Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 19:40   #1051
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV

a ja się załamałam tym jak mało pamiętam z peirwszego roku, więc na dniach zaczynam powtórkę wszystkiego ;D
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 19:53   #1052
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
jasne, ze pomaga. od tego jest, wygladza luske wlosa, zamyka. tak samo jak lubie prostownice z jonizacja, tak i bez suszarki sie nie obedzie. przynajmniej puchu nie mam na glowie. te na blogu to sa prostowane suszarka, bez uzycia prostownicy
to efekt nieziemski jak na suszarkę
suszysz na okrągłej szczotce? ile czasu Ci to zajmuje? włosy się puszą jak jest wilgoć albo np. nad morzem?
przepraszam za tyle pytań ale chcę w nią zainwestować a nie jest tania dlatego muszę być pewna
Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
a ciasto wyszło mi super, sprobowałam i nie żałuję m oj TŻ zjadł połowę, chcoiaz narzekał , że za słodkie

Cytat:
z tymi marynarkami od nich to jakosc naprawde jestem pod wrazeniem, obsluga nie mila, wymiary...tutaj mam problem, blazer reklamuje od czwartku piszac, ze na aukcji jest podana dlugosc 50cm, a moj ma 41cm, na co dostalam odpowiedz 'taka ich uroda', co mi nieco podnioslo cisnienie, bo 9cm to duzo, po drugie jak maja mi dawac takie odp, to mogli od razu napisac, np.rozm.uniwersalny. trzeba tez uwazac na aukcje, co innego jest w tytule, co innego w opisie. jezeli uda mi sie wywalczyc wymiane tego pasiaka, to bede jak najbardziej zadowolona, jezeli nie, to wole nie myslec
no to nieźle, wprowadzają w błąd klienta a później głupio się tłumaczą
Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
heh... też lubię czasem przedobrzyć, ale akurat z octem uważam bo wiem że może wysuszyć

ziołowych płukanek trochę się boję szczerze mówiąc bo przeczytałam, że pokrzywa może zabarwić blond włosy na zielono także z nimi nie eksperymentuję ale mam za to ochotę na inne płukanki np. z lnu albo aloesową
to może i przesuszyłam + ta suszarka i efekt był jaki był jutro wypróbuję kawową
Też tak słyszałam o pokrzywie i mając blond nie ryzykowałabym, chyba że z rumiankiem ale ja mam brązowe i jak dotąd zielone mi nie wyszły więc ciemnym raczej szkody nie robi. ale faktycznie z blondem byłoby mi strach ryzykować
Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Co polecicie na suche usta? Zaczęłam niedawno kurację retinoidami i niestety strasznie mi się wysuszyły, nakładam na nie miód, jednak nie daje to zbyt zadowalających efektów.. Jutro koniecznie muszę iść po coś do nawilżenia, ale nie wiem czy wziąć wazelinę z Ziaji, Carmex, Tisane, jakąś pomadkę ochronną czy jeszcze coś innego.. Doradźcie
Pomadkę Alterra lub Tisane w słoiczku
Cytat:
Teraz mam pomadkę z alterry i na aktualną pogodę jest świetna. Wiadomo, w trakcie seozonu zimowego pewnie kupie tisane w słoiczku, bo wydaje mi się, że ma lepszy efekt niż alterra a i keidys bylam mega zadowolona z pomadki Oeparol - moja mama do tej pory sobie ją kupuje, czasem jej podkradam i też jestem zachwycona efektami

jestem padnięta
będzie:
* demakijaż, peeling twarzy, Eff Duo, olejek rycynowy na brwi, Noni Care + maść z wit. A na usta
* olej Alterra na włosy
* manicure
* ćwiczenia
* kąpiel + balsam Alterry

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
a ja się załamałam tym jak mało pamiętam z peirwszego roku, więc na dniach zaczynam powtórkę wszystkiego ;D
wow, że Ci się chce
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
* 8min. ABS 6, * 8min. buns 6
Dbam o siebie z Wizażankami
la_chica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 19:54   #1053
weronika7
Wtajemniczenie

caate, nie sprecyzowałam- to nie krem, tylko Aknenormin (tabletki)
Stary 2012-09-10, 20:13   #1054
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
caate, nie sprecyzowałam- to nie krem, tylko Aknenormin (tabletki)
aa, rozumiem teraz
to od siebie moge polecić właśnie ten balsam, albo pomadke zielona lips, ona jest z ekstraktem szalwii. mi osobiscie tylko takie typowo apteczne produkty pomagaja, carmex szczypal, tisane nic nie pomagalo, a alterra jest dla mnie za slaba.
przemywanie kacikow ust plynem miceralnym, pryskanie woda termalna, tez duzo pomaga

Cytat:
Napisane przez la_chica Pokaż wiadomość
to efekt nieziemski jak na suszarkę
suszysz na okrągłej szczotce? ile czasu Ci to zajmuje? włosy się puszą jak jest wilgoć albo np. nad morzem?
przepraszam za tyle pytań ale chcę w nią zainwestować a nie jest tania dlatego muszę być pewna

no to nieźle, wprowadzają w błąd klienta a później głupio się tłumaczą
max 20min, jak robie tak super dokladnie, cyzli od poczatku na szczotce.
podpinam klamerkami gorna warstwe wlosow i lece po kolei. czasami daje imm delikatnie podeschnac i dopiero uzywam suszarki, oczywiscie szczotka to wtedy jakies 10min.
ogolnie podoba mi sie dyfuzor, jak chce loki, to tylko z szuszarki, takie swoje co same schna srednio lubie

teraz jej cena spadla do 120zl z przesylka, wiec mysle, ze warto. ja ja kupowalam stacjonarnie jako nowosc i nie zaluje, mimo ceny.

wiadomo na poczatku nie dawala takich rezultatow kiedy to mialam wlosy mocno zniszczone. jedno jest pewne, suszac wlosy zwykla suszarka przez ten czas, moje wlosy nie wygladalyby tak jak dzisiaj wygladaja.

puszenie niweluje jonizacja do minimum, jednak przy pogodzie deszczowej zauwazam delikatny puch...tylko, ze ja mam wlosy krecone, tzw. z natury 'napuszone'

Cytat:
a potrzebne Ci to teraz?
jezus jaka Ty ambitna jestes
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2012-09-10 o 20:16
caate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 20:53   #1055
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la_chica Pokaż wiadomość
wow, że Ci się chce
Cytat:

a potrzebne Ci to teraz?
jezus jaka Ty ambitna jestes
niby nie potrzebne, ale taka lingwistycznie zastana się czuję poza tym mam tak, że jeśli coś mi nie pasuje [pod wzgeldem wiedzy] robię się bardzo enrwowa, od razu duszno, cała się denerwuję, że coś nie spełnia wymagan, ktore sobie narzuciłam a później ludzie się dziwią , że jestem zdenerwowana
dlatego łaczać przyjemne z pożytecznym przetłumaczę sobie to http://www.youtube.com/watch?v=1M2NB...eature=related bo dzisiaj całyd zien to katowałam
Stary 2012-09-10, 21:11   #1056
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IwonciA_1992 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje porady, może któraś z was sie zna. Chce kupić sobie nową suszarke tak do 150-180 zł. Wiem że chce żeby miała jonizacje, dyfuzor zimny nawiew, regulacje prędkości i ciepła ale tego jest masa i nie wiem czy philips czy remington czy babilliss czy roventa czy co tam innego. Ja chyba bym sie skłaniała ku babylliss ale nie jestem pewna
Ja mam tą co Caate i jestem zadowolona. Kupowałam przed świętami i dałam w media 149zł.

Cytat:
Co polecicie na suche usta? Zaczęłam niedawno kurację retinoidami i niestety strasznie mi się wysuszyły, nakładam na nie miód, jednak nie daje to zbyt zadowalających efektów.. Jutro koniecznie muszę iść po coś do nawilżenia, ale nie wiem czy wziąć wazelinę z Ziaji, Carmex, Tisane, jakąś pomadkę ochronną czy jeszcze coś innego.. Doradźcie
Ja bardzo lubię Tisane, pomaga super
Stary 2012-09-10, 21:40   #1057
samaraNW
Zakorzenienie

hej

mnie dzisiaj kac męczył, ale mimo tego skorzystałam z cudownej pogody

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
To znaczey nie tak, że bez sekundy przerwy. Między tym serum na całą twarz a kremem chwilę odczekuje.

Tyle, że nie są to rzeczy które czuć na twarzy- takich to się ma po jednej warstwie dość. A niestety nie znalazłam jeszcze kremu, który ma wszystko czego mi trzeba. A znowu sam hialuron z olejkiem to też za mało na dłuższą metę.

Tylko, że te sera to tymczasowa kuracja, później zostanie hialuron z odrobiną olejku i lekki krem.

Niestety tu klimatyzacja, tam słońce przygrzeje - filtrów używam, ale nie zmienia to faktu, że wysuszona się czuje i muszę wcierać to i owo.

W krajach mocno południowych to dopiero bym miała jazdę z pielęgnacją.

No i niestety moja wege dieta też ma braki składnikowe, a to też się na skórze odbija.
Tż łyka kolagen, ale u mnie nie ma takiej opcji.
tak z ciekawości zapytam - Twój TŻ też jest wegetarianinem?

z kremami, serami i olejkami, to wiem, że nie wszystko na raz, zdziwiła mnie ilość, bo moja skóra nie byłaby tak "pojemna"

Cytat:
żebym sama znała
Oprócz minerałów nie wyczaiłam nic bez talku No i plus minerałów taki, że jest duży wybór odcieni.
ja sobie zamówiłam próbki meow, tego najbardziej kryjącego, z all, wzięłam odcienie medium, ale dla mnie niestety są za jasne ale nie ma co - dobrze kryją i matują na meeeega długo
teraz mam podkład mineralny mariza, najciemniejszy odcień, wiem, że ma nie do końca idealnego składu, ale jestem zadowolona chociaż meow zdecydowanie lepszy

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja mam tą co Caate i jestem zadowolona. Kupowałam przed świętami i dałam w media 149zł.
też mam tą, tylko czarną ( nawet nie pamiętam, czym się różnią) i jestem zadowolona. kupowałam na all, z Anglii była, ale w komplecie z przejściówką i dałam mniej niż 100zł z wysyłką
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 09:14   #1058
natimielec
Zadomowienie

Hej babeczki, nareszcie was nadrobiłam po ponad tygodniowej nieobecności z powodu wyjazdu.
Wczoraj troskę zadbałam o siebie była depilacja, regulacja brwi, piłowanie pazurków, odzywka na pazurki, pielęgnacja stóp. a i zafarbowałam wczoraj włosy. Troszkę ciemny kolor mi wyszedł, ale pewno po2-3 myciach i tak zjaśnieje.
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 12:48   #1059
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cześć.
Kupiłam dzisiaj w Yves Rocher: http://www.yves-rocher.fr/images/cat...uct1/41936.jpg. Cudownie wygląda na ustach. Orientujecie się, czy ta seria szminek jest dostępna w Pl?

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 13:08   #1060
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
tego rimmela mialam i niestety, ale nos mi zapychal...
http://anwena.blogspot.com/2012/05/n...podkadu-w.html

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
ja ostatnio zwymiotowałam na zapach mydła a długo nie mogłam dojsc po czym boli mnie głowa i mi nie dobrze... a juz o ludziach, którzy pachną mocno czasami nawet za mocno... nie wspomnę, w takich sytuacjach szukam jak najszybciej tic taców w torebce bo jedynie to mi pomoze
Ja lubię mocne zapachy tylko, że nie psikam się nimi 10krotnie jak niektórzy.

Bo niektórzy to nie wiem węch mają zepsuty- albo tak przytępiony od palenia np.

Najgorsze są dla mnie takie słodkie w bardzo tandetnej wersji, używane przez takie 'dziuniowate' panny.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 13:08   #1061
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej Piękne
Wczoraj znalazłam w zielarskim maski Bingo tylko nie wiem którą najpierw kupić
Nałożyłam olej na włosy zaraz idę tapicerkę w aucie dalej myć bo dokupiłam świetny płyn
Stary 2012-09-11, 13:25   #1062
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
respect

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
niby nie potrzebne, ale taka lingwistycznie zastana się czuję poza tym mam tak, że jeśli coś mi nie pasuje [pod wzgeldem wiedzy] robię się bardzo enrwowa, od razu duszno, cała się denerwuję, że coś nie spełnia wymagan, ktore sobie narzuciłam a później ludzie się dziwią , że jestem zdenerwowana
dlatego łaczać przyjemne z pożytecznym przetłumaczę sobie to http://www.youtube.com/watch?v=1M2NB...eature=related bo dzisiaj całyd zien to katowałam
Potem pojedziesz za granicę i się nie dogadasz, bo będziesz mówić bardziej po angielsku niż Anglicy

A w ogóle jestem zdziwiona porównując ostatnio babskie gazetki z uk i usa, zawsze mi się zdawało że ładniej i bardziej skomplikowanie piszą ludzi w brytyjskim ang, a tu odwrotnie

Chciałabym też hiszpański oswoić- na razie znam parę słów z obrazków No ale nazwy kosmetyków i ubrań to też rzecz potrzebna.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość

tak z ciekawości zapytam - Twój TŻ też jest wegetarianinem?
Prawie tak, tylko żelatynę je (chociaż galaretki ahmed czy jak im tak też ze mną je)

<3 <3 <3
Stary 2012-09-11, 13:42   #1063
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
respect

Potem pojedziesz za granicę i się nie dogadasz, bo będziesz mówić bardziej po angielsku niż Anglicy

A w ogóle jestem zdziwiona porównując ostatnio babskie gazetki z uk i usa, zawsze mi się zdawało że ładniej i bardziej skomplikowanie piszą ludzi w brytyjskim ang, a tu odwrotnie

Chciałabym też hiszpański oswoić- na razie znam parę słów z obrazków No ale nazwy kosmetyków i ubrań to też rzecz potrzebna.
dobre są też wydania pism w jezyku angielskin z Honk Kongu, oni tam pisza takim wyrafinowanym jezykiem , ze ejstem blada a dostaje mnostwo gazet wlasnie z HK, UK i USA bo sasiad mi je regularnie podrzuca co prawda jesli chodzi o te gazety z UK mam same pisma muzyczne i w sumie czytam o zepsolach, ktore w ogole mnie nie interesuja, ale czasem mozna wylowic jakies fajne zwroty AME to dla mnie lekko inna bajka nim staram się nie sugerowac, chociaż jest wiadomo - łatwiejszy z hiszpanskiego w ogole nic a nic nie pamiętam tez wypadałoby powtorzyć xD już predzej rosyjski pamietam, rok się juz nie uczę, ale mam czesto mowi w domu po rosjsyku tak w formie zabawy ona porozumiewa się nim wpracy, poza tym skonczyła liceum w ktorym miała przedmioty po rosyjsku

ale hispzanski łatwy, mozna na lajcie w domu ogarnąc jak czasem mi się nudziło robiłam sobie lekcje do przodu i pozniej na kolosach miałam 5 xD a to wsyztsko dlatego, ze nie chciało mi się wstawać w piatek na 8 i słuchać tych mundrości
Stary 2012-09-11, 14:00   #1064
kobietasukcesu
zawsze mam racje

w hiszpańskim na tyle na ile obczaiłam, słowa jakieś łatwe są do nauki(część brzmi podobno do ang czy pl i od razu wiadomo co znaczą), nie to co w niemieckim gdzie słowo truskawka ma 20 liter

Dziwią mnie tylko ich znaki zapytania na początku zdania, dla bezsens, ale zależy do czego człowiek przyzwyczajony.

Ja czytam takie babskie gazetki jak glamour, cosmo, elle, marie clare itd. - tylko u nich są dłuższe artykuły niż u nas i bywają różnorodne tematy, nie tylko takie kosmetyczno-ciuchowo-seksualne.

Zawsze się trafi jakieś nowo słowo czy zwrot i ma się konktakt z językiem.

<3 <3 <3
Stary 2012-09-11, 14:05   #1065
Soph
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość

ja wczoraj zlozylam mini zamowienie na mazidlach i juz widze, ze kilku rzeczy zapomnialam, okropnosc
teraz pytanie nie zwiazane z tematem, ale czy ktoras z Was ma moze psa, ktorego karmi BARFem?? zaczynam rozwazac ta opcje u mojego psiaka
a co zamawiałaś? może złóż drugie jeżeli jeszcze nie wysłali i poproś o połączenie

ja wczoraj tez zamówiłam kilka kosmetyków, ale gotowych
poza tym zakupiłam krótką spódnicę z trochę grubszego materiału i małą czarną z Zary, mam nadzieję, że ładna pogoda się utrzyma przez najbliższe tygodnie

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 14:09   #1066
natimielec
Zadomowienie

Ja to wogóle podziwiam ludzi,którzy mają głowę do języków.Mi się one nie trzymają ani trochę. Tyle lat się uczyłam np.angielskiego i
Stary 2012-09-11, 14:15   #1067
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie bedzie powtórka z angielskiego, bo też pozapominałam

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2012-09-11, 15:04   #1068
party_girl7
Zakorzenienie

hej bylam dzis po BB Cream Garniera do tlustej ale nie bylo, jutro dojda wiec chce kupic, bo sa w promocji w Drogeriach Polskich. Miala ktoras do czynienie z nimi? bo ponoc sa lepsze niz w wersji do cery normalnej, a zalezy mi na szybkim make-upie jak pojade do pracy, bo o 6 rano nie bede miala ochoty nakladac kremu, odczekac i potem warstwami kolejne etapy malowania...
Kupilam za to szamponetke joanny, bo juz odrost straszy, ale nie chce znowu farbowac...

tak piszecie o suszarkach i stwierdzilam ze by mi sie tez przydala, bo mimo iz w domu sa dwie to ani jedna nie ma dyfuzora... No a nieraz trzeba szybko umyc wlosy, a potem po suszeniu male sianko na glowie:P takze moze sie skusze na te co wy macie, ale to po powrocie z pracy.

Tak sie natknelam na te mgielke ochronna z Mariona i nie wiem w koncu czy kupic. Co polecacie do termoochrony?

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-09-11 o 15:13
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 17:39   #1069
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
witam

a co zamawiałaś? może złóż drugie jeżeli jeszcze nie wysłali i poproś o połączenie

poza tym zakupiłam krótką spódnicę z trochę grubszego materiału i małą czarną z Zary, mam nadzieję, że ładna pogoda się utrzyma przez najbliższe tygodnie
zamawialam podstawy- kaws hialuronowy (potrojny), eko hydrolat z rozy damascenskiej, witaminy c, b3, kwas glikolowy i chyba tylko tyle. niestety juz uszokawna jest przesylka, a chcialam jeszcze tocudo na naczynka i kilka innych

Cytat:
u mnie bedzie powtórka z angielskiego, bo też pozapominałam
tez musze w koncu to zrobic

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 18:43   #1070
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
hej bylam dzis po BB Cream Garniera do tlustej ale nie bylo, jutro dojda wiec chce kupic, bo sa w promocji w Drogeriach Polskich. Miala ktoras do czynienie z nimi? bo ponoc sa lepsze niz w wersji do cery normalnej, a zalezy mi na szybkim make-upie jak pojade do pracy, bo o 6 rano nie bede miala ochoty nakladac kremu, odczekac i potem warstwami kolejne etapy malowania...
Kupilam za to szamponetke joanny, bo juz odrost straszy, ale nie chce znowu farbowac...

tak piszecie o suszarkach i stwierdzilam ze by mi sie tez przydala, bo mimo iz w domu sa dwie to ani jedna nie ma dyfuzora... No a nieraz trzeba szybko umyc wlosy, a potem po suszeniu male sianko na glowie:P takze moze sie skusze na te co wy macie, ale to po powrocie z pracy.

Tak sie natknelam na te mgielke ochronna z Mariona i nie wiem w koncu czy kupic. Co polecacie do termoochrony?
co do BB to nie mam doświadczenia, ale mam wrażenie, że słabo kryją

sporadycznie używam suszarki, ale jakaś w domu by się przydała (a że w nowym mieszkaniu niczego nie ma to chyba zakupię )

do termoochrony najbardziej lubiłam produkty fryzjerskie i pamiętaj o czymś do końcówek

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2012-09-11, 18:49   #1071
la_chica
Raczkowanie

Witam

Cytat:
max 20min, jak robie tak super dokladnie, cyzli od poczatku na szczotce.
podpinam klamerkami gorna warstwe wlosow i lece po kolei. czasami daje imm delikatnie podeschnac i dopiero uzywam suszarki, oczywiscie szczotka to wtedy jakies 10min.
ogolnie podoba mi sie dyfuzor, jak chce loki, to tylko z szuszarki, takie swoje co same schna srednio lubie

teraz jej cena spadla do 120zl z przesylka, wiec mysle, ze warto. ja ja kupowalam stacjonarnie jako nowosc i nie zaluje, mimo ceny.

wiadomo na poczatku nie dawala takich rezultatow kiedy to mialam wlosy mocno zniszczone. jedno jest pewne, suszac wlosy zwykla suszarka przez ten czas, moje wlosy nie wygladalyby tak jak dzisiaj wygladaja.

puszenie niweluje jonizacja do minimum, jednak przy pogodzie deszczowej zauwazam delikatny puch...tylko, ze ja mam wlosy krecone, tzw. z natury 'napuszone'
dziękuję bardzo
byłam w MediaMarkt dziś i były po 169zł, więc najprawdopodobniej zamówię na all, tam sporo taniej tak jak mówisz już od ok. 120zł.

ja też mam włosy kręcone i z natury napuszone. do tego zniszczone (teraz od ponad 3 tyg. intensywnie regeneruję, odżywiam, nawilżam i nie prostuję z wyjątkiem grzywki więc jestem z siebie dumna) dlatego może efektu "wow" by nie było od razu, ale jaka ulga dla włosów, mieć je wyprostowane nie za pomocą gorącej prostownicy tylko chłodnego albo lekko ciepłego nawiewu suszarki. wtedy pielęgnacja naprawdę ma sens no i człowiek zadowolony, że się 'męczyć' z kręconymi nie musi, kiedy w prostych wygląda dużo lepiej.
dziękuję raz jeszcze za wszystkie Twoje wyczerpujące odp., bardzo mi pomagają
Cytat:
o rany może faktycznie za bardzo się przejmujesz, ale wiem że nie da się ot tak odpuścić sobie
w każdym razie, podziwiam za ambicję
Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
dziękuję za opinię bardzo mi pomagacie w wyborze
Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
też mam tą, tylko czarną ( nawet nie pamiętam, czym się różnią) i jestem zadowolona. kupowałam na all, z Anglii była, ale w komplecie z przejściówką i dałam mniej niż 100zł z wysyłką
dzięki za opinię każda pozytywna skłania mnie coraz bardziej do zakupu
jeśli ktoś coś jeszcze wie to niech się wypowie szczególnie dziewczyny z tendencją do puszenia/falowania/z kręconymi włosami

dziś ograniczone spa:
* włosy zostawiam w spokoju (rano było zmycie olejów płynem Facelle, maska Mila, płukanka szałwia+skrzyp)
* demakijaż, Eff duo, szybka regulacja brwi, olejek rycynowy na brwi, coś na usta
* Alterra na ciało, krem do rąk

miłego wieczoru
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
* 8min. ABS 6, * 8min. buns 6
Dbam o siebie z Wizażankami
la_chica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 20:27   #1072
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

a co konkretnie?

Ja ostatnio wzięłam nieco buteleczek i słoiczków- żeby mieć gdzie przelać jakieś mieszanki lub na wyjazdy, bo szkoda mi kilkunastu zł na mały zestaw w sp np.
A tak to tylko uzupełnienie braków jak olej różany, żel hialuronowy.
Wzięłam też z zsk olej meadfoan, ale jego zapach nie powala.
Chociaż gorszy tamanu.
A znowu rokitnikowy sprawia, że cera ma kolor jak po złej jakości samoopalaczu na dzień przed wyjściem się nie nadaje na pewno.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez natimielec Pokaż wiadomość
Ja to wogóle podziwiam ludzi,którzy mają głowę do języków.Mi się one nie trzymają ani trochę. Tyle lat się uczyłam np.angielskiego i
kwestia metod

Bo w szkołach to uczą tak świetnie, że się cofnąć można tzn owszem zna się jakieś słowa o efekcie cieplarnianych i problemach niewidomych, gramatykę, ale języka w gębie brakuje i człowiek nie umie się dogadać.

No i po 2 często uczą metodą 'myśl po polsku,a potem przekładaj' a w 2 stronę 'zamiast rozumieć, tłumacz sobie na polski'

<3 <3 <3
Stary 2012-09-11, 20:42   #1073
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
a co konkretnie?
-Tonizujący żel pod prysznic BeSave,
-Organiczne mleczko oczyszczające do twarzy Skin Blossom,
-Ekologiczny Ziołowy dezodorant roll on Ecobody MÁDARA,
-Krem do stóp La Clarée,
-Balsam do ciała z płatków róży Ilcsi

a dziś kupiłam:
- Naturalny olejek eteryczny - Z drzewa herbacianego x2,

I z Organique:
- Maska do włosów - Anti - Age,
- szampon do włosów - Anti - Age,
- Savon Noir Classic - Czarne mydło w słoiczku,
- Glinka ghassoul.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Edytowane przez Soph
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:47
Stary 2012-09-11, 22:32   #1074
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
-Tonizujący żel pod prysznic BeSave,
-Organiczne mleczko oczyszczające do twarzy Skin Blossom,
-Ekologiczny Ziołowy dezodorant roll on Ecobody MÁDARA,
-Krem do stóp La Clarée,
-Balsam do ciała z płatków róży Ilcsi
Spojrzałam na ten balsam z płatków róży i wygląda zachęcająco.
Ale niestety z powodu dużych zapasów wędruje tylko na listę zachcianek

Zastanawiam się właśnie gdzie sobie schowałam masło alverde macadamia

<3 <3 <3
Stary 2012-09-11, 23:50   #1075
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
kwestia metod

Bo w szkołach to uczą tak świetnie, że się cofnąć można tzn owszem zna się jakieś słowa o efekcie cieplarnianych i problemach niewidomych, gramatykę, ale języka w gębie brakuje i człowiek nie umie się dogadać.

No i po 2 często uczą metodą 'myśl po polsku,a potem przekładaj' a w 2 stronę 'zamiast rozumieć, tłumacz sobie na polski'
rzadko byłam na angielskim w szkole, więc typowo o tym niezbyt mogę się wypowiedzieć, ale fakt faktem, każdy po tym LO niby taki obeznany, a zdanie sklecić w całości to trochę słabo. Bo rpawda jest taka, że konweresacja na t aich lekcjach lezy, nauczyciel robi tylko jakieś cwiczonka, gramatyke katuje się w sumie od podstawówki to samo tylko lekko poszerzone. Chociaż u nas eduacja jezykowa jest i tak o niebo lepsza niz np na Urainie, stad tez moja uczelnia ostatnio podpisała jakis 'pakt6', że Ukrai ńcy moga przyezdzac do nas i studiowac, a nasz dyplom bedzie u nich bardziej brany pod uwagę.
ja w sumie po liceum tez nie byłam taki kozakiem, dopiero studia mnie nauczyly smiałosci, wczesnie ropedzej bym sie zasapała niz coś z siebeie wydukała [ale to nie tylko w jezyku obcym na swoj usprawiedliwienie xD]

byłam dzisiaj w super pharm kupilam farbe do wlosow, teraz msuze ublagac mame zeb y mi ja polozyla
w ogole zrobiłam maraton po skelpach, bo wypada cos sobie kupic na jesien, ale albo mi sie nic nie podobalo, a jesli juz to ceny horrendalne w porownaniu do jakosci
Stary 2012-09-12, 07:54   #1076
natimielec
Zadomowienie

Hej, nałozyłam sobie wczoraj olej z Alterry na włosy, naprawdę po nich mam cudowne włosy. Takie mięciutkie, lśniące, najchętniej to cały czas bym ich dotykała.
Z kosmetyków nabyłam żel pod prysznic planet spa (biedronka) i sól do kąpieli- nawilżająca (też biedronka).
Muszę pożadnie zadbać o swoje stopy, pięty mam w opłakanym stanie.
Pasuje też kupić mi jakiś korektor pod oczy, może coś polecicie?? Nie wiecie czy te z loreal true match są dobre??

AAAA nałożyłam wczoraj kolejną warstwę odżywki sally hansen przyspieszającą wzrost paznokci-naprawdę polecam, jest super

Edytowane przez natimielec
Czas edycji: 2012-09-12 o 07:56
Stary 2012-09-12, 07:59   #1077
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
ja polecam Beyonce Heat (tą pierwszą wersję- czerwoną). Zapach piękny (wg mnie ) i zawsze słyszałam mnóstwo komplementów na jego temat, od facetów szczególnie
To jest ulubiony zapach mojego faceta Jak pachne tymi perfumami to zawsze mowi ze to jest wlasnie "kasiowy" zapach
Cytat:
Zeby mi sie tez tak chcialo jak Tobie...
Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Hej Piękne
Wczoraj znalazłam w zielarskim maski Bingo tylko nie wiem którą najpierw kupić
Nałożyłam olej na włosy zaraz idę tapicerkę w aucie dalej myć bo dokupiłam świetny płyn
Mowisz ze w zielarskich moga byc te maski? Kurcze, musze u mnie zapytac I jaka wybralas?
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Jak bedziesz juz cos wiedziala na temat tego pseudo BB to daj znac, ok? Ja tez mam cere tlusta a krycia nie potrzebuje juz duzego wiec bylabym zainteresowana

Czesc dziewczyny
Moje przedwczorajsze zakupy slabo wypadly niestety. Nic mi nie wpadlo w oko, albo to co mi sie podobalo za duze, albo za drogie... Wyszperalam tylko w lumpku koszule w krate (w koncu idealna taka jak chcialam), koszulke na ramiaczkach z zamkiem z TopShopu i welurowa mini tez z TopShopu. Kupilam tztowi perfumy na prezent urodzinowy, a w naturze skusilam sie na lakier i cien w kremie, ktory swoja droga byl macanyPoza tym odebralam okulary i na tym koniec. Nie poszalalam Wczoraj wpadlam na pomysl, zeby tztowi w ramach prezentu urodzinowego wyslac rano mailem jak bedzie w pracy kilka swoich fotek. I tarzalam sie w piasku o godzinie 18 na plazy, a siostra latala z aparatem - miny ludzi bezcenne. Kilka zdjec wstawilam do albumu, reszta jest bardziej odwazna Mam nadzieje ze tz bedzie zadowolony A dzisiaj znow nudze sie w pracy.
Milego dnia

Blog (początki)
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 10:40   #1078
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maala_Czaarna Pokaż wiadomość
Mowisz ze w zielarskich moga byc te maski? Kurcze, musze u mnie zapytac I jaka wybralas?

Czesc dziewczyny
Moje przedwczorajsze zakupy slabo wypadly niestety. Nic mi nie wpadlo w oko, albo to co mi sie podobalo za duze, albo za drogie... Wyszperalam tylko w lumpku koszule w krate (w koncu idealna taka jak chcialam), koszulke na ramiaczkach z zamkiem z TopShopu i welurowa mini tez z TopShopu. Kupilam tztowi perfumy na prezent urodzinowy, a w naturze skusilam sie na lakier i cien w kremie, ktory swoja droga byl macanyPoza tym odebralam okulary i na tym koniec. Nie poszalalam Wczoraj wpadlam na pomysl, zeby tztowi w ramach prezentu urodzinowego wyslac rano mailem jak bedzie w pracy kilka swoich fotek. I tarzalam sie w piasku o godzinie 18 na plazy, a siostra latala z aparatem - miny ludzi bezcenne. Kilka zdjec wstawilam do albumu, reszta jest bardziej odwazna Mam nadzieje ze tz bedzie zadowolony A dzisiaj znow nudze sie w pracy.
Milego dnia
Jeszcze żadnej nie wzięłam muszę o nich poczytać bo z 5 rodzai było myślę nad tą ze spiruliną i keratyną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-keratyna.html
Fajny pomysł z tymi zdjęciami zaraz zerknę

Zrobiłam sobie listę zakupów ciuchowych na jesień muszę uderzyć na SH i targ co by taniej było
Stary 2012-09-12, 11:04   #1079
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Jeszcze żadnej nie wzięłam muszę o nich poczytać bo z 5 rodzai było myślę nad tą ze spiruliną i keratyną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-keratyna.html
Fajny pomysł z tymi zdjęciami zaraz zerknę

Zrobiłam sobie listę zakupów ciuchowych na jesień muszę uderzyć na SH i targ co by taniej było
Co masz na tej liscie? Ja tez zrobilam taka i zamierzam sie jej trzymac robiac zakupy (taaa, sama sobie nie wierze )

Poza tym - piekny kolor tego lakieru z GR co pokazalas na blogu W identycznym kolorze kupilam ostatnio sweter w lumpeksie. Juz zapisalam sobie numer i dolaczylam do listy

Blog (początki)

Edytowane przez Maala_Czaarna
Czas edycji: 2012-09-12 o 11:10
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 11:30   #1080
ghana
Zakorzenienie

karolcia198506 i Maala_Czaarna co macie na swoich listach must have? bo ja tez musze takowa stworzyc :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości