|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Nie zawsze chodzi o miejsce, ale o gracenie i przepisy p/poż Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie, cali i zdrowi
Dzidziol urósł o 1 dzień za dużo, więc bardzo dobrze i dziś mamy równy 12 tc wg OM i USG ![]() Tańczył w tym brzuchu tak że gin nie mógł zmierzyć przyzierności ale w koncu się udało nie wierzę że mam takiego w brzuchu i na dodatek jak mozna nie czuć ze on tak tańcuje Mam zmniejszoną luteine i wizyte za 2 tyg. Przed USG miałam ciśnienie 160/80 ale jak wróciłam z USG (jest u góry) to wróciło do normy czyli 120/80 ![]() Mam pozwolenie na współczycie ale jak narazie się cykam ![]() We wtorek jedziemy z TŻ na USG genetyczne To że mnie boli kość ogonowa to stety niestety normalne i tak już będzie. Mam zmniejszoną luteine do 4 tabl na szczęście ![]() a teraz pokazuje dzidziola który do was macha ![]() Śliczne, widać że firmowe ![]() Cytat:
![]() Wow, ale dzidzia fajna my też nie chcemy tego PappaWitaj Ja jak nie lubie jakiegoś balsamu a musze go używać to samruje się będąc w domu, chodze w podomkach z 2 godz aż się wchłonie i się myje i wtedy ta lepka warstwa znika a to właśnie ona daje poczucie brudności,lepkości. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
musiało by stać 5 wózków to może Dobrych lekarzy chyba jakoś tak
|
|||||
|
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam oglądać TUTEK Grander i powiem wam, że w mojej hierarchii wygrywa naprawdę jest lekki, fajnie się prowadzi, jest zgrabny - zgrabniejszy moim zdaniem od Tako Laret ma fajne połączenia kolorów. I cena przystępna w sklepie 1550zł za 3w1 na necie 1489zł. Jak dotąd to mój typ muszę jeszcze z mężem obgadać sprawę - tzn. raczej pokazać mu jaki wybrałam:P
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie głupotą jest wychodzenie w południe, zwłaszcza z malutkim dzieckiem, latem, w największy upał. Kremy z filtrem mają rejestrację od 6 m-ca życia, nie zamierzam dzieciaka spalić na słońcu, sama smażyć się też nie lubię. TŻ akurat chodzi do pracy na 8 godzin, ma bardzo szerokie widełki kiedy może przyjść i wyjść. Ja uważam, że szczególnie późną wiosną i latem właśnie późne popołudnie i wieczór to będzie najlepsza pora.
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
No tak w lecie się wchodzi o 9 rano lub 4 po południu co i tak znaczy tyle samo że TŻ nie ma chyba że robi na nocki
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, jak mój pójdzie do pracy na 6 rano, to wraca o 14.30, często tak robi i się cieszy, że ma jeszcze tyle dnia przed sobą. Jak wróci, to pójdzie; jak dziecko na spacerze nie będzie to też nic się nie stanie, zawsze je mogę w gondoli na taras wystawić
|
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od pogody, temperatury itd.
Mam IQ ponad przeciętne a z dzieckiem w południe wychodziłam. IQ podpowiadało mi, żeby zabrać parasolkę chroniącą przed słońcem i patrzeć, żeby małe się nie przegrzewało, co nie było ciężkie jak jest 23-25C.Mały spał, ja się opalałam. Wilk syty i owca cała. Nie jest to wg mnie głupie.
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ciśnienie Ci skoczyło efekt białego fartucha super, że dzidzia zdrowa!
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa teraz parasole z ochrona UV ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------
|
|
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby każda kobieta tak myślała, to 50% tych, co mają dzieci, po prostu by ich nie miało. Stać nas na dziecko, ale nie przy jednoczesnym buleniu 1600 pln za mieszkanie - teraz te pieniądze będą po prostu szły na dziecko i tyle. ech.. |
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pewna, że kremy z filtrem dla maluchów do 1 miesiąca życia. Nie pamiętam, jakie ale są.
Mało tego - oceniam cień jako bardziej skuteczną ochronę od filtrów chemicznych. Nie wiem, czy widziałyście kiedyś - mamy zakrywają wózki np. pieluszką tetrową dodatkowo. Czasem moczą tę pieluszkę, żeby jeszcze chłodziła. Naprawdę życie z dzieckiem nie jest idealnie wpisane w jakiś rozkład i zasady - okazuje się, że dziecko nienawidzi wózka i jedynie możesz z nim wyjść w czasie najdłuższej drzemki, która robi sobie w południe - inaczej jest masakra na spacerze. I co? Wtedy nie wychodzisz z maluchem, czy w upał bierzesz go w chustę, nosidełko? Wystawiasz na balkon?
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
no to o co chodzi, bez ochrony niedobrze, z ochrona UV tez cos nie tak?...
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kogo na co stać, to pojęcie względne - wg mnie ludzi, których nie stać na utrzymanie się samemu - wynajem, czy ratę kredytu nie stać i na dziecko... pytanie dlaczego te 50% ma dzieci i czy była to świadoma i przemyślana decyzja |
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko uczy pokory
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie.
qrde dzis sie zezloscilam ). no ladnie przybyl z Enrico o 8,05 - wielce zdziwieni ze ja jestem, pytam sie o co chodzi. no a oni ze przeciez PC (szef) zgodzil sie wczoraj aby Rico pracowal na rano, to ja sie pytam gdzie byla zmiana na grafiku :?? o ktora prosilam, jakby szef sie zgodzil. skonczylam prace wczoraj o 19 patrze na grafik zadnych zmian wiec wstalam rano przybylam ehh ino czas zmarnowalam. wrocilam do domu okrezna droga bo ochlonac musialam, i co zrobilam POSZLAM spac wstalam 20 min temu, teraz mysle co by na obiad ugotowac, cos tam sisotra o zapiekance rybnej wspominala eh musze skrobnac do niej eska ![]() ogolnie czuje sie zdecydowanie lepiej, nawet sie wysypiam do 2 dni i nie czuje mega zmeczenia w pracy. kolejna wizyta u lekarza za tydz w piatek, bd juz moje wyniki badan krwi i moczu. no ale co najlepsze szanowny 'tatus' w koncu mi napisal jaka ma grupe krwi. i jest maly problem - ja mam 0rh -, a on b+ co do wozkow, qrde ogladalam wiele na razie, ale w sumie nie wiem gdzie kupic czy w PL czy w Norwegii, cenowo ciut drozej w norge, ale taszczyc tak wozek samolotem to tez mi sie nie widzi . ehh no ale na szczescie jest jeszcze sporo czasu na zastanowienie sie
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może lepiej nie mieć dziecka.
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie w ta dyskusje nie włączę, szkoda moich nerwów
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no sorry... Dzięki temu, że jednak są ludzie, dla których bariera finansowa to nie jakieś góry nie do przebycia, to ja jestem na świecie, i nigdy jakoś nie chodziłam głodna, źle ubrana itp.; wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma do nienawidzenia, kwestia przyzwyczajenia. Pytanie, kto dyktuje warunki - Ty czy dziecko? Jak sobie robi najdłuższą drzemkę w południe, to też go można od tego odzwyczaić, przestawić na inne godziny. Ja uważam, że z dzieckiem wszystko można, tylko trzeba to wypracować. wierzysz w nią? bo ja nie. zresztą czy w czasie całego spaceru będziesz tak wędrować z dzieckiem żeby całe było non stop osłonięte parasolką? |
|
|
|
|
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Porażka;/ !! moje przemyślenie jest takie: lepiej dziecko chciane i kochane a wychowywane w rodzinie mniej zamożnej niż w takiej gdzie nie było chciane i od początku ciąży leciały teksty typu: byłabym też szczęśliwa gdyby go nie było!!!
|
|
|
|
#3895 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już też nie wypowiadam się, bo stres nie jest obecnie wskazany A zagotowałam się konkretnie.
|
|||
|
|
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
posiadanie dziecka to wielkie zadanie, również finansowe, a nie jakaś love story, nie rozumiem, czy taki wstyd to przyznać???? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Chciane i zaplanowane - tylko z odmiennych pobudek, TŻ chce dziecka dla dziecka, ja dziecka dla TŻta. Byłam z Nim zawsze bardzo szczęśliwa i bez dziecka, i myślę, że byłabym nadal. |
|||
|
|
|
|
#3897 | |||
|
Zakorzenienie
|
hehe lubie takie elaboraty
Cytat:
![]() przerazasz mnie. serio.Cytat:
hm juz sie pogubilam. mialas przeziernosc zbadana to co bedzie badane na tym genetycznym? Cytat:
masz bardzo radykalne poglady. i patrzenie na swiat przez swoj pryzmat... witamina D przyda sie mlodemu czlowieczkowi... pokaz lekarzu co masz w gararzu... rownie dobrze 10000 moze nie starczyc... moja mama mawia "jak jest kon to i jest na dyszel"....
|
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki, nadrobię Was przy okazji bo strasznie naprodukowałyście przez te 4 dni
Powiem Wam Kochane, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali ) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało ... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
witaminy - co lekarz to inne zalecenia - ja biorę witaminy femibion - ale to już kiedyś chyba pisałam. Za to mam pytanie do Ptaszyska - pisałaś, że zażywasz kwasy omega - w jakim preparacie? Mi lekarz polecił łykać tran, właśnie ze względu na kwasy, ale ja się oczywiście wystraszyłam obecnej tam witaminy A (mimo, iż lekarz powiedział, że w tym wypadku to bezpieczne).
zażywam Pregna DHA 250 - to są specjalnie przygotowane kwasy omega dla kobiet w ciąży jest jeszcze jakaś inna firma co to robi bo mi pan w aptece pokazywał ale te były cenowo ok wiec wzięłam te za 30 kapsułek zapłaciłam 18zl, jem kapsułkę dziennie. |
|
|
|
|
#3900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda matka chce jak najlepiej dla swoich dzieci, i uwierz mi, ze nawet w sytuacji kryzysowej na pewno to nie dziecko ucierpi, patologii szukaj gdzie indziej. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- a mnie sie wydaje, ze to wlasnie Twoje zycie jest bardzo smutne ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() i do tego jeszcze te przeróżne diagnozy ![]() bardzo ubolewam, ze nie moge w zaden sposób pomoc.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale ciśnienie Ci skoczyło 

). no ladnie przybyl z Enrico o 8,05 - wielce zdziwieni ze ja jestem, pytam sie o co chodzi. no a oni ze przeciez PC (szef) zgodzil sie wczoraj aby Rico pracowal na rano, to ja sie pytam gdzie byla zmiana na grafiku :?? o ktora prosilam, jakby szef sie zgodzil. skonczylam prace wczoraj o 19 patrze na grafik zadnych zmian wiec wstalam rano przybylam ehh ino czas zmarnowalam. wrocilam do domu okrezna droga bo ochlonac musialam, i co zrobilam POSZLAM spac 
Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu
Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też
... no i dotarłam o 12stej do domu