|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Magbes bede sie z nim widziala pod koniec tygodnia bo mam przyjść jeszcze z wynikiem dhea na który czekam.Powiedział że na razie ten cykl mam brać,i mam mieć monitoring od 14 dnia cyklu.Aod 12 tą nieszczesną luteine:/Mam brać 10 dni.Ale chyba wezme ją po owulce tak od 22 do 32 dc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Ja w takim razie również proszę o zdjatko brzucholka i czekam z niecierpliwością
![]() Ciągle latam do kibelka sprawdzać czy to już @, bo wciąż mam uczucie mokrosci a tam nic, biały śluz Przyłaz małpo i spadaj jak najszybciej!
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
jak masz drugi dzien dopiero,, to pod koniec tyg jak bedziesz u gin to zapytaj jeszcze raz, czy na pewno masz brac ta luteine przed owulacja, powiedz ze boisz sie, ze zablokuje ona owulacje,,,a wiesz ze miewasz je pozniej. jak kaze Ci mimo to brac,,,to moze bierz jesli mialby byc to tylko jeden cykl...a na co w ogole masz ja brac? na regulacje? czy ma to pomoc w zajciu w ciaze? kurcze ....
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i cieszymy się że w końcu się zdecydowaliście na 100%- ![]() Iza- w sumie już sama nie wiem, jak ma Ci to zablokować owu to faktycznie bez sensu...Zrób tak jak radzi magbes,dopytaj o to lekarza jak pójdziesz na wizytę. A ja właśnie wróciłam z Biedronki i piję sobie kawkę mrożoną ![]() Miałam zamiar sobie jeszcze kupić spodnie ale tej babeczki co je sprzedaje niestety dziś nie było... jutro zrobię podejscie nr 3. ![]() Luna- jak wizyta???czekamy cały czas na relację. Pokaż brzuchoool ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale luteina NIE POMAGA w zajściu w ciążę! w sensie sama w sobie w niczym nie pomoże, jedynie w UTRZYMANIU jej jakby była.
Za to może regulować cykle i ewentualnie poprzez to organizmowi pomóc w osiągnięciu równowagi hormonalnej, co dopiero może mieć wpływ na szanse na ciążę. W Twoim przypadku, kiedy się starasz TERAZ i w dodatku masz mieć monitoring powinnaś brać lutka po owu i koniec kropka. Dupka mogłabyś brać wcześniej ewentualnie. A i jeszcze coś - Iza jakie długie masz cykle? Czy są w miarę regularne? Bo zauważyłam też, że niektórzy lekarze na siłę chcą skracać cykle, a przecież niektóre kobiety mają krótsze, niektórze dłuższe i tyle. Moje np są 28-32 i to są może nie idealne, ale regularne cykle. (no, z wyjątkami ok 40 dni, ale to bezowulacyjne są więc jest to normalne) Jakby mi jakiś chciał to regulować to bym go na drzewo posłała.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-12 o 11:32 |
|
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
Iza właśnie, a może poproś gina, żeby zamiast luteiny dał ci duphaston. Wprawdzie on sporo droższy niż lutek, no ale przynajmniej wygląda na to, że owulacji nie blokuje.
|
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
kurde.... kijowa sytuacja :/
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm może jednak jeszcze nie wszystko straconeNo obiadek się gotuje,chata praktycznie ogarnięta, a ja wreszcie jem sniadanko ![]() Powiedzcie mi laski, czy jeśli dzisiaj mam 12dc i boli mnie prawy jajnik to oznacza ze owulka wlasnie sie odbywa dzisiaj czy moze dopiero bedzie??? Nie znam się na tym. Jeśli byłaby dzisiaj to super bo wczoraj i przedwczoraj były przytulanki. A jeśli ma być dopiero to trzeba dzisiaj powtórzyć dla pewności eheh
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
oo wlasnie, a moze podpytaj o duphaston iza??? opinii czytalam milion,,raz ze blokuje, raz ze nie,,,raz ze moze, nie musi.... ale w tym indeksie lekow medycyny praktycznej...z serwisu dla lekarzy jasno wynika ze nie blokuje i postanawiam tego sie trzymac... albo choc miec nadzieje, ze nie zablokuje....
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano kijowa, bo to lekarz powinien prowadzić pacjenta a nie na odwrót.
Ja też miałam dylemat z Clo, ale posłuchałam jednak swojej intuicji i wzięłam 1 zamiast 2 i co? i pęcherzyk był, czyli wszystko gra. Wzięłabym 2 to mogłabym się przestymulować i pewnie miałabym jeszcze większe jazdy ze skutkami ... Cytat:
W tamtym cyklu miałam taki nagły @ ból brzucha, trwał jakiś czas i zniknął,może wtedy miałam owu ... Ale to by trzeba było zrobić monitoring żeby mieć pewność
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A mam jeszcze pytanie czy moge pic ziolka biorac lutke lub dupka?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-12 o 11:43 |
||
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
partuturka dziękuje za słowa otuchy
troszke mnie pocieszyłaś na starcie ![]() Dziś rano kwitłam kilka godzin w szpitalu , mialam robione kontrolne badania..ponad 12 parametrów z krwi łącznie z kolejną prolaktyną po obciązeniu dla kontrpoli i całym męskim panelem + damskim panelem hormonalnym..zobaczmy..wy niki bedą za 3 tyg bo na 17OHP tak długo sie czeka. Przy okazji zadam Wam pytanie,pierwszy miesiąc jem Castagnus i okres skrócił mi sie z 6 dni na 3 ,to normalne??? |
|
|
|
#1937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy, dziodziol wam macha
No więc byłam na wizycie także sie rozpisze-w końcu ![]() Najpierw położna zmierzyła mi ciśnienie ale że ja mam zawsze niskie a tu nagle 160/80 wiec powiedziała "Panie doktorze wez ją Pan do góry bo nic z tego nie będzie" (na górze jest USG ) jak zobaczyłam tańczącego dzidziola to chyba serce mi staneło ale bije ![]() Przyzierność ciężko było zbadać bo przecież sobie nie da ale jakoś gin sobie poradził i wszystko jest jak cza! USG przez brzuchPotem pojechałam na doł no i ciśnienie proszę bardzo 120/80 Mówiłam że mnie kłuje coś czasami w pochwie wiec mnie zbadał i jest jakaś mała infekcja wiec na wszelki wypadek nystatyna. No i ze ta kosc ogonowa mnie boli bardzo ale taka moja i mojej ciazy uroda, ale widać że mi współczuli że jestem w tym procencie kobiet którym to dolega ![]() Co najlepsze, współżyć moge ale się boje wiec TŻ narazie nie mówie, chyba że zapyta, lub nas poniesie, wtedy było by najlepiej ![]() Nastęna wizyta za 2 tyg bo powiedziałam że dłuższe odstępy mnie stresują hihi ![]() Ogólnie jestem bardzo ucieszona i nie moge uwierzyć że to to małe pływa mi po brzuchu a ja tego nie czuje no ale powoli dociera do mnie że faktycznie będę miała dzidziusia, nie tylko w brzuchu ale i na zewnątrz co oczywiście wydaje mi się piękne i przerażające ![]() Zaraz dopisze co tam u mnie tak ogólnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz trzy wyjścia: odpuścić ale wtedy znow mogą być plamienia i długie cykle, brać luteine od owulacji-jestem za! lub poprosić o dupka zawsze to mniejsze zło ![]() Linka witaj
|
||||
|
|
|
#1938 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DHEA-s 567 ug/ dl (N: kobiety przed menopauzą 70-300) androstendion 4,37 ng/ ml (N:0,57 - 2,63) z tym, że miałam to badanie tylko tamten 1 raz i licho wie czy w innym terminie wyniki nie były by bardziej odchylone od normy Pytasz o leczenie - reakcja była taka, że zalecono mi Dianę35, bo jedyna opcja na nadmiar androgenów to hormony kobiece.. ale ja na to, że odpada, bo kiedyś brałam i utyłam jak prosiak, a teraz mam kłopot z kolanami i nie uniosłabym się już w ogóle znów tyjąc.. No więc zmieniono zalecenie z Diany na Jeanine, kupiłam 3 opakowania i 2 leżą nie mam komu odsprzedać.. Jak nadrabiasz wątek to dojdziesz i do tego dlaczego - leki na epilepsję mi kolidują z hormonalnymi i nie pozwalają im działać - w 7 dni przerwy na okres nie dostałam go i leczenie okazało się fiasko..z tabletek hormonalnych "znika" w moim wypadku 47% etanyloestradiolu z antykonceptów.. Dziewczyny , troszkę mi niezręcznie, ale jeśli znacie jakąś babkę, która chciałby nieco taniej odkupić Jeanine i zrobić i jej i mi tę przysługę to dajcie znać, byłabym przeszczęśliwa, bo leżą w aptece, w której nikt nie kupuje Jeanine... a mi każdy grosz się przyda, bo mam przez ciążę coraz większe dawki leków na tarczycę, a kupuję też tę luteinę, biorę i tabsy na padaczkę i kasa się kurczy.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa Luna! Co za boski bobas!
Ja też chcę takie boskie foto swojej fasolinki ps. Coś mi mówi, że masz boskie włosy, te z serii moich daaaawno temu - silne długie, grube.. rewelacja
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo piękny dzidziol, faktycznie widać rączkę i paluszki
![]() Brzusio widzę że pomalutku rosnie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie to jeszcze tyle ze starszne dylematy z tym USG. Moja siostra robiła raz u kobiety z krynicy i mowi ze beznadziejna a drugie u dr z krakowa. No i do krakowa nie zdąże bo dzidziuś będzie za dorosły o 4 dni
i zebym do niej poszła. No ale dowiedziałam się że ona nie przyjmuje już w moim miescie tylko u siebie w krynicy i wydaje mi się że tam poprostu ma lepszy sprzęt a tu u nas miała dziadoski skoro gin mi ją polecił to do niej ide, bo tam gdzie kiedys byla to znow jest jakis z Krakowa ale nigdzie opini nie ma no i troche taniej ale boje sie ze dostane byle swistek przez ten sprzet. No nic jade do Krynicy co nas wyjdzie 300 zł, ale Pani powiedziała że moge z partnerem a nawet powinnam więc chyba jest ok To tylko o USG Wczoraj się dowiedziałam co też ta moja nieodpowiedzialna kuzynka nosi w brzuchu. Pisałam wiele razy o niej ze ona była w ciazy równo ze mna tzn. jest ale ja juz nie jestem równo.. i oczywiscie jak na złość ma chłopaka ale TŻ mówi że ja mam zawsze pod górke więc będzie chodok bo wszystkie ciuchy mamy różowe, wiec oby tym razem było pod górkę a tak naprawdę to przecież bez znaczenia.Poprostu miałam przeczucie że bedzie miała chłopaka i dobrze bo chłopak się sam wychowa a z dziewczynki chyba wiadomo co by wyrosło... ![]() Na dodatek wczoraj sie dowiedziałam że taka małolata która biegała z moim TŻ (on nigdy nie był zainteresowany, wręcz biedny uciekał) była w ciąży wtedy co ja 18 lat. I wtedy powiedziałam na zarty że odłozymy satarnia bo nie chce miec dziecka wtedy co ona, ale właśnie wtedy zaszłam, obie poroniłyśmy.. a źle jej nigdy nie zyczyłam, jednak myslalam ze lepiej dla niej bo ani rodziny ani pieniedzy nie ma. ALe cóż za wiadomość, wczoraj się dowiedziałam że też jest w ciąży Wczoraj miałam chyba gorączke cały dzień wiec gin mi napisał jaki moge sobie syrop w razie w kupic ![]() Mieszka się fajnie, już się przyzwyczaiłam tylko mały pokoj to narazie jedna wielka graciarnia. Nawet tvn nie mam ![]() To chyba wszystko co u mnie słychać... ![]() a na USG genetyczne jedziemy we wtorek ale jeszcze zdąże wam o tym przypomnieć ![]() i byłabym zapomniała mnóstwo fluidów dla was odemnie i per Dziodziola Naprawde nie podoba mi się że taki zastój ostatnio
|
|
|
|
#1943 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Witaj znów na pokładzie. I pochwal się chociaż kilkoma fotkami ze ślubu.Cytat:
![]() Cytat:
. Ja wiem, że test był, ale jak to mówią " dopóki @ nie ma ... itd."Cytat:
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-09-12 o 13:13 |
||||||
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. prolaktyna jest ewidentnym efektem stresu...a stres jest coraz wiekszy bo kasa..i tak w kołko |
|
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstyd pytać,ale lepiej pytać i się dowiadywać niż.. to są wycyrklowane terminy na dane badania, że byłby za duży o 4 dni? Ja nie mam o tym pojęcia, a mi też tygodnie gonią...Boże, muszę się uświadomić!!Cytat:
Może za czasów studenckich mogłabym, bo miałam stypendia naukowe, zdrowotne, socjalne.. ale nie było potrzeby..teraz jest tragedia.
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
partytura wszystko dlatego ze lecze sie prywatnie..oni dają zlecenia badań pełnopłatne..w szczecinie do dobrego endokrynologa na NFZ czeka sie...ok 7 miesięcy a ja chyba nie chce marnować czasu,w końcu to zdrowie jest i wole głodować a sie wyleczyc
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny,,,jesli juz tu rozprawiamy o tyhc lutkach i dupkach,,tooo..powiedzcie ... mi jak bylam u gin to pytal czy sie staramy... mowiulam ze specjalnie nie celowalismy ale nie zabezpieczamy sie od 3 cykli i myslelismy zeby chyba tak od nast miesiaca moze sie starac... mam nieregularne bardzo cykle 30-50 dni wiec dala mi duphaston od 16 do 25 dc...mimo ze owulka przewaznie pozniej... jesli nie blokuje on owulki to spoko... ale mam brac duphaston przez te 4 cykle i jak nie zaciaze to sie zglosic i bedziemy stymulowac. myslicie ze ona mi dala dupka na wyregulowanie, czy na ciaze? czy na jedno i drugie? moze wziuela pod uwage ze nie jestesmy zdecydowani do konca i dala czas na wyregulowanie? ale z drugiej strony jesli powiedziala, ze jesli w ciagu 4 cykli nie bedzie bobo to stymulacja to mysle, ze raczej wziela pod uwage ze bedziemy sie starac.... bo zastanawiam sie czy brac 4 cykle czy np pojsc do niej i powiedziec, ze juz chcemy, ze sie starac postanowilismy.... tylko czy to zmieni jej sposob leczenia? rany nie wiem czy mnie rozumiecie o co mi chodzi bo podejrzewam, ze zagmatwalam
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
lunka sliczny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

A chcesz jaśniejszy, ciemniejszy? NAsycony bardziej?
Lunka pokaz brzucholka nam

a tam nic, biały śluz
Przyłaz małpo i spadaj jak najszybciej!

wiec TŻ narazie nie mówie, chyba że zapyta, lub nas poniesie, wtedy było by najlepiej
no ale powoli dociera do mnie że faktycznie będę miała dzidziusia, nie tylko w brzuchu ale i na zewnątrz co oczywiście wydaje mi się piękne i przerażające

Wstyd pytać,ale lepiej pytać i się dowiadywać niż.. to są wycyrklowane terminy na dane badania, że byłby za duży o 4 dni? Ja nie mam o tym pojęcia, a mi też tygodnie gonią...Boże, muszę się uświadomić!!