|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Bokeh ale masz podstawy zeby sie martwic, skoro internisci nie moga/nie chca pomoc to szukaj gdzie indziej
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Dzieki, w takim razie zainwestuje, bo mam mnostwo ciuchow w ktorych teraz nie bede chodzic a nie mam gdzie tego trzymac, tak w tych workach pod lozko moze wejda
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bokeh nie wiem co Ci doradzic ale wspolczuje i przytulam Dzieki dziewczyny za opinie Ale jak nic lepszego nie wymyslimy to juz tak zostanie
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny. Mam nadzieję, że też zostanę styczniową mamą. Obecnie jestem w 22t4d ciąży, a pod moim sercem biję serduszko chłopczyka. I tak Was sobie podczytuję czasami...
Bokeh ja przez pierwsze 8 tygodni ciąży miałam kaszel, internistka zapisała mi leki z codeiną, laryngolog sterydy :/ Nic nie brałam, tylko cały czas leczyłam się naturalnymi lekami. Pomogła mi herbata z majeranku. Teraz też ją piję, bo mnie kaszel znowu łapie. Może spróbuj do laryngologa iść najpierw.
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Idę oglądać "Lot 93" film w rocznicę ataku na WTC. Do jutra.
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Witaj
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
niech dadzą spróbować.Cytat:
Cytat:
strasznie to uczucie lubiłam.20 minut. Cytat:
Nawilżaj mieszkanie dobrze, dużo pij. A na takie gardłowe sprawy to można w ciąży antybiotyk bioparox, bo on psikacz miejscowo jest - ale nie mam pojęcia czy u ciebie to się sprawdzi, nie leczę po prostu warto pamiętać, i w razie gardła pytać o ten lek.
|
|||||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i życze powodzenia ! Masakra co Ci przepisywali.... niepoważni jacyś... ale jak z majeranku??
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki majeranek przyprawę zaparzam w zaparzaczu do herbaty i piję z miodem
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36463912]Trzymaj się
![]() A pogadajże na dziale niech dadzą spróbować.Najczęściej trzeba mieć z apteki (grosze kosztuje), 75mg. Cytrynę też. Ja uprzedzam, bo u nas pobierają krew 8-9:30, więc idę na 7:30, duszkiem wypijam, biorą raz, biorą drugi po godzinie i po 2 trzeci raz. Ale fajnie strasznie to uczucie lubiłam.20 minut. Spokojnie, maluchowi nic nie zrobisz. Ale poszłabym do alergologa po prostu, bo teraz różne rzeczy pylą i to zwyczajnie uczulenie może być - w ciąży lubią się uaktywniać nawet jeśli nie ejstem alergikiem Nawilżaj mieszkanie dobrze, dużo pij. A na takie gardłowe sprawy to można w ciąży antybiotyk bioparox, bo on psikacz miejscowo jest - ale nie mam pojęcia czy u ciebie to się sprawdzi, nie leczę po prostu warto pamiętać, i w razie gardła pytać o ten lek.[/QUOTE]No niby tak tylko ja bym chcała tak na mokre włosy chyba że se tam zmoczę ![]() Ale że tyle razy pobierają krew ??!! Tylko czym je nawilżać? planuje kupić nawilżacz pewnie udam się po rade do P. tylko to za jakiś czas....
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch skakał miarowo jakby w rytm więc nie sądze aby to były normalne ruchy poza tym jak chodziłam w ciąży z Samuelem to miewał później nawet 3 razy dziennie tyle,że wydaje mi się,że wtedy tę czkawkę czułam w wyższej ciąży ![]() Cytat:
ja bym proponowała zrobić wymaz z gardła i nosa- nie kosztuje dużo możesz zrobić bez skierowania a masz w domu maszynę do inhalacji? albo pożycz od kogoś bo to rewelacja- wystarczą inhalacje z soli fizjologicznej ja zawsze na wakacje pakowałam mniej potrzebne rzeczy w próżniowe tylko kurde mi się zawsze z lekka rozszczelniają ![]() a tak poza tym to zebranie trwało 1,5 h z czego większość czasu jak mówiłam zeszło na wyborze trójki klasowej i omawiania wycieczki, która będzie pod koniec roku szkolnego Pani pogratulowała mi brzuszka ![]() a tak to rodzice dobijali mnie pytaniami : i co dziewuszka będzie???? ja tego nie rozumiem
|
||
|
|
|
#2442 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, tak, 3 razy pobierają
|
|
|
|
#2443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładnie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje chłopczyka ![]() Ja dzisiaj miałam wypadzik z mężusiem na zakupy . Znalazłam kupon rabatowy do smyka na 20% więc postanowiliśmy kupić Blaneczce pierwsze ubranka. Kupiliśmy pięciopak bodziaków, pajacyk polarkowy, skarpetki i komplecik bluzeczkę i półśpiochy. Jak na smyk to nawet nie drogo bo za wszystko daliśmy 99zł. Wklejam zdjęcie ![]() Co do buntu młodzieńczego to w sumie jak na reszte moich znajomych byłam dosyc grzeczna; pierwszy alkohol w wieku 15 lat no ale potem po 18tce nadrobiłam i często się upijałam a moi biedni rodzice myśli zawsze że się czymś zatrułam Ale Blanka mi dziś szaleje w brzuchu |
|||
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova- bardzo mi się podoba imię Blanka
na pewno będzie zjawiskowo piękna-tak mi się kojarzy to imię a ubranka prześliczne |
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przed chwilką miałam jakiś atak słodyczowy. Nie mogłam skończyć jeść słodyczy, a to cukierki, a to wafelki i chodziłam tylko po dokładkę |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36463912]
Spokojnie, maluchowi nic nie zrobisz. Ale poszłabym do alergologa po prostu, bo teraz różne rzeczy pylą i to zwyczajnie uczulenie może być - w ciąży lubią się uaktywniać nawet jeśli nie ejstem alergikiem Nawilżaj mieszkanie dobrze, dużo pij. A na takie gardłowe sprawy to można w ciąży antybiotyk bioparox, bo on psikacz miejscowo jest - ale nie mam pojęcia czy u ciebie to się sprawdzi, nie leczę po prostu warto pamiętać, i w razie gardła pytać o ten lek.[/QUOTE]Bioparox jeszcze jest? Bo wiem, że mieli go niestety wycofać z Polski w ogóle. Maga witaj! Mocno trzymam kciuki, żeby było wszystko ok Mój brak apetytu sprowadził mnie dziś na jasne winogrona. Ahhh, przepyszne są |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie na idotkę
http://dziecko.onet.pl/1945,1,1,mlod...y,galeria.html |
|
|
|
#2448 |
|
Konto usunięte
|
Jaka kretynka... i dalej gadała przez telefon
kto to w ogóle jest?
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Wam pokaże dzisiejszą mnie
![]() Wydaje mi sie że bardzo nisko mam brzuch.. ![]() beznadzieja zdjecie nie chce się dodać
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-09-11 o 20:55 |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Wazniejszy telefon niz dziecko
![]() Maga witaj
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę tylko jeden nowy komplet kupić, taki wyjściowy tylko wiecie tu są różne rozmiary, i niektóre bodziaki są nawet na 9 miesięcy, ale myślę, że na pierwsze 3 miesiące wystarczy na pewno U mnie jak poszłam na 8 rano to miałam na drugi dzień. Ja poszłam na 8, bo jak bym poszła później to bym zemdlała z głodu. Glukozę kupowałam w aptece, można wypić z cytryną. |
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
co za debilka ! i tacy ludzie maja dzieci
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też się przed chwilą śmiał z tego artykułu i właśnie zwrócił uwagę na to, że nie dość, że wywaliła dziecko z wózka, to jeszcze dalej przez telefon gadała. Ehh, cóż, bez komentarza.
Leżę w wyrku i czekam, aż moja córeńka się rozbudzi. Zaraz obejrzymy jakiś film z TŻem.
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piękne imię wybraliście.
Widzę dziewczyny, że zakupowo nieźle już szalejecie My jeszcze nic nie mamy
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Maga witaj
troche naskrobalyscie od popoludnia ![]() co do jakis buntow to ja raczej bylam taka cicha woda ![]() ale wyszalalam sie w swom czasie, alkohol i chlopaki, papierosow nie palilam, czasem sprobowalam ![]() ale nie powiem bo dzialo sie dzialo
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2458 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja dopiero zaczynam zakupy, ale to fajne uczucie kupić takie maleńkie ubranka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co sie bac tej glukozy
![]() mnie najbardziej wkurza te siedzenie 2 godziny i czekanie ;/ przeciez corka ze mna tyle nie wysiedzi ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- no z zakupami to jest tak ze jak juz sie zacznie to nie mozna skonczyc
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to szaja nastraszyła że tyle razy krew pobierają, to już sie picia nie boje, tylko kłucia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Ale jak nic lepszego nie wymyslimy to juz tak zostanie 
niech dadzą spróbować.

bo juz nie moge ciągle męczy mnie ten kaszel byłam już u dwóch lekarzy internistów którzy (pomijam fakt że zachowywali sie jakby sie bali że w ogóle przyszłam...) osłuchali mnie stwerdzili że nic mi nie dolega że to widocznie coś z krtani/tchawicy.... i mam sie leczyć domowymi sposobami..:/ no to mam tak syrop z cebuli, syrop prenalen, mleko z miodem i czosnkiem, inhalacje z rumianku.... i nic dalej całe dnie mnie dusi krztusi kaszle:/

brzuch skakał miarowo jakby w rytm więc nie sądze aby to były normalne ruchy

kto to w ogóle jest?