Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2301 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 17:27   #69001
zielka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Wydrukowałam sobie faq i pigułkę i przeczytałam sporo innych wątków wynikiem czego jest mętlik w głowie i nie do końca wiem jak zaplanować swoją pielęgnację.

OGROMNIE WAS PROSZĘ O WSZELKIE UWAGI, POMYSŁY I SUGESTIE DOTYCZACE MOICH PONIŻSZYCH POSTANOWIEŃ.

Postanowiłam mieć loczki,ponieważ moje włosy od zawasze kręcą się na końcach. Do tej pory ugniatałam je pianką -loczki były,ale straaasznie suche i sianowate,więc je rozczesywałam-efekt "szopa"z delikatnymi falami i zakręconymi końcówkami. Teraz zdecydowałam :

Nie rozczesywać loków grzebieniem,
Stosować metodę OMO
1.O- poniżej uszu odżywka Kallos Latte <wydaje mi się tania (18zl/1l),wydajna i o średnio bogatym składzie >
M- Mycie szamponem- szukam takiego bez SLS, silikonów, polyquaternium,pvp i jeszcze nigdzie nie znalazłam-czy to możliwe? Jeżeli tak to jakie jest najmnejsze zło? Polecana przez wiele dziewczyn Barwa ma SLS na początku składu.
O- tutaj mam wątpliwość czy zastosować ponownie Kallos- czy jest jakiś sens powielania tej odżywki, czy kupić sobie bogatszą, a może do pierwszego O zastosować jakąś jeszcze tańszą i jeszcze "słabszą"?
Spłukanie zimną wodą.W przyszłości wzbogacenie o ocet jabłkowy.
2.Odżywka b/s Joanna Naturia
3.Lekkie osuszenie i ugniatane T-shirtem
4.Stylizacjia-Nałożenie żelu lnianego lub małej ilości oleju kokosowego
5.Suszenie dyfuzorem,zimne powietrze,słaby nawiew
6.Pozostawienie do całkowitego wyschnięcia pod t-shirtem
*7.Na następny dzień w celu odświeżenia odrobina odzywki b/s lub oleju kokosowego lub żelu lnianego.

Dodatkowo raz na tydzień olejowanie całą noc i peeling skalpu cukrem.
zielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:55   #69002
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez zielka Pokaż wiadomość
M- Mycie szamponem- szukam takiego bez SLS, silikonów, polyquaternium,pvp i jeszcze nigdzie nie znalazłam-czy to możliwe?
Tak. Do wyboru masz chociażby:
-szampon-żel Alterry (ten bezzapachowy)
-szampon Babydream
-emulsję Hipp do ciała i włosów
-żele do higieny intymnej z serii Intimelle
-żele do higieny intymnej z serii Facelle
Stary 2012-09-10, 18:00   #69003
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Czyżby nowość Avonu?
Dziś dostanę paczkę, to sprawdzę, ale już dawno zrezygnowałam z pielęgnacji włosów by avon... ze względu na silikony właśnie i totalne obciążenie włosów.
ja już nic z avonu nie zamawiam ;/ mialam kiedyś szampon i odżywkę do kręconych włosów i spowodowały łupież, którego nigdy wczesniej nie miałam.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:03   #69004
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Wydrukowałam sobie faq i pigułkę i przeczytałam sporo innych wątków wynikiem czego jest mętlik w głowie i nie do końca wiem jak zaplanować swoją pielęgnację.

OGROMNIE WAS PROSZĘ O WSZELKIE UWAGI, POMYSŁY I SUGESTIE DOTYCZACE MOICH PONIŻSZYCH POSTANOWIEŃ.

Postanowiłam mieć loczki,ponieważ moje włosy od zawasze kręcą się na końcach. Do tej pory ugniatałam je pianką -loczki były,ale straaasznie suche i sianowate,więc je rozczesywałam-efekt "szopa"z delikatnymi falami i zakręconymi końcówkami. Teraz zdecydowałam :

Nie rozczesywać loków grzebieniem,
Stosować metodę OMO
1.O- poniżej uszu odżywka Kallos Latte <wydaje mi się tania (18zl/1l),wydajna i o średnio bogatym składzie >
M- Mycie szamponem- szukam takiego bez SLS, silikonów, polyquaternium,pvp i jeszcze nigdzie nie znalazłam-czy to możliwe? Jeżeli tak to jakie jest najmnejsze zło? Polecana przez wiele dziewczyn Barwa ma SLS na początku składu.
O- tutaj mam wątpliwość czy zastosować ponownie Kallos- czy jest jakiś sens powielania tej odżywki, czy kupić sobie bogatszą, a może do pierwszego O zastosować jakąś jeszcze tańszą i jeszcze "słabszą"?
Spłukanie zimną wodą.W przyszłości wzbogacenie o ocet jabłkowy.
2.Odżywka b/s Joanna Naturia
3.Lekkie osuszenie i ugniatane T-shirtem
5.Suszenie dyfuzorem,zimne powietrze,słaby nawiew
6.Pozostawienie do całkowitego wyschnięcia pod t-shirtem
*7.Na następny dzień w celu odświeżenia odrobina odzywki b/s lub oleju kokosowego lub żelu lnianego.

No to zaczynamy razem

Najpierw proponuje oczyścić włosy szamponem ze SLES - z pozostałości silikonów innego badziewia, które mogło się nadbudować na włosach.
ja użyłam szamponu Joanny.
A jako odżywki polecam Garnier avocado i masło karite - zakochałam się, maska alterry z granatem i isana haarakur. poluje też na kallosa.
Kładłam tez na początku bardzo gęsty lniany żel jako maskę.

Naolejowałam włosy, pierwszy raz bez moczenia glowy. Spsikałam tylko wodą ( matko, ile one potrzebowały, piły i piły), a potem pasmo po paśmie smarowałam olejem...cudnie sie poskręcały w ruloniki - te najdłuższe najbardziej (to te najbardziej zniszczone) - czyżby była nadzieja, że kiedyś będe miec prawdziwe spiralki?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:09   #69005
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi!

Cytat:
Napisane przez Chatul
Zależy od włosów. Czasem się da coś wypracować
To poczekam jeszcze trochę, może zrobią się bardziej posłuszne, a jak nie, to będziemy kombinować dalej

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

no pewnie !!

ugniatanie -na mokre/wilgotne włosy nakładamy stylizator i formujemy loki/fale. Zostawiamy je do wyschnięcia.
następnie - odgniatamy sucharki ( te suche loczki) ten sam ruch co ugniatanie ( zaciskanie otwartej dłoni na włosach) tu strączki przemieniają sie w śliczne falowane włoski, a żeby sie nie spuszyły podczas tego procesu, mozna odgniatac przez chustkę satynowa/jedwabną
Mam nadzieje, że dałąm radę to jakoś w miare jasno napisać

w codzienniku? Bo w wątku pewnie tak łatwo już nie znajdę
Teraz to już wszystko jasne, znowu się troszkę dokształciłam Wyjdzie to włoskom na lepsze Dziękuję

A włosy pokazywałam na wątku, tutaj hmm, dzisiaj robiłam zdjęcie, ale wlosy wyszły koszmarnie, prawie proste, ale robiłam zdjęcie tylko tyłu. mogę wrzucić później jeszcze, ale te zdjęcia z telefonów to koszmar po prostu, uroku nie dodają

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość

Odgniata się sucharki utworzone przez kosmetyki do stylizacji, np:
po całym procesie mycia i odżywiania wgniatasz w mokre włosy żel mrożący z Joanny, wysychający żel tworzy takie twarde pukle zwane sucharkami, kiedy włosy wyschną na wiór odgniata się (rękoma, przez koszulkę, różnie) te sucharki aby nie były sztywne - "skorupka" z żelu puszcza, a loki są utrwalone

Uhh, chyba czas by pokazać włosy, jutro wstawię, jeżeli w nocy się nie zwiercę za bardzo
W każdym bądź razie włosy doszły już do siebie po cięciu, to znaczy: cięcie, które odbyło się na początku sierpnia było udane, ale włosy się musiały przegryźć i dostosować do nowego kształtu fryzury - chyba im się końcu udało
Dziękuję również za wyjaśnienie tego wszystkiego jestem Wam bardzo wdzięczna

I jasne, pokazuj, pokazuj, nie chyba tylko na pewno

Hmm, a to normalne, że po rozczesaniu włosów na sucho, przed myciem, są one praktycznie proste? Trochę mnie to dziwi. Ale w zasadzie, jeśli chodzę pare dni, nie myjąc, to po tym 3 dniu już na najdłuższych pasmach tylko końce są lekko wywinięte.
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:09   #69006
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej popularne z szamponowych myjek są: szampon Babydream (szampon dla dzieci dostępny w Rossmannie), żel do higieny intymnej Facelle Sensitive (dostępny w Rossmannie), balsam do kąpieli Babydream fur Mama (również dostępny w Rossmannie), żel do włosów i ciała Alterra perfumfrei (Ross, znów). To, tak jak mówiłam, myjadła z rodzaju "szamponów", na odżywkach myjących się nie znam, bo nie używam
Przy takim delikatnym oczyszczaniu raz na jakiś czas zaleca się umyć włosy szamponem z siarczanami - wspomnianą Barwą, na przykład
Cytat:
Pierwszym O może być wieeele produktów - cięższe maski, które po myciu mogą obciążać, oleje, lekkie odżywki (typu Kallos właśnie), wybór należy do ciebie, ja lubię różnorodność (choć czasem wychodzi mi bokiem).
Na drugie O polecałabym jednak coś bogatszego, może odżywka/ maska Alterra, Garnier Awokado i Karite?

Cytat:
A może i to, i to?

Cytat:
Jeżeli masz czas, polecam olejowanie nawet częściej, no i watro wypróbować różne wariacje - na całą noc, na godzinę-dwie przed myciem, na odżywkę, na żel lniany, na psikacz i co jeszcze wymyślisz
Stary 2012-09-10, 18:51   #69007
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
a co do osławionego tu siemienia lnianego: http://www.alinarose.pl/2012/09/natu...ow-siemie.html warto poczytać
Pewnie już słynę z czepialstwa, ale trudno.
Blog Aliny fajny, ale i tak to co napisała zaczerpnięte z naszego forum. Jest wątek o żelu lnianym. No i blog Czarownicującej (AjriszMarty), która ma kręcone włosy. Wolę polegać na powyższych

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:03   #69008
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
No to zaczynamy razem
Naolejowałam włosy, pierwszy raz bez moczenia glowy. Spsikałam tylko wodą ( matko, ile one potrzebowały, piły i piły), a potem pasmo po paśmie smarowałam olejem...cudnie sie poskręcały w ruloniki - te najdłuższe najbardziej (to te najbardziej zniszczone) - czyżby była nadzieja, że kiedyś będe miec prawdziwe spiralki?

O.o
to tak też można? ja zawsze nakładam olej na suche włosy... Jak jest najbardziej korzystnie? Chcę wiedzieć więcej
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:09   #69009
Zioło
Raczkowanie

Dziewczyny, nie bijcie jeśli o tym już było na poprzednich stronach, ale mam małe zaległości w tym wątku i mało czasu: czy odżywka Isana z Babassu będzie wycofywana z Rossmanna, czy to tylko przypadek, że nie widziałam jej dzisiaj w żadnym z trzech odwiedzonych i nie było po nich nawet pustego miejsca na półce?

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:13   #69010
Elainetka
Raczkowanie

Ja widziałam dzisiaj u siebie w rossku, więc pewno jest...

No tak, jeszcze niech to spróbują wycofać...
Stary 2012-09-10, 19:25   #69011
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Ja widziałam dzisiaj u siebie w rossku, więc pewno jest...

No tak, jeszcze niech to spróbują wycofać...
To może miałam pecha... w sumie, z Garnierem AiK miałam jakiś czas temu to samo - sprawdziłam wszystkie Rossmanny w Krakowie i w żadnym chyba w końcu nie znalazłam, dopiero jak pojechałam do rodzinnego miasta, to tam był

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:30   #69012
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Pewnie już słynę z czepialstwa, ale trudno.
Blog Aliny fajny, ale i tak to co napisała zaczerpnięte z naszego forum. Jest wątek o żelu lnianym. No i blog Czarownicującej (AjriszMarty), która ma kręcone włosy. Wolę polegać na powyższych
Ano, tutaj jest wszystko

Cytat:
O.o
to tak też można? ja zawsze nakładam olej na suche włosy... Jak jest najbardziej korzystnie? Chcę wiedzieć więcej
Na odżywkę spróbuj

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:46   #69013
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zakochałam się w lnianym glucie
Wczoraj zrobiłam go pierwszy raz, wyszedł idealny. Zawsze używałam mrożącego z Joanny, (podejrzewam, że od czasu do czasu nadal będę do niego wracać), ale jak dziś reanimowałam loki, tzn zmoczyłam, ugniotłam z Naturią żółtą to postanowiłam nałożyć żel lniany (dokładałam dwa razy, bo za pierwszym razem włosy wypiły wszystko i nie było szans na suchary- a ja je tak lubię :P ). Efekt jest niesamowity, wszystko się ładnie odgniotło, włoski są miękkie i błyszczące a jednocześnie utrwalone. No i do tego wszystkiego przez to, że sam zapachu nie ma, to nie zabija woni odżywki
Że też ja tak długo musiałam się zastanawiać nad tym cudeńkiem
Ja uwielbiam żel lniany, ale nie do stylizacja, prędzej jako maska.
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36435587]

Za to mam kilka innych pytań jeszcze do zakręconych . Czy to normalne, że najdłuższe pasma słabiej się falują i rozprostowują? Czy może jakoś specjalnie trzeba robic plunking lub też po pewnym czasie dopiero się przyzwyczają Przy twarzy mam takie śliczne fale, ale nie mogę ich wydobyć na długości

I Czy odgniatanie to to samo co reanimacja?
[/QUOTE]

Dłuższe się słabiej kręcą, bo są cięższe
U mnie najbardziej kręci się przód (najkrótszy) i włosy ze spodu() za to góra i tył - już nie tak fajnie.

Odgniatać można żel - kiedy po wyschnięciu tworzą się tzw"suchary".
Reanimujemy włosy na drugi dzień, bo zazwyczaj po nocy skręt się poluźnia, loki już nie wyglądają tak jak zaraz po myciu - trochę odżywki, żelu, wody i znowu się skręcą

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36440340]

Hmm, a to normalne, że po rozczesaniu włosów na sucho, przed myciem, są one praktycznie proste? [/QUOTE]
Nie polecam rozczesywania na sucho, możesz zniszczyć - połamać włosy.

Przedstawiam moje dzisiejsze - miały dobry dzień Wróciły do dawnego stanu nawilżenia.
Stylizacja żelem gumowym Joanny, który wyjątkowo polubiły..

Wreszcie zamówiłam nową suszarę, jutro powinnam mieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07505.jpg (124,8 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:00
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:53   #69014
Enilis
Rozeznanie

czy któraś z tych odżywek nadaje się do pierwszego O:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-herbata.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html

bo się już gubię w tych wszystkich odżywkach a dopiero co zaczynam...

Edytowane przez Enilis
Czas edycji: 2012-09-10 o 19:56
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:57   #69015
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Przedstawiam moje dzisiejsze - miały dobry dzień Wróciły do dawnego stanu nawilżenia.

Jakie cudne loczki!!!!
Zazdraszczam!!!!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:32   #69016
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Na odżywkę spróbuj
Hmm, nie bardzo sobie to mogę wyobrazić...
że jak, na zmoczone włosy odżywka, i na to jeszcze olej?
Dziewczyny, podzielcie się swoimi sposobami na olejowanie włosów

nez123, Twoje włosy są...
ja tez tak chcę

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

O, właśnie znalazłam wpis na blogu kascysko o nakładaniu oleju na odżywkę...
ekhem... już widzę, jak mi wszystko spływa, ale jutro próbuję
Stary 2012-09-10, 20:34   #69017
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Hmmm... ja po umyciu daję odżywkę b/s, lniany, pomarańczowa pianka Isany lub żel mrożący, na końce masło shea - a odgniatam sucharki dłońmi wysmarowanymi odrobiną oleju kokosowego i potem od czasu do czasu przeczesuję je palcami również "muśniętymi" olejem. Zaś stricte olejuje włosy na noc przed myciem - wylewam odrobinę na dłonie i przeczesuję poszczególne pasma włosów - potem robię sobie ślimaczka na czubku, albo zaplatam dwa francuskie warkocze i tak idę spać, a następnego dnia myję włosy.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:39   #69018
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam żel lniany, ale nie do stylizacja, prędzej jako maska.

Dłuższe się słabiej kręcą, bo są cięższe
U mnie najbardziej kręci się przód (najkrótszy) i włosy ze spodu() za to góra i tył - już nie tak fajnie.

Odgniatać można żel - kiedy po wyschnięciu tworzą się tzw"suchary".
Reanimujemy włosy na drugi dzień, bo zazwyczaj po nocy skręt się poluźnia, loki już nie wyglądają tak jak zaraz po myciu - trochę odżywki, żelu, wody i znowu się skręcą

Nie polecam rozczesywania na sucho, możesz zniszczyć - połamać włosy.

Stylizacja żelem gumowym Joanny, który wyjątkowo polubiły..

śliczności

ja właśnie zauważyłam, że mam takie tępe, sianowate włosy przy skalpie... jakby tam, gdzie myję BD czy to możliwe, że ponieważ myję włosy z pochyloną głową, to pewnie nakładam tam mniej odżywki i ta 'tępota' jest wynikiem samego BD?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 20:51   #69019
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
śliczności

ja właśnie zauważyłam, że mam takie tępe, sianowate włosy przy skalpie... jakby tam, gdzie myję BD czy to możliwe, że ponieważ myję włosy z pochyloną głową, to pewnie nakładam tam mniej odżywki i ta 'tępota' jest wynikiem samego BD?
możliwe
ja tam bd nie bardzo lubiłam, część dziewczyn narzekała też na podrażnienia skalpu

pomyj odżywką lub innym łagodnym myjadłem i zobacz co się stanie

Nez ale zakrętaski

cyferki mój pierwszy dzień z CG tak dobrze nie wyglądał jak u Ciebie dobrze wróży na przyszłość

donoszę, że umyłam pierwszy raz (a właściwie dwa pierwsze razy) hegronem i jest fajnie, super uczucie przy spłukiwaniu, takie śliskie włoski wyemolientowane nawet jakby nieco mniej włosów wypadło

jakby nie ten zapach....fuj!
ale na włosach u mnie po użyciu odżywki, czy nawet samej pianki z żelem, praktycznie nie pozostaje

ale dzisiaj sobie chyba zrobię oczyszczanie SLES, bo dawno było, a używałam troszkę silikonów na końcówki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:54
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:03   #69020
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Przede wszystkim - spokojnie Włosy też mają prawo do swoich humorków.
Miałam podobną sytuację ponad miesiąc temu, praktycznie całe loki i fale przykrywał puch. Próbowałam wszystkiego - nawilżania, proteinowania, silikonowania, oczyszczania, stylizacji i nie-stylizacji i ciągle to samo. Pewnie, gdybym odczuwała wtedy większą presję na wygląd skończyłoby się prostowaniem, ale rzecz się działa podczas wakacji W końcu rzuciłam te wszystkie specjalne zabiegi w cholerę, wróciłam do podstawowej pielęgnacji (czyli: od czasu do czasu olej, mycie, Isana z babassu, Joanna Naturia i jakiś stylizator), wyluzowałam i wszystko wróciło do normy
dzięki, pocieszyłaś mnie Też wrócę do źródeł, bo w lipcu moje włosy wyglądały dużo lepiej! Od tego czasu zmieniłam żel na Bielendę (nie cierpię tego żelu, za jakie grzechy?) i nie kombinowałam tak z keratynami, jajkami i naftą

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
To może miałam pecha... w sumie, z Garnierem AiK miałam jakiś czas temu to samo - sprawdziłam wszystkie Rossmanny w Krakowie i w żadnym chyba w końcu nie znalazłam, dopiero jak pojechałam do rodzinnego miasta, to tam był
Miałam dzisiaj dokładnie to samo! Na miejscu Isany Babassu - pustka! Ale za to jest na nie miejsce, więc ja się nie zmartwiłam - może ktoś wyjeżdża na 10 lat z kraju i używa tylko tego, więc wykupił wszystkie w Krakowie

Podobają mi się te szampony Timotei Organic i są zgodne z CG Ale strasznie trudno je na razie dostać i ceny też mało kuszące... Wszędzie pełno tych Jericho Rose, a to zupełnie co innego. Próbowała już któraś tych Organic?

Mam jeszcze pytanie czy ma ktoś porównanie żelu Joanny Czarna Rzepa z mrożącym? Mają takie same opakowania tylko kolor inny. Może są podobne?
Stary 2012-09-10, 21:09   #69021
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
możliwe
ja tam bd nie bardzo lubiłam, część dziewczyn narzekała też na podrażnienia skalpu

pomyj odżywką lub innym łagodnym myjadłem i zobacz co się stanie
poszukam łagodnego myjadła, bo idea mycia odżywką jest dla mnie mimo wszystko obca

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:49   #69022
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Lekko spryskuję włosy (by były wilgotne), delikatnie nakładam odżywkę i potem na to olej nic nie spływa. I siedzę tak z 2h.
--
Cytat:
O, właśnie znalazłam wpis na blogu kascysko o nakładaniu oleju na odżywkę...
ekhem... już widzę, jak mi wszystko spływa, ale jutro próbuję
A myślisz, że kascysko to skąd o tym wie?

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-09-10 o 21:56
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 21:51   #69023
xyz7
Zadomowienie

dziewczyny, myję włosy metodą OMO.
czy na mycie nadaje się babydream? bo nie mogłam znaleźć facelle w rossmannie.

jaki olej polecicie dla bardzo suchych włosów?
i jakie maski? zgodne z CG oczywiście
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 22:03   #69024
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
nada się
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 22:12   #69025
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
--A myślisz, że kascysko to skąd o tym wie?
Zgadnę, z zakręconego forum. Metoda znana od 2009 roku. Wprowadzona przez Chatul, a później Benka. No i się rozlało

Stary 2012-09-10, 22:18   #69026
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
poszukam łagodnego myjadła, bo idea mycia odżywką jest dla mnie mimo wszystko obca
a próbowałas odżywką? wg mnie warto sprawdzić czy Tobie by to nie odpowiadało ja raz na jakiś czas lubię umyć odżywką, ale nie za każdym razem

może facelka sensytywna rosmanowska jako myjadło?
Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość

jaki olej polecicie dla bardzo suchych włosów?
i jakie maski? zgodne z CG oczywiście
może być babydream, ale popatrz co pisałam dwa posty wyżej

oleje i maski? dla bardzo suchych emolientowe: czytaj! http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zgadnę, z zakręconego forum. Metoda znana od 2009 roku. Wprowadzona przez Chatul, a później Benka. No i się rozlało
a ja wiedziaaałaaaam
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 22:26   #69027
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
aa ja wiedziaaałaaaam
Nagroda dla tej Pani

To samo z żelem lnianym i innymi typowymi dla zakręconego forum metodami (wiem, że o lnianym w sieci można znaleźć informacje, ale jako żel pojawił się na zakręconym forum). Niewiele blogerek podaje źródło. A szkoda, bo potem wylewają żale, kiedy ktoś bez ich wiedzy i zgody ukradnie ich zdjęcie czy wpis.

Stary 2012-09-10, 22:29   #69028
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Podobają mi się te szampony Timotei Organic i są zgodne z CG Ale strasznie trudno je na razie dostać i ceny też mało kuszące... Wszędzie pełno tych Jericho Rose, a to zupełnie co innego. Próbowała już któraś tych Organic?
Ja próbowałam tego różowo białego. Przypominał mi bardzo Babydream'a. Ładny zapach, konsystencja żelowa. Zachowuje się na włosach trochę delikatniej niż BD, czyli plącze włosy ale mniej niż BD, pieni się średnio, pozostawia włosy tępe. Oczywiście nic nie nawilża jak to chwali się producent, po porstu myje. Jak ktoś lubi BD to mu przypasuje. Cenowo wypada blado bo za takie same właściwości lepiej kupić BD za 5zł niż Timotei za 15zł Ale dla samej idei testów można kupić bo może akurat, któreś włosy go polubią
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 22:52   #69029
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Według mnie są drogie w regularnej cenie i dość przeciętne, porównywalne z alterrką . Ja testowałam różowy szampon (chyba do suchych włosów), bo udało mi się dorwać na promocji za 10 zł:P. Fajna konsystencja, przyjemny zapach, piana średnia (też taka Alterrowa), ale.... bardzo podrażnił mi skórę głowy do tego zaczęły mi po nim wychodzić włosy garściami... odstawiłam i po jakimś tygodniu włosy przestały wypadać. Nie wiem co im się mogło nie spodobać w składzie, żeby aż tak się zbuntować.

Zaznaczam sobie posty do cytowania i nie cytuje mi wszystkich łe

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Pytanie za milion...

Po czym poznać, że olej nie służy włosom? I czy da się to stwierdzić przy pierwszym kontakcie z włosów z olejem?

Wczoraj nałożyłam na noc olej z pachnotki (chcę spróbować wszystkich olejów, które mam w domu i wyciągnąć wnioski) - po dzisiejszym myciu mam dużo nieprzyjemnego, jakby suchego puchu i włosy są w takim "nieogarnięciu" - ani skręcone, ani falowane, pogięte jakieś takie. Jednocześnie są bardzo miękkie, lekkie, ładnie się rozczesały. Czy to znaczy, że olej im nie służy?

Zgodnie z rozpiską olejową Myszki klik olej z pachnotki zawiera 75% wielonienasyconych KT z przewagą 65% omega-3. Zakładając, że pachnotka nie pasuje moim włosom to czy olej lniany też nie będzie im pasował? (73% wielonienasyconych KT z przewagą 58% omega 3)

Błądzę czy myślę chociaż trochę dobrze?:P
Stary 2012-09-10, 22:58   #69030
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

Pytanie za milion...

Po czym poznać, że olej nie służy włosom? I czy da się to stwierdzić przy pierwszym kontakcie z włosów z olejem?

Wczoraj nałożyłam na noc olej z pachnotki (chcę spróbować wszystkich olejów, które mam w domu i wyciągnąć wnioski) - po dzisiejszym myciu mam dużo nieprzyjemnego, jakby suchego puchu i włosy są w takim "nieogarnięciu" - ani skręcone, ani falowane, pogięte jakieś takie. Jednocześnie są bardzo miękkie, lekkie, ładnie się rozczesały. Czy to znaczy, że olej im nie służy?

Zgodnie z rozpiską olejową Myszki klik olej z pachnotki zawiera 75% wielonienasyconych KT z przewagą 65% omega-3. Zakładając, że pachnotka nie pasuje moim włosom to czy olej lniany też nie będzie im pasował? (73% wielonienasyconych KT z przewagą 58% omega 3)

Błądzę czy myślę chociaż trochę dobrze?:P
Milion ci się nalezy, dobrze myślisz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości