Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 14:06   #2371
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

rany, dziś szukałam info odnośnie mięśniaków i natrafiłam na wątek o wczęsniakach i mamach które urodziły ok 24 tc
Boże takie kruszyneczki po 400-500 g i tyle stresów, ja się cholernie boję,że przez mięśniaka mogę wcześniej urodzić
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:08   #2372
Hosenka*
Zakorzenienie

To ja jestem świeta Nie piłam, nie paliłam, nie ćpałam itp.
Ale nadrabiałam w relacjach damsko-męskich

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:31   #2373
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny wklejam link do bodów w super cenie

http://allegro.pl/cudne-body-dla-mal...608851071.html
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:51   #2374
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tez bylam lekko szalona jak bylam mlodsza
Szybko zaczelam z alkoholem, papierosami (na szczescie od dawna nie pale!), przebilam sobie wlasnorecznie cale ucho (do dzis mam 10 dziurek w jednym uchu, kolczyk w nosie i w pepku), bylam okropnie rozwydrzona i pyskata.
Na szczescie wyroslam z tego
Z pępka jeszcze nie wyjęłaś? Ja chyba w 7. czy 8. tygodniu ciąży wyciągnęłam. Dziurka nie zarośnie, ale się przynajmniej nie rozciągnie, także radziłabym Ci tymczasowo wyjąć kolca.
Ja ucho też sama przebijałam - miałam po 5 dziurek w każdym, a teraz mam tunele.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-11 o 14:52
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:56   #2375
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Z pępka jeszcze nie wyjęłaś? Ja chyba w 7. czy 8. tygodniu ciąży wyciągnęłam. Dziurka nie zarośnie, ale się przynajmniej nie rozciągnie, także radziłabym Ci tymczasowo wyjąć kolca.
Ja ucho też sama przebijałam - miałam po 5 dziurek w każdym, a teraz mam tunele.
z kolczyków to tylko w języku zostawiłam
reszta niestety okropne blizny
najbrzytsza właśnie z pępka, gdybym wiedziała nigdy bym nie zrobiła kolczyka w brzuchu
ot mądry człowiek po szkodzie

a tak wogóle to znalazłam dziewczynę na Gumtree która chce mi sprzedać piękne rzeczy dla maluszka, wszystko ma z h&m- właśnie negocjuje cenę ale naprawdę śliczne te ciuszki
jedno bym już miała z głowy
Stary 2012-09-11, 14:59   #2376
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie kochane. Nie wiem jak nadrobię te 50 stron, ale poświęcę im czas może jutro.

Tymczasem chciałam Wam napisać, że już jestem, wróciłam wczoraj z niezbyt udanego urlopu nad morzem. Zaliczyłam szpital w Kołobrzegu w wyniku jakiegoś cholernego zatrucia. Jedyny plus to to, że ginekolog potwierdził, że w brzuchu baba siedzi. Tego samego dnia, a właściwie nocy zadzwoniła kuzynka, że jej mama, a mojego ojca siostra nie żyje. Szok. Kobieta 54 lata - zawał z wylewem. Ojciec trochę podłamany, ale 8 godzin znad morza do domu dzielnie prowadził samochód, a ja modliłam się tylko, żeby skutki zatrucia mi przeszły. Nadal nie czuję się zbyt dobrze, poza tym powróciły poranne mdłości, a to już koniec 19 tygodnia. No nic, to tyle. Jutro postaram się nadrobić zaległości.Pa
Stary 2012-09-11, 14:59   #2377
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
z kolczyków to tylko w języku zostawiłam
reszta niestety okropne blizny
najbrzytsza właśnie z pępka, gdybym wiedziała nigdy bym nie zrobiła kolczyka w brzuchu
ot mądry człowiek po szkodzie
No właśnie to, co póki co zostało po moim kolczyku w pępku, nie wygląda zbyt ładnie , ale po porodzie znów włożę tam kolczyka i wyjmę pewnie dopiero przy następnej ciąży, może wtedy już na stałe.
A te, co mam na twarzy, to akurat bardzo lubię i nie widzę powodu, żeby się ich pozbywać. Nie wyobrażam sobie mojej twarzy bez nich.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:25   #2378
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wyjelam juz dawno
Tak sie przyzwyczailam do tego kolczyka, ze piszac tamtego posta zapomnialam, ze juz mam samą dziurke

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:29   #2379
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja, meduzza, ja je wlasnie uwielbialam z tego wzgledu, ze ulozenie ich zajmowalo doslownie 30sekund, wklepanie odzywki przeczesanie palcami i tyle
No ale zniszczylam je sobie totalmie wiecznym farbowaniem na ciemno a potem rozjasnianiem teraz sobie obiecalam, ze do konca ciazy zadnego farbowania i powrot do naturalnego, bedzie zima, czapki nie bede zdejmowala z glowy wiec powinnam dac rade hehe

Dzisiaj taki gorac ze nie idzie wytrzymac, ogarnelam tylko kuchnie i sypialnie, chcialam wstapic do tego komisu ale nidyrydy.

Marsi fajnie, ja szukalam na tablicy i albo tanie i ohydne, akbo super i mega drogie, ehhhh

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:36   #2380
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
A ja Ci pisałam na PW i nie zmieniłaś na niebiesko mojego TP na pierwszej stronie
Wybacz juz zmieniam

Ale upał, ogarniam pawlacze w domu, robie dla dzidzi miejsce, moja przyjaciółka mnie odwiedziła i zaraz znowu musze sprzątać dalej

ale jestem głodnaaaaaaaaaa ajjjjjjjjj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:41   #2381
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Nie wiem jak nadrobię te 50 stron, ale poświęcę im czas może jutro.

Tymczasem chciałam Wam napisać, że już jestem, wróciłam wczoraj z niezbyt udanego urlopu nad morzem. Zaliczyłam szpital w Kołobrzegu w wyniku jakiegoś cholernego zatrucia. Jedyny plus to to, że ginekolog potwierdził, że w brzuchu baba siedzi. Tego samego dnia, a właściwie nocy zadzwoniła kuzynka, że jej mama, a mojego ojca siostra nie żyje. Szok. Kobieta 54 lata - zawał z wylewem. Ojciec trochę podłamany, ale 8 godzin znad morza do domu dzielnie prowadził samochód, a ja modliłam się tylko, żeby skutki zatrucia mi przeszły. Nadal nie czuję się zbyt dobrze, poza tym powróciły poranne mdłości, a to już koniec 19 tygodnia. No nic, to tyle. Jutro postaram się nadrobić zaległości.Pa

współczuje przeżyć
najważniejsze,że dzidzia ma się dobrze no i gratuluję dziewuszki

Lady- zapomniałam napisać o Twoich loczkach- śliczne- to naprawdę naturalne? ale uważam że w obecnym kolorze Ci ładniej
Stary 2012-09-11, 15:53   #2382
nafiyqa
Zakorzenienie

Maluchna, rzeczywiscie przezycia nieciekawe, ale najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko gra

Rzeczywiscie, straszny upal dzis...

Stary 2012-09-11, 16:06   #2383
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, kolejny piękny dzień Miałam dziś barszcz czerwony z ziemniaczkami i bigos. Niedawno wyjęłam szarlotkę z piekarnika, jeszcze gorąca

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
a no i w weekend odebrałam zdjęcia i filmik ze ślubu
Pochwalę się a co

http://elogic.nazwa.pl/fotografia/0005mk.html

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Wspaniałe zdjęcia, bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
co te nasze chłopy mają w głowie, to ciężko zrozumiec..... my byśmy chciały byc zgrabne laseczki a oni nam z tekstami- teraz to dopiero masz dupe/cycki/itp......
bo z tymi cyckami to u mnie to samo
No chłopy tak już są zaprogramowane,

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

nazeczona piękne zdjęcia!

Kochane moje dziękuję za trzymanie kciuków i przepraszam, że wcześniej się nie odezwałam, ale wczoraj byłam u rodziców, a dziś od rana szalałam po lumpkach

USG mnie rozczarowało, bo prawie nic nie widziałam, ale po zmierzeniu wszystkich parametrów wyszło, że dzidzia zdrowa. A to jest najważniejsze Waży 364 g

Płeć poznałam Obraz usg wskazuje na...

DIEWCZYNKĘ
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dolaczam do grona mamusiek, ktore wlasna intuicja totalnie wy...ciulala

Bedzie druga dziewczynka
Gratuluje dziewczynki

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i czeka mnie nadrabianie spore. Jednak zanim to nastąpi pochwałę się w zorajszą wizytą .
Dzidzia zdrowa, ładnie paluszki wszystkie pokazywała, aż lekarz się dziwił bo tak dobrze było je widać. Waży 377g, jesteśmy w 21 tygodniu i termin na 24 stycznia jednak wyszedł.
Teraz płeć chciałam wam zagadkę dać co będzie, ale tak z rana trzymać w napięciu to nie zdrowo. Więc będzie chłopczyk bez wątpliwości żadnych bo w 1 minucie badania pokazał co ma między nogami. Mąż spojrzał na monitor i sam przed lekarzem wykrzyczał "chłopiec", a mi łzy w oczach stanęły z emocji.
Trochę się zdziwiliśmy bo po 1 usg bardziej było w stronę pipeczki, rodzina cała w szoku bo wszyscy jednomyślnie też na dziewczynkę stawiali hehehe.
Tylko teraz mamy problem z imieniem, bedzie cieżko wybrać bo nic nam takiego samego się nie podoba. Rodzina chce Juliana, a mi się z królem Julianem kojarzy i nie chce.
Gratuluję synka, a wszystkim którym nie pogratulowałam, a już wiedzą, też gratuluję
Stary 2012-09-11, 16:14   #2384
misia1505
Rozeznanie

dziewczyny jak się nazywało to ciasto co tak zachwalałyście?
to z pierwszej strony wizażu, coś na B....
Stary 2012-09-11, 16:20   #2385
monamur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak się nazywało to ciasto co tak zachwalałyście?
to z pierwszej strony wizażu, coś na B....
Banoffee
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:33   #2386
mitabe
Rozeznanie

Jeszcze raz dziękuję za gratulacje.
Ja dzisiaj mam lenia, leżę i odpoczywać tylko obiad dałam rady zrobić paluszki rybne ale wyszły mi lepsze niż kupowane . Powoli uczę się rybę robić, bo tylko łosoś mi wychodzi w miarę zjadliwy.

Wczoraj byłam po wizycie u bratowej i dostałam od niej wanienkę ze stojakiem i łóżeczko turystyczne, którego używała i była mega zadowolona. Do tego pościel więc to już mam z głowy. W sumie z tym łóżeczkiem nie byłam do końca przekonana ale jak zobaczyłam u niej jak się rozkłada i jak to wygląda to postanowiliśmy, że zostanie z nami. Jak nie będzie pasować to sobie później kupimy drewniane. Bratowa dużo dała za nie, ja takiego drogiego nawet nie brałabym pod uwagę:
http://www.smyk.com/graco-contour-el...t-niemowlaka-p

Do tego dostanę później od niej matę edukacyjną, sterylizator i podgrzewacz. Butelki muszę kupić teraz tylko z Aventu, żeby do sterylizatora pasowały. Bardzo się cieszę trochę kasy zaoszczędzimy . Proponowała mi wózek jeszcze ale nie wiem czy wezmę bo to nie jej i mam obawy. Nie chce później oddawać kasę jak się zniszczy.

Miałam dzisiaj przemyć te łóżeczko ale nieeeeee maaaam siłyyy

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

Współczuję i jednocześnie gratulację córeczki
Mnie dzisiaj też mdli od rana :/

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Lady piękne te loczki miałaś, może po ciąży jak odpoczną i nie będziesz farbować to zaczną się kręcić. Moja mama ma piękne loki a ja niestety mam nijakie ani proste ani kręcone, wywijają się jak chcą, jedynie jak mam krótkie to są na swoim miejscu. Po ciąży pewnie znowu obetnę się na "gardias" hehe.

Pisałyście o buncie, mnie ten moment ominą trochę, bo brat mały się pojawił i problemy w małżeństwie rodziców, więc nie miałam głowy do buntów. Szybko dorosła musiałam się stać ? Czasami żałuje, że się nie wyszalałam, podobnie z moją siostrą było ale ona nadrabiała w wieku 23 lat wszystko

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-09-11 o 16:34
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:38   #2387
monamur
Raczkowanie

Basia_Bogusia czy ja moge do Ciebie wpaść na obiadek? nie no barszczyk czerwony mnaimmmm

Szaja za ten serniik dostaniesz jak urodzisz

Kurde jakie mam ssanie w żołądku, zjadłam troszke owoców, ale to tylko zaostrzyło mój apety

nafiyqa myślałam, że moze na all taniej, albo identycznie z przesylką wychodzi, ale skoro mówicie,że nie

Nie wstaje juz w nocy na siku, ale za to w dzien to latam jak kot z pęcherzem
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:43   #2388
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczęta wybraliśmy imie! Oczekujemy EWY
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:49   #2389
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
nafiyqa myślałam, że moze na all taniej, albo identycznie z przesylką wychodzi, ale skoro mówicie,że nie
Ja sie poki co wstrzymuje z zakupem - mam wiele innych masek i musze wszystko pozuzywac. W innym wypadku na pewno juz bym zamowila na allegro

Kurcze, ale nosi mnie na cos slodkiego... Jakbym sie dorwala, to bym kilogram ciastek wepchnela w siebie!!
Chyba jutro zrobimy oponki. A dzis na pewno polece do sklepu po cos mocno slodkiego!

Stary 2012-09-11, 17:01   #2390
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Basia_Bogusia czy ja moge do Ciebie wpaść na obiadek? nie no barszczyk czerwony mnaimmmm
Spoko Powiem, że za mną ten barszcz to już od jakiegoś czasu chodzi i w końcu przyszła na niego pora
Stary 2012-09-11, 17:07   #2391
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik86 - Gratuluje i zazdroszczę córeczki
Dziękuję

Cytat:
Co do Pepco, fakt niektóre rzeczy to szmatki, ale zdarzają się naprawdę okej, zwłaszcza te polskiej produkcji. W ten weekend kupiłam kaftanik Tak samo jeśli macie obok siebie Textil Market - całkiem, całkiem polskiej produkcji śpioszki, pajacyki itp
ooo Textil zapomniałam o tym sklepie. Muszę więc go nawiedzić

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hania strasznie mi się podoba znam dwie Hanie- czterolatka jest słodka jak miód a 40-latka jest uwielbiana w całej rodzinie
Moja mama to Hania i jest najwspanialszą osobą pod słońcem

Cytat:
Hej dziewczyny, nie było mnie jeden dzień i czeka mnie nadrabianie spore. Jednak zanim to nastąpi pochwałę się w zorajszą wizytą .
Dzidzia zdrowa, ładnie paluszki wszystkie pokazywała, aż lekarz się dziwił bo tak dobrze było je widać. Waży 377g, jesteśmy w 21 tygodniu i termin na 24 stycznia jednak wyszedł.
Teraz płeć chciałam wam zagadkę dać co będzie, ale tak z rana trzymać w napięciu to nie zdrowo. Więc będzie chłopczyk bez wątpliwości żadnych bo w 1 minucie badania pokazał co ma między nogami. Mąż spojrzał na monitor i sam przed lekarzem wykrzyczał "chłopiec", a mi łzy w oczach stanęły z emocji.
Trochę się zdziwiliśmy bo po 1 usg bardziej było w stronę pipeczki, rodzina cała w szoku bo wszyscy jednomyślnie też na dziewczynkę stawiali hehehe.
Tylko teraz mamy problem z imieniem, bedzie cieżko wybrać bo nic nam takiego samego się nie podoba. Rodzina chce Juliana, a mi się z królem Julianem kojarzy i nie chce.
Gratuluję synka!!!

Cytat:
Ewik i Ania gratuluje dziewczynek
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie róbcie!! Przestrzegam Kilka dni temu miałam ochotę na szarlotkę na ciepło z bezą i zjadłam ją CAŁĄ sama w 2 dni z nikim się nie podzieliłam
O ty łasuchu

Cytat:

Przykra sprawa...

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki
Dziękuję

My dziś z mężem szorowaliśmy samochód na działce, bo jak go kupiliśmy w lipcu tak nie mieliśmy kiedy porządnie się za niego wziąć. Tzn. mąż go mył, ja trochę pomogłam przy woskowaniu Teraz lśni Ale tylko na zewnątrz, jeszcze został nam środek

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczęta wybraliśmy imie! Oczekujemy EWY
hihi super wybór Gdybym sama nie miała tak na imię to bym też tak swojej córci dała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:18   #2392
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie róbcie!! Przestrzegam Kilka dni temu miałam ochotę na szarlotkę na ciepło z bezą i zjadłam ją CAŁĄ sama w 2 dni z nikim się nie podzieliłam
A ja zrobiłam dziś szarlotkę, ale nie ma obawy, że zjem ją sama w całości, bo ogólnie na słodkie nadal mnie nie bierze, no ale szarlotka taka bardziej kwaśnawa więc zjadłam trochę i mi nawet smakuje Myślę, że jak mój mąż się zjawi po pracy to zniknie w zastraszającym tempie.
Stary 2012-09-11, 17:21   #2393
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dolaczam do grona mamusiek, ktore wlasna intuicja totalnie wy...ciulala

Bedzie druga dziewczynka
Gratulacje

Djerba super że mężowi udało się tak wszystko załatwić

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ciekawy pomysł a dużo ludzi jest na takich seansach?

u mnie to samo, a jak mu przypominam, że zawsze mówił, że takie małe jak mam są najlepsze, bo się w dłoniach mieszczą, to się tylko głupio usmiecha
Zależy jakie filmy grają, a ostatni sylwester to był sherlock holmes i komedia romantyczna a sala była pełna.

Mi tę zmówi że małe były piękne ale te są super
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:30   #2394
e_vel
Wtajemniczenie

Hej,
cały dzień byłam poza domem. Zakupy, byłam u koleżanki (pożyczyła mi komplecik śliczny i śpiworek na chrzest - jutro wstawię zdjęcia). Kupiłam też śliczny sweterek i spodenki w ciuchu za 9 i 8 zł, ale idealny stan Potem jeszcze do mamy i resztę zakupów. Jestem padnięta.... Nie wiem czy dziś nadrobię, czy jutro...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:34   #2395
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam link do bodów w super cenie

http://allegro.pl/cudne-body-dla-mal...608851071.html
Dzięki, naprawdę fajne. I te kolorki takie żywe, zazwyczaj są takie wyblakłe a tu miła niespodzianka no i ta cena
już zapisałam w ulubionych.
oj, coś czuję ze jak się wezmę za zakupy to od kompa nie odejdę

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:36   #2396
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36453744]Pstryczku, przy "moim" stoliku w pracy są już 2 Hanie, a też się nad Hanią zastanawialiśmy

Będę wredna - jadłyście CIASTO Z MARSA? http://majanaboxing.blox.pl/2007/11/Sernik-z-Marsa.html

zarąbiste.[/QUOTE]

Szaja udusze !

W ogóle na początku ciązy w ogóle nie chciało mi się słodkiego.... a teraz

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Rany wariatki, ja to jedyne co moge wspominac jak bylam mloda to kolejne stadionyalbo sale gimnastyczne i jak chowalysmy slodycze w koszach na smieci co i tak nic nie dawalo bo trenerzy wszystko przeszukiwali hehe

Wrzucam wam moje loki nie wiem co musialabym zrobic, zeby mi one wrocily buuuu. Foto z 2008

Ja jakos za ciastami nie przepadam, wole paczki
Hmmm.. ja też już nie mam takich włosów jak kiedyś też miałam loki, ale prostowanie i farbowanie zrobiły swoje, jakiś rok temu odstawiłam prostownice (jedynie grzywke dwa razy przejade) i stawiam na loki, wprawdzie nie robie tego tak jak bóg przykazał ale moje postepowanie z włosami wygląda tak że jak je myje to tylko głową w dół mam prysznic i po prysznicem tez sie schylam, co drugi raz myje włosy samą odżywką (świetna do loków jest z rossmana ISANA z olejkiem babasu z różową nakrętką)
myje tym szamponem i tą odżywką po spłukaniu wszystkiego ugniatam mokre włosy i owijam w ręcznik, powinnam je harmonijkować (poczytaj w necie) ale zwyczajnie mi sie nie chce, i potem ich nie susze nie dotykam nie rozczesuje schna same..... myślę że gdybyś odstawiła suszarke i robiła podobnie to loki Ci wrócą, mi się krecą o wiele bardziej niż na samym początku jak odstwiłam prostownice. Sorki za EOT

Byłam dziś mierzyć sukienke fajna będzie wiadomo na razie taka wersja robocza ale fajnie wygląda
Stary 2012-09-11, 17:55   #2397
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No to gratulacje

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czy ja nie mam tego za dużo ???

Fakt że niektóre są to rozmiary 74, 80 ale ta jedna duża kupka to sa 56, 62, 68

Aaa i jeszcze woreczek bucików mam

Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze jeden worek jest w aucie !!
WOW masakra, ale jesteś zaopatrzona
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-11, 18:05   #2398
LadyWhisper
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html bokeh ta? A splukujesz ja potem? Czy zostawiasz? U mnie genialnie sie sprawdzal sunsilk ale go wycofali

Musze sie wybrac do rossmana w takim razie, dzieki

To dobrze, ze jestes zadowolona z kiecki, u mnie kazda kolejna przymiarka byla coraz gorsza i w koncu 3,5tyg przed slubem szukalam innej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 18:11   #2399
Ifwka
Zakorzenienie

Lady cudne loki, kiedyś o takich marzyłam, teraz raczej prostuję.

Co do waszych doświadczeń z młodości to ja chyba nie przechodziłam żadnego buntu, epizod z wagarowaniem to wszystko. Potem kilka kolczyków w uszach na studiach; z facetami też spokój, co prawda mąż nie jest jedynym itp ale poznaliśmy sie już w "zaawansowanym" wieku więc każdy miał za sobą jakieś doświadczenia.
Dzisiaj i jutro mam szklenie poza firmą ale staram sie Was nadrabiać, tylko mniej będe komentować. Szkolenie spoko ale dojazd na miejsce tragiczny, wykorzystuję męża żeby mnie motorkiem woził bo bym chyba umarła w korkach.
Trzymajcie się
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-11, 18:11   #2400
maluchna30
Zadomowienie

Chyba kobitki nie zdołam Was nadrobić, za dużo rzeczy na głowie, a za mało do siedzenia przed kompem.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mniej się rusza, bo nie ma miejsca w brzuchu

Wczoraj znalazłam informację ile co może ważyć w 40 tygodniu i tak cyce mogą ważyć nawet do 1 kg! Sama krew: 2,5 kg Więc spokojnie z tym "tyciem" - te dodatkowe kilogramy to nie koniecznie tłuszczyk i też nie tylko dziecko, a m.in. cyce, krew, macica, łożysko.
pocieszyłaś mnie, bo ja przez misiąc od wizyty do wizyty 3,5 kilo przytyłam. Startowałam z wagą 48, a teraz 56. Kłóciłam się z pielęgniarką, że waga zepsuta. Ale niestety, to dupa urosła, a nie waga zepsuta. Cycki jak balony mam, TŻ twierdzi, że nie wie teraz jak się z nimi obchodzićPamiętam jak 2 razy w życiu robiłam USG piersi i za każdym razem lekarze mówili: "Jak będzie pani w ciąży, to piersi będą baaaaaaaaaardzo duże." Martwi mnie taki duży przyrost wagi, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja z myciem okien, a bardziej z wieszaniem firanek i zasłon się wstrzymuję, bo właśnie chodzi o to, żeby rąk nie wyciągać do góry... My tak do 3 tygodni będziemy okno wymieniać (już zamówione) i muszę poprosić mamę, żeby mi firanki powiesiła. Teściowa mi raz wieszała to o mału zawału nie dostałam, bo tak krzywo... wiem, że chciała dobrze ale u mnie firanki muszą być idealnie ;p

a z tym wywoływaniem porodu to.... ja próbowałam przy Karince i mi nie wyszło urodziłam w 9 dniu po terminie
Ja okna myłam w 2 miesiącu ciąży, ale tak oszczędnie, po 2, a mam ich 18

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co do coli to ogladalam kiedyś taki program gdzie pokazali do czego powszechnie stosuje sie cole. Jakże ogromne bylo moje zdziwienie... Otoz cole używa sie do czyszczenia zardzewialych rur,czyszczenia sedesow,umywalek itd itp. Oczywiscie zrobiłam osobiście eksperyment zeby sprawdzić na własnej skórze,do kieliszka z cola wrzuciłam swoj matowy,poszarzaly juz łańcuszek. Zostawiłam to na dzien. Babelki unosiły zabrudzenia ku gorze,naszyjnik wyjęlam w idealnym stanie. I nie uwierze ze cola nie szkodzi nawet w małych ilościach,czy to naszemu organizmowi czy organizmowi naszej pociechy.
Dlatego dziewczyny radzę pomyśleć o zdrowiu waszym i zdrowiu waszych dzieci,bo teraz tylko to jest najwazniejsze prawda? Lepiej sie soczku napić,przynajmniej pojdzie na zdrowie
Pamiętam, że od coli i pączków moja szwagierka miała zatrucie ciążowe, no ale piła ją litrami dziennie. Ja z kolei mam ciągle ochotę na sprite.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem z powrotem Z dzidzia wszystko ok rośnie prawidłowo, ginka nie ma żadnych zastrzeżeń
Dziękuję za kciuki, strasznie się stresowałam bo wczoraj maleństwo coś było nieruchliwe tak jak zazwyczaj ale widocznie zbierało siły na badanie. No co czadu od rana dawało to szok
Jakie minki robiło
a jak ziewało
a jak serducho pięknie biło
Ma 587 g i stopkę 4 cm!!!
No i płeć tez już nam
Pstryczku, ja też stawiałam u Ciebie na babę, ale gratuluję chłopca

4 września byłam na wizycie. Jak już Wam pisałam, kobitka będzie. Lekarz pytał, czy będę 3d robiła, na które musiałabym do Jeleniej Góry jechać, no i się właśnie zastanawiam. Napiszcie mi proszę, co na takim 3d może się jeszcze ujawnić??? Jakieś wady, choroby???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości