Ślubujące w 2012 - część II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 14:42   #3391
mayeczka87
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę prosić o zaproszenie do tego Waszego klubu?
Hmm, trzeba się udzielać co najmniej msc na forum aby dostać zaproszenie (takie zasady ustaliłyśmy na początku) - Ty masz napisane tylko 14 wiadomości - W klubie zamieszczamy nasze prywatne zdjęcia, filmy itp., dlatego dopuszczane są zaufane osoby.

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:13   #3392
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kochane moje wpadam do Was na chwilkę (nie mam nawet czasu przeczytać o czym rozmawiałyście ) ale napiszę szybciutko że żyjemy oboje było przepięknie z drobnymi wpadkami które będziemy wspominać przed lata, roześmiana przysięgą, cudownym weselem, odpadającymi nogami i przeogromnym szczęściem którego nie jestem w stanie opisać. Bardzo Wam dziękuje za wsparcie i dobre rady jesteście wspaniałe
Obiecuję ze jak tylko będę mieć chwilkę to napiszę więcej buziaki
gratulujemy i czekamy również na zdjęcia

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
qmpela86, wloszka8, katie99kasia
Witajcie jako świeże żoneczki ,
wloszka, śliczne zdjęcia!!! takie...szalone! cudnie wyglądałaś!

Kurcze a ja jestem dzisiaj załamana......otóż odebrałam część zlecenia od mojego fotografa. Część, bo mam "obraz" na ścianę i wszystkie zdjęcia......a na fotoksiążkę i film muszę czekać do pon. No ale..... Fotograf i kamerzysta (małżeństwo) to moi dalsi sąsiedzi.... Poszłam do nich po zdjęcia i obraz a oni do mnie, że mają dla mnie smutną wiadomość. Okazało się, że facet zgubił 1 kasetę z naszym nagraniem!!!!!!!!!!!!! Brakuje mu kasety po przyjeździe na sale, wejście, pierwszy toast, nasz pierwszy taniec (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!) i 1 godz. zabawy!!! Kurde! Gdyby brakowało imprezy w środku to w d....z tym, ale ten początek??? Wszystko to co najważniejsze na sali! Kasę zapłaciliśmy, ale oni nam zaproponowali, że zrobią nam w ramach tego 2 fotoksiążki dla rodziców....albo oddadzą 400 zł. Już wolę te 400 zł, mam gdzieś te fotoksiążki...sama mogętakie zamówić za dużo mniejszą kwotę. Kobieta mówiła, że do jutra rana będzie facet przeszukiwał wszytskie swoje kasety...ale jak do rana nie znajdzie to nie będziemy mieć najważniejszej części na sali.....Z 1 strony próbuję sobie wytłumaczyć, że to nie jest najważniejsze (jakby przysięgę zgubił to bym go chyba udusiła), w sumie mamy zdjęcia i ......ludzie mają dużo większe problemy, ale....przecież tego NIGDY już nie powtórzymy!!!

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

blair
jutro wrzucę Ci zdjęcia mojej biżu.....kurde....musi mi przejść mój "nastrój", dzięki mojemu kamerzyście
bardzo Ci współczuje, ale trzymam kciuki żeby mu się kaseta znalazła.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:03   #3393
katie99kasia
Rozeznanie

Dzień dobry dziewuszki
Przepraszam, ze się ostatnio nie udzielam, ale życie meżatki pochłania mi czas bez reszty Remont, praca i jak najwięcej czasu z meżem- to moje ostatnie zajęcia
Mam do was pytanie i prośbę o pomoc Umówiliśmy się wstępnie z fotografem na sesję plenerową na niedzielę i o 7 rano musimy wyjechać z domu i oto pojawia się problem- co z fryzurą? Chciałam coś naturalnego, lekkiego, ale żeby sie trzymało cały dzień- bo sesja ma być maratonem po polach, rynku miasta i innych okolicach i ma trwać cały dzień żadna fryzjerka nie umówi sie ze mna w niedziele o 6 rano i jest klops... nie wiem czy sama cos wykombinować czy moze zrobic w sobote popołudniu i spać w fryzurze? Dradzcie mi coś, co proponujecie? Macie jakieś doświadczenia z taką sytuacją?
Może mmacie jakies propozycje fryzur które mogłabym wykonac sama? Mam proste włosy za łopatki...

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:53   #3394
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewuszki
Przepraszam, ze się ostatnio nie udzielam, ale życie meżatki pochłania mi czas bez reszty Remont, praca i jak najwięcej czasu z meżem- to moje ostatnie zajęcia
Mam do was pytanie i prośbę o pomoc Umówiliśmy się wstępnie z fotografem na sesję plenerową na niedzielę i o 7 rano musimy wyjechać z domu i oto pojawia się problem- co z fryzurą? Chciałam coś naturalnego, lekkiego, ale żeby sie trzymało cały dzień- bo sesja ma być maratonem po polach, rynku miasta i innych okolicach i ma trwać cały dzień żadna fryzjerka nie umówi sie ze mna w niedziele o 6 rano i jest klops... nie wiem czy sama cos wykombinować czy moze zrobic w sobote popołudniu i spać w fryzurze? Dradzcie mi coś, co proponujecie? Macie jakieś doświadczenia z taką sytuacją?
Może mmacie jakies propozycje fryzur które mogłabym wykonac sama? Mam proste włosy za łopatki...
Pomysł z fryzjerem jest dość dobry, ja nie raz spałam po weselach w fryzurze i na następny dzień była wręcz nietknięta (no ale mam sprawdzoną fryzjerkę), ale widziałam wiele fryzur, które już po 3-4h nie nadawały się do "użycia" z drugiej strony możesz np na noc nawinąć włosy na wałki/papiloty i delikatnie upiąć (ewentualnie jakiś kwiat we włosy) i otrzymasz tym samym bardzo romantyczną fryzurkę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1338400272_fryzury-slubne-kwiaty26.jpg (16,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg weselne-loki.jpg (36,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-dlugie-119.jpg (13,6 KB, 4 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia

Edytowane przez magalska
Czas edycji: 2012-09-10 o 18:57
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:14   #3395
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja jestem dzisiaj załamana......otóż odebrałam część zlecenia od mojego fotografa. Część, bo mam "obraz" na ścianę i wszystkie zdjęcia......a na fotoksiążkę i film muszę czekać do pon. No ale..... Fotograf i kamerzysta (małżeństwo) to moi dalsi sąsiedzi.... Poszłam do nich po zdjęcia i obraz a oni do mnie, że mają dla mnie smutną wiadomość. Okazało się, że facet zgubił 1 kasetę z naszym nagraniem!!!!!!!!!!!!! Brakuje mu kasety po przyjeździe na sale, wejście, pierwszy toast, nasz pierwszy taniec (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!) i 1 godz. zabawy!!! Kurde! Gdyby brakowało imprezy w środku to w d....z tym, ale ten początek??? Wszystko to co najważniejsze na sali! Kasę zapłaciliśmy, ale oni nam zaproponowali, że zrobią nam w ramach tego 2 fotoksiążki dla rodziców....albo oddadzą 400 zł. Już wolę te 400 zł, mam gdzieś te fotoksiążki...sama mogętakie zamówić za dużo mniejszą kwotę. Kobieta mówiła, że do jutra rana będzie facet przeszukiwał wszytskie swoje kasety...ale jak do rana nie znajdzie to nie będziemy mieć najważniejszej części na sali.....Z 1 strony próbuję sobie wytłumaczyć, że to nie jest najważniejsze (jakby przysięgę zgubił to bym go chyba udusiła), w sumie mamy zdjęcia i ......ludzie mają dużo większe problemy, ale....przecież tego NIGDY już nie powtórzymy!!!
Bardzo mi przykro Kochana Trzymam kciuki, żeby kaseta się odnalazła.

Cytat:
Dzień dobry dziewuszki
Jeśli masz podatne włosy, to pokręciłabym je i upięła w sposób proponowany przez magalską , tylko kup sobie dobry lakier do włosów najlepiej w sklepie z artykułami fryzjerskimi.

Byliśmy w weekend u siostry TŻ i tym sposobem zakończyliśmy rozdawanie zaproszeń. Do dziś mieliśmy potwierdzenie i jak na razie odmówiła nam tylko jedna osoba, co prawda nie wszyscy jeszcze potwierdzili ale zdecydowana większość tak, więc resztą już tak bardzo się nie przejmuję

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:18   #3396
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave, Blair - oczywiście jeśli nie bierzecie ślubu w innej swojej parafii to musicie odebrać ze swojej licencję na ślub w tej innej. Dziwię się że nikt wam o tym nie powiedział, przeważnie mówią o tym na kursie przedmałżeńskim.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:25   #3397
szczesliwa25
Rozeznanie

Dziewczynki,
nie było mnie wieki - do dziś mieliśmy potwierdzanie przybycia na wesele, podejrzewam, że docelowo będzie około 128 osób. Tak +/-

nieco zaczynam się denerwować.. remont za to mnie pochłania więc nie mam czasu na nerwy.
Wystarczy mi nerwów w pracy ))

ktoś pytał o mój próbny makijaż i fryzurę - miałam robić, ale jak pojechałam tak mi się przeciągnęło robienie odrostów, że zrezygnowałam - byłam głodna jak wilk!
w czwartek mam próbny make up - fotki w końcu dorzucę do klubu. Chciałabym coś podobnego do tego co w załączniku Podobnie z fryzurą )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 104849497545188895_ufIODwkg_f.jpg (35,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 66146688246585820_E0gwAKdN_b.jpg (13,5 KB, 18 załadowań)
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 23:41   #3398
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość
O kurcze, My tez bierzemy slub w inny kościele niż nasze Parafie i nikt nam nic takiego nie mówił. Zmartwiłaś mnie. Musze sie dopytać dzis u ksiedza.
Spokojnie, u nas to może wynikać z tego że ja jestem grekokatoliczką

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Byliśmy w weekend u siostry TŻ i tym sposobem zakończyliśmy rozdawanie zaproszeń. Do dziś mieliśmy potwierdzenie i jak na razie odmówiła nam tylko jedna osoba, co prawda nie wszyscy jeszcze potwierdzili ale zdecydowana większość tak, więc resztą już tak bardzo się nie przejmuję
Brawa za rozdane zaproszenia

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Neave, Blair - oczywiście jeśli nie bierzecie ślubu w innej swojej parafii to musicie odebrać ze swojej licencję na ślub w tej innej. Dziwię się że nikt wam o tym nie powiedział, przeważnie mówią o tym na kursie przedmałżeńskim.
damn! teraz mi przypomniałaś że miałam poprosić mojego proboszcza o coś co się nazywa substytucja... no dobra, zobaczymy co wyjdzie jak pojadę odbierać. do księdza w parafii gdzie chcemy brać ślub, planujemy się wybrać w przyszłym tygodniu pewnie w środę lub w piątek.

Dziś ustaliliśmy że wielka przeprowadzka odbędzie się za tydzień we wtorek! mam nadzieję, że nie będzie za szybko, bo w środę pewnie zrobimy przedpokój. kuchnię i 2 pokój skończyliśmy! caffe latte z blue wyszło dość monotonnie i pewnie dodamy jakieś ozdoby na biało, lub jakiś zielony akcent, ale to już po przeprowadzce. Przedpokoju nie zrobiliśmy, bo zwyczajnie nie mamy już farby którą chcemy go pomalować jutro będę musiała skoczyć do malarskiego dokupić i skończymy go w środę, a potem szorowanie

ale już się cieszę na tą przeprowadzkę, chociaż masa roboty będzie i to przed ślubem
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 06:58   #3399
szczesliwa25
Rozeznanie

Neave pochwal się potem zdjęciami z remontu ))

już chyba najwyższa pora żebym rozejrzała się za jakąś bielizną ślubną. Polecacie szczególnie jakąś firmę?
Stary 2012-09-11, 11:55   #3400
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Neave pochwal się potem zdjęciami z remontu ))

już chyba najwyższa pora żebym rozejrzała się za jakąś bielizną ślubną. Polecacie szczególnie jakąś firmę?
postaram się jakieś fotki zrobić

jeśli chodzi o bieliznę to bardziej bym polecała porządny sklep gdzie dobrze dobierają niż konkretną markę. wtedy zawsze ci dobrze dobiorą. a skąd jesteś?
Stary 2012-09-11, 14:09   #3401
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Rzadko się udzielam ostatnio ale wpadam co kilka dni pokibicować Wam w przygotowaniach Zaraz pójdę do klubu, chcę obejrzeć piękne PMki, no i relacji nigdy dość

Monia, ale niefart z tą kasetą... trzymam kciuki za odnalezienie!

Małgoś, a co z Twoimi zdjęciami? też zaginęły?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:26   #3402
katie99kasia
Rozeznanie

Chyba zdecyduję się na wykonanie jednak fryzury na plener sama znalazłam coś fajnego i teraz będę ćwiczyć wykonanie jej w domku przed lustrem... jeszcze kupię lokówkę i do dzieła
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=LWxgxVAqg3A
Co myślicie?

A i mam pytanie odnośnie podkładu na twarz... Będę tworzyć sama makijaż i muszę kupic jakiś fluid, tylko jaki? Polecicie mi coś? Potrzebuje czegoś matującego, bo mam skłonność do błyszczenia.

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-11, 15:39   #3403
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry dziewuszki

Ja wieczorem umyłam włosy, skręciłam w ślimaczki i na rano miałam loki ;p może nie jakieś śliczne, ale tylko na takie było mnie stać ;p moje włosy niechętnie się kręcą pod wpływem lokówki|prostownicy...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Chyba zdecyduję się na wykonanie jednak fryzury na plener sama znalazłam coś fajnego i teraz będę ćwiczyć wykonanie jej w domku przed lustrem... jeszcze kupię lokówkę i do dzieła
Co myślicie?

A i mam pytanie odnośnie podkładu na twarz... Będę tworzyć sama makijaż i muszę kupic jakiś fluid, tylko jaki? Polecicie mi coś? Potrzebuje czegoś matującego, bo mam skłonność do błyszczenia.
Według mnie do tej fryzurki masz za krótkie włosy (mówisz, że do ramion?? Z podkładem nie pomogę

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:53   #3404
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Ja wieczorem umyłam włosy, skręciłam w ślimaczki i na rano miałam loki ;p może nie jakieś śliczne, ale tylko na takie było mnie stać ;p moje włosy niechętnie się kręcą pod wpływem lokówki|prostownicy...

Według mnie do tej fryzurki masz za krótkie włosy (mówisz, że do ramion?? Z podkładem nie pomogę
Ja mam włosy za łopatki
Miałam kręcone włosy na lokówce pierwszy raz na ślub i muszę powiedzieć ze trzymało się świetnie. Denerwowałam sie, że sie rozwali szybko, bo mam dosć ciężkie włosy i zawsze kreciłam na wałkach.

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-11, 17:22   #3405
Pradip
Zakorzenienie

Jak tam kochane? strasznie cicho tutaj... Przeczytałam co pisałyście jak mnie nie było i dziękuje Wam bardzo bardzo bardzo za wszystkie życzenia lecę jeszcze do klubu obejrzeć zdjęcia
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:33   #3406
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie?

Popróbuj i daj znać jak idzie
Co do podkładu, to używasz czegoś na co dzień?

Cytat:
Jak tam kochane? strasznie cicho tutaj... Przeczytałam co pisałyście jak mnie nie było i dziękuje Wam bardzo bardzo bardzo za wszystkie życzenia lecę jeszcze do klubu obejrzeć zdjęcia
heeej eeeej napisz nam coś więcej, jak było? my spragnione jesteśmy ślubnych relacji

Przyszło dziś moje zamówione na allegro bolerko i welon, jestem baaardzo zadowolona

Stary 2012-09-11, 17:40   #3407
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Cichutko bo nasze PMki sie powoli wykruszają a mrożonki nie mają już chyba tyle czasu na ploteczki Chwal sie kochana jak po wielkim dniu pokaż jakieś zdjęcia i prosimy o relację

Cytat:
Popróbuj i daj znać jak idzie
Co do podkładu, to używasz czegoś na co dzień?

Przyszło dziś moje zamówione na allegro bolerko i welon, jestem baaardzo zadowolona
właśnie na co dzień się nie maluję, tylko 'od święta' i nie mam sprawdzonego podkładu
Pochwal sie nowymi zdobyczami

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-11, 17:57   #3408
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie na co dzień się nie maluję, tylko 'od święta' i nie mam sprawdzonego podkładu
Pochwal sie nowymi zdobyczami
Niestety nie mam za bardzo jak zrobić zdjęć ale zamówiłam takie bolerko http://allegro.pl/bolerko-slubne-now...tml#tabsAnchor i taki welon http://allegro.pl/nowy-welon-welony-...554900100.html ale rzeczy jakościowo są bardzo dobre a za samo wypożyczenie bolerka z salonu musiałabym więcej zapłacić

Co do podkładu, skoro się na co dzień nie malujesz to nie ma sensu wydawać dużych pieniędzy na podkład. Hmm obecnie używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 i moim zdaniem do cery bez większych problemów powinien się sprawdzić, dla mnie jest trochę mało kryjący ale moja cera ostatnio oszalała i wyglądam gorzej niż w okresie dojrzewania

Stary 2012-09-11, 18:17   #3409
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie mam za bardzo jak zrobić zdjęć ale zamówiłam takie bolerko http://allegro.pl/bolerko-slubne-now...tml#tabsAnchor i taki welon http://allegro.pl/nowy-welon-welony-...554900100.html ale rzeczy jakościowo są bardzo dobre a za samo wypożyczenie bolerka z salonu musiałabym więcej zapłacić

Co do podkładu, skoro się na co dzień nie malujesz to nie ma sensu wydawać dużych pieniędzy na podkład. Hmm obecnie używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 i moim zdaniem do cery bez większych problemów powinien się sprawdzić, dla mnie jest trochę mało kryjący ale moja cera ostatnio oszalała i wyglądam gorzej niż w okresie dojrzewania
Bardzo fajne zakupy i skoro z dobrego materiału to tylko się cieszyć
ja za wypożyczenie bolerka i szalu zapłaciłam 20 złotych wiec chyba mi się poszczęściło bo nie muszę teraz sie martwić co z nimi zrobic tylko oddam do salonu
właśnie mam kapryśną cerę- bo 'odpukać' w tej chwili jest OK ale mam pecha że wypryśnie mi się coś wtedy gdy najmniej tego chce i chyba jestem trochę alergiczna, choc nigdy nie wiedziałam o tym... na makijażu ślubnym byłam u kosmetyczki (nie byłam na próbnym-a szkoda) i po wyjściu z salonu łzawiło mi oko i miałam katar... a przed makijażem i po jego zmyciu było wszystko Ok. Tak że wyleczyłam sie z makijażów u kosmetyczki- wole go zrobić sama taki jak chce

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-11, 18:41   #3410
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Małgoś, a co z Twoimi zdjęciami? też zaginęły?
Po pierwwsze chciałam podziękować bo przez ciebie zalaminowałam włoski - dla mnie super sprawa, tylko dodaję troszkę więcej wody

co do zdjęć to nie zginęły tylko zjadł je wirus i już wiem że ich nie odzyskam, na szczęście nie wszystkie tylko z jednej karty (oczepiny i troszkę grupowych - których najbardziej bylo mi żal) ale byc może kuzynka je ma Już się z tym pogodziłam tym bardziej że zaproponował mi kilka wariantow rewanżu, ale ponieważ nie wiem kiedy będę w PL wybrałam cześciowy zwrot kasy.

Katie - podkład dobrze dobrać do cery, ja uzywam jakiegoś z Loreal'a ale bardziej jako korektora niż podkładu
Stary 2012-09-11, 18:49   #3411
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne zakupy i skoro z dobrego materiału to tylko się cieszyć
ja za wypożyczenie bolerka i szalu zapłaciłam 20 złotych wiec chyba mi się poszczęściło bo nie muszę teraz sie martwić co z nimi zrobic tylko oddam do salonu
właśnie mam kapryśną cerę- bo 'odpukać' w tej chwili jest OK ale mam pecha że wypryśnie mi się coś wtedy gdy najmniej tego chce i chyba jestem trochę alergiczna, choc nigdy nie wiedziałam o tym... na makijażu ślubnym byłam u kosmetyczki (nie byłam na próbnym-a szkoda) i po wyjściu z salonu łzawiło mi oko i miałam katar... a przed makijażem i po jego zmyciu było wszystko Ok. Tak że wyleczyłam sie z makijażów u kosmetyczki- wole go zrobić sama taki jak chce
A bo ja się chyba pospieszyłam z wyborem salonu i tym sposobem za wypożyczenie samego bolerka musiałabym zapłacić 70 zł No ale problem już rozwiązałam
Hmm ja mam cerę wrażliwą i ostatnio bardzo skłonną do wyprysków (nie wiem co zrobię jak do ślubu się nie poprawi ). Podejdź sobie do drogerii, popróbuj różne podkłady i może uda się znaleźć coś co będzie Ci odpowiadać.

Stary 2012-09-11, 20:15   #3412
Pradip
Zakorzenienie

Trochę Wam naskrobałam w klubie ale jest to tak chaotyczne że wątpię żeby którejś chciało sie czytać i ze dobrnie do końca
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:15   #3413
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwwsze chciałam podziękować bo przez ciebie zalaminowałam włoski - dla mnie super sprawa, tylko dodaję troszkę więcej wody

co do zdjęć to nie zginęły tylko zjadł je wirus i już wiem że ich nie odzyskam, na szczęście nie wszystkie tylko z jednej karty (oczepiny i troszkę grupowych - których najbardziej bylo mi żal) ale byc może kuzynka je ma Już się z tym pogodziłam tym bardziej że zaproponował mi kilka wariantow rewanżu, ale ponieważ nie wiem kiedy będę w PL wybrałam cześciowy zwrot kasy.
Cholera, co za pech z tymi zdjęciami... Dzięki Bogu że tylko z jednej karty... no ale i tak echhhh. No ale tak jak mówisz - trudno, bywają gorsze rzeczy.

A z laminowaniem to super sprawa, nie? Ja za drugim razem uzyskałam gorszy efekt niż za pierwszym, ale już wiem gdzie leży błąd - dodałam za dużo maski (myślałam, że im więcej tym lepiej ).

310813
Stary 2012-09-11, 22:19   #3414
Neave
Raczkowanie

Cytat:
nie bałaś się tak przez allegro zamawiać?

katie - to rzeczywiście niedużo! mi w salonie powiedzieli, że wypożyczenie samego bolerka to 50% ceny czyli 125zł...

Pradip - ja przeczytałam całą relację śliczna nie mogę się doczekać zdjęć

u nas z newsów - kupiliśmy TŻtowi skarpetki i 2 pary dodatkowych kolczyków dla mnie na stoisku się nie doczekałam i wpadłam do Bijou Brigitte pary są różne, bo tych najmniejszych nie było 2 sztuk.
do tego znowu się nasłuchaliśmy z TŻtem (ja od mamy, on od mojego ojca)... czy ten ślub to nam potrzebny i czy nie planujemy tego odwołać teraz jak TŻ ma przerwę w pracy... a na koniec, jak wróciłam do domu, usłyszałam jeszcze od swojego ojca pytanie: "to kiedy podpisujecie tą intercyzę?", ja: "a o co chodzi?", ojciec: "bo mama chce być podczas podpisywania" jak powiedziałam o tym TŻtowi stwierdził, że chyba jaja sobie robią, bo intercyza to jego inicjatywa i jest to umowa między nami, a nie między nim a moimi rodzicami. strasznie się na to wkurzył. a co wy o tym myślicie?
Stary 2012-09-11, 22:46   #3415
Malgos_12
Zakorzenienie

Viollet - ja akurat za drugim razem dodałam inną maskę i więcej wody i wyszło mi lepiej, a w piątek idę nareszcie do fryzjera

Neave - intercyza to wasza decyzja, a rodzice nie wydają się wam w niczym pomagać, więc do tego absolutnie nie powinni się mieszać, z resztą to nie ich sprawa
Stary 2012-09-11, 23:10   #3416
szczesliwa25
Rozeznanie

Neave,
ja jestem takiego samego zdania jak Malgos.
Po pierwsze intercyza to próba rozporządzania 'własnym' majątkiem - więc nawet jeśli masz coś co należało kiedyś do rodziców(patrz. mieszkanie, pieniądze, itp) to jest już to Twoje i powinni dać Ci możliwość rozporządzania tym dowolnie.
Po drugie chęć bycia przy spisywaniu intercyzy ja odczytałabym jako brak zaufania i do mnie(bo co do cholery chcą sprawdzać?!) jak i do mojego męża.

Tematy pieniędzy zawsze są trudne.
Stary 2012-09-12, 00:03   #3417
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Neave,
ja jestem takiego samego zdania jak Malgos.
Po pierwsze intercyza to próba rozporządzania 'własnym' majątkiem - więc nawet jeśli masz coś co należało kiedyś do rodziców(patrz. mieszkanie, pieniądze, itp) to jest już to Twoje i powinni dać Ci możliwość rozporządzania tym dowolnie.
Po drugie chęć bycia przy spisywaniu intercyzy ja odczytałabym jako brak zaufania i do mnie(bo co do cholery chcą sprawdzać?!) jak i do mojego męża.

Tematy pieniędzy zawsze są trudne.
dzięki dziewczyny, bo już myślałam że coś z nami jest nie tak

napiszę wam coś jeszcze w tej sprawie w klubie (nie chciałabym tak publicznie o tym pisać)
Stary 2012-09-12, 07:42   #3418
Viollet87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Viollet - ja akurat za drugim razem dodałam inną maskę i więcej wody i wyszło mi lepiej, a w piątek idę nareszcie do fryzjera
A jakiej maski dodałaś?

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, bo już myślałam że coś z nami jest nie tak
Uważam tak jak dziewczyny. Dobrze, że bierzesz ślub z mężem a nie z rodzicami Grunt, że trzymacie wspólny front.

310813
Stary 2012-09-12, 08:06   #3419
Malgos_12
Zakorzenienie

Viollet - za drugim razem dorzuciłam Kallosa latte
Stary 2012-09-12, 09:30   #3420
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
nie bałaś się tak przez allegro zamawiać?
Trochę się bałam ale sprzedawca miał bardzo dobre opinie i nie żałuję, że zaryzykowałam

Co do intercyzy to zgadzam się z dziewczynami, Twoja sprawa i rodzicom nic do tego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości