Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 09:27   #61
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Odpowiem w swoim imieniu ,chociaz w wymienianych tutaj wątkach nikomu nie pojechałam .

Nie wchodze na żaden wątek z zamiarem dokuczenia/wyśmiania itd. ...,lubię dyskutować,czasem burzliwie (kto wie ten wie ) ,ale staram się ,zeby te dyskusje odbywały się na argumenty ,nie na docinki .
Bywają jednak takie sytuacje,kiedy widząc definitywną głupotę (nie mylić z niewiedzą) piszę prosto z mostu co myślę. Mam bić fałszywe brawa?
Na zywo tez walę prosto w oczy (ale bez chamstwa ,z resztą tutaj tez) ,moze dlatego jestem mało popularna ?
Mam ten sam ,,problem"
Ktoś zauważył, że jeśli wizażanka jest nowa i zadaje niezbyt mądre pytania, to zaraz jest najazd, a jak jest znana, to są normalne odpowiedzi-zgadzam się w pełni i mnie to niemożebnie wkurza.Ja nie rozróżniam czy znana czy nie i jak się z czymś nie zgadzam to daję to do zrozumienia-bardziej lub mniej dobitnie
Druga sprawa-wymądrzanie się mamuś, to też zauważam,że niektóre mają się za istne świątynie mądrości i nie wiem z czego to wynika

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:33   #62
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours
Dot.: Dlaczego na wizazu pelno jest mamusiek tylko czyhajacych zeby inne wysmiac?

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Posłużę się jeszcze raz wątkiem o papaniu.
Analogicznie, gdyby mama napisała: Moje dziecko jest blade, a wyczytałam, że bladość może być objawem białaczki.Boję się,żemoje dziecko może mieć raka.

Co byściepowiedziały?
Oj nic się nie martw, moje tez blade?

To się w mojej przemęczonej mózgownicy nie mieści. Bo to sa pytania typu: problemunie mam to sobie stworzę.
Denerwują cię wątki tego typu to na nie nie wchodź
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:39   #63
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Bo ?
BTW
Dla mnie to nie jest rozwiązanie.
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
no proszę Cię. Nie jestem na wizażu od tygodnia. Poprostu kiedyś zakładałam sobie wątek hop siup o dupie Maryni nawet, a teraz biję się z myślami, czy wypada, czy to nie wstyd, czy ktoś mi nie pojedzie, że nie mam wyobraźni, że narażam, że olewam itp. w sposób chamski.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

odpowiedziałabym poprostu, czy ma jakieś inne objawy, podejrzenia co do tej białaczki, że bladość to nie od razu rak itp. Ale bez ironii i bez szydery. W realu też nie lubię czegoś takiego

Czasem coś leży na wątrobie i jakoś tak lżej jak się człowiek zapyta i ten problem nieproblem dla innych zniknie.
Szczerze to takie pytanie byłoby dla mnie zwyczajnie śmieszne.
I cięzko byłoby mi je potraktowac zupełnie serio.
Zresztą brzmi jak pytanie hipochondrycznej matki albo takiej, której Munchousen nie jest obcy.

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Luna któryś raz z kolei się zgodzę w pełni (podlizuch ze mnie kółko wzajemnej adoracji)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:40   #64
Patrilla
Zakorzenienie

houseofcolours z ciekawości przeczytałam wątek o "papaniu" i jestem zdziwiona, bo tam raczej chamstwa, wymądrzania nie było, większość konstruktywnie odpowiedziało zaznaczając zę problem jest wydumany, było trochę złośliwości, ale co pisać gdy dziecko robi wszystko ładnie się rozwija, a mama przyczepia się do papa ??? dla nie to dziwne
Stary 2012-09-12, 09:47   #65
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Luna dlatego właśnie, że jak masz odpowiadać szyderczo to lepiej żebyś w ogóle nie odpowiadała bo ktoś może się poczuć mniej lub bardziej urażony, stwarza się w wątku nieprzyjemna atmosfera i taka osoba więcej wątku nie założy bo będzie bała się podobnej reakcji. Bo to jest forum gdzie można zadawać pytania jakie się chce i odpowiadać można też co się chce ale będzie wszystkim miło jeśli będzie to w sposób kulturalny. Szanujmy się wzajemnie.

Patrilla, nie wiem o czym mówisz, ja wątku o papaniu nie czytałam, i nie przytaczałam tu nigdzie tego wątku jako przykładu.
Stary 2012-09-12, 09:48   #66
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to takie pytanie byłoby dla mnie zwyczajnie śmieszne.
I cięzko byłoby mi je potraktowac zupełnie serio.

Zresztą brzmi jak pytanie hipochondrycznej matki albo takiej, której Munchousen nie jest obcy.
no i co z tego? to znaczy, że od razu z szyderą i ironią trzeba odpowiadać i wyśmiewać!?? To takie chamskie jest poprotu. Dla kogoś to problem i chcę się upewnić, zapytać, dla innych śmiech na sali.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 09:53   #67
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
no i co z tego? to znaczy, że od razu z szyderą i ironią trzeba odpowiadać i wyśmiewać!?? To takie chamskie jest poprotu. Dla kogoś to problem i chcę się upewnić, zapytać, dla innych śmiech na sali.
Sorry, ale jaką szyderą?
Ano włąśńie mnie zadziwia, jak wiele kwestii prostych, błahych i niemalże oczywistych jest rozdmuchanych do skali problemu dnia. I nie piszę tego złośliwie.

Cytat:
Luna dlatego właśnie, że jak masz odpowiadać szyderczo to lepiej żebyś w ogóle nie odpowiadała bo ktoś może się poczuć mniej lub bardziej urażony, stwarza się w wątku nieprzyjemna atmosfera i taka osoba więcej wątku nie założy bo będzie bała się podobnej reakcji. Bo to jest forum gdzie można zadawać pytania jakie się chce i odpowiadać można też co się chce ale będzie wszystkim miło jeśli będzie to w sposób kulturalny. Szanujmy się wzajemnie.

Patrilla, nie wiem o czym mówisz, ja wątku o papaniu nie czytałam, i nie przytaczałam tu nigdzie tego wątku jako przykładu.
J. w jaka szydera?
Jestnieje różnica między szydzenie, używaniem ironi czy sarkazmu.

Bo co chamskiego jest w lekkiej ironii?
Bo komuś może być przez chwilę niewygodnie? Może przez to niewygodnie zacznie kojarzyć i myśleć.
Czy to tak trudno zrozumieć, że głupota może drażnić?
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-12, 10:00   #68
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Rozumiem, że głupota może drażnić. Jak mnie drażni wełniany sweter to go nie ubieram. Ciebie drażni głupi wątek a mimo to wchodzisz na niego i piszesz ironicznie.
Stary 2012-09-12, 10:02   #69
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale jaką szyderą?
Ano włąśńie mnie zadziwia, jak wiele kwestii prostych, błahych i niemalże oczywistych jest rozdmuchanych do skali problemu dnia. I nie piszę tego złośliwie.
Chodzi mi o inne różne wypowiedzi różnych wizażanek na takie "błahe" problemy. Tu jest właśnie ten problem - dla kogoś to głupie, błahe pytanie a dla kogoś problem dnia i nie może sobie miejsca znaleźć bo tak mu to w głowę weszło.

Poprostu więcej empatii, zrozumienia, odpowiedzi bez lekkiej ironii, bo komuś może zrobić się przykro.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-09-12, 10:04   #70
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że głupota może drażnić. Jak mnie drażni wełniany sweter to go nie ubieram. Ciebie drażni głupi wątek a mimo to wchodzisz na niego i piszesz ironicznie.
Przecież jak otwieram wątek to nie wiem jaki będzie.
Wchodzę i pisze. Czasem ironicznie, czasem mniej. Dlatego, ze wychodze z założenia, że rozmowa to rozmowa a nie ciągłe przytakiwanie. Tak się prowadzi dyskusje. Od tego jest forum właśnie.
Często traktuje to z przymruzeniem oka, jako rozrywkę.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-12, 10:08   #71
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Luna dlatego właśnie, że jak masz odpowiadać szyderczo to lepiej żebyś w ogóle nie odpowiadała bo ktoś może się poczuć mniej lub bardziej urażony, stwarza się w wątku nieprzyjemna atmosfera i taka osoba więcej wątku nie założy bo będzie bała się podobnej reakcji. Bo to jest forum gdzie można zadawać pytania jakie się chce i odpowiadać można też co się chce ale będzie wszystkim miło jeśli będzie to w sposób kulturalny. Szanujmy się wzajemnie..
tu się zgadzam ja w całej rozciągłości.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Wchodzę i pisze. Czasem ironicznie, czasem mniej. Dlatego, ze wychodze z założenia, że rozmowa to rozmowa a nie ciągłe przytakiwanie. Tak się prowadzi dyskusje. Od tego jest forum właśnie.
Ale nie zgadzać i wyrażać przeciwne zdanie można się w sposób bez ironii.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-09-12, 10:22   #72
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
tu się zgadzam ja w całej rozciągłości.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ale nie zgadzać i wyrażać przeciwne zdanie można się w sposób bez ironii.
Nadal nie rozumiem, dlaczego uważasz ironię za złą.
Rozumiem argument o tym, by nie sprawić komuś przykrości. Z drugiej strony, nie mogę się zastanawiać nad kazdym pisanym słowym, bo może komuś zrobi się smutno.
Nigdy nie piszę postów z zamiarem dokopania komuś czy sprawienia przykrości. Mało tego, gdy dochodzi do sytuacji, ze ktoś mówi, ze przykrość sprawiłam (zupełnie niezamierzenie) przyznaję się do błedu i zdarza mi się przeprosić.

BTW mi tez jest przykro jak wchodze i widzę, że matki traktują dzieci jak lalki, a nie drugiego człowieka.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-12, 10:33   #73
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, ile razy można tłumaczyć...

Patologiczne to były ZACHOWANIA chwalące albo nie reagujące choćby słowem krytyki na posadzone w kulkę 3 czy 4 miesięczne dzieci, niemowlaki przed telewizorem czy inne szkodliwe postępowanie z tak małymi dziećmi, a nie mamy. Nie wspominając o tym, że przeprosiłam za użycie słowa "patologiczne".
Faktycznie, wielka to prowokacja, lepiej sprzedać kilka fałszywych komplementów

Moja odpowiedź miła nie była, ale pytanie było wyjątkowo niemądre...
Jeszcze raz powtarzam, że można swoją krytykę zaprezentować w sposób znośny...
Cytat:
Bez przesady.

Założyłam parę innych wątków, o karmieniu piersią i rozszerzaniu diety, jest tam wiele sensownych wypowiedzi i nikt się z pytań nie wyśmiewa. Więc nie rozumiem, o jaką "większość" chodzi.

Umiejętności robienia "papa" raczej nie zalicza się do jakiejś kluczowej w rozwoju dziecka, to raczej takie wytresowanie, w sumie do niczego niepotrzebne. Gdyby ktoś założył wątek o półrocznym dziecku, które nie obraca się na brzuch, to pewnie takich odpowiedzi, jakie padły w tamtym, by nie dostał.

A wątki o kupie też były, chyba nawet szajajaba zakładała, i jakoś nikt tam nikogo nie wyśmiewał.
Eh...no właśnie, Ty zakładałaś, Szajba zakładała i było cacy....czemu mnie to nie dziwi...
Ale przecież o tym, czy komuś potrzebne "papanie" jego dziecka nie Ty decydujesz...widać, coś co dla Ciebie jest nieważne, dla kogoś jest ważne....
Cytat:
Problem jest też taki, że moderator nie łączy wątków założę się, że wiele wątków na różne tematy już było i wystarczy uruchomić wyszukiwarkę i/lub moda, który połączy ułatwiając "zagubionej mamusi" znalezienie odpowiedzi i nie trzeba będzie tworzyć pustych postów ku uciesze lub nie gawiedzi ...
Też jestem za lepszą moderacją postów
Co do sławnych kolczyków mnie denerwuje i w realu, że ludzie nie chcą słuchać dobrych - mądrych rad i krzywdzą tym samym dziecko
Naprawdę dziewczyny przeczytajcie ten wątek, a zobaczycie, że nawet "forumowe zadymiary" bardzo starały się pokazać, że to jest ZłA decyzja kolczykować maluszki ...
Ja cenie forumowiczki mądre nawet jeśli mają cięty język ale zdarzyło mi się zwrócić grzecznie uwagę, że za wiele ciętości ... za to nie znoszę twardogłowych mam uciekających się do agresji słownej i mojego ulubionego "g* wam do tego zrobię jak zechcę, moje dziecko moja sprawa" - wobec tego po co korzysta taka mam z forum?? przecież to miejsce wymiany poglądów i zdobywania wiedzy ... a nie udowadniania że "moja jest mojsza" ...
Byłam tam...ja się zgadzam, że kolczykowanie to głupota...powiedziałam nawet jak mi się to kojarzy (nie jestem dumna z tej wypowiedzi), zgadzam się że rozmowa była rzeczowa, ale chamskie komentarze były....

Cytat:
Wg mnie

Drazni mnie brak moderacji na MzK
Drazni mnie zadawanie tego samego pytania z czystego lenistwa i unikania wyszukiwarki jak ognia
Nie każda cięta riposta czy odpowiedź sa chamskie i niekulturalne
Chamskie odpowiedzi mnie draznią niemniej niż głupie wywody matek,które wiedzą, bo sa matkami; czy też tych,które nie mają wyobraźni za grosz

Posłużę się jeszcze raz wątkiem o papaniu.
Analogicznie, gdyby mama napisała: Moje dziecko jest blade, a wyczytałam, że bladość może być objawem białaczki.Boję się,żemoje dziecko może mieć raka.

Co byściepowiedziały?
Oj nic się nie martw, moje tez blade?

To się w mojej przemęczonej mózgownicy nie mieści. Bo to sa pytania typu: problemunie mam to sobie stworzę.
Ale widzisz...dla Ciebie nie problem, a dla kogoś problem...Twoje podejście prowadzi do absurdu, rozumiem że trzeba teraz wybrać kilka wizażanek, żeby decydowały co jest wydumanym problemem a co wartym uwagi? Jak coś jest nie warte mojej uwagi to siedzę cicho...
Cytat:
no proszę Cię. Nie jestem na wizażu od tygodnia. Poprostu kiedyś zakładałam sobie wątek hop siup o dupie Maryni nawet, a teraz biję się z myślami, czy wypada, czy to nie wstyd, czy ktoś mi nie pojedzie, że nie mam wyobraźni, że narażam, że olewam itp. w sposób chamski.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

odpowiedziałabym poprostu, czy ma jakieś inne objawy, podejrzenia co do tej białaczki, że bladość to nie od razu rak itp. Ale bez ironii i bez szydery. W realu też nie lubię czegoś takiego

Czasem coś leży na wątrobie i jakoś tak lżej jak się człowiek zapyta i ten problem nieproblem dla innych zniknie.
Seona, a Ty przed "świeżakami" i tak masz tą lepszą pozycję na wątkowym starcie, bo jesteś dobrze kojarzona na wizażu i zawsze jak dyskusja toczy się o "brakujących wizażankach" ktoś wymienia Twoją osobę
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Mam ten sam ,,problem"
Ktoś zauważył, że jeśli wizażanka jest nowa i zadaje niezbyt mądre pytania, to zaraz jest najazd, a jak jest znana, to są normalne odpowiedzi-zgadzam się w pełni i mnie to niemożebnie wkurza.Ja nie rozróżniam czy znana czy nie i jak się z czymś nie zgadzam to daję to do zrozumienia-bardziej lub mniej dobitnie
Druga sprawa-wymądrzanie się mamuś, to też zauważam,że niektóre mają się za istne świątynie mądrości i nie wiem z czego to wynika
Tu nawet nie chodzi o mądre lub nie pytania...chodzi o to, że ktoś ma problem i uważa go za istotny to zostanie objechany i postawiony do pionu, ale jak wizażanka ze stażem zakłada sobie każdego dnia wątki i spamuje zwyczajnie, bo chce jej się pogadać i wymyśla z nudów kolejne tematy....to jest cacy i wszyscy są uradowani.
Cytat:
Oooo to to... po co się katować... się- zaznaczam i innych.
Cytat:

Podpisuję się obiema łapami... jak nie ma się nic mądrego do powiedzenia, tudzież ma się swoje mądrości w taki sposób prezentować światu, to lepiej dać sobie siana.
Cytat:
No i o to właśnie chodzi...to niestety widać, że niektórzy z tych "niby porad" robią sobie rozrywkę....Bardzo rzuca się w oczy, kto chce pomóc a kto wchodzi cobie dla rozrywki, pośmiać się, podogadywać....
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 10:38   #74
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal nie rozumiem, dlaczego uważasz ironię za złą.
Rozumiem argument o tym, by nie sprawić komuś przykrości. Z drugiej strony, nie mogę się zastanawiać nad kazdym pisanym słowym, bo może komuś zrobi się smutno.
Nigdy nie piszę postów z zamiarem dokopania komuś czy sprawienia przykrości. Mało tego, gdy dochodzi do sytuacji, ze ktoś mówi, ze przykrość sprawiłam (zupełnie niezamierzenie) przyznaję się do błedu i zdarza mi się przeprosić.

BTW mi tez jest przykro jak wchodze i widzę, że matki traktują dzieci jak lalki, a nie drugiego człowieka.
no właśnie dlatego to co napisałaś w drugim zdaniu. Ironiczna wypowiedź może komuś sprawić przykrość

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-09-12 o 10:40 Powód: dopisek
Stary 2012-09-12, 10:38   #75
***luna
Zakorzenienie

Daria nie sądze, by to miałoby prowadzić do absurdu.
Jestem za ironią na wizażu. I za dobrą moderacją. Jak będzie dobra moderacja to problem się zmniejszy
Ludzie normalnie mogą ze sobą rozmawiać. Nie sądzę, by matki w stronę których idzie ironiczy komentarz siedziały po kątak i smuciły się z tego powodu.
Przecież normalnie mogą odpoweidzieć, a w razie czego zgłosić zły post- i tutaj oczywiście wracamy do kwestii moderacji.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-09-12, 10:46   #76
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Wątek ma na celu zrobienie zadymy, oczywiście. Nuda, już było ze sto takich awantur.
hm poki co zauwazylam ze w kazdym takim watku sie pojawiasz, badz sama go zakladasz wlasnie w takich celach wszedzie wtykasz swoje zlote opinie, wytykasz matkom ich niekompetencje wrecz do bycia matkami tylko dlatego ze maja inne podejscie do zycia i wychowania dziecka niz Ty. I obojetenie o co chodzi - o kolczykowanie, o sadzanie, o stawianie, o bujanie, o jedzenie, o cokolwiek - czepiasz sie wszystkiego.
Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Od zawsze i wszędzie są osoby, które lubią i nie lubią wdawać się w dyskusje. Tak jest w każdym temacie, mamy nie mają na to monopolu.

Osoby, które nie lubią wymieniać poglądów w sposób dosadny zawsze czują się urażone przez te osoby, które rozmawiają bardziej żywiołowo. To jest kwestia charakteru a nie dowartościowywania się.
Na żywo też to zawsze tak wygląda. Jeśli nie macie w kręgu znajomych takich osób, to może wam się wydawać, że to tylko tak w necie wygląda, ale rzeczywistość jest zgoła inna.
W jakim towarzystwie bym nie była są osoby bardziej i mniej ekspresywne. Te mniej z reguły nie mogą zrozumieć po co tamte się odzywają na takie tematy i w taki sposób (okazując emocje), a te bardziej nie są w stanie zrozumieć jak te drugie mogą się nie przejmować. Bo dla osób bardziej emocjonalnych brak chęci do dyskusji bardzo często wiąże się z brakiem zdania, czy postawy na ten temat.
Kochana a Ty dlaczego sie u nas w klubie nie odezwiesz co?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 10:59   #77
Wuwka
Raczkowanie

Z tego wątku teraz przebijają uporczywe próby wybielenia się przez osoby, które poczuły się dotknięte. Tyle tutaj o konstruktywnej krytyce i umiejętności jej przyjęcia ale to tylko teoria, w praktyce niestety nie funkcjonuje. Ciężko przyznać się do swojego błędu przed sobą, a co dopiero przy całym "towarzystwie"
Stary 2012-09-12, 11:36   #78
marsi11
Zakorzenienie

czy ktoś może mi przesłać linka o wątku o papaniu
kurcze nie mogę znaleźć

a swoją drogą moderatorzy chyba tu wcale nie zaglądają

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-09-12 o 12:28
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 11:36   #79
ilonkaczapela
Zakorzenienie

O ile uważam, że moderacja powinna być zwiększona, o tyle przeszkadza mi to raczej w kwestii spamowania i reklam.

Od dawna już zauważyłam, że na świecie istnieje mnóstwo osób, które nie rozumieją ironizowania, sarkazmu i często nazywają je chamstwem. Takie osoby nie potrafią sobie poradzić ze zdaniem ten sposób do nich wypowiedzianym i czują się atakowane, zaszczute itp.
Osoby o charakterze ekspresywnym są bardziej widoczne i może stąd wzięło się to poczucie, że znanym wizażankom więcej można? Bo częściej je widujecie. Ja kilka dziewczyn bardziej kojarzę, owszem, bo częściej udzielają się na mamie z klasą, ale szczerze mówiąc nie zauważyłam, żeby ich posty traktowane były z większą tolerancją niż inne. Zauważyłam za to, że teraz śledzona jest każda ich wypowiedź i potem robi się z tego nowe wątki, bo znowu zachowały się chamsko. Zabawne to jest

Emigruś, jestem już tak do tyłu, że nie mam kiedy wejść na dłużej i nadrobić a z samą prywatą to głupio
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 11:36   #80
DiamondDust
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie wiem, ile razy można tłumaczyć...

Patologiczne to były ZACHOWANIA chwalące albo nie reagujące choćby słowem krytyki na posadzone w kulkę 3 czy 4 miesięczne dzieci, niemowlaki przed telewizorem czy inne szkodliwe postępowanie z tak małymi dziećmi, a nie mamy. Nie wspominając o tym, że przeprosiłam za użycie słowa "patologiczne".
Moja odpowiedź miła nie była, ale pytanie było wyjątkowo niemądre...
widzisz,przepraszasz,i nadal robisz to samo.Wiec moze daruj sobie.
Co do pytań mądrych i niemądrych,rozumiem,ze masz JEDNO półroczne dziecko i juz rozumy pozjadałas....

Cytat:
Bez przesady.

Założyłam parę innych wątków, o karmieniu piersią i rozszerzaniu diety, jest tam wiele sensownych wypowiedzi i nikt się z pytań nie wyśmiewa. Więc nie rozumiem, o jaką "większość" chodzi.

Umiejętności robienia "papa" raczej nie zalicza się do jakiejś kluczowej w rozwoju dziecka, to raczej takie wytresowanie, w sumie do niczego niepotrzebne. Gdyby ktoś założył wątek o półrocznym dziecku, które nie obraca się na brzuch, to pewnie takich odpowiedzi, jakie padły w tamtym, by nie dostał.

A wątki o kupie też były, chyba nawet szajajaba zakładała, i jakoś nikt tam nikogo nie wyśmiewał.
właśnie,nie wyśmiewa bo tym raazem ty potrzebujesz odpowiedzi.
DiamondDust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 12:04   #81
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
hm poki co zauwazylam ze w kazdym takim watku sie pojawiasz, badz sama go zakladasz wlasnie w takich celach wszedzie wtykasz swoje zlote opinie, wytykasz matkom ich niekompetencje wrecz do bycia matkami tylko dlatego ze maja inne podejscie do zycia i wychowania dziecka niz Ty. I obojetenie o co chodzi - o kolczykowanie, o sadzanie, o stawianie, o bujanie, o jedzenie, o cokolwiek - czepiasz sie wszystkiego.
Sama nie pierwszy raz czepiasz się mnie, jakbyś dała mi ignora, Twoje życie i egzystencja na wizazu stałyby się niewątpliwie łatwiejsze
Taka moja kolejna dobra rada

Radzę z tych ignorów korzystać.
Chyba że to taki zbiorowy masochizm, jak czytanie wypowiedzi Wyraka na Forum Plotkowym

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2012-09-12 o 12:06
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 12:11   #82
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
mnie denerwuje i w realu, że ludzie nie chcą słuchać dobrych - mądrych rad i krzywdzą tym samym dziecko
Wiesz co Pati, z tym sie nie zgodze, bo Ciebie akurat ostatnio poniosla wyobraznia
To, ze ja jestem absolutnie przeciwna wypuszczaniu malych dzieci samych na podworko, do szkoly czy w ogole dziecko bez rodzica poza domem to dla mnie jedno wielkie NIE, Ty od razu na winnym watku napisalas, ze takie dziecko jest skrzywdzone, ze to wyraz nadopiekunczosci itp itd.
A ja naprawde nie uwazam tego ani za madra ani za dobra rade, ze mam pozwolic mojemu pieciolatkowi bywac samemu poza domem, nie, nie i jeszcze raz nie.
I absolutnie wypraszam sobie twierdzenia, ze go przez to krzywdze.
To jest ta dobra rada twoim zdaniem?

Cytat:
O ile uważam, że moderacja powinna być zwiększona, o tyle przeszkadza mi to raczej w kwestii spamowania i reklam.
Na MzK nie ma w ogole moderacji, inne dzialy maja po kilka/kilkanascie moderatorow, MzK ma jedna, ktora tu chyba w ogole nie zaglada. Rozumiem, ze ma dzieci, obowiazki, ale jesli sie nie ma czasu na moderacje to chyba pora sie zrzec albo poprosic o pomoc IMO?
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 12:15   #83
_vixen_
Zakorzenienie

Ja bardzo chętnie modem zostanę
Stary 2012-09-12, 12:22   #84
Konto usunięte

Cytat:
Ja bardzo chętnie modem zostanę
To bylby raj, co?
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 12:29   #85
_vixen_
Zakorzenienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;3647525 3] To bylby raj, co?[/QUOTE]

Poświęcilabym się dla dobra ogółu, zapanowałby wreszcie pokój, miłość i braterstwo na Mamie z Klasą
Stary 2012-09-12, 12:34   #86
sylwianna1985
Zakorzenienie

również często zauważyłam, że niektóre dziewczyny są chodzącymi"idealnymi mamami"wiedzą wszystko na każdy temat, a ich dzieci są tak "wyjątkowe", że siedzą(sadzane na siłe) w 4 miesiącu i nie mają żadnych zabawek bo nie potrzebne i rozpuszczają dziecko :/
czasami strach się odezwać na forum :/

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 12:40   #87
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:

Od dawna już zauważyłam, że na świecie istnieje mnóstwo osób, które nie rozumieją ironizowania, sarkazmu i często nazywają je chamstwem.
Owszem. Ale mnóstwo jest też takich osób, co to poglądy głoszą w sposób, najzwyczajniej, niekulturalny i obraźliwy, a całemu światu starają się wpoić jak to rezolutnie i błyskotliwie posługują się ironią, a kto nie rozumie ten głupi.

Jedyny wątek gdzie się "wyżyłam" to ten o kolczykach. I nazywam wprost głupotą i brakiem wyobraźni przekłuwanie uszu niemowlętom. Po co tu ironizować. Najlepsze jest to, że czuję się w pełni usprawiedliwiona, bo na "za dobrem dziecka" do dziś nie padł żaden racjonalny argument Kto wie, może kiedyś padnie, kto wie, może zmienię zdanie.

Ja tez chce być modem! ja! ja! ja!
albo wybierzmy Wyraka

Aha, jeszcze odnośnie "papania". Każda gazeta, każdy poradnik, który się otworzy. Wszędzie jest napisane jak to dziecko ma się rozwijać. Można dostać jobla, gdyby się tak człowiek na tym zaczął opierać. Więc jeśli jest się młodą mamą, zagubioną, uważam, że nie o takie głupoty można pytać.
Mój kolega pojechał w nocy na pogotowie ze swoim z dzieckiem, że ma dziure w czaszcze, bo nie wiedział co to ciemiączko. Inteligentny, oczytany facet. Czasem po prostu nie wie się rzeczy dla pozostałej reszty oczywistych, nie wierzę, że są tacy, którym się to nigdy nie zdarza. Tylko, nie wszyscy od razu jadą na pogotowie czy...zakładają wątek

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2012-09-12 o 12:50
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 12:43   #88
Konto usunięte

Oi, ja najstarsza stazem () ja mam pierwszenstwo w kolejce do moderowania
Juz mam nawet opcje pierwszych ostrzezen i banow
Stary 2012-09-12, 12:43   #89
_vixen_
Zakorzenienie

My się z Wyraczkiem bardzo lubimy, możemy razem pomoderować
Stary 2012-09-12, 12:51   #90
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczyny szczerze mowiac jestem troche zdegustowana
dzial dla mam nazywa sie MAMA Z KLASA...
a co poczytam inne watki to mam wrazenie ze jest tu pelno mam ktore tylko czyhaja na okazje zeby inne matki ponizyc, wysmiac ich gust, sposob wychowania dziecka, poglady i wszystko mozliwe. i zasypac swoja madroscia, kompetencja i bogwiczym
pytanie o imie- plebejskie...pytanie o umiejetnosci dziecka- mama wysmiana, gdzie nie zajrze mam wrazenie ze niektore z wizazanek lubuja sie we wtracaniu swoich opinii. ja rozumiem ze to jest forum publiczne i chodzi o wyrazanie opinii- ale przeciez mozna to zrobic w jakis sympatyczny sposob.a jak juz ma sie inne zdanie to nie znaczy ze trzeba rozmowce wysmiac i osmieszyc
ktos zadaje pytanie, oczekuje porady a zostaje delikatnie mowiac skrytykowany
GDZIE TU TA KLASA????
mnie ciekawi co osiagaja takie wymadrzajace sie wiecznie mamuski- dowartosciowuja sie w ten sposob czy o co chodzi? tak sie nudza siedzac z dziecmi w domu ze z gnojenia innych sobie zrobily rozrywke?
jestem ciekawa czy te osoby na zywo tez sa tak nieprzyjemne i na dzien dobry sie wymadrzaja? czy moze w realu siedza cicho a anonimowo na wizazu sie wyzywaja?
Glamoruous, niestety takie osoby, ktorym wyraznie brak klasy i ktore sie w taki sposob dowartosciowuja sa na kazym forum... Nawet w tym watku widac pewnego rodzaju przepychanki i wedlug niektorych ten watek tez jest bez sensu, bo dosadne wyrazanie wlasnego zdania jest przeciez normalne, a dobre wychowanie rowna sie hipokryzji...
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości