|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
panika: "panie doktorze dlaczego pan nic nie mowi???" doktorek: "bo mierze" Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
A mnie tylko do niezrowych rzeczy ciągnie- zwłaszcza słodkich. po sniadaniu musi byc cos slodkiego a np pomidorki z działki zdrowe , pyszne a ja im mówie nie. a miałam ograniczac słodycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
HEJ!
Cytat:
![]() ja od 4- 5.45 nie spałam ![]() Dlaczego? ja przez pierwsze 5 minut nie mogę się odnaleźć potem czuję się rewelacyjnie do póki nie zacznie mnie boleć głowa i nie zacznę kichać ![]() Perse- pokaż żakiet ![]() właśnie dzisiaj byłam na "pływalni" i wyłowiłam perę ciuchów ![]() chciałam głównie pajace i body dla Kasi ale niewiele takich na nią znalazłam też taką lubię ![]() Kathe- nie miej żadnych wyrzutów, jeżeli masz ochotę iść do fryzjera - idź, zresztą według mnie to bardzo terapeutyczne - zmiana wyglądu zewnętrznego po stracie ![]() co do sytuacji w pracy- nie rozmyślaj o tym- regeneruj siły fizyczne i psychiczne po# i nie przejmuj się plotkami jak wrócisz do pracy i będziesz czuła, że trzeba się odezwać to powiesz parę słów do rozumu i ucichną wredne "hieny"- jak to pani trafnie określiła dziewczyny - czytam Wasze relacje z wizyt dotyczące szczegółowych usg i powiem Wam szczerze, że ja nic nie wiem abym miała robioną przezierność, połówkowe, genetyczne czy testy (a w ciążę zaszłam po 30-tce) po prostu na każdej wizycie(co 3 tygodnie) moja gin robiła mi dość chwilę usg i wszystko oglądała - sprawdzała kręgosłup, żołądek, serce itd- od kiedy tylko było to możliwe zawsze włączała mi abyśmy posłuchali jak pracuje serduszko po prostu całkowicie babie zaufałam wierząc, że wie co robi nie pytałam o te szczegółowe usg bo raz się skompromitowałam pytając co ona myśli o usg3d czy warto wykonywać więc ona mi na to, że przecież to, które mi robi jest 3d tylko, ze mam to w cenie każdej wizyty bo ona tak praktykuje - inaczej miałaby na drzwiach kartkę, ze 3d w te i te dni w takich i takich godzinach- cena taka i taka ja nie wiedziałam, że to 3 d bo ani płytki nie dostaliśmy ani jakoś super wyraźnie nie było widać, chociaż zdjęcie mam z każdej wizyty a jedno - wypisz - wymaluj moja Kasia (twarz) taka podobna do siebie i teraz sobie myślę, ile mniej stresu mnie to kosztowało, że nie miałam określonych konkretnych terminów szczegółowego usg bo chyba byście ze mną zwariowały i tak byłam nieźle zestresowana przed każdą "zwykłą" wizytą co lekarz to inna praktyka i co ciąża to inny sposób prowadzenia w każdym bądź razie zawsze za Wasze wizyty mocno kciuki trzymam i przeżywam razem z Wami ![]()
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez pytania o wody (prosze pani to hydraulika...), no-spe (przy konkretnym bolu a nie jak tic-taki), farbowanie wlosow (prosze pani to chemia - prosze o sklady), co na przeziebienie/katar/nerwobol (Apap i rutinoscorbin - ale tylko w razie koniecznosci), wypadanie wlosow (hormony), pomoc moja lozysku (nie ma pani wplywu)...
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedz zdrowo to i dziecku na zdrowie to wyjdzie ![]() a na krzaku są jeszcze jakieś pomidory czy wszystkie Torresiątko zjadło? ![]() Cytat:
wyciągałam kartkę z "litanią" i tylko wyczytywałam: a mogę to? a jeszcze dzieje mi się tak... i boli mnie w dodatku to od zeszłego tygodnia moja gin przywykła ale kiedyś przy jednej z wizyt po takiej serii pytań zapytała: "A relanium chcesz?" ja się zaczęłam śmiać a ona mi, że poważnie pyta bo może wypisać a na to Tz-et "To niech pani doktor wypisze dla mnie" ![]()
![]() |
#1716 | |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam caly czas ochote na slodkie, od jakiegos czasu chodzil za mna kitkat z maslem orzechowym kiedys kiedys dawno go sporobowalam a teraz mnie taka ochota naszla ale jak na zlosc nigdzie nie moglam go znalezc a tu nagle wczoraj triumf JEST jak sie do niego dorwalam to tylko mruczalam
![]() ![]() dzis dzwonilam do szefa, ucieszyl sie ze wracam, odrazu mo powiedzialam ze musze zalatwic sobie wiekszy fotel bo w ten co mam to napewno sie nie zmieszcze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Maga ja jutro musze lekarza poprosic o zbadanie szczegolowe serduszka - jak juz wczesniej pisalam jutro mam usg 4d - mam nadzieje ze bedzie w pelni zdrowe - TRZYMAJCIE ZA SERDUCHO MALEJ ![]() a powiedzcie mi wiem ze maluchom sie pierze wszystkie ubranka po zakupie, a co z kocykami, otulakami, spiworkami itp. tez powinno sie uprac przez pierwszym uzyciem?? ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
KUNDZIA! to masz fajną atmosfere w pracy i wyrozumiałego szefa!
ZEBERKA! a Ty czemu w nocy nie spałas? Mój tez nie nazywał jakos specjalnie tych usg. |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie pytałam o wszystko gina. Jak byłam w 10 albo 12 tc zapytałam czy łożysko jest dobrze ułożone a on mnie pyta o co mi dokładnie chodzi, a ja mu mówie czy nie jest przodujące, a ten, że jeszcze nie ma łożyska bo dopiero będzie się wykształcać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
ja teraz zaczęłam się zastanawiać, dziewczyny operują różnymi pojęciami a ja nie wiem o co chodzi i nie wiem czy miałam to mierzone czy nie. ale z drugiej strony lekarz powiedział, że wszystko jest w normie. to on zna się na usg i przyglądał się temu, więc chyba wie co mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co mysle o jakiejs szamponetce... Cytat:
w tej chwili Torres je tylko zolte na kanapce rano ![]() ![]() ![]() ![]() moj doktorek tez mi ostatnio cos na uspokojenie zaproponowal...
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 4.00 obudził mnie "potop" - cała koszula mokra od mleka Kasia spała wiec uruchomiłam laktator jak odciągnęłam to się obudziła ![]() nie ściągałam wszystkiego wiec trochę ją pokarmiłam cycem, a resztę dałam z butelki swojego ściągniętego mleka mała się tak rozbudziła - oczy otwarte szeroko jak złotówki i w najlepsze gaworzy, cumel wyciągała ręką, w końcu matka zawinęła rączki w rożek ale gdzie tam ![]() każdej AM życzę takich miłych bezsennych nocy ![]() swoją drogą po mm spała od 21.30-4.30 a że położyłam się wcześniej to zdążyłam się wyspać ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-12 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu jak byłam to wiekszośc miała na uspokojenie! Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Panika a może spróbujesz tego
![]() http://www.khadi.pl/naturalne-farby-do-wlosow Czytałam i wiele dziewczyn wypowiada się pozytywnie na temat tych farb i henny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
Witam się po dłuższej abstynencji...sprawowałam wartę w krzaczorach
![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze w dodatku w ostatnim cyklu pomyliłam się w obliczeniach i kochaliśmy się w teoretycznie płodne dni...@ przyszła, a ja odczuwałam na przemian radość(bo gin zalecił min jeszcze 2 cykle spokoju) i smutek(bo te II tak cieszą)... ![]() chcę się przywitać z nowymi Mamami...dobrze, że tu trafiłyście, dziewczyny tu dają dużo otuchy, wiem to po sobie ![]() Kathe co do Twoich współpracownic to...ehhh szkoda sobie nerwy strzępić... baby są podłe i koniec ![]() u mnie podobnie, bo ja zaszłam w ciążę w 1 miesiącu po tym jak się zatrudniłam jeszcze na okresie próbnym(tak po prostu wyszło) ![]() ![]() i wcale nie miej wyrzutów sumienia z powodu fryzjera, to dobrze, ze się nie zamykasz w domu i nie cierpisz sama w 4 ścianach, inni niech sobie myślą...poćwiczą chociaż szare komórki ![]() co do proszków do prania my praliśmy przez 4-5 mcy potem powoli próbowałam, nic nie wyskakiwało i opieramy się normalnym ![]() brzuchaczki jak ja Wam zazdroszczę... ![]() ![]() a u mnie w tym roku tak śmiesznie wypadło, bo owulacja teoretycznie wychodzi na 13 września, a tego właśnie dnia 2 lata temu spłodziliśmy Julka ![]() ![]() ![]() a mi też TŻ zabrania wiżażu, twierdzi, że przez to czytanie jestem smutna, nie rozumie, że w grupie raźniej, zresztą może jest trochę zazdrosny? ![]() straszy, że sobie też znajdzie forum... ![]() no ale sie za Wami stęskniłam w tych krzaczorach, noooo ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1725 |
Wtajemniczenie
|
wieka22 no to dzialaj, dzialaj
![]() Luna dobre wiesci sie przydaja ![]() ![]() ![]() ostatnio coraz czesniej znajduje w sobie win do tego ze to moze ja spowodowalam #, farbowalam wlosy(blond), komus tez, to jest niezdrowe, mialam strasznie stresujacy okres w swoim zyciu(slub), pierwsza przymiarka w niedziele przed weselem i wiele innych rzeczy... moj tz jedzie do domu, jutro juz bede miala zamontowana kuchnie w calosci, bo jak nie to padne! w naszej sypialni mamy kuchnie i spanie ![]() bylam u fryzjera i mam jedna str dluzsza a druga krotksza, ala bob ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Kocurku to super że znalazlas takiego lekarza, tylko że wyniki masz źle nie tak jak ja, mam nadzieję że dadzą Ci więcej niż acard
![]() Fiolus ja też miałam paciorkowca na szczęście już nie mam ale oczywiście zbadam się przed porodem bo może się ujawnić. Z tego co wiem to w ciazy nie jest groźny tylko przy porodzie prowadzi do śmierci dziecka. Dobrze mówię? Kunegunda trzymam kciuki za serducho !! Kathe cieszę się że moja ciążą daje Ci nadzieję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Luna paciorkowiec w ciąży niby nie groźny a u mnie spowodował przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego w 16 tc, w takich przypadkach najczęsciej dochodzi do poronienia, u mnie nie doszło, Filip rozwijał się bez wód co miało wpływ na rozwój płuc.
Więc dziwi mnie gadanie lekarzy, że jest niegroźny... |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |||||||
Konto usunięte
|
Cześć,
Póki co zgodnie z oczekiwaniami, lepiej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I ja również ![]() Nie mam żadnego zdjęcia ![]() Cytat:
A na włosy nic nie poradzę, u mnie też tak bywa - i przechodzi. Po prostu. Mnie jakieś 4 miesiące po porodzie zaczęły tak wychodzić, ale teraz jest już OK. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36485765]Cześć,
Możesz mi napisać dokładnie, jakie badania odnośnie krwi robiłaś? Bo ja robiłam tylko pciała antylipidowe na początku ciąży i to wszystko, po # już nic. [/QUOTE] Kochana pierwsze badanie to badanie krwi. Tam wychodzi ilośc płytek. Ja miałam za mało. Pozniej hematolog kazał zrobic dodatkowe badania, ale nie wiem jakie... Napisała mi tylko - to chyba były kaies rozmazy chyba... Treaz zrobiłam te przeciwciała i lekarz zalecił jeszcze antykoagulant toczniowy. Czekam na wyniki. Dziś ginek powiedział, ze na podstawie tych sklejajacych sie krwinek robia sie mikrozakrzepy. I to prawdopodobnie było przyczyna #. Mam przyjśc na wizyte przepisze mi jeszcze jakies tam badania. Ot to tyle na tą chwile. |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Konto usunięte
|
A te sklejające krwinki to z którego badania Ci wyszły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry/wieczór!
Nie ma bata, dziś nadrobię, chociażby kilka ostatnich stron. Pędzicie jak szalone, ja mam czas tylko wieczorem, nie mogę się wbić nijak. Cytat:
Kupiłabym na Twoim miejscu na początek na pewno coś delikatnego, niekoniecznie dziecięcy proszek (podobno tylko w Polsce jest taki wymysł) - na pewno w IE nie ma takich proszków, po prostu dziecięce rzeczy pierze się w proszkach typu Sensitive. I bez płynu, bo to płyny najbardziej uczulają... (przepraszam za wywód, ale po akcjach Julkowych sporo się naczytałam na ten temat). Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36486893]A te sklejające krwinki to z którego badania Ci wyszły?[/QUOTE]
Kochana no właśnie ze zwykłej morfologi. Miałam za mało płytek krwi. Masz gdzieś morfologię swoją? |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Oglądam "na dobre i na złe" na paznokciach schnie regenerum, na zębach trzymam paski polecane przez berbie - dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() tyz lukam ![]() jak oceniasz regenerum?
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
PLT 322 Wcześniejsze (też z ciąży): 276, 311. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36487432]Ale ostatnią z ciąży.
PLT 322 Wcześniejsze (też z ciąży): 276, 311. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Na dobre już nowy sezon? A co mi tam, włączę ![]() No to piekne płytki! Ja nie miałam nawet 140 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.