Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 09:41   #2311
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dobra idę segregować te ciuszki :P będe zaglądać od czasu do czasu :P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:46   #2312
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Pani od legginsów powiedziała, że pod koniec tego tygodnia będzie szyć, więc podejrzewam, że w przyszłym tygodniu podam Wam namiary ; numer konta itp
To super bo od jutra podobno zimno nadają

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam kawałek pizzy i pepsi piłam ehh ale mi dobrze potem było
Śniadanko zjedzone Mnie też czeka dziś pranie. Muszę przejrzeć te ciuszki co przywiozłam, posegregować i wyprać. Mam pytanie jak je teraz wypiorę to później jeszcze raz będę musiała prać by były "świeże" Jak myślicie
Ja bym prała dwa razy, teraz w normalnym i to na długim cyklu bo jednak ktoś je nosił i to daaawno zapewne a potem blizej porodu juz w proszku dla dzieci.
Hmm, mówisz że ci się nie chce segregować... Ja jeszcze nic nie mam, nic a nic. Z chęcią posegregowałabym takie ciuszki za Ciebie a potem prasowanie takich maciupkich ubranek, ehh

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa, ładnie paluszki wszystkie pokazywała, aż lekarz się dziwił bo tak dobrze było je widać. Waży 377g, jesteśmy w 21 tygodniu i termin na 24 stycznia jednak wyszedł.
Teraz płeć chciałam wam zagadkę dać co będzie, ale tak z rana trzymać w napięciu to nie zdrowo. Więc będzie chłopczyk bez wątpliwości żadnych bo w 1 minucie badania pokazał co ma między nogami.
Tylko teraz mamy problem z imieniem, bedzie cieżko wybrać bo nic nam takiego samego się nie podoba. Rodzina chce Juliana, a mi się z królem Julianem kojarzy i nie chce.
Gratulacje! w końcu jakiś mężczyzna na horyzoncie sie pojawił!
Julian imie ładne ale rzeczywiscie teraz króluje król Julian

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:53   #2313
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
To super bo od jutra podobno zimno nadają

Ja bym prała dwa razy, teraz w normalnym i to na długim cyklu bo jednak ktoś je nosił i to daaawno zapewne a potem blizej porodu juz w proszku dla dzieci.
Hmm, mówisz że ci się nie chce segregować... Ja jeszcze nic nie mam, nic a nic. Z chęcią posegregowałabym takie ciuszki za Ciebie a potem prasowanie takich maciupkich ubranek, ehh

A oprócz ubranek, rozumiem że kocyki itd nowe wszystko też się pierzę? bo ja miałam taki zamiar ale np ten ochraniacz na łóżeczko też trzeba wyprać? bo nie wiem? mam jeden i w sumie chcialam go już wyprać

ale później będzie prasowania łohohohooh

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:55   #2314
Hosenka*
Zakorzenienie

Trójkołowa Bexa w fajnej cenie: http://allegro.pl/show_item.php?item=2622495366

Ależ wczoraj wieczorem dzidziuś szalał w brzuchu! TŻ twierdził, że to tylko moje tętno ale jak przyłożył rekę to zmienił zdanie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:58   #2315
marsi11
Zakorzenienie

Do dziewczyn z dużą stopą

mam nowiutkie,z metkami, kalosze Hunter do sprzedania, rozmiar 40, kolor czarny,błszczące, gdyby któraś była chętna to z chęcią sprzedam bo na mnie za małe
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:00   #2316
mitabe
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny . Julian-Julek fajnie, gdyby nie ta bajka to może zdecydowalibyśmy się
Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
a no i w weekend odebrałam zdjęcia i filmik ze ślubu
Pochwalę się a co

http://elogic.nazwa.pl/fotografia/0005mk.html

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

ewulkaaa - gratuluje córeczki
Piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja mam problem ze stanikami, nie moge kompletnie ich nosic bo czuje, ze sie dusze, nie moge oddychac
W ogole tak mi spadlo z nog, ze szok, ostatnio meza pytam, wydaje mi sie, ze nogi mi strasznie schudly, a on faktycznie. Zawsze mialam je mega ubite i umiesnione, a przez to ze tyle w domu siedze i sie nie ruszam to chyba zaczelo mi wszystko spadac, teraz mam takie chudzinki ze masakra.

Dziewczyny, ktore maja koty, pomozcie! Naszej tak wala kupska, ze nie idzie tego wytrzymac! Kombinujemy ze zwirkami, teraz jej kupujemy silikonowy za prawie 40zl, na poczatku nic nie bylo czuc, a z kazda kolejna paka jest gorzej, maz jej sprzata codziennie, wymieniamy jej czesto caly zwirek, dalej nic! Tzn zaraz po tym jak sie zalatwi wali na cale mieszkanie, potem jest ok, ale zaraz po przez pol godziny jest tragedia wrecz juz dajemy jej tylko suche bo po mokrym nam rzygala, kupujemy wpisdu drogi zwirek, dajemy witaminy, juz nie wiem co dalej chcemy zamknieta kuwete kupic ale przyjaciolka ma i mowi ze wlasciwie oprocz strony wizualnej nic to nie daje, jak ma smierdziec to i tak bedzie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aaaaaaaaaa mam isc na spotkanie z liceum w piatek, w co ja mam sie ubrac?! Aaaaaaaaaaaaaaaaa. Nikt nie wie, ze w ciazy jestem kurde, jeszcze se pomysla, ze przytylam 40kg :p
Ja ze stanikami mam problem i zostało mi nosićjedynie takie sportowe. Dusiłamsię strasznie i nie mogłam oddychać, bo brzuch mi się odrazu od cycek zaczyna i mam nam ciasno jak zjem, wypiję wiecej. Ogólnie togłupia byłam bo powinnam odrazu zacząć chodzić w sportowych, ale nie ja się musiałam pomęczyć w imię dobrego wyglądu. Teraz napatrzę na piersi to płacze mam tak popękane naczynia w miejscach gdzie było usztywnienie

Cytat:
Ale boli mnie od jakiegoś miesiąca okolica pachwin. W nocy do tego stopnia ze z bólu ciężko mi się przekręcić z boku na bok. Ból ustaje nad ranem, w dzień tez jest w miarę ok, najgorzej w nocy. Nie jest to żaden promieniujący ból a taki raczej prawie w jednym miejscu Pytałam się ginki, powiedziała ze to w ciąży normalne. Podobno ból ten spowodowany jest rozciągającą się miednicą i więzadłami wokół niej. Ciekawe czy będzie trwał do samego porodu czy jednak odpuści
Mnie bolało strasznie przez 3 pierwsze miesiące, chodzić nie dałam radę. Teraz jest ok, tylko czasami zaboli bardziej.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki

Djerba super, że wszystko zaczyna się układać.

Mam pytanie.
Wróciłam wczoraj do pracy w sumie miałam luźny dzień, rano troszke sie zdenerwowalam, tyle, ze caly zien przy biurku, wrocila do domku, zrobilamjedno pranie, zjadalam i poszlam do tesciowej i siedzialam na podworku pozniej byl gril i wrocilam do domu i mialam troszke brązowego śluzu jasno brązowego na majtkach i na papierze toaletowym a dzis rano taki sam śluz z taka nitka jakby malym skrzepkiem i teraz w pracy troszenke na wkladce i boje się, to normalne????

Prosze o odpowiedz bo sie strasznie stresuje
Powinnaś skonsultować to z lekarzem, ja to po swoich przebojach pewnie już byłabym w stresie.

Gratuluję też ostatnich wizyt wszystkim!!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Pora na 2 śniadanie i na spacer, taka piękna pogoda u nas .

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:04   #2317
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A oprócz ubranek, rozumiem że kocyki itd nowe wszystko też się pierzę? bo ja miałam taki zamiar ale np ten ochraniacz na łóżeczko też trzeba wyprać? bo nie wiem? mam jeden i w sumie chcialam go już wyprać

ale później będzie prasowania łohohohooh
Toś mnie zastrzeliła tym pytaniem Nie wiem nie zastanawiałam sie nad tym jeszcze bo tak jak pisałam nic jeszcze nie mam. Ale to bardzo trafne pytanie!!! Prac wszystko co się da? czy tylko ubranka... Tylko czy to się nie poniszczy (kocyki są raczej delikatne, chyba). Może nowe rzeczy typu kocyki, pościel prac tylko raz , w dzieciowym proszku tuz przed porodem...?
Niech się doświadczone mamusie wypowiedzą

Stary 2012-09-11, 10:08   #2318
ilkas
BAN stały

Ja w sumie się cieszę na prasowanie tych maleńkich ubranek
Tylko muszę sobie żelazko nowe kupić bo mi się popsuło i pali mi rzeczy
Mam wrażenie, że ostatnio wszystko mi się psuje
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:12   #2319
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Czy ja nie mam tego za dużo ???

Fakt że niektóre są to rozmiary 74, 80 ale ta jedna duża kupka to sa 56, 62, 68

Aaa i jeszcze woreczek bucików mam

Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze jeden worek jest w aucie !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki 1.jpg (117,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki2.jpg (122,2 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-09-11 o 10:23
Stary 2012-09-11, 10:15   #2320
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny patrzcie co kupiłam za 5 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2607112140.jpg (82,7 KB, 20 załadowań)
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:16   #2321
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wstałam o 6 właśnie kończę 1 pranie, czekają mnie jeszcze minimum dwa Wczoraj wieczorem myślałam że umieram, jak za dużo pochodzę, to koszmarnie boli mnie górna część brzucha zaraz pod cycem prawym, chyba wątroba Cały wieczór cierpiałam katusze, prócz tego rwa kulszowa
Miłego dnia dziewczyny, pochwalę się kombinezonem
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Witam się z rana, jakoś spać nie mogłam. Zaraz zjem śniadanko, bo już mi burczy w brzuszku, mała woła jeść;-)
Co do laktatorow to moja Ciocia mi polecała Tommy Pipee. Ona miała ten ręczny i bardzo sobie chwaliła. A pokarm odciagala cały czas przez 6 miesięcy, bo mały nie chciał ssać. O innych laktatorach nie słyszałam opinii.
Tommy Tippee z pipką ci się skojarzyło?

Cytat:
Cześć
Wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam kawałek pizzy i pepsi piłam ehh ale mi dobrze potem było
Śniadanko zjedzone Mnie też czeka dziś pranie. Muszę przejrzeć te ciuszki co przywiozłam, posegregować i wyprać. Mam pytanie jak je teraz wypiorę to później jeszcze raz będę musiała prać by były "świeże" Jak myślicie
Jeszcze raz, to przecież 4mce jeszcze.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

AAAAAA wiecie co wczoraj TŻ mocniej mnie przytulił, aż mnie coś walneło w brzuchu, to ja jeszcze obraziłam się, że niedelikatny jest, że krzywdę robi siedze teraz w pracy i to samo uczucie i to na raz kilka ... i dopiero zacykałam, że to Bąbelinio tak mnie kopie no nie mogę z siebie Do tej pory miałam bulgotki i takie ślizgi delikatne i nie wpadłam, że to już kopniaki
Kobieto niedymyślna ty

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
G
Mam pytanie.
Wróciłam wczoraj do pracy w sumie miałam luźny dzień, rano troszke sie zdenerwowalam, tyle, ze caly zien przy biurku, wrocila do domku, zrobilamjedno pranie, zjadalam i poszlam do tesciowej i siedzialam na podworku pozniej byl gril i wrocilam do domu i mialam troszke brązowego śluzu jasno brązowego na majtkach i na papierze toaletowym a dzis rano taki sam śluz z taka nitka jakby malym skrzepkiem i teraz w pracy troszenke na wkladce i boje się, to normalne????

Prosze o odpowiedz bo sie strasznie stresuje
Leć. Czasem i w późniejszej ciąży krwiaki mogą się robić, sprawdzić trzeba.

Cytat:
Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i czeka mnie nadrabianie spore. Jednak zanim to nastąpi pochwałę się w zorajszą wizytą .
Dzidzia zdrowa, ładnie paluszki wszystkie pokazywała, aż lekarz się dziwił bo tak dobrze było je widać. Waży 377g, jesteśmy w 21 tygodniu i termin na 24 stycznia jednak wyszedł.
Teraz płeć chciałam wam zagadkę dać co będzie, ale tak z rana trzymać w napięciu to nie zdrowo. Więc będzie chłopczyk bez wątpliwości żadnych bo w 1 minucie badania pokazał co ma między nogami. Mąż spojrzał na monitor i sam przed lekarzem wykrzyczał "chłopiec", a mi łzy w oczach stanęły z emocji.
Trochę się zdziwiliśmy bo po 1 usg bardziej było w stronę pipeczki, rodzina cała w szoku bo wszyscy jednomyślnie też na dziewczynkę stawiali hehehe.
Tylko teraz mamy problem z imieniem, bedzie cieżko wybrać bo nic nam takiego samego się nie podoba. Rodzina chce Juliana, a mi się z królem Julianem kojarzy i nie chce.
A mnie się Julek podoba

Cytat:

już Ci się nie chce ? to co dopiero będzie później jak pralka będzie chodzić non stop? hehehehe
ja tam lubię wrzucać do pralki i wyjmować takie pachnąąąąące
Mało tego = pralka sama pierze, a ja mogę powiedzieć: no przecieć COŚ robię, pranie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie na to:
http://www.partybox.pl/kategoria_127...a%20maluch%F3w
Pingwinek przesłodki
Fajne, ale ceny...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a potem po południu zebranie w szkole- wrrrrrr , godzinne pieprzenie o niczym

Ja zebrania robię w kwadrans a potem jak ktoś chce to indywidualnie.

[QUOTE=Delicjanka;36450376

wczoraj pisałam że chomik mi uciekł.... wiecie jaki fart...stałam sobie wczoraj z babcią na balkonie, mój pies akurat jadł żarcie.. i obślinił moją babcię.. a że babcia nie miała żadnej ścierki w zasięgu ręki ani nic, wzięła ścierke z płytek którą wycieram psa... ja patrze... a tam mój CHOMIK!!!!!!!!!! bidula musial tam spac całą noc, schował się bo mu tam ciepło było, ale ulga, masakra, a ja już czarne scenariusze że pewnie go wrona porwała jak wyszedł na balkon .. a tu mój chomisio, wczoraj cały wieczór sprawdzałam czy jest, bo normalnie uwierzyc nie mogłam [/QUOTE]

Fuksiarz z niego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:24   #2322
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36451210]

Ja zebrania robię w kwadrans a potem jak ktoś chce to indywidualnie.
[/QUOTE]

Żartujesz?

to się nazywa dobra organizacja- u nas w temacie wycieczek niektóre trwały nawet 2 godziny
staram się męża wyganiać jak chce być złośliwa ale dziś umówiłam się na ploty z mamami z klasy więc na mnie wypada
Stary 2012-09-11, 10:27   #2323
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
a no i dobra wiadomość - mąż wraca w przyszłym tyg..ale do końca nie znam dokładnej daty... wylatuje później w listopadzie i wraca na święta, sylwester i poród i zostaje do lutego yeeeeeeeeeeah
nie ukrywam jak bardzo się cieszę, bo myślałam, że tego się już nie da załatawić
Super że jednak mąż będzie z Tobą w tym najgorszym okresie czyli w końcówce ciąży, w czasie porodu i zaraz po nim. Widzisz, tak się martwiłaś a wszystko poszło po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dolaczam do grona mamusiek, ktore wlasna intuicja totalnie wy...ciulala
Bedzie druga dziewczynka
Kurde coś czułam u Ciebie dziewczynkę Gratuluję! A takie piekne ciuszki masz dla chłopca

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ogólnie śmieszą mnie teraz te wszystkie "babcine" zabobony - "nie tyjesz nadmiernie, masz zgrabny brzuch, jesz słone i kwaśne, nie zbrzydłaś, nie płaczesz co 5 minut - będziesz miała chłopca"... Zgadzałoby się u mnie, a jednak mam córcię, głupie i bezwartościowe te przekonania.
Mi wyskakują pryszcze praktycznie od początku ciąży, ani razu nie miałam smaka na nim kwaśnego, na żadne śledzie czy ogórki a wręcz przeciwnie, jak mam zachcianki to na słodkie...no i synek. Teraz więc też juz w to nie wierzę, choć przyznam że jakoś się sugerowałam na początku i może stąd to moje przeczucie na dziewczynkę.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tez sie obawiam że dziecko moim przeczuciom spłata figla....
Nie wiem czemu ale u Ciebie czuję że będzie synek

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Miłego dnia dziewczyny, pochwalę się kombinezonem
Śliczny!

Cytat:
Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i czeka mnie nadrabianie spore. Jednak zanim to nastąpi pochwałę się w zorajszą wizytą .
Teraz płeć chciałam wam zagadkę dać co będzie, ale tak z rana trzymać w napięciu to nie zdrowo. Więc będzie chłopczyk bez wątpliwości żadnych bo w 1 minucie badania pokazał co ma między nogami. Mąż spojrzał na monitor i sam przed lekarzem wykrzyczał "chłopiec", a mi łzy w oczach stanęły z emocji.
Trochę się zdziwiliśmy bo po 1 usg bardziej było w stronę pipeczki, rodzina cała w szoku bo wszyscy jednomyślnie też na dziewczynkę stawiali hehehe.
Gratuluję synka! Mi też się Julian kojarzy z tym co Tobie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Już nie mogę się doczekać jak mój synek poprosi mnie o uszycie stroju na bal w przedszkolu Mam takie momenty w głowie...Jak w wieku 2 lat mój TŻ kupi mu pierwszy motorek dla dzieci, jak mój Tato będzie się z nim bawił aaaa ryczę
Mam to samo...
Stary 2012-09-11, 10:30   #2324
Konto usunięte

Nie, no jak wycieczkę planujemy to ja zwyczajnie wcześniej daję xerówki dzieciakom z propozycjami (i konkretami typu ceny, ogólny plan itd.), i liczę na to że na zebraniu to szybka decyzja już tylko. A jak marudzą, to po prostu mówię "głosujemy" i mniejszośc musi się dostosować - inaczej w życiu do niczego bym nie doszła, a zebranie trwałoby 3h

To samo jakieś najważniejsze info - starałam się zawsze druknąć i tyle, jakieś opłaty i terminy, czy coś co np. dyr. kazała przekazać. Oceny na kartkach wcześniej daję.

Fakt, że wygodnie mam, bo na każdej lekcji z dzieciakami byłam, a nie zawsze miałam coś do roboty - na takiej plastyce na przykład to w sumie sami pracowali, a ja pommagałam chłopcu na wózku czy to sie rozpakować, czy coś podać, zaprowadzić do toalety. No to w wolnym czasie wszystko mogłam sobie przygotować dla mnie też wygoda, bo potem krótkie zebranie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:34   #2325
mitabe
Rozeznanie

Śniadanie nr2 zjedzone, chociaż mam apetyt na coś jeszcze, ale jak pojde na spacer to zajdę i sobie cośsmacznegojeszcze kupię.
Kupiłam sobie właśnie szczotkę do włosów, bo też mam problem teraz z nimi, pól mi wypadło od hormonów, a 2 pół podczas czesania wypada. Więc zainwestowałam i detangle kupiłam, a co! Zobaczymy czy faktycznie nie będzie wyrywać włosów

Idę, trzymajcie się ciepło.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:34   #2326
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36451210]
Jeszcze raz, to przecież 4mce jeszcze.

[/QUOTE]

To jeszcze pytanie w jakiej temperaturze to prać ???
Stary 2012-09-11, 10:36   #2327
marsi11
Zakorzenienie

no ja właśnie tego nie rozumiem a najlepsze jest to,że frekwencja jest b słaba bo nikomu się nie chce siedzieć i patrzeć jeden na drugiego

bo zazwyczaj wszyscy mają bardzo głupie miny

grunt to dobra organizacja- gratuluję!
i Ty i rodzice są zadowoleni
Stary 2012-09-11, 10:38   #2328
pstryczek84
Zakorzenienie

Ja jeszcze w kwestii imienia - doradźcie mi bo już głupieje
Mężowi podoba sie Kubuś, nie powiem mi tez Dla maluszka Kubuś, dla starszaka - Kuba , dla mężczyzny Jakub
I nie chodzi o to ze teraz co 2 chlopiec to Jakub
Problem w tym że moja kolezanka z pracy rodzi na dniach i bedzie miała właśnie Kubusia. I tu zaczynam się wahac bo co poweidzą w pracy - miala setki imion do wyboru to ściągnęła z tej pierwszej
Nie sądze zeby ta moja kolezanka miała coś przeciwko, chyba że moze jednak tak
ja bym była jeszcze zadowolona, bo to by było dla mnie potwierdzenie ze ładne imie wybrałam, że innym sie podoba itd no ale własnie boję sie tych komentarzy w pracy
Pracujemy w jednym miejscu ale mieszkamy zupełnie gdzie indziej, bardzo się lubimy ale spotykamy się na gruncie prywatnym raczej bardzo rzadko.
Eh, nie wiem co robic... zaczynam juz wydziwiać (jak to zazwyczaj baba w ciązy ) czy moze jednak sobie odpuścić i poszukać innego imienia w razie czego zawsze mogę zwalić to na męża

Stary 2012-09-11, 10:45   #2329
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Na pewno powinnaś potem wyprać jeszcze raz. Żeby było całkiem świeże i pachnące.

Cytat:
Więc będzie chłopczyk bez wątpliwości żadnych bo w 1 minucie badania pokazał co ma między nogami. Mąż spojrzał na monitor i sam przed lekarzem wykrzyczał "chłopiec", a mi łzy w oczach stanęły z emocji.
Gratuluję! Julian to bardzo ładne imię.

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość

Jesli chodzi o kosmetyki Bingo,patrzyłyście dziewczyny na Allegro?sporo różnych jest.
Moje włosy są teraz okropnie przesuszone, taka szczota sie zrobiła, niefajne są

Chodzą za mną różne ciasta z masami śmietanowymi
Są na allegro, można też kupić na ich stronie internetowej, ale w Tesco można kupić taniej po prostu, niż w internecie, a w dodatku nie musisz płacić za przesyłkę.

Te ciasta to nas chyba zamordują, za mną od kilku dni chodzi banofee, ale się trzymam dzielnie, żeby go nie zrobić, bo jak już zrobię, to je dosłownie: w☠☠☠☠☠☠☠ę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:45   #2330
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze w kwestii imienia - doradźcie mi bo już głupieje
Mężowi podoba sie Kubuś, nie powiem mi tez Dla maluszka Kubuś, dla starszaka - Kuba , dla mężczyzny Jakub
I nie chodzi o to ze teraz co 2 chlopiec to Jakub
Problem w tym że moja kolezanka z pracy rodzi na dniach i bedzie miała właśnie Kubusia. I tu zaczynam się wahac bo co poweidzą w pracy - miala setki imion do wyboru to ściągnęła z tej pierwszej
Nie sądze zeby ta moja kolezanka miała coś przeciwko, chyba że moze jednak tak
ja bym była jeszcze zadowolona, bo to by było dla mnie potwierdzenie ze ładne imie wybrałam, że innym sie podoba itd no ale własnie boję sie tych komentarzy w pracy
Pracujemy w jednym miejscu ale mieszkamy zupełnie gdzie indziej, bardzo się lubimy ale spotykamy się na gruncie prywatnym raczej bardzo rzadko.
Eh, nie wiem co robic... zaczynam juz wydziwiać (jak to zazwyczaj baba w ciązy ) czy moze jednak sobie odpuścić i poszukać innego imienia w razie czego zawsze mogę zwalić to na męża
Nie patrzyłabym na to że koleżanki z pracy synek tak będzie się nazywał. Co innego gdyby w najlbliższej rodzinie nadano dziecku takie imie, wtedy już bym chyba nie chciała bo przecież będą przebywać razem.
To przecież Tobie i mężowi ma się podobać, Wy będziecie tak mówić do swojego dziecka. Absolutnie nie zmieniałabym tego ze względu na to, że ktoś z pracy może gadać.
Stary 2012-09-11, 10:47   #2331
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja bym się nie przejmowała wyborem koleżanki z pracy. Ona jest tylko koleżanką z pracy, może nią nie być zawsze, a dziecko będzie z Wami całe życie.

Instagram

Stary 2012-09-11, 10:52   #2332
Konto usunięte

Aga, a różnie piorę, zależy z jakimi rzeczami- 40, 60, różnie.Nie gotowałam nigdy

Marsi, za to mam jednych takich rodziców, którzy zawsze razem przychodzą i zawsze godzinę PO zostają :d
Stary 2012-09-11, 10:53   #2333
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Te ciasta to nas chyba zamordują, za mną od kilku dni chodzi banofee, ale się trzymam dzielnie, żeby go nie zrobić, bo jak już zrobię, to je dosłownie: w☠☠☠☠☠☠☠ę.

widziałam przepis chyba nawet Hosenka je robiła i pewnie mało roboty bo masa jest w biedronce gotowa
tylko cholera mi się ten spód nie podoba, nie lubię kruchych ciastek, a jeszcze jak pomyślę,że z masłem.....
może na biszczkopcie będzie dobre, hm???
Stary 2012-09-11, 10:55   #2334
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, ja też bym nie zwracała uwagi na to, że koleżanka dała tak na imię. Hosenka dobrze mówi, to tylko koleżanka.
U mnie synek miałby na imię Aleksander, kuzynka mojego TŻa też ma syna Aleksandra, a i tak mieliśmy naszego tak samo nazwać (wybraliśmy to imię zanim ona w ogóle zaszła w ciążę) - w końcu to Twoje dziecko i Tobie się takie imię podoba, więc dlaczego Ty masz zmieniać zdanie?

Marsi, tylko te ciastka, które są w przepisie, są dobre, bo nie są zbyt słodkie, mają w sobie taką nutkę soli i fajnie to się będzie ze sobą łączyć. Ja zamierzałam zrobić je z mlekiem, taką lekką i plastelinowatą masę, bo z masłem to wg mnie zbyt tłusta i kaloryczna opcja.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-11 o 10:56
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:59   #2335
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36452015]Aga, a różnie piorę, zależy z jakimi rzeczami- 40, 60, różnie.Nie gotowałam nigdy

Marsi, za to mam jednych takich rodziców, którzy zawsze razem przychodzą i zawsze godzinę PO zostają :d[/QUOTE]

A ja po konsultacji z mamą stwierdziłam, że nie będę teraz prała. Bo szkoda i wody i prądu. Po prostu wszystko wypiorę w grudniu i już. To są ciuszki po dzieciach moich sióstr, a nie z lumpka, więc myślę, że nie ma potrzeby prać 2 razy
Stary 2012-09-11, 11:01   #2336
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Marsi, tylko te ciastka, które są w przepisie, są dobre, bo nie są zbyt słodkie, mają w sobie taką nutkę soli i fajnie to się będzie ze sobą łączyć. Ja zamierzałam zrobić je z mlekiem, taką lekką i plastelinowatą masę, bo z masłem to wg mnie zbyt tłusta i kaloryczna opcja.
no właśnie to masło chyba najgorsze

ja uwielbiam wszystkie słodkosci na spodzie bezowym
Stary 2012-09-11, 11:18   #2337
Konto usunięte

Cytat:
A ja po konsultacji z mamą stwierdziłam, że nie będę teraz prała. Bo szkoda i wody i prądu. Po prostu wszystko wypiorę w grudniu i już. To są ciuszki po dzieciach moich sióstr, a nie z lumpka, więc myślę, że nie ma potrzeby prać 2 razy
A to co innego - ja ani nowych, ani dostanych od koleżanek od razu nie prałam, tylko ciuchlandowe
Stary 2012-09-11, 11:24   #2338
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja też będę w grudniu prała
jak uzbiera się tego cała kupa a na razie spokojnie czekają sobie spakowane
Stary 2012-09-11, 11:24   #2339
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no właśnie to masło chyba najgorsze

ja uwielbiam wszystkie słodkosci na spodzie bezowym
Ale z mlekiem zrobi się raczej paćka niż masa do wyklejenia blachy. Jak zastygnie to nic się nie kruszy, jest spójne.

Instagram

Stary 2012-09-11, 11:28   #2340
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36452531]A to co innego - ja ani nowych, ani dostanych od koleżanek od razu nie prałam, tylko ciuchlandowe [/QUOTE]

Ja tak samo.

Trzecia pralka prania się kończy, jeszcze jedna

Co do ciast mam fajny przepis na ciacho z kompotem uwielbiam je
Hosenka podawała też przepis na ciasto bananowe z jej bloga, zajadaliśmy się z mężem, tylko że u nas maliny były zamiast bananów
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości