|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jestem niewyspana. Noce to koszmar. Jak się położę na lewym boku to mnie kłuje non stop w cycku, jak na drugim boku to mam takie skurcze, że mam ochotę pogryźć łóżko. I weź tu się wyśpij
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Ja już mam wózek od szefa mojego Tża nie jest taki zły, jak się upierze i umyje będzie ok. Kot od dwóch godzin jeszcze nie obwąchał całego wózka, zainteresowanie na całego ![]() Łóżeczko zamówione więc już coraz lepiej.
|
|
|
|
#603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja naszej captivy nawet w częściach (stelaż lub gondola) nie daję rady wtachać na nasze 4 piętro. teraz mąż jest na urlopie (jeszcze 2 tygodnie) to z wychodzeniem na spacer jest luz. Ja znoszę Małą w gondoli a on stelaż, ale jak wracamy to on juz na górę ze wszystkim pomyka, bbo ja zwyczajnie nie mam siły (może na 1 lub 2 jeszcze dałabym radę, ale dalej wymiękam). jedynę z czym mogę chodzić po schodach góra-dół i dół-góra to fotelik z Małą. Kurcze.. my nawet na klatce nie mamy gdzie zostawić wózka, żebym mogła sama z Zuzanką wychodzić, gdy tż już wróci do pracy. I ciągle kombinujemy jak to rozwiązać. już nawet chciałam trzymać wózek w samochodzie w bagażniku, ale tż stwierdził, że to mało bezpieczne. Teraz kolejny pomysł już mam - wynająć lub kupić garaż przy bloku (trzymajcie kciuki, żeby ktoś odpowiedział na nasze ogłoszenie). tyle, że od 2 lat, gdy tu kupiliśmy mieszkanie polujemy na garaż i bez rezultatów. ostatnio jakiś dziadek chciał garaż sprzedać za 35 tys. Na głowę chyba upadł, bo garaże w tej okolicy to max. 25 tys. kosztują. Dusia, Jasiu, gratulacje kolejych tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle Was po porodach też tak strasznie kręgosłup na dole bolał przez kilka dni? czy to tylko ja miałam taką wątpliwą przyjemność przez te porodowe bóle krzyżowe?
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś odczuwam dziwną siłę ciążenia. Tak jakby brzuch miał zaraz spaść na ziemie. Strasznie napięty jest aż ciężko mi się oddycha.
Elena myślałam, że może coś u Ciebie ruszyło... Ja w nocy śpie jak zabita, nawet siku na śpiocha robie. Zastanawiam się jak ja do małego będę wstawała.
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie ja jestem bardzo zadowolona. Pawełka tez w nim kapalam.
Musze leciec kochane do banku. A po 13 przychodzi do mnie lekarz do Kubusia na wizyte patronazowa. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-10 o 11:38 |
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, idę na wizytę i zobaczymy co tam się dzieje. Może dostanę od mojej gin w prezencie masażyk szyjki...? ![]() Cytat:
Myślę, że będziesz bez problemu wstawała na każde jękniecie czy sapnięcie. Ja tak mam z moim psem - słyszę jak na drugim końcu mieszkania wstaje i od razu się budzę, czy wszystko z nim ok. ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Kazała mi się z ortopedą porozumieć w tej sprawie... |
|||
|
|
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko akurat ja sie boje i nie dala bym rady.
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jakbym TŻ wykorzystała, ale raz no właśnie do znudzenia cyc, a dwa on się boi że Malutkiej zrobi krzywdę
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Wielkie gratulacje dla nowych szczęśliwych mamuś!!! ![]() Ostatnio lepiej się czuję więc zajęłam się ogarnianiem domu. Jak na złość skurcze mam rzadsze po odstawieniu fenoterolu. Wygląda na to że tak wcześnie nie urodzę Kupiliśmy wózeczek jedo bartatina używany a pokoik czeka już na Małą. Wszystko gotowe, torba spakowana. Tylko mieszkanie doprowadzić do porządku i finito. Dłuży mi się strasznie,a jeszcze jak patrzę na Wasze piękne dzieciaczki...
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-09-10 o 12:05 |
|
|
|
#610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o tych Waszych problemach z karmieniem to narasta we mnie przerażenie, bo ja jestem zupełnie zielona w tym temacie.
![]() Brawa dla Jasia i Aduni. Wierzyć się nie chce, że to już 4 tygodnie! Jak dziś pamiętam te emocje na wątku, w dniu, w którym rodziłyście.![]() Cytat:
Cytat:
No to Kochane... do roboty... my tu nowe dzieciaczki chcemy. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O strzykawce to słyszałam tylko do karmienia w połączeniu rurki(sondy)i to na palcu.I tak podaje się dziecku pokarm,by nie zapomniało odruchu ssania piersi i do niej wróciło.Ja tak robiłam w szpitalu przez jakiś czas jak musiałam odciągać pokarm i go pasteryzować,by małemu spadła żółtaczka. A Pawełek jest cudownym braciszkiem,bardzo się zaangażował,tylko nie zdaje sobie sprawy jeszcze,że może bratu coś zrobić.Naprawdę musisz mieć oczy dookoła głowy ![]() Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje. Ciekawe kiedy Angel i zielona wyjdą ze swoimi pociechami do domu? Idę szykować obiadek,Pa!
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaaj
Jestem po badaniu i po usg. Nie mam gestozy chociaz wyniki takie na granicyb ale jest luuz, cisnienie sie unormowało juz mam 124/80, rozwarcie nja jeden opuszek czyli jak doktor mówi NIE MA ROZWARCIA, położenie główkowe, wody płodowe zachowane. Dzidek waży 3500 juz i mam za duzo wód dlatego taki duzy brzuch. Ale to na dzidka raczej nie wpływa źle i nic z tym nie robimy gdyz poniewaz juz konczymy zabawe w inkubator. Zasugerował równiez doktorek ze jak sie cisnienie njuz tak na stałe ustabilizuje to rodzimy.. podejzewam ze albo zaproponuja mi oksytocyne albo kaza isc do domu i przyjsc jak bedzie sie cos działo... teraz nie wiem co robic w razie czego.. bo poród nwywoływany7b gorzej przebiega podobno a po drugie woplała bym jednak w domku na spokojnie ze mi sie zaczna sku8rcze sie wykapac poczekac ile sie da najdłuzej i jechac do szpitala bo nmam w koncubardzo bliziutenko w razie czego... no ale wszyscy mi radza ( bczytajcie mama i ONY) zebhym została se i brała to oct i rodziła.... nie wiem.. zobaczymy co jutro [powiedza bo moze sie beda bali zeby mi przed porodem cisnienie nie skoczyło i moze jednak kaza mi tu zostac... w dodatku gin powiedział ze jak pochodze jeszcze ze dwa tygodnie to dzidek moze juz ponad 4 kg wazyc wtefdy mnie wysla na cesarke ... i nie wiem no co ja mam robic w razie bczeeegoooo ....
|
|
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja dziś wycieram kurze i sprzątam - znowu. Ileż można ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Lucia no coś Ty Poczekaj co Ci lekarze zaproponują konkretnie i podejmij decyzje. Może skonsultuj się ze swoją gin. Powinna Ci chyba doradzić co zrobić. Też słyszałam, że poród wywoływany boli bardziej.
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aniusiaaniusia sprzataj sprzataj a nuż coś Cie ruszy ![]() Bylam z młodym w banku i odwiedzić znajomą i zaraz bedziemy wyruszać na spacer a potem wystawię goi na dwór niech się dotlenia
|
||
|
|
|
#615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja ostatnio dużo się nie udzielam, ale jakoś nie mam weny, jestem jakaś rozmemłana, nic mi się nie chce i w coraz ciężej mi z brzucholkiem. W nocy mnie brzuch pobolewa, dzidzia zaczyna uciskać pęcherz, dzisiaj wstawałam w nocy 3 razy, a jeszcze niedawno nie miałam tego problemu. Jak jestem sama w domu to od razu mam doła, TŻ pracuj, rodzice na wakacjach, to chyba się wybiorę do teściowej na obiad, bo sama nie mam energii, żeby sobie zrobić, może mój też już skończy i będzie
. W ogóle wczoraj miło mi się zrobiło, bo narzekałam, że jestem gruba, wielka i z rozstępami, a TŻ mówił mi, że i tak dla niego jestem najpiękniejsza na świecie i kochać mnie będzie tak samo z rozstępami, czy bez, miło takie coś usłyszeć, nawet jeżeli to naciągane trochę .Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm oj no co Ty tylko jakiś miesiąc póki co ![]() Cytat:
Ania no właśnie nie daj się z kolejki wyperswadować i zacznij działać - schody w górę i w dół Lucia ja wierze że zacznie się u Ciebie lada moment ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- A co do sutków to lekarka na pogotowiu w sobotę była moimi zachwycona ![]() Ciekawe jak będzie z mleczkiem i karmieniem
|
|
#618 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja myślałam, że jak dziecko noc przesypia i się nie budzi to jest skarb a tu mnie do pionu postawili żeby mimo wszystko wybudzić..Cytat:
dziś znowu powróciły w nocy bóle podbrzusza, porody to już mi się po nocach śnią :p Cytat:
tylko że nam kazała jakby coś tłok przełożyć na odciętą stronę, żeby się nie poranić wtedy odcina się nie tylko końcówkę na igłę tylko trochę więcej żeby ten tłok się zmieścił ![]() Cytat:
i wtedy sobie myślę, że jakby mnie na rodzenie wtedy wzięło to bym się chyba załamała bo nawet wstawanie, siadanie i inne tego typu czynności mi sprawiają już trudność :/ czuje się wtedy jakby skóra była na maxa napięta tak, że już bardziej się nie da..jak balon noo
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-10 o 12:52 |
||||
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=maggie123;3643141
W ogóle Was po porodach też tak strasznie kręgosłup na dole bolał przez kilka dni? czy to tylko ja miałam taką wątpliwą przyjemność przez te porodowe bóle krzyżowe?[/QUOTE] Mnie masakrycznie bolą krzyża.
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie kupiliśmy Hartana Vip.
Byłam ogladac meble - jakoś nie jestem zachwycona
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
...bardzo proszę trzymajcie za nas kciuki Kochane, dziś mamy wizyte.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
mocno trzymammy jedziemy na usg bioderek oby wsio było dobrze ![]()
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zwalczyłam okropnie zarośniętego bobra. Trwało to dokładnie GODZINĘ. Co za męczarnia!
|
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
No mój też się nakońcu bał
ale mu przetłumaczyłam że dzidzie chroni to i tamto nie ma mowy o tym no i sie skusiłGdaujarzmianie bobra pod koniec toz lepsza gimnastyka niz cokolwiek ja na szczescie wszystko widzę już i brakowało mi tego że ohoho mi po fenku jak odtsawiłam skurcze zanikły i były na poziomie 0-5 i bądz tu mądry ![]() Konczita kciuki za ortopedę my mamy za tydzien ale w czwratek idziemy do okulisty pierwsza kontrola a jutro muszę jechać z małym na morfolgie
|
|
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki to
za wasze wizytyi szczególnie magiczne kciukasy )
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, taką miałam nadzieję na wcześniejsze spotkanie z Niunią a pewnie podzielę Twój los A stosowałaś jakieś sposoby na przyspieszenie porodu: seksik, napar z liści malin? Oszczędzasz się czy wręcz przeciwnie?
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Asiuulka89 już go wklejałam
Co się dzieje z Iwoncia81? Przeoczyłam jej wiadomości czy jak? Cisza. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-09-10 o 13:46 |
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, mam nadzieję, że po porodzie mi wróci...
|
|
|
|
|
#629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
z tego co doczytam, to nie tylko u mnie samopoczucie do dupy... od rana rzygam a w nocy to chyba z 8 razy wstawałam na siku... wcześniej zdażało mi się raz, góra dwa razy ale od kilku dni kursuję przynajmniej 5 razy ja na razie nie chcę rodzić, zajmuję kolejkę w czwartek, bo wtedy mój tż ma wolne ![]() Cytat:
![]() boję się tego odkąd obejrzałam film, o takim chłopaczku który miał operację na serce, przy czym okazało się, że znieczulenie nie działało a on wszystko czuł ale nie mógł zareagować (chyba było to "Przebudzenie" jeśli dobrze pamiętam )... kciuki zaciśnięte za wizytę Gda też trzymam kciuki, ale gdzieś mi cytat ucięło ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
zwłaszcza ostatnio mi się to przytrafia
|
||
|
|
|
#630 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy, trzymamy. Gda za Ciebie tez trzymamy kciuki ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- lilka to ale mezus kochany
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

) podłączyli KTG i przyłażą z papierami do wypełnienia odnośnie porodu, za chwile zostałam zaproszona na lewatywe- poszło migiem, wracam pytają się czy dalej podtrzymuje chęć rodzenia sn, mówie że tak- chociaż już miałam wymięknąć. no to wpadł lekarz i zabrał mnie na USG (na KTG skurcze regularne co 5min) okazało się że moja blizna po cc ma tylko 2mm, lekarz powiedział że nie ma mowy o sn, no to sobie myśle rano mnie potną. DUPA wracam na łóżko porodowe przychodzi po 5 minutach anestezjolog i informuje mnie że cięcie będzie z zzo, za chwile przyleciała położna do cewnikowania- ja dalej nie wiem co się dookola dzieje, wcisneli mi woreczek na mocz do ręki i lekarz mówi "proszę za mną". Chłopina mój przerażony, tak samo zdezorientowany a może jeszcze bardziej niż ja.zaprowadzili mnie na blok operacyjny..
zabrali ją na badania a po drodze zgarneli tate

Jestem trzecia w kolejce. A tu cisza... Coraz gorzej znosze to czekanie, a tak bałam się porodu.

mocno trzymam