Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 08:08   #1891
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dziś zaczynamy 12 tydzień
Jak cudownie!

Witam się w to święto! Tak, tak, dzisiaj święto - pół tygodnia w d...ie jeszcze sobie leżę w łóżeczku, ale zaraz idę się ogarniac do pracki, więc coś tam posikam :P

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Nooooo doooobra, test jak zawsze nie ma dla mnie dobrych wieści, tak więc czekam na rozwój sytuacji z @. Na razie ani widu, ani słychu, pobolewa mnie prawy jajnik only :/

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:17   #1892
lady_malgo
Rozeznanie

test zrobiłam... i dupa blada. Brzuch już pobolewa. Czekam aby ta małpa przyszła i jak najszybciej sobie poszła... Do tego wszystkiego gardło mnie boli na maxa! Oszaleję

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:35   #1893
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Czekam aby ta małpa przyszła i jak najszybciej sobie poszła...
Mam teraz dokładnie te myśli.

Leon
Stary 2012-09-12, 08:37   #1894
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nooooo doooobra, test jak zawsze nie ma dla mnie dobrych wieści, tak więc czekam na rozwój sytuacji z @. Na razie ani widu, ani słychu, pobolewa mnie prawy jajnik only :/
Cytat:
test zrobiłam... i dupa blada. Brzuch już pobolewa. Czekam aby ta małpa przyszła i jak najszybciej sobie poszła... Do tego wszystkiego gardło mnie boli na maxa! Oszaleję
no kurna, co z tym zastojem??? anoxee, lady - jeszcze @ nie ma, więc kto wie, może te testy za wcześnie robione?

A tak wogóle, to witam w ten jesienny deszczowy poranek.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:40   #1895
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
nie dzis o 2 w nocy wyjezdzamy, wiec gdybym leciala, to lecialabym dzis a tak to jedziemu autkiem i do ystad. tam na prom do swinioprzejscia potem sru na szczecin, a juz na koniec prosto 10 do domku

a na torp no mam niestety kawalek, ale i tak jest blizej niz gardemoen jedziemy zawsze jakies 2-2,5h
Udanej podróży
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Cały czas was nadrabiam bo tyle tu piszecie że nie mogę na bieżąco nadążyć Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.
Musiałam się wam wyżalić
Porozmawiajcie na spokojenie,nerwy ci teraz niepotrzebneMam nadzieje że sobie wyjaśnicie.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
to i ja dołączam do Was otóż załczał się moj 1cs może nie być łatwo bo mam hiperandrogenizm, hiperprolaktynemię i tyłozgięcie , moj gin razem z endokrynolog wręcz zalecili szybką ciąże pod ich kontrolą ( do ktorej być moze wystarczy miesiąc starań a może lata) i ponowny powrót po połogu do antykencepcji hormonalnej bo tylko ona jest w stanie sciągnąc wszystkie objawy z jakini sie borykam od roku. Za mąz wychodzę za 3 miesiące , a dzidzia będzie planowana i bardzo oczekiwana ..choć plan był ze starania zaczniemy po ślubie dopiero mojeh zdrowie lekko to przyspieszyło..ohhh ale stres mam

Witaj
Cytat:
Czesc.oszaleje z tym tel, jeszcze się tnie...
Jutro mam wizytę i doły że nie będęmogła wam jej opisać, napisze tylko czy wszystko ok. Usg genetyczne mam na wtorek a neta bd mieć w pon.
Ide bo osiwieje z tym tel i Tz mnie prosi żebym nie przeklinala.
Trzymajcie kciuki koło 11 wam napisze :-*
Trzymam kciuki za wizyte.Daj znać po.
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Oj Moniś przykro mi... wiesz z jednej strony Twoje hormony, a z drugiej Tż nie wporządku troszkę jest. Jaką egoistką?? a kiedy masz dbać szczególnie o siebie jak nie w ciąży??? Zresztą on też powinien. Nosisz jego dziecko. Po porodzie już tego czasu dla siebie aż tyle nie będzie i trzeba korzystać. Także głowa do góry będzie ok

Kwitka Nie zawsze testy owu pokazują mocniejszą krechę. Może jednak ta owu była za co trzymam mocno kciuki!!! Zobaczysz jeszcze chwila i Ty będziesz się cieszyć pozytywnym testem ale CIĄŻOWYM!

Męcz tam TŻta ostro żaden dzień nie może być stracony eheh

No nie wiem może ja jestem jakaś dziwna, ale po załadowaniu tej fotki odrazu zobaczyłam II kreski... Nie będę Cię nakręcać. Poprostu powtórz test ale z rana

Witam Super,że do nas dołączyłaś

Co do pierwszej części postu to..., a co do drugiej: typowy facet, na wszystko ma czas

A u nas dzisiaj 11 dc , przytulanie od wczoraj ( było 7 dc ale to nie zaowocuje raczej) .. Tak więc wczoraj, dzisiaj z rana, przed spaniem pewnie też będą Jutro 12 dc i chcę jutro ostatni raz się poprzytulać i na tym zakończyć. Boję się przedobrzyć i trafić w sam środek owu bo wtedy wiadomo,że kolejny siusiaczek pewnie będzie. Nie to,że bym nie kochała czy coś bo będę mocno, ale chcę bardzo zwiększyć szanse na córunię( 2 łobuzów już mamy).
Działajcie,działajcie
Cytat:
Jak cudownie!

Witam się w to święto! Tak, tak, dzisiaj święto - pół tygodnia w d...ie jeszcze sobie leżę w łóżeczku, ale zaraz idę się ogarniac do pracki, więc coś tam posikam :P

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Jejku dziewczyny ale szkoda

Czytałam o tym co wyprawiaja wasi tż przez sen i tam sie uśmiałam

Cholerka nie wiem co zrobić z tą luteiną.Wydaje mi sie że jak bede brała ją od 12 dnia to zablokuje mi owu.Choć lekarz zapewniał mnie że nieAle obserwuje sie i wiem że owu mam 19-21 dc.Myslałam żeby brać tą luteine np od 22-32 dc.Wydaje mi sie ze on chce mnie wcisnać na siłe w cykle 28 dniowe bo ide do niego na monitoring to powiedział żebym przyszła 14 dc to owu powinna już być mimo że kilka razy mu mówiłam że cykle mam długie.Dziewczyny co byście radziły z tą luteiną?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-12 o 08:41
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:48   #1896
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
iiza ja bym nie brała, bo to tylko po to żeby uregulowac cykle a tobie zależy na szybkim zajściu.. Jak masz brać.to albo od owulki albo wogóle chyba że jesteś cierpliwa i poczekasz aż.cykl się ureguluje.

Ale mi was brakuje..

Po lekarzu wpadne do mamy to może siąde na neta.
Narazie trzese się przed wizyta

Luncia to już 12 tygodni??? Kurka a dopiero pisałaś o pozytywnym teście klask i: Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!!!

Cytat:
Jak cudownie!

Kurcze szkoda No ale w następnym cyklu napewno się uda

Cytat:

I u Ciebie też?? Noż kurde kiedy wkońcu pojawią się tu nam II kreski??? Niech ktoś wkońcu przełamie te złą passe noooo

Witam się środowo

Ale u nas deszczowy dzień dzisiaj. Kurde i jak ma mnie ta głowa tak codziennie nie boleć jak takie skoki temperatur i pogody. Wczoraj 30 stopni a dzisiaj prawie połowa mniej? Wrrr
Starszy synek w szkole, młodszy bawi się, a ja z Wami siedzę i oglądam porodówkę na TLC
Ale zaraz muszę powoli się rozruszać i zacząć coś robić. A czeka mnie trochę sprzątania i obiad.
A ja najchętniej to bym się zakopała pod kołdre i pospała jeszcze

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:06   #1897
lady_malgo
Rozeznanie

U mnie to już 29 dc więc za wcześnie raczej na test nie było. Ten duphaston mógł mi coś pozmieniać. Zastanawiam sie kiedy ta małpa zawita przez to... Ale mój nastrój poleciał na łeb na szyję...

Jem śniadanie i nie czuję jego smaku... Już 2 tygodnie gardło mnie pobolewało, ale teraz to jakaś masakra gryyy.. i jak tu mieć dobry humor?

26.06.2010-
Stary 2012-09-12, 09:12   #1898
ameliar
Zadomowienie

Witam Was kobietki kochane
Dawno się nie odzywałam ale najpierw ostatnie przygotowania przedślubne, potem ta cała imprezka, potem urlopik i brak neta, a teraz od tygodnia próbuje Was nadrobić i nie daje rady Więc jednak zacznę się udzielać i po drodze nadrabiać (jestem już na 40str)
A więc w poniedziałek byłam na badaniach hormonalnych i jutro mam odebrać i na 14:30 do endokrynologa... zobaczymy co wyjszło i co powie i jak zaplanuje naszą dalszą walkę o dzidziolka
także już w sobotę odstawiam antykoncepty i zaczynamy działać
Nie wiem jeszcze co i jak ale Wszystkim Mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie a za przyszłe Mamusie trzymam kciuku i łączę się w staraniach
Lunao - gratulacje 12tyg

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

partytura-
kochana gdzieś ok 30którejś strony doczytałam że miałaś zawyżone DHEA-s i androstendion. Mogę się zapytać jak bardzo miałaś je zawyżone i czy konsultowałaś to z lekarzem? Co on na to? Miałaś jakieś leczenie pod to?

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:13   #1899
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Dawno się nie odzywałam ale najpierw ostatnie przygotowania przedślubne, potem ta cała imprezka, potem urlopik i brak neta, a teraz od tygodnia próbuje Was nadrobić i nie daje rady Więc jednak zacznę się udzielać i po drodze nadrabiać (jestem już na 40str)
A więc w poniedziałek byłam na badaniach hormonalnych i jutro mam odebrać i na 14:30 do endokrynologa... zobaczymy co wyjszło i co powie i jak zaplanuje naszą dalszą walkę o dzidziolka
Nie wiem jeszcze co i jak ale Wszystkim Mamusiom gratuluje i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie a za przyszłe Mamusie trzymam kciuku i łączę się w staraniach
Lunao - gratulacje 12tyg
Właśnie myślałam o Tobie ostatnio czemu się nie udzielasz a tu już wiem czemu opowiadaj relacje ze ślubu i wesela
I trzymam kciuki za badania i starania o dzidolka

Cytat:
U mnie to już 29 dc więc za wcześnie raczej na test nie było. Ten duphaston mógł mi coś pozmieniać. Zastanawiam sie kiedy ta małpa zawita przez to... Ale mój nastrój poleciał na łeb na szyję...

Jem śniadanie i nie czuję jego smaku... Już 2 tygodnie gardło mnie pobolewało, ale teraz to jakaś masakra gryyy.. i jak tu mieć dobry humor?
Nie smuć się kochana wiem że jest przykro jak się widzi jedną krechę

Cytat:
Jak cudownie!

A ja miałam mimo wszystko nadzieję że Ci się uda a tu zonk

Kurcze co się dzieje mamy jakiś masakryczny zastój fasolek
Dziewczyny zarządzam iż trzeba się wziąć ostro do roboty i nie leniuchować i fasoli jeszcze w tym miesiącu maja się pojawić
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:13   #1900
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Lunao - gratulacje 12tyg

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

partytura-
kochana gdzieś ok 30którejś strony doczytałam że miałaś zawyżone DHEA-s i androstendion. Mogę się zapytać jak bardzo miałaś je zawyżone i czy konsultowałaś to z lekarzem? Co on na to? Miałaś jakieś leczenie pod to?
Trzymam kciuki żeby wyniki wyszły dobreDaj znać.

Stary 2012-09-12, 09:24   #1901
ameliar
Zadomowienie

Dzięki na pewno dam znać, ale dopiero jutro już mnie od poniedziałku nosi co chwile sprawdzam poczte bo wyniki mają przyjść na emalia. Oby były lepsze niż pół roku temu bo jak nie będą to chyba się zastrzelę, że pół roku antykoncepcji na nic

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:26   #1902
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki na pewno dam znać, ale dopiero jutro już mnie od poniedziałku nosi co chwile sprawdzam poczte bo wyniki mają przyjść na emalia. Oby były lepsze niż pół roku temu bo jak nie będą to chyba się zastrzelę, że pół roku antykoncepcji na nic
Bądz dobrej myśli

Stary 2012-09-12, 09:40   #1903
dedra
Zadomowienie

Cytat:
iiza ja bym nie brała, bo to tylko po to żeby uregulowac cykle a tobie zależy na szybkim zajściu.. Jak masz brać.to albo od owulki albo wogóle chyba że jesteś cierpliwa i poczekasz aż.cykl się ureguluje.

Ale mi was brakuje..

Luna, nam też Ciebie brakuje. Gratuluję 12 tygodnia! Spełniło się jedno z Twoich marzeń! A wizyty się nie bój, przecież wszystko musi być ok.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Hej
Cholerka nie wiem co zrobić z tą luteiną.Wydaje mi sie że jak bede brała ją od 12 dnia to zablokuje mi owu.Choć lekarz zapewniał mnie że nieAle obserwuje sie i wiem że owu mam 19-21 dc.Myslałam żeby brać tą luteine np od 22-32 dc.Wydaje mi sie ze on chce mnie wcisnać na siłe w cykle 28 dniowe bo ide do niego na monitoring to powiedział żebym przyszła 14 dc to owu powinna już być mimo że kilka razy mu mówiłam że cykle mam długie.Dziewczyny co byście radziły z tą luteiną?
Iza, może zmień lekarza, bo ten chyba nie bardzo wie co i jak. Ja też bym chyba nie brała tej luteiny, prędzej od owulki tak jak piszesz.

Ja w sumie nie mam dziś nic do powiedzenia, poza tym, że @ się rozkręciła na dobre i brzuch mi dziś dokucza przeokrutnie. Zaraz pyralgina pójdzie w ruch, bo ona najlepiej mi pomaga.
Wczoraj umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek czeka mnie radykalna zmiana wizerunku - będę rudzielcem! Ale się boję...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:44   #1904
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Luna, nam też Ciebie brakuje. Gratuluję 12 tygodnia! Spełniło się jedno z Twoich marzeń! A wizyty się nie bój, przecież wszystko musi być ok.

Iza, może zmień lekarza, bo ten chyba nie bardzo wie co i jak. Ja też bym chyba nie brała tej luteiny, prędzej od owulki tak jak piszesz.

Ja w sumie nie mam dziś nic do powiedzenia, poza tym, że @ się rozkręciła na dobre i brzuch mi dziś dokucza przeokrutnie. Zaraz pyralgina pójdzie w ruch, bo ona najlepiej mi pomaga.
Wczoraj umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek czeka mnie radykalna zmiana wizerunku - będę rudzielcem! Ale się boję...
Tylko że za bardzo już go nie mam na kogo zmienić bo nie mam już tu dobrych lekarzyTo jest mój 3 lekarz w tym rokuTen ma dobre opinie,a ja mam duże wątpliwości z tą luteiną

Pochwalisz sie fotkami po fryzjerze?

Mam do ciebie pytanie czy ziólka ojca sroki przyspieszają owulacje?

Stary 2012-09-12, 09:48   #1905
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że za bardzo już go nie mam na kogo zmienić bo nie mam już tu dobrych lekarzyTo jest mój 3 lekarz w tym rokuTen ma dobre opinie,a ja mam duże wątpliwości z tą luteiną

Pochwalisz sie fotkami po fryzjerze?

Mam do ciebie pytanie czy ziólka ojca sroki przyspieszają owulacje?
No szkoda, że nie masz na kogo zmienić, ale może pójdź to któregoś z poprzednich i poradź się jeszcze. Co dwie opinie to nie jedna...
Fotkami się pochwalę jak się sama nie przestraszę efektu
A co do ziółek to nie wiem, chyba nie. Ja dopiero zaczynam pić, bo w poprzednim cyklu zapomniałam zabrać ze sobą na urlop i piłam tylko kilka dni. Czytałam, że niektórym dziewczynom cykl się po nich wydłużył, więc być może nawet tą owulację opóźniają...
Można by zapytać Isi, w końcu ona dwa cykle piła.
Stary 2012-09-12, 09:58   #1906
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale mi was brakuje..

Gratulacje kochanie- jejkuu jak ten czas leci
Czekamy na relacje i 3mamy kciukasy!!!!

Cytat:
Dziewczyny nadrobie jutro potrzebuje szybkiej porady.

U lekarza tak sobie nie wiem co myśleć.Wyniki ok oprócz progesteronu.Tylko że ten lekarz kazał mi brać luteine od 12 do 22 dnia cyklu.A mi sie wydaje że luteina blokuje owulke a ja mam owulke ok 19-21 dnia i nie wiem teraz co zrobić.Brać tą luteina od tego 12 dnia?
Ja bym brała... Moja ginka mi też każe brać dupka 14-25dc no i biorę ale w pazdzierniku jak do niej pójdę to jej się zaptam o co chodzi z tym hamowaniem owulki. Nie wiem jak to z luteiną wygląda czy ma to samo działanie..?

Cytat:

Ja po dupku dopiero dostałam 11 dnia po odstawieniu... więc naprawdę BARDZO mi uregulował cykl...

Cytat:

Ulalala, czekamy na foty

Dzień Dobry laseczki

No chyba na dobre się dziś jesień zaczęła...
W Pń deszczowo i pochmurno...
Moja @ w sumie tak jak by się rozkręciła ale jakaś taka dziwna jest: ciemno brązowe plamienia z krwią (i odziwo nie jest obfita) może to przez tego dupka lub bromka? już sama nie wiem... zobaczymy jak dalej będzie się rozkręcać (albo i nie) mi to nawet na ręke że nie leci ze mnie jak z kranu...
Dziś znowu na 15 do pracy... a tymczasem zbieram się zaraz do sklepu.

Kurdee no znowu coś zastój w tych fasolkach...
Dziewczynki brać się do roboty

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-12 o 10:00
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:03   #1907
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Udanej podróży

Porozmawiajcie na spokojenie,nerwy ci teraz niepotrzebneMam nadzieje że sobie wyjaśnicie.

Witaj

Trzymam kciuki za wizyte.Daj znać po.

Działajcie,działajcie

Jejku dziewczyny ale szkoda

Czytałam o tym co wyprawiaja wasi tż przez sen i tam sie uśmiałam

Iza ja bym się wstrzymała z lutkiem...co z tego, że luteiną w ciągu kilku mcy wyregulujesz cykl skoro nie będziesz mieć owu a po odstawieniu lutka i tak nie masz pewności, że cykle znów nie polecą...IMO bierz po owu.

Cytat:

kurcze dziwne z tym dupkiem, u mnie cykl się skrócił i @ przyszła po dwóch dniach, z tym że miałam dużą dawkę...
Lunka 12 tygodni! SUPER!
dziewczyny jaką dawkę bierzecie/brałyście wieśka? Ja biorę oeparol femina 3x2 czasami 2x2 i tak mnie bebechy małpowo bolą, że szok! Nie wiem czy nie powinnam zmniejszyć tej dawki? na śluzy mi i tak nie pomaga. Gdzie te czasy kiedy lało mi się po nogach a siedząc na kibelku glut zwisał jak skoczek na bungee... wtedy to mi przeszkadzało a teraz o tym marzę. Co za życie...
W tym cylku już sobie wieśka podaruję, bo i tak jak owu miała być to była (wnioskuję po szyjce i jajnkach). Zaczynam ziółka na progesteron i czekam na rozwój sytuacji.
Miłego
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-09-12 o 10:04
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:04   #1908
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

dedra, kochana, rude jest śliczne, wiem co mówię sama zeszłam z bardzo ciemnego brązu do pięknych rudosci

Powiem Wam, że w ogóle mnie ten test nie podlamal, jest całkiem gites

Leon
Stary 2012-09-12, 10:07   #1909
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry laseczki

Moja @ w sumie tak jak by się rozkręciła ale jakaś taka dziwna jest: ciemno brązowe plamienia z krwią (i odziwo nie jest obfita) może to przez tego dupka lub bromka? już sama nie wiem... zobaczymy jak dalej będzie się rozkręcać (albo i nie) mi to nawet na ręke że nie leci ze mnie jak z kranu...

No to zaczęłyśmy cykl w jednym czasie i obyśmy w jednym czasie zaskoczyły Moja @ się rozkręciła na dobre, a wczoraj też miałam tylko brązowe plamienia. Zawsze tak mi się zaczyna @.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaką dawkę bierzecie/brałyście wieśka? Ja biorę oeparol femina 3x2 czasami 2x2 i tak mnie bebechy małpowo bolą, że szok! Nie wiem czy nie powinnam zmniejszyć tej dawki? na śluzy mi i tak nie pomaga. Gdzie te czasy kiedy lało mi się po nogach a siedząc na kibelku glut zwisał jak skoczek na bungee... wtedy to mi przeszkadzało a teraz o tym marzę. Co za życie...
W tym cylku już sobie wieśka podaruję, bo i tak jak owu miała być to była (wnioskuję po szyjce i jajnkach). Zaczynam ziółka na progesteron i czekam na rozwój sytuacji.
Miłego
Ja wprawdzie wieśka nie biorę, więc nie pomogę w sprawie dawki, ale za to muszę napisać, że tym śluzem to mnie nieźle ubawiłaś. Skoczek na bungee! Ty to potrafisz wszystko obrazowo opowiedzieć Czytanie Twoich wypowiedzi zawsze skutkuje "bananem na ryju".
Stary 2012-09-12, 10:08   #1910
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:

Lunka! toz to duży człowiek juz! baaaardzo sie ciesze i troszku zazdroszcze ale tak dobrze

Kwitka jak zawsze od rana musiala tekstem buzie mi rozsmieszyc
e dziewczyny nie dolujemy sie! @ przyjdzie i pojdzie

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-09-12 o 10:14
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:09   #1911
dedra
Zadomowienie

Cytat:
dedra, kochana, rude jest śliczne, wiem co mówię sama zeszłam z bardzo ciemnego brązu do pięknych rudosci

Powiem Wam, że w ogóle mnie ten test nie podlamal, jest całkiem gites
Wiesz, że rude jest piękne. Inaczej bym się nie zdecydowała na taką zmianę. Tylko zastanawiam się jak to będzie w moim przypadku, bo nigdy nie miałam tak intensywnych kolorów na łbie
Stary 2012-09-12, 10:12   #1912
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje kochanie- jejkuu jak ten czas leci
Czekamy na relacje i 3mamy kciukasy!!!!

Ja bym brała... Moja ginka mi też każe brać dupka 14-25dc no i biorę ale w pazdzierniku jak do niej pójdę to jej się zaptam o co chodzi z tym hamowaniem owulki. Nie wiem jak to z luteiną wygląda czy ma to samo działanie..?

Ja po dupku dopiero dostałam 11 dnia po odstawieniu... więc naprawdę BARDZO mi uregulował cykl...

Ulalala, czekamy na foty

Dzień Dobry laseczki

No nie wiem ja czytałam że lutka jak i dupek chamują owulke ale nie wiem dokładnie

Cytat:
Iza ja bym się wstrzymała z lutkiem...co z tego, że luteiną w ciągu kilku mcy wyregulujesz cykl skoro nie będziesz mieć owu a po odstawieniu lutka i tak nie masz pewności, że cykle znów nie polecą...IMO bierz po owu.

kurcze dziwne z tym dupkiem, u mnie cykl się skrócił i @ przyszła po dwóch dniach, z tym że miałam dużą dawkę...
Lunka 12 tygodni! SUPER!
Miłego
Tak chyba zrobie bede obserwować i wezme od owu 10 dni.Ja wieśka biore 2 cykl 3x2 tabletki i nie ma bóliTakże nie wiem czy u ciebie wiesiek może tak działać...

Stary 2012-09-12, 10:18   #1913
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
u mnie wczoraj cokolwiek wieczorem było, i dziś cokolwiek, z rana a potem suuuusza, ale jajnik boli mnie od wczoraj wieczora, więc myslę, że to już

hehe, może to ten miesiąc jakiś bezśluzowy

ja wczoraj wieczorem odbyłam taką rozmowę z tż:
ja: to co? idziemy spać?
tż: nooo
ja: i nie robimy Leonka?
tż: nie, dziś przerwa
po 10 minutach ja: ale na pewno idziemy spać?
tż: no na pewno, "mały" coś mnie pobolewa
ja: ..... cisza
tż: a to dziś jest ten dzień?
ja: tak, jak nie dziś, to już w tym mieisiącu moze się nie udać
tż: eee, na pewno nie, jutro też może być przecież
i zasnął po 5 minutach

myślałam, że go rozszarpię, nie mogłam zasnąc, jajnik mnie zaczął pobolewać jak na złość,a dziś rano jak wstałam było cokolwiek śluzu takiego na owu i jajnik dalej mnie boli, cały dzień w pracy byłam taka zła, że gdybyśmy działali wczoraj to by było największe prawdopodobieństwo, a tak to pewnie d..., bo dziś może być za późno
eh, te chłopy

skąd to znam
ja kiedyś w nocy budzę się, a moj tż stoi na łózku z podniesionymi rękami, pytam co ty robisz, a on "no płyty przykręcam", a to był okres kiedy remontowaliśmy mieszkanie i przykręcał płyty gipsowe do sufitu
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
widze dziewczyny, ze zostal poruszony temat gadajaco-lunatykujacych tz poruszony moglabym na ten temat ksiazki pisac

kiedys Tz nasikal sobie na poduszke, bo myslal, ze jest gdzies w lasku

mieszkajac w Uk wlazl do pokoju naszej wspollokatorki

kiedys sie budzi i wyciaga spode mnie przescieradlo nie wiem co go naszlo

jak jeszcze pracowal w piekarni gadal o foremkach i usilnie probowal mi wytlumaczyc jak z foremek zrobic kulki

ostatnio spie, spie i gdzies mi sie stoper z ucha wysunal(spie ze stoperami, bo Tz chrapie niemilosiernie)i nagle zryw: patrze Tz na kolanach i macha rekami i krzyczy: co jest, co jest? to go uspokajam, ze to tylko sen, ze jest w lozku pytam sie go, co mu sie snilo, na co on: gowno po czym poszedl spac rano oczywiscie nic nie pamietal a on zawsze bardzo grzeczny jest

a dzis mnie znow z roznowagi wyprowadzil, bo dalam mu jedna rzecz, ktora mielismy zabrac teraz do Pl i mu mowie, zeby schowal, bo bedziemy potrzebowali. kilka dni temu mu przypominalam, zeby poszukal. yhhhmmmm... taaaaa, jasne!!! kurde nie ma oczywiscie!!! oszaleje z nim kiedys
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja tez dzisiaj pisze z telefonu, więc nie będę cytowala :/
Usmialam się czytając o waszych facetach jak gadają przez sen mój tez jak ma dużo stresów w pracy to plecie głupoty przez sen ale raz przeszedł sam siebie... Obudzilam się w środku nocy, a on stoi na łóżku i ściąga wszystkie zdjęcia i obrazy ze ścian i zanosi je pod kaloryfer po przeciwnej stronie łóżka.... Pytam mu się co robisz? A on na to "no ratuje obrazy żeby się nie zbily"...jak zbily? Dlaczego? A on na to "no nie widzisz, ze ściany się walą?"

Witam nowa koleżankę życzę owocnego cyklu, może przyniesiesz nam wszystkim szczęście

Eh. łatwo się mówi, żeby podejść do sprawy na luzie, gorzej w praktyce my pierwsze 2 cykle jakoś tak do tego podchodzilismy, a teraz już nie jest tak łatwo nie myśleć o dzidzi, zwłaszcza ze na około wszyscy w ciąży, gdzie nie spojrze to same kobiety z brzuszkami albo mamusie z wózkami...
:brzyda l: nie moge ale macie fajnych TZtow...usmialam sie

Cytat:
Czesc.oszaleje z tym tel, jeszcze się tnie...
Jutro mam wizytę i doły że nie będęmogła wam jej opisać, napisze tylko czy wszystko ok. Usg genetyczne mam na wtorek a neta bd mieć w pon.
Ide bo osiwieje z tym tel i Tz mnie prosi żebym nie przeklinala.
Trzymajcie kciuki koło 11 wam napisze :-*
trzymam kciuki
Cytat:
Lunka - trzymamy kciukasy!
mój Tż na śpiocha to raz poszedł się wysikać przez balkon, pech chciał, że akurat byliśmy po nocnej podróży, więc sikanie bylo w biały dzień (dodam, że balkon mieliśmy na główną ulicę i parking... ) dwóch sąsiadów przestało nam odpowiadać "dzień dobry"
a raz chciał nasikać młodemu do łóżeczka ale na szczęście Matka Polka czuwa!
co łon z tym sikaniem...?
ale mnie bebeszycho napierdziela, nażarłam się jak bąk i teraz zdycham
a i witam Linkę!
hehehehe ...tez dobry TZ

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
tak tak co sie nie robi dla malych pociech...

no to dobrze hehehe a wiec trzymam kciuukiii za kolejny tescik

A ja dzisiaj w pracy od 10,30 do 13 siedzialam na toalecie , masakra jakas mialam takie silne skurcze jelit, ze balam sie ze to jelitowka ale poziej przeszlo, az balam sie jesc co kolwiek masakra , przez chwile pomyslalam ze to rozw.... nie to prze dupka ale chyba nieee
oj wspolczuje posiadowek...ale znam to niestety :P tez tak mialam... zczescie ze mialysmy mozliwosc zeby spokojnie wyjsc i posiedziec na tronie

witajcie w srode...
iza ja mam tycke podobna sytuacje z tym ze ja biore duphaston. od 16-25 dc a owulki na pewno mam pozniej.tez balam sie ze mi zablokuje owulacje. tym bardziej, ze opinii w necie jest mnostwo. wyczytalam teraz w indeksie lekow medycyny praktycznej ze duphaston nie wplywa na temperature i nie blokjuje owulacji i mam taka nadzieje... a tym bardziej, ze mialabym go brac p[rzez 4 cykle... i tak sobie pomyslalam ze co,,, 4 cykle stracone? ale gin powiedziala, zeby sie przytulac i jak przez te 4 cykle nie zajde w ciaze to stymulacja...wiec mysle, ze wie co robi. jednak slyszalam ze luteina moze zablokowac owulke... zacytuje Wam co pisza w tym indekcie lekow medycyny praktycznej: LUTEINA: Syntetycznie otrzymywany naturalny hormon ciałka żółtego, wytwarzany w jajnikach, korze nadnerczy i jądrach oraz w łożysku od 3. mies. ciąży. Wpływa pobudzająco na fazę proliferacyjną endometrium i wzmaga jego czynność sekrecyjną. Może hamować dojrzewanie pęcherzyków Graafa poprzez bezpośredni wpływ oraz za pośrednictwem przedniego płata przysadki. Wydzielany podczas ciąży ułatwia implantację jaja płodowego i utrzymanie ciąży. Zmniejsza wrażliwość mięśnia macicy na substancje o działaniu kurczącym. Wpływa pobudzająco (łącznie z estradiolem) na gruczoł mlekowy, przygotowując go do laktacji. Jest stosowany s.l. i dopochwowo. Po podaniu s.l. progesteronu w dawce 100 mg tmax wynosi 1-4 h, natomiast 200 mg - 2-6 h; t1/2 - 6-7 h. Po podaniu dopochwowym progesteron jest transportowany bezpośrednio do błony śluzowej macicy; tmax wynosi 6-7 h, t1/2 ok. 13 h. Po podaniu p.o. krystaliczny progesteron jest szybko metabolizowany (ok. 90% dawki podlega efektowi pierwszego przejścia), a jego dostępność biologiczna jest mała; mikronizacja poprawia wchłanianie leku, jednak dobowa dawka p.o. jest duża i wynosi 200-300 mg. Jest metabolizowany w wątrobie do pregnandiolu, który zostaje wydalony w postaci glukuronianu przez nerki.
a tu o DUPHASTONie : Progestagen otrzymywany syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania się szybko po podaniu p.o., szybko osiąga stężenie lecznicze w surowicy, tmax leku macierzystego i jego głównego metabolitu wynosi 0,5-2,5 h. Ulega biotransformacji w wątrobie. Zidentyfikowano 43 metabolity, z czego najważniejszy jest 20 α-dihydrodydrogesteron (DHD). Wydalanie odbywa się przez nerki; lek i jego metabolity wydalane są całkowicie z ustroju w ciągu 72 h (63% dawki w postaci metabolitów). t1/2 dla dydrogesteronu wynosi 5-7 h, a dla DHD - 14-17 h.

zmieniajac temat, wczoraj pierwszy raz przytulalismy sie z TZ swiadomie z mysla o dzidzi ... do tej pory robilismy to kiedy mielismy chec...ale wczoraj mialam plodny sluz,,,poza tym w poniedzialek gin powiedziala, ze tak jak by wkrotce mialo dojsc do owulki...wiec stwierdzilismy ze czas na przytualnie u nas to oznacza w pelni zdecydowanie na dziecko bo do tej pory myslelismy ze co bedzie to bedzie...ale teraz juz CHCEMY!!! JUZ
rozpisalam sie.,..mam nadzieje, ze nie zanudzilam
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:24   #1914
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
:brzyda l: nie moge ale macie fajnych TZtow...usmialam sie

trzymam kciuki
hehehehe ...tez dobry TZ

oj wspolczuje posiadowek...ale znam to niestety :P tez tak mialam... zczescie ze mialysmy mozliwosc zeby spokojnie wyjsc i posiedziec na tronie

witajcie w srode...
iza ja mam tycke podobna sytuacje z tym ze ja biore duphaston. od 16-25 dc a owulki na pewno mam pozniej.tez balam sie ze mi zablokuje owulacje. tym bardziej, ze opinii w necie jest mnostwo. wyczytalam teraz w indeksie lekow medycyny praktycznej ze duphaston nie wplywa na temperature i nie blokjuje owulacji i mam taka nadzieje... a tym bardziej, ze mialabym go brac p[rzez 4 cykle... i tak sobie pomyslalam ze co,,, 4 cykle stracone? ale gin powiedziala, zeby sie przytulac i jak przez te 4 cykle nie zajde w ciaze to stymulacja...wiec mysle, ze wie co robi. jednak slyszalam ze luteina moze zablokowac owulke... zacytuje Wam co pisza w tym indekcie lekow medycyny praktycznej: LUTEINA: Syntetycznie otrzymywany naturalny hormon ciałka żółtego, wytwarzany w jajnikach, korze nadnerczy i jądrach oraz w łożysku od 3. mies. ciąży. Wpływa pobudzająco na fazę proliferacyjną endometrium i wzmaga jego czynność sekrecyjną. Może hamować dojrzewanie pęcherzyków Graafa poprzez bezpośredni wpływ oraz za pośrednictwem przedniego płata przysadki. Wydzielany podczas ciąży ułatwia implantację jaja płodowego i utrzymanie ciąży. Zmniejsza wrażliwość mięśnia macicy na substancje o działaniu kurczącym. Wpływa pobudzająco (łącznie z estradiolem) na gruczoł mlekowy, przygotowując go do laktacji. Jest stosowany s.l. i dopochwowo. Po podaniu s.l. progesteronu w dawce 100 mg tmax wynosi 1-4 h, natomiast 200 mg - 2-6 h; t1/2 - 6-7 h. Po podaniu dopochwowym progesteron jest transportowany bezpośrednio do błony śluzowej macicy; tmax wynosi 6-7 h, t1/2 ok. 13 h. Po podaniu p.o. krystaliczny progesteron jest szybko metabolizowany (ok. 90% dawki podlega efektowi pierwszego przejścia), a jego dostępność biologiczna jest mała; mikronizacja poprawia wchłanianie leku, jednak dobowa dawka p.o. jest duża i wynosi 200-300 mg. Jest metabolizowany w wątrobie do pregnandiolu, który zostaje wydalony w postaci glukuronianu przez nerki.
a tu o DUPHASTONie : Progestagen otrzymywany syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania się szybko po podaniu p.o., szybko osiąga stężenie lecznicze w surowicy, tmax leku macierzystego i jego głównego metabolitu wynosi 0,5-2,5 h. Ulega biotransformacji w wątrobie. Zidentyfikowano 43 metabolity, z czego najważniejszy jest 20 α-dihydrodydrogesteron (DHD). Wydalanie odbywa się przez nerki; lek i jego metabolity wydalane są całkowicie z ustroju w ciągu 72 h (63% dawki w postaci metabolitów). t1/2 dla dydrogesteronu wynosi 5-7 h, a dla DHD - 14-17 h.

zmieniajac temat, wczoraj pierwszy raz przytulalismy sie z TZ swiadomie z mysla o dzidzi ... do tej pory robilismy to kiedy mielismy chec...ale wczoraj mialam plodny sluz,,,poza tym w poniedzialek gin powiedziala, ze tak jak by wkrotce mialo dojsc do owulki...wiec stwierdzilismy ze czas na przytualnie u nas to oznacza w pelni zdecydowanie na dziecko bo do tej pory myslelismy ze co bedzie to bedzie...ale teraz juz CHCEMY!!! JUZ
rozpisalam sie.,..mam nadzieje, ze nie zanudzilam
Dziękuje ci za wyczerpujące informacjeTo myslisz zeby nie brac tej luteiny?
A wy działajcie owocnie

Stary 2012-09-12, 10:30   #1915
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Nie bierz absolutnie od 12 dc, to bez sensu. Jeszcze Dupka to może ale nie Lutka.
Bierz po owu i tyle.
Lutek przecież nie pomaga w owu. Więc nic to nie da, że weźmiesz wcześniej.

Cytat:
Miłego
Ja biorę 3x1, na razie tylko tyle.
A bebechy też mnie bolą i nie wiem, czy od Wieśka czy Clo
Czy Castagnusa hehe
Ale to chyba dobrze, znaczy się coś tam się dzieje.
Plecy też bolą.
I w ogóle jestem niewyspana, to Clo to jednak trzepie dyńkę trochę.
Nie mogę zasnąć, byle co mnie budzi a jeszcze TZ buszował w nocy po mieszkaniu. I kot też.

Luna jak ten czas leci ...
Ciekawam jakiego masz brzuchola pokażesz?
Stary 2012-09-12, 10:33   #1916
magdaammm
Raczkowanie

wlasnie! maru dobrze pisze Lunka pokaz brzucholka nam
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:34   #1917
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
wlasnie! maru dobrze pisze Lunka pokaz brzucholka nam
Jestem zaCzekamy

Stary 2012-09-12, 10:35   #1918
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Ach ! Rudy jest piękny A chcesz jaśniejszy, ciemniejszy? NAsycony bardziej?

26.06.2010-
Stary 2012-09-12, 10:36   #1919
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje ci za wyczerpujące informacjeTo myslisz zeby nie brac tej luteiny?
A wy działajcie owocnie
generalnie nie lubie dzialac wbrew zalecenieom lekarzaa...no ale te zalecenie mija sie mija sie troche z celem..... sama nie wiem co bym zrobila w tej sytuacji....a ile czasu masz brac ta luteine? ile cykli?? i kiedy planujesz wizyte u gina?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 10:36   #1920
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:

Właśnie też tak czuję, że bardziej mi się cykl rozreguluje niż ureguluje Jak jeszcze przed dostanę jakiś plamień to wpadnę do tego lekarza do gabinetu jak burza i będzie po zabawie moim organizmem !

26.06.2010-
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości