|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
No to zdecyduje się na spodnie w moim starym rozmiarze.
To początek 5 miesiąca a przytyło mi się 3,5 kg więc nie ma jeszcze tragedii. Z resztą mama mnie pociesza że dopiero to mnie rozwali ![]() Po mnie widać (nie wliczając brzuszka) że uda mi przybrały i po buzi,mam bardziej okrągłą a teraz to już pyza się robię. Ostatnio swojego zagadałam o tym że pyza się robię a jego komentarz nie zapomniany ...Eh przesadzasz,taka mała butelka od gazu |
|
|
|
#2582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszyć się dobrą formą i już. Każdy organizm inny. Ja w zasadzie od początku ciąży też nie miałam uciążliwych dolegliwości za wyjątkiem notorycznym spaniem w pierwszym trymestrze i cieszę się, że ominęły mnie te wszystkie mdłości, wymioty itp. Wcale nie mam ochoty sprawdzać jak to jest![]() Cytat:
Mocne, bardzo oryginalne porównanie, skąd żeś to wymyśliła żeby zaraz gówno i do tego wirujące ,
|
|
#2583 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj natomiast śniło mi się że zaczęłam rodzić i też 22 tc- okazało się że dostałam skurczy dlatego że pojawiło się w brzuchu drugie dziecko i wyopychało to pierwsze u musieli je oba wyjąc. No i miałam dwie córeczki z tym że jedna była podobna do...owcy tylko że od razu po porodzie wypuścili mnie do domu i ja się nimi opiekowałam, przychodzili ludzie oglądać małe i nikt mi nie powiedział że one nie oddychają, dopiero sama się zorientowałam że coś jest nie tak- a to były lalki... i ja tak strasznie płakałam aż mi ktoś uświadomił że to tylko sen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dodam po raz kolejny że "lubię to" Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do cery to nawet mam wrażenie, że mi się poprawiła. Właściwie nigdy nie miałam kłopotów z cerą, ale teraz jest lepiej i nawet włosy mniej mi się przetłuszczają. Także u mnie pozytywy
|
|
#2585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kobitki, napiszcie czy można melisę w ciąży pić, bo tak mnie ojciec wkur..., że chyba go zabiję dzisiaj.
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny w 21 tygodniu
wczoraj byłam u ginekologa,no i wstępnie znam płeć moje przeczucia się najprawdopodobniej sprawdziły jak obstawiacie?
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=xXNOR...eature=related
Uwielbiam, ach uwielbiam...Kocham Cię mamo!!!
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-09-12 o 16:51 |
|
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a jak to u was z rozstępami? pojawiły wam się już jakieś? i co stosujecie, żeby się nie pojawiły?
ja odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to smaruję się kremami przeciw rozstępom, a od początku 4 miesiąca 2 razy dziennie: rano kremem, a wieczorem oliwką... i co? właśnie zauważyłam pierwsze rozstępy na pośladkach... fakt że malutkie, ale co z tego? one są! a miało ich nie być! Blanc Sanctum i Bokeh: pięknie wyglądacie w ciąży!
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-09-12 o 16:58 |
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za brzuszkowe komplementy. Mi też przybywa tylko w brzuchu i w piersiach, nogi i twarz wciąż takie same, więc chyba nie jest źle. Za to ta pryszczyca na twarzy doprowadza mnie do białej gorączki, ale co zrobić... ![]() Bokeh, ślicznie Ci w takim kolorze i brzusio też piękny, wciąż mamy podobnej wielkości, przynajmniej tak mi się wydaje. ![]() Ewulka, u mnie nic a nic. Pilnuj skóry, żeby nie była ani trochę sucha.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-12 o 16:58 |
|
|
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do snu, to rozwalił mnie na łopatki i przebił o głowę mój sen o amputowanej za ciasto nodze. Co do rozstępów, to pamiętajcie, że teraz nasza skóra jeszcze nie jest przeciążona, brzuszki dopiero zaczynają rosnąć i tak naprawdę to się później okaże, czy one będą, czy nie (rozstępy). Ale u wielu moich znajomych czy w rodzinie było tak, że jak kobiety miały rozstępy, to zaczynały się nawet w 4. miesiącu pojawiać, więc można mieć nadzieję, że ich nie będzie, skoro jeszcze nie ma.
|
|
|
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wiesz jak to jest - od razu mysle, że ze mna cos nie tak skoro nie mam tych wszystkich dolegliwosci, o ktorych tu pisalyscie ![]() Cytat:
![]() Ale z cera zawsze walczylam, a teraz to juz w ogole... |
||
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam rozstepow, a nic nie stosuje, bo zapominam
Ej zmiescilam sie w spodnie sprzed ciazy w 6tym miesiacu!!!!! Wierzcie mi, ze myslalam, ze przytyje jak nie wiem, a poki co idzie mi tylko w brzuch. Masakra, jestem w takim szoku hehe. Najlepsze, ze normalnie sie zapielam, lacznie z guzikiem.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Black zapomnialam, naprawde piekny brzucholek masz
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie się śniło, że jakaś babka urodziła dziecko, a ono wyglądało jak ikonka z wizażu, o tak
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynka?
|
#2598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzusio rośnie- cycki też , reszta stoi w miejscu może tylko trochę tyłek się zwiększył, ale tu akurat mąż wnieboziety jutro mam wizyte, więc sie dowiem jak stoi sprawa z wagą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
odkąd pamiętam codziennie po kąpieli smarowałam się balasami nawilżającymi, teraz też nigdy nie zaniedbuję tego rytuału. Ponadto w czasie kapieli robie sobie masaż szorstką stroną gąbki, skóra taka fajniutka się robi po tym
|
||||
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam żadnych dolegliwości ciążowych i też się cieszę A pytałam się mojej lekarki czy dużo ma takich jak ja, to mówiła, że tak pół na pół. |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=2612335512 dziewczyny znów zalicytowalam tzn snajper
snajper mnie zrujnuje.... Najlepsze jak okaze sie chlopak
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Haha bokeh wariatko faktycznie Ty jeszcze plci nie znasz
![]() Mnie tez snajper zrujnuje cos czuje, chyba bede musiala pakiet dokupic bo mi na bank nie starczy hehee. Czekam jeszcze na koniec dwoch aukcji i sie pochwale
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bokeh, śliczniusia kurteczka! Chyba nastawiasz się na dziewczynkę raczej, co? Uważaj na przeczucia, u mnie były z dupy , chociaż teraz jestem megaszczęśliwa z tego powodu. Ja czekam na ciuchy dla mojej malutkiej od siostry, nie wiem, co ona tam ma, a czego nie ma, a chciałabym już się dowiedzieć...
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
masakra.dzisiaj wygrałam http://allegro.pl/disney-tygrysek-ne...611795914.html |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bokeh Black super brzusie. Bokeh co narzekasz, że Twój mały??? Wielki ciążowiec już
|
|
|
|
|
#2606 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() co do globulek, to ja miałam jeszcze niewykorzystane globulki Clotrimazolu i powiedziała mi ginka, że mogę Cytat:
Cytat:
i gdzie to jeszcze do końca![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a że wszystkie są niskie, to spokojnie się pod brzuchem zapinam, tylko jak siedzę 8 godzin za biurkiem to zaczyna cisnąćCytat:
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż wygląda na to że będzie SYNEK
Ale wiadomo wszystko może się zdarzyć więc mówię najprawdopodobniej Wszystko jest ok,rozwinięte prawidłowo,wazy 360g
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, które mają BEXE - mozna do tego wózka zamontować fotellik Maxi Cosi? bo czytam i czytam i nie widzę
|
#2610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bokeh pieknie wygladasz ![]() Wiecie co dziewczyny? A ja mam jakies glupie wkrety Z jednej strony ciesze sie, ze Gabi bedzie miala siostre, imie wstepnie wybrane (jak uslyszalam jak mloda wymawia Lili to odplynelam ) a z drugiej strony nadal czuje, ze to moze jednak chlopak Az jestem zla sama na siebie ale chyba nie wytrzymam i dla swietego spokoju wybierzemy sie jeszcze gdzies prywatnie, moze za jakis miesiac.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Cieszyć się dobrą formą i już. Każdy organizm inny. Ja w zasadzie od początku ciąży też nie miałam uciążliwych dolegliwości za wyjątkiem notorycznym spaniem w pierwszym trymestrze
żeby zaraz gówno
achhh 

w 6tym miesiacu!!!!! Wierzcie mi, ze myslalam, ze przytyje jak nie wiem, a poki co idzie mi tylko w brzuch. Masakra, jestem w takim szoku hehe. Najlepsze, ze normalnie sie zapielam, lacznie z guzikiem.

.Nie planuje 
Zastanawiam się nad płatnym usg 3d, ale sama nie wiem... No i chciałabym już poznać kto tam w brzuchu siedzi, bo strasznie ciekawa jestem.
Z jednej strony ciesze sie, ze Gabi bedzie miala siostre, imie wstepnie wybrane (jak uslyszalam jak mloda wymawia Lili to odplynelam