|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
![]() No chyba przesilenie...a najgorsze jest to, że nie mam siły ćwiczyć...autentyk... Miłego biegania dzisiaj
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gucia0987;36428754]Witajcie po weekendowo, poniedziałkowo
![]() Mysia Ty jesteś rocznik 86? (tak jak ja) i ciotka cos wspominała o wieku? Halo! Przeca my młode lachony jesteśmy A tak poważnie, to nie przejmuj się ciotką, ludzie pytają i gadają o tych rzeczach,. Nie zdają sobie sprawy z tego, że mogą komuś wyrządzić przykrość.Tak 86 Dokładnie, młode lachony jak najbardziej
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej...poniedziałek..i znowu wszystko od początku
![]() Cytat:
![]() Rurki są kakaowe, za ok. 5 zł. Więc chyba dobre wzięłaś. Firmy nie pamiętam. Zjadam je zawsze tak szybko, że nie zdążę przeczytać ... Cytat:
Jak ja się czuję...hmm... nie wiem co Ci powiedzieć .... generalnie to od kilku dobrych dni bolą mnie piersi i kłuje mnie w podbrzuszu...nie wiem czy na serio, czy sobie wymyślam i wmawiam. Mam zawsze takie objawy przed @, ale to tak na 2,3 dni przed, a nie ponad tydzień przed Nie wiem - zobaczymy co będzie pod koniec tygodnia ![]() Cytat:
A co do weekendu, to zawsze przelatuje szybko....
|
|||
|
|
|
#2134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj były! Też jadłam po raz pierwszy i... wprosiłam się w tym tygodniu na kolejne Normalnie zaczynam dostrzegać plusy w teściowej Ależ oczywiście, że nie! ![]() Kciuki za wyniki Kamilka Cytat:
Z resztą tak, jak obserwuję moje koleżanki, to raczej wszystkie pracują na pełen etat, mimo pracy przy kompie. Zbyt ciężkie czasy na rynku pracy nastały... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To te Dla mnie trochę za słodkie ![]() tomalinko, trzymaj się w tym szpitalu malensstfo, za wizytę. Na pewno wszystko z Kropkami ok Jeśli chodzi o picie % w ciąży, to też nie zamierzam. Skoro na co dzień potrafię kilka tygodni/m-cy nie wziąć do ust ani grama %, to nie sądzę, abym nagle w ciąży poczuła potrzebę. A w 0% w piwach bezalkoholowych też nie wierzę Widzę, że tłoczno nam się zrobiło przez weekend Witam wszystkie świeżynki i gratuluję || zaciążonym Butter, jak tam? Objawy się trzymają? ![]() Amani, wylądowałaś? Jak lot? ![]() Tyle pamiętam. Dzień dobry poniedziałkowo ![]()
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, to ja mocno kciukasy trzymam , żeby były sliczne grubiutkie II
|
#2136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mojego męża w pracy bardzo tego pilnują, ale to wielka korporacja. U mnie - podejrzewam, że mój szef nawet o tym nie wie...a jak się dowie od kadrowej...to pewnie będzie udawał, że nie wie. Dlatego mój plan jest taki, że będę pracować normalnie aż do czasu, jak nie będę mieć siły i wtedy po prostu pójdę na L4.... ![]() Cytat:
A propos picia jeszcze, co Wam pisałam o namawianiu. W sobotę byliśmy u znajomych...i kumpel chyba z 30 razy spytał co piję... i nie docierało, że nie chcę... proponował wszystko, już nie miałam siły na prawdę - nie uległam oczywiście, ale jakoś mnie to wkurza, że ktoś nie rozumie, jak się powie raz, czy dwa. ![]() Zobacz wyżej, pisałam ![]() Ofkorz, że trzymają
|
|||
|
|
|
#2137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wakacje nie były prawdziwymi wakacjami, bo jechaliśmy do teściów na wieś. Pojechaliśmy też do siostry tż, ale tam tylko pomagaliśmy przy budowie i w opiece dzieci, także zero odpoczynku. U teściów głośno i nie zawsze tak jakbym chciała, ale wytrzymałam
![]() Mam nadzieje, że za rok stanie się cud i pojedziemy na wakacje z prawdziwego zdarzenia ! Cytat:
Fajnie, że przy dziecku spędzacie tak aktywnie czas! Też bym tak kiedyś chciała, boję się zasiedzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry, Niestety energia nie przypłynęła do mnie w poniedziałek i będzie ciężko. |
||||
|
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielę się! ![]() Ty nie masz siły ćwiczyć?? No to faktycznie coś Cię dopadło Cytat:
Nie dogodzisz!Cytat:
|
|
#2139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że wątek żyje i stale wypowiadające się na ten temat o to dbają, cudownie!
Mysia- absolutnie się nie przejmuj takimi uwagami. Wiem, że to potrafi wytrącić z równowagi, po prostu umiej odpyskować- że nie wiesz jak przyjemność rodzenia, ale przyjemność planowania bardzo wam służy- raz , drugi, stare berety się skonsternują i na drugi raz się zastanowią. Ja tak zrobiłam i mam święty spokój;-) Moich rodziców wtajemniczyłam ze względu na to, że pracujemy razem w rodzinnej firmie w branży gastronomicznej. Moja praca jest dość stresogenna i bywa o dziwnych porach- nie raz dzwonią do mnie z jakimś problemem i o 23, bądź ściągną mnie z łóżka rano w niedzielę. Nie mam też ustawionych jasno dni- kiedy pracuję, a kiedy nie. Dlatego porozmawiałam z rodzicami otwarcie, aby móc ustalić sobie jakieś jasne zasady, które pomogą mi uchronić się od tych najgorszych sytuacji- bo nim się dowiem, że jest maleństwo....to nie chcę by przeżywało to co mamusia czasem. A skoro piszecie tak otwarcie o swoim życiu prywatnym to dodam i coś od siebie;-) Mam 25 lat i jesteśmy z moim TŻ na etapie sprzedaży mieszkania i kupna małego domku z 5 arową działeczką- do końca miesiąca powinniśmy zamknąć się z transakcją;-) Rodzice też nas miło zaskoczyli bo stwierdzili, że w ramach prezentu ślubnego dopłacają nam do domku 30tyś, żeby nam się udało...A trzeba dodać, że ślubu póki co nawet nie ma na horyzoncie;D Także będę chyba jedyną na tym forum, która świadomie odwróciła kolejność- pierwsze dziecko, potem ślub;P moje PCOS bardzo na to wpłynęło, gdyż wolę już planować po leczeniu, a ciężko bookować ślub w takim wypadku, bo nie wiem kiedy ów planowanie wyjdzie. Będzie na 100%, aczkolwiek ufam w tej sprawie mojemu TŻ bezgranicznie
|
|
#2141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udany weekend![]() Nastrój mam nieciekawy, bo chyba nici z naszych rat bank Nam cos poblokowal a zeby kupic za gotowke musimy poczekac do mojej wypłaty, czyli 2 tyg![]() Cytat:
![]() I rurek nie zdarzylam zjesc w Pl nad morzem nie bylo, a pozniej juz jakos biedronka nie po drodze byla![]() Cytat:
Dzien dobry ![]() Seba poszedl do złobka po 3 tyg przerwie, plakal jak wychodzilam mam nadzieje,z ejuz jest dobrze i swietnie sie bawi a ja zaraz zabieram sie za porzadki
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dodaja;36429014]
Mnie z kolei wkurzają pytania o ślub! Działa to na mnie jak płachta na byka. Oczywiście teraz na wyjeździe to samo. Na wsi była ciotka z wujkiem i dyskusje kiedy, kogo zaprosić i że ich rodzina taka duża! Przestałam być miła i powiedziałam co o tym myślę! Chyba wszyscy byli w szoku ![]() No pytania o ślub były również. Ale ten temat mnie jakoś mniej drażnił niż temet ciąży. Umnie generalnie zawsze były pytania o meża i dziecko, przez moja siostre Ona w wieku 21lat urodziła dziecko i wyszła za mąż. Ja cztery lata starsza jestem. No i przez nia musiaąłm wysłuchiwać
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć rozumiem i te kobiety, które chcą planować, walczą o dobre warunki pracy i chcą być szanowane w tym ważnym okresie. To jest tak indywidualna sprawa, że można elaborat o tym napisać. Dodam, że sama pół roku szukałam pracy i nikt mimo kompetencji nie chciał mnie zatrudnić, o dobrej umowie nie wspomnniawszy
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie. Tak jakby za każdym jednym razem trzeba było pić. Nie mam ochoty nie działa, nie chcę też nie. Nie czuję się dobrze też nie...dżizas
![]() Ja nie mam tendencji do namawiania. Zaproponować raz - jasne, upewnić się - pewnie...ale kurna, ile można .... Dodaja, ze ślubem też tak mieliśmy - notoryczne pytania kiedy.... Nawet raz pamiętam byliśmy na imprezie u cioci TŻ z okazji rocznicy ślubu i składaliśmy życzenia...a ona mi mówi 'no Wy też weźcie szybko ślub, to wkrótce będziecie obchodzić rocznice, jak my' Babcia męża nas szantażowała, że umrze, zanim się pobierzemy... ![]() Tylko rodzice nie nagabywali ... |
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie rozumiem tego typu zachowań, że właśnie ktoś pracuje miesiąc i nagle pierdu...że jest w ciąży. Ja pracuję u siebie ponad rok i i tak mi się wydaje, że bardzo krótko, jak na zachodzenie w ciążę... od pół roku mam umowę na czas nieokreślony... ale wydaje mi się, że dla pracodawcy żadna pora na wieść o ciąży pracownicy nie jest dobra...
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Blonde słonko co jest, że jesteś taka smutna?? tasia to super, że nie będziecie czekać, tak tak to te rurki ![]() Myszko my też nikomu nie mówiliśmy o staraniach. Gucia powodzenia w bieganiu. Agnusku ![]() Butter to trzymam kciuki. A praca w ciazy jest fajna ja do 34 tyg pracowałam ![]() dodaja jak tylko będziesz chciała to ja nie widzę w tym problemu. Najgorzej tak jak napisałaś to zasiedzenie przy dziecku. Ten tydzień chyba szybko minie, bo mam troszkę rzeczy do pozałatwiania. W sobotę mąż ma ostatni egzamin jeszcze muszę wyniki od lekarza odebrać, załatwić bank, zaproszenia porozdawać, zapisać na jazdę - bo w końcu sie musze za to wziąć, jeszcze w środę mam spotkanie (zapisałam się znowu na ang).
|
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
To muszą być te rurki!!!!!
oo widzę naskrobałyście co nieco! Zaraz poczytam
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko i wyłacznie nasza sprawa. A po drugie , nigdy nie wiadomo ile będą trwały starania. A jak mam jeszcze wysłuchiwać teksty typu 'tyle sie juz staracie i Wam nie wychodzi' itp to dziekuje bardzo
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Również witam się poweekendowo
![]() No i przede wszystkim witam nowe koleżanki ![]() Aaby fotki będą i wtedy Blonde zobaczysz przybornik mam nadzieję, że kasa dotarła..... ale jeszcze mnie nie gonisz, więc pewnie kasa jest
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blonde, mam nadzieje, że Seba już ładnie się bawi i nie będzie chciał iść do domu !
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię uwag, kiedy ślub, dzieci itp....
Przed ślubem byliśmy z tż 8 lat razem i wszyscy dookoła marudzili kiedy i kiedy..., potem po ślubie to samo było o dziecku... ![]() Czasem się zastanawiam, dlaczego ludzie tak lubią interesować się życiem innych ... Butter, szkoda tych paneli ![]() Guciu, faktycznie masz energię dziś ![]() Ja to raczej solidaryzuję się z Agnuskiem w dzisiejszym samopoczuciu |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
ooo my też przed slubem byliśmy prawie 8 lat razem.
Onyks
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde szkoda z tymi ratami... ale może jednak jeszcze się uda!
Butter my robimy tak samo, najpierw jest pytanie kto na co ma ochotę, później ewentualnie dopytanie się, czy aby na pewno nie naszła kogoś ochota i później koniec. Nie ma przymuszania. I nasi wszyscy znajomi tak mają. całe szczęście! Onyks zobaczymy na ile mi tej energii wystarczy ![]() ![]() A Ciebie tulę! Mam nadzieje, że szybko poczujesz się lepiej!
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks oj tak, ale ja lubię jak się coś dzieje.
Moje dziecko jeszcze śpi Nie wiem co się jej dziś stało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

A tak poważnie, to nie przejmuj się ciotką, ludzie pytają i gadają o tych rzeczach,. Nie zdają sobie sprawy z tego, że mogą komuś wyrządzić przykrość.

Natomiast ja takie teksty to juz i przed slubem słyszałam, ze zegar bilogiczny tyka, że to juz pora... Matko boskaa, ja jeszcze rok temu nawet bym nie pomyslała o ciąży. Nie rozumiem, po co ludzie rzucaja takimi głupimi uwagami. Co ich to obchodzi?? przecież ja np. mogę nie móc miec dzieci albo ich nie chciec. I co mam sie z tego komus tłumaczyć, jasne
Nie wiem - zobaczymy co będzie pod koniec tygodnia 

nigdy takich nie jadłam
za wizytę. Na pewno wszystko z Kropkami ok 

za udany weekend
bank Nam cos poblokowal