|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Jak cudownie!
![]() Witam się w to święto! Tak, tak, dzisiaj święto - pół tygodnia w d...ie jeszcze sobie leżę w łóżeczku, ale zaraz idę się ogarniac do pracki, więc coś tam posikam :P---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Nooooo doooobra, test jak zawsze nie ma dla mnie dobrych wieści, tak więc czekam na rozwój sytuacji z @. Na razie ani widu, ani słychu, pobolewa mnie prawy jajnik only :/ |
|
|
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
test zrobiłam... i dupa blada. Brzuch już pobolewa. Czekam aby ta małpa przyszła i jak najszybciej sobie poszła... Do tego wszystkiego gardło mnie boli na maxa! Oszaleję
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Mam teraz dokładnie te myśli.
![]()
|
|
|
|
#1894 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A tak wogóle, to witam w ten jesienny deszczowy poranek. |
||
|
|
|
#1895 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje że sobie wyjaśnicie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czytałam o tym co wyprawiaja wasi tż przez sen i tam sie uśmiałam Cholerka nie wiem co zrobić z tą luteiną.Wydaje mi sie że jak bede brała ją od 12 dnia to zablokuje mi owu.Choć lekarz zapewniał mnie że nie Ale obserwuje sie i wiem że owu mam 19-21 dc.Myslałam żeby brać tą luteine np od 22-32 dc.Wydaje mi sie ze on chce mnie wcisnać na siłe w cykle 28 dniowe bo ide do niego na monitoring to powiedział żebym przyszła 14 dc to owu powinna już być mimo że kilka razy mu mówiłam że cykle mam długie.Dziewczyny co byście radziły z tą luteiną?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-12 o 08:41 |
|||||||
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!!!Cytat:
No ale w następnym cyklu napewno się udaCytat:
I u Ciebie też?? Noż kurde kiedy wkońcu pojawią się tu nam II kreski??? Niech ktoś wkońcu przełamie te złą passe noooo Witam się środowo Ale u nas deszczowy dzień dzisiaj. Kurde i jak ma mnie ta głowa tak codziennie nie boleć jak takie skoki temperatur i pogody. Wczoraj 30 stopni a dzisiaj prawie połowa mniej? Wrrr Starszy synek w szkole, młodszy bawi się, a ja z Wami siedzę i oglądam porodówkę na TLC ![]() Ale zaraz muszę powoli się rozruszać i zacząć coś robić. A czeka mnie trochę sprzątania i obiad. A ja najchętniej to bym się zakopała pod kołdre i pospała jeszcze
|
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to już 29 dc więc za wcześnie raczej na test nie było. Ten duphaston mógł mi coś pozmieniać. Zastanawiam sie kiedy ta małpa zawita przez to... Ale mój nastrój poleciał na łeb na szyję...
Jem śniadanie i nie czuję jego smaku... Już 2 tygodnie gardło mnie pobolewało, ale teraz to jakaś masakra gryyy.. i jak tu mieć dobry humor?
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kobietki kochane
![]() Dawno się nie odzywałam ale najpierw ostatnie przygotowania przedślubne, potem ta cała imprezka, potem urlopik i brak neta, a teraz od tygodnia próbuje Was nadrobić i nie daje rady Więc jednak zacznę się udzielać i po drodze nadrabiać (jestem już na 40str )A więc w poniedziałek byłam na badaniach hormonalnych i jutro mam odebrać i na 14:30 do endokrynologa... zobaczymy co wyjszło i co powie i jak zaplanuje naszą dalszą walkę o dzidziolka także już w sobotę odstawiam antykoncepty i zaczynamy działać ![]() Nie wiem jeszcze co i jak ale Wszystkim Mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie a za przyszłe Mamusie trzymam kciuku i łączę się w staraniach![]() Lunao - gratulacje 12tyg ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- partytura- kochana gdzieś ok 30którejś strony doczytałam że miałaś zawyżone DHEA-s i androstendion. Mogę się zapytać jak bardzo miałaś je zawyżone i czy konsultowałaś to z lekarzem? Co on na to? Miałaś jakieś leczenie pod to?
|
|
#1899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za badania i starania o dzidolka ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze co się dzieje mamy jakiś masakryczny zastój fasolek Dziewczyny zarządzam iż trzeba się wziąć ostro do roboty i nie leniuchować i fasoli jeszcze w tym miesiącu maja się pojawić |
|||
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
na pewno dam znać, ale dopiero jutro już mnie od poniedziałku nosi co chwile sprawdzam poczte bo wyniki mają przyjść na emalia. Oby były lepsze niż pół roku temu bo jak nie będą to chyba się zastrzelę, że pół roku antykoncepcji na nic
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wizyty się nie bój, przecież wszystko musi być ok.Cytat:
Ja w sumie nie mam dziś nic do powiedzenia, poza tym, że @ się rozkręciła na dobre i brzuch mi dziś dokucza przeokrutnie. Zaraz pyralgina pójdzie w ruch, bo ona najlepiej mi pomaga. Wczoraj umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek czeka mnie radykalna zmiana wizerunku - będę rudzielcem! Ale się boję...
|
||
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest mój 3 lekarz w tym roku Ten ma dobre opinie,a ja mam duże wątpliwości z tą luteiną![]() Pochwalisz sie fotkami po fryzjerze? Mam do ciebie pytanie czy ziólka ojca sroki przyspieszają owulacje?
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotkami się pochwalę jak się sama nie przestraszę efektu ![]() A co do ziółek to nie wiem, chyba nie. Ja dopiero zaczynam pić, bo w poprzednim cyklu zapomniałam zabrać ze sobą na urlop i piłam tylko kilka dni. Czytałam, że niektórym dziewczynom cykl się po nich wydłużył, więc być może nawet tą owulację opóźniają... Można by zapytać Isi, w końcu ona dwa cykle piła.
|
|
|
|
|
#1906 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekamy na relacje i 3mamy kciukasy!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry laseczki No chyba na dobre się dziś jesień zaczęła... W Pń deszczowo i pochmurno... Moja @ w sumie tak jak by się rozkręciła ale jakaś taka dziwna jest: ciemno brązowe plamienia z krwią (i odziwo nie jest obfita) może to przez tego dupka lub bromka? już sama nie wiem... zobaczymy jak dalej będzie się rozkręcać (albo i nie) mi to nawet na ręke że nie leci ze mnie jak z kranu... Dziś znowu na 15 do pracy... a tymczasem zbieram się zaraz do sklepu. Kurdee no znowu coś zastój w tych fasolkach... Dziewczynki brać się do roboty
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-12 o 10:00 |
||||
|
|
|
#1907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lunka 12 tygodni! SUPER! dziewczyny jaką dawkę bierzecie/brałyście wieśka? Ja biorę oeparol femina 3x2 czasami 2x2 i tak mnie bebechy małpowo bolą, że szok! Nie wiem czy nie powinnam zmniejszyć tej dawki? na śluzy mi i tak nie pomaga. Gdzie te czasy kiedy lało mi się po nogach a siedząc na kibelku glut zwisał jak skoczek na bungee... wtedy to mi przeszkadzało a teraz o tym marzę. Co za życie...W tym cylku już sobie wieśka podaruję, bo i tak jak owu miała być to była (wnioskuję po szyjce i jajnkach). Zaczynam ziółka na progesteron i czekam na rozwój sytuacji. Miłego
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-09-12 o 10:04 |
||
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
dedra, kochana, rude jest śliczne, wiem co mówię
sama zeszłam z bardzo ciemnego brązu do pięknych rudosci ![]() Powiem Wam, że w ogóle mnie ten test nie podlamal, jest całkiem gites
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja @ się rozkręciła na dobre, a wczoraj też miałam tylko brązowe plamienia. Zawsze tak mi się zaczyna @.Cytat:
Czytanie Twoich wypowiedzi zawsze skutkuje "bananem na ryju". |
||
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Lunka! toz to duży człowiek juz!
![]() ale tak dobrze![]() Kwitka jak zawsze od rana musiala tekstem buzie mi rozsmieszyc ![]() ![]() e dziewczyny nie dolujemy sie! @ przyjdzie i pojdzie![]() Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-09-12 o 10:14 |
|
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także nie wiem czy u ciebie wiesiek może tak działać...
||
|
|
|
#1913 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l: nie moge ![]() ![]() ale macie fajnych TZtow...usmialam sie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witajcie w srode... iza ja mam tycke podobna sytuacje z tym ze ja biore duphaston. od 16-25 dc a owulki na pewno mam pozniej.tez balam sie ze mi zablokuje owulacje. tym bardziej, ze opinii w necie jest mnostwo. wyczytalam teraz w indeksie lekow medycyny praktycznej ze duphaston nie wplywa na temperature i nie blokjuje owulacji i mam taka nadzieje... a tym bardziej, ze mialabym go brac p[rzez 4 cykle... i tak sobie pomyslalam ze co,,, 4 cykle stracone? ale gin powiedziala, zeby sie przytulac i jak przez te 4 cykle nie zajde w ciaze to stymulacja...wiec mysle, ze wie co robi. jednak slyszalam ze luteina moze zablokowac owulke... zacytuje Wam co pisza w tym indekcie lekow medycyny praktycznej: LUTEINA: Syntetycznie otrzymywany naturalny hormon ciałka żółtego, wytwarzany w jajnikach, korze nadnerczy i jądrach oraz w łożysku od 3. mies. ciąży. Wpływa pobudzająco na fazę proliferacyjną endometrium i wzmaga jego czynność sekrecyjną. Może hamować dojrzewanie pęcherzyków Graafa poprzez bezpośredni wpływ oraz za pośrednictwem przedniego płata przysadki. Wydzielany podczas ciąży ułatwia implantację jaja płodowego i utrzymanie ciąży. Zmniejsza wrażliwość mięśnia macicy na substancje o działaniu kurczącym. Wpływa pobudzająco (łącznie z estradiolem) na gruczoł mlekowy, przygotowując go do laktacji. Jest stosowany s.l. i dopochwowo. Po podaniu s.l. progesteronu w dawce 100 mg tmax wynosi 1-4 h, natomiast 200 mg - 2-6 h; t1/2 - 6-7 h. Po podaniu dopochwowym progesteron jest transportowany bezpośrednio do błony śluzowej macicy; tmax wynosi 6-7 h, t1/2 ok. 13 h. Po podaniu p.o. krystaliczny progesteron jest szybko metabolizowany (ok. 90% dawki podlega efektowi pierwszego przejścia), a jego dostępność biologiczna jest mała; mikronizacja poprawia wchłanianie leku, jednak dobowa dawka p.o. jest duża i wynosi 200-300 mg. Jest metabolizowany w wątrobie do pregnandiolu, który zostaje wydalony w postaci glukuronianu przez nerki. a tu o DUPHASTONie : Progestagen otrzymywany syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania się szybko po podaniu p.o., szybko osiąga stężenie lecznicze w surowicy, tmax leku macierzystego i jego głównego metabolitu wynosi 0,5-2,5 h. Ulega biotransformacji w wątrobie. Zidentyfikowano 43 metabolity, z czego najważniejszy jest 20 α-dihydrodydrogesteron (DHD). Wydalanie odbywa się przez nerki; lek i jego metabolity wydalane są całkowicie z ustroju w ciągu 72 h (63% dawki w postaci metabolitów). t1/2 dla dydrogesteronu wynosi 5-7 h, a dla DHD - 14-17 h. zmieniajac temat, wczoraj pierwszy raz przytulalismy sie z TZ swiadomie z mysla o dzidzi ... do tej pory robilismy to kiedy mielismy chec...ale wczoraj mialam plodny sluz,,,poza tym w poniedzialek gin powiedziala, ze tak jak by wkrotce mialo dojsc do owulki...wiec stwierdzilismy ze czas na przytualnie u nas to oznacza w pelni zdecydowanie na dziecko bo do tej pory myslelismy ze co bedzie to bedzie...ale teraz juz CHCEMY!!! JUZ ![]() rozpisalam sie.,..mam nadzieje, ze nie zanudzilam |
||||||
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To myslisz zeby nie brac tej luteiny?A wy działajcie owocnie
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierz po owu i tyle. Lutek przecież nie pomaga w owu. Więc nic to nie da, że weźmiesz wcześniej. Cytat:
A bebechy też mnie bolą i nie wiem, czy od Wieśka czy Clo Czy Castagnusa hehe Ale to chyba dobrze, znaczy się coś tam się dzieje. Plecy też bolą. I w ogóle jestem niewyspana, to Clo to jednak trzepie dyńkę trochę. Nie mogę zasnąć, byle co mnie budzi a jeszcze TZ buszował w nocy po mieszkaniu. I kot też. Luna jak ten czas leci ...Ciekawam jakiego masz brzuchola pokażesz?
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie! maru dobrze pisze
Lunka pokaz brzucholka nam![]()
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za
Czekamy
|
|
|
#1918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A chcesz jaśniejszy, ciemniejszy? NAsycony bardziej?
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
generalnie nie lubie dzialac wbrew zalecenieom lekarzaa...no ale te zalecenie mija sie mija sie troche z celem..... sama nie wiem co bym zrobila w tej sytuacji....a ile czasu masz brac ta luteine? ile cykli?? i kiedy planujesz wizyte u gina?
|
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

dzis o 2 w nocy wyjezdzamy, wiec gdybym leciala, to lecialabym dzis
Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie
od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.

Ale obserwuje sie i wiem że owu mam 19-21 dc.Myslałam żeby brać tą luteine np od 22-32 dc.Wydaje mi sie ze on chce mnie wcisnać na siłe w cykle 28 dniowe bo ide do niego na monitoring to powiedział żebym przyszła 14 dc to owu powinna już być mimo że kilka razy mu mówiłam że cykle mam długie.Dziewczyny co byście radziły z tą luteiną?
klask i: Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!!!

)
Daj znać.

wtedy to mi przeszkadzało a teraz o tym marzę. Co za życie...