|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Hmm, trzeba się udzielać co najmniej msc na forum aby dostać zaproszenie (takie zasady ustaliłyśmy na początku) - Ty masz napisane tylko 14 wiadomości - W klubie zamieszczamy nasze prywatne zdjęcia, filmy itp., dlatego dopuszczane są zaufane osoby.
|
#3392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewuszki
![]() ![]() Przepraszam, ze się ostatnio nie udzielam, ale życie meżatki pochłania mi czas bez reszty Remont, praca i jak najwięcej czasu z meżem- to moje ostatnie zajęcia![]() Mam do was pytanie i prośbę o pomoc Umówiliśmy się wstępnie z fotografem na sesję plenerową na niedzielę i o 7 rano musimy wyjechać z domu i oto pojawia się problem- co z fryzurą? Chciałam coś naturalnego, lekkiego, ale żeby sie trzymało cały dzień- bo sesja ma być maratonem po polach, rynku miasta i innych okolicach i ma trwać cały dzień żadna fryzjerka nie umówi sie ze mna w niedziele o 6 rano i jest klops... nie wiem czy sama cos wykombinować czy moze zrobic w sobote popołudniu i spać w fryzurze? Dradzcie mi coś, co proponujecie? Macie jakieś doświadczenia z taką sytuacją?Może mmacie jakies propozycje fryzur które mogłabym wykonac sama? Mam proste włosy za łopatki...
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z drugiej strony możesz np na noc nawinąć włosy na wałki/papiloty i delikatnie upiąć (ewentualnie jakiś kwiat we włosy) i otrzymasz tym samym bardzo romantyczną fryzurkę...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2012-09-10 o 18:57 |
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby kaseta się odnalazła.Cytat:
, tylko kup sobie dobry lakier do włosów najlepiej w sklepie z artykułami fryzjerskimi.Byliśmy w weekend u siostry TŻ i tym sposobem zakończyliśmy rozdawanie zaproszeń. Do dziś mieliśmy potwierdzenie i jak na razie odmówiła nam tylko jedna osoba, co prawda nie wszyscy jeszcze potwierdzili ale zdecydowana większość tak, więc resztą już tak bardzo się nie przejmuję
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Neave, Blair - oczywiście jeśli nie bierzecie ślubu w innej swojej parafii to musicie odebrać ze swojej licencję na ślub w tej innej. Dziwię się że nikt wam o tym nie powiedział, przeważnie mówią o tym na kursie przedmałżeńskim.
|
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki,
nie było mnie wieki - do dziś mieliśmy potwierdzanie przybycia na wesele, podejrzewam, że docelowo będzie około 128 osób. Tak +/- ![]() nieco zaczynam się denerwować.. remont za to mnie pochłania więc nie mam czasu na nerwy. Wystarczy mi nerwów w pracy ))ktoś pytał o mój próbny makijaż i fryzurę - miałam robić, ale jak pojechałam tak mi się przeciągnęło robienie odrostów, że zrezygnowałam - byłam głodna jak wilk! ![]() w czwartek mam próbny make up - fotki w końcu dorzucę do klubu. Chciałabym coś podobnego do tego co w załączniku Podobnie z fryzurą )
|
|
|
|
#3398 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś ustaliliśmy że wielka przeprowadzka odbędzie się za tydzień we wtorek! mam nadzieję, że nie będzie za szybko, bo w środę pewnie zrobimy przedpokój. kuchnię i 2 pokój skończyliśmy! caffe latte z blue wyszło dość monotonnie i pewnie dodamy jakieś ozdoby na biało, lub jakiś zielony akcent, ale to już po przeprowadzce. Przedpokoju nie zrobiliśmy, bo zwyczajnie nie mamy już farby którą chcemy go pomalować jutro będę musiała skoczyć do malarskiego dokupić i skończymy go w środę, a potem szorowanie ![]() ale już się cieszę na tą przeprowadzkę, chociaż masa roboty będzie i to przed ślubem
|
|||
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Neave pochwal się potem zdjęciami z remontu
))już chyba najwyższa pora żebym rozejrzała się za jakąś bielizną ślubną. Polecacie szczególnie jakąś firmę? |
|
|
|
#3400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o bieliznę to bardziej bym polecała porządny sklep gdzie dobrze dobierają niż konkretną markę. wtedy zawsze ci dobrze dobiorą. a skąd jesteś? |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Rzadko się udzielam ostatnio ale wpadam co kilka dni pokibicować Wam w przygotowaniach Zaraz pójdę do klubu, chcę obejrzeć piękne PMki, no i relacji nigdy dość ![]() Monia, ale niefart z tą kasetą... trzymam kciuki za odnalezienie! Małgoś, a co z Twoimi zdjęciami? też zaginęły?
|
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Chyba zdecyduję się na wykonanie jednak fryzury na plener sama
znalazłam coś fajnego i teraz będę ćwiczyć wykonanie jej w domku przed lustrem... jeszcze kupię lokówkę i do dzieła ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...&v=LWxgxVAqg3A Co myślicie? A i mam pytanie odnośnie podkładu na twarz... Będę tworzyć sama makijaż i muszę kupic jakiś fluid, tylko jaki? Polecicie mi coś? Potrzebuje czegoś matującego, bo mam skłonność do błyszczenia.
|
#3403 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wieczorem umyłam włosy, skręciłam w ślimaczki i na rano miałam loki ;p może nie jakieś śliczne, ale tylko na takie było mnie stać ;p moje włosy niechętnie się kręcą pod wpływem lokówki|prostownicy... ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam kręcone włosy na lokówce pierwszy raz na ślub i muszę powiedzieć ze trzymało się świetnie. Denerwowałam sie, że sie rozwali szybko, bo mam dosć ciężkie włosy i zawsze kreciłam na wałkach.
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam kochane? strasznie cicho tutaj... Przeczytałam co pisałyście jak mnie nie było i dziękuje Wam bardzo bardzo bardzo za wszystkie życzenia
lecę jeszcze do klubu obejrzeć zdjęcia
|
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkładu, to używasz czegoś na co dzień? Cytat:
eeeej napisz nam coś więcej, jak było? my spragnione jesteśmy ślubnych relacji ![]() Przyszło dziś moje zamówione na allegro bolerko i welon, jestem baaardzo zadowolona
|
|
#3407 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokaż jakieś zdjęcia i prosimy o relację![]() Cytat:
Pochwal sie nowymi zdobyczami
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkładu, skoro się na co dzień nie malujesz to nie ma sensu wydawać dużych pieniędzy na podkład. Hmm obecnie używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 i moim zdaniem do cery bez większych problemów powinien się sprawdzić, dla mnie jest trochę mało kryjący ale moja cera ostatnio oszalała i wyglądam gorzej niż w okresie dojrzewania
|
|
#3409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja za wypożyczenie bolerka i szalu zapłaciłam 20 złotych wiec chyba mi się poszczęściło bo nie muszę teraz sie martwić co z nimi zrobic tylko oddam do salonu ![]() właśnie mam kapryśną cerę- bo 'odpukać' w tej chwili jest OK ale mam pecha że wypryśnie mi się coś wtedy gdy najmniej tego chce
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwwsze chciałam podziękować bo przez ciebie zalaminowałam włoski - dla mnie super sprawa, tylko dodaję troszkę więcej wody
![]() co do zdjęć to nie zginęły tylko zjadł je wirus i już wiem że ich nie odzyskam, na szczęście nie wszystkie tylko z jednej karty (oczepiny i troszkę grupowych - których najbardziej bylo mi żal) ale byc może kuzynka je ma Już się z tym pogodziłam tym bardziej że zaproponował mi kilka wariantow rewanżu, ale ponieważ nie wiem kiedy będę w PL wybrałam cześciowy zwrot kasy. Katie - podkład dobrze dobrać do cery, ja uzywam jakiegoś z Loreal'a ale bardziej jako korektora niż podkładu
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tym sposobem za wypożyczenie samego bolerka musiałabym zapłacić 70 zł No ale problem już rozwiązałam ![]() Hmm ja mam cerę wrażliwą i ostatnio bardzo skłonną do wyprysków (nie wiem co zrobię jak do ślubu się nie poprawi
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę Wam naskrobałam w klubie ale jest to tak chaotyczne że wątpię żeby którejś chciało sie czytać i ze dobrnie do końca
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z laminowaniem to super sprawa, nie? Ja za drugim razem uzyskałam gorszy efekt niż za pierwszym, ale już wiem gdzie leży błąd - dodałam za dużo maski (myślałam, że im więcej tym lepiej ).
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
katie - to rzeczywiście niedużo! mi w salonie powiedzieli, że wypożyczenie samego bolerka to 50% ceny czyli 125zł... Pradip - ja przeczytałam całą relację śliczna nie mogę się doczekać zdjęću nas z newsów - kupiliśmy TŻtowi skarpetki i 2 pary dodatkowych kolczyków dla mnie na stoisku się nie doczekałam i wpadłam do Bijou Brigitte pary są różne, bo tych najmniejszych nie było 2 sztuk.do tego znowu się nasłuchaliśmy z TŻtem (ja od mamy, on od mojego ojca)... czy ten ślub to nam potrzebny i czy nie planujemy tego odwołać teraz jak TŻ ma przerwę w pracy... a na koniec, jak wróciłam do domu, usłyszałam jeszcze od swojego ojca pytanie: "to kiedy podpisujecie tą intercyzę?", ja: "a o co chodzi?", ojciec: "bo mama chce być podczas podpisywania" |
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - ja akurat za drugim razem dodałam inną maskę i więcej wody i wyszło mi lepiej, a w piątek idę nareszcie do fryzjera
![]() Neave - intercyza to wasza decyzja, a rodzice nie wydają się wam w niczym pomagać, więc do tego absolutnie nie powinni się mieszać, z resztą to nie ich sprawa |
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
Neave,
ja jestem takiego samego zdania jak Malgos. Po pierwsze intercyza to próba rozporządzania 'własnym' majątkiem - więc nawet jeśli masz coś co należało kiedyś do rodziców(patrz. mieszkanie, pieniądze, itp) to jest już to Twoje i powinni dać Ci możliwość rozporządzania tym dowolnie. Po drugie chęć bycia przy spisywaniu intercyzy ja odczytałabym jako brak zaufania i do mnie(bo co do cholery chcą sprawdzać?!) jak i do mojego męża. Tematy pieniędzy zawsze są trudne. |
|
|
|
#3417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napiszę wam coś jeszcze w tej sprawie w klubie (nie chciałabym tak publicznie o tym pisać) |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Uważam tak jak dziewczyny. Dobrze, że bierzesz ślub z mężem a nie z rodzicami Grunt, że trzymacie wspólny front.
|
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - za drugim razem dorzuciłam Kallosa latte
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się bałam ale sprzedawca miał bardzo dobre opinie i nie żałuję, że zaryzykowałam
![]() Co do intercyzy to zgadzam się z dziewczynami, Twoja sprawa i rodzicom nic do tego
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

) ale napiszę szybciutko że żyjemy oboje było przepięknie z drobnymi wpadkami które będziemy wspominać przed lata, roześmiana przysięgą, cudownym weselem, odpadającymi nogami i przeogromnym szczęściem którego nie jestem w stanie opisać. Bardzo Wam dziękuje za wsparcie i dobre rady jesteście wspaniałe 

Ślub 25.08.2012 

Umówiliśmy się wstępnie z fotografem na sesję plenerową na niedzielę i o 7 rano musimy wyjechać z domu
i oto pojawia się problem- co z fryzurą? Chciałam coś naturalnego, lekkiego, ale żeby sie trzymało cały dzień- bo sesja ma być maratonem po polach, rynku miasta i innych okolicach i ma trwać cały dzień

klik!