Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 13:28   #3871
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No wiesz, nie zawsze tak się da... My z TŻ w tej chwili mieszkamy na 7 piętrze z windą oczywiście, bez nawet jednego schodka, więc idealnie! W mieszkaniu wózek tez by się zmieścił bez jakichś większych problemów.
Ale co z tego, jeśli to mieszkanie wynajmujemy, bo nie stać nas na kredyt? I niedługo będziemy musieli się wyprowadzić do mojej Mamy, bo na opłaty czynszowe dla właściciela mieszkania też zaraz przestaniemy mieć... Zaczną się inne wydatki.
A moja Mama mieszka na 2. piętrze, bez windy. I będzie trzeba sobie jakoś radzić ze znoszeniem. A wózek będzie stał na klatce, ale w tym bloku jest naprawdę wieeelka klatka i postawienie nawet 3-ch wózków na jednym piętrze (5 mieszkań) nikomu w najmniejszym stopniu nie utrudni przejścia.
Więc nie zawsze to jest tak, że ma się wyjście, czasem po prostu go nie ma i już
No wiesz, ja w Twojej sytuacji bym się nie zdecydowała na dziecko po prostu - bałabym się, bo to wielka odpowiedzialność, także finansowa.

Nie zawsze chodzi o miejsce, ale o gracenie i przepisy p/poż

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja trzymam wózek na klatce - nikt nigdy nie powiedział, że mu coś nie pasuje - stoi przed moimi drzwiami. Wszyscy trzymają na klatce wózki, rowerki, zimą sanki. Mnie to nie rusza i nie słyszałam, żeby tu kogoś ruszyło.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
witamy

u mnie tak samo ja tez trzymam i rowerek i zima sanki i sąsiedzi również
No u nas rusza i wieli sąsiadów, i administrację. Klatka to nie graciarnia, a do przechowywania takich rzeczy służy piwnica albo mieszkanie. Jak się czegoś nie ma gdzie trzymać, to się z tych rzeczy rezygnuje. Proste.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 13:35   #3872
Luna0
Zakorzenienie

My już po wizycie, cali i zdrowi Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG
Tańczył w tym brzuchu tak że gin nie mógł zmierzyć przyzierności ale w koncu się udało nie wierzę że mam takiego w brzuchu i na dodatek jak mozna nie czuć ze on tak tańcuje
Mam zmniejszoną luteine i wizyte za 2 tyg.
Przed USG miałam ciśnienie 160/80 ale jak wróciłam z USG (jest u góry) to wróciło do normy czyli 120/80
Mam pozwolenie na współczycie ale jak narazie się cykam
We wtorek jedziemy z TŻ na USG genetyczne
To że mnie boli kość ogonowa to stety niestety normalne i tak już będzie. Mam zmniejszoną luteine do 4 tabl na szczęście
a teraz pokazuje dzidziola który do was macha

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
a oto moje rzeczy jakie zakupiłam dla maluszka
Śliczne, widać że firmowe

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Lunka jak będziesz tam to zapytaj o USG połówkowe, jak nie zapomnisz..
bo się wybieram.. ile kosztuje, czy to jest 3d/4d, czy dają film z dzieciaczkiem..
Na genetyczne ide we wtorek więc się zorientuje, ale z tego co wiem to jest takie samo jak to w I trym, opisze Ci jak będę po

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki, zrobione z filmiku
Wow, ale dzidzia fajna my też nie chcemy tego Pappa

Cytat:
Napisane przez Magnlija Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy D
Witaj

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Jak się posmaruję czymkolwiek to czuję jakbym była brudna i już.
Ja jak nie lubie jakiegoś balsamu a musze go używać to samruje się będąc w domu, chodze w podomkach z 2 godz aż się wchłonie i się myje i wtedy ta lepka warstwa znika a to właśnie ona daje poczucie brudności,lepkości.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja też laik właśnie. Ale chyba ważna ta waga :P ja muszę na zywo obejrzeć TUTEK Grander - jeden z lżejszych chyba. W jednym sklepie u nas ponoć jest. Dziś pojadę zobaczyć.
Daj znać jak "mój' Tutek, uwielbiam ten wózek

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
myślę, że będę jeździć sama - szczególnie na początku kiedy mąż będzie w pracy,a ja z dzieciątkiem... tylko czy walka o 4 kg się opłaca w takim przypadku?
Uwierz mi że przy wózku, dziecku które waży coraz więcej i torbie z akcesoriami nie mówiąc o zakupach, każdy kg jest na wage złota. A 4kg w tą czy w tą to ogromna różnica!

Cytat:
Mąż pójdzie do pracy - i co z tego - musisz iść na spacer akurat jak go nie ma? Możecie iść se razem jak wróci, albo sam może iść, a Ty będziesz miała czas dla siebie. Wózek może stać sobie w hali garażowej, w piwnicy, a zabierać można samo dziecko czy dziecko w gondoli. Można w końcu samo podwozie zostawić w samochodzie pod domem.
Sory ale czekać na męża aż wróci żeby wyjść na spacer to głupota.. przecież najelpsza pogoda jest w południe a nie pod wieczór.. nie mówiąc o zimie. Bardzo zły pomysł

Cytat:
Ja trzymam wózek na klatce - nikt nigdy nie powiedział, że mu coś nie pasuje - stoi przed moimi drzwiami. Wszyscy trzymają na klatce wózki, rowerki, zimą sanki. Mnie to nie rusza i nie słyszałam, żeby tu kogoś ruszyło.
Ja też nie słyszałam żeby kogoś ruszyło musiało by stać 5 wózków to może

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A co to za lista
Dobrych lekarzy chyba jakoś tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1347440095389.jpg (22,8 KB, 43 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 13:35   #3873
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
co ja to jeszcze chciałam napisać... ach, ruchy dziecka! Wiecie co, wczoraj popołudniu poczułam jakiś taki delikatny bulgot i wiem, że to nie były jelita! i tak się zastanawiam, czy to mogło być Maleństwo? Chciałabym wierzyć, że tak zobaczymy, kiedy się znowu powtórzy w ogóle to dostałam bzika na punkcie mojego brzucha. Normalnie to go nie lubiłam (wiecie, za dużo kg itd.. ), ale teraz, jak wiem, kto tam mieszka, to mi się ryjek uśmiecha Specjalnie się kładę, bo wtedy widać taką fajną wypukłość w dole brzucha na stojąco to raczej efekt się gubi:P wydaje mi się, że to wciąż brzuch spożywczy... a do tego Dzidzia bawi się ze mną w chowanego, bo czasami tak się ułoży, że i na leżąco nic nie widać
Co do ruchów to u mnie jeszcze wczoraj w łóżku dzidzia mnie smyrnęła tak jakby się przesunęła z prawej na lewą

Byłam oglądać TUTEK Grander i powiem wam, że w mojej hierarchii wygrywa naprawdę jest lekki, fajnie się prowadzi, jest zgrabny - zgrabniejszy moim zdaniem od Tako Laret ma fajne połączenia kolorów. I cena przystępna w sklepie 1550zł za 3w1 na necie 1489zł. Jak dotąd to mój typ muszę jeszcze z mężem obgadać sprawę - tzn. raczej pokazać mu jaki wybrałam:P
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 13:45   #3874
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Sory ale czekać na męża aż wróci żeby wyjść na spacer to głupota.. przecież najelpsza pogoda jest w południe a nie pod wieczór.. nie mówiąc o zimie. Bardzo zły pomysł
Dla mnie głupotą jest wychodzenie w południe, zwłaszcza z malutkim dzieckiem, latem, w największy upał. Kremy z filtrem mają rejestrację od 6 m-ca życia, nie zamierzam dzieciaka spalić na słońcu, sama smażyć się też nie lubię. TŻ akurat chodzi do pracy na 8 godzin, ma bardzo szerokie widełki kiedy może przyjść i wyjść. Ja uważam, że szczególnie późną wiosną i latem właśnie późne popołudnie i wieczór to będzie najlepsza pora.
Stary 2012-09-12, 13:51   #3875
Luna0
Zakorzenienie

No tak w lecie się wchodzi o 9 rano lub 4 po południu co i tak znaczy tyle samo że TŻ nie ma chyba że robi na nocki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 13:55   #3876
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
No tak w lecie się wchodzi o 9 rano lub 4 po południu co i tak znaczy tyle samo że TŻ nie ma chyba że robi na nocki
Jeny, jak mój pójdzie do pracy na 6 rano, to wraca o 14.30, często tak robi i się cieszy, że ma jeszcze tyle dnia przed sobą. Jak wróci, to pójdzie; jak dziecko na spacerze nie będzie to też nic się nie stanie, zawsze je mogę w gondoli na taras wystawić
Stary 2012-09-12, 13:56   #3877
megi-megi
Zakorzenienie

Zależy od pogody, temperatury itd.
Mam IQ ponad przeciętne a z dzieckiem w południe wychodziłam. IQ podpowiadało mi, żeby zabrać parasolkę chroniącą przed słońcem i patrzeć, żeby małe się nie przegrzewało, co nie było ciężkie jak jest 23-25C.
Mały spał, ja się opalałam. Wilk syty i owca cała. Nie jest to wg mnie głupie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:00   #3878
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Mam IQ ponad przeciętne a z dzieckiem w południe wychodziłam. IQ podpowiadało mi, żeby zabrać parasolkę chroniącą przed słońcem i patrzeć, żeby małe się nie przegrzewało, co nie było ciężkie jak jest 23-25C.
A co z ochroną UV? Parasolka jej nie daje. Ja się nie opalam, bo nie lubię i nie zamierzam się pomarszczyć szybciej niż kalendarzowo przewidziane.
Stary 2012-09-12, 14:04   #3879
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
My już po wizycie, cali i zdrowi Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG
Tańczył w tym brzuchu tak że gin nie mógł zmierzyć przyzierności ale w koncu się udało nie wierzę że mam takiego w brzuchu i na dodatek jak mozna nie czuć ze on tak tańcuje
Mam zmniejszoną luteine i wizyte za 2 tyg.
Przed USG miałam ciśnienie 160/80 ale jak wróciłam z USG (jest u góry) to wróciło do normy czyli 120/80
Mam pozwolenie na współczycie ale jak narazie się cykam
ale ciśnienie Ci skoczyło efekt białego fartucha super, że dzidzia zdrowa!

Stary 2012-09-12, 14:06   #3880
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A co z ochroną UV? Parasolka jej nie daje. Ja się nie opalam, bo nie lubię i nie zamierzam się pomarszczyć szybciej niż kalendarzowo przewidziane.
zyj i daj zyc innym! Kazdy ma swoj wybor
Sa teraz parasole z ochrona UV

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
My już po wizycie, cali i zdrowi
ciesze sie, ze wszyscy cali i zdrowi
Stary 2012-09-12, 14:06   #3881
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Według mnie też to nie jest głupie

Stary 2012-09-12, 14:07   #3882
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zyj i daj zyc innym! Kazdy ma swoj wybor
Sa teraz parasole z ochrona UV
Dyskutujemy sobie, a co.... Przecież tylko dzięki temu to forum żyje

Taaa, a reklama dźwignią handlu....
Stary 2012-09-12, 14:08   #3883
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiesz, ja w Twojej sytuacji bym się nie zdecydowała na dziecko po prostu - bałabym się, bo to wielka odpowiedzialność, także finansowa.
No sorry, ale teraz to aż się zatrzęsłam...
Gdyby każda kobieta tak myślała, to 50% tych, co mają dzieci, po prostu by ich nie miało.
Stać nas na dziecko, ale nie przy jednoczesnym buleniu 1600 pln za mieszkanie - teraz te pieniądze będą po prostu szły na dziecko i tyle.

ech..
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:10   #3884
megi-megi
Zakorzenienie

Jestem pewna, że kremy z filtrem dla maluchów do 1 miesiąca życia. Nie pamiętam, jakie ale są.
Mało tego - oceniam cień jako bardziej skuteczną ochronę od filtrów chemicznych.
Nie wiem, czy widziałyście kiedyś - mamy zakrywają wózki np. pieluszką tetrową dodatkowo. Czasem moczą tę pieluszkę, żeby jeszcze chłodziła.

Naprawdę życie z dzieckiem nie jest idealnie wpisane w jakiś rozkład i zasady - okazuje się, że dziecko nienawidzi wózka i jedynie możesz z nim wyjść w czasie najdłuższej drzemki, która robi sobie w południe - inaczej jest masakra na spacerze. I co? Wtedy nie wychodzisz z maluchem, czy w upał bierzesz go w chustę, nosidełko? Wystawiasz na balkon?
Stary 2012-09-12, 14:10   #3885
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa, a reklama dźwignią handlu....
no to o co chodzi, bez ochrony niedobrze, z ochrona UV tez cos nie tak?...
Stary 2012-09-12, 14:13   #3886
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby każda kobieta tak myślała, to 50% tych, co mają dzieci, po prostu by ich nie miało.
Stać nas na dziecko, ale nie przy jednoczesnym buleniu 1600 pln za mieszkanie - teraz te pieniądze będą po prostu szły na dziecko i tyle.

ech..
a co zrobisz jak dziecko będzie wymagało więcej niż 1600? nie życzę Ci tego, ale różnie może być - jakieś leki, rehabilitacja - jak np. urodzi się wcześniak, to bywa, że wydatki to i 4x tyle

kogo na co stać, to pojęcie względne - wg mnie ludzi, których nie stać na utrzymanie się samemu - wynajem, czy ratę kredytu nie stać i na dziecko... pytanie dlaczego te 50% ma dzieci i czy była to świadoma i przemyślana decyzja
Stary 2012-09-12, 14:14   #3887
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Dziecko uczy pokory
Stary 2012-09-12, 14:15   #3888
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witajcie.
qrde dzis sie zezloscilam wstalam ladnie 15 min przed busem jade do pracy na 8, bylam dok o 7,55 patrze dzwi zamkniete , mysle aaaa Louie ma otwarcie to bankowo sie spozni (zawsze sie spoznia ). no ladnie przybyl z Enrico o 8,05 - wielce zdziwieni ze ja jestem, pytam sie o co chodzi. no a oni ze przeciez PC (szef) zgodzil sie wczoraj aby Rico pracowal na rano, to ja sie pytam gdzie byla zmiana na grafiku :?? o ktora prosilam, jakby szef sie zgodzil. skonczylam prace wczoraj o 19 patrze na grafik zadnych zmian wiec wstalam rano przybylam ehh ino czas zmarnowalam. wrocilam do domu okrezna droga bo ochlonac musialam, i co zrobilam POSZLAM spac wstalam 20 min temu, teraz mysle co by na obiad ugotowac, cos tam sisotra o zapiekance rybnej wspominala eh musze skrobnac do niej eska

ogolnie czuje sie zdecydowanie lepiej, nawet sie wysypiam do 2 dni i nie czuje mega zmeczenia w pracy. kolejna wizyta u lekarza za tydz w piatek, bd juz moje wyniki badan krwi i moczu.

no ale co najlepsze szanowny 'tatus' w koncu mi napisal jaka ma grupe krwi. i jest maly problem - ja mam 0rh -, a on b+

co do wozkow, qrde ogladalam wiele na razie, ale w sumie nie wiem gdzie kupic czy w PL czy w Norwegii, cenowo ciut drozej w norge, ale taszczyc tak wozek samolotem to tez mi sie nie widzi . ehh no ale na szczescie jest jeszcze sporo czasu na zastanowienie sie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:15   #3889
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

ech..
No Scarlett pojechała po całości!!!! Nie przejmuj się!!!!

Stary 2012-09-12, 14:16   #3890
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
a co zrobisz jak dziecko będzie wymagało więcej niż 1600? nie życzę Ci tego, ale różnie może być - jakieś leki, rehabilitacja - jak np. urodzi się wcześniak, to bywa, że wydatki to i 4x tyle

kogo na co stać, to pojęcie względne - wg mnie ludzi, których nie stać na utrzymanie się samemu - wynajem, czy ratę kredytu nie stać i na dziecko... pytanie dlaczego te 50% ma dzieci i czy była to świadoma i przemyślana decyzja
Sorrki - ale co zrobisz, jak raptem Twoje dziecko będzie wymagało ponad 500 tys. (np. leczenie, czego absolutnie nie życzę - tfu, tfu)?
Może lepiej nie mieć dziecka.
Stary 2012-09-12, 14:18   #3891
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

i to wszystko pisze kobieta, która zdecydowała sie na dziecko, gdyż to mąż tak bardzo go pragnął..

ja sie w ta dyskusje nie włączę, szkoda moich nerwów
Stary 2012-09-12, 14:20   #3892
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Co zrobię? Zrezygnuję z pewnych rzeczy "luksusowych", przecież ludzie sobie radzą, nie każdy do cholery zarabia 5 tys na rękę, tylko tacy mogą mieć dzieci?
Nie no sorry...
Dzięki temu, że jednak są ludzie, dla których bariera finansowa to nie jakieś góry nie do przebycia, to ja jestem na świecie, i nigdy jakoś nie chodziłam głodna, źle ubrana itp.; wręcz przeciwnie.
Stary 2012-09-12, 14:20   #3893
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem pewna, że kremy z filtrem dla maluchów do 1 miesiąca życia. Nie pamiętam, jakie ale są.
Mało tego - oceniam cień jako bardziej skuteczną ochronę od filtrów chemicznych.
Nie wiem, czy widziałyście kiedyś - mamy zakrywają wózki np. pieluszką tetrową dodatkowo. Czasem moczą tę pieluszkę, żeby jeszcze chłodziła.

Naprawdę życie z dzieckiem nie jest idealnie wpisane w jakiś rozkład i zasady - okazuje się, że dziecko nienawidzi wózka i jedynie możesz z nim wyjść w czasie najdłuższej drzemki, która robi sobie w południe - inaczej jest masakra na spacerze. I co? Wtedy nie wychodzisz z maluchem, czy w upał bierzesz go w chustę, nosidełko? Wystawiasz na balkon?
Ciekawe, bo w cieniu też można się spiec na raka, tak samo taka tetra to tylko cień da, spowoduje, że jest chłodniej, ale skóry nie ochroni

Co ma do nienawidzenia, kwestia przyzwyczajenia. Pytanie, kto dyktuje warunki - Ty czy dziecko? Jak sobie robi najdłuższą drzemkę w południe, to też go można od tego odzwyczaić, przestawić na inne godziny. Ja uważam, że z dzieckiem wszystko można, tylko trzeba to wypracować.

Cytat:
wierzysz w nią? bo ja nie. zresztą czy w czasie całego spaceru będziesz tak wędrować z dzieckiem żeby całe było non stop osłonięte parasolką?
Stary 2012-09-12, 14:21   #3894
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
i to wszystko pisze kobieta, która zdecydowała sie na dziecko, gdyż to mąż tak bardzo go pragnął..

Porażka;/ !! moje przemyślenie jest takie: lepiej dziecko chciane i kochane a wychowywane w rodzinie mniej zamożnej niż w takiej gdzie nie było chciane i od początku ciąży leciały teksty typu: byłabym też szczęśliwa gdyby go nie było!!!

Stary 2012-09-12, 14:24   #3895
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
No Scarlett pojechała po całości!!!! Nie przejmuj się!!!!
Cytat:
Sorrki - ale co zrobisz, jak raptem Twoje dziecko będzie wymagało ponad 500 tys. (np. leczenie, czego absolutnie nie życzę - tfu, tfu)?
Cytat:

Cytat:
Porażka;/ !! moje przemyślenie jest takie: lepiej dziecko chciane i kochane a wychowywane w rodzinie mniej zamożnej niż w takiej gdzie nie było chciane i od początku ciąży leciały teksty typu: byłabym też szczęśliwa gdyby go nie było!!!
Dzięki za miłe słowa
Ja już też nie wypowiadam się, bo stres nie jest obecnie wskazany A zagotowałam się konkretnie.
Stary 2012-09-12, 14:31   #3896
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
to wątpliwe, że całość będę musiała pokryć z własnej kieszeni - jest wiele fundacji, które choć częściowo pomagają w takich wypadkach,a w ostateczności sprzedam mieszkanie albo wezmę kredyt i będę dyżurować ile mi sił starczy, żeby go spłacać

Cytat:

no i nie wiem co Cię tak bulwersuje, dziecko to odpowiedzialność, również finansowa, myśleliśmy przed ile jesteśmy w stanie na nie miesięcznie wydać i czy to wystarczy i jakie mamy w razie czego oszczędności

posiadanie dziecka to wielkie zadanie, również finansowe, a nie jakaś love story, nie rozumiem, czy taki wstyd to przyznać????

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Widać żadna z Was nie była szczęśliwa przed ciążą. Smutne.

Chciane i zaplanowane - tylko z odmiennych pobudek, TŻ chce dziecka dla dziecka, ja dziecka dla TŻta. Byłam z Nim zawsze bardzo szczęśliwa i bez dziecka, i myślę, że byłabym nadal.
Stary 2012-09-12, 14:34   #3897
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
ufff, ale się rozpisałam aż zgłodniałam, hehe
hehe lubie takie elaboraty

Cytat:
przerazasz mnie. serio.

Cytat:
bardzo sie ciesze!!!
hm juz sie pogubilam. mialas przeziernosc zbadana to co bedzie badane na tym genetycznym?

Cytat:
Ja uważam, że szczególnie późną wiosną i latem właśnie późne popołudnie i wieczór to będzie najlepsza pora.
heh w naszych warunkach klimatycznych upaly zdarzaja sie stosunkowo rzadko. zwlaszcza na wiosne. mysle ze kazda w miare rozsadna matka nie wystawi dziecka na +26 bez ochrony...
masz bardzo radykalne poglady. i patrzenie na swiat przez swoj pryzmat...
witamina D przyda sie mlodemu czlowieczkowi...

Cytat:
a co zrobisz jak dziecko będzie wymagało więcej niż 1600?
pokaz lekarzu co masz w gararzu...
rownie dobrze 10000 moze nie starczyc...
moja mama mawia "jak jest kon to i jest na dyszel"....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:34   #3898
Mokka_83
Wtajemniczenie

Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
Stary 2012-09-12, 14:34   #3899
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

witaminy - co lekarz to inne zalecenia - ja biorę witaminy femibion - ale to już kiedyś chyba pisałam. Za to mam pytanie do Ptaszyska - pisałaś, że zażywasz kwasy omega - w jakim preparacie? Mi lekarz polecił łykać tran, właśnie ze względu na kwasy, ale ja się oczywiście wystraszyłam obecnej tam witaminy A (mimo, iż lekarz powiedział, że w tym wypadku to bezpieczne).

zażywam Pregna DHA 250 - to są specjalnie przygotowane kwasy omega dla kobiet w ciąży jest jeszcze jakaś inna firma co to robi bo mi pan w aptece pokazywał ale te były cenowo ok wiec wzięłam te za 30 kapsułek zapłaciłam 18zl, jem kapsułkę dziennie.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 14:43   #3900
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
posiadanie dziecka to wielkie zadanie, również finansowe, a nie jakaś love story, nie rozumiem, czy taki wstyd to przyznać????
a to Tobie sie wydaje, ze tu na forum siedza same nieodpowiedzialne baby, ktorym sie nagle dzieci zachcialo? wez sie czasami zastanow co i gdzie piszesz.
Kazda matka chce jak najlepiej dla swoich dzieci, i uwierz mi, ze nawet w sytuacji kryzysowej na pewno to nie dziecko ucierpi, patologii szukaj gdzie indziej.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Widać żadna z Was nie była szczęśliwa przed ciążą. Smutne.
a mnie sie wydaje, ze to wlasnie Twoje zycie jest bardzo smutne

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
o kurcze, ale sie porobiło
i do tego jeszcze te przeróżne diagnozy
bardzo ubolewam, ze nie moge w zaden sposób pomoc.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości