Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 19:49   #2431
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Bokeh ale masz podstawy zeby sie martwic, skoro internisci nie moga/nie chca pomoc to szukaj gdzie indziej

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Dzieki, w takim razie zainwestuje, bo mam mnostwo ciuchow w ktorych teraz nie bede chodzic a nie mam gdzie tego trzymac, tak w tych workach pod lozko moze wejda

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 19:57   #2432
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dzieki, w takim razie zainwestuje, bo mam mnostwo ciuchow w ktorych teraz nie bede chodzic a nie mam gdzie tego trzymac, tak w tych workach pod lozko moze wejda
Moja metoda - zamknac, wyssac powietrze i szybciutko upchac gdzies, gdzie nie beda mialy miejsca urosnac

bokeh nie wiem co Ci doradzic ale wspolczuje i przytulam

Dzieki dziewczyny za opinie wczoraj wstepnie stanelo wlasnie na Lilce, tylko nie jestem przkonana co do brzmienia wraz z nazwiskiem Ale jak nic lepszego nie wymyslimy to juz tak zostanie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:04   #2433
Maga83
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny. Mam nadzieję, że też zostanę styczniową mamą. Obecnie jestem w 22t4d ciąży, a pod moim sercem biję serduszko chłopczyka. I tak Was sobie podczytuję czasami...

Bokeh ja przez pierwsze 8 tygodni ciąży miałam kaszel, internistka zapisała mi leki z codeiną, laryngolog sterydy :/ Nic nie brałam, tylko cały czas leczyłam się naturalnymi lekami. Pomogła mi herbata z majeranku. Teraz też ją piję, bo mnie kaszel znowu łapie. Może spróbuj do laryngologa iść najpierw.

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:06   #2434
maluchna30
Zadomowienie

Idę oglądać "Lot 93" film w rocznicę ataku na WTC. Do jutra.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Mam nadzieję, że też zostanę styczniową mamą. Obecnie jestem w 22t4d ciąży, a pod moim sercem biję serduszko chłopczyka. I tak Was sobie podczytuję czasami...

Bokeh ja przez pierwsze 8 tygodni ciąży miałam kaszel, internistka zapisała mi leki z codeiną, laryngolog sterydy :/ Nic nie brałam, tylko cały czas leczyłam się naturalnymi lekami. Pomogła mi herbata z majeranku. Teraz też ją piję, bo mnie kaszel znowu łapie. Może spróbuj do laryngologa iść najpierw.

Witaj
Stary 2012-09-11, 20:10   #2435
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj I gratuluję synka! Imię już masz wybrane?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:11   #2436
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Nie wiem jak nadrobię te 50 stron, ale poświęcę im czas może jutro.

Tymczasem chciałam Wam napisać, że już jestem, wróciłam wczoraj z niezbyt udanego urlopu nad morzem. Zaliczyłam szpital w Kołobrzegu w wyniku jakiegoś cholernego zatrucia. Jedyny plus to to, że ginekolog potwierdził, że w brzuchu baba siedzi. Tego samego dnia, a właściwie nocy zadzwoniła kuzynka, że jej mama, a mojego ojca siostra nie żyje. Szok. Kobieta 54 lata - zawał z wylewem. Ojciec trochę podłamany, ale 8 godzin znad morza do domu dzielnie prowadził samochód, a ja modliłam się tylko, żeby skutki zatrucia mi przeszły. Nadal nie czuję się zbyt dobrze, poza tym powróciły poranne mdłości, a to już koniec 19 tygodnia. No nic, to tyle. Jutro postaram się nadrobić zaległości.Pa
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tylko duzo zachodu, wiesz nie moge tak po prostu ich umyc i wysuszyc :/ w zime czesto wychodzilam z wilgotnymi bo bym nigdzie nie zdarzala.... jak juz susze to musze potem wyprostowac bo masakra....
Kiedys chcialam kupic taka lokówko suszarke z rowenty co sie obracała głowka przy suszeniu ale póki tego nie sprawdze nie ma szans ze kupie cos za 180 zl
A pogadajże na dziale niech dadzą spróbować.

Cytat:
wlasnie apropo tej glukozy pitnej to ile sie czeka na wyniki ? bo nie wiem kiedy issc jak wizyte mam 24.09 no i czy musze uprzedzac laboratorium ze bede robic to badanie??? i jak jest od 8-11 to najlepiej na 8 skoro 2h sie czeka?
Najczęściej trzeba mieć z apteki (grosze kosztuje), 75mg. Cytrynę też. Ja uprzedzam, bo u nas pobierają krew 8-9:30, więc idę na 7:30, duszkiem wypijam, biorą raz, biorą drugi po godzinie i po 2 trzeci raz.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze raz dzekuje za gratulacje i rowniez gratuluje Wam poznanych plci

Wklejam zdjecie mojej drugiej damy

Poza tym chcialabym Was prosic o opinie na temat dwoch imion i wybranie ladniejszego Victoria i Liliana (to jak narazie jedyne 2 imiona, ktore i mnie i Tztowi sie w miare podobaja)

Ps. zaczynamy dzisiaj 22 tydzien a wczoraj pierwszy raz czulam u Malej czkawke

Poza tym mam do Was jeszcze jedno pytanie: jak dlugo trwalo u Was polowkowe? Bo u mnie doslownie kilka minut i tak caly czas o tym mysle i czuje niedosyt
Ale fajnie strasznie to uczucie lubiłam.

20 minut.

Cytat:
Wiecie co dziewczyny musze sie wam wyżalić bo juz nie moge ciągle męczy mnie ten kaszel byłam już u dwóch lekarzy internistów którzy (pomijam fakt że zachowywali sie jakby sie bali że w ogóle przyszłam...) osłuchali mnie stwerdzili że nic mi nie dolega że to widocznie coś z krtani/tchawicy.... i mam sie leczyć domowymi sposobami..:/ no to mam tak syrop z cebuli, syrop prenalen, mleko z miodem i czosnkiem, inhalacje z rumianku.... i nic dalej całe dnie mnie dusi krztusi kaszle:/

boje się że robie coś maluszkowi takim ciagłym napinaniem brzucha podczas kaszlu juz mam tego dość naprawde
Spokojnie, maluchowi nic nie zrobisz. Ale poszłabym do alergologa po prostu, bo teraz różne rzeczy pylą i to zwyczajnie uczulenie może być - w ciąży lubią się uaktywniać nawet jeśli nie ejstem alergikiem mnie po ciąży na penicylowe antybiotyki wyszło i na pyralginę, na przykład, i łojotokowe zapalenie skóry głowy. Alergiczne.

Nawilżaj mieszkanie dobrze, dużo pij. A na takie gardłowe sprawy to można w ciąży antybiotyk bioparox, bo on psikacz miejscowo jest - ale nie mam pojęcia czy u ciebie to się sprawdzi, nie leczę po prostu warto pamiętać, i w razie gardła pytać o ten lek.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:14   #2437
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeszcze raz dzekuje za gratulacje i rowniez gratuluje Wam poznanych plci

Poza tym chcialabym Was prosic o opinie na temat dwoch imion i wybranie ladniejszego Victoria i Liliana (to jak narazie jedyne 2 imiona, ktore i mnie i Tztowi sie w miare podobaja)

Poza tym mam do Was jeszcze jedno pytanie: jak dlugo trwalo u Was polowkowe? Bo u mnie doslownie kilka minut i tak caly czas o tym mysle i czuje niedosyt
Zdecydowanie Liliana! czkawkę? a jak to się wyczuwa? inaczej niż ruchy i kopniaki?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:14   #2438
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Hej witaj ! gratuluje chłopczyka, imię już wybrane ? i życze powodzenia !

Masakra co Ci przepisywali.... niepoważni jacyś...
ale jak z majeranku??
Stary 2012-09-11, 20:19   #2439
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witaj I gratuluję synka! Imię już masz wybrane?
Cytat:
Hej witaj ! gratuluje chłopczyka, imię już wybrane ? i życze powodzenia !
Jakoś tak za bardzo z TŻ się nie zastanawialiśmy jeszcze konkretnie nad imieniem. Coś tam TŻ ma na myśli ale na razie myślimy tylko o tym, żeby z małym było wszystko dobrze

Cytat:
Masakra co Ci przepisywali.... niepoważni jacyś...
ale jak z majeranku??
Taki majeranek przyprawę zaparzam w zaparzaczu do herbaty i piję z miodem

Stary 2012-09-11, 20:20   #2440
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36463912]Trzymaj się

A pogadajże na dziale niech dadzą spróbować.

Najczęściej trzeba mieć z apteki (grosze kosztuje), 75mg. Cytrynę też. Ja uprzedzam, bo u nas pobierają krew 8-9:30, więc idę na 7:30, duszkiem wypijam, biorą raz, biorą drugi po godzinie i po 2 trzeci raz.

Ale fajnie strasznie to uczucie lubiłam.

20 minut.

Spokojnie, maluchowi nic nie zrobisz. Ale poszłabym do alergologa po prostu, bo teraz różne rzeczy pylą i to zwyczajnie uczulenie może być - w ciąży lubią się uaktywniać nawet jeśli nie ejstem alergikiem mnie po ciąży na penicylowe antybiotyki wyszło i na pyralginę, na przykład, i łojotokowe zapalenie skóry głowy. Alergiczne.

Nawilżaj mieszkanie dobrze, dużo pij. A na takie gardłowe sprawy to można w ciąży antybiotyk bioparox, bo on psikacz miejscowo jest - ale nie mam pojęcia czy u ciebie to się sprawdzi, nie leczę po prostu warto pamiętać, i w razie gardła pytać o ten lek.[/QUOTE]

No niby tak tylko ja bym chcała tak na mokre włosy chyba że se tam zmoczę

Ale że tyle razy pobierają krew ??!!

Tylko czym je nawilżać? planuje kupić nawilżacz pewnie udam się po rade do P. tylko to za jakiś czas....
Stary 2012-09-11, 20:27   #2441
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

moje maleństwo też miało dzisiaj czkawkę brzuch skakał miarowo jakby w rytm więc nie sądze aby to były normalne ruchy
poza tym jak chodziłam w ciąży z Samuelem to miewał później nawet 3 razy dziennie
tyle,że wydaje mi się,że wtedy tę czkawkę czułam w wyższej ciąży

Cytat:

boje się że robie coś maluszkowi takim ciagłym napinaniem brzucha podczas kaszlu juz mam tego dość naprawde
na pewno nic mu nie zrobisz
ja bym proponowała zrobić wymaz z gardła i nosa- nie kosztuje dużo możesz zrobić bez skierowania
a masz w domu maszynę do inhalacji? albo pożycz od kogoś bo to rewelacja- wystarczą inhalacje z soli fizjologicznej

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktoras z was uzywa workow prozniowych? Jakies opinie?
ja zawsze na wakacje pakowałam mniej potrzebne rzeczy w próżniowe
tylko kurde mi się zawsze z lekka rozszczelniają

a tak poza tym to zebranie trwało 1,5 h z czego większość czasu jak mówiłam zeszło na wyborze trójki klasowej i omawiania wycieczki, która będzie pod koniec roku szkolnego
Pani pogratulowała mi brzuszka
a tak to rodzice dobijali mnie pytaniami : i co dziewuszka będzie????
ja tego nie rozumiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:29   #2442
Konto usunięte

Bokeh, tak, 3 razy pobierają A teraz możesz kupić choćby zwykły taki domek zapachowy na olejek, kojarzysz? i w aptece olbas oil, kilkanaście kropli z wodą i niech świeczka się pali - BARDZO ułatwia oddychanie, zresztą to dziewczyny zapamiętajcie, przy kaszlu i katarze dzieciom się robi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:33   #2443
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczęta wybraliśmy imie! Oczekujemy EWY
Bardzo ładnie!

Cytat:

Jaka ładna dzidzia i imię Liliana jest piękne, sama się nad tym zatsanawiałam ale Tż się nie zgodził.

Cytat:
Wiecie co dziewczyny musze sie wam wyżalić bo juz nie moge ciągle męczy mnie ten kaszel byłam już u dwóch lekarzy internistów którzy (pomijam fakt że zachowywali sie jakby sie bali że w ogóle przyszłam...) osłuchali mnie stwerdzili że nic mi nie dolega że to widocznie coś z krtani/tchawicy.... i mam sie leczyć domowymi sposobami..:/ no to mam tak syrop z cebuli, syrop prenalen, mleko z miodem i czosnkiem, inhalacje z rumianku.... i nic dalej całe dnie mnie dusi krztusi kaszle:/

Może idz do laryngologa od razu, bo internisci to zazwczyaj się boją właśnie kobiet w ciązy. Ja chyba w 11 tyg byłam chora to dostałam antybiotyk duomax i pomógł . Współczuje ,i życzę zeby Ci szybko przesżło

Cytat:

Witaj
gratulacje chłopczyka

Ja dzisiaj miałam wypadzik z mężusiem na zakupy . Znalazłam kupon rabatowy do smyka na 20% więc postanowiliśmy kupić Blaneczce pierwsze ubranka. Kupiliśmy pięciopak bodziaków, pajacyk polarkowy, skarpetki i komplecik bluzeczkę i półśpiochy. Jak na smyk to nawet nie drogo bo za wszystko daliśmy 99zł. Wklejam zdjęcie

Co do buntu młodzieńczego to w sumie jak na reszte moich znajomych byłam dosyc grzeczna; pierwszy alkohol w wieku 15 lat no ale potem po 18tce nadrobiłam i często się upijałam a moi biedni rodzice myśli zawsze że się czymś zatrułam fajki paliłam od 17 roku zycia, na szczęscie 1 stycznia tego roku rzuciłam i wcale mnie nie ciągnie

Ale Blanka mi dziś szaleje w brzuchu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010977.jpg (123,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010979.jpg (100,4 KB, 31 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:37   #2444
marsi11
Zakorzenienie

Lenova- bardzo mi się podoba imię Blanka
na pewno będzie zjawiskowo piękna-tak mi się kojarzy to imię

a ubranka prześliczne
Stary 2012-09-11, 20:37   #2445
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj miałam wypadzik z mężusiem na zakupy . Znalazłam kupon rabatowy do smyka na 20% więc postanowiliśmy kupić Blaneczce pierwsze ubranka. Kupiliśmy pięciopak bodziaków, pajacyk polarkowy, skarpetki i komplecik bluzeczkę i półśpiochy. Jak na smyk to nawet nie drogo bo za wszystko daliśmy 99zł. Wklejam zdjęcie

Co do buntu młodzieńczego to w sumie jak na reszte moich znajomych byłam dosyc grzeczna; pierwszy alkohol w wieku 15 lat no ale potem po 18tce nadrobiłam i często się upijałam a moi biedni rodzice myśli zawsze że się czymś zatrułam fajki paliłam od 17 roku zycia, na szczęscie 1 stycznia tego roku rzuciłam i wcale mnie nie ciągnie

Fajne ubranka, ale szczególnie podoba mi się bluzeczka z Kłapouchym

Ja przed chwilką miałam jakiś atak słodyczowy. Nie mogłam skończyć jeść słodyczy, a to cukierki, a to wafelki i chodziłam tylko po dokładkę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:39   #2446
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36463912]

Nawilżaj mieszkanie dobrze, dużo pij. A na takie gardłowe sprawy to można w ciąży antybiotyk bioparox, bo on psikacz miejscowo jest - ale nie mam pojęcia czy u ciebie to się sprawdzi, nie leczę po prostu warto pamiętać, i w razie gardła pytać o ten lek.[/QUOTE]

Bioparox jeszcze jest? Bo wiem, że mieli go niestety wycofać z Polski w ogóle.

Maga witaj! Mocno trzymam kciuki, żeby było wszystko ok

Mój brak apetytu sprowadził mnie dziś na jasne winogrona. Ahhh, przepyszne są
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:40   #2447
marsi11
Zakorzenienie

patrzcie na idotkę

http://dziecko.onet.pl/1945,1,1,mlod...y,galeria.html
Stary 2012-09-11, 20:44   #2448
Konto usunięte

Jaka kretynka... i dalej gadała przez telefon kto to w ogóle jest?
Stary 2012-09-11, 20:47   #2449
bokeh
Zakorzenienie

jeszcze Wam pokaże dzisiejszą mnie

Wydaje mi sie że bardzo nisko mam brzuch..

beznadzieja zdjecie nie chce się dodać

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:55
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:47   #2450
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wazniejszy telefon niz dziecko

Maga witaj

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:55   #2451
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jak mi mama znów będzie biadolić, że mam za dużo ciuszków, to jej te zdjęcia pokażę
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

WOW masakra, ale jesteś zaopatrzona
hehehe a myślałam, że to za mało
muszę tylko jeden nowy komplet kupić, taki wyjściowy
tylko wiecie tu są różne rozmiary, i niektóre bodziaki są nawet na 9 miesięcy, ale myślę, że na pierwsze 3 miesiące wystarczy na pewno

Cytat:
wlasnie apropo tej glukozy pitnej to ile sie czeka na wyniki ? bo nie wiem kiedy issc jak wizyte mam 24.09 no i czy musze uprzedzac laboratorium ze bede robic to badanie??? i jak jest od 8-11 to najlepiej na 8 skoro 2h sie czeka?
U mnie jak poszłam na 8 rano to miałam na drugi dzień. Ja poszłam na 8, bo jak bym poszła później to bym zemdlała z głodu. Glukozę kupowałam w aptece, można wypić z cytryną.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:59   #2452
bokeh
Zakorzenienie

co za debilka ! i tacy ludzie maja dzieci
Stary 2012-09-11, 21:08   #2453
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mój TŻ też się przed chwilą śmiał z tego artykułu i właśnie zwrócił uwagę na to, że nie dość, że wywaliła dziecko z wózka, to jeszcze dalej przez telefon gadała. Ehh, cóż, bez komentarza.

Leżę w wyrku i czekam, aż moja córeńka się rozbudzi. Zaraz obejrzymy jakiś film z TŻem.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:16   #2454
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale piękne imię wybraliście.

Widzę dziewczyny, że zakupowo nieźle już szalejecie My jeszcze nic nie mamy

Stary 2012-09-11, 21:23   #2455
eff8
Zakorzenienie

Maga witaj

troche naskrobalyscie od popoludnia
co do jakis buntow to ja raczej bylam taka cicha woda
ale wyszalalam sie w swom czasie, alkohol i chlopaki, papierosow nie palilam, czasem sprobowalam
ale nie powiem bo dzialo sie dzialo

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:24   #2456
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupuje jak mi w oko wpadnie cos, bo nie chce potem mieć na głowie wszystkich wydatków, np dziś kupiłam fajną kurteczko bluze w lumpku za 10 zł, czasem cos na allegro jak mi sie uda tanio wylicytowac
Stary 2012-09-11, 21:27   #2457
nafiyqa
Zakorzenienie

Tak straszycie ta glukoza, ze juz sie boje...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:29   #2458
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lenova- bardzo mi się podoba imię Blanka
na pewno będzie zjawiskowo piękna-tak mi się kojarzy to imię

a ubranka prześliczne
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Fajne ubranka, ale szczególnie podoba mi się bluzeczka z Kłapouchym

Ja przed chwilką miałam jakiś atak słodyczowy. Nie mogłam skończyć jeść słodyczy, a to cukierki, a to wafelki i chodziłam tylko po dokładkę
Tak Kłapouchy to mój idol

Cytat:

dziękuję
No ja dopiero zaczynam zakupy, ale to fajne uczucie kupić takie maleńkie ubranka

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
bez komentarza
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:30   #2459
eff8
Zakorzenienie

nie ma co sie bac tej glukozy
mnie najbardziej wkurza te siedzenie 2 godziny i czekanie ;/ przeciez corka ze mna tyle nie wysiedzi trzeba bedzie babci podrzucic

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

no z zakupami to jest tak ze jak juz sie zacznie to nie mozna skonczyc

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:31   #2460
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak straszycie ta glukoza, ze juz sie boje...
Mnie to szaja nastraszyła że tyle razy krew pobierają, to już sie picia nie boje, tylko kłucia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości