Krakowianki - część XIX - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 22:04   #5041
SdC
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XIX

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Co prawda byłam krótko we Wrocławiu, ale według mnie na wielu polach wyprzedza Kraków. Jest dużo więcej zieleni, więc można w wielu miejscach wypocząć, poopalać się. Jest też czyściej, nie ma tzw. meneli. Mam wrażenie, że Wrocław bardziej idzie z duchem czasu i rozwojem techniki, np. w autobusie czy tramwaju kupując bilet w automacie płaci się tylko i wyłącznie przykładając kartę płatniczą do czytnika (bilet kupiony w kilka sekund, brak kolejek, brak problemów z resztą). Teraz już mi nic nie przychodzi do głowy, ale wiem, że miałam jeszcze kilka takich rzeczy.
To jest wygodne bardzo i byłam zdziwiona strasznie. Jednak wydaje mi się, że ograniczenie możliwości tylko do karty jest niezbyt dobrym pomysłem, bo przecież nie każdy kartę musi mieć .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:08   #5042
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Lepiej niż Kraków Ale ja za Krakowem w ogóle nie przepadam - na mój stosunek składa się wiele rzeczy. Wrocław kojarzy mi się z samymi przyjemnymi chwilami - koncertami, podróżami, festivalami, bo w takim celu byłam tam kilka razy. Jest mniej ponury niż Kraków, bardziej zadbany - szczególnie w centrum. Ma dużo dobrze zagospodarowanej zielonej przestrzeni, ładnie odrestaurowane budynki (czy to Uniwersytetu, czy innych szkół, urzędów itd).
Słowem - 1:0 dla Wrocławia
Mam właśnie takie same odczucia jak Ty.
Jedyne w czym według mnie wygrywa Kraków to zabytki, kościoły. We Wrocławiu nic mnie nie zachwyciło.
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
To jest wygodne bardzo i byłam zdziwiona strasznie. Jednak wydaje mi się, że ograniczenie możliwości tylko do karty jest niezbyt dobrym pomysłem, bo przecież nie każdy kartę musi mieć .
Też byłam zdziwiona. Co więcej stałam przed automatem i szukałam dziurki na drobne, a tam nie ma Dopiero TŻ uratował sytuację wyciągając kartę i płacąc
Myślę, że osoby, które nie mają karty są przygotowane na to, że nie kupią biletu w autobusie i załatwiają to wcześniej. Jednak jest to dla nich sporym utrudnieniem. Takim samym jak dla nas latanie po autobusie i szukanie osoby, która ma rozmienić pieniądze albo wymienić na grubsze, bo automat takich nie przyjmuje w danym momencie.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:10   #5043
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak? Co się stało?
Wpadłam w poślizg i wjechałam w barierkę. Dziwna sprawa, bo działo mi się też coś ze skrzynią biegów, być może dlatego straciłam panowanie nad autem i dlatego poleciał
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36420982]Nieźle! Faktycznie się obkupiłaś. I to za jaką kasę! Zostajesz moim zakupowym guru na nadchodzący tydzień
[/QUOTE]
Coś krótkoterminowy ten tytuł
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

ola gie - dopisujesz te kredki avon?
Dopisałam skromnie jedną, dzięki za pamięć
Cytat:
Chyba, że tak Zoo akurat jest tam rewelacyjne, cały czas się rozbudowuje. Teraz właśnie robią Afrykarium. Info tu: http://www.zoo.wroclaw.pl/index.php?...272&id_kat=627 Myślę, że warto będzie to zobaczyć
Ja czekam aż w Krakowie zrobią Żyrafiarnię

Aleee się nawymieniałam na swapie. Mam tylko nadzieję, że jak jutro czy kiedyśtam rozpakuję torbę z rzeczami to się nie załamię

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:12   #5044
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Dopiero za rok . A miałam nadzieję, że będzie na wiosnę .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:14   #5045
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam w poślizg i wjechałam w barierkę. Dziwna sprawa, bo działo mi się też coś ze skrzynią biegów, być może dlatego straciłam panowanie nad autem i dlatego poleciał

Aleee się nawymieniałam na swapie. Mam tylko nadzieję, że jak jutro czy kiedyśtam rozpakuję torbę z rzeczami to się nie załamię
O kurcze. A duże szkody?
Trzeba było mówić o tej skrzyni. Nie widziałaś, że mam mechanika pod nosem?

Ja na razie nie wybieram się do krakowskiego. Obawiam się, że blado wypadnie w porównaniu do wrocławskiego.

Wszystkie Twoje udało Ci się wymienić? Opowiedz w ogóle jak to wyglądało i co zdobyłaś

Stary 2012-09-09, 22:15   #5046
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
Tak myślałam że o ten eyeliner chodzi, pędzelek taki tylko z inglota, nie?
http://allegro.pl/essence-pedzelek-d...596344679.html

EDIT
O znalazłam i inglota
http://allegro.pl/inglot-31t-pedzel-...571111107.html
Ja osobiście wolę pędzelki tego typu - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...klonu-30t.html, ponieważ dają więcej możliwości manewru i moim skromnym zdaniem są łatwiejsze w obsłudze.

Cytat:
Napisane przez Yenes Pokaż wiadomość
hiper to nie potrzebujesz mojej osoby do recenzji tak?
Bazę mam, mogę Ci przekazać przy najbliższej okazji, ale prosiłabym Cię jednak o recenzję ze zdjęciami.

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
I drugie, głupie: Czy wstrząsacie kosmetyk przed użyciem? Ja mam jakąś fobię, wstrząsam chyba wszystkim oprócz pasty do zębów
Ja też wstrząsam praktycznie każdym kosmetykiem. Pastą do zębów też mi się zdarza z przyzwyczajenia, zwłaszcza rano jak jestem zaspana. Natomiast szczytem było kiedyś wstrząśnięcie szczotką do włosów...

Ineso a propos kremu do rzęs, ja po prostu wyciskam odrobinkę tuż nad linią rzęs (dzięki małemu otworkowi może zrobić to precyzyjnie) i rozsmarowuję paluchem. Nic mnie nie szczypie, nigdy nie wcisnęłam go sobie od oka czy coś.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Coś krótkoterminowy ten tytuł
Styknie. Jeszcze by w jakiś samozachwyt wpadła czy coś...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:20   #5047
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
O kurcze. A duże szkody?

Ja na razie nie wybieram się do krakowskiego. Obawiam się, że blado wypadnie w porównaniu do wrocławskiego.

Wszystkie Twoje udało Ci się wymienić? Opowiedz w ogóle jak to wyglądało i co zdobyłaś
We wrocławskim nie byłam, ale zoo w Chorzowie > zoo w Krakowie.
Stary 2012-09-09, 22:24   #5048
kasiencja
Pani Buka

a w zoo w Gdańsku byłyście?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:26   #5049
Konto usunięte

Yyyyyy... a może by tak... nowy watek?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:28   #5050
WrednaMyszka
Zakorzenienie

nicRu Nie prowadzisz już bloga?

Stary 2012-09-09, 22:30   #5051
nicRu
maszyna, nie człowiek

Myszka, jest sobie jest, ale byłam zajeta remontem a teraz rekrutacją na studia Zresztą musze pojechac pstryknąć sobie fotkę...
Stary 2012-09-09, 22:37   #5052
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36425640]J
Ineso a propos kremu do rzęs, ja po prostu wyciskam odrobinkę tuż nad linią rzęs (dzięki małemu otworkowi może zrobić to precyzyjnie) i rozsmarowuję paluchem. Nic mnie nie szczypie, nigdy nie wcisnęłam go sobie od oka czy coś..[/QUOTE]
Dzięki
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36425880]Yyyyyy... a może by tak... nowy watek?[/QUOTE]

A może by tak hiper założyła w końcu?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:39   #5053
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ciasto czekoladowe z cukinii
robiłam kiedyś, ale nie wyszło mi takie dobre jak Twoje

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
oj tam oj tam, nie musi być idealne, ważne że własne i da się zjeść

nakupowałam warzyw na leczo, są teraz takie tanie
co jeszcze robicie np. z cukinii?
faszerowana cukinia

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:39   #5054
Konto usunięte

Cytat:
A może by tak hiper założyła w końcu?
<cichy paniczny chichot>
Stary 2012-09-09, 22:49   #5055
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]mimi Jak sprawuje się tusz?
Jestem bardzo zadowolona fajnie wydłuża rzęsy i przede wszystkim ich nie skleja

We Wrocławiu byłam kilka razy i nie powiem zrobił na mnie wrażenie Przyjemne miasto i z chęcią do niego się wraca Jednak dla mnie Kraków ma większy urok i jest bardziej klimatyczny. Co prawda przeprowadzając się tutaj miałam inne wyobrażenie o tym mieście, ale póki co nie chciałabym mieszkać nigdzie indziej choć czasami kusi mnie Warszawa.

Na koniec dnia się na prawdę zdenerwowałam Okazało się, że zespół na którego koncert jadę przełożył godzinę rozpoczecia z 20 na 21 niby niewielka różnica jednak najprawdopodobniej będę musiała wyjść przed końcem imprezy, żeby zdążyć na busa powrotnego do Krakowa ( mam już bilet wykupiony) Normalnie już mam wizję jak zespół śpiewa końcowe utwory, publika szaleje do granic możliwości a ja grzecznie opuszczam stadion

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:49   #5056
Yenes
Rozeznanie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36425640]Ja osobiście wolę pędzelki tego typu - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...klonu-30t.html, ponieważ dają więcej możliwości manewru i moim skromnym zdaniem są łatwiejsze w obsłudze.

Bazę mam, mogę Ci przekazać przy najbliższej okazji, ale prosiłabym Cię jednak o recenzję ze zdjęciami.

Ja też wstrząsam praktycznie każdym kosmetykiem. Pastą do zębów też mi się zdarza z przyzwyczajenia, zwłaszcza rano jak jestem zaspana. Natomiast szczytem było kiedyś wstrząśnięcie szczotką do włosów...

Ineso a propos kremu do rzęs, ja po prostu wyciskam odrobinkę tuż nad linią rzęs (dzięki małemu otworkowi może zrobić to precyzyjnie) i rozsmarowuję paluchem. Nic mnie nie szczypie, nigdy nie wcisnęłam go sobie od oka czy coś.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Styknie. Jeszcze by w jakiś samozachwyt wpadła czy coś...[/QUOTE]

Super, ciekawy ten pędzelek, mam nadzieję, że rzeczywiście będzie się nim wygodnie nakładało. Jak kupię to dam znać

A co do bazy nie ma problemu z recenzją. Będziesz w środę na kawie/piwie?
Ewentualnie mogę podjechać gdzieś w któryś dzień jakbby nie było okazji
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:59   #5057
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Dopiero za rok . A miałam nadzieję, że będzie na wiosnę .
Grunt, żeby tym razem naprawdę było, bo deklarowali wielokrotnie, że będzie na dany sezon a potem coś się psuło i kupa :<
Cytat:
O kurcze. A duże szkody?

Ale ze skrzynią się działo dopiero wtedy na tym zakręcie trzeba wymienić cały błotnik prawy przedni, kierunkowskaz (prawie mu się nic nie stało, ale niestety obudowa pękła) i wyszczerbiłam felgę. No i ten błotnik minimalnie przybił do maski i zrobił się tam jakiś pęcherz i tata się boi, czy to nie zacznie korodować.

Ja byłam w czerwcu w zoo w Warszawie, specjalnie pojechałam zobaczyć żyrafy

Wymieniłam sporo rzeczy, ale nie wiem, co upolowałam, nie mam siły o tym teraz myśleć chociaż... sweterek, tregginsy, czapkę, spódnicę, kolczyki, tunikę i chyba jakieś 3 bluzki. Tak mi się wydaje ale chyba zaraz jednak sprawdzę

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36425880]Yyyyyy... a może by tak... nowy watek?[/QUOTE]
Załóż
Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość

Na koniec dnia się na prawdę zdenerwowałam Okazało się, że zespół na którego koncert jadę przełożył godzinę rozpoczecia z 20 na 21 niby niewielka różnica jednak najprawdopodobniej będę musiała wyjść przed końcem imprezy, żeby zdążyć na busa powrotnego do Krakowa ( mam już bilet wykupiony) Normalnie już mam wizję jak zespół śpiewa końcowe utwory, publika szaleje do granic możliwości a ja grzecznie opuszczam stadion
A jaki to koncert?

Tak właśnie.
Stary 2012-09-09, 23:05   #5058
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:

Wymieniłam sporo rzeczy, ale nie wiem, co upolowałam, nie mam siły o tym teraz myśleć chociaż... sweterek, tregginsy, czapkę, spódnicę, kolczyki, tunikę i chyba jakieś 3 bluzki. Tak mi się wydaje ale chyba zaraz jednak sprawdzę

no to niezłe łowy może kiedyś "dorosnę" do decyzji żeby wybrać się na wymiankę

Cytat:
A jaki to koncert?
Coldplay

— Arthur Schopenhauer
Stary 2012-09-09, 23:12   #5059
ola_gie
Zakorzenienie

WrednaMyszka, obczaiłam dokładnie co przyniosłam
więc tak:
czapka taka na jesień
2 x bluzka z długim rękawem (jedna w kwiatki, druga brązowa)
sweterek rozpinany
2 x bluzka z krótkim rękawem (jedna z bufkami, druga po prostu czarna)
spódnica
tregginsy jeansowe
torba - taka szmaciana, niezupełnie shopperka, ale coś w tym guście
sweterek w paski
tunika
komplet kolczyki + wisiorek

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2012-09-09 o 23:18
Stary 2012-09-09, 23:14   #5060
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jedna z gorszych wód to Kropla Beskidu a jest dość często kupowana. Oczywiście najlepsza woda to ta niegazowana. U mnie na pierwszym miejscu jest MUSZYNA, niestety trudno dostępna, na drugim 0 najczęsciej przeze mnie pita - KINGA PIENIŃSKA i na trzecim MUSZYNIANKA, niskonasycona gazem.
Piję dwie zgrzewki wody tygodniowo
Ja piję tylko Piwniczankę lub Muszyniankę. Albo smakowe, ale to źródlane, dla smaku.
Piję 1 butelkę tygodniowo, więc mało.
Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
Nałęczowianka nie jest taka zła ma około 700mg/l substancji a podobno około 1000 to najlepsze wody przy dużej ilości ich spożywania
Widzę sporą różnicę między 650 a 1000
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zainaugurowalam irish night life Jak na male miasteczko kluby maja swietne, duze, ze scena z koncertami na zywo (irlandzka muzyka jest cudowna ) albo parkietem do tanca jak kto woli. Jest tez duzo normalnych knajpek do posiedzenia. W kazdym maja ze 20 rodzajow lanego piwa do wyboru, jest pyszne. Normalnie w miescie co 2 lokal to jakis pub. A moi hosci to mega imprezowicze
Czad
Cytat:
250zł całość

Cytat:
I drugie, głupie: Czy wstrząsacie kosmetyk przed użyciem? Ja mam jakąś fobię, wstrząsam chyba wszystkim oprócz pasty do zębów
Tak - szamponami, balsamami, lakierami...
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36425640]Ja też wstrząsam praktycznie każdym kosmetykiem. Pastą do zębów też mi się zdarza z przyzwyczajenia, zwłaszcza rano jak jestem zaspana. Natomiast szczytem było kiedyś wstrząśnięcie szczotką do włosów...[/QUOTE]
Pewnie się zmieszała
Cytat:
Jedyne w czym według mnie wygrywa Kraków to zabytki, kościoły. We Wrocławiu nic mnie nie zachwyciło.
Z Krakowa bliżej w Tatry...Dziś pojechałam, by wysłać tacie na urodziny mmsa ze szczytu

3,5 godziny biegłam z Łysej Polany, by znaleźć się na 2112 m n.p.m. i wysłać zdjęcie 5 stawów

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-09-09 o 23:16
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 23:22   #5061
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
no to niezłe łowy może kiedyś "dorosnę" do decyzji żeby wybrać się na wymiankę

Coldplay
Swapy są super jak się ma jakieś rzeczy złe rozmiarowo, niepasujące do nas itp. bo wiadomo, że na jakieś nieciekawe, stare łachy nikt się nie pokusi

Wow, i serio nie możesz wracać późniejszym busem? Nie wyobrażam sobie wyjść wcześniej z koncertu

Tak właśnie.
Stary 2012-09-09, 23:29   #5062
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Wow, i serio nie możesz wracać późniejszym busem? Nie wyobrażam sobie wyjść wcześniej z koncertu
Niestety nie mam innego wyjścia, gdyż tylko wracając tym busem jestem w stanie zdążyć na praktyki następnego dnia a jak bym nie zdążyła na te praktyki to musiałabym brać warunek na 3 rok, a to mi się kompletnie nie uśmiecha. Masakra jakaś

— Arthur Schopenhauer
Stary 2012-09-09, 23:49   #5063
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie mam innego wyjścia, gdyż tylko wracając tym busem jestem w stanie zdążyć na praktyki następnego dnia a jak bym nie zdążyła na te praktyki to musiałabym brać warunek na 3 rok, a to mi się kompletnie nie uśmiecha. Masakra jakaś

Przypomniało mi się, że nie zgłosiłam w ogóle, gdzie odbywam praktyki, a termin upłynął chyba w czerwcu. Tyle dobrze, że nie wymagały one umowy, bo robiłam na uczelni przed wakacjami, może mi zaliczą...

Tak właśnie.
Stary 2012-09-09, 23:53   #5064
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tam jest jeszcze więcej mega laleczek <3
http://www.dolldivine.com/public/sav...9515582194.jpg
Stary 2012-09-09, 23:57   #5065
Lenkapuma
Zakorzenienie

nicru, bo wsiąkniesz zamiast robić coś konstruktywnego

Dobrej nocy wszystkim

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 00:04   #5066
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Widzę sporą różnicę między 650 a 1000
biorąc pod uwagę, że są takie po 170 oraz takie po 2500 to 650 całkiem nieźle wypada w tej statystyce
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 00:06   #5067
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
nicru, bo wsiąkniesz zamiast robić coś konstruktywnego

Dobrej nocy wszystkim
I tak nie ma o wyboru fajnych chłopakowych włosów... A jutro gorzki, poweekendowy powrót do świata sprzątania i remontu
Stary 2012-09-10, 01:05   #5068
Malla
Nie depcze krokusów

To było tak dawno temu?
http://www.pudelek.pl/artykul/43100/...m_talent_foto/
Stary 2012-09-10, 07:05   #5069
kasiencja
Pani Buka

Malla, widziałam jej zdjęcie na Onecie i też się mocno zdziwiłam że to 4 lata

Mimi, a nie ma żadnego transportu w środku nocy? pociąg? ja już wolałabym chyba żeby kasa z biletu na busa mi przepadła i przemęczyć się niż wyjść przed końcem koncertu o którym marzyłam i za który też niemało zapłaciłam. albo coś załatwić z tym jednym, jedynym dniem praktyk? zwolnienie lekarskie? no bo tak teoretycznie, gdyby złapało Cię jakieś poważne choróbsko, to miałabyś warunek?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 07:47   #5070
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Też przeżyłam szok.
Pocieszam się natomiast, że to normalne, że dzieci w tym wieku tak szybko się zmieniają. Po nas nie widać upływu 4 lat. I niech nie śmie któraś zaprzeczać, bo ubiję

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości