|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69091 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Wspaniale
![]() Cytat:
Z mrożącym sie nie znam, ale z tego, co onim czytałam, wnioskuje, że to dośc mocny żel. Kto wie, czy nie przyczynił się do spuszenia. A nie zmieniła się przy okazji jakoś drastycznie pogoda? Cytat:
|
|
#69092 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Ja raz tak zrobiłam i rano były jeszcze trochę do odgniecenia i ogólnie piękne, a raz były tragiczne wręcz... Dziś robię po raz trzeci, zobaczymy. Ogólnie ostatnio dużo komplementów słyszę na temat włosów
|
|
#69093 |
|
Zakorzenienie
|
diverinyourlife 1. ale masz długi nick
bardzo ładnie włoski wyglądają w codzienniku, taki milutki dla oka falowany skręt Agrafko chyba moje włosy wraz ze wzrostem zaczynają się układać podobnie jak u Ciebie ![]()
|
|
#69094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam na głowie właśnie olej z orzechów włoskich, koniec z mieszankami narazie, jutro mycie, nie ma innego wyjścia i chyba sobie jutro mrożący daruję, bo go nie lubiłam na początku, jakoś go skończyłam powoli i kupiłam nowy to od razu chciałam próbować, no i narobiłam..
|
|
#69095 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie już na poprzednich zdjęciach w codzienniku to zauważyłam. Nawet z daleka myślałam, ze to moje. Ale z bliska Twoje bardziej uporzadkowane i aksamitne. Poza tym wciaz nie wiem, co Ty tam za czary mary na nimi czynisz, że nie widać braku objętości (na który narzekasz). Ja mam dosć geste, a moich zdaje się mniej niż Twoich, więc nie marudź już,że mało, bo masz burzę fal!
|
#69096 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam stan włosów z wczoraj, jak mówiłam
To, co widać na zdjęciach to ostatnio powszedni wygląd moich kłaczków, czyli trochę puchu utworzonego z młodych włosków i fale, jeżeli nałożę żel albo rulony bez niego (żal mi pupkę ściska, że nie mogę połączyć i żelu, i rulonów ). Ogólnie bałagan, do którego zupełnie się przyzwyczaiłam i nawet, kiedy wygląda niespecjalnie, to nie myślę nawet o prostownicyZdjęcia takie se, bo ścigałam się z padającą baterią ![]() edit: A żeby się ogarnąć, popełniłam też pierwszy wpis w codzienniku : ]
Edytowane przez vivinn Czas edycji: 2012-09-12 o 11:07 |
|
|
|
#69097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#69098 |
|
|
Bardzo przyjemne fale
Maliniarko rzeczywiście Twoje włosy przypominają AgRafkowe
|
#69099 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie liczyłabym na to, że zastąpią Alterrę morelową czymkolwiek. Wydaje mi się, że asortyment będzie identyczny z niemieckim, a tam jest tylko odżywka z granatem i aloesem.
|
|
|
|
#69100 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Garnier avocado i masło karite- zakupiony Dziękuję za propozycje ,Garnier pachnie cuuudownie ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
) Bardzo bardzoo dziękuję za odpowiedź-straciłam nadzieję,że coś znajdę.Jak widać jesteście niezastąpione !---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Co do stosowania oleju kokosowego i siemienia lnianego jednocześnie to popróbuję,czemu nie
|
|||
|
|
|
#69101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba błąd zrobiłam w OMO (o odżywke chodzi) bo dziś mam obciążone włosy ![]() Ale i tak jestem zadowolona bo takich loków nie miałam już dawno, na potwierdzenie później wrzuce foto, żeby się pochwalić, ale to chyba po myciu jak już wykombinuje czym odciążyć włosy ![]() albo dam teraz z podziękowaniami dla wszystkich zakręconych za rady troche puchu jest bo w drodze do pracy dopadł mnie wietrzyk i zrobił swoje
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-09-12 o 13:45 |
|
|
|
|
#69102 | |||
|
|
Cytat:
- podepniesz spinkami czubek i zostawisz je do rana - żel odgnieciesz rano Oczywiście pomijam ewentualny przyklap wywołany obciążeniem przez nadmiar produktu. Cytat:
Może być też i tak, że włosom nie pasuje masło shea i reagują obciążeniem. wówczas koniecznym jest przesunięcie masła przed szampon. Cytat:
|
|
#69103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz sprawdze co lepiej zadziała, w sumie to na początku po Garnier AiK było super (skręt jak marzenie) tylko po paru myciach tak mi obciążył, chyba za bardzo się na niego rzuciłam (do tego jeszcze nakładałam na końce zieloniaka z Biedrony i codziennie olejowałam chyba za szybko chciałam mieć takie lokasy ja wy ) dziś kupie Alterre i może troche zwolnie tempa![]() tylko się nie śmiać ze mnie tak to jest jak desperatka dorwie sie do kosmetyków
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-09-12 o 14:37 |
||
|
|
|
#69104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#69105 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kupiłam dziś tę odżywkę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ormalnych.html Niestety w moim mieście obeszłam sklepu kosmetyczne i tylko taka była... włosy mi się przetłuszczają raczej po 3 dniach, przy skalpie. Czy sprawdzi się jako b/s do odżywiania włosów? Myję metodą OMO, na całą długość isana z babassu, skalp babydream, na dłużej garnier avocado i karite. Czy mam zmieniać co jakiś czas odżywki czy takie mycie może zostać? Chciałabym mieć mniej więcej stałe produkty i w nie się zaopatrywac
Edytowane przez xyz7 Czas edycji: 2012-09-12 o 15:04 |
|
|
|
#69106 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#69107 | |||
|
|
Cytat:
![]() Powoli... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#69108 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Poka, poka
|
|
|
|
|
#69109 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
Cytat:
oczyszcze i nie będe już tak szalała
|
|
|
#69110 |
|
Raczkowanie
|
Jestem falowana
Dziś włosy umyte (po całonocnym olejowaniu zimnotłoczonym rzepakiem) babydream fur mama i kallosem mlecznym. Na koniec odzywka z Kauflandu bez silikonów z kapką oliwy i łyżką modu. A zazwyczaj suszyłam suszarką i czesałam |
|
|
|
#69111 |
|
Raczkowanie
|
Łeeee, niestety nie mam możliwości pokazania, bo po pierwsze: telefon w którym miałam jedyny aparat oddałam do naprawy, i dostałam jakiegoś złoma na zamianę, dwa: zrobiłam z moimi rozpuszczonymi włoskami (sama w to nie wierzę) parę kilometrów, a wiatr ich nie oszczędzał... chociaż pomimo to, i tak się nie najgorzej spisały ;D Jak dostanę naprawiony telefon może się odważę
![]() Zresztą, jakbym pokazała, to byście stwierdziły: mamusiu, czym ona się chce chwalić, ale Dziewczyny, dla mnie to naprawdę wielki krok do przodu Zawsze miałam takie kiepskie faluski jedynie od... jak to się mówi, od spodu? i troszkę przy twarzy, na górze siano (zasługa dłuuuugiego prostowania chyba), po olejowaniu... robił się porządek, skręt był wyraźniejszy, ale olej + odżywka = kręciołki również od góry, i w ogóle, takie śliczne Aż sobie chciałam dzisiaj zrobić jakiś prezent z tej okazji, ale jak zwykle stwierdziłam, że cały sklep by mi się przydał, i nie kupiłam nic ![]() Dobra, koniec moich wywodów, idę pomyśleć co sobie powrzucać do kallosa z lodówkowych zapasów ;P |
|
|
|
#69112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69114 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Nadrobiłam kilka stron więc w skrócie wyrażę swoje zdanie dziewczyny mówiły, że rodzice się czepiają, że nie czeszecie włosów... a po co im to mówicie? ja nie czeszę włosów dobre 10 lat i pewnie oni do teraz tego nie wiedzą. Jak zaczęłam być CG i więcej czasu poświęcam włosom to tata tam rzuca jakiś teksty, że włosy mi wypadną tyle tego kładę na nie, wtedy ucinam temat, że jak wypadną to będę taka łysa jak on i przynajmniej się do niego upodobnię, mama natomiast nie mówiła nic dopóki nie pojawił się pierwszy loczek teraz stwierdziła, że chyba też zacznie ze mną tą kuracje . Druga sprawa to odkąd zaczęłam kurację włosową, wszyscy mi mówią, że mam"inne" włosy ale nie wiem czy "inne" znaczy lepsze czy gorsze... Na pewno ja widzę poprawę i świetnie się czuję jak są takie miękkie, ciągle bym je dotykała, szkoda tylko, że straciły na objętości ![]() Kolejna sprawa, byłam dzisiaj w rosmanie i nie było odżywki z isany babassu, była tylko pusta półki, nie mówcie, że nagle wszyscy ją wykupili... Mam nadzieje, że jej nie wycofują z rossmana, bo czym ja będę myła włosy ![]() Na koniec pokaże swoje włoski po 2 tygodniach stosowania CG, włosy nie są idealne, zresztą dużo im brakuje ale w porównaniu z tym co było wcześniej widać różnicę
|
|
|
|
#69115 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pomóżcie, bo już głupieję.
Piszecie tu o żelu mrożącym Joanny, ze używacie. On ma same polimery, pvp i inne takie... (podejrzewam, że większość żeli to ma, inaczej nie byłyby żelami)... czy to jest zgodne z CG? Da się to zmyć odżywką? Matka Przełożona Curlitanek Końcówki włosów za kilka dni podetnę, bo się trochę rozdwajają i łamią (ostatni fryzjer był jakieś pół roku temu a potem dalej "pielęgnacja" SLS + silikon), czytałam, ze zabezpieczanie silikonami jest ok - na końcówki. Czy pocieniowane włosy moge psikać Joanną jedwab, czy nie bardzo nadaje się to do zabezpieczania? I jeszcze jedno- wczoraj dzień bez mycia, więc wieczorem reanimowałam fale odżywką b/s joanna na lekko zwilżone włosy, potem przejechałam po końcówkach olejkiem babydream fur mama. Dziś około południa miałam na głowie piękną aureolkę spuszonych włosów. Sprawdziłam punkt rosy - 16, więc w zasadzie idealnie... coś zrobiłam nie tak? Dziś zmieniam olejowanie - z lnianego na oliwę z oliwek. Oby moje włosy ją polubiły... Aldrin, masz bosskie loczki, ja też chcę...buuuuu Edytowane przez cyferki Czas edycji: 2012-09-12 o 17:14 |
|
|
|
#69116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może tym razem skuszę się na Facelle... kurczę, pielęgnacja włosów jednak ryje czachę ja nie Eloe, ale ostatnio się dowiedziałam, że niebieski balsam z Nivei do kręconych jest zgodny z CG Cytat:
![]() a z mojej strony pytanie na dzisiaj, dziewczęta: używacie czasem piankowych wałków do włosów czy to zdrada stanu i własnych włosów, a fe fe, nie wspomagamy się takimi rzeczami?
|
|
#69117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, bardzo mi miło
![]() Cytat:
Jesteś, jesteś Zapowiadają się przepięknie, w dodatku z super objętościąCytat:
Na razie mam prawie całe opakowanie odżywki z babassu, więc nie panikuję, zobaczymy co będzie dalejBlask włosów powala, no i jak na dwa tygodnie zakręconej pielęgnacji efekty są świetne ![]() Doszłam niedawno do oczywistego i smutnego wniosku - do czasu, aż nie zetnę tych włosów, które prostowałam, nie powinna spodziewać się tak genialnych efektów, jak, u wielu z was, no cóż za głupotę się płaci O i poczyniłam ciekawe obserwacje przeglądając włosowe foldery - otóż mam szczęście do robienia zdjęć 11. dnia miesiąca, zrobię więc małe porównanie ![]() 1. Luty 2. Marzec 3. Czerwiec 4. Wrzesień
|
|
#69118 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest ta Isana, może nie mieli dostawy czy coś. Chyba wszystkiego nie wycofają.
![]() Moje włosy chyba się lubią z olejem z orzechów arachidowych. Dalej nie jestem w stanie określić ich porowatości, ale wydaje mi się, że jest wysoka na końcach z idącą w stronę średniej wyżej. I nie chcę zapeszać ale wypadanie coś sie uspokoiło. Całe szczęście, bo miałam już 9 cm w obwodzie kitki. W ogóle jakie ładne kręciołki wrzucacie Moje tak wczoraj wyglądały. Nie patrzcie na kolor, bo mnie załamuje, z jednej strony jaśniejszy, z drugiej ciemniejszy, jakieś jaśniejsze pasma, nic z nimi jeszcze nie robiłam, nie wiem skąd ta mozaika ![]() Dopiero widzę, jaki mi sie przedziałek zrobił
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-09-12 o 18:40 |
|
|
|
#69119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#69120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedze teraz z mokrymi włosami, naolejowanymi na odżywkę i mam JEDNEGO loka, przy samej szyi...resztę związałam u góry, żeby bluzki nie utłuścić... ech.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

). Ogólnie bałagan, do którego zupełnie się przyzwyczaiłam i nawet, kiedy wygląda niespecjalnie, to nie myślę nawet o prostownicy

chyba za szybko chciałam mieć takie lokasy ja wy

-76,3- 63
Na razie mam prawie całe opakowanie odżywki z babassu, więc nie panikuję, zobaczymy co będzie dalej