|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?
Cytat:
![]() Ktoś zauważył, że jeśli wizażanka jest nowa i zadaje niezbyt mądre pytania, to zaraz jest najazd, a jak jest znana, to są normalne odpowiedzi-zgadzam się w pełni i mnie to niemożebnie wkurza.Ja nie rozróżniam czy znana czy nie i jak się z czymś nie zgadzam to daję to do zrozumienia-bardziej lub mniej dobitnie ![]() Druga sprawa-wymądrzanie się mamuś, to też zauważam,że niektóre mają się za istne świątynie mądrości i nie wiem z czego to wynika
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo ?
BTW Dla mnie to nie jest rozwiązanie. Cytat:
I cięzko byłoby mi je potraktowac zupełnie serio. Zresztą brzmi jak pytanie hipochondrycznej matki albo takiej, której Munchousen nie jest obcy. ![]() Cytat:
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
houseofcolours z ciekawości przeczytałam wątek o "papaniu" i jestem zdziwiona, bo tam raczej chamstwa, wymądrzania nie było, większość konstruktywnie odpowiedziało zaznaczając zę problem jest wydumany, było trochę złośliwości, ale co pisać gdy dziecko robi wszystko ładnie się rozwija, a mama przyczepia się do papa ??? dla nie to dziwne
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Luna dlatego właśnie, że jak masz odpowiadać szyderczo to lepiej żebyś w ogóle nie odpowiadała bo ktoś może się poczuć mniej lub bardziej urażony, stwarza się w wątku nieprzyjemna atmosfera i taka osoba więcej wątku nie założy bo będzie bała się podobnej reakcji. Bo to jest forum gdzie można zadawać pytania jakie się chce i odpowiadać można też co się chce ale będzie wszystkim miło jeśli będzie to w sposób kulturalny. Szanujmy się wzajemnie.
Patrilla, nie wiem o czym mówisz, ja wątku o papaniu nie czytałam, i nie przytaczałam tu nigdzie tego wątku jako przykładu. |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
no i co z tego? to znaczy, że od razu z szyderą i ironią trzeba odpowiadać i wyśmiewać!?? To takie chamskie jest poprotu. Dla kogoś to problem i chcę się upewnić, zapytać, dla innych śmiech na sali.
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano włąśńie mnie zadziwia, jak wiele kwestii prostych, błahych i niemalże oczywistych jest rozdmuchanych do skali problemu dnia. I nie piszę tego złośliwie. Cytat:
Jestnieje różnica między szydzenie, używaniem ironi czy sarkazmu. Bo co chamskiego jest w lekkiej ironii? Bo komuś może być przez chwilę niewygodnie? Może przez to niewygodnie zacznie kojarzyć i myśleć. Czy to tak trudno zrozumieć, że głupota może drażnić?
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że głupota może drażnić. Jak mnie drażni wełniany sweter to go nie ubieram. Ciebie drażni głupi wątek a mimo to wchodzisz na niego i piszesz ironicznie.
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu więcej empatii, zrozumienia, odpowiedzi bez lekkiej ironii, bo komuś może zrobić się przykro. |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wchodzę i pisze. Czasem ironicznie, czasem mniej. Dlatego, ze wychodze z założenia, że rozmowa to rozmowa a nie ciągłe przytakiwanie. Tak się prowadzi dyskusje. Od tego jest forum właśnie. Często traktuje to z przymruzeniem oka, jako rozrywkę.
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem argument o tym, by nie sprawić komuś przykrości. Z drugiej strony, nie mogę się zastanawiać nad kazdym pisanym słowym, bo może komuś zrobi się smutno. Nigdy nie piszę postów z zamiarem dokopania komuś czy sprawienia przykrości. Mało tego, gdy dochodzi do sytuacji, ze ktoś mówi, ze przykrość sprawiłam (zupełnie niezamierzenie) przyznaję się do błedu i zdarza mi się przeprosić. BTW mi tez jest przykro jak wchodze i widzę, że matki traktują dzieci jak lalki, a nie drugiego człowieka.
|
|
|
|
#73 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale przecież o tym, czy komuś potrzebne "papanie" jego dziecka nie Ty decydujesz...widać, coś co dla Ciebie jest nieważne, dla kogoś jest ważne.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oooo to to... po co się katować... się- zaznaczam i innych. Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-09-12 o 10:40 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Daria nie sądze, by to miałoby prowadzić do absurdu.
Jestem za ironią na wizażu. I za dobrą moderacją. Jak będzie dobra moderacja to problem się zmniejszy ![]() Ludzie normalnie mogą ze sobą rozmawiać. Nie sądzę, by matki w stronę których idzie ironiczy komentarz siedziały po kątak i smuciły się z tego powodu. Przecież normalnie mogą odpoweidzieć, a w razie czego zgłosić zły post- i tutaj oczywiście wracamy do kwestii moderacji.
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszedzie wtykasz swoje zlote opinie, wytykasz matkom ich niekompetencje wrecz do bycia matkami tylko dlatego ze maja inne podejscie do zycia i wychowania dziecka niz Ty. I obojetenie o co chodzi - o kolczykowanie, o sadzanie, o stawianie, o bujanie, o jedzenie, o cokolwiek - czepiasz sie wszystkiego. Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Z tego wątku teraz przebijają uporczywe próby wybielenia się przez osoby, które poczuły się dotknięte. Tyle tutaj o konstruktywnej krytyce i umiejętności jej przyjęcia ale to tylko teoria, w praktyce niestety nie funkcjonuje. Ciężko przyznać się do swojego błędu przed sobą, a co dopiero przy całym "towarzystwie"
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś może mi przesłać linka o wątku o papaniu
kurcze nie mogę znaleźć a swoją drogą moderatorzy chyba tu wcale nie zaglądają
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-09-12 o 12:28 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
O ile uważam, że moderacja powinna być zwiększona, o tyle przeszkadza mi to raczej w kwestii spamowania i reklam.
Od dawna już zauważyłam, że na świecie istnieje mnóstwo osób, które nie rozumieją ironizowania, sarkazmu i często nazywają je chamstwem. Takie osoby nie potrafią sobie poradzić ze zdaniem ten sposób do nich wypowiedzianym i czują się atakowane, zaszczute itp. Osoby o charakterze ekspresywnym są bardziej widoczne i może stąd wzięło się to poczucie, że znanym wizażankom więcej można? Bo częściej je widujecie. Ja kilka dziewczyn bardziej kojarzę, owszem, bo częściej udzielają się na mamie z klasą, ale szczerze mówiąc nie zauważyłam, żeby ich posty traktowane były z większą tolerancją niż inne. Zauważyłam za to, że teraz śledzona jest każda ich wypowiedź i potem robi się z tego nowe wątki, bo znowu zachowały się chamsko. Zabawne to jest Emigruś, jestem już tak do tyłu, że nie mam kiedy wejść na dłużej i nadrobić a z samą prywatą to głupio
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pytań mądrych i niemądrych,rozumiem,ze masz JEDNO półroczne dziecko i juz rozumy pozjadałas.... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka moja kolejna dobra rada ![]() Radzę z tych ignorów korzystać. Chyba że to taki zbiorowy masochizm, jak czytanie wypowiedzi Wyraka na Forum Plotkowym
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-09-12 o 12:06 |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To, ze ja jestem absolutnie przeciwna wypuszczaniu malych dzieci samych na podworko, do szkoly czy w ogole dziecko bez rodzica poza domem to dla mnie jedno wielkie NIE, Ty od razu na winnym watku napisalas, ze takie dziecko jest skrzywdzone, ze to wyraz nadopiekunczosci itp itd. A ja naprawde nie uwazam tego ani za madra ani za dobra rade, ze mam pozwolic mojemu pieciolatkowi bywac samemu poza domem, nie, nie i jeszcze raz nie. I absolutnie wypraszam sobie twierdzenia, ze go przez to krzywdze. To jest ta dobra rada twoim zdaniem? Na MzK nie ma w ogole moderacji, inne dzialy maja po kilka/kilkanascie moderatorow, MzK ma jedna, ktora tu chyba w ogole nie zaglada. Rozumiem, ze ma dzieci, obowiazki, ale jesli sie nie ma czasu na moderacje to chyba pora sie zrzec albo poprosic o pomoc IMO? |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo chętnie modem zostanę
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3647525 3]
To bylby raj, co?[/QUOTE]Poświęcilabym się dla dobra ogółu, zapanowałby wreszcie pokój, miłość i braterstwo na Mamie z Klasą
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
również często zauważyłam, że niektóre dziewczyny są chodzącymi"idealnymi mamami"wiedzą wszystko na każdy temat, a ich dzieci są tak "wyjątkowe", że siedzą(sadzane na siłe) w 4 miesiącu i nie mają żadnych zabawek bo nie potrzebne i rozpuszczają dziecko :/
czasami strach się odezwać na forum :/
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny wątek gdzie się "wyżyłam" to ten o kolczykach. I nazywam wprost głupotą i brakiem wyobraźni przekłuwanie uszu niemowlętom. Po co tu ironizować. Najlepsze jest to, że czuję się w pełni usprawiedliwiona, bo na "za dobrem dziecka" do dziś nie padł żaden racjonalny argument Kto wie, może kiedyś padnie, kto wie, może zmienię zdanie.Ja tez chce być modem! ja! ja! ja! albo wybierzmy Wyraka ![]() Aha, jeszcze odnośnie "papania". Każda gazeta, każdy poradnik, który się otworzy. Wszędzie jest napisane jak to dziecko ma się rozwijać. Można dostać jobla, gdyby się tak człowiek na tym zaczął opierać. Więc jeśli jest się młodą mamą, zagubioną, uważam, że nie o takie głupoty można pytać. Mój kolega pojechał w nocy na pogotowie ze swoim z dzieckiem, że ma dziure w czaszcze, bo nie wiedział co to ciemiączko. Inteligentny, oczytany facet. Czasem po prostu nie wie się rzeczy dla pozostałej reszty oczywistych, nie wierzę, że są tacy, którym się to nigdy nie zdarza. Tylko, nie wszyscy od razu jadą na pogotowie czy...zakładają wątek
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-09-12 o 12:50 |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Oi, ja najstarsza stazem (
Juz mam nawet opcje pierwszych ostrzezen i banow
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
My się z Wyraczkiem bardzo lubimy, możemy razem pomoderować
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

.