|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Mój mały tak wciskał stópki, więc może mała fiknęła. Trzymam kciuki, żeby okazało się w poniedziałek, że nic kręcić nie trzeba ![]() Powodzenia z prasowaniem
|
|
#933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
No co za pech
Może przejdzie i pojedziecie W razie czego weź folie i heja. Patrzyłam pogodę to jeszcze jest szansa na słoneczko do końca tygodnia
|
#935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpocznij se już Lilka fotelik jest konieczny, nie wyobrażam sobie przewieźć inaczej maluszka. Znajomi to chyba zbyt wiele wyobraźni nie mieli. Cytat:
Oj, a u nas pogoda w miarę dobra.
Edytowane przez elena_100 Czas edycji: 2012-09-12 o 13:48 |
||
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A smarowideł i ja używałam sumiennie jak nigdy i cóż, skóra w szlaczki jest , ale jakoś mi to wisi, po porodzie i zrzuceniu wagi będę w nią inwestować i w jakieś zabiegi a teraz moje dziecko dla mnie najważniejsze, cała reszta schodzi na bok, zresztą u was na pewno też takie odczucia są. Zapomniałam napisać wcześniej, że Alanek Iwonci cudny jest! Z tych naszych wątkowych maluchów to same słodziaki śliczne, napatrzeć się nie można! |
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny...
zwatpilam ![]() potem nadrobie...
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Elena no ja mam taką pracę, że nie mogę nie jeździć chociaż na chwilkę, muszę nad tym czuwać, co się na stacji dzieje, bo mnie też kontrolują a ja tam jestem za wszystko odpowiedzialna według zawartej umowy na zarządzanie obiektem. Z malutką też będę musiała tam jeździć, na pewno nie przez pierwsze dni czy może nawet dwa tygodnie, ale później z mężem w samochód, mąż z małą na spacer a ja do pracki posprawdzać najważniejsze rzeczy i rozdzielić zadania między pracowników. Na szczęście mam dobrego zastępcę, no ale ja i tak muszę się tam pokazywać a póki co, nawet jak się poród zacznie, to mała szybko mi nie wypadnie, bo pośladkowo leży, więc nie ma stresu
|
|
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to były moje wyniki ze szpitala: HGB 9,8 HT 29,6 E 3,36 L 10,4 MCV 88
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Jeszcze mam radę dla mam z niską hemoglobiną Żelazo dobrze się wchłania z wit c z tego co mi wiadomo, więc ja tabletkę popijałam 100 ml soku z żurawiny takiego kupowanego w sklepie z eko żywnością. Ten sok okropnie kwaśny jest, ale wyniki mi podskoczyły z 11 na 12,8 i mocz się ładnie zakwasił do odczynu 6 a nie jak miałam wcześniej ponad 7,5 więc poprawa wyników miała miejsce w dwóch aspektach ten sok piłam co drugi dzień, bo on trochę drogi jest, ale i tak działa
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko fotelik. Własnie jak napisala anusia - w moim szpitalu by nie wypuscili. |
|
|
|
|
#942 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36469428]masakra ten Twój szpital.u mnie jak dzidzie musiały byc naświtlane to do pokoju położe przywoziły ten cały naświetlacz
mi tez tak położne radziły a my bylismy dzis na pierwszym spacerku i odpadł nam kikucik [/QUOTE] to chyba szybko nie?psikałaś octeniseptem?U mnie w szpitalu jak dziecko miało podwyższony poziom bilirubiny to na tych samych materacykach się grzały.Mój musiał pod tymi mocniejszymi (z góry naświetlają)na oddziale noworodkowym i ja tam chodziłam go karmić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A niuńko słodziachny,no i jakie ma oryginalne niedrapki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czasem mężowie pomagają żonom przy nawale pokarmu słyszłam Przypomn iał mi się ten obrazek,który kiedyś ktoś wstawił https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theaterA i gratuluję rocznicy!Wszystkiego dobrego na kolejne lata pożycia!która to? Cytat:
![]() Co się dzieje,hej???
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-12 o 14:14 |
||||||
|
|
|
#943 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie u mnie to samo. A musze leciec jeszcze po te wkladki laktacyjne. Cytat:
Cytat:
Te pneumo drogie jak cholera przeciez. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Ponoc moj dziadek tak babci pomagal wlasnie. Tyle ze Oni w ogole swietnym malzenstwem byli. Dziadek mial stope 40 a babcia 39 i jak kupila nowe buty to dziadek nosil po domu by jej rozchodzic. Jak zapytalam Tzta czy pomoglby mi w nawale, zastoju to odpowiedzial, ze w ostatecznosci - ale w sumie nie byl zbyt przekonywujacy. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-12 o 14:20 |
||||
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Ja Kasiu fenka nie brałam. Miałam luteine do 32 tygodnia. Później tylko magnez i wapno.
Była u mnie położna. Ale z niej fajna kobitka. Dała mi instrukcje na przygotowanie szyjki do porodu Winko - pół lampki, drażnienie brodawek, bara bara z mężem. Dziś i jutro wieczorem mam tak zrobić i jestem w piątek na porodówce
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Plosem Ciotek! Oto 13 dniowa Zośka
![]() Uploaded with ImageShack.us i jej dzienny salonowo / kuchenny kącik na dole ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-09-12 o 15:05 |
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Ulka u nas bebilon się sprawdza ten zwykły nic po nim nie jest iu kupy super. Co do szczepioenk to dziwne bo ja urodziłam w 36 3150 i tez mam za darmoi
ale pogoda a teraz kolejny problem jak ja mam jechać poi Zuzę leje jak z cebra i ja mam leciec z Jasiem nosz cholera tego mojego Tzxeta normalnie ubije aaa i mi napisał ze jak bede chciala normalnie z nim pogadac to mam zadzwonic to mu odpisalam pogadamy za tydzien jak wrocisz alez jestem wredna czy on nie rozumie ze ja bym sie chetnie z nim zamieniła tez bym chciala sie wystroic i lapac klientów aa coo a tak pozostaje siedzenie w domu ![]() LadyBeatta co sie dzieje?? |
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to witam!
Noc kiepska,strasznie boli mnie gardło,synek w nocy się budził i kaszel go męczył,no i wędrówki do wc...Przed 7 poszłam do przychodni zapisać nas na wizytę,bo telefon ciągle zajęty,a jak uda się człowiekowi dodzwonić to już nie ma miejsc ![]() Ja mam zapalenie gardła narazie obyło się bez antybiotyku.Mam nadzieję,że nie będę gorączkować Dostała m jakieś kuleczki do ssania homeopatyczne.A synek ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk przez 6 dni i siedzenie w domu.Choć w poniedziałek może już pójść do przedszkola. Musimy się szybciutko kurować. I pani doktor powiedziała,że pięknie wyglądam w ciąży,że tylko brzuszek(taaa Mam nadzieję,że to dobra wróżba,bo ja pragnę wręcz już... Sama jest świetną kobietą i ma chyba 5dzieci,więc liczę,że się sprawdzi jej przepowiednia ![]() tamlin pytałam się doktorki co do tej szczepionki od polio,bo się martwiłam,choć będzie jutro już 2tyg.I powiedziała,że największe wydzielanie jest do 10dni,więc już nie ma ryzyka.Powiem Ci,że cały czas miałam przez to stresa,żeby tak szybko nie urodzić,więc pewnie Kubuś się posłuchał
|
#948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Niestety trochę to u mnie trwa. U mnie szwy sa rozpuszczalne
|
||
|
|
|
#949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też podobnie zareagował,ale jednak zbawienny okazał się laktator. Cytat:
Winko
|
|
#950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kącik piękny
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szybko wracajcie do zdrowia, żeby maluszek nic nie złapał jak się urodzi u mnie też rodzinka się uwzięła na chorowanie - mama ma wirusowe zapalenie spojówek i już mają je moje dwie siostry, tata na razie się trzyma, ale na szczęście ma urlop, więc do nas nie przyjeżdża, mam nadzieję, że do końca września się wykurują już z tych oczu - mama trzy tygodnie to ma a normalnie trwa do dwóch tygodni, masakra jakaś ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Alfabia Zosienia boska!!! i kącik też fajowy |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam takie urwanie głowy ostatnio, że nawet nie mam czasu czytać Was a co dopiero pisać. ![]() Wczoraj miałam spotkanie z położną i jak usłyszała, że maluszek mniej sie rusza to zaraz kazała jechać do szpitala na ktg. Na szczęście wszystko jest w porządku. Nawet mi jakieś skurcze wychodziły na odczycie. Mam w planach rodzić w ten weekend. Już z ta ciążą nie wyrabiam. Zazdroszczę szczerze wszystkim Wam, które już urodziły...
|
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Oj jaka ślicznotka. Pucuś słodki, zabrałabym Ci ją
Cytat:
No to Kasiu jak już Jureczka wykurujesz to na podorówkę. Zakończ tą cisze, może Twój Kubuś się zlituje. Zdrówka Wam życze
|
|
#954 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeeee, mój brzuch zaczą strzelać w ostatnich tygodniach ![]() I to tak że jestem przerażona i urażona Jak mogły mnie te rozstępy tak potraktować okrutnie no ![]() Cytat:
eeeej, a co Cie rozbawiło bo mnie to do śmiechu nie było ani troszkie ![]() Cytat:
mam nadzieje bo umieram a brzuch po operacji ciąży jakos w dół. Cytat:
Przeżyłam bo znieczulenie do cesarki działało a te bóle parte dla mnie koszmar - jak mam byc szczera ![]() W ciązy ważyłam 79kg, przytyłam 1kg tylko i taką wage miałam do końca. Po porodzie waże teraz 70 równe z czego po prostu jestem bardzo zadowolona ![]() DZIEKUJE ![]() Cytat:
One do tego sluzyc nie miały ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokupiłam dziś sól fizjologiczną w ampułkach, wodę morską,paracetamol w kropelkach i czapeczkę bawełnianą bez sznurków do szpitala. |
|
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moja szyjka już podobno "przygotowana" od połowy sierpnia. I bądź tu mądra
|
|
#957 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak czuje ze bedzie wysyp w przyszlym tyg ja sama pojde pod noz a jestem przeciez z samego konca wrzesnia
|
|||
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Iwonka
tą wagę to ładnie w ciula zrobiłaśBrzuchem się nie przejmuj - moje rozstępy też większe niż były ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też już męczą te miesiączkowe bóle... Ale szyjka podobno może w ciągu godziny zmienić swoją "sytuację", więc się nie przejmuję, że w poniedziałek była na "luźny palec"
|
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie niegrzeczna byłaś
![]() A serio to zależy od szpitala ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Dzięki. Na numerki na ubraniach się już nie przyglądam. Po prostu te małe odkładam. A na razie to same kaftaniki, są za krótkie, wygląda jak niesforny dyzio |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

i coś mi pod żebra wciska - może jednak miałam proroczy sen?

.
W razie czego weź folie i heja. Patrzyłam pogodę to jeszcze jest szansa na słoneczko do końca tygodnia

dl niego :P. Poza tym i tak wybieram się na konsultację do innego jakoś na dniach, już wcześniej to planowałam :P.

to chyba szybko nie?psikałaś octeniseptem?

leje jak z cebra i ja mam leciec z Jasiem nosz cholera tego mojego Tzxeta normalnie ubije aaa i mi napisał ze jak bede chciala normalnie z nim pogadac to mam zadzwonic to mu odpisalam pogadamy za tydzien jak wrocisz
narazie obyło się bez antybiotyku.Mam nadzieję,że nie będę gorączkować