|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Partytura : właśnie to tak ma być, 4 tygodnie to dla takiego maluszka ogromna różnica bo teraz , w I trymestrze właśnie jego rozwój jest najszybszy. Jak pójdziesz na usg genetyczne i pomiar przezierności to zobaczysz dokładnie takiego samego już. WSzystko w swoim czasie. Ale jest to cudne, raptem 13 tydzień, to niewiele w skali całej ciąży, a już mini człowieczek
![]() Ja ostatnio usłyszałam, że stópka mojego dziecka ma 3cm 17.09 mam usg połówkowe to pokażę Wam fotki - bo ja chyba z tego wątku jestem najdalej? (20 tydzień) czy jest jeszcze jakaś mamusia ze "starszą" ciążą?
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-08 o 21:25 |
||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie to właśnie prolaktyna powoduje laktację no i jednocześnie blokuje owulację, co powoduje, że większość kobiet podczas karmienia nie zachodzi w kolejną ciążę (oczywiście są wyjątki )Gdy jest jej za dużo podczas starań powoduje podobny efekt - tzn blokuje owu. Kobiety z bardzo wysoką prolaktyną mogą mieć nawet mlekotok z piersi, mimo braku ciąży czy dziecka. A czym się objawia jej nadmiar? Przede wszystkim właśnie brakiem owu. Cykle mogą być nieregularne, mogą się pojawiać plamienia, np przed i po @ albo w środku cyklu. Przy niewielkim przekroczeniu normy objawów (takich odczuwalnych) może nie być w ogóle a owulacja nie następuje. Ja np od jakiegoś czasu, odkąd stosuję raz na czas Castagnusa nie mam plamień przed i po @ takich długich jak kiedyś (aczkolwiek może to być też dzięki laparoskopii i wyczyszczenia z endometriozy), dlatego nie badając prolaktyny wiem, ze jest lepiej
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile razy dziennie pije sie te ziółka ojca sroki?Bo chciałabym kupić.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
iza, wlasnie szukalam i mieszanke numer 3 pije sie raz dziennie przed snem.
znalazlam zielarski internetowy i wrzucilam do koszyka: http://lekiznatury.pl/pl/zamowienie |
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Marudexus zgadzam sie z wszystkim co napisalas o zkosliwej prolaktunie....u mnie jesli moge sie wtracic i dodac bardzo opozniala miesiaczki nawer do 1.5miesiacs i byly one bardzo bolesne..no i mumo prob niezafasokowalam ten miediac na bromku wiec zobaczymy
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to testosteron podwżyszony a progesteron za niski.Ciekawa jestem co powie we wtorek gin na wyniki.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dziękuję za odp ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Iza a badania tarczycowe tez robilas?
|
#1752 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wstyd się przyznać, ale nie mam pojęcia o co kaman z tym pomiarem przezierności i w ogóle.. Jako, że u mnie to jeszcze początek to nie rozmawiałam o tym z lekarzem, pierwszy raz słyszę! Swoją drogą.. "dopiero" początek, a "już" minął 2 m-c wg tyg. licząc.. hehe.. (Mi tradycyjnie dziwnie tak liczyć, skoro zapłodnienie było 20-22Lipca no, ale cóż hahaha...)Cytat:
![]() Cytat:
Nie wolno Wam zakładać, że coś Was ominie..jestem tego dowodem.Cytat:
Znam to z autopsji hehe Uważałam, że będę miała mega kłopot, a dorwała mnie mega niespodzianka na udowodnienie błędu!magdaammm dziękuję za miłe słowo o fasolce! Zobaczysz, Ciebie też taka dorwie!Santom - to wspaniałe co piszesz o swojej koleżance! I wiem też co czułaś, że przeplótł się smutek z radością.. Mam swoje lata i w koło dzieci się rodziły dlatego..naprawdę.. rozumiem ale kiedyś los Ci to wynagrodzi
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-08 o 22:52 |
||||
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,są dobre.Tsh wyszło mi 1,900
W marcu jak zaszłam w ciąże było 3,290 czyli poprawiło sie.Ft3 i Ft4 też są dobre.Tylko progesteron bardzo niski,co mi sie wydaje że świadczy o tym że nie było owulacji i temu teraz musze @ wywoływać luteiną.Martwie się za to tym podwyzszonym testosteronem![]() Dziewczyny a czy te ziółka ojca sroki moge pić nawet jak dostane od gina jakieś leki we wtorek?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-08 o 22:50 |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, jeśli miałaś badaną prolaktynę raz to o niczym nie świadczy, ponieważ poziom tego hormonu może się bardzo szybko zmieniać, m.in, rośnie na skutek stresu albo stymulacji sutków (np po seksie=pieszczotach). Jeśli badałaś prl raz to ten wynik mógł być właśnie efektem lekkiego stresu a być może na co dzień masz ją w normie. Dlatego niektórzy lekarze olewają takie wyniki lekko ponad normę. Z ddrugiej strony, jeśli taki wynik ma się "na stałe" to już może stanowić problem, ale też nie musi. Ja miałam badaną kilkakrotnie (też w szpitalu co kilka godzin, nawet w nocy) i zwykle jest ok 30, ale mimo wszystko cykle mam raczej regularne i owulację albo miewam albo chociaż jajo rośnie i co najwyżej nie pęka a się luteinizuje (mierzę temp, stąd wiem). Niektórzy lekarze z drugiej strony twierdzą, ze wynik już ponad 15 może stwarzać problem w poczęciu. Generalnie jest to sprawa bardzo indywidualna i z jednej strony nie ma co panikować, z drugiej lepiej zrobić badania i mieć pogląd co i jak. A najlepiej zrobić monitoring, wtedy wszystko wiadomo.
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heh powiem szczerze, ze nigdy nie wierzylam w tego typu wspomagacze.. nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest naprawde duzo poczytalam i jestem zaskoczona pozytywnie. stwierdzilam, ze zrobie tak jak duzo innych dziewczyn, nie kupilam gotowej mieszanki tylko zamowilam z internetowego (bo ostatnio nie mm czasu zeby po miescie szukac) sklepu zielrskiego osobne skladniki takze beedziem mieszac mieszac razem mnie to wynioslo 25 zl takze nie zbiednieje, a noz cos tam podziala
|
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka zaraz też będzie rodzić, TP ma na 02.10 więc jak do tego czasu nie zaciąże (a zapewne tak będzie) to też na pewno jakaś przykrość będzie ale tylko z tego powodu że mi się nie udaje bo z narodzin jej syneczka będe się mega cieszyć tym bardziej że przez całą ciąże po wizytach usg do mnie dzwoniła zdawać relacje jak dzidziol,często się spotykałyśmy itp![]() Także głowa do góry, nie jedna z Nas ma taki kryzys ![]() Cytat:
Ty testujesz w wtorek? bo jak tak planuje,na dziś mam termin @ ale jeszcze jej nie ma (9 dzień po odstawieniu dupka) Dzień Dobry Ja tylko przelotem, u Nas w końcu ładna pogoda, niedługo jedziemy z Tż kilka spraw pozałatwiać a później niedzielne lenistwo... ![]() P.S: Maru co do odkurzacza-nie mam zielonego pojęcia...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Odstawiłam już wczoraj luteine i czekam na tą wredną @
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Was kochane!!! Ja dzisiaj nie do życia. Wczoraj mała imprezka była u nas, podrinkowałam się i niby było ok,fajnie się czułam i tak dalej. No ale za to pół nocy mam wyrwane z życiorysu. Rwało ze mnie aż miło ![]() Tak więc dzisiaj się czuję okropnie i niech mnie ktoś dobije ![]() Makabra
|
|
|
#1759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak teraz zerkłam na wypis ze szpitala z endokrynologii i mam tam wynik niejakiego PRL.. czy to aby nie była tez badana prolaktyna? Tyle, że jeśli tak to wynik w innych 'proporcjach' bo norma 70 -510; miałam 475.Wiem jedno. Prolaktyna jest hormonem dla którego dzień cyklu jest ważny w badaniu, a tutaj nie mogło mieć to znaczenia, bo nikt mnie nie będzie trzymał m-c w szpitalu. A co do stresu,żyję w stresie i mocno osiwiałam. Miałam też badany hormon stresu - kortyzol tam na endokrynologii i wyniki były niemałe. Więc moja prolaktyna tak czy owak łatwo nie miała, a jakoś radę dała. Teraz tylko się modlę by donosić i by mieć czym karmić ![]() Cytat:
oby ta noc była już komfortowa i spokojna
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do prl to właśnie prolaktyna, i faktycznie jest ona podawana w różnych jednostkach, te, które napisałaś to mniej więcej 20 krotność tych wcześniejszych, czyli 475 to będzie ok 23 właśnie. Skoro miałaś badania na endokrynologii to pewnie podobny pakiet jak ja, te badania też robiłam na endokrynologii właśnie. A załatwiłam je sobie w prosty sposób - poszłam prywatnie do ginki, która w szpitalu na endo pracuje i ona dała mi skierowanie i tam potem przyjęła. Wielu lekarzy tak robi, czasem warto więc zainwestować w prywatną wizytę. A i jeszcze co do dnia cyklu to akurat przy prolaktynie nie ma dużego znaczenia. Ten hormon może się bardzo wahać nawet w ciągu jednej doby, ale w całym cyklu mniej więcej jest stały
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja głupia jestem w te klocki W sensie, że ten później podany przeze mnie wynik jest 20stokrotnoscią tego szpitalnego? Tomi pasuje Kurczę, ja na endokrynologię trafiłam od endokrynolog, która też pracuje w szpitalu, przyjzdza do mojego miasteczka z poznania i tam w szpitalu robi aczkolwiek na 2gim rodzaju endokrynologii a nie tym na którym ja leżałam. Byłam pod kątem problemów z włosami, bo na łbie tragedia, a gdzie indziej rewelacja ( jak dla faceta rewelacja, nie dla mnie..! ) PRL miałam tylko raz podany, ale np, kortyzol na 3 sposoby badany - w odstępach czasu, z dexametazonem i z synacthenem tez z odstępami czasu. Z tym ost. miałam też bad. 17-0h-progesteron i tez z odstępami czasu. Inne rzeczy, hormony, potas i sód już jednorazowo. Glukozę jeszcze miałam z obciążeniem, a tak to usg brzucha, bad. ginekologiczne podstawowe, mocz.. musiałam wrócić na TK nadnerczy. No i tyle. Złe wyniki DHEA-s, androstendionu i DHT miałam jak już wspominałam leczyć kobiecymi hormonami, ale nidyrydy. Z tego co prędzej pisałaś miałaś dokładniejsze bad. kobiecych hormonów i monitoring w trakcie doby, ja nie. Mnie chyba sprawdzali pod kątem hashi i jakichś innych, ale zostały wykluczone. Mam nadzieję, ze od tamtego czasu mi się nie rozwinęły od tych cholernych leków które organizm musi znosićU tego nowego lekarza postaram się omówić wszystko i pokazać też te wyniki, może to go zmobilizuje by zbadać coś teraz w ciąży, oby tylko uszy mu nie zwiędły i oby się nie zraził na starcie
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-09 o 15:01 |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o to, ze ten wynik 400 coś jest mniej więcej taki sam jak ten 23 w innych jednostkach i jak się chce przeliczyć jedne na drugie to się mnoży/dzieli przez 20, nie wiem czy dokładnie 20, ale mniej więcej. Możesz zresztą wygooglać jeśli chcesz znać dokładny przelicznik ![]() A co do badań w szpitalu - fakt, miałam takie typowe pod "kobiece problemy", czyli hormony płciowe, tsh różne czy jak im tam, miałam też cholesterol, test z glukozą, jakieś tam potasy i inne. Ale monitoringu nie, bo to się robi w innych dniach cyklu. (te "kobiece" się robi na początku cyklu, oprócz progesteronu, bo jego poziom jest ważny ok tydzień po owu,,no i ja byłam w szpitalu jakoś od 3 dc na 3 dni) Monitoringu niestety nikt w szpitalu nie zrobi, to już trzeba do gina.
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi chodziło o to, że Ty właśnie czy to u ginekologa czy na oddziale byłaś bardziej pod kątem kobiecych przemian obserwowana i badana, ja nie, ja miałam same badania pomiarowe hormonów, a te które sprawdzono na kilka sposobów to właśnie inne i pod kątem wyeliminowania innego typu schorzeń Podsumowując - tośmy zostały przebadane ile 'klinika daje'.. mam nadzieję, że przynajmniej w Twoim przypadku przyniosło to ciekawsze efekty niż w moim, bo niestety nic koniec końców z tego nie wynikło przez kolidowanie tabletek
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-09 o 17:29 |
|
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tutaj dzisiaj cisza...
![]() Ja się właśnie wykąpałam i zaraz uciekam do Tż oglądać Tv @ póki co nadal nie ma, w wtorek zamierzam zatestować jak będzie I kreska to się dopiero zacznę martwić... Jutro poniedziałek i na nowo praca... w dodatku do 16, ehh...po pracy do Was zaglądne.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Witam ja dzis mimo fanej pogody chodze jak lunatyk tak mnie spanie bierze ....pozatym rwa mnie piersi (nie bola caly czas ) jakby to porownac to tak jakbym miala skurcze i chyba zaczynaja bolec jajniki ale z powodu brania tabletek (bromergon)nie wiem czy to nie za ich sprawa ale wydaje mi sie ze niedługo dostane@
aha i dalej mam sluz biały serkowaty nierozciagliwy (bez grudkow)---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
hmm ja mam dostac okres 16 ale mam wrazenie ze przyjdzie szybciej ![]() Za Ciebie Kochana w wtorek 3mam mocno kciuki
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-09 o 19:48 |
|
|
|
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Nie odzywam się ostatnio, bo złe rzeczy się u mnie dzieją i jakoś nie mam weny się udzielać, ale ciągle was podczytuje i trzymam kciuki za wszystkie staraczki i mamuśki i dzidziole ![]() z moim zdrowiem już lepiej, zobaczymy co będzie jak odstawie leki, mam nadzieje, że te infekcje się wreszcie ode mnie odczepią raz na zawsze! Tż ostatnio mnie do szału doprowadza, nie da się z nim żyć! Czy ja kiedykolwiek będę ważna dla niego przynajmniej tak samo jak jego matka i cała rodzina? Bo ostatnio świetnie pokazuje mi, że to oni są na pierwszym miejscu.. Rozumiem to, że są dla niego ważni, z mojej strony trochę to inaczej wygląda, nie jestem zbytnio przywiązana do moich rodziców emocjonalnie, wiadomo, chcę już życie układać po swojemu i skupiam się przede wszystkim na sobie a moi rodzice doskonale to rozumieją, ale on, mimo tego, że mieszka teraz u mnie to wiecznie by wracał do domu, ba, nawet przy dzisiejszej kłótni powiedział mi, że wróci tam na stałe.. Ja wychodzę z założenia, że jeśli ze mną chce założyć rodzinę to przede wszystkim skupia się na nas, to nie jest jednoznaczne z zerwaniem kontaktów z rodzicami, aż tak dużo wymagam? a on ostatnio nie ma siły na spędzanie czasu ze mną, nawet chęci, wiecznie jest zmęczony, a jak jedzie po pracy do swojego rodzinnego domu to na wszystko ma i czas, i chęć, i siłę. W dodatku to co powie jego mama to jest świętość i tak trzeba robić, a ja nawet jak mu mówiłam to samo to ze mną jest wszelka dyskusja.. A oczywiście z perspektywy jego rodziny to wszelkie zło tego świata to moja wina, bo przecież zawala studia przez pracę (a pracuje u moich rodziców, więc dla mnie takie teksty to mega cios) jak i również przeze mnie, bo u mnie mieszka, więc dlatego się nie uczy (a tak na prawdę u mnie nie ma zbyt wielu obowiązków i gdybym ja go nie ganiała to by w ogóle nie otworzył książki, a tak to po wielu walkach i kłótniach w końcu zaczyna się uczyć, oczywiście wielce obrażony bo ja raczyłam go obudzić po dwóch godzinach popołudniowej drzemki, a jak siedzi w domu to ciągle mu znajdują jakieś zajęcia, domowe prace, więc na naukę w ogóle nie ma czasu) i ciągle słyszę jakieś teksty, które są skierowane we mnie.. Traktują go jak małe dziecko a przecież ma już 25 lat ! I on mi będzie oczy mydlił, że jak będziemy na swoim i będziemy mieć dziecko to mi we wszystkim pomoże, tylko ciekawe jak, skoro na razie to wszelkie zadania w domu rodzinnym są ważniejsze od tych u mnie.. Więc chyba starania o dziecko trzeba przełożyć na dużo późniejszy termin, bo jak na razie nie widzę w tym sensu.. Nie wiem co się stało, od naszego urlopu zmienił się o 180 stopni, wcześniej było podobnie, na początku naszego związku, ale później zmienił myślenie, stawał w mojej obronie gdy jakieś były podteksty w stosunku do mnie i mojej winy w czymkolwiek, a teraz kompletnie odwrotnie.. Co się stało to nie wiem, wiem, że jak jedzie sam do domu rodzinnego to wraca z mętlikiem w głowie, a mi już się odechciewa tam jeździć widząc to wszystko.. Echh musiałam się wygadać dziewczyny, bo po prostu już nie mam siły, tak pragnę małego bobaska a jak na razie nie widzę sensu, żeby się o niego starać, bo dopóki nie unormujemy tej sytuacji, nie dogadamy się, to po co?
|
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Ruda no to nie ma czego zazdroscic
3mam kciuki by sie poukładało i by Twój TZ przyszedł po rozum do głowy odciął pępowine i dorosł,,,
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W każdym związku są momenty złe i dobre. U nas też czasami jest tak,że się zastanawiam co ja tutaj robię Albo jak mąż mi ciśnienie czymś podniesie to sobie mówie: koniec, nie będzie już żadnych dzieci z nim i wogóle bla bla bla )Ale to wszystko szybko przechodzi. Jeśli naprawdę się kochacie to dużo ze sobą rozmawiajcie, przedstawiajcie swoje racje bez zbędnego krzyku i emocji. Chociaż wiem,że czasami to mega trudne ![]() Uświadom Tżtowi,że to z Tobą będzie tworzył rodzinę i to z Tobą chce mieć dziecko. I jego rodzina owszem jest ważna, ale w tym momencie on zakłada swoją i to się powinno liczyć na pierwszym miejscu ![]() Trzymam kciuki abyście szybko doszli do porozumienia
|
|
|
#1769 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A argument, że ze mną bedzie tworzył rodzinę nie działa. Bo już nie raz o tym mówiłam i nic. Po dzisiejszym dniu zrozumiałam, że dla niego to albo ja jestem ważna, albo jego rodzina i koniec, jeśli ja będę na pierwszym miejscu to łączy się to z zerwaniem kontaktu z jego rodziną, choć nie wiem co ma piernik do wiatraka, bo ja od niego tego nie wymagam, chcę jedynie, żeby bardziej się skupił na nas, skoro mamy tę rodzinę razem stworzyć, a rodzice mają być też ważni, owszem, ale nie najważniejsi, nie do tego stopnia, że on rzuca wszystko i jedzie do nich, bo coś tam się jego mamie przypomniało i koniec końcem nie wraca na noc do mnie.. No i dał mi do zrozumienia, że skoro ktoś ma być najważniejszy na całej linii to będzie to jego rodzina, skoro chce wrócić tam na stałe, czyli tym samym poluźnić kontakt ze mną.. Także chyba tej rodziny nie stworzymy.. ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w moim przypadku efektem było jedynie to, że utwierdziłam się w tym, że prolaktyny jest trochę za dużo. Reszta była niby ok, a badana byłam raczej pod kątem zespołu policystycznych jajników i to jak do tej pory nie zostało ani potwierdzone ani wykluczone jeden jajnik mam "brzydki" tzn pęcherzyki ułożone na obwodzie, powiększony, ale z hormonów PCOS nie wynika .. no ale podobno lewy wygląda ok i tego się na razie trzymam ![]() No i dziś jestem po 2 tabletce Clo i już czuję lekkie kłucia w tym lewym jajniku. Więc może ładnie pracuje oby były efekty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

ale jeszcze 15 minut temu myslalam ze po kolejnym # jedynym podniesieniem się z dołka było by obsesyjne dbanie o siebie i imprezowanie. Poprostu rok takiej super młodości... nie wiem czemu ale wydaje mi się że mamciowanie i robienie obiadków w pustym domu by mnie zabiło. Mam nadzieje że nie prędko będę znów szaleć 

i choć jeszcze nie bardzo sie orientuje co one znacza to mam nadzieje ze wszytsko sie unormuje
Wie może któraś czy taki batonik na spirycie jak Maciuś czy Pawełek to też zakazane?

Jako, że u mnie to jeszcze początek to nie rozmawiałam o tym z lekarzem, pierwszy raz słyszę!
Swoją drogą.. "dopiero" początek, a "już" minął 2 m-c wg tyg. licząc.. hehe.. (Mi tradycyjnie dziwnie tak liczyć, skoro zapłodnienie było 20-22Lipca no, ale cóż hahaha...)
ale kiedyś los Ci to wynagrodzi