Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 11:01   #3571
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Takie decyzje są bardzo trudne. My z Tż podjęliśmy ja nie pod wpływem emocji ale przemyśleliśmy to wszystko. Decyzja zapadła niedługo po zaręczynach i jak na razie oboje jesteśmy tego pewni. Jak była perspektywa, że nie będziemy mogli bo coś takiego lekarz nam też mówił to zastanowiwszy się nad tym, żeby już ale miałam zabieg i odłożyliśmy staranie do nocy poślubnej. Nie będzie mierzenia temperatury czy liczenia dni tylko po prostu ja biorę kwas foliowy i przestaniemy się zabezpieczać.
Twoja sytuacja jest trudna zwłaszcza jeśli chodzi o mieszkanie. Nie wiem czy zdecydowałabym sie na dziecko jakbyśmy nie mieszkali razem chyba też nie bo nie chciałabym pozbawiać Tz wszystkich rzeczy które by go ominęły jakby nie był cały czas z nami. Ale jeśli chodzi o pracę i karierę to nawet przez chwile by mnie to nie powstrzymało.
Jeśli chodzi o rodzinę Tż to rozumiem Cię i nie dziwię, że nie chciałabym tam zamieszkać. Ja mimo iż nikt nigdy mi tego nie powiedział to i tak mam odczucie, że cześć rodziny Tż mnie nie lubi, a przede wszystkim siostra. Teściowa nigdy nie dała mi czegoś takiego odczuć. Mój Tż jest bardzo związany ze swoją rodziną ( z wyjątkiem siostry) ale mimo to powiedział, ze jakby mieli coś przeciwko mnie to stanąłby po mojej stronie.
w moim przypadku chodzi o kilka róznych przeciwskazań, ktore nalozyly się teraz na siebie, pewnie, gdyby w grę wchodziło jedno z nich, to byloby latwiej podjąć tę decyzję. A tak, to ciągle analizuje i wychodzi więcej przeciw niz za straszne to jest. I TŻ mysli podobnie, on to w ogole nie wyobraza sobie teraz miec dziecko.Brat z bratową TŻ odwodzili go od slubu ze mną. Niemal do soboty mówili mu, żeby się zastanowil powaznie. TŻ przyznał mi sie dopiero niedawno, że takie coś mialo miejsce. Rodzice, szczegolnie teśc, ostentacyjnie okazują mi niechęć, teść po ślubie, gdy jechalismy do domów, powiedzial nawet - no, koniec tego cyrku , wreszcie ale tz nie staje po mojej stronie, on twierdzi, że sama powinnam się bronic, on nie chce sie wtrącac
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:02   #3572
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Kindzia a jak się konus sprawuje?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:03   #3573
201705121336
Konto usunięte

kiliana to T mieszkasz ze swoim mężem czy nie?bo juz zamotana jestem
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:05   #3574
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mój chciałby pierwsze syna, później córkę i pewnie jeszcze syna.
Też trochę czuję "presję" zwłaszcza, że jego rodzeństwo ma same córki wiec może też tak być.
my już córkę mamy, Tż pierwszego chciał synka ale bardzo kocha córkę, tyle, że teraz liczy na syna, a ja się strasznie boję, że może nam to nie wyjść

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:07   #3575
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
kiliana to T mieszkasz ze swoim mężem czy nie?bo juz zamotana jestem
nie, my nie mieszkamy teraz razem.
Kupilismy sobie własny kąt, ale jest w stanie surowym, deweloperskim. Wzielismy na niego kredyt, ale nasz kąt jest do odbioru w listopadzie. Od listopada dopiero zaczniemy wykonczeniowke, tam są surowe ściany, wszystko do zrobienia, elektryka itd. I to robimy za oszczędnosci i wlasną kasę, głównie moją, bo jak pisalam - zarabiam znacznie wiecej i dzieki mojej wyplacie mozemy zrobic wykonczeniowke. No i pozniej wiadomo - urządzanie, kupowanie wszystkiego itd.
A wiec teraz mieszkamy osobno, ja u swojej mamy, on u swoich rodziców, brata i bratowej, nie widzimy się codziennie, bo dzieli nas mnostwo km, ja koncze prace czasami o 21:00, wiec zaraz wracam do domu.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-09-12 o 11:08
Stary 2012-09-12, 11:07   #3576
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
o to i on ale
Kindzia, ja Ci tutaj zaraz strzelę i to tak, że już nie wstaniesz! Kto niedawno chłopa z domu wyganiał? A Ty co teraz robisz? hę? Lańsko Ci się należy jak nic!
Ale to nie zmienia faktu, że ciacho z niego niezłe
Stary 2012-09-12, 11:08   #3577
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
my już córkę mamy, Tż pierwszego chciał synka ale bardzo kocha córkę, tyle, że teraz liczy na syna, a ja się strasznie boję, że może nam to nie wyjść
ZABRANIAM!!! Myśleć nawet w ten sposób! płeć dziecka nie jest niczyją winą.

Po za tym, płeć dziecka zależy od faceta.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:14   #3578
kachna21
Raczkowanie

haha kuku Ty i te twoje riposty kindzia no homarzystko jak ta lala

kilianna co za przykra rodzinka... aleee wazne ze Wy sie kochacie i w nosie ich miej bo szkoda zdrowia
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:15   #3579
201705121336
Konto usunięte

nie wyobrażam sobie nie mieszkać po ślubie z mężem fuck trudna sytuacja
musze sie już ubierać i zbierać do tego miasta
Stary 2012-09-12, 11:15   #3580
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
w moim przypadku chodzi o kilka róznych przeciwskazań, ktore nalozyly się teraz na siebie, pewnie, gdyby w grę wchodziło jedno z nich, to byloby latwiej podjąć tę decyzję. A tak, to ciągle analizuje i wychodzi więcej przeciw niz za straszne to jest. I TŻ mysli podobnie, on to w ogole nie wyobraza sobie teraz miec dziecko.Brat z bratową TŻ odwodzili go od slubu ze mną. Niemal do soboty mówili mu, żeby się zastanowil powaznie. TŻ przyznał mi sie dopiero niedawno, że takie coś mialo miejsce. Rodzice, szczegolnie teśc, ostentacyjnie okazują mi niechęć, teść po ślubie, gdy jechalismy do domów, powiedzial nawet - no, koniec tego cyrku , wreszcie ale tz nie staje po mojej stronie, on twierdzi, że sama powinnam się bronic, on nie chce sie wtrącac
Ja sobie nie wyobrażam, żeby Tż nie stanął po mojej stronie. Mieliśmy raz taka akcje, że ja powiedziałam, ze więcej tam nie pojadę i może rzeczywiscie w pierwszej chwili nic nie zrobił, ale później powiedział bratu to co myśli, a jestem przekonana, że brat całej reszcie też i przez jakiś czas się nie odzywał do nich. Ja staram się zapomnieć o tej sprawie ale nie jest łatwo. Bratu już zapomniałam ale całej reszcie raczej długo nie zapomnę. Też chodziło o nasz ślub z tym, że było to powiedziane "w żartach" czego ja i Tż jako żart nie odebraliśmy. Ale na teściową złego słowa powiedzieć nie mogę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:17   #3581
maruda80
Zakorzenienie

Różnie bywa.
My pół roku próbujemy i nic, za tydzień idę do gina bo już psychika mi siada. Wyczulona już jestem, robiłam badania hormonalne i wszystko ok, gin kazała przyjsć jak będę podejrzewać ciążę (byłam u niej pół roku temu)

Siostra też stara się o drugie dziecko (pierwsze wpadka) i też na razie nie wychodzi.
Chyba Jakieś fatum rodzinne, bo pozostałe siostry czekały 2 lata zanim zaszły.

Za to niektórzy mają wszystko zaplanowane - i co najlepsze im wszystko się układa tak jakby chcieli...
Kuzynka za pierwszym razem zaszła, chcieli dziewczynkę mają dziewczynkę, teraz chcieli chłopczyka - i oczywiście urodził im się chłopczyk. Bez problemu zaszła w pierwszą jak i druga ciążę.

kilianna - doskonale cie rozumiem - jestem w podobnej sytuacji, tylko ze akurat ja teściów mam OK.
Maż pracuje i mieszka u siebie, ja w Kraku- widzimy się tylko w weekendy i to przeważnie co 2 tyg.
Kupiliśmy dom (w męża stronach) i obecnie remontujemy - obecnie mąż po pracy kładzie płytki w kuchni, a jego rodzina pomaga w malowaniu ścian.
Ciężko jest, ale jak pomyślę że już niedługo będziemy mieć własny kat to cieszy...

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-09-12 o 11:23
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:18   #3582
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Kindzia a jak się konus sprawuje?
narazie bez zarzutów ale to tylko dlatego że wpakowałam go chwilowo pod pantofel

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Kindzia, ja Ci tutaj zaraz strzelę i to tak, że już nie wstaniesz! Kto niedawno chłopa z domu wyganiał? A Ty co teraz robisz? hę? Lańsko Ci się należy jak nic!
Ale to nie zmienia faktu, że ciacho z niego niezłe
o wypraszam sobie to on znalazł mnie a nie ja jego co jest znaczną różnicą to tego co zrobił TŻ, ale od soboty jest mi bosko jak nigdy i jestem cała w skowronkach a że jest ciasteczkiem to wiem i w dodatku kapitanem
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:21   #3583
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Różnie bywa.
My pół roku próbujemy i nic, za tydzień idę do gina bo już psychika mi siada. Wyczulona już jestem, robiłam badania hormonalne i wszystko ok, gin kazała przyjsć jak będę podejrzewać ciążę (byłam u niej pół roku temu)

Siostra też stara się o drugie dziecko (pierwsze wpadka) i też na razie nie wychodzi.
Chyba Jakieś fatum rodzinne, bo pozostałe siostry czekały 2 lata zanim zaszły.

Za to niektórzy mają wszystko zaplanowane - i co najlepsze im wszystko się układa tak jakby chcieli...
Kuzynka za pierwszym razem zaszła, chcieli dziewczynkę mają dziewczynkę, teraz chcieli chłopczyka - i oczywiście urodził im się chłopczyk. Bez problemu zaszła w pierwszą jak i druga ciążę.
Powiem Ci, ze z tego co słyszę w moim otoczeniu to ciężko jest zajść w ciąże jak się bardzo chce. Wszyscy mi mówią, że trzeba wyluzować to się uda bo im też się nie udawało a jak stwierdzili, że dają sobie spokój ( w co nie wierzę) to się udało.

A i jeszcze jedno. Mój lekarz powiedział mi, że można powiedzieć, że jest problem z zajściem w ciąże kiedy przez rok regularnego starania się nic nie wychodzi. Do roku wszystko jest w normie.

Laura

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2012-09-12 o 11:28
Stary 2012-09-12, 11:22   #3584
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
MiciaKicia: bardzo mało przytyłaś i widać, że tylko brzuch i biust - po porodzie brzuch zniknie, a biust zostanie
oby Twoje słowa się sprawdziły
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
To odliczamy...

10

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dziewczyny błagam te ktore jeszcze nie udostepnily udostepniajcie psiurek jest u mnie jest naprawde słodziarny i nie będzie duzy

https://www.facebook.com/aleksandra....8341382&type=1
usodtępniłam u siebie ja jestem taka zwierzęca mama ale małż by mnie zabił jakbymkolejne zwierze do domu przyprowadziła a teściowa by sie zapłakała, że z czego je wykarmi no i takie koło
Cytat:
Piszecie tutaj o dzieciach to i ja się wypowiem - najpierw marzyło mi się zajść w ciążę miesiąc, dwa po ślubie żeby mieć dziecko na wiosnę i ładnie odchować do lata (spacerki itd), ale straciłam pracę. Wtedy pomyślałam, że skoro będę siedzieć kilka miesięcy bezrobotna w domu na utrzymaniu męża to mogę i rok tak posiedzieć. ALE czuję się źle, gdy Mąż mi płaci za tampony, a kasy wcale nie mamy tak super dużo, żeby wystarczyło na utrzymanie mnie, Jego, dziecka i psa. Czyli co - nie ma dziecka i w najbliższej przyszłości nie będzie, pogodziłam się z tym i nawet moje plany nie uwzględniają powiększenia rodziny, no bo za co??

Napiszę Wam tu historię, która powoduje, że chce mi się płakać i zaraz zadzwonię do nazwijmy ją "Ona", aby zapytać, co słychać....
Kilianna ( i inne wahające się dziewczyny z dylematem dziecięcym): Życzę Ci jak najlepiej, ale mam w najbliższej rodzinie przykład, gdzie kariera stanęła na drodze do szczęścia - mieli do wyboru dziecko za rok, góra 2 albo dobrze płatne kontrakty. Wybrali to drugie. Niestety, po kilku latach Ona zaczęła się wypalać zawodowo i postanowili, że czas na dziecko. Starali się dłuższy czas, mieli sporo kasy i nawet kilka prób in vitro za sobą - nie udało się, a podczas tego "parcia na dziecko" po kolejnej nieudanej próbie Ona zaliczyła próbę samobójczą. Adoptowali 2 dzieci, a teraz, po ponad 20 latach małżeństwa rozwodzą się, bo On zdradził i spodziewa się dziecka z inną! Bo tak bardzo chciał mieć własnego potomka i podkreślał, że to nie jego wina... Dla niej jedyną motywacją do życia są adoptowane dzieciaczki, ale ma silną depresję i bardzo mi Jej szkoda, a jest piękną, silną kobietą, która nawet chciała wybaczyć zdradę, bo wini siebie za wszystko
Więc jeśli kochasz swoją pracę i byłabyś nieszczęśliwa zachodząc w ciążę i z niej rezygnując to poczekaj z dzieckiem, ale pamiętaj - pracę można zmienić, a na dziecko może być za późno i będziesz miała do siebie całe życie pretensje, że przez swoją pracę nie możesz już być mamą...
to straszne co piszesz ale fakt, nie ma co odkładać planów macierzyńskich bo kariera.... znam też takie przypadki, że odkładali odkładali a teraz nie mogą.
Cytat:
fajnie, że Twój TŻ ma już taki rozbudowany instynkt tacierzyński czego nie mogę powiedziec o moim on póki co krzywi się na myśl o dziecku, choć jednoczesnie boi się, że moglibysmy go nigdy nie mieć. Ale żeby odpowiednie podejście do dzieci w tej chwili mial, to absolutnie nie o czym świadczy przykład diabelskiego bratanka, któremu tylko ja zwracam uwagę, że nie wolno podduszać małych zwierzątek. Apropos małego omena - niedawno udusił swojego króliczka. rodzice pogłaskali po głowie, mówiąc - nic się nie stało, dziadkowie westchnęli - jeszcze jest za mały, by rozumieć, że to złe. A mój TŻ nic nie powiedział, mimo że jest chrzestnym i też mógłby małego omena wychowywać, skoro nikt się za niego nie weźmie. Teraz poddusza te malutkie pieski, które się u nich urodziły, jak zwracam mu uwagę, to wszyscy mnie krytykują, że nie wolno dziecka stresować. Ostatnio dostał ode mnie po dupie za znęcanie się nad zwierzętami, myslalam, że rodzina TŻ mnie zlinczuje! a żebym jeszcze go zlała, ale ja mu dałam tylko klapsa.
o matko..... miejmy nadzieje, że mu przejdzie bo potem różne rzeczy może robić szkoda tylko, że nikt mu uwagi nie zwraca, że tak nie wolno ....

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:28   #3585
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
kilianna co za przykra rodzinka... aleee wazne ze Wy sie kochacie i w nosie ich miej bo szkoda zdrowia
też tak o tym myślę, kocham mojego TŻ ponad wszystko i nie wyobrażam sobie zycia bez niego

Cytat:
nie wyobrażam sobie nie mieszkać po ślubie z mężem fuck trudna sytuacja
musze sie już ubierać i zbierać do tego miasta
trudna, bardzo trudna
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam, żeby Tż nie stanął po mojej stronie. Mieliśmy raz taka akcje, że ja powiedziałam, ze więcej tam nie pojadę i może rzeczywiscie w pierwszej chwili nic nie zrobił, ale później powiedział bratu to co myśli, a jestem przekonana, że brat całej reszcie też i przez jakiś czas się nie odzywał do nich. Ja staram się zapomnieć o tej sprawie ale nie jest łatwo. Bratu już zapomniałam ale całej reszcie raczej długo nie zapomnę. Też chodziło o nasz ślub z tym, że było to powiedziane "w żartach" czego ja i Tż jako żart nie odebraliśmy. Ale na teściową złego słowa powiedzieć nie mogę.
rozumiem Cie, żal pozostanie, ale dobrze, że TŻ Cię broni.
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

kilianna - doskonale cie rozumiem - jestem w podobnej sytuacji, tylko ze akurat ja teściów mam OK.
Maż pracuje i mieszka u siebie, ja w Kraku- widzimy się tylko w weekendy i to przeważnie co 2 tyg.
Kupiliśmy dom (w męża stronach) i obecnie remontujemy - obecnie mąż po pracy kładzie płytki w kuchni, a jego rodzina pomaga w malowaniu ścian.
Ciężko jest, ale jak pomyślę że już niedługo będziemy mieć własny kat to cieszy...
ooo, czyli nie tylko ja jestem w tej sytuacji, że nie mieszkam ze swoim mężem. Ja również z wielką nadzieją i radością myślę o momencie, gdy wprowadzimy się do własnego kątka
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

o matko..... miejmy nadzieje, że mu przejdzie bo potem różne rzeczy może robić szkoda tylko, że nikt mu uwagi nie zwraca, że tak nie wolno ....
niestety, wg mnie jak ktoś mu nie uświadomi, że zwierzęta też cierpią i nie wolno im sprawiać bólu, to on nie zrozumie tego sam Miciu, jestem stałą bywalczynią Twego bloga
Stary 2012-09-12, 11:34   #3586
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
ZABRANIAM!!! Myśleć nawet w ten sposób! płeć dziecka nie jest niczyją winą.

Po za tym, płeć dziecka zależy od faceta.
wiem, że to zależy od faceta ale niestety jako kobieta też czuję się za to odpowiedzialna i po prostu mam obawy

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-09-12, 11:35   #3587
201705121336
Konto usunięte

moi znajomi starają sie o dziecko półtora roku i sie oboje sa zdrowi i sie okazało że pęcherzyk taki nie peka w odpowiednim momencie no i nie zachodzi do zapłodnienia ,
jak ktoś brał latami tabsy antykoncepty to musi sie liczyć że może być cieżko zajść .W moim otoczeniu b czesto sie to zdarza i wina sa tabsy i to dobierane były przez ;lekarza
Stary 2012-09-12, 11:37   #3588
advena85
Zadomowienie

Cytat:
heej

haha mi zaś mówią, że mam dużyyy więc to ja jestem z dziwolągów, Ty byłaś normalna
My to się chyba śledzimy
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja tam się nie znam, ale chyba spoko Niech tylko dzidzia zdejmie z ciebie jak najwięcej

Hej Witaj u nas i opowiadaj o sobie, o Was, o przygotowaniach
U nas już dawno po przygotowaniach, ślub odbił się w lipcu, przygotowania w większości internetowo/telefoniczne, bo byliśmy zagranicą trwały jakieś 2 m-ce. Mieszkamy razem na razie u moich rodziców i spodziewamy się synka
Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Cześć kochane, długo mnie nie było, ale tych kilka dni przed ślubem było bardzo intensywnych. No ale już po, także witam się z Wami jako pani R. Musimy ogarnąć mieszkanie, bo wygląda jakby przeszło przez nie tornado. Jutro i w piątek mamy mieć plener, więc suknia się już moczy i mam nadzieję, że brud odpuszcza. Tęskniłam za Wami. Postaram się w wolnej chwili napisać relację, a teraz tylko pokażę jakieś zdjątko, co byście się nie gniewały za długą nieobecność
Gratulacje Piękna Para Młoda
Cytat:
Normalnie szok! mąż wziął mnie na spacer
Wyprowadził Cię, wow
Cytat:
nie bedzie mojej mamy na weselu. Poprosilam ja by oddala mi kase, za to że jej zaplacilam za ubrania na wesele, dlatego że jest pijana, powiedziala zebym se je wziela wiec je wzielam i pocielam.
dziekuje za uwage
ps. nie wiem na jasna cholere robie to wesele...
Przykra sprawa...
Cytat:
To mąż powinien stanąć w Twojej obronie, skoro to jego rodzina Cię atakuje Nota bene wiem coś o tym...
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:39   #3589
201705121336
Konto usunięte

klauduśka nie czuj sie winna przestań!
co może jeszcze powie że chłopiec ma być blondynem o zielonych oczach?
bez przesady ważne aby dziecko zdrowe było a nie płec.
Stary 2012-09-12, 11:40   #3590
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
klauduśka nie czuj sie winna przestań!
co może jeszcze powie że chłopiec ma być blondynem o zielonych oczach?
bez przesady ważne aby dziecko zdrowe było a nie płec.
wiem, że to jest najważniejsze..na razie i tak nie będziemy się starać o dziecko, dopiero za jakieś 2-3 lata

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-09-12, 11:40   #3591
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
moi znajomi starają sie o dziecko półtora roku i sie oboje sa zdrowi i sie okazało że pęcherzyk taki nie peka w odpowiednim momencie no i nie zachodzi do zapłodnienia ,
jak ktoś brał latami tabsy antykoncepty to musi sie liczyć że może być cieżko zajść .W moim otoczeniu b czesto sie to zdarza i wina sa tabsy i to dobierane były przez ;lekarza
też racja.
Ja akurat mam problemy ze zdrowiem, bo choruję na endometriozę IV stopnia - najgorszego. Miałam już 2 operacje, ale choroba ciągle atakuje moje jajniki, jelita, pęcherz, całą jamę brzuszną . Mam znajome, które zaszły bez problemu, ale mnie lekarze straszą, że będę miala powazny problem. Staram się wierzyć, że będzie dobrze, skoro innym się udaje, ale dopuszczam też możliwość, że może byc źle. Leczę się u najlepszych specjalistów z PL, konsultowałam się nawet z lekarzami z zagranicy, gdzie wiedza o tej chorobie jest większa, tak mi zalezy na dobrym zdrowiu... może los okaże się dla mnie łaskawy trzeba byc dobrej mysli, prawda?
Stary 2012-09-12, 11:45   #3592
201705121336
Konto usunięte

prawda
mojej mamie mówili że ma zapomnieć o dzieciach bo chorowała a ma 3
Stary 2012-09-12, 11:45   #3593
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
też racja.
Ja akurat mam problemy ze zdrowiem, bo choruję na endometriozę IV stopnia - najgorszego. Miałam już 2 operacje, ale choroba ciągle atakuje moje jajniki, jelita, pęcherz, całą jamę brzuszną . Mam znajome, które zaszły bez problemu, ale mnie lekarze straszą, że będę miala powazny problem. Staram się wierzyć, że będzie dobrze, skoro innym się udaje, ale dopuszczam też możliwość, że może byc źle. Leczę się u najlepszych specjalistów z PL, konsultowałam się nawet z lekarzami z zagranicy, gdzie wiedza o tej chorobie jest większa, tak mi zalezy na dobrym zdrowiu... może los okaże się dla mnie łaskawy trzeba byc dobrej mysli, prawda?
Będzie dobrze
Koleżance też wykryto endometriozę - 5 lat leczenia ale w tamtym roku w końcu została mamą.
Ja w życiu nie brałam żadnych hormonów więc myślałam że nie będzie problemów z zajściem a tu

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:46   #3594
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, my nie mieszkamy teraz razem.
Kupilismy sobie własny kąt, ale jest w stanie surowym, deweloperskim. Wzielismy na niego kredyt, ale nasz kąt jest do odbioru w listopadzie. Od listopada dopiero zaczniemy wykonczeniowke, tam są surowe ściany, wszystko do zrobienia, elektryka itd. I to robimy za oszczędnosci i wlasną kasę, głównie moją, bo jak pisalam - zarabiam znacznie wiecej i dzieki mojej wyplacie mozemy zrobic wykonczeniowke. No i pozniej wiadomo - urządzanie, kupowanie wszystkiego itd.
A wiec teraz mieszkamy osobno, ja u swojej mamy, on u swoich rodziców, brata i bratowej, nie widzimy się codziennie, bo dzieli nas mnostwo km, ja koncze prace czasami o 21:00, wiec zaraz wracam do domu.
Im mniejszy wpływ rodzina bedzie miała na Wasze życie tym lepiej. Nie powiem, ale ja się bardzo cieszę, że mieszkam daleko od swoich rodziców i teściowej. Nie chodzi o to, że są nam przeciwni, ale na 100% czułabym wielką presję z ich strony na dziecko itp. Odległość robi swoje i planujemy wszystko tak jak chcemy bez głupiego gadania rodziców.

Z tego co napisałaś, to najbliższa rodzina Twojego TŻta odwodziła go od ślubu z tobą? A oni wiedzą o Twoich problemach zdrowotnych? Po pierwsze skąd o nich wiedzą, a po drugie dlaczego się wtrącają?

Cytat:
narazie bez zarzutów ale to tylko dlatego że wpakowałam go chwilowo pod pantofel

o wypraszam sobie to on znalazł mnie a nie ja jego co jest znaczną różnicą to tego co zrobił TŻ, ale od soboty jest mi bosko jak nigdy i jestem cała w skowronkach a że jest ciasteczkiem to wiem i w dodatku kapitanem
taaaa, a myślisz, że Twój mąż zauważy tę różnicę? Dla niego tylko i wyłącznie będzie ważne, że się z nim kontaktowałaś
Dobrze, że obejrzałam zdjęcie w pracy, bo jakby mój przyuważył jak oglądam takie ciacho, to bym pewnie na podłodze spała...
Stary 2012-09-12, 11:46   #3595
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
W większej części może i tabsy ale ja w życiu wzięłam tylko jedno opakowanie i nie mogę zwalić na tabsy swoich problemów.
Cytat:
też racja.
Jak byłam na pierwszej wizycie u mojego nowego lekarza to powiedział mi, że mogę być na to chora i dał mi jakaś ulotkę. Przeczytałam ją i wpadłam w przerażenie bo tak na prawdę niewiele wiadomo o tej chorobie. Powiedział mi, że mogę mieć problem. Ale na kolejnych wizytach nic o tym nie mówił i powiedział, żebyśmy się starali i zobaczymy po roku co wyjdzie.
W jaki sposób Ci potwierdzili tą chorobę?? Mi powiedzieli że tylko laparoskopia moze to potwierdzić.

Laura

Stary 2012-09-12, 11:46   #3596
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
niestety, wg mnie jak ktoś mu nie uświadomi, że zwierzęta też cierpią i nie wolno im sprawiać bólu, to on nie zrozumie tego sam Miciu, jestem stałą bywalczynią Twego bloga
no w sumie.... oby tylko nie przychodziły mu do głowy rzeczy okrutniejsze..
ojjj
Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
My to się chyba śledzimy
chyba taak

Stary 2012-09-12, 11:51   #3597
Magdzia0108
Zadomowienie

http://www.modanaslub.home.pl/Serwis...S37/index.html

str 100

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:51   #3598
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Bry!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a gdzie się podziewa melody??
Gdzieś pomiędzy Kołobrzegiem, a Mielnem

Cytat:
mam wybrać prezent od ludzi z pracy do 160 zł i całkiem nie mam pojęcia. Patrzę allegro, ale ceny na allegro a w sklepach to się trochę różnią.. I sama już nie wiem. Kupią do 160 zł sokowirówkę albo odkurzacz? A może żelazko? Lol...
A co ci się przyda w domu za tą kaskę? Może jeszcze wpadniesz na coś praktycznego

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
On jest cudowny Mam nadzieję, że szybko znajdzie dobry dom!

Cytat:
Daj znać jakie efekty i jeśli szampon się spisze to też czekam na relację
Po pierwszym zastosowaniu jeszcze mało co widać, ale czuję, że skalp jest dobrze doczyszczony. Szerszą relację zdam po kilkukrotnym zastosowaniu. Postanowiłam od wczoraj zająć się składem kosmetyków i zobaczymy czy mój problem był związany z chemią kosmetyczną.

Cytat:
fajnie, że Twój TŻ ma już taki rozbudowany instynkt tacierzyński czego nie mogę powiedziec o moim on póki co krzywi się na myśl o dziecku, choć jednoczesnie boi się, że moglibysmy go nigdy nie mieć. Ale żeby odpowiednie podejście do dzieci w tej chwili mial, to absolutnie nie o czym świadczy przykład diabelskiego bratanka, któremu tylko ja zwracam uwagę, że nie wolno podduszać małych zwierzątek. Apropos małego omena - niedawno udusił swojego króliczka. rodzice pogłaskali po głowie, mówiąc - nic się nie stało, dziadkowie westchnęli - jeszcze jest za mały, by rozumieć, że to złe. A mój TŻ nic nie powiedział, mimo że jest chrzestnym i też mógłby małego omena wychowywać, skoro nikt się za niego nie weźmie. Teraz poddusza te malutkie pieski, które się u nich urodziły, jak zwracam mu uwagę, to wszyscy mnie krytykują, że nie wolno dziecka stresować. Ostatnio dostał ode mnie po dupie za znęcanie się nad zwierzętami, myslalam, że rodzina TŻ mnie zlinczuje! a żebym jeszcze go zlała, ale ja mu dałam tylko klapsa.
Bezstresowe wychowanie... bzdura jedna wielka!!! Ja absolutnie nie jestem za biciem dzieci, ale jak sobie zasłużą to powinny dostać klapsa. Jeśli on tak teraz traktuje zwierzęta to co będzie później. Jeszcze własną matkę będzie dusił, bo nikt go nie nauczył, że tak nie wolno. Brak mi słów na tego dzieciaka i jego rodziców, dziadków też...

Cytat:
o to i on ale
i kisiel w majtach

Cytat:
Niezły z niego homar, moja droga krewetko :P
lepiej bym tego nie ujęła

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:53   #3599
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
woooooooooooooooooooow
no to jestescie sławni

Stary 2012-09-12, 11:54   #3600
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem
A dostaliście jakąś gażę za wykorzystanie waszego wizerunku?

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości