|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
U nas wszytsko powoli idzie do przodu. Czasu coraz mniej a wiele spraw do załatwienie. I też ponawiam pytanie o bieliznę bo szczerze nie mam pojecia gdzie kupic. Przez Allegro sie trochę boje. Dzis moze w końcu wybire sie do kancelarii i załatwie wszytsko. I mam pytanie moze dziwne ale kiedy płaci sie za ślub w kosciele? przed czy po?
|
|
#3422 | |
|
Rozeznanie
|
Neave- widzę że rodzice chcą wami trochę porządzić... ale to wasz ślub i wasze decyzje i oni nie powinni się wtrącać w intercyzę.
Cytat:
A za ślub płaciliśmy przy spisywaniu protokołu
|
|
#3423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za ślub płaciliśmy jakoś we wtorek przed ślubem, jak podpisywaliśmy papiery ze świadkami.
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W temacie samej intercyzy się nie wypowiem bo nic na jej temat nie wiem ale co do podpisywania jej to dziewczyny mają 100% racji to Wasza decyzja, Wasze ustalenia i Wasze pieniądze a innym nic do tego Cytat:
A mi dziś smutno mieliśmy jechać dziś na plener ale pogoda jest beznadziejna i lipa a do tego teściowa znów zaczyna się panoszyć i Mąż w pierwszej chwili znów pobiegł robić co każe ale w porę się zawrócił Jutro wylatujemy w podróż poślubną i pomimo ze walizki już spakowane to wcale tego nie czuje.
|
||
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest całkiem ładny więc przeżyję ![]() Kochana pogoda rzeczywiście zaczęła kaprysić ale to może w innym terminie, jak piękna polska jesień pokaże swoje kolory Co do podróży to zobaczysz, że będzie wspaniale
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuciłam kilka zdjęć do klubu jak chcecie |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia widziałam, skomentowała w klubie, dodam tylko, że przepiękne
|
|
#3429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A plener można zawsze przełożyć- jeszcze zapowiadają piękne ciepłe dni we wrześniu My sie wstepnie umówiliśmy na plener na niedzielę, zobaczymy jaka będzie pogoda chciałabym mieć już to za sobą i mieć w ręce zdjęcia ( i oddać suknię bo trochę mi miejsca zajmuje w sypialniP.S lecę do klubu oglądać zdjecia
|
|
#3430 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() odnośnie intercyzy to nie wiem co napisać bo brak słów na to, ale też zgadzam się z dziewczynami odnośnie tej sprawy... może ciężko pogodzić się im z tym, żę córka ich opuszcza i uważają, że wszystkie sprawy powinni załatwiać z Tobą bo nadal traktują Cię jak małą dziewczynkę, która sobie nie poradzi z niczym... Pradip nic się nie martw , sesję zawsze można przełożyć... a co do podróży poślubnej to na pewno poczujesz to jutro w samolocie, a już na pewno w hotelu odpoczywaj kochana i ciesz się swoim mężulkiem![]() a relacja naprawdę piękna, przeczytałam całą i zdjęcia też cudowne, w ogóle to piękną suknię miałaś i bardzo oryginalny bukiet![]() a ja mam pytanie do kobietek, które są już po gdzie sprzedawałyście suknie ślubną ? w jakimś komisiem, albo na internecie? a jeżeli tak to jaki portal polecacie ?
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - wypoczywaj ale wam zazdroszczę podróży
![]() Blair - na razie zobacz gdzie będziesz spisywała protokół, czy u siebie w parafii czy w tej co ślub - i wtedy będziesz wybierać jedynie licencję (czyli pozwolenie na ślub w innej parafii -protokół spisuje się w swojej parafii a ślub odbywa się w innej), lub substytucję - gdzie protokół spisuje się w parafii gdzie będzie ślub. My płaciliśmy w dzień ślubu, wcześniej ksiądz mi oddał kopertę i powiedział żebym się nie wygłupiała, potem już płacił mój brat świadek Wloszka - ja chcę sprzedać, ale muszę poprosić mamę żeby ją najpierw wyczyściła, ale pewnie na allegro wystawię i być może w IE też na e-bay wrzucę. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-09-12 o 20:17 |
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pradip ucieszyło mnie to co powiedziałaś, może się okaże że ten piękny wrzesień przeciągnie się na początek października. Baw się dobrze na miesiącu miodowym... ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Dziewczynki jestem i ja... Ostatnio mam sporo zajęć w pracy jak i związane ze ślubem. Ale wybraliśmy już obrączki. Klasyczne z żółtego złota u nie dużego jubilera. Moja bardziej za okrąglona Tż bardziej kanciata. Jutro mam wolne jedziemy po garnitur, może w końcu znajdziemy odpowiedni! No i w sobotę kolejne wesele... Poćwiczymy I taniec ![]() Powoli nam sie układ składa w całość!!!! Czuje coraz bardziej, że zbliża się ten dzień !!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Prośba i pytanie do Małżonek ![]() Dziewczyny nie lubimy ( ja i Tż ) takich tradycyjnych oczepin, i szukam jakiś ciekawych nie dwu znacznych zabaw. Będzie rzucanie welonu i krawata, planujemy test prawdy młodej pary i przydałaby się jakaś jedna zabawa dla gości? Macie jakieś propozycje? Będę wdzięczna za pomoc.
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
my też nie lubimy zabaw, więc nie było nic oprócz rzucania welonem i krawatem... zatem niestety nie pomogę
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-09-12 o 22:40 |
|
|
|
#3434 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gdzie wylatujecie?? Cytat:
ja już się nie mogę doczekać przeprowadzki pomimo tego że możemy się z netem nie wyrobić (więc pewnie mnie kilka dni nie będzie), ale w końcu bez rodziców pouczających nas co jak robić. jedyny minus to ten że nie będzie takiej swobody w wychodzeniu z domu bez maluszka...pewnie za nianią trzeba będzie się rozejrzeć...eh, z tą intercyzą to bardziej mnie to już bawi niż martwi. śmieszni się robią bo nie wiem przed czym chcą mnie obronić. TŻ może i zmienia właśnie prace nieoczekiwanie, ale to jeszcze nie koniec świata Pradip - zdjęcia cudne pięknie wyglądaliście
|
||
|
|
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
Neave, my właśnie też się remontujemy - końca nie widać. Co rusz coś majstrom dowozimy, dowozimy a mi się wydaje, że oni stoją w jednym miejscu
)A ja już bym chciała sprzątać, wstawiać meble.. Co do intercyzy ja się już więcej nie wypowiem Dla mnie to sprawa na maxa między małżonkami, ale z drugiej strony jeśli zamierzacie żyć długo i szczęśliwie to i tak Wam do niczego nie będzie potrzebna )
|
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Hej jestem
![]() Przez ostatni tydzień miałam kłopoty z netem ![]() Z przygotowań ślubnych to powoli do przodu W sobote jedziemy na sale porozmawiać z właścicielką i rodzice jadą obejrzeć sale bo jeszcze nie byli U mnie wyniknęła pewna dziwna sytuacja z panieńskim Mianowicie mieliśmy organizować razem wieczór panieńsko-kawalerski (tzn nadal mamy organizować ) i tak było umówione ze świadkami .Jednak moja świadkowa postanowiła w tajemnicy zorganizować mi wieczór panieński , i dziewczyny zrobiły mi taką niespodziankę , że przyjechałam do siostry , wchodze do mieszkania a tam czekają wszystkie dziewczyny i przygotowana dla mnie impreza Tż oraz świadek(mój brat ) nie byli jednak z tego powodu zadowoleni ,tzn nie dlatego ,że był osobny panieński tylko ,że wszystko zostało zrobione za ich plecami i dziewczyny nie skontaktowały się z nimi i nie powiedziały ,że one jednak organizują osobno No ja się im w sumie nie dziwie ,bo wyszło trochę nie fair w stosunku do nich no ale już jest ok
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne, że jest już ok ![]() Zdjęcie w avie to z panieńskiego? ![]() Jeej a ja totalnie nie wiem co zrobić z moim panieńskim, nie wiem kiedy będę mieć czas na zabawię a w zasadzie zostały już tylko ewentualnie 2 weekendy które w ogóle wchodziłyby w grę. Tylko, że ja wciąż czekam na wiadomość, że możemy odebrać od byłych właścicieli mieszkanie i liczę się z tym, że będziemy jeszcze co nie co chcieli wyremontować
|
|
#3438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy 22 września panieńsko-kawalerski już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śmiechu było co niemiara na koniec oczepin była chusteczka i to wszystko
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wrzuciłam 3 zdjęcia z sesji plenerowej do klubu... zapewne za jakiś czas je usunę, jak już będą gotowe to wrzucę Wam link do galerii
![]() Z zabaw weselnych chciałam podnoszenie tabliczek i karetę (były już omawiane). Mieliśmy tylko jedną (zespół dał ciała) - 6 par stało naprzeciwko siebie, panowie mówili, co im się najbardziej podoba w partnerkach, a następnie musieli w to pocałować. Wszystkim się podobało bardzo Ktoś całował w usta, ktoś w twarz, w nogi, mnie mąż w pupę , kolega swoją dziewczynę w biust (i to było najlepsze, bo całą twarz zanurzył w jej piersiach). Odbyło się bez kiczu i obciachu chyba.... słabe tylko było, że nowa para młoda, nie będąca parą, musiała brać w tym udział. To było krępujące, dla mnie, dla nich pewnie też
www.gabrysiowo.pl zapraszam ![]() Ćwiczę!! 1.12.2012 15.10.2008 Edytowane przez mayeczka87 Czas edycji: 2012-09-13 o 15:24 |
|
|
|
#3441 | ||
|
Raczkowanie
|
szczesliwa - my na szczęście robiliśmy sami, więc widać było kiedy czego brakuje i czemu. zabrakło nam w końcu farby na przedpokój, więc 2,5litra dokupiliśmy i go skończyliśmy. farbę na framugi kupiliśmy ale już nie pomalowaliśmy niestety bo z kolei taśm nie mieliśmy
, no i po 19 było, a młodego jeszcze trzeba było od babci zabrać i do domku pojechać. także framugi, wzorki na ścianach i inne pierdoły pewnie zrobimy jak się trochę ogarniemy po przeprowadzce która będzie już we wtorek!!! ![]() Cytat:
ostatnio zmusiłam TŻ i każde z nas przygotowało listę osób, które chciałoby mieć na swoim wieczorku i się nimi wymieniliśmy zobaczymy co wyjdzie ja się ze świadkiem skontaktowałam, ale na razie bez odzewu...no i nie wiem czy się podejmie, bo ma 2 miesięczną córę... ale wtedy będzie nawet łatwiej, bo wiem do kogo się zwrócić ![]() niki - ale fajnie, my też planujemy na 22.09 ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() nowa para młoda, nie będąca parą - wyjaśnisz o co chodzi? bo nie bardzo kumam chyba dzisiaj jak można być parą i nią nie być... sorki jeśli coś poplątałam, ale ja dzisiaj mam piątek trzynastego.. |
||
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowa Para Młoda, w sensie chłopak i dziewczyna, którzy złapali welon i muchę I nie byli parą teraz lepiej? tak się zastanawiałam, czy sensownie zabrzmi to co napiszę
|
|
#3443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Neave - ale czas zleciał! to zaraz się przeprowadzacie! czekamy na zdjęcia z mieszkania
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-09-13 o 18:59 |
|
|
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu nie wiedziałam że się ich nazywa Nową Parą Młodą. ja się do tej pory nie spotkałam by welon i muchę udało się złapać parze która jest ze sobą ![]() malgos - nooo, strasznie szybko! a tak mi się ten czas na początku dłużył jak pojedziemy jutro albo w sobotę porobić porządki (doszorować wszystkie lepiące miejsca na błysk ) postaram się pamiętać o aparacie i coś wam wrzucić
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj brat rok temu na weselu kolegi złapal muszke a jego dziewczyna welon, orkiestra nawet zapronowala im dużą zniżkę jezeli wezmą slub w ciagu najblizszych kilku miesiecy
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ja tylko na chwile dziś.
Protokół spisany była całkiem sympatycznie ![]() Do dzis był termin na potwierdzenie obecnosci. I zadzwoniły 3 rodziny. I odpadło nam 8 osób juz. Sękacze zamówione i alko na wiejski stół też ![]() Jeszcze tylko wódkę kupić i będzie z górki. Prawie wszystko dobrze, tylko Mała chora. dziś u lekarza z nią byłam, jakiś wirus w gardle. No i dziś 13 września wiec oficjalnie miesiąc został
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie właśnie to, że para, która złapała welon musiała też brać w tym udział... no ale nie znałam gry i nie miałam nawet jak zaprotestować.
|
|
#3450 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam piątkowo
U mnie szaro buro i leje ![]() Cytat:
za protokół Co do potwierdzeń to my mieliśmy do 6 września ,i oczywiście do 6 to może ze 2 telefony dostałam ale ważne ,że dali znać.Do trzech rodzin musieliśmy sami dzwonić bo się nie pofatygowali ![]() Odpadło nam sporo osób , ale ja się tego spodziewałam bo duża część mojej rodziny to przyjezdni i z małymi dziećmi I tak będzie sporo osób bo ok 140 osób ![]() Na szczęście głupich wymówek nie było . Cytat:
![]() W lipcu byliśmy na weselu gdzie dziewczyny musiały nabrać w usta wody i podejść do faceta który między nogami trzymał butelke i ustami wlać do tej butelki wodę Dlatego ja w tych zabawach udziału nie biorę bo nigdy nie wiadomo co wymyślą , i gdyby taka zabawa na mnie padła to na pewno bym odmówiła nie zważając co powiedzą inni ![]() To będziemy w tym samym czasie balować ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

śliczna 

mieliśmy jechać dziś na plener ale pogoda jest beznadziejna i lipa a do tego teściowa znów zaczyna się panoszyć i Mąż w pierwszej chwili znów pobiegł robić co każe ale w porę się zawrócił
klik!

pięknie wyglądaliście

już się nie mogę doczekać