Ślubujące w 2012 - część II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 10:07   #3421
blair_90
Raczkowanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
nie bałaś się tak przez allegro zamawiać?

katie - to rzeczywiście niedużo! mi w salonie powiedzieli, że wypożyczenie samego bolerka to 50% ceny czyli 125zł...

Pradip - ja przeczytałam całą relację śliczna nie mogę się doczekać zdjęć

u nas z newsów - kupiliśmy TŻtowi skarpetki i 2 pary dodatkowych kolczyków dla mnie na stoisku się nie doczekałam i wpadłam do Bijou Brigitte pary są różne, bo tych najmniejszych nie było 2 sztuk.
do tego znowu się nasłuchaliśmy z TŻtem (ja od mamy, on od mojego ojca)... czy ten ślub to nam potrzebny i czy nie planujemy tego odwołać teraz jak TŻ ma przerwę w pracy... a na koniec, jak wróciłam do domu, usłyszałam jeszcze od swojego ojca pytanie: "to kiedy podpisujecie tą intercyzę?", ja: "a o co chodzi?", ojciec: "bo mama chce być podczas podpisywania" jak powiedziałam o tym TŻtowi stwierdził, że chyba jaja sobie robią, bo intercyza to jego inicjatywa i jest to umowa między nami, a nie między nim a moimi rodzicami. strasznie się na to wkurzył. a co wy o tym myślicie?
Zgadzam sie z dziewczynami intercyza to sprawa miedzy Tobą a TŻ.

U nas wszytsko powoli idzie do przodu. Czasu coraz mniej a wiele spraw do załatwienie. I też ponawiam pytanie o bieliznę bo szczerze nie mam pojecia gdzie kupic. Przez Allegro sie trochę boje.
Dzis moze w końcu wybire sie do kancelarii i załatwie wszytsko.
I mam pytanie moze dziwne ale kiedy płaci sie za ślub w kosciele? przed czy po?

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:54   #3422
katie99kasia
Rozeznanie

Neave- widzę że rodzice chcą wami trochę porządzić... ale to wasz ślub i wasze decyzje i oni nie powinni się wtrącać w intercyzę.

Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość

U nas wszytsko powoli idzie do przodu. Czasu coraz mniej a wiele spraw do załatwienie. I też ponawiam pytanie o bieliznę bo szczerze nie mam pojecia gdzie kupic. Przez Allegro sie trochę boje.
Oj z bielizną nie pomogę, bo ja kupiłam 'pierwszą lepszą' jaka tylko byla dobra
A za ślub płaciliśmy przy spisywaniu protokołu

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:28   #3423
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam sie z dziewczynami intercyza to sprawa miedzy Tobą a TŻ.

bieliznę najpierw mierzyłam sklepie stacjonarnym, a potem zamówiłam w internecie (na stronach producenta możesz zamówić, aby mieć pewność) - jest dwa razy taniej

Za ślub płaciliśmy jakoś we wtorek przed ślubem, jak podpisywaliśmy papiery ze świadkami.

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:02   #3424
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - ja przeczytałam całą relację śliczna nie mogę się doczekać zdjęć

u nas z newsów - kupiliśmy TŻtowi skarpetki i 2 pary dodatkowych kolczyków dla mnie na stoisku się nie doczekałam i wpadłam do Bijou Brigitte pary są różne, bo tych najmniejszych nie było 2 sztuk.
do tego znowu się nasłuchaliśmy z TŻtem (ja od mamy, on od mojego ojca)... czy ten ślub to nam potrzebny i czy nie planujemy tego odwołać teraz jak TŻ ma przerwę w pracy... a na koniec, jak wróciłam do domu, usłyszałam jeszcze od swojego ojca pytanie: "to kiedy podpisujecie tą intercyzę?", ja: "a o co chodzi?", ojciec: "bo mama chce być podczas podpisywania" jak powiedziałam o tym TŻtowi stwierdził, że chyba jaja sobie robią, bo intercyza to jego inicjatywa i jest to umowa między nami, a nie między nim a moimi rodzicami. strasznie się na to wkurzył. a co wy o tym myślicie?
Naprawdę przeczytałaś? Masz cierpliwość i zaciecie
W temacie samej intercyzy się nie wypowiem bo nic na jej temat nie wiem ale co do podpisywania jej to dziewczyny mają 100% racji to Wasza decyzja, Wasze ustalenia i Wasze pieniądze a innym nic do tego
Cytat:
Bieliznę kupowałam w internecie ze strony diores.pl a stanik pierwszy lepszy bo wszywałam go w suknię. Księdzu daliśmy kopertę przy spisywaniu protokołu żeby mieć to już z głowy.

A mi dziś smutno mieliśmy jechać dziś na plener ale pogoda jest beznadziejna i lipa a do tego teściowa znów zaczyna się panoszyć i Mąż w pierwszej chwili znów pobiegł robić co każe ale w porę się zawrócił Jutro wylatujemy w podróż poślubną i pomimo ze walizki już spakowane to wcale tego nie czuje.
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:23   #3425
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Bieliznę kupowałam w internecie ze strony diores.pl a stanik pierwszy lepszy bo wszywałam go w suknię. Księdzu daliśmy kopertę przy spisywaniu protokołu żeby mieć to już z głowy.

A mi dziś smutno mieliśmy jechać dziś na plener ale pogoda jest beznadziejna i lipa a do tego teściowa znów zaczyna się panoszyć i Mąż w pierwszej chwili znów pobiegł robić co każe ale w porę się zawrócił Jutro wylatujemy w podróż poślubną i pomimo ze walizki już spakowane to wcale tego nie czuje.
Ja biustonosz kupiłam w salonie, bo na przymiarkę był mi potrzebny a ja nie zdążyłam kupić wcześniej ale jest całkiem ładny więc przeżyję

Kochana pogoda rzeczywiście zaczęła kaprysić ale to może w innym terminie, jak piękna polska jesień pokaże swoje kolory
Co do podróży to zobaczysz, że będzie wspaniale

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 14:47   #3426
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kochana pogoda rzeczywiście zaczęła kaprysić ale to może w innym terminie, jak piękna polska jesień pokaże swoje kolory
Co do podróży to zobaczysz, że będzie wspaniale
Podobno koniec września ma być piękny wiec najwyżej plener będzie już bez bukietu ale wole taki niż dziś i pochmurne i szare zdjęcia...
Wrzuciłam kilka zdjęć do klubu jak chcecie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:08   #3427
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Viollet - za drugim razem dorzuciłam Kallosa latte
O fajnie, mam

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:19   #3428
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Podobno koniec września ma być piękny wiec najwyżej plener będzie już bez bukietu ale wole taki niż dziś i pochmurne i szare zdjęcia...
My przekładaliśmy sesję kilka razy - za każdym trafialiśmy w brzydką pogodę, a jak byliśmy w pracy to było cudownie :| Robiliśmy w szaro ponury dzień, w ostatnią niedzielę poprawialiśmy, na szczęście pogoda była

Zdjęcia widziałam, skomentowała w klubie, dodam tylko, że przepiękne

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-09-12, 15:53   #3429
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
To życzę udanej i owocnej podróży
A plener można zawsze przełożyć- jeszcze zapowiadają piękne ciepłe dni we wrześniu My sie wstepnie umówiliśmy na plener na niedzielę, zobaczymy jaka będzie pogoda chciałabym mieć już to za sobą i mieć w ręce zdjęcia ( i oddać suknię bo trochę mi miejsca zajmuje w sypialni).
P.S lecę do klubu oglądać zdjecia

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-12, 16:41   #3430
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
nie było mnie wieki - do dziś mieliśmy potwierdzanie przybycia na wesele, podejrzewam, że docelowo będzie około 128 osób. Tak +/-

nieco zaczynam się denerwować.. remont za to mnie pochłania więc nie mam czasu na nerwy.
Wystarczy mi nerwów w pracy ))

ktoś pytał o mój próbny makijaż i fryzurę - miałam robić, ale jak pojechałam tak mi się przeciągnęło robienie odrostów, że zrezygnowałam - byłam głodna jak wilk!
w czwartek mam próbny make up - fotki w końcu dorzucę do klubu. Chciałabym coś podobnego do tego co w załączniku Podobnie z fryzurą )
ta druga fryzurka jest cudowan i te kolor włosów

Cytat:

Dziś ustaliliśmy że wielka przeprowadzka odbędzie się za tydzień we wtorek! mam nadzieję, że nie będzie za szybko, bo w środę pewnie zrobimy przedpokój. kuchnię i 2 pokój skończyliśmy! caffe latte z blue wyszło dość monotonnie i pewnie dodamy jakieś ozdoby na biało, lub jakiś zielony akcent, ale to już po przeprowadzce. Przedpokoju nie zrobiliśmy, bo zwyczajnie nie mamy już farby którą chcemy go pomalować jutro będę musiała skoczyć do malarskiego dokupić i skończymy go w środę, a potem szorowanie

ale już się cieszę na tą przeprowadzkę, chociaż masa roboty będzie i to przed ślubem
aj tam nic się nie przejmuj my też mieliśmy przeprowadzkę przed ślubem i cały remont, ale jaka satysfakcja kiedy prosto z wesela wraca się do swojego własnego mieszkania

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

już chyba najwyższa pora żebym rozejrzała się za jakąś bielizną ślubną. Polecacie szczególnie jakąś firmę?
ja kupowałam w Bikini Trendy z Dali i jestem strasznie zadowolona

odnośnie intercyzy to nie wiem co napisać bo brak słów na to, ale też zgadzam się z dziewczynami odnośnie tej sprawy... może ciężko pogodzić się im z tym, żę córka ich opuszcza i uważają, że wszystkie sprawy powinni załatwiać z Tobą bo nadal traktują Cię jak małą dziewczynkę, która sobie nie poradzi z niczym...

Pradip nic się nie martw , sesję zawsze można przełożyć... a co do podróży poślubnej to na pewno poczujesz to jutro w samolocie, a już na pewno w hotelu odpoczywaj kochana i ciesz się swoim mężulkiem

a relacja naprawdę piękna, przeczytałam całą i zdjęcia też cudowne, w ogóle to piękną suknię miałaś i bardzo oryginalny bukiet

a ja mam pytanie do kobietek, które są już po gdzie sprzedawałyście suknie ślubną? w jakimś komisiem, albo na internecie? a jeżeli tak to jaki portal polecacie?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:42   #3431
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - wypoczywaj ale wam zazdroszczę podróży

Blair
- na razie zobacz gdzie będziesz spisywała protokół, czy u siebie w parafii czy w tej co ślub - i wtedy będziesz wybierać jedynie licencję (czyli pozwolenie na ślub w innej parafii -protokół spisuje się w swojej parafii a ślub odbywa się w innej), lub substytucję - gdzie protokół spisuje się w parafii gdzie będzie ślub.
My płaciliśmy w dzień ślubu, wcześniej ksiądz mi oddał kopertę i powiedział żebym się nie wygłupiała, potem już płacił mój brat świadek

Wloszka
- ja chcę sprzedać, ale muszę poprosić mamę żeby ją najpierw wyczyściła, ale pewnie na allegro wystawię i być może w IE też na e-bay wrzucę.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-09-12 o 20:17
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 21:56   #3432
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Pradip ucieszyło mnie to co powiedziałaś, może się okaże że ten piękny wrzesień przeciągnie się na początek października.

Baw się dobrze na miesiącu miodowym...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Dziewczynki jestem i ja...
Ostatnio mam sporo zajęć w pracy jak i związane ze ślubem.
Ale wybraliśmy już obrączki.
Klasyczne z żółtego złota u nie dużego jubilera.
Moja bardziej za okrąglona Tż bardziej kanciata.

Jutro mam wolne
jedziemy po garnitur, może w końcu znajdziemy odpowiedni!

No i w sobotę kolejne wesele... Poćwiczymy I taniec

Powoli nam sie układ składa w całość!!!!

Czuje coraz bardziej, że zbliża się ten dzień !!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Prośba i pytanie do Małżonek

Dziewczyny nie lubimy ( ja i Tż ) takich tradycyjnych oczepin, i szukam jakiś ciekawych nie dwu znacznych zabaw. Będzie rzucanie welonu i krawata, planujemy test prawdy młodej pary i przydałaby się jakaś jedna zabawa dla gości?

Macie jakieś propozycje?

Będę wdzięczna za pomoc.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 22:33   #3433
Malgos_12
Zakorzenienie

my też nie lubimy zabaw, więc nie było nic oprócz rzucania welonem i krawatem... zatem niestety nie pomogę

Czas edycji: 2012-09-12 o 22:40
Stary 2012-09-12, 23:51   #3434
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę przeczytałaś? Masz cierpliwość i zaciecie
W temacie samej intercyzy się nie wypowiem bo nic na jej temat nie wiem ale co do podpisywania jej to dziewczyny mają 100% racji to Wasza decyzja, Wasze ustalenia i Wasze pieniądze a innym nic do tego

iii tam, lubię czytać, ot co
gdzie wylatujecie??

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
aj tam nic się nie przejmuj my też mieliśmy przeprowadzkę przed ślubem i cały remont, ale jaka satysfakcja kiedy prosto z wesela wraca się do swojego własnego mieszkania
wcale się nie dziwię ja już się nie mogę doczekać przeprowadzki pomimo tego że możemy się z netem nie wyrobić (więc pewnie mnie kilka dni nie będzie), ale w końcu bez rodziców pouczających nas co jak robić. jedyny minus to ten że nie będzie takiej swobody w wychodzeniu z domu bez maluszka...pewnie za nianią trzeba będzie się rozejrzeć...

eh, z tą intercyzą to bardziej mnie to już bawi niż martwi. śmieszni się robią bo nie wiem przed czym chcą mnie obronić. TŻ może i zmienia właśnie prace nieoczekiwanie, ale to jeszcze nie koniec świata

Pradip - zdjęcia cudne pięknie wyglądaliście
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 07:19   #3435
szczesliwa25
Rozeznanie

Neave, my właśnie też się remontujemy - końca nie widać. Co rusz coś majstrom dowozimy, dowozimy a mi się wydaje, że oni stoją w jednym miejscu )

A ja już bym chciała sprzątać, wstawiać meble..

Co do intercyzy ja się już więcej nie wypowiem Dla mnie to sprawa na maxa między małżonkami, ale z drugiej strony jeśli zamierzacie żyć długo i szczęśliwie to i tak Wam do niczego nie będzie potrzebna )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:16   #3436
niki19
Zadomowienie

Hej jestem

Przez ostatni tydzień miałam kłopoty z netem

Z przygotowań ślubnych to powoli do przodu W sobote jedziemy na sale porozmawiać z właścicielką i rodzice jadą obejrzeć sale bo jeszcze nie byli

U mnie wyniknęła pewna dziwna sytuacja z panieńskim Mianowicie mieliśmy organizować razem wieczór panieńsko-kawalerski (tzn nadal mamy organizować ) i tak było umówione ze świadkami .
Jednak moja świadkowa postanowiła w tajemnicy zorganizować mi wieczór panieński , i dziewczyny zrobiły mi taką niespodziankę , że przyjechałam do siostry , wchodze do mieszkania a tam czekają wszystkie dziewczyny i przygotowana dla mnie impreza
Tż oraz świadek(mój brat ) nie byli jednak z tego powodu zadowoleni ,tzn nie dlatego ,że był osobny panieński tylko ,że wszystko zostało zrobione za ich plecami i dziewczyny nie skontaktowały się z nimi i nie powiedziały ,że one jednak organizują osobno No ja się im w sumie nie dziwie ,bo wyszło trochę nie fair w stosunku do nich no ale już jest ok

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:53   #3437
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej jestem

Przez ostatni tydzień miałam kłopoty z netem

Z przygotowań ślubnych to powoli do przodu W sobote jedziemy na sale porozmawiać z właścicielką i rodzice jadą obejrzeć sale bo jeszcze nie byli

U mnie wyniknęła pewna dziwna sytuacja z panieńskim Mianowicie mieliśmy organizować razem wieczór panieńsko-kawalerski (tzn nadal mamy organizować ) i tak było umówione ze świadkami .
Jednak moja świadkowa postanowiła w tajemnicy zorganizować mi wieczór panieński , i dziewczyny zrobiły mi taką niespodziankę , że przyjechałam do siostry , wchodze do mieszkania a tam czekają wszystkie dziewczyny i przygotowana dla mnie impreza
Tż oraz świadek(mój brat ) nie byli jednak z tego powodu zadowoleni ,tzn nie dlatego ,że był osobny panieński tylko ,że wszystko zostało zrobione za ich plecami i dziewczyny nie skontaktowały się z nimi i nie powiedziały ,że one jednak organizują osobno No ja się im w sumie nie dziwie ,bo wyszło trochę nie fair w stosunku do nich no ale już jest ok
No dziewczyny rzeczywiście zachowały się trochę nieładnie, wystarczyło pogadać z chłopakami i uprzedzić jaki mają zamiar. Nikt nie czułby się wtedy źle Ważne, że jest już ok
Zdjęcie w avie to z panieńskiego?

Jeej a ja totalnie nie wiem co zrobić z moim panieńskim, nie wiem kiedy będę mieć czas na zabawię a w zasadzie zostały już tylko ewentualnie 2 weekendy które w ogóle wchodziłyby w grę. Tylko, że ja wciąż czekam na wiadomość, że możemy odebrać od byłych właścicieli mieszkanie i liczę się z tym, że będziemy jeszcze co nie co chcieli wyremontować

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 12:25   #3438
niki19
Zadomowienie

Cytat:
No dziewczyny rzeczywiście zachowały się trochę nieładnie, wystarczyło pogadać z chłopakami i uprzedzić jaki mają zamiar. Nikt nie czułby się wtedy źle Ważne, że jest już ok
Zdjęcie w avie to z panieńskiego?

Jeej a ja totalnie nie wiem co zrobić z moim panieńskim, nie wiem kiedy będę mieć czas na zabawię a w zasadzie zostały już tylko ewentualnie 2 weekendy które w ogóle wchodziłyby w grę. Tylko, że ja wciąż czekam na wiadomość, że możemy odebrać od byłych właścicieli mieszkanie i liczę się z tym, że będziemy jeszcze co nie co chcieli wyremontować
tak zdjęcie w avie z panieńskiego za chwile wrzucę wam kilka zdjęć do klubu
My mamy 22 września panieńsko-kawalerski już się nie mogę doczekać

Stary 2012-09-13, 13:05   #3439
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Prośba i pytanie do Małżonek

Dziewczyny nie lubimy ( ja i Tż ) takich tradycyjnych oczepin, i szukam jakiś ciekawych nie dwu znacznych zabaw. Będzie rzucanie welonu i krawata, planujemy test prawdy młodej pary i przydałaby się jakaś jedna zabawa dla gości?

Macie jakieś propozycje?

Będę wdzięczna za pomoc.
My mieliśmy tradycyjne rzucanie podwiązką/ krawatem plus zabawa krzesełka Śmiechu było co niemiara na koniec oczepin była chusteczka i to wszystko

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-13, 15:20   #3440
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczyny, wrzuciłam 3 zdjęcia z sesji plenerowej do klubu... zapewne za jakiś czas je usunę, jak już będą gotowe to wrzucę Wam link do galerii

Z zabaw weselnych chciałam podnoszenie tabliczek i karetę (były już omawiane). Mieliśmy tylko jedną (zespół dał ciała) - 6 par stało naprzeciwko siebie, panowie mówili, co im się najbardziej podoba w partnerkach, a następnie musieli w to pocałować. Wszystkim się podobało bardzo Ktoś całował w usta, ktoś w twarz, w nogi, mnie mąż w pupę , kolega swoją dziewczynę w biust (i to było najlepsze, bo całą twarz zanurzył w jej piersiach). Odbyło się bez kiczu i obciachu chyba.... słabe tylko było, że nowa para młoda, nie będąca parą, musiała brać w tym udział. To było krępujące, dla mnie, dla nich pewnie też

Ćwiczę!! 1.12.2012

Edytowane przez mayeczka87
Czas edycji: 2012-09-13 o 15:24
Stary 2012-09-13, 15:32   #3441
Neave
Raczkowanie

szczesliwa - my na szczęście robiliśmy sami, więc widać było kiedy czego brakuje i czemu. zabrakło nam w końcu farby na przedpokój, więc 2,5litra dokupiliśmy i go skończyliśmy. farbę na framugi kupiliśmy ale już nie pomalowaliśmy niestety bo z kolei taśm nie mieliśmy , no i po 19 było, a młodego jeszcze trzeba było od babci zabrać i do domku pojechać. także framugi, wzorki na ścianach i inne pierdoły pewnie zrobimy jak się trochę ogarniemy po przeprowadzce która będzie już we wtorek!!!

Cytat:
jojla - ja mam tak samo - ledwo 2 weekendy i żaden dobry...

ostatnio zmusiłam TŻ i każde z nas przygotowało listę osób, które chciałoby mieć na swoim wieczorku i się nimi wymieniliśmy zobaczymy co wyjdzie ja się ze świadkiem skontaktowałam, ale na razie bez odzewu...no i nie wiem czy się podejmie, bo ma 2 miesięczną córę... ale wtedy będzie nawet łatwiej, bo wiem do kogo się zwrócić

niki - ale fajnie, my też planujemy na 22.09

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzuciłam 3 zdjęcia z sesji plenerowej do klubu... zapewne za jakiś czas je usunę, jak już będą gotowe to wrzucę Wam link do galerii

Z zabaw weselnych chciałam podnoszenie tabliczek i karetę (były już omawiane). Mieliśmy tylko jedną (zespół dał ciała) - 6 par stało naprzeciwko siebie, panowie mówili, co im się najbardziej podoba w partnerkach, a następnie musieli w to pocałować. Wszystkim się podobało bardzo Ktoś całował w usta, ktoś w twarz, w nogi, mnie mąż w pupę , kolega swoją dziewczynę w biust (i to było najlepsze, bo całą twarz zanurzył w jej piersiach). Odbyło się bez kiczu i obciachu chyba.... słabe tylko było, że nowa para młoda, nie będąca parą, musiała brać w tym udział. To było krępujące, dla mnie, dla nich pewnie też
super fotki!

nowa para młoda, nie będąca parą - wyjaśnisz o co chodzi? bo nie bardzo kumam chyba dzisiaj jak można być parą i nią nie być... sorki jeśli coś poplątałam, ale ja dzisiaj mam piątek trzynastego..
Stary 2012-09-13, 15:39   #3442
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
nowa para młoda, nie będąca parą - wyjaśnisz o co chodzi? bo nie bardzo kumam chyba dzisiaj jak można być parą i nią nie być... sorki jeśli coś poplątałam, ale ja dzisiaj mam piątek trzynastego..
Dziś jest Czwartek

Nowa Para Młoda, w sensie chłopak i dziewczyna, którzy złapali welon i muchę I nie byli parą teraz lepiej? tak się zastanawiałam, czy sensownie zabrzmi to co napiszę

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-09-13, 16:27   #3443
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Biegnę oglądać

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-09-13, 19:00   #3444
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

akurat ta zabawa z całowaniem części ciała jest jedną z najmniej lubianych przeze mnie (jak dla mnie trochę niesmaczna) i raczej bym jej nie poleciła -ale co kto lubi, innym akurat może się podobać, już tabliczki czy kareta są rzeczywiście zabawne i nie krępujące przede wszystkim.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Neave - ale czas zleciał! to zaraz się przeprowadzacie! czekamy na zdjęcia z mieszkania

Czas edycji: 2012-09-13 o 18:59
Stary 2012-09-13, 19:12   #3445
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Dziś jest Czwartek

Nowa Para Młoda, w sensie chłopak i dziewczyna, którzy złapali welon i muchę I nie byli parą teraz lepiej? tak się zastanawiałam, czy sensownie zabrzmi to co napiszę
aaa, teraz rozumiem po prostu nie wiedziałam że się ich nazywa Nową Parą Młodą. ja się do tej pory nie spotkałam by welon i muchę udało się złapać parze która jest ze sobą

malgos - nooo, strasznie szybko! a tak mi się ten czas na początku dłużył jak pojedziemy jutro albo w sobotę porobić porządki (doszorować wszystkie lepiące miejsca na błysk ) postaram się pamiętać o aparacie i coś wam wrzucić
Stary 2012-09-13, 19:56   #3446
Princesska22
Zadomowienie

Cytat:
aaa, teraz rozumiem po prostu nie wiedziałam że się ich nazywa Nową Parą Młodą. ja się do tej pory nie spotkałam by welon i muchę udało się złapać parze która jest ze sobą

malgos - nooo, strasznie szybko! a tak mi się ten czas na początku dłużył jak pojedziemy jutro albo w sobotę porobić porządki (doszorować wszystkie lepiące miejsca na błysk ) postaram się pamiętać o aparacie i coś wam wrzucić

Moj brat rok temu na weselu kolegi złapal muszke a jego dziewczyna welon, orkiestra nawet zapronowala im dużą zniżkę jezeli wezmą slub w ciagu najblizszych kilku miesiecy
Princesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:35   #3447
blair_90
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ja tylko na chwile dziś.
Protokół spisany była całkiem sympatycznie
Do dzis był termin na potwierdzenie obecnosci. I zadzwoniły 3 rodziny. I odpadło nam 8 osób juz.
Sękacze zamówione i alko na wiejski stół też
Jeszcze tylko wódkę kupić i będzie z górki.
Prawie wszystko dobrze, tylko Mała chora. dziś u lekarza z nią byłam, jakiś wirus w gardle.
No i dziś 13 września wiec oficjalnie miesiąc został

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:38   #3448
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

Ja już teraz z obecnym mężem złapaliśmy razem, ale powiem wam że tak sobie to wspominam, bylismy ze sobą wtedy od roku, to była pierwsza nasza taka duża impreza z całą rodziną a orkiestra podłapała że razem jesteśmy i było gorzko gorzko z liczeniem a poźniej taniec, wszyscy goście mieli nas wziąć w kółeczko, ogólnie się zeestresowałam zwłaszcza że kamerzysta nam robił zbliżenia. ehh

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 09:06   #3449
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
akurat ta zabawa z całowaniem części ciała jest jedną z najmniej lubianych przeze mnie (jak dla mnie trochę niesmaczna) i raczej bym jej nie poleciła -ale co kto lubi, innym akurat może się podobać, już tabliczki czy kareta są rzeczywiście zabawne i nie krępujące przede wszystkim.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Neave - ale czas zleciał! to zaraz się przeprowadzacie! czekamy na zdjęcia z mieszkania
Niesmaczna? A co niesmacznego jest w pocałowaniu swojego partnera w usta, dłonie itp? Gdyby były dobierane obce osoby to tak, nie mówię, że to była super zabawa, bo już wcześniej pisałam, że wolałabym swoje wybrane zabawy, ale ta na pewno nie była niesmaczna Jedynie właśnie to, że para, która złapała welon musiała też brać w tym udział... no ale nie znałam gry i nie miałam nawet jak zaprotestować.

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-09-14, 09:16   #3450
niki19
Zadomowienie

Witam piątkowo

U mnie szaro buro i leje

Cytat:
Protokół spisany była całkiem sympatycznie
Do dzis był termin na potwierdzenie obecnosci. I zadzwoniły 3 rodziny. I odpadło nam 8 osób juz.
za protokół

Co do potwierdzeń to my mieliśmy do 6 września ,i oczywiście do 6 to może ze 2 telefony dostałam no ale teraz juz mam prawie wszystkie potwierdzenia , część dzwoniła z opóźnieniem ale ważne ,że dali znać.

Do trzech rodzin musieliśmy sami dzwonić bo się nie pofatygowali

Odpadło nam sporo osób , ale ja się tego spodziewałam bo duża część mojej rodziny to przyjezdni i z małymi dziećmi i wiadomo że nie każdy może sobie pozwolić na taką długą podróż z maleństwem .
I tak będzie sporo osób bo ok 140 osób
Na szczęście głupich wymówek nie było .

Cytat:
Ja też nie jestem zwolenniczką tej zabawy W ogóle ciężko wybrać jakąś sensowną zabawę bez podtekstu erotycznego

W lipcu byliśmy na weselu gdzie dziewczyny musiały nabrać w usta wody i podejść do faceta który między nogami trzymał butelke i ustami wlać do tej butelki wodę Po prostu jakaś masakra
Dlatego ja w tych zabawach udziału nie biorę bo nigdy nie wiadomo co wymyślą , i gdyby taka zabawa na mnie padła to na pewno bym odmówiła nie zważając co powiedzą inni

Cytat:
niki - ale fajnie, my też planujemy na 22.09
To będziemy w tym samym czasie balować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości