Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 10:29   #1021
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Madziulka naprawdę byś mogła? to ja tak chcę rozm tak 92 - 86, zależy, tak na oko. Nie mam specjalnych preferencji co do wzoru czy koloru ( aby dziewczęca) Taka typowo jesienna. Ja się nie orientuję w przesyłkach jak to cenowo wygląda.

BTW popsuły nam się oba samochody. W jednym nagrzewnica, w drugim rozrusznik i alternator. 500 zł poszło na używane części. ( i jesteśmy spłukani)
Stary 2012-09-08, 10:36   #1022
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Madziulka naprawdę byś mogła? to ja tak chcę rozm tak 92 - 86, zależy, tak na oko. Nie mam specjalnych preferencji co do wzoru czy koloru ( aby dziewczęca) Taka typowo jesienna. Ja się nie orientuję w przesyłkach jak to cenowo wygląda.

BTW popsuły nam się oba samochody. W jednym nagrzewnica, w drugim rozrusznik i alternator. 500 zł poszło na używane części. ( i jesteśmy spłukani)
paticzku ja bede pod koniec pazdziernika w UK i jesli bys chciala bodziaki to moge ci kupic. Sobie bede kupowac z dlugim rekawem. Tylko o nowych mow,a wiesz ze one dobre gatunkowo i jak na nasze polskie ceny niedrogie sa.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:36   #1023
Marina1
Zakorzenienie

Brumku nic, po pro.tu czuję mega niemoc i bez.ilo.ć. Przytłacza mnie życie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:52   #1024
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku, a u mnie 26 stopni w cieniu Roztapiam się..

Cytat:
No pewnie! Patik jeżeli jutro pojadę, a raczej tak to rozejrzę się i kupię jak będzie coś ładnego Zrobię fotkę i jeżeli Ci się spodoba to wyślę pocztą, a jak nie to wystawię tutaj na ebay.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Brumku
nic, po pro.tu czuję mega niemoc i bez.ilo.ć. Przytłacza mnie życie.

Kurczę my jak byśmy nie podjęli w październiku tej decyzji o wyjeździe to też nie wiem co by teraz z nami było

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 11:02   #1025
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marinko trzyaj sie i nie daj sie - niektorych rzeczy sie nie przeskoczy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-08, 11:31   #1026
patik87
Zakorzenienie

Madziulka ok to jesteśmy umówione.

Evve
bliżej października się zgadamy, bo pewnie zechcę "ich" body.
Stary 2012-09-08, 11:50   #1027
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Madziulka ok to jesteśmy umówione.

Evve
bliżej października się zgadamy, bo pewnie zechcę "ich" body.
spoko u nas sprzedaja 7 pack za 37 wiec mysle ze cena atrakcyjna, zobacze ile mnie wyjdzie na miejscu a wiesz jak gatunkowo sa swietnei jakies bluzeczki. spoko tylko prosze przypomnij sie - nie wstydz sie ani nic, bo ja mam skleroze i aby mi nie umknelo.
Mery jak wstala o 6.30 o 11 juz sapala, wiec niedlugo pewno wstanie. Poprasuje ciuszki i przyszykuje sie na ten slub.
Kupilam kupon na 15 wejsc na basen i nas w Kielcach jedno wejscie 90 minut. cena kuponu 99 zl za 15 wejsc - fajna cena

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

patrze ze u nas dlugi rekaw i 3-pack kosztuje 35 zl, zorientuje sie wtedy na miejscu, napisze do ciebie i dasz mi znac czy chcesz

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-09-08 o 11:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 11:51   #1028
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
spoko u nas sprzedaja 7 pack za 37 wiec mysle ze cena atrakcyjna, zobacze ile mnie wyjdzie na miejscu a wiesz jak gatunkowo sa swietnei jakies bluzeczki. spoko tylko prosze przypomnij sie - nie wstydz sie ani nic, bo ja mam skleroze i aby mi nie umknelo.
Mery jak wstala o 6.30 o 11 juz sapala, wiec niedlugo pewno wstanie. Poprasuje ciuszki i przyszykuje sie na ten slub.
Kupilam kupon na 15 wejsc na basen i nas w Kielcach jedno wejscie 90 minut. cena kuponu 99 zl za 15 wejsc - fajna cena

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

patrze ze u nas dlugi rekaw i 3-pack kosztuje 35 zl, zorientuje sie wtedy na miejscu, napisze do ciebie i dasz mi znac czy chcesz
ok
Stary 2012-09-08, 12:41   #1029
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczynki co do spania z rodzicami...
Osobiscie mi to nie przeszkadza, lubie się do niej tulic itd tylko jedynym problemem jest to, że Lili nad ranem sie obudzi i wędruje po łózku, raz już spadła i panicznie się tego boję... dzisiaj ją złapałam jak stała na krawędzi lóżka bo chciala dostać do komody....
Jak oduczyć ją od spania z nami... dla jej bezpieczenstwa...
I jak już jestem przy temacie...
Wchodzenie na kanape... Wasze dzieciaki też na pewno na nią wyłażą... Ja biegnę od razu i ściągam ją na podłogę bo widzę, że Lili nie ma poczucia że spadnie...
Jak to jest u Was?
1. Konsekwencja, czyli za kazdym razem odkladanie do lozeczka. Albo naucz schodzic, to bedzie mogla dalej z Wami spac
2. Antek tez wchodzi, ale nie jakos namietnie, ale umie tez zejsc. Jak jest u gory, to pytam "jak sie schodzi" i wtedy sie dobrze ustawia i sie zsuwa.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś "Pana Kuleczkę":
http://shop.mediarodzina.com.pl/cata...zki-dla-dzieci
Coś pięknego, mówię Wam Cs czuję, że szybko dokupię pozostałe z serii

Brumku wydaje sie fajna ta ksiazeczka, ktora kupilas. Myslisz, ze nada sie dla 4 i 6 latki, czy juz sa za duzo.
Aha i brawa dla Tymcia!

Cytat:
AgaG ja tez jak nie zerkne dzien lub dwa, to pozniej czytam po lebkach i odp tylko na to co zapamietam. Tez mi dziwnie, bo moze niektorym dziewczynom sie to nie podoba, ale coz uroki pracy na zmiany i w systemie 8 godzinnym. I tak zauwazylam, ze jest pewne "grono" ktore na moje posty nie odpowiadaja
A mnie sie wydaje, ze to nie tak, ze ktos nie odpowiada, tylko po prostu przeoczenie czy zapomnienie. Zwlaszcza jak sie nie cytuje, a pisze z pamieci...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mój mały duży mężczyzna już pięknie chodzi Tzn jeszcze jak pijany pingwin, ale przejdzie już z pokoju do pokoju, zawróci, podniesie coś z podłogi z przykucnięcia Poza tym "rozgadał się" jak szalony. Non stop słyszę "budziubidzigigigdamalobl a". Mruczy po swojemu z odpowiednią intonacją w zależności od nastroju.

Coś mnie kaszle
Super!
I zdrowia dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie czy takie torby izolacyjne to dlugo trzymają chłód? Mialyscie z tym do czynienia ? Chce kupic Troche mięsa i wziąć ze sobą i nie wiem czy wziąć nie zamrożone czy zamrozic i w taka torbę zapakowac. boje sie ze mi sie zepsuje.
Chyba zainwestowalabym w takim przypadku w lodowke turystyczna

Cytat:
Własnie miałam Was juz kiedyś pytać... puszczacie dzieciakom słuchowiska?
moje siostrzenice od małego tak zaspialy, siostra kładła je do łóżek, włączała płyte i zasypiały... tylko czy roczne dziecko się juz na tym skupi?
Ja nie, bo nie mam. Ale nawet gdybym miala, to bym nie puszczala, w kazdym razie nie przed zasnieciem. My przed spaniem czytamy dzieciom ksiazki. Wydaje mi sie to lepsze, skoro mamy czytac co dzien dzieciom, przez dzien nie zawsze jest czas, nie zawsze sie skupiaja, a tak to juz mamy rytual. I Antek tez juz w tym uczestniczy, choc jeszcze on wtedy buszuje po lozku dziewczyn lub sie bawi, ale z czasem i on bedzie sluchal.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
MARINKO ja tez nie wierze w powiedzenei, ze pieniądze szczescia nie daja. W dzisiejszych czasach niestety bez pieniądza nic nie zrobisz.
My wczoraj tez mieliśmy wieczorna rozmowe na temat pieniedzy. No kurde rozpływaja sie w rekach. Po naszych pensjach nie ma juz prawie śladu a gdzie do nastepnej. Po prostu życie zaczyna nas przygniatać. Wczoraj byliśmy na zakupach nie kupilismy w zasadzie nic a poszło 350 zł Zastanawiamy sie na czym oszczedzac ale juz nie ma na czym. Nie wychodzimy nigdzie, nie kupujemy sobie ciuchów w normalnych sklepach tylko w lumpkach. Myslimy czy TŻ nie powinien pouczyc sie niemieckiego i wyjechac bo tutaj za ta pensje to jest wegetacja a nie zycie...
Wyżaliałm sie...
Ja mysle, ze teraz takie biedne czasy nastaly. Nie zanm rodziny, ktora by nie narzekala. U nas jedna bidna pensja + zasilek i musimy sobie radzic. Ale mnie nie ciagnie, zeby wyjechac. Tu mam rodzine.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Szymon dzisiaj nie powitał mamusi śmierdzącą sprawą
A co, nie bylo wcale, czy do nocnika?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1.spanie w lozku. Moj juz definitywne zakonczyl spanie z mamusia. Uczylam go tak, ze kladlam go w lozeczku,oczywiscie bylo milion wstawan, ale ja go wtedy kladlam. Jak plakal to potulilam i znowu kladlam. Szeptalam mu, ze mama jest, ale jest juz duzy i jego lozeczko strasznie za nim teskni i takie tam. Przez tydzien usypianie trwalo godzine. Obecnie klade go do lozeczka, caluje i Szymon sam zasypia.
Co do wchodzenia na kanape, ulubione zajecie Szymka. Ale juz od dawna wie jak schodzic. Pare razy mu pokazalam jak i za kazdym razem jak probowal zejsc to mowilam: "tyłem Szymonku", wtedy mu sie przypominalo i w koncu sie nauczyl.

2.w poniedzialek bylam u lekarki ale nie swojej, bo miala jeszcze urlop. I ta inna lekarka wysmiala mnie, ze podejrzewam jakiekolwiek komplikacje po odrze. Powiedziala, ze nie ma czegos takiego, ze jak byla wysypka, to byla szkarlatyna. W srode bylam juz u swojej lekarki i powiedziala, ze guzki to wezly chlonne i moga tak zostac. Natomiast co do szkarlatyny, dala skierowanie na morfologie. Wczoraj ja zrobilismy i ide w poniedzialek do swojej lekarki, aby zerknela.

3.Chcialam powiedziec, ze Szymon mowi "ciocia", "kotek" i "kurde". Ostatniego nauczyl sie od cioci :P, szybko zaczal.
1A w nocy sie nie przebudza i nie chce wtedy isc do Ciebie?
Bo u nas zasypianie nie jest problemem. Pierwszy sen jest w lozeczku, ale predzej, czy pozniej Antek laduje u nas, bo w nocy sie budzi i nie chce sam spac. Czasem jak jestem bardziej swiadoma, to go probuje klasc i na jakis czas sie udaje, ale czesciej po prostu wstaje, biore go i zasypiam, pewnie szybciej niz on.
2. To napisz jak skonsultujesz te wyniki.
3.

Cytat:
agulaaabar cwicz, zaskoczy o co chodzi - mojej tez to troszke zajelo a teraz zlazi i wlazi sama, ale jak czasem staje na lozku czy kanapie zdarza jej sie zachwianie rownowagi i juz leci.
dziewczynki bo znalazlam taka oferte ?? byla tam ktoras??
bo nie wiem czy warto wydawac kase, bo dojazd ode mnie to okolo 150 km
http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...o-safari-zoo-1
a co do kasy - masakra. my po wyplacie juz, jeszcze zakupy i wiem, ze nic nie kupimy wielkiego a 300 zl poleci. ja tez wiekszosc ciuszkow kupuje w lumpkach - bo co zrobic. Sama bym chetnie wyjechala i troszke zarobila - ale coz tu mam jeszcze prace panstwowa i swiadczenia i inne dodatki.
Ja nie bylam
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:23   #1030
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

3 pack body długi rękaw george/early days kosztuje 3.50 funta
7 pack body krótki rękaw 7.50 funta

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A co, nie bylo wcale, czy do nocnika?
Nie było wcale

Stary 2012-09-08, 13:37   #1031
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

AgaG ja nie mowie ze tak jest zawsze, tylke ze sa osoby, ktore nie odp. Ja tez czesto z pamieci "jade"
madziulka to 7,5 funta to body za sztuke wychodzi pol darmo, bo u nas za taka cene kupilabym 3 sztuki i to takie ze po kilku praniach do wywalenia by sie nadawaly
no juz TZ uprasowalam na slub, swoje mam naszykowane i nadal mysle co Mery zalozyc i nie wiem.mialabym fajny stroj jakbym miala rajstopki, a tak lipa.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 13:38   #1032
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Mam lodowke turystyczna okazalo sie ze moj tato ma i mi oddal.
zrobilam zapasu mieska i na troche wystarczy

ciuszki rzeczywiscie drogie nie sa... tak jak Madziulka pisze
ja ostatnio w supermarkecie kupowalam cienkie bluzeczki na dlugi rekawek. Trzy bluzeczki za 5Ł. poza tym jezdzimy czasami na rynek i tam jest szał ciał. Kazda rzecz po 50 pensow (pol funta). Obkupilam sie ostatnio, body, spodenki, sukienusia dzinsowa. Wszystko jak nowe czasami z metka.... RAJ
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:47   #1033
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Mam lodowke turystyczna okazalo sie ze moj tato ma i mi oddal.
zrobilam zapasu mieska i na troche wystarczy

ciuszki rzeczywiscie drogie nie sa... tak jak Madziulka pisze
ja ostatnio w supermarkecie kupowalam cienkie bluzeczki na dlugi rekawek. Trzy bluzeczki za 5Ł. poza tym jezdzimy czasami na rynek i tam jest szał ciał. Kazda rzecz po 50 pensow (pol funta). Obkupilam sie ostatnio, body, spodenki, sukienusia dzinsowa. Wszystko jak nowe czasami z metka.... RAJ
musze bartowa zapytac czy daleko ma na taki ryneczek, bo ja to na takie zakupy pierwsza chetna. i tak kupie jeszcze duzo pewnie w lumpkach u nas w PL, ale zawsze mozna popatzrec co i tam jest.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-09-08, 13:48   #1034
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

1A w nocy sie nie przebudza i nie chce wtedy isc do Ciebie?
Bo u nas zasypianie nie jest problemem. Pierwszy sen jest w lozeczku, ale predzej, czy pozniej Antek laduje u nas, bo w nocy sie budzi i nie chce sam spac. Czasem jak jestem bardziej swiadoma, to go probuje klasc i na jakis czas sie udaje, ale czesciej po prostu wstaje, biore go i zasypiam, pewnie szybciej niz on.
2. To napisz jak skonsultujesz te wyniki.
3.
Na poczatku tak bylo, ale teraz juz nie. Jak sie przebudzi, to tylko caluska dam mu i poglaszcze po glowie i dalej idzie w kime.

2. na pewno napisze
3. dziekuje
Stary 2012-09-08, 14:02   #1035
marzena_S
Zadomowienie

No to i ja się chwalę!

http://www.youtube.com/watch?v=nhcpC...ature=youtu.be
Stary 2012-09-08, 14:10   #1036
mamad1
Zadomowienie

Dzisiaj ja trochę z krzaków podczytuję (Shira Ciebie też tam ostatnio widziałam).
Jakos nigdy nie chciałam wyjeżdżać za granicę...

Brumek śniłaś mi się w nocy (tzn. wtedy, kiedy już faktycznie mogłam spać, bo Patrykowi idzie kolejny ząb i biedny tak się męczył, że zasnęlismy na dłużej dopiero między 2 a 3 i do 6:20 spaliśmy). Nie wiem, o co w tym śnie chodziło, ale nawet Tymka widziałam

Myha, Eveewe każdej chyba się zdarzyło, że jej posty były omijane. Czasem zwyczajnie ciężko odnieść się do wszystkiego.

Marina głowa do góry! M. był z ojcem oglądać to mieszkanie?

Przedwczoraj poczytałam Wasze posty odnośnie moich i się popłakałam. Ale nie z Waszej winy, tylko z własnej głupoty. Wiem, że to nie tak powinno wyglądać, sama mam wrażenie, że siedzę w klatce, ale nie umiem tego przerwać. Przynajmniej nie teraz. A. jest u siebie, na własnym terytorium, więc czuje się pewnie... A ja dałam się zagłuszyć...

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Patryk wczoraj miał bliższe spotkanie z asfaltem, a właściwie to jego nos miał - dzisiaj przybrał purpurowy kolor. Nie zdążyłam go złapać. A w domu koło dziadków stał i brodę też pokaleczył (przynajmniej nikt mi nie powie, że jak się dziecko pilnuje, to nic mu się nie stanie - dziadkowie pilnują aż przesadnie). Babcia zaproponowała, żeby kupić te szelki i w szelkach go prowadzić. I trzeba go nauczyć wolno chodzić, bo za szybko biega (już widzę go w tych szelkach i chodzacego wolniej)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:12   #1037
brumek
Zakorzenienie

Hejka, melduję się ze wsi Z Tymkiem przy piersi, jak zwykle, bo tylko wtedy mam możliwość wizażować

Cytat:
Brumku nic, po pro.tu czuję mega niemoc i bez.ilo.ć. Przytłacza mnie życie.

A próbowałaś rozmawiać wczoraj z M. na ten temat?

Cytat:
Brumku, a u mnie 26 stopni w cieniu Roztapiam się..

Kurczę my jak byśmy nie podjęli w październiku tej decyzji o wyjeździe to też nie wiem co by teraz z nami było
U nas rano było 15 i szaruga Teraz się wypogodziło, ale i tak nie ma 20 st.
Madziulka, a propos Waszego wyjazdu, to rzeczywiście teraz spokojnie możecie sobie tam żyć? Taka ogromna różnica jest w stos. do tego, co było w Polsce?

Cytat:
Brumku wydaje sie fajna ta ksiazeczka, ktora kupilas. Myslisz, ze nada sie dla 4 i 6 latki, czy juz sa za duzo.
Aha i brawa dla Tymcia!

A książeczka myślę, że jest rewelacyjna dla 3,4,5 latki 6-cio to nie wiem, ale podejrzewam, ze też Na pewno lepsza niż dla takiego bobasa, jak Tymek, bo porusza fajne problemiki A ten słoń Bombik, o którym DDewik wspomniała, też super! Poczytałam fragmenty w necie i to takie edukacyjno-wychowująco-objaśniające świat opowiastki. Uczą tolerancji, przygotowują na narodziny rodzeństwa, obrony słabszych, szacunku do rodziców

Czy ktoś potrzebuje body z dł. rękawem unisex, rozm. 86? Bo mam 6-ciopak z Mothercare na zbyciu. Tanio puszczę Dostaliśmy kiedyś, a nie używamy, bo ma sporo innych. Nawet nie rozpakowałam, tylko 1 sztukę rozłożyła i złożyłam z powrotem.
Stary 2012-09-08, 14:15   #1038
mamad1
Zadomowienie

Czytałyście może ten felieton w "Wysokich obcasach" o "wózkowych matkach'? Ja jeszcze nie, ale może do empiku się przejdę. W każdym razie aż huczy na ten temat - wczoraj na edziecko czytałąm http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...est_nieco.html, dzisiaj w Pnś autor był gościem.

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-09-08 o 14:17
Stary 2012-09-08, 14:19   #1039
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ale fajne blond włoski

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Patryk wczoraj miał bliższe spotkanie z asfaltem, a właściwie to jego nos miał - dzisiaj przybrał purpurowy kolor. Nie zdążyłam go złapać. A w domu koło dziadków stał i brodę też pokaleczył (przynajmniej nikt mi nie powie, że jak się dziecko pilnuje, to nic mu się nie stanie - dziadkowie pilnują aż przesadnie). Babcia zaproponowała, żeby kupić te szelki i w szelkach go prowadzić. I trzeba go nauczyć wolno chodzić, bo za szybko biega (już widzę go w tych szelkach i chodzacego wolniej)
No niestety wchodzimy w okres kiedy nasze dzieci beda troche bardziej poobijane. Niedługo będą pierwsze strupki, siniaki...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-08, 14:20   #1040
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Jakos nigdy nie chciałam wyjeżdżać za granicę...

2. Brumek śniłaś mi się w nocy (tzn. wtedy, kiedy już faktycznie mogłam spać, bo Patrykowi idzie kolejny ząb i biedny tak się męczył, że zasnęlismy na dłużej dopiero między 2 a 3 i do 6:20 spaliśmy). Nie wiem, o co w tym śnie chodziło, ale nawet Tymka widziałam

3.Przedwczoraj poczytałam Wasze posty odnośnie moich i się popłakałam. Ale nie z Waszej winy, tylko z własnej głupoty. Wiem, że to nie tak powinno wyglądać, sama mam wrażenie, że siedzę w klatce, ale nie umiem tego przerwać. Przynajmniej nie teraz. A. jest u siebie, na własnym terytorium, więc czuje się pewnie... A ja dałam się zagłuszyć...

4. Patryk wczoraj miał bliższe spotkanie z asfaltem, a właściwie to jego nos miał - dzisiaj przybrał purpurowy kolor. Nie zdążyłam go złapać. A w domu koło dziadków stał i brodę też pokaleczył (przynajmniej nikt mi nie powie, że jak się dziecko pilnuje, to nic mu się nie stanie - dziadkowie pilnują aż przesadnie). Babcia zaproponowała, żeby kupić te szelki i w szelkach go prowadzić. I trzeba go nauczyć wolno chodzić, bo za szybko biega (już widzę go w tych szelkach i chodzacego wolniej)
1. Ja też nie, wręcz przeciwnie. Ale mi tu dobrze, mamy dobre prace, stabilność finansową. Oczywiście to nie kokosy, ale starcza żeby żyć spokojnie i wygodnie. Może inaczej śpiewałabym, gdyby było bardzo źle.
Chociaz drugiej strony mamy sporo znajomych, którzy - mimo bardzo godziwych zarobków tutaj - wyjeżdżają za granicę i nie myślą, żeby wracać.
2. Mam nadzieję, że byłam miła i dobrze się zachowywałam
3. Nie dawaj się zagłuszać, proszę Walcz o siebie, b ojesteś tego warta. A nawet jeśli nie dla siebie, to pomyśl - jesteś najważniejszą osobą dla swojego dziecka i jeszcze przez jakiś czas tak będzie. Warto, żeby widział uśmiechniętą mamę, która lubi życie!
4. Buziaki dla poobijanego noska Pewnie jeszcze nie raz takie rzeczy będziemy przeżywać. I oby tylko takie!

Cytat:
Blondasku piękny, braaaawwwwooo

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Czytałyście może ten felieton w "Wysokich obcasach" o "wózkowych matkach'? Ja jeszcze nie, ale może do empiku się przejdę. W każdym razie aż huczy na ten temat - wczoraj na edziecko czytałąm http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...est_nieco.html, dzisiaj w Pnś autor był gościem.
Ja nic nie wiem. Zaraz poczytam.
Stary 2012-09-08, 14:32   #1041
myha82
Wtajemniczenie

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...nek_matki.html

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-08, 14:34   #1042
brumek
Zakorzenienie

Mamad - przeczytałam dostępne fragmenty i kilkanaście innych artykułów/wpisów komentujących to. I sama nie wiem. Ja go jakoś nie potępiam
Nie wiem, co facet ma na myśli piszą" młode matki" czy się różnią normalne od wózkowych? Nie precyzuje.
Zagotowało sie we mnie przez sekundę, ale potem stwierdziłam, że jaj też nienawidzę postawy roszczeniowej. U kogokolwiek. Więc jeśli by temat rozszerzyć na wszystkie inne grupy, nie tylko matki, to popieram. Ale czemu skupił się na matkach? Mi bardziej rzucają się na co dzień w oczy roszczeniowe emerytki, roszczeniowi młodzi yuppie, roszczeniowe bizneswoman.
Myślę, że facet chciał rozpętać burzę, tak dla draki, żeby coś się zadziało wokół jego nazwiska Stąd obraźliwe, pogardliwe słowa: głupota, gdakanie... Nie podoba mi się, że skupił sie tylko na matkach. Poza skąd wie, o czym rozmawiają miedzy sobą młode matki i że to jest durne. Ale samo zjawisko i potępianie go w sumie popieram.
Także w części się zgadzam, w części nie. No i nie podoba mi się ten brak szacunku, który wyziera z każdego jego słowa. Jakby miał wyłączne prawo do decydowania co jest mądre, a co nie, co prawidłowe, a co nie. A życiu niestety tak nie ma...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-09-08 o 14:38
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:40   #1043
myha82
Wtajemniczenie

Szkoda, ze nie ma całego felietonu bo tak jak Brumek napisała ciezko stwierdzić kim są te "wózkowe"?
Będę szukać całego tekstu bo mnie zaciekawił...

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Może to takie matki, które tak jak np u mnie niektóre. Wychodzą do praku, zeby pogadać z koleżankam,i a ich dzieci sa na drugim planie. Nie widza jak te ich dzieci stanowią problem dla innych mam bo np. szarpią, albo bija inne dzieci. Może to takie matki, które spotykają sie na placach i pala papierosa za papierosem a koło wózka stoi puszka bądź butelka piwa.

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-08, 14:43   #1044
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Może to takie matki, które tak jak np u mnie niektóre. Wychodzą do praku, zeby pogadać z koleżankam,i a ich dzieci sa na drugim planie. Nie widza jak te ich dzieci stanowią problem dla innych mam bo np. szarpią, albo bija inne dzieci. Może to takie matki, które spotykają sie na placach i pala papierosa za papierosem a koło wózka stoi puszka bądź butelka piwa.
pewnie tak... Tylko że tak samo zachowują się niektóre nianie, niektórzy tatusiowie i niektóre babcie. A także niektórzy właściciele psów czy niektórzy rowerzyści Czemu doczepił się matek?
Pewnie, żeby sprowokować. Bo w Polsce - kraju Matek Polek - na matki gadać nie wolno
Stary 2012-09-08, 14:46   #1045
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
I u nas mega przedsiębiorczy czas Pojawiło się kilka fajnych możliwości, ja póki co dzisiaj wróciłam w łaski [COLOR=LemonChiffon]avonu [COLOR=Black], już wcześniej się w to bawiłam i postanowiłam na te "Waciki" sobie dorobić. Pisałam Wam o przyjaciółce, która zaszła w druga ciążę, będa szukac kogos na jej zastepstwo, także wysłałam cv....no i jeszcze pomysł na stworzenie spółki z naszymi znajomymi, w poniedziałek mamy spotkanie na którym okaże sie co i jak Prosimy o kciuki
i zdradź nam co to za biznes w odpowiednim czasie
Cytat:
Zgadza .ię. Nie mówię, ze .ię nam należy, ale np. czę.to mówię mamie, że nie mam co na obiad zrobić, bo w lodówce .wiatło, a ona co? nic. Zaraz gada o .woich .prawach. I, że ojcie pije, i ze lepiej żebym nie przyjeżdzała. Te.cie to .amo, tylko mi dupe obrabiają. A Igora to w ogóle nikt nie przyjeżdza zobaczyć. Bo po co?
Zadnego poczucia że wnuk, że babcia czy dziadek. Nic.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

agula nie liczą, tak wogole to najlepiej byloby na. zamie.ć pod podłogę, bo problem z nami tylko. Taka prawda. Bo tamten .ynu. mie.zka z te.ciami i je.t w.zyatko pięknie, ładnie a my to czarne owce w rodzinie. A na .trychu to nie ma nic- pajęczyny i walące .ię de.ki. No .trych jak z horroru bez niczego.
Rozgoryczona je.tem przeokropnie.
Ale co i tak je.te.my bezradni... Jak .tary nie da ka.y to możemy pomarzyć o czymkolwiek i tak...
Zachowanie matki kategoryczne...współczuję ...parę razy już Jej mówiłaś, że nie masz z czego zrobić obiadu? Bo tak sobie pomyślałam, że za pierwszym razem może ,,nie usłyszała"?
Cytat:
Oliweczko, ja mam zamiar kupić Hani kombinezon. Pociesznie wyglądają w nich takie dreptające maluchy - jak mali astronauci.

Mamy już kurtkę zimową, a dzisiaj dokupiłam spodnie kombinezonowe( będą też napewno pasowały rozmiarowo i kolorystycznie dla Mateuszka) i jak Ją ubrałam w to wszystko, to też wyglądała jak kosmita
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomniało mi sie:d
powyciągałyście juz szczebelki z łóżeczek? Bo ja Tak, i dziewczyny raz dwa opanowały wchodzenie i wychodzenie a przy tym maja zabawę na maksa i pyszczki się śmieją.
moja ma łóżeczko turystyczne, więc sama sobie otwiera zamek i wchodzi, jedynie z wychodzeniem ma problem....miliony razy pokazuję jak się wychodzi tyłem, ale niestety uparciuch próbuje na główkę
Cytat:

Nie moge sie jakoś ogarnąć. Jutro wielkie pakowanie i wieczorem ruszamy w drogę. Kciuki poproszę za bezpieczne dotarcie do celu.

Cytat:

Ciuszków tez mam całą masę. I nie tyle PO Tymku, co takich nowych, które dostaliśmy na różne okazje i ani razu nie założyliśmy. Ale taaaaaaak mi się nie che. Zdjęcia już niby porobiłam, ale ceny powymyślać, opisy zrobić, koszty przesyłki ustalić itp
No ale kilka sprzedałaś

Beatka współczuję stłuczki

Kupiłam dzisiaj Juli butki jesienne, bo mamy tylko z odkrytym paluszkiem i są mega-mam tylko nadzieję, że nie będzie sznurówek rozwiązywać

Ide powystawiać ciuchy na all......

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:51   #1046
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomniało mi sie:d
powyciągałyście juz szczebelki z łóżeczek? Bo ja Tak, i dziewczyny raz dwa opanowały wchodzenie i wychodzenie a przy tym maja zabawę na maksa i pyszczki się śmieją.
jeszcze nie myślałam o tym, ale skoro u Ciebie sie sprawdza to może i ja spróbuję
Cytat:
Zgadza .ię. Nie mówię, ze .ię nam należy, ale np. czę.to mówię mamie, że nie mam co na obiad zrobić, bo w lodówce .wiatło, a ona co? nic. Zaraz gada o .woich .prawach. I, że ojcie pije, i ze lepiej żebym nie przyjeżdzała. Te.cie to .amo, tylko mi dupe obrabiają. A Igora to w ogóle nikt nie przyjeżdza zobaczyć. Bo po co?
Zadnego poczucia że wnuk, że babcia czy dziadek. Nic.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

agula nie liczą, tak wogole to najlepiej byloby na. zamie.ć pod podłogę, bo problem z nami tylko. Taka prawda. Bo tamten .ynu. mie.zka z te.ciami i je.t w.zyatko pięknie, ładnie a my to czarne owce w rodzinie. A na .trychu to nie ma nic- pajęczyny i walące .ię de.ki. No .trych jak z horroru bez niczego.
Rozgoryczona je.tem przeokropnie.
Ale co i tak je.te.my bezradni... Jak .tary nie da ka.y to możemy pomarzyć o czymkolwiek i tak...
. nie wiem jak cie pomóc
Cytat:

wiecznie tylko te pieniądze, pieniądze, pieniądze...Mowią, że .zczę.cia nie dają... Gówno prawda.
dają dają. potwierdzam. może nie w pełni, ale baaardzo pomagają Niestety pieniądzę rządzą światem- przykre to ale prawdziwe.
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Rozwaliłam auto...
o kurczę, Beatko dobrze że ci się nic nie stało, ale stres i koszta niemałe.
Cytat:
Nie wychodzimy nigdzie, nie kupujemy sobie ciuchów w normalnych sklepach tylko w lumpkach. Myslimy czy TŻ nie powinien pouczyc sie niemieckiego i wyjechac bo tutaj za ta pensje to jest wegetacja a nie zycie...
Wyżaliałm sie...
ach skąd ja to znam. moje czasy sprzed wyjazdu do UK. taki wyjazd ma również swoje minusy, jednakże szczerze powiem, że nie żałuję że wyjechałam. dzięki temu żyję i nie martwię się opłatami ani zakupami.
aczkolwiek sknernie wydaję pieniążki. to mi zostało z czasów polskich
Cytat:
EVEEWE mnie tez sie zdarza czytać po łebkach jak tu za bardzo zaszalejecie z pisaniem No i tez mam wrażenie, ze częsc osób mnie nie zauważa, no cóz taki los "nowych" Ja i tak uparcie bede Wam tu pisać
ja powiem, że czytam. po łebkach często, ale czytam. czasem nie zaznaczy mi postów, czasami nie wiem co powiedziec, a czasami nie chcę się powtarzać. ale powiem tak: nikt tutaj nie jest niezauwazony
Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie czy takie torby izolacyjne to dlugo trzymają chłód? Mialyscie z tym do czynienia ? Chce kupic Troche mięsa i wziąć ze sobą i nie wiem czy wziąć nie zamrożone czy zamrozic i w taka torbę zapakowac. boje sie ze mi sie zepsuje.
lodówka lepsza
Cytat:
Wchodzenie na kanape... Wasze dzieciaki też na pewno na nią wyłażą... Ja biegnę od razu i ściągam ją na podłogę bo widzę, że Lili nie ma poczucia że spadnie...
Jak to jest u Was?
na pewno nie. dziwieę się bo wspina siępo schodach, ale póki co nie przyszło mu do głowy włażenie na kanapę, choć spędzamy w salonie dużo czasu i łazi dookoła, bije głową w kanapę, ale nie pokusił sięo wejście na nią
Cytat:
Patik przeczytałam Twojego posta i tak siedzę i myślę - jutro jadę na ten tani ryneczek może kupić dla Sary jakąś kurteczkę - podałabyś mi rozmiar i preferencje i bym Ci wysłała. Ja kupiłam Szymonowi świetną kurtkę nexta za 2 funty Tylko nie wiem ile przesyłka by kosztowała, ale może opłacałoby się, bo te używane rzeczy są tutaj jak nowe.
a co to za tani ryneczek, o którym ja nie wiem????
może car boot sale? bo tam niezłe można promocje znaleźć. ostatnio kupiłam dwa albumy na zdjęcia(200szt.) piękne proste i nowe i każdy kosztował 2 funty. a w necie sprawdziłąm cenę i około 16 funtów.
ubranek w Emilowym rozmiarze nie widziałam, ale piękne ksiażeczki po funciku.

u nas Emil lata jak szalony i chyba jest postrachem gołębi parkowych. ściga je nimiłosiernie. żeby ida juz mamy 8.Apetyt mu dopisuje.martwi mnie tylko jedna rzecz: od zeszłego tygodnia zdarza mu się codziennie zwrócić jedzenie. słychac tylko odbicie i ...bum. nie wiem od czego. fakt że on dużo je i między posiłkami często coś przegryza- głownie Flipsy (miłość Emila).ale nie wiem czy to jest włąśnie przyczyna tego, czy coś innego??:confus ed:
Macie pomysły??
Btw - za tydzień mam panieński, a w piatek przed lecimy do Polski. wszystko juz prawie dograne i tylko wystarczy się pobrac. a nasz wniosek juz poszedł do ministerstwa, wiec może jeszcze się uda

T. wrócił z wyjazdu to ja mam wolne
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:55   #1047
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
pewnie tak... Tylko że tak samo zachowują się niektóre nianie, niektórzy tatusiowie i niektóre babcie. A także niektórzy właściciele psów czy niektórzy rowerzyści Czemu doczepił się matek?
Pewnie, żeby sprowokować. Bo w Polsce - kraju Matek Polek - na matki gadać nie wolno
Ale fakt, że reklamę sobie i gazecie zrobił

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj Juli butki jesienne, bo mamy tylko z odkrytym paluszkiem i są mega-mam tylko nadzieję, że nie będzie sznurówek rozwiązywać
Jak zawiążesz kokardkę na węzeł (najpierw na kokardkę, a potem kokardkę- te uszka na węzeł), to Julka nie powinna odwiązać, a Ty sobie spokojnie poradzisz. Nie wiem, na ile mnie zrozumiałaś
Stary 2012-09-08, 15:58   #1048
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Madziulka, a propos Waszego wyjazdu, to rzeczywiście teraz spokojnie możecie sobie tam żyć? Taka ogromna różnica jest w stos. do tego, co było w Polsce?
Brumek powiem Ci szczerze, że tak Ja nie pracuję, pracuje tylko A., nie mamy żadnych benefitów, a żyjemy spokojnie z jednej pensji. Starcza na podstawowe rzeczy takie jak: opłaty, jedzenie, ubrania, kosmetyki.. Byłoby jeszcze lepiej gdyby nie zobowiązania w PL, bo mamy tam kredyt mieszkaniowy i studencki więc pewne pieniążki co miesiąc trzeba przelać. Na dzień dzisiejszy nie żałuję

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a co to za tani ryneczek, o którym ja nie wiem????
może car boot sale? bo tam niezłe można promocje znaleźć. ostatnio kupiłam dwa albumy na zdjęcia(200szt.) piękne proste i nowe i każdy kosztował 2 funty. a w necie sprawdziłąm cenę i około 16 funtów.
ubranek w Emilowym rozmiarze nie widziałam, ale piękne ksiażeczki po funciku.
tylko piszę ryneczek żeby dziewczyny wiedziały o co chodzi. Ja jeżdżę na Romford.

Stary 2012-09-08, 19:23   #1049
marzena_S
Zadomowienie

Agni, może to właśnie przez wychodzące zęby? Skoro dzieci ulewają przy ząbkowaniu, to może i takie "efekty uboczne" są normalne.
Stary 2012-09-08, 19:44   #1050
alibany
Rozeznanie

A Ala nadal ma ten odruch wymiotny. Miał być niby od infekcji i spływającej wydzielinki, ale juz po infekcji a ten odruch nadal jest. Nie tak często, ale kilka razy w ciągu dnia się zdarzy, obserwuje ją i trochę podejrzewam, że to tak dla zgrywu robi....

Pojechałyśmy tylko na zakupy a wylądowałyśmy na pikniku u Rydzyka
Ale to tylko dlatego, że mąż stawiał tam diodę, pogoda sprzyjała piknikowaniu więc pobiesiadowałyśmy troszkę Ala padła jak kawka ze zmęczenia i tańcowania a ja nic mniej zmęczona, zaraz się kładę.

marzenko dla Hani chodziaczka
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości