Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 13:00   #1861
partytura
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cześć babiszczka!

Nadrobiłam zaległości od wczoraj,ale nie będę cytować ani się rozpisywać, bo kurczę.. czuję niemoc Niby nie jest mi jakoś szczególnie niedobrze, ale za dobrze też mi nie jest, bleee....Uroki ciąży chyba lekkie mi się udzielają.

Opowieści o gadaniu przez sen mnie rozbawiły Mój ex też czasem coś tam gadał,ale nigdy pełne zdania czy wymiana zdań, a obecny TŻ czasem szura ząbkami i krzyczę, że sobie ściera szkliwo

Lady_Malgo cieszę się, że poczułaś się fajniej, w końcu zasłużyłaś, bo ja, mój facet i facet naszej forumowej koleżanki i ona sama zdaje się też
Irytacja z powodu braku zwrotu gotówki mnie wcale nie dziwi, każdy by się wkurzał, pieniądz drogą nie chodzi..

Banka - fakt.. po ciąży i karmieniu wyjdzie szydło z wora z stanem klatki piersiowej aaaa!

A dla podróżujących dziewczyn - przyjemnego! (wiadomo czego!)

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:03   #1862
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
to i ja dołączam do Was otóż załczał się moj 1cs może nie być łatwo bo mam hiperandrogenizm, hiperprolaktynemię i tyłozgięcie , moj gin razem z endokrynolog wręcz zalecili szybką ciąże pod ich kontrolą ( do ktorej być moze wystarczy miesiąc starań a może lata) i ponowny powrót po połogu do antykencepcji hormonalnej bo tylko ona jest w stanie sciągnąc wszystkie objawy z jakini sie borykam od roku. Za mąz wychodzę za 3 miesiące , a dzidzia będzie planowana i bardzo oczekiwana ..choć plan był ze starania zaczniemy po ślubie dopiero mojeh zdrowie lekko to przyspieszyło..ohhh ale stres mam
Witaj Linka! Nie stresuj się tylko najlepiej na luzie. Staranka przyjemne są, więc do dzieła i trzymamy kciuki wszystkie. Napisz może jeszcze jak długie masz cykle i w jakim jego momencie aktualnie jesteś.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Za ch... NIE załaduje tego linka, także wklejam, najwyżej poniosę konsekwencje :/ odpiszę Wam dziewczynki z cytowaniem w domu, bo mnie zaraz poniesie przy tym telefonie!!

Fotka testu: http://i46.tinypic.com/34rayhg.jpg
No niby coś tam widać, bardziej żółtego niż różowego. Powtórz test, bo ten leży od wczoraj, więc ja bym się nim nie sugerowała raczej.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:04   #1863
banka26
Zakorzenienie

Haha sorki iPod mi zmienia wyrazy powyższy post był do anoxee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:04   #1864
partytura
Zadomowienie

Cytat:
to i ja dołączam do Was otóż załczał się moj 1cs może nie być łatwo bo mam hiperandrogenizm, hiperprolaktynemię i tyłozgięcie , moj gin razem z endokrynolog wręcz zalecili szybką ciąże pod ich kontrolą ( do ktorej być moze wystarczy miesiąc starań a może lata) i ponowny powrót po połogu do antykencepcji hormonalnej bo tylko ona jest w stanie sciągnąc wszystkie objawy z jakini sie borykam od roku. Za mąz wychodzę za 3 miesiące , a dzidzia będzie planowana i bardzo oczekiwana ..choć plan był ze starania zaczniemy po ślubie dopiero mojeh zdrowie lekko to przyspieszyło..ohhh ale stres mam
Trzymam kciuki

Stary 2012-09-11, 13:18   #1865
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Znicze-ja tam widzę prezencie i to 2 hehe a powiedz mi po zrobieniu testu ile odczytywalas wynik?tzn ile sie na niego patrzylas hehe ? Jeżeli 1min czy 2 to całkiem możliwe ze nie Wodzisław a w ciagu 5 min pojawiła sie kreska ja tak miałam pojawiła mi sie po 3do 4 min
Cytat:
Haha sorki iPod mi zmienia wyrazy powyższy post był do anoxee
Kochana wszystko zrozumiałam wczoraj może oglądałam ten test 3 minuty, później wyszłam z łazienki i wrzuciłam go do torebki, w ciągu dnia zapomniałam kompletnie o nim. Dzisiaj wyjmuję, co by się go pozbyć i mnie zaciekawił. Najgorsze, że nie mam pojęcia kiedy się pojawil ten cień. Olać to, jutro zrobię sikanca i rozwieje wątpliwości

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2012-09-11 o 13:21
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:19   #1866
Linka1984
Zakorzenienie

Cykle mam 'swoje' od roku raz 30 a raz 36 dni , wcześniej bylam na diane 35 ( antyandrogenny lek) . Rok temu czyli po odstawieniu antykonc. zaczeły się u mnie dziwne objawy typu : senność , zmęczenie , tycie , zmiana sylwetki , uczucie zimna , bolesne miesiączki do tego stopnia ,że zdarzały się omdlenia itd. Podejrzana była tarczyca i endometrioza bo objawy + 10cio krotnie przekroczona prolaktyna by na to wskazywała.. ale po badaniach które trwały ponad misiąc okazało się ze antykoncepcją przyćmiłam moje 'prawdziwe' hormony które powinny się ujawnić i pokazać swoje oblicze ( dodam ze hormony łykałam od 18 r.ż) i wszystko było pięknie uśpione diane35. Po odstawieniu hormony moje oryginalne sie rozbujały i dały we znaki... Aktualnie zdiagnozowane problemy to androgenizm z powodu wady nadnerczy , niby wyleczona hiperprolektonemia i podejrzenie pcos , badania dokladne bedą za 2-3dni bo właśnie mam miesiączkę a to sie ponoć bada zaraz po gdy wszystko sie ładnie oczyści.
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:22   #1867
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Cykle mam 'swoje' od roku raz 30 a raz 36 dni , wcześniej bylam na diane 35 ( antyandrogenny lek) . Rok temu czyli po odstawieniu antykonc. zaczeły się u mnie dziwne objawy typu : senność , zmęczenie , tycie , zmiana sylwetki , uczucie zimna , bolesne miesiączki do tego stopnia ,że zdarzały się omdlenia itd. Podejrzana była tarczyca i endometrioza bo objawy + 10cio krotnie przekroczona prolaktyna by na to wskazywała.. ale po badaniach które trwały ponad misiąc okazało się ze antykoncepcją przyćmiłam moje 'prawdziwe' hormony które powinny się ujawnić i pokazać swoje oblicze ( dodam ze hormony łykałam od 18 r.ż) i wszystko było pięknie uśpione diane35. Po odstawieniu hormony moje oryginalne sie rozbujały i dały we znaki... Aktualnie zdiagnozowane problemy to androgenizm z powodu wady nadnerczy , niby wyleczona hiperprolektonemia i podejrzenie pcos , badania dokladne bedą za 2-3dni bo właśnie mam miesiączkę a to sie ponoć bada zaraz po gdy wszystko sie ładnie oczyści.
No to dawaj znac jak wyniki.
Pozatym moze jak uda Ci sie zafasolkowac i urodzisz to hormony wroca do normy myslisz ze jest taka szansa?
Stary 2012-09-11, 13:25   #1868
magbes
Zadomowienie

Cytat:
wiitaj u nas trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie nie masz za weseolo ze zdrowkiem i mam nadzieje, ze szybko sie uda dzidziusia zmajstrowac
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:40   #1869
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
lecę na angielski, wzięłam sobie przyspieszony kurs i teraz żałuję troszkę, bo jednak codziennie po 3 godziny angielskiego to trochę przesada, ledwo wytrzymuję
ruda - pełen szacun z tym angielskim, tempo zabójcze.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj cały dzień strzelałam focha na tż, a pod wieczór już byłam na niego megawkurzona, że jakby był innym dzień to chyba by była niezła kłótnia, ale dla dobra sprawy podkuliłam uszy i się poprzytulaliśmy bo wczoraj albo dziś powinna być owu,
vanessa - bo my baby, to tak mamy. Wiemy, że trzeba, że to TEN moment, a facet ... przynajmniej mój ... pomyślalby, że jak nie dziś, to jutro. Ja też ostatnio się "poświęciłam" i złagodniałam dla dobra staranek o dzieciaka, a był tak podpadnięty, że miałam ochotę go rozszarpać.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Raz nie wiedziałam że już śpi bo byłam do niego bokiem odwrócona a on zaczyna mi mówić "no wygnij bardziej ten łuk" Później się pytam jego co robi a ten mi na to że stawia rusztowanie No tak nie dość że prawie cały dzień w robocie to jak wróci to nawet śni o robocie Na początku mnie to wkurzało ale później już stwierdziłam no to nie jego wina po prostu jest zmęczony No ale niezłą komedie mi odstawia więc w sumie nie jest źle
Anteria - mój nie gada, ale za to chrapie. Nie pomaga moje gwizdanie, szturchanie i inne sztuczki. Czasami mam ochotę przydusić poduszką .

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
mnie dzis czeka kawal drogi o 13 musze dojechac do Oslo, pozniej na lotnisko busem poltorej godzinki, lot a pozniej jeszcze z poznania dwie i pol godzinki.. eh. czyli po 23 bede w domku.. Trzymajcie sie kobity glowa do gory jutro popatre co tu naskrobalyscie
magdammm - spokojnej drogi.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Co do testów, jaśniejsza, druga krecha kilka dni z rzędu a potem już tylko jedna oznacza, że owu nie było? Ja obstawiam, że tak więc ten cykl pewnie mam stracony, do gin idę dopiero w pt, więc na temat owu nic mi już nie powie.
kwitka - ja też myślałam, że jak na teście owu jest druga krecha słabsza, to może owu nie występuje i np. pęcherzyk nie pęka, ale nie koniecznie. W tym cyklu się monitoruję i okazuje się, że mój pęcherzyk ładnie pękł, mimo że test owu pokazywał 2 dni z rzędu słabszą drugą krechę, później całkim druga znikła i do tego nie miałam praktycznie żadnego skoku temperatury (od początku cyklu na zmianę 36,4-36,7). Do tego okazało się, że w drugim jajniku miałam wczoraj ponad 18 mm gratisowy pęcherzyk, który według gina pęknie dziś lub jutro, a ani temperatura, ani testy na to nie wskazują (1 krecha). W środę postaram się póść znów na monitoring, żeby sprawdzić czy pękł. Trochę to dołujące, że mój organizm tak kiepsko sygnalizuje owu i tylko monitoring ją na 100% potwierdza, bo to kosztowne.

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.
Musiałam się wam wyżalić
mooonis - jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że on już czuje się zazdrosny o dzieciaczka. Trochę mnie to martwi, bo co będzie później, ale mam nadzieję, że się szybko dogadacie.

Cytat:
anoxee - dziwna ta druga kreska. Właściwie nie kreska, tylko bardziej wygląda jak tłusta plama. Nie rozlało/rozsypało Ci się coś w torebce? Mało prawdopodobne, żeby zrobiło ślad akurat w tym miejscu, ale jakaś taka nietypowa jest. Przynajmniej dla mnie.

Cytat:
Linka - witaj i jak możesz, to napisz maila do Dzastino, żeby Cię dopisała na pierwszej stronie. Tak nam trochę łatwiej się identyfikować. I przede wszystkim - POWODZENIA. Może "świeża krew" przełamie trochę ten zastój.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:57   #1870
Linka1984
Zakorzenienie

może jeszcze dopisze jakie leki przyjmuje Castagnus pierwsze opakowanie na PMS , do niedawna luteina od 12 dc przez 14 dni , a od tego cyklu bede stosowac duphastn od 16dc oraz mega dawkę magnezu z witaminą b6 no i folik od kilku dni
Stary 2012-09-11, 14:08   #1871
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość

anoxee - dziwna ta druga kreska. Właściwie nie kreska, tylko bardziej wygląda jak tłusta plama. Nie rozlało/rozsypało Ci się coś w torebce? Mało prawdopodobne, żeby zrobiło ślad akurat w tym miejscu, ale jakaś taka nietypowa jest. Przynajmniej dla mnie.
Witaj test był w opakowaniu, więc raczej mało prawdopodobne. Dziękuję za opinię, jutro przekaże najświeższe wieści

Leon
Stary 2012-09-11, 14:30   #1872
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Przede wszystkim witam Cię

Cytat:
I od razu jestem przerażona - tyle lat na Diane???
Ci lekarze to na prawdę konowały...
Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie, bo Diane to nie dropsy i powinno się ją brać nie dłużej niż rok ...
Kolejna sprawa - prolaktyna. Ją niestety antyki podwyższają. W sensie często po odstawieniu antyków prl szaleje. Więc oby to było tylko to..

Cytat:
może jeszcze dopisze jakie leki przyjmuje Castagnus pierwsze opakowanie na PMS , do niedawna luteina od 12 dc przez 14 dni , a od tego cyklu bede stosowac duphastn od 16dc oraz mega dawkę magnezu z witaminą b6 no i folik od kilku dni
Castagnus ok,. ale po ki uj luteina od 12 dc przy 30-36 dniowych cyklach ???
Czy lekarz wie, że się starasz? Bo jak wie, to konował nie lekarz.
Lutka się bierze po owu.
A żeby wiedzieć, co u Ciebie się w organizmie dzijee dobrze byłoby zrobić monitoring cyklu i zacząć obserwację (temp, śluz itp).
Sorki, że tak na dzień dobry pojechałam, ale aż się we mnie zagotowało ... w tych czasach pacjent sam musi się leczyć kurka jego mać
Stary 2012-09-11, 14:30   #1873
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Witaj test był w opakowaniu, więc raczej mało prawdopodobne. Dziękuję za opinię, jutro przekaże najświeższe wieści
oby pozytywne
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:15   #1874
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

Sorki, że tak na dzień dobry pojechałam, ale aż się we mnie zagotowało ... w tych czasach pacjent sam musi się leczyć kurka jego mać
polskie realia niestety smutne

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

A ja mam do was takie pytanie z gory przepraszam za bledy ale pisze z starego tel i nie nadaje sie do neta i buszowania po nim. Cykle mam 30dniowe tylko ostatni trwal 36 16.08 mialam ostatni @ i nie wiem czy jak nie bede miala 16.09 @ to mam testowac czy zalozyc ze i ten cykl bedzie dluzszy i testowac pare dni pozniej? Doradzcie prosze
Stary 2012-09-11, 15:15   #1875
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Przede wszystkim witam Cię

I od razu jestem przerażona - tyle lat na Diane???
Ci lekarze to na prawdę konowały...
Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie, bo Diane to nie dropsy i powinno się ją brać nie dłużej niż rok ...
Kolejna sprawa - prolaktyna. Ją niestety antyki podwyższają. W sensie często po odstawieniu antyków prl szaleje. Więc oby to było tylko to..

Castagnus ok,. ale po ki uj luteina od 12 dc przy 30-36 dniowych cyklach ???
Czy lekarz wie, że się starasz? Bo jak wie, to konował nie lekarz.
Lutka się bierze po owu.
A żeby wiedzieć, co u Ciebie się w organizmie dzijee dobrze byłoby zrobić monitoring cyklu i zacząć obserwację (temp, śluz itp).
Już Ci odpowiadam diane bralam dlatego ze żaden dermatolog , zaden ginekolog nie był w stanie załagodzić mi trądziku który oszpecił mnie do granic możliwość. Tylko po Diane35 nie było przebojów z PMS , który był do tego stopnia okropny ze mialam wahania nastroju od płaczu po śmiech , wylądowałam nawet u psuchologa i psychiatry bo już nie radzilam sobie sama ze sobą. Badali mnie i badali i wyszły te nieszczesne hormony zawsze,diane jako antyandrogen hamował nadmiar androgenów w moim organizmie i uspokajał go wiec..pokochalam ten lek. Lekarz robił co rok przerwe na 3-4 miesiące ale doskonale wiesz ze to za mało aby organizm sie na nowo rozbujał i pokazał co jest nie halo.

Jeśli chodzi o luteine , brałam ją od 16 dc ale poziom progesteronu był nadal mały a cykl co miesiąc sie wydłużał , przed miesiączką mialam 3--10 dni plamień , lekarz kazał brac na probe wczesniej luteine o te 4 dni i obserwowac co bedzie dalej i po kilku cyklach poziom progesteronu zaczał wracać do normy. Owu wystepowała czasem w 14 dniu czasem w 25 dc ale poki nie chcialam ciązy i byliśmy na etapie diagnozowania było ok a teraz gdy padła propozycja ciązy od razu zmienił mi lek na dhupaston i na 16 dzień bo on właśnie jest duzo lepszy i nie zablokuje ewentualnej owu. Myślę ze moj lekarz wie co robi , działa niezależnie od mojej endokrynolog ktora słynie w swojej profesji a ona mowi dokladnie to samo.
Stary 2012-09-11, 15:28   #1876
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Anoxee-ja na twoim miejscu,żeby mieć większą pewność zrobiłabym test nie jutro a pojutrze
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:32   #1877
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Czekamy i trzymam kciuki by byly radosne
Stary 2012-09-11, 15:56   #1878
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Tez tak mialam w tym miesiacu ze sluz mialam 3dni pozniej niz powinnam i bylo go duzo mniej ale dziewczyny pisaly ze tak cxasem jest i ze to normalne...

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Kurcze cis malo fasolek w tym miesiacu...glowa do gory w przyszlym cyklu napewno sie uda...ale rozczarowanie rozumie
u mnie wczoraj cokolwiek wieczorem było, i dziś cokolwiek, z rana a potem suuuusza, ale jajnik boli mnie od wczoraj wieczora, więc myslę, że to już

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
ja w tym miesiącu też tak mam, jakoś bez śluzu... jak nigdy

zaglądam na forum, żeby się od Was dowiedzieć czegoś w tej sprawie i przejmuję się tym co u Was itd, że chodzę do gina, obliczam cykl itd itp... to jakby mu się odechciało... no cholerka nie będę go na siłę do łóżka ciągła ostatnio kochaliśmy się w nocy z soboty na niedziele, więc teoretycznie jakieś żołnierzyki powinny zostać, ale....
hehe, może to ten miesiąc jakiś bezśluzowy

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
tylko ja mu nie mówię "Kochanie idziemy działać bo mam owulację" :p bo wtedy by poszedł, on taki jest, że nie chce mi sprawić przykrości i gdyby tak postawiła sprawę pewnie by się zmusił... o ile facet może się zmusić... on raczej nie jest świadomy tego, że owulacja jest tylko jednego dnia i że ciężko zajść w ciążę... chociaż tłumaczyłam mu co i jak...to wydaje mi się, że on podchodzi do tego w ten sposób, że jak nie dzisiaj to jutro się poprzytulamy...
Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość

vanessa - bo my baby, to tak mamy. Wiemy, że trzeba, że to TEN moment, a facet ... przynajmniej mój ... pomyślalby, że jak nie dziś, to jutro. Ja też ostatnio się "poświęciłam" i złagodniałam dla dobra staranek o dzieciaka, a był tak podpadnięty, że miałam ochotę go rozszarpać.

ja wczoraj wieczorem odbyłam taką rozmowę z tż:
ja: to co? idziemy spać?
tż: nooo
ja: i nie robimy Leonka?
tż: nie, dziś przerwa
po 10 minutach ja: ale na pewno idziemy spać?
tż: no na pewno, "mały" coś mnie pobolewa
ja: ..... cisza
tż: a to dziś jest ten dzień?
ja: tak, jak nie dziś, to już w tym mieisiącu moze się nie udać
tż: eee, na pewno nie, jutro też może być przecież
i zasnął po 5 minutach

myślałam, że go rozszarpię, nie mogłam zasnąc, jajnik mnie zaczął pobolewać jak na złość,a dziś rano jak wstałam było cokolwiek śluzu takiego na owu i jajnik dalej mnie boli, cały dzień w pracy byłam taka zła, że gdybyśmy działali wczoraj to by było największe prawdopodobieństwo, a tak to pewnie d..., bo dziś może być za późno
eh, te chłopy

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie. Dziewczyny ja padnę ze śmiechu kiedyś z mojego faceta Też tak macie? Wiadomo zdarza się że mój Tż zmęczony pracą jednak ma ochotę się ze mną pokochać. W niedziele tak było Kochaliśmy się kilka razy no ale przy ostatnim już widzę że przy syna No ale myślę rozbudzę go Chociaż swoją drogą wiem że jest to zadanie niewykonalne No ale ok kontynuuje a on zaczyna mi gadać różne rzeczy przez sen
Nie pierwszy tego typu raz. Raz nie wiedziałam że już śpi bo byłam do niego bokiem odwrócona a on zaczyna mi mówić "no wygnij bardziej ten łuk" Później się pytam jego co robi a ten mi na to że stawia rusztowanie No tak nie dość że prawie cały dzień w robocie to jak wróci to nawet śni o robocie Na początku mnie to wkurzało ale później już stwierdziłam no to nie jego wina po prostu jest zmęczony No ale niezłą komedie mi odstawia więc w sumie nie jest źle
skąd to znam
ja kiedyś w nocy budzę się, a moj tż stoi na łózku z podniesionymi rękami, pytam co ty robisz, a on "no płyty przykręcam", a to był okres kiedy remontowaliśmy mieszkanie i przykręcał płyty gipsowe do sufitu
Stary 2012-09-11, 16:11   #1879
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

widze dziewczyny, ze zostal poruszony temat gadajaco-lunatykujacych tz poruszony moglabym na ten temat ksiazki pisac

kiedys Tz nasikal sobie na poduszke, bo myslal, ze jest gdzies w lasku

mieszkajac w Uk wlazl do pokoju naszej wspollokatorki

kiedys sie budzi i wyciaga spode mnie przescieradlo nie wiem co go naszlo

jak jeszcze pracowal w piekarni gadal o foremkach i usilnie probowal mi wytlumaczyc jak z foremek zrobic kulki

ostatnio spie, spie i gdzies mi sie stoper z ucha wysunal(spie ze stoperami, bo Tz chrapie niemilosiernie)i nagle zryw: patrze Tz na kolanach i macha rekami i krzyczy: co jest, co jest? to go uspokajam, ze to tylko sen, ze jest w lozku pytam sie go, co mu sie snilo, na co on: gowno po czym poszedl spac rano oczywiscie nic nie pamietal a on zawsze bardzo grzeczny jest

a dzis mnie znow z roznowagi wyprowadzil, bo dalam mu jedna rzecz, ktora mielismy zabrac teraz do Pl i mu mowie, zeby schowal, bo bedziemy potrzebowali. kilka dni temu mu przypominalam, zeby poszukal. yhhhmmmm... taaaaa, jasne!!! kurde nie ma oczywiscie!!! oszaleje z nim kiedys

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:15   #1880
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Anoxee-ja na twoim miejscu,żeby mieć większą pewność zrobiłabym test nie jutro a pojutrze
Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja, bo jutro ma przyjść @ :/ więc może w ogóle testu nie trzeba będzie robić. Oby nie przylazla. No a jeśli już, to cóż, będziemy walczyć dalej

Leon
Stary 2012-09-11, 16:28   #1881
07_Pati_07
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ja tez dzisiaj pisze z telefonu, więc nie będę cytowala :/
Usmialam się czytając o waszych facetach jak gadają przez sen mój tez jak ma dużo stresów w pracy to plecie głupoty przez sen ale raz przeszedł sam siebie... Obudzilam się w środku nocy, a on stoi na łóżku i ściąga wszystkie zdjęcia i obrazy ze ścian i zanosi je pod kaloryfer po przeciwnej stronie łóżka.... Pytam mu się co robisz? A on na to "no ratuje obrazy żeby się nie zbily"...jak zbily? Dlaczego? A on na to "no nie widzisz, ze ściany się walą?"

Witam nowa koleżankę życzę owocnego cyklu, może przyniesiesz nam wszystkim szczęście

Eh. łatwo się mówi, żeby podejść do sprawy na luzie, gorzej w praktyce my pierwsze 2 cykle jakoś tak do tego podchodzilismy, a teraz już nie jest tak łatwo nie myśleć o dzidzi, zwłaszcza ze na około wszyscy w ciąży, gdzie nie spojrze to same kobiety z brzuszkami albo mamusie z wózkami...
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:08   #1882
Luna0
Zakorzenienie

Czesc.oszaleje z tym tel, jeszcze się tnie...
Jutro mam wizytę i doły że nie będęmogła wam jej opisać, napisze tylko czy wszystko ok. Usg genetyczne mam na wtorek a neta bd mieć w pon.
Ide bo osiwieje z tym tel i Tz mnie prosi żebym nie przeklinala.
Trzymajcie kciuki koło 11 wam napisze :-*

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:29   #1883
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czesc.oszaleje z tym tel, jeszcze się tnie...
Jutro mam wizytę i doły że nie będęmogła wam jej opisać, napisze tylko czy wszystko ok. Usg genetyczne mam na wtorek a neta bd mieć w pon.
Ide bo osiwieje z tym tel i Tz mnie prosi żebym nie przeklinala.
Trzymajcie kciuki koło 11 wam napisze :-*
Koniecznie...czekamy.

Mnie zaczynaja bolec piersi jajniki od czasu do czssu taka jakby kolka...no wiec chyba@ sie zbliza bo to u mnie typowe a chcialabym sie mylic.

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:32
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:37   #1884
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Już Ci odpowiadam diane bralam dlatego ze żaden dermatolog , zaden ginekolog nie był w stanie załagodzić mi trądziku który oszpecił mnie do granic możliwość. Tylko po Diane35 nie było przebojów z PMS , który był do tego stopnia okropny ze mialam wahania nastroju od płaczu po śmiech , wylądowałam nawet u psuchologa i psychiatry bo już nie radzilam sobie sama ze sobą. Badali mnie i badali i wyszły te nieszczesne hormony zawsze,diane jako antyandrogen hamował nadmiar androgenów w moim organizmie i uspokajał go wiec..pokochalam ten lek. Lekarz robił co rok przerwe na 3-4 miesiące ale doskonale wiesz ze to za mało aby organizm sie na nowo rozbujał i pokazał co jest nie halo.
No to dobrze, że robił przerwy .. ale czy na prawdę nie było innej możliwości leczenia niż Diane?
To jest bomba hormonalna

Cytat:
Jeśli chodzi o luteine , brałam ją od 16 dc ale poziom progesteronu był nadal mały a cykl co miesiąc sie wydłużał , przed miesiączką mialam 3--10 dni plamień , lekarz kazał brac na probe wczesniej luteine o te 4 dni i obserwowac co bedzie dalej i po kilku cyklach poziom progesteronu zaczał wracać do normy. Owu wystepowała czasem w 14 dniu czasem w 25 dc ale poki nie chcialam ciązy i byliśmy na etapie diagnozowania było ok a teraz gdy padła propozycja ciązy od razu zmienił mi lek na dhupaston i na 16 dzień bo on właśnie jest duzo lepszy i nie zablokuje ewentualnej owu. Myślę ze moj lekarz wie co robi , działa niezależnie od mojej endokrynolog ktora słynie w swojej profesji a ona mowi dokladnie to samo.
A skąd wiesz, że owu była? robiłaś monitoring za każdym razem?
A co do luteiny to ok, skoro się nie starałaś.
A Dupek faktycznie pod tym względem jest lepszy od Lutka, że nie powinien blokować.
Dużo tu pewnie tez miesza ta prolaktyna, ale skoro mówisz, że już ok to pewnie jest wszystko na dobrej drodze
Stary 2012-09-11, 20:48   #1885
kwitka13
Zadomowienie

Lunka - trzymamy kciukasy!
mój Tż na śpiocha to raz poszedł się wysikać przez balkon, pech chciał, że akurat byliśmy po nocnej podróży, więc sikanie bylo w biały dzień (dodam, że balkon mieliśmy na główną ulicę i parking... ) dwóch sąsiadów przestało nam odpowiadać "dzień dobry"
a raz chciał nasikać młodemu do łóżeczka ale na szczęście Matka Polka czuwa!
co łon z tym sikaniem...?
ale mnie bebeszycho napierdziela, nażarłam się jak bąk i teraz zdycham
a i witam Linkę!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:57   #1886
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Cześć babiszczka!

Nadrobiłam zaległości od wczoraj,ale nie będę cytować ani się rozpisywać, bo kurczę.. czuję niemoc Niby nie jest mi jakoś szczególnie niedobrze, ale za dobrze też mi nie jest, bleee....Uroki ciąży chyba lekkie mi się udzielają.

Opowieści o gadaniu przez sen mnie rozbawiły Mój ex też czasem coś tam gadał,ale nigdy pełne zdania czy wymiana zdań, a obecny TŻ czasem szura ząbkami i krzyczę, że sobie ściera szkliwo

Lady_Malgo cieszę się, że poczułaś się fajniej, w końcu zasłużyłaś, bo ja, mój facet i facet naszej forumowej koleżanki i ona sama zdaje się też
Irytacja z powodu braku zwrotu gotówki mnie wcale nie dziwi, każdy by się wkurzał, pieniądz drogą nie chodzi..

Banka - fakt.. po ciąży i karmieniu wyjdzie szydło z wora z stanem klatki piersiowej aaaa!

A dla podróżujących dziewczyn - przyjemnego! (wiadomo czego!)
tak tak co sie nie robi dla malych pociech...

Cytat:
Kochana wszystko zrozumiałam wczoraj może oglądałam ten test 3 minuty, później wyszłam z łazienki i wrzuciłam go do torebki, w ciągu dnia zapomniałam kompletnie o nim. Dzisiaj wyjmuję, co by się go pozbyć i mnie zaciekawił. Najgorsze, że nie mam pojęcia kiedy się pojawil ten cień. Olać to, jutro zrobię sikanca i rozwieje wątpliwości
no to dobrze hehehe a wiec trzymam kciuukiii za kolejny tescik

A ja dzisiaj w pracy od 10,30 do 13 siedzialam na toalecie , masakra jakas mialam takie silne skurcze jelit, ze balam sie ze to jelitowka ale poziej przeszlo, az balam sie jesc co kolwiek masakra , przez chwile pomyslalam ze to rozw.... nie to prze dupka ale chyba nieee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:21   #1887
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kobietki

Cały czas was nadrabiam bo tyle tu piszecie że nie mogę na bieżąco nadążyć Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.
Musiałam się wam wyżalić
Oj Moniś przykro mi... wiesz z jednej strony Twoje hormony, a z drugiej Tż nie wporządku troszkę jest. Jaką egoistką?? a kiedy masz dbać szczególnie o siebie jak nie w ciąży??? Zresztą on też powinien. Nosisz jego dziecko. Po porodzie już tego czasu dla siebie aż tyle nie będzie i trzeba korzystać. Także głowa do góry będzie ok

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
hej baby,
wątek nabrał takiego tempa, że nie ogarniam...
U mnie wiesiołek i przywrotnik chyba nie działają, bo płodnego śluzu nie ma jest tylko taki wodnisty, czasem gęstszy - sama już nie wiem. Niby cosik tam czuję w jajcorach no ale skoro śluzu nie ma...
Powiem Wam że ostatnio mam masę energii to chyba po tym biosteronie, na wszystko mam ochotę, nic mnie nie zniechęca, taki jakiś optymizm we mnie wlazł. jedyne co mnie wczoraj zdołowało to jak zobaczyłam na teście owu drugą krechę (ale trochę jaśniejszą) to jakoś tak podświadomie w pierwszej chwili pomyślałam, że to test ciążowy i się udało. Ta myśl trwała dosłownie ułamek sekundy ale serducho zapikało .
Co do testów, jaśniejsza, druga krecha kilka dni z rzędu a potem już tylko jedna oznacza, że owu nie było? Ja obstawiam, że tak więc ten cykl pewnie mam stracony, do gin idę dopiero w pt, więc na temat owu nic mi już nie powie.

Wkurza mnie to, że @ przychodzą kolejno do każdej... kiedy ta bessa się skończy? Każda fasola na wątku napawa mnie optymizmem i zaglądam czasami tylko sprawdzić czzy może jest już następna... a tu doopa.
Dzastin poproszę o zmianę na 1st stronie na 6cs. senkju
Kwitka Nie zawsze testy owu pokazują mocniejszą krechę. Może jednak ta owu była za co trzymam mocno kciuki!!! Zobaczysz jeszcze chwila i Ty będziesz się cieszyć pozytywnym testem ale CIĄŻOWYM!

Cytat:
A i jeszcze chciałam dodać, że Wiesiek chyba działa, bo u mnie nie jest sucho wprawdzie to dopiero 8 dc i śluz jest jeszcze nieowulacyjny, ale liczę na to,że niedłguo się coś ruszy
W tamtym cyklu na Clo byłA sahara.
No i ja Wieśka biorę dopiero od 4 dc, więc tym bardzije jestem zdziwiona.
Męcz tam TŻta ostro żaden dzień nie może być stracony eheh

Cytat:
Za ch... NIE załaduje tego linka, także wklejam, najwyżej poniosę konsekwencje :/ odpiszę Wam dziewczynki z cytowaniem w domu, bo mnie zaraz poniesie przy tym telefonie!!

Fotka testu: http://i46.tinypic.com/34rayhg.jpg
No nie wiem może ja jestem jakaś dziwna, ale po załadowaniu tej fotki odrazu zobaczyłam II kreski... Nie będę Cię nakręcać. Poprostu powtórz test ale z rana

Cytat:
Witam Super,że do nas dołączyłaś

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
widze dziewczyny, ze zostal poruszony temat gadajaco-lunatykujacych tz poruszony moglabym na ten temat ksiazki pisac

kiedys Tz nasikal sobie na poduszke, bo myslal, ze jest gdzies w lasku

mieszkajac w Uk wlazl do pokoju naszej wspollokatorki

kiedys sie budzi i wyciaga spode mnie przescieradlo nie wiem co go naszlo

jak jeszcze pracowal w piekarni gadal o foremkach i usilnie probowal mi wytlumaczyc jak z foremek zrobic kulki

ostatnio spie, spie i gdzies mi sie stoper z ucha wysunal(spie ze stoperami, bo Tz chrapie niemilosiernie)i nagle zryw: patrze Tz na kolanach i macha rekami i krzyczy: co jest, co jest? to go uspokajam, ze to tylko sen, ze jest w lozku pytam sie go, co mu sie snilo, na co on: gowno po czym poszedl spac rano oczywiscie nic nie pamietal a on zawsze bardzo grzeczny jest

a dzis mnie znow z roznowagi wyprowadzil, bo dalam mu jedna rzecz, ktora mielismy zabrac teraz do Pl i mu mowie, zeby schowal, bo bedziemy potrzebowali. kilka dni temu mu przypominalam, zeby poszukal. yhhhmmmm... taaaaa, jasne!!! kurde nie ma oczywiscie!!! oszaleje z nim kiedys
Co do pierwszej części postu to..., a co do drugiej: typowy facet, na wszystko ma czas

A u nas dzisiaj 11 dc , przytulanie od wczoraj ( było 7 dc ale to nie zaowocuje raczej) .. Tak więc wczoraj, dzisiaj z rana, przed spaniem pewnie też będą Jutro 12 dc i chcę jutro ostatni raz się poprzytulać i na tym zakończyć. Boję się przedobrzyć i trafić w sam środek owu bo wtedy wiadomo,że kolejny siusiaczek pewnie będzie. Nie to,że bym nie kochała czy coś bo będę mocno, ale chcę bardzo zwiększyć szanse na córunię( 2 łobuzów już mamy).

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:58   #1888
partytura
Zadomowienie

Cytat:
tak tak co sie nie robi dla malych pociech...
(...)A ja dzisiaj w pracy od 10,30 do 13 siedzialam na toalecie , masakra jakas mialam takie silne skurcze jelit, ze balam sie ze to jelitowka ale poziej przeszlo, az balam sie jesc co kolwiek masakra , przez chwile pomyslalam ze to rozw.... nie to prze dupka ale chyba nieee
No np. się traci walory kobiecości hehe.. Ale nie wszystkie nas to spotyka, tylko pozazdrościć tym wiotkim, smukłym i z dużą ilością kolagenu w orgaznizmie
I współczuję posiedzonka w robcie, masakra! Dobrze, że w ogóle masz taką fuchę, że mogłaś sobie na takie zniknięcie w czeluściach toalety pozwolić

Linka, na początku tylko się z Tobą przywitałam, ale teraz jak dopisałaś o sobie parę rzeczy to zdecydowanie muszę Ci dośpiewać parę zdań by dodać otuchy, bo wiadomo, że nie będziesz nadganiała kilometrów wątku wstecz No, więc Twój nick wskazuje na to, że jesteś mój rocznik. Też brałam Dianę, aczkolwiek jakieś 12-14 m-cy z 10 lat wstecz, również ze względu na wysyp na buzi i rozregulowane miesiączki. Niestety żadnej przerwy nie było, utyłam jak prosiak, a jak odstawiłam to dostałam epilepsji i obstawiam, że po części właśnie przez rozstrój hormonów i szok organizmu. W 2010 miałam badania i też PCOs niby ale niby nie do końca, bo obraz usg nie do końca spełniał normy, a okresy regularne.. ale bynajmniej za dużo androstendionu, DHEA-s i dihydrotestosteronu od którego dopadło mnie łysienie androgenowe i oceniono na endokrynologii, że lek od epilepsji pchają mnie w kierunku sprzyjającym temu PCOs. Duży poziom kortyzolu - hormonu stresu, ostatnio lekko podniesiona prolaktyna..Może coś jeszcze o czym nie mam zielonego pojęcia, bo wsio było badane praktycznie jednorazowo. Leczyć androgeny to jak wiesz trza by hormonami znów, ale nie wypaliło w moim wypadku bo kolidowało to z moimi lekami na epilepsję. Też bałam się, że z zajściem w ciążę będzie ciężko.. a jednak się udało, jestem w ciąży! Także nie martw się i nie blokuj czachy, a powinno się udać wcześniej czy później, trzymam kciukasy z całej siły i jestem z Tobą

Stary 2012-09-11, 22:57   #1889
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny nadrobie jutro potrzebuje szybkiej porady.

U lekarza tak sobie nie wiem co myśleć.Wyniki ok oprócz progesteronu.Tylko że ten lekarz kazał mi brać luteine od 12 do 22 dnia cyklu.A mi sie wydaje że luteina blokuje owulke a ja mam owulke ok 19-21 dnia i nie wiem teraz co zrobić.Brać tą luteina od tego 12 dnia?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 07:17   #1890
Luna0
Zakorzenienie

iiza ja bym nie brała, bo to tylko po to żeby uregulowac cykle a tobie zależy na szybkim zajściu.. Jak masz brać.to albo od owulki albo wogóle chyba że jesteś cierpliwa i poczekasz aż.cykl się ureguluje.

Ale mi was brakuje..

Po lekarzu wpadne do mamy to może siąde na neta.
Narazie trzese się przed wizyta

Dziś zaczynamy 12 tydzień

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-12 o 07:20
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości