno pasowały rozmiarowo i kolorystycznie dla Mateuszka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Beatka współczuję stłuczki ![]() Kupiłam dzisiaj Juli butki jesienne, bo mamy tylko z odkrytym paluszkiem i są mega ![]() ![]() Ide powystawiać ciuchy na all...... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o kurczę, Beatko dobrze że ci się nic nie stało, ale stres i koszta niemałe. ![]() Cytat:
aczkolwiek sknernie wydaję pieniążki. to mi zostało z czasów polskich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() może car boot sale? bo tam niezłe można promocje znaleźć. ostatnio kupiłam dwa albumy na zdjęcia(200szt.) piękne proste i nowe i każdy kosztował 2 funty. a w necie sprawdziłąm cenę i około 16 funtów. ubranek w Emilowym rozmiarze nie widziałam, ale piękne ksiażeczki po funciku. ![]() u nas Emil lata jak szalony i chyba jest postrachem gołębi parkowych. ściga je nimiłosiernie ![]() ![]() ![]() Macie pomysły?? Btw - za tydzień mam panieński, a w piatek przed lecimy do Polski. wszystko juz prawie dograne i tylko wystarczy się pobrac. a nasz wniosek juz poszedł do ministerstwa, wiec może jeszcze się uda ![]() ![]() T. wrócił z wyjazdu to ja mam wolne ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
Agni, może to właśnie przez wychodzące zęby? Skoro dzieci ulewają przy ząbkowaniu, to może i takie "efekty uboczne" są normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Rozeznanie
|
A Ala nadal ma ten odruch wymiotny. Miał być niby od infekcji i spływającej wydzielinki, ale juz po infekcji a ten odruch nadal jest. Nie tak często, ale kilka razy w ciągu dnia się zdarzy, obserwuje ją i trochę podejrzewam, że to tak dla zgrywu robi....
Pojechałyśmy tylko na zakupy a wylądowałyśmy na pikniku u Rydzyka ![]() Ale to tylko dlatego, że mąż stawiał tam diodę, pogoda sprzyjała piknikowaniu więc pobiesiadowałyśmy troszkę ![]() marzenko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.